Älkää syökö margariinia. Se prosessoidaan sellaiseen muotoon ettei elimistö pysty sitä hyödyntämään niinkuin luonnollisia eläinrasvoja.
"Öljyä sisältävät siemenet, pähkinät tai pavut jauhetaan ja niistä poistetaan öljy erilaisten liuottimien avulla, joista yleisimpiä ovat heksaani ja heptaani (bensiinissä esiintyvä hiilivety) Liuotin poistetaan seoksesta höyryttämällä seos noin 150oC lämpötilassa.
Hajujen poistamiseksi kuuma öljy käsitellään korkeassa alipaineessa 30-60 minuutin ajan. Prosessissa käytetään hyvin korkeaa 240-270oC lämpötilaa.
Öljystä riippuen siitä voidaan myös poistaa lesitiini ja se voidaan puhdistaa lipeäkivellä. Lipeäkivi muodostaa öljyyn saippua-aineita, joiden poisto tarvitsee lisäkäsittelyitä.
Margariinin tai leivontarasvan valmistamiseksi öljy käsitellään vetykaasulla, joka muuttaa öljyn kovempaan muotoon (helppo levittää leivälle). Prosessissa öljy käsitellään paineen alla korkeassa lämpötilassa (120-210oC) 6-8 tunnin ajan. Apuna käytetään metallikatalysaattoria, joka on yleensä nikkeliä tai nikkeli/alumiiniseosta. Katalysaattoria saattaa jäädä vähän lopulliseen tuotteeseen. Öljyn vetykäsittely voi olla ns. osittainen tai kokonainen hydrogenointi.
Tuossa on margariinin valmistus ohje. Olen kuullut tuon myös sellaisen suusta joka tietää hommasta. Tosi terveellistä!
http://keskustelu.suomi24.fi/node/2166683
Margariini, luonnoton keinorasva
80
1430
Vastaukset
- Respetin
lähde, ole hyvä.
- very many
kj.mattila kirjoitti:
http://www.luontaisnetti.fi/artikkelit_margariiniPekkaL_06.htm
Erasmus Udo... hoh hoijaa...
very many kirjoitti:
Erasmus Udo... hoh hoijaa...
Tässä lainaus käyttämästäni linkistä:
"Tavallisia kasvisöljyjä sekä margariinia pidetään yleisesti terveellisinä ja jopa erilaisia sairauksia kuten sydän- ja verisuonisairauksia ehkäisevinä tuotteina. Mutta kuinka luonnonmukaisia ne ovat? Jotta voisimme arvioida näiden tuotteiden terveellisyyttä, on syytä tutkia niiden valmistusprosessia:
Valmistusprosessissa suurin osa öljyssä luonnollisesti esiintyvistä ravintoaineista on poistettu tai tuhottu. Lisäksi valmistuksessa käytetyt hyvin korkeat lämpötilat sekä vetykäsittely muuttavat öljyn rasvahapot vaaralliseen muotoon, jota ihmisen elimistö ei pysty käsittelemään. Luonnollisesta öljystä onkin tullut elimistölle vierasta ainetta.
Tiedotusvälineet ovat olleet varsin vaitonaisia tieteellisistä tutkimuksista, joiden mukaan käsitellyillä kasvisrasvoilla on monia negatiivisia vaikutuksia ihmisen terveyteen: heikentynyt vastustuskyky, lisääntynyt riski erilaisten kasvainten ja syövän esiintymiselle, dementia, diabetes, ennenaikainen vanheneminen sekä sydän- ja verisuonitaudit, joita vastaan ko. tuotteita vielä markkinoidaan. Kasvisöljyjen ja margariinin valmistusprosessi otettiin käyttöön 1920-luvulla, jolloin verisuonten kalkkeutuminen ja sydänsairaudet olivat hyvin harvinaisia, mutta tuosta ajasta lähtien ko. sairauksien lisääntyminen on kulkenut samaa vauhtia käsiteltyjen kasvisrasvojen yleistymisen kanssa."- niin.
kj.mattila kirjoitti:
Tässä lainaus käyttämästäni linkistä:
"Tavallisia kasvisöljyjä sekä margariinia pidetään yleisesti terveellisinä ja jopa erilaisia sairauksia kuten sydän- ja verisuonisairauksia ehkäisevinä tuotteina. Mutta kuinka luonnonmukaisia ne ovat? Jotta voisimme arvioida näiden tuotteiden terveellisyyttä, on syytä tutkia niiden valmistusprosessia:
Valmistusprosessissa suurin osa öljyssä luonnollisesti esiintyvistä ravintoaineista on poistettu tai tuhottu. Lisäksi valmistuksessa käytetyt hyvin korkeat lämpötilat sekä vetykäsittely muuttavat öljyn rasvahapot vaaralliseen muotoon, jota ihmisen elimistö ei pysty käsittelemään. Luonnollisesta öljystä onkin tullut elimistölle vierasta ainetta.
Tiedotusvälineet ovat olleet varsin vaitonaisia tieteellisistä tutkimuksista, joiden mukaan käsitellyillä kasvisrasvoilla on monia negatiivisia vaikutuksia ihmisen terveyteen: heikentynyt vastustuskyky, lisääntynyt riski erilaisten kasvainten ja syövän esiintymiselle, dementia, diabetes, ennenaikainen vanheneminen sekä sydän- ja verisuonitaudit, joita vastaan ko. tuotteita vielä markkinoidaan. Kasvisöljyjen ja margariinin valmistusprosessi otettiin käyttöön 1920-luvulla, jolloin verisuonten kalkkeutuminen ja sydänsairaudet olivat hyvin harvinaisia, mutta tuosta ajasta lähtien ko. sairauksien lisääntyminen on kulkenut samaa vauhtia käsiteltyjen kasvisrasvojen yleistymisen kanssa."Markkinoilla ei tosin ole yhtä ainutta muuta tuotetta margariinin lisäksi, jota ei voitaisi sopivalla tutkimustuloksella liittää mainitsemiisi sairastumisriskeihin. En itse käytä margariinia, mutta en myöskään viitsisi levitellä valheita sen turmiollisuudesta, joka ei ole sen kummempi kuin kasvihuoneessa kasvatetun tomaatin.
