Miten onnistuu makoisan leivänpaisto nuotiolla ja mikä olisi se hyvä resepti?
Leipää nuotiolla
4
3471
Vastaukset
- Tulileipuri
Tee taikina, (pussin kyljessä usein ohje, tai keittokirjassa). Tee siitä sopivan kokoinen möykky tikun nokkaan ja paista nuotiolla. Helppoa ja mukavaa, nimeksi vaikkapa tikkupulla, tai tikkuleipä, riippuu mistä jauhoista sen teet.
- testannut
olli aulion suuresta retkeilykirjasta löytyy retkileivän ohjeita
Joskus nurempana paisteltiin leipää ihan kivien päällä.
Eli kivet notskiin ja kun ne ovat tarpeeksi kuumenneet niin ohuet rieskat päälle ja hyvää tuli (taikina saa olla melkein mitä vaan, yleensä kandee laittaa jauhoja ja vettä sekä suolaa ja pikkusen ehkä öljyä, nälkäsenä kaikki maistuu). Nykyisin kun oon tullu laiskaks niin kantelen sellasta paistinpannua mukana. Siinä paistelee kaiken mitä mieleen tulee. Sienistä sipuliin ja joskus lettutaikinakin ollut pullossa mukana, tosin matkakin ovat sellasia viikonlopun reissuja vaan, eli jaksaa vielä kanniskella.- eräkokki
ota sekoitus ohrajauhoja ja vehnäjauhoja (50/50%) esim minigrippiin ja lisäät sekaan vielä pottumuusijauhetta. Metsässä sekoitat vettä ja taputtelet ohuita rieskoja taikinasta. Siis ohuita. Paista nuotiolla ohutpohjaisellla KUIVALLA pannulla vain jauhoissa, ei rasvassa kuumalla tulella. Syö voin kanssa. Tulee aivan ehtaa tuoretta leipää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 732785
- 632684
- 681792
- 241637
- 201560
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä101515- 151402
- 481257
- 381243
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91219