- 1 tai 2
kj.mattila kirjoitti:
Tässä lainaus käyttämästäni linkistä:
"Tavallisia kasvisöljyjä sekä margariinia pidetään yleisesti terveellisinä ja jopa erilaisia sairauksia kuten sydän- ja verisuonisairauksia ehkäisevinä tuotteina. Mutta kuinka luonnonmukaisia ne ovat? Jotta voisimme arvioida näiden tuotteiden terveellisyyttä, on syytä tutkia niiden valmistusprosessia:
Valmistusprosessissa suurin osa öljyssä luonnollisesti esiintyvistä ravintoaineista on poistettu tai tuhottu. Lisäksi valmistuksessa käytetyt hyvin korkeat lämpötilat sekä vetykäsittely muuttavat öljyn rasvahapot vaaralliseen muotoon, jota ihmisen elimistö ei pysty käsittelemään. Luonnollisesta öljystä onkin tullut elimistölle vierasta ainetta.
Tiedotusvälineet ovat olleet varsin vaitonaisia tieteellisistä tutkimuksista, joiden mukaan käsitellyillä kasvisrasvoilla on monia negatiivisia vaikutuksia ihmisen terveyteen: heikentynyt vastustuskyky, lisääntynyt riski erilaisten kasvainten ja syövän esiintymiselle, dementia, diabetes, ennenaikainen vanheneminen sekä sydän- ja verisuonitaudit, joita vastaan ko. tuotteita vielä markkinoidaan. Kasvisöljyjen ja margariinin valmistusprosessi otettiin käyttöön 1920-luvulla, jolloin verisuonten kalkkeutuminen ja sydänsairaudet olivat hyvin harvinaisia, mutta tuosta ajasta lähtien ko. sairauksien lisääntyminen on kulkenut samaa vauhtia käsiteltyjen kasvisrasvojen yleistymisen kanssa."Sinullahan on kokemusta luonnottomuudesta, kun olet luonnottomalla dieetillä. Se ei voi olla terveellistä käyttää dieettiä joka sotii kaikkea ihmisen luonnollista toimintaa vastaan.
Millä ihmeellä sinäkin voit mitään arvostella. Pelkkää pahansuopaa kateutta juttusi pursuaa, tietysti vituttaa koko ajan kun pitää olla VHH:lla ja elää rajoitettua elämää. Ja pirunmoinen katkeruus terveitä kohtaan ja niitä jotka jaksavat liikkua.
Asiaa auttaisi jos ottaisit käyttöösi jonkun luonnollisen dieetin, silloin siinä olisi tilaa margariinillekin eikä siinä silti pääsisi lähellekään sellaista luonnotonta olotilaa kuin mitä VHH on. 1 tai 2 kirjoitti:
Sinullahan on kokemusta luonnottomuudesta, kun olet luonnottomalla dieetillä. Se ei voi olla terveellistä käyttää dieettiä joka sotii kaikkea ihmisen luonnollista toimintaa vastaan.
Millä ihmeellä sinäkin voit mitään arvostella. Pelkkää pahansuopaa kateutta juttusi pursuaa, tietysti vituttaa koko ajan kun pitää olla VHH:lla ja elää rajoitettua elämää. Ja pirunmoinen katkeruus terveitä kohtaan ja niitä jotka jaksavat liikkua.
Asiaa auttaisi jos ottaisit käyttöösi jonkun luonnollisen dieetin, silloin siinä olisi tilaa margariinillekin eikä siinä silti pääsisi lähellekään sellaista luonnotonta olotilaa kuin mitä VHH on.eikä minulla ole mitään pahansuopaa kateutta rasvakammoisia RHH:laisia margariininsyöjiä kohtaan. Itsehän riskinsä ottavat syödessään sairauksia aiheuttavia margariineja. Diabetes iskee ja dementia eikvät sydäntauditkaan ole vieraita.
Minä voin syödä monipuolisesti lihaa eikä tarvitse rasvoja mittailla.- aamun kukko
kj.mattila kirjoitti:
eikä minulla ole mitään pahansuopaa kateutta rasvakammoisia RHH:laisia margariininsyöjiä kohtaan. Itsehän riskinsä ottavat syödessään sairauksia aiheuttavia margariineja. Diabetes iskee ja dementia eikvät sydäntauditkaan ole vieraita.
Minä voin syödä monipuolisesti lihaa eikä tarvitse rasvoja mittailla.Kirjoituksistasi paistaa kaikkea muuta kuin tyytyväisyys. Niistä huokuu viha ja katkeruus ja kenties kateuskin. Tyytyväinen ihminen ei levitä sellaista pahansuopuutta ympäriinsä kuin sinä. Minäpä luulen että sinua vituttaa enimmän osan aikaa eikä ikuinen VHH-dieettaaminen ainakaan helpota siinä, luultavasti juuri se aiheuttaa suurimman vitutuksen. Minuakin vituttaisi jos koko elämä pyörisi ruoka-aikojen ympärillä sairauksia ja nälkää peläten kun samalla näkee miten helpolla useimmat muut siinä pääsevät.
aamun kukko kirjoitti:
Kirjoituksistasi paistaa kaikkea muuta kuin tyytyväisyys. Niistä huokuu viha ja katkeruus ja kenties kateuskin. Tyytyväinen ihminen ei levitä sellaista pahansuopuutta ympäriinsä kuin sinä. Minäpä luulen että sinua vituttaa enimmän osan aikaa eikä ikuinen VHH-dieettaaminen ainakaan helpota siinä, luultavasti juuri se aiheuttaa suurimman vitutuksen. Minuakin vituttaisi jos koko elämä pyörisi ruoka-aikojen ympärillä sairauksia ja nälkää peläten kun samalla näkee miten helpolla useimmat muut siinä pääsevät.
ainainen viha ja vitutus. Kiukkuinenkin olet, ei yhtään tasapainoisen ihmisen asiallista sanaa. Minuakin vituttaisi jos koko elämä pyörisi eläinrasvan kyttäilyn ympärillä diabetesta ja sv-tauteja peläten kun samalla näkee miten helpolla VHH-laiset siinä pääsevät.
Älä syö enää margariinia, se helpottaa.aamun kukko kirjoitti:
Kirjoituksistasi paistaa kaikkea muuta kuin tyytyväisyys. Niistä huokuu viha ja katkeruus ja kenties kateuskin. Tyytyväinen ihminen ei levitä sellaista pahansuopuutta ympäriinsä kuin sinä. Minäpä luulen että sinua vituttaa enimmän osan aikaa eikä ikuinen VHH-dieettaaminen ainakaan helpota siinä, luultavasti juuri se aiheuttaa suurimman vitutuksen. Minuakin vituttaisi jos koko elämä pyörisi ruoka-aikojen ympärillä sairauksia ja nälkää peläten kun samalla näkee miten helpolla useimmat muut siinä pääsevät.
aina vihainen ja tyytymätön joka asiaan. Kiukuttelet täällä kuin kärttyisä vanhapiika joka ei ole saanut miestä. Kyllä sun nyt pitäisi hankkia viriili mies joka räjäyttäisi aivosi pihalle. Se laukisisi nuo vuosien patoutumat, sinusta tulisi seestyneempi ja ainainen vitutus lakkaisi.
- Ymmärrän..
kj.mattila kirjoitti:
aina vihainen ja tyytymätön joka asiaan. Kiukuttelet täällä kuin kärttyisä vanhapiika joka ei ole saanut miestä. Kyllä sun nyt pitäisi hankkia viriili mies joka räjäyttäisi aivosi pihalle. Se laukisisi nuo vuosien patoutumat, sinusta tulisi seestyneempi ja ainainen vitutus lakkaisi.
Ymmärrän tuohtumuksesi, mutta eikö voitaisi ainakin yrittää pysyä aiheessa?
Itse en jaksaisi edes kommentoida tuollaisille kärttyisille ihmisille. Eikö nuo voisi jättää kirjoituksineen täysin kommentoimatta, niin ehkä ne joskus kyllästyisivät.
Yleensä kirjoitat tosi asiallista tekstiä, jota on kiva lukea. Kiitos siitä! - Veijo
kj.mattila kirjoitti:
ainainen viha ja vitutus. Kiukkuinenkin olet, ei yhtään tasapainoisen ihmisen asiallista sanaa. Minuakin vituttaisi jos koko elämä pyörisi eläinrasvan kyttäilyn ympärillä diabetesta ja sv-tauteja peläten kun samalla näkee miten helpolla VHH-laiset siinä pääsevät.
Älä syö enää margariinia, se helpottaa.Terve Mattil
Älä hermostu näitten luupäitten tietojen puutteesta.
Tässä yksi käyttökohde margariinille.
http://www.kostdoktorn.se/margarin-ar-nyttigt
terveisin ja hyvää kesää - Veijo
kj.mattila kirjoitti:
ainainen viha ja vitutus. Kiukkuinenkin olet, ei yhtään tasapainoisen ihmisen asiallista sanaa. Minuakin vituttaisi jos koko elämä pyörisi eläinrasvan kyttäilyn ympärillä diabetesta ja sv-tauteja peläten kun samalla näkee miten helpolla VHH-laiset siinä pääsevät.
Älä syö enää margariinia, se helpottaa.Asiasta kiinnostuneille ja erikoisesti niille jotka vielä syövät margariinia.
http://www.kostdoktorn.se/kvinnan-bakom-kostdoktorn
terveisin - Venemies .
Veijo kirjoitti:
Terve Mattil
Älä hermostu näitten luupäitten tietojen puutteesta.
Tässä yksi käyttökohde margariinille.
http://www.kostdoktorn.se/margarin-ar-nyttigt
terveisin ja hyvää kesääKyllä! Erinomaisen hyvä tiivisteaine, myös verisuonille!!
Oikein hyvä ja ajankohtainen artikkeli! Ymmärrän.. kirjoitti:
Ymmärrän tuohtumuksesi, mutta eikö voitaisi ainakin yrittää pysyä aiheessa?
Itse en jaksaisi edes kommentoida tuollaisille kärttyisille ihmisille. Eikö nuo voisi jättää kirjoituksineen täysin kommentoimatta, niin ehkä ne joskus kyllästyisivät.
Yleensä kirjoitat tosi asiallista tekstiä, jota on kiva lukea. Kiitos siitä!Yritän aina kirjoittaa selkeästi ja asiallisesti mutta joskus tulee kommentoitua tuolaisen kärttyisen ihmisen kirjoituksia kun se kaivelee viisi vuotta vanhoja asioita ja yrittää mustamaalata.
- on Benecolissa?
kj.mattila kirjoitti:
Yritän aina kirjoittaa selkeästi ja asiallisesti mutta joskus tulee kommentoitua tuolaisen kärttyisen ihmisen kirjoituksia kun se kaivelee viisi vuotta vanhoja asioita ja yrittää mustamaalata.
Saisinko vastauksen?
- kysyn vaan
on Benecolissa? kirjoitti:
Saisinko vastauksen?
Benecol on margariini ja siksi epäterveellistä. Katso vaikka tuoteselostetta.
Vesi, rypsiöljy, kasvistanolirasva (kasvistanoli 8%), piimä, kovettamaton kasvirasva, muunnettu perunatärkkelys, camelinaöljy, suola (0,9%), emulgointiaineet (E471 kasvirasvasta, soijalesitiini), aromit, säilöntäaine (kaliumsorbaatti), happamuudensäätöaine (sitruunahappo), A- ja D-vitamiini. - tällaista?
kysyn vaan kirjoitti:
Benecol on margariini ja siksi epäterveellistä. Katso vaikka tuoteselostetta.
Vesi, rypsiöljy, kasvistanolirasva (kasvistanoli 8%), piimä, kovettamaton kasvirasva, muunnettu perunatärkkelys, camelinaöljy, suola (0,9%), emulgointiaineet (E471 kasvirasvasta, soijalesitiini), aromit, säilöntäaine (kaliumsorbaatti), happamuudensäätöaine (sitruunahappo), A- ja D-vitamiini.VHH-ruokaa:
AINEKSET: sianliha, hevosen ja naudanliha, silava,
lihaproteiinivalmiste, suola (3,9%), mausteet
(pippurit, muskotti, korianteri, ili, paprika,
valkosipuli), aromit ( selleri, liha), glukoosi,
maltodekstriini, hapettumisenestoaineet (E316,
E300), stabilointia eet (E450, E452),
arominvahvenne (E621), säilöntäaineet (E250,
E252), väri (E150d).
Tämä on siis tavallista 35 % rasvaa sisältävää meetwurstia, johon verrattuna margariini on suoranainen terveystuote! - tuollaista paskaa
tällaista? kirjoitti:
VHH-ruokaa:
AINEKSET: sianliha, hevosen ja naudanliha, silava,
lihaproteiinivalmiste, suola (3,9%), mausteet
(pippurit, muskotti, korianteri, ili, paprika,
valkosipuli), aromit ( selleri, liha), glukoosi,
maltodekstriini, hapettumisenestoaineet (E316,
E300), stabilointia eet (E450, E452),
arominvahvenne (E621), säilöntäaineet (E250,
E252), väri (E150d).
Tämä on siis tavallista 35 % rasvaa sisältävää meetwurstia, johon verrattuna margariini on suoranainen terveystuote!On olemassa parempiakin makkaroita. Miksi lisätään sokeria glukoosin muodossa makkaroihin?
- Parikin...
tuollaista paskaa kirjoitti:
On olemassa parempiakin makkaroita. Miksi lisätään sokeria glukoosin muodossa makkaroihin?
... ystävääni on VHH:lla, ja mm. tuo makkara kuuluu heidän ruokavalioonsa. Arvaa vain onko asiasta keskusteltu... ;-)
- VHH:lainen
Parikin... kirjoitti:
... ystävääni on VHH:lla, ja mm. tuo makkara kuuluu heidän ruokavalioonsa. Arvaa vain onko asiasta keskusteltu... ;-)
ei syö tuollaista makkaraa.
- vastaan vaan
kysyn vaan kirjoitti:
Benecol on margariini ja siksi epäterveellistä. Katso vaikka tuoteselostetta.
Vesi, rypsiöljy, kasvistanolirasva (kasvistanoli 8%), piimä, kovettamaton kasvirasva, muunnettu perunatärkkelys, camelinaöljy, suola (0,9%), emulgointiaineet (E471 kasvirasvasta, soijalesitiini), aromit, säilöntäaine (kaliumsorbaatti), happamuudensäätöaine (sitruunahappo), A- ja D-vitamiini.Ei siinä ollut mitään epäterveellistä. Ulkona hengittäminen on takuulla epäterveellisempää.
- tämäkin palsta
VHH:lainen kirjoitti:
ei syö tuollaista makkaraa.
... on pullollaan "vääriä" VHH-laisia...
- aromit????????
kysyn vaan kirjoitti:
Benecol on margariini ja siksi epäterveellistä. Katso vaikka tuoteselostetta.
Vesi, rypsiöljy, kasvistanolirasva (kasvistanoli 8%), piimä, kovettamaton kasvirasva, muunnettu perunatärkkelys, camelinaöljy, suola (0,9%), emulgointiaineet (E471 kasvirasvasta, soijalesitiini), aromit, säilöntäaine (kaliumsorbaatti), happamuudensäätöaine (sitruunahappo), A- ja D-vitamiini.Miksi ihmiset eivät syö voita margariinien sijaan????? Suolatontakin voita on saatavana, mutta kerropa se heillekin:
http://www.crohnjacolitis.fi/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1246913150/1#1 - VHH:lla ainakaan
aromit???????? kirjoitti:
Miksi ihmiset eivät syö voita margariinien sijaan????? Suolatontakin voita on saatavana, mutta kerropa se heillekin:
http://www.crohnjacolitis.fi/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1246913150/1#1Voita käytetään paistamiseen ja kun ei leipiä syödä niin ei sitä laiteta leipienkään päälle niinkuin hiilaristit levittävät margariiniansa.
- laitan voita
VHH:lla ainakaan kirjoitti:
Voita käytetään paistamiseen ja kun ei leipiä syödä niin ei sitä laiteta leipienkään päälle niinkuin hiilaristit levittävät margariiniansa.
vaikkapa kypsennetyn lohen päälle tai vaikkapa paistetun kananmunan päälle. Voihan on oiva mauste ja saahan sitä valmista maustevoitakin.
- voita käyttää
laitan voita kirjoitti:
vaikkapa kypsennetyn lohen päälle tai vaikkapa paistetun kananmunan päälle. Voihan on oiva mauste ja saahan sitä valmista maustevoitakin.
paistetun kananmunan päällä ja hyvää se oli.
- ja terveellistä
voita käyttää kirjoitti:
paistetun kananmunan päällä ja hyvää se oli.
kaikki kalatkin kannattaa paistaa voissa ja voihan tuota kukkakaalinkin päälle laittaa. Hyvää se on.
- esimerkiksi
ja terveellistä kirjoitti:
kaikki kalatkin kannattaa paistaa voissa ja voihan tuota kukkakaalinkin päälle laittaa. Hyvää se on.
margariinissa paistettuja muikkuja, niin ei niitä kukaan ostaisi. Ainahan kala paistetaan voissa, kun siitä saa makua ja hyvän paistopinnan ruokaan. Luonnontuote, ilman satojen asteiden lämpökäsittelyjä ja väriaineita.
- kj.marisija
Dieetti misää on tarkaan säännelty
-ruoka-ajankohtat
-makroravinteiden jakauma
-ruoan määrä
-ehdoton sitoutuminen pelkkin ruoka-aikoihin (muulloin ei syödä mitään)
ei todellakaan kuulosta millään tavalla luonnolliselta.
Ja kun pottiin lisätään vielä se että pelkästään viime vuosisadalla kehitetty teknologia on yleensäkin mahdollistanut pitkäaikaisen ja tiedostetun VHH:n, voidaan VHH:ta pitää kaikista dieeteistä luonnottomimpana. Etenkin kun liikunnan hyödyt siinä esitetään pelkkänä marginaalisena muodollisuutena.
Sellainen dieetti ei voi millään olla terveellinen.- ja minä kun juuri
söin välipalaksi vadelmia ja Lidlin Greek style creamy yogurttia, On muuten hvää tuo jugu, 100 grammassa on 126 kcal, proteiinia 5g, hiilareita 2,8g ja rasvaa 10,5g. Myöhemmin illalla paistan vielä tammukan fileen ja syön sen kukkismuussin kanssa, jonka kyytipoikana tietysti aimo nokare voita :) kyllä on mukava käydä nukkumaan täydellä masulla näin laihiksellakin :)
- ja niitä paistellaan
ja minä kun juuri kirjoitti:
söin välipalaksi vadelmia ja Lidlin Greek style creamy yogurttia, On muuten hvää tuo jugu, 100 grammassa on 126 kcal, proteiinia 5g, hiilareita 2,8g ja rasvaa 10,5g. Myöhemmin illalla paistan vielä tammukan fileen ja syön sen kukkismuussin kanssa, jonka kyytipoikana tietysti aimo nokare voita :) kyllä on mukava käydä nukkumaan täydellä masulla näin laihiksellakin :)
vielä tänään ja tietysti voissa. Eihän niitä voi missään rypsiöljyssa paistaa. Pilalle menevät.
- vain ja ainoastaan
ja niitä paistellaan kirjoitti:
vielä tänään ja tietysti voissa. Eihän niitä voi missään rypsiöljyssa paistaa. Pilalle menevät.
voissa tässä huushollissa. Uunipannulla seraksi kelpaa kunnon paksu kerma, nam!
- ui katiskaan
vain ja ainoastaan kirjoitti:
voissa tässä huushollissa. Uunipannulla seraksi kelpaa kunnon paksu kerma, nam!
ajattelin sen syödä smetanan kera. Salaattia vaan kyytipojaksi lautaselle niin se on siinä.
- uusi tutkimus
http://www.iltasanomat.fi/hyvaolo/terveys.asp?id=1706906
"...kasvissyöjillä on pienempi todennäköisyys sairastua syöpään kuin lihasta pitävillä.
"Yli 60 000 ihmistä käsittäneessä tutkimuksessa todettiin, että kasvissyöjillä kehittyy selkeästi vähemmän veri-, vatsa- ja virtsarakkosyöpiä."
"Jo aiemmissa tutkimuksissa on huomattu, että jalostetulla lihalla ja vatsasyövällä on yhteys, joten tutkijoille asia ei tullut yllätyksenä."
Veikkaanpa että Veijolta tai JariJolta ei löydy noita tutkimuksia. Heiltä ei koskaan löydy VHH-negatiivisia tutkimuksia.- rasva aiheuttaa syöpää?
Eikös tuossa puhuta lihansyönnistä ja liha kuuluu olennaisena osana Puskan lautasmallia. Annat siis Puskalle kunnian myös syöpätilastojen kasvusta, jo käsiin räjähtäneen diabeteksen lisäksi. Onneksi olkoon. Todistit juuri puskan mallin ihmiset sairastuttavaksi!
- juttu eteenpäin
Puskalle ja vaadi, että ravitsemussuositukset tulee muuttaa lihaa sisältämättömiksi, koska nykyinen lautasmalli sairastuttaa ihmiset.
- seilaavat
rasva aiheuttaa syöpää? kirjoitti:
Eikös tuossa puhuta lihansyönnistä ja liha kuuluu olennaisena osana Puskan lautasmallia. Annat siis Puskalle kunnian myös syöpätilastojen kasvusta, jo käsiin räjähtäneen diabeteksen lisäksi. Onneksi olkoon. Todistit juuri puskan mallin ihmiset sairastuttavaksi!
molemmat. Puska ja VHH.
- siis seuraavaa:
juttu eteenpäin kirjoitti:
Puskalle ja vaadi, että ravitsemussuositukset tulee muuttaa lihaa sisältämättömiksi, koska nykyinen lautasmalli sairastuttaa ihmiset.
lautasmallista liha pois, tilalle täysjyväleipä.
- hakoteillä...
siis seuraavaa: kirjoitti:
lautasmallista liha pois, tilalle täysjyväleipä.
"...tilalle täysjyväleipä."
Miksi pitäisi syödä täysjyvää? Täysjyväleivässä on täsmälleen samat jyvänosat kuin puhdistetusta viljastakin tehdyssä leivässä. Siis kaikki ne nopeat ja turhat hiilihydraatit.
Niiden lisäksi täysjyväleivässä on mukana kuoren osia. Niiden puolestaan on todistetusti havaittu vähentävän mikroravinteiden (mm. vitamiinien) imeytymistä suolistossa. Juuri tähän perustuu se harhaluulo, että täysjyväviljatuotteet (pienempi GI) olisivat terveellisempiä kuin puhdistetuista jauhoista tehdyt.
Jos leipää on "pakko" syödä, terveyden kannalta olisi parempi nauttia mahdollisimman puhdistetusta viljasta tehtyä leipää. - Veijo
"Veikkaanpa että Veijolta tai JariJolta ei löydy noita tutkimuksia. Heiltä ei koskaan löydy VHH-negatiivisia tutkimuksia."
Minulla ei ole varaa luottaa iltapäivälehtien "tutkimustuloksiin". Hyvänä esim. Iltalehden sensaatioartikkeli jota te tollot pyörittelitte täällä epätoivoissanne.
Minä olen tarkka diabetekseni hoidossa ja tyydyn vain parhaaseen tutkimusmateriaaliin koska tiedän mistä etsiä ja jonka on kotrolloineet vähän paremmilla tiedoilla ja taidoilla varustetut yksilöt kuin puutaheinää täällä kirjoittavat vastustajat.
terveisin - vaan sinä
hakoteillä... kirjoitti:
"...tilalle täysjyväleipä."
Miksi pitäisi syödä täysjyvää? Täysjyväleivässä on täsmälleen samat jyvänosat kuin puhdistetusta viljastakin tehdyssä leivässä. Siis kaikki ne nopeat ja turhat hiilihydraatit.
Niiden lisäksi täysjyväleivässä on mukana kuoren osia. Niiden puolestaan on todistetusti havaittu vähentävän mikroravinteiden (mm. vitamiinien) imeytymistä suolistossa. Juuri tähän perustuu se harhaluulo, että täysjyväviljatuotteet (pienempi GI) olisivat terveellisempiä kuin puhdistetuista jauhoista tehdyt.
Jos leipää on "pakko" syödä, terveyden kannalta olisi parempi nauttia mahdollisimman puhdistetusta viljasta tehtyä leipää."Miksi pitäisi syödä täysjyvää? "
=> siksi koska se on hyvin terveellistä, vitamiini- ja kuitupitoista, ja pitää nälän pitkään loitolla. Täysjyvän eduista on lukuisia tutkimuksia.
"Niiden puolestaan on todistetusti havaittu vähentävän mikroravinteiden (mm. vitamiinien) imeytymistä suolistossa."
=> Aivan, mutta niin häviävän pieniä määriä että sillä ei ole ihmiselle sitten mitään merkitystä. Kuitujen hyödyt ovat sen sijaan hyvin tärkeät.
"Juuri tähän perustuu se harhaluulo, että täysjyväviljatuotteet (pienempi GI) olisivat terveellisempiä kuin puhdistetuista jauhoista tehdyt."
=> Väitätkö siis, että täysjyvätuotteet EIVÄT ole terveellisempiä kuin puhdistetusta jauhosta tehdyt tuotteet? Mieti nyt hyvin tarkkaan ennen kuin tähän vastaat!
Ja on, leipää ON pakko syödä ihan joka päivä. Niin minäkin teen. BMI22, veriarvot loistavat. Ja näin on ollut yli 20 vuotta joten kokemusta löytyy. - ei ollut
Veijo kirjoitti:
"Veikkaanpa että Veijolta tai JariJolta ei löydy noita tutkimuksia. Heiltä ei koskaan löydy VHH-negatiivisia tutkimuksia."
Minulla ei ole varaa luottaa iltapäivälehtien "tutkimustuloksiin". Hyvänä esim. Iltalehden sensaatioartikkeli jota te tollot pyörittelitte täällä epätoivoissanne.
Minä olen tarkka diabetekseni hoidossa ja tyydyn vain parhaaseen tutkimusmateriaaliin koska tiedän mistä etsiä ja jonka on kotrolloineet vähän paremmilla tiedoilla ja taidoilla varustetut yksilöt kuin puutaheinää täällä kirjoittavat vastustajat.
terveisin... iltapäivälehden tutkimus, vaan juttu tutkimuksesta.
Tutkimuksiahan piisaa. Niistä sopii valita se itselleen mieluisin ;-)
Minulla ei ole diabetesta. - jatkuvasti palstalla
vaan sinä kirjoitti:
"Miksi pitäisi syödä täysjyvää? "
=> siksi koska se on hyvin terveellistä, vitamiini- ja kuitupitoista, ja pitää nälän pitkään loitolla. Täysjyvän eduista on lukuisia tutkimuksia.
"Niiden puolestaan on todistetusti havaittu vähentävän mikroravinteiden (mm. vitamiinien) imeytymistä suolistossa."
=> Aivan, mutta niin häviävän pieniä määriä että sillä ei ole ihmiselle sitten mitään merkitystä. Kuitujen hyödyt ovat sen sijaan hyvin tärkeät.
"Juuri tähän perustuu se harhaluulo, että täysjyväviljatuotteet (pienempi GI) olisivat terveellisempiä kuin puhdistetuista jauhoista tehdyt."
=> Väitätkö siis, että täysjyvätuotteet EIVÄT ole terveellisempiä kuin puhdistetusta jauhosta tehdyt tuotteet? Mieti nyt hyvin tarkkaan ennen kuin tähän vastaat!
Ja on, leipää ON pakko syödä ihan joka päivä. Niin minäkin teen. BMI22, veriarvot loistavat. Ja näin on ollut yli 20 vuotta joten kokemusta löytyy.ei täysjyvä pidä sen paremmin nälkää kuin puhdistettu viljakaan. Tästä on niin monen vuosikymmene kokemus että tiedetään missä mennään. Rasva ja proteiinit pitävät parhaiten nälkää joten voit mennä valehtelemaan muualle. Kokemusta sinulta löytyy vain valehtelemisesta.
- muuta osaa
jatkuvasti palstalla kirjoitti:
ei täysjyvä pidä sen paremmin nälkää kuin puhdistettu viljakaan. Tästä on niin monen vuosikymmene kokemus että tiedetään missä mennään. Rasva ja proteiinit pitävät parhaiten nälkää joten voit mennä valehtelemaan muualle. Kokemusta sinulta löytyy vain valehtelemisesta.
kuin valehdella. Etkö sitä jo ole huomannut.
- "nuolimies"
jatkuvasti palstalla kirjoitti:
ei täysjyvä pidä sen paremmin nälkää kuin puhdistettu viljakaan. Tästä on niin monen vuosikymmene kokemus että tiedetään missä mennään. Rasva ja proteiinit pitävät parhaiten nälkää joten voit mennä valehtelemaan muualle. Kokemusta sinulta löytyy vain valehtelemisesta.
mutta kysyn sinulta kenen kokemus ratkaisee?
Minulla on yli 50 vuoden kokemus siitä, että puolikkaalla ranskanleivällä ei nälkä lähde, mutta parilla ruisleipäviipaleella lähtee. Kuka sinä olet kyseenalaistamaan minun kokemukseni? - vaan lähde
"nuolimies" kirjoitti:
mutta kysyn sinulta kenen kokemus ratkaisee?
Minulla on yli 50 vuoden kokemus siitä, että puolikkaalla ranskanleivällä ei nälkä lähde, mutta parilla ruisleipäviipaleella lähtee. Kuka sinä olet kyseenalaistamaan minun kokemukseni?tuo nälkä parilla ruisleipäviipalella. Kyllä siihen tarvitaan jotain järeämpää tavaraa ja jos laitat kananmunaa ja pekonia leipäsi päälle niin saatat onnistuakin. Silloin se kuitenkaan ei ole se leipä joka sinulta nälän vie.
- lehtijutussa
suositella leivontamargariineja kevyempinä leivontaan. Eikös niissä käytetä osittain kovetettuja kasvirasvoja eli transrasvoja? Ei hyvä.
margariinit ja levitteet epäterveellisinä. Ei nkiitä ole tarkoitettu ihmisen ruoaksi. VHH:lla se onkin helpompaa kun ei syödä leipää eikä leivota mitään viljoista.
- leivontamargariineja
kj.mattila kirjoitti:
margariinit ja levitteet epäterveellisinä. Ei nkiitä ole tarkoitettu ihmisen ruoaksi. VHH:lla se onkin helpompaa kun ei syödä leipää eikä leivota mitään viljoista.
jotaka ovayt lopullinen kuolinisku kropalle.
- ++++++
leivontamargariineja kirjoitti:
jotaka ovayt lopullinen kuolinisku kropalle.
lähestulkoon kaikki valmistaikinatkin sisältävät osittain kovetettuja kasvirasvoja.
++++++ kirjoitti:
lähestulkoon kaikki valmistaikinatkin sisältävät osittain kovetettuja kasvirasvoja.
Minä en koske viiden metrin kepilläkään tuotteseen jossa on margariinia. Ei ole ihmisen ruokaa
- Kepu Mari
kj.mattila kirjoitti:
Minä en koske viiden metrin kepilläkään tuotteseen jossa on margariinia. Ei ole ihmisen ruokaa
Merkillistä että et voi käyttää terveellistä margariinia koska muutenkin syömistapasi ovat niin kaukana luonnollisesta kuin olla voi
Kun on tarkkaan säännelty
-ruoka-ajankohtat
-makroravinteiden jakauma
-ruoan määrä
-ehdoton sitoutuminen pelkkiin ruoka-aikoihin (muulloin ei syödä mitään)
Ei todellakaan kuulosta millään tavalla luonnolliselta. Siinä ei ole ainoatakaan kohtaa jota olisi voitu noudattaa edes 100 vuotta sitten puhumattakaan esihistoriallisesta ajasta.
Pelkästään viime vuosisadalla kehitetty teknologia on yleensäkin mahdollistanut pitkäaikaisen ja tiedostetun VHH:n, voidaan VHH:ta pitää kaikista dieeteistä luonnottomimpana. Etenkin kun liikunnan hyödyt siinä esitetään pelkkänä marginaalisena muodollisuutena.
Sellainen dieetti ei voi millään olla terveellinen. Jos joku dieetti on luonnoton niin VHH. Puhumattakaan että vitamiinitkin pitää ottaa pillerien muodossa kun niitä ei VHH-ravinnosta muuten saa. - VHH:sta luonnottoman
Kepu Mari kirjoitti:
Merkillistä että et voi käyttää terveellistä margariinia koska muutenkin syömistapasi ovat niin kaukana luonnollisesta kuin olla voi
Kun on tarkkaan säännelty
-ruoka-ajankohtat
-makroravinteiden jakauma
-ruoan määrä
-ehdoton sitoutuminen pelkkiin ruoka-aikoihin (muulloin ei syödä mitään)
Ei todellakaan kuulosta millään tavalla luonnolliselta. Siinä ei ole ainoatakaan kohtaa jota olisi voitu noudattaa edes 100 vuotta sitten puhumattakaan esihistoriallisesta ajasta.
Pelkästään viime vuosisadalla kehitetty teknologia on yleensäkin mahdollistanut pitkäaikaisen ja tiedostetun VHH:n, voidaan VHH:ta pitää kaikista dieeteistä luonnottomimpana. Etenkin kun liikunnan hyödyt siinä esitetään pelkkänä marginaalisena muodollisuutena.
Sellainen dieetti ei voi millään olla terveellinen. Jos joku dieetti on luonnoton niin VHH. Puhumattakaan että vitamiinitkin pitää ottaa pillerien muodossa kun niitä ei VHH-ravinnosta muuten saa.kun valitaan vain luonnollisia raaka-aineita ja valmistetaan ruoka itse? Missä luonnossa voit tavata margariinin kaltaista rasvaa?
Ruokavaliosta rippumatta lienee selvää että pitäisi pyrkiä säännöllisyyteen ja syödä tasaisin väliajoin eikä puputtaa pitkin päivää tai jättää jotain aterioita syömättä jotka sitten korvataan välipaloilla. Normaalisti ihminen syö aamiaisen, lounaan ja päivällisen. Keskitytään näihin ja unohdetaan muut täydentävät syömiset. Ruoan määrä on tärkeä osa painonhallintaa ja kun syö sellaista ruokaa joka pitää hyvin nälkää niin ei tarvitse syödä niin paljoa. Rasva ja proteiini pitää hyvin nälkää, annokset pienenevät.
Vähärasvaisella ja runsashiilihydraattisella ruokavaliolla teollisuus lisää vitamiineja kuten maitoon ja margariiniin. Onko se luonnollista? No, eihän tarvitse itse ottaa purkista kun teollisuus tekee sen sinun puolestasi. - Kirjais
VHH:sta luonnottoman kirjoitti:
kun valitaan vain luonnollisia raaka-aineita ja valmistetaan ruoka itse? Missä luonnossa voit tavata margariinin kaltaista rasvaa?
Ruokavaliosta rippumatta lienee selvää että pitäisi pyrkiä säännöllisyyteen ja syödä tasaisin väliajoin eikä puputtaa pitkin päivää tai jättää jotain aterioita syömättä jotka sitten korvataan välipaloilla. Normaalisti ihminen syö aamiaisen, lounaan ja päivällisen. Keskitytään näihin ja unohdetaan muut täydentävät syömiset. Ruoan määrä on tärkeä osa painonhallintaa ja kun syö sellaista ruokaa joka pitää hyvin nälkää niin ei tarvitse syödä niin paljoa. Rasva ja proteiini pitää hyvin nälkää, annokset pienenevät.
Vähärasvaisella ja runsashiilihydraattisella ruokavaliolla teollisuus lisää vitamiineja kuten maitoon ja margariiniin. Onko se luonnollista? No, eihän tarvitse itse ottaa purkista kun teollisuus tekee sen sinun puolestasi.Vaikka tuotteet olisivat kuinka luomua se ei riitä tekemään dieetistä luonnollista.
Dieetti misää on tarkaan säännelty
-ruoka-ajankohtat
-makroravinteiden jakauma
-ruoan määrä
-ehdoton sitoutuminen pelkkin ruoka-aikoihin (muulloin ei syödä mitään)
ei todellakaan kuulosta millään tavalla luonnolliselta. Näin ei todellakaan syönyt kaukainen eikä lähempikään esi-isämme.
Ja kun huomataan vielä se että pelkästään viime vuosisadalla kehitetty teknologia on yleensäkin mahdollistanut pitkäaikaisen ja tiedostetun VHH:n, voidaan VHH:ta pitää kaikista dieeteistä luonnottomimpana. Etenkin kun liikunnan hyödyt siinä esitetään pelkkänä marginaalisena muodollisuutena.
Sellainen dieetti ei voi millään olla terveellinen.
Ruoan tehtävä ei ole olla osa mitään painonhallintaa, ruoan tehtävä on ravita. Kirjais kirjoitti:
Vaikka tuotteet olisivat kuinka luomua se ei riitä tekemään dieetistä luonnollista.
Dieetti misää on tarkaan säännelty
-ruoka-ajankohtat
-makroravinteiden jakauma
-ruoan määrä
-ehdoton sitoutuminen pelkkin ruoka-aikoihin (muulloin ei syödä mitään)
ei todellakaan kuulosta millään tavalla luonnolliselta. Näin ei todellakaan syönyt kaukainen eikä lähempikään esi-isämme.
Ja kun huomataan vielä se että pelkästään viime vuosisadalla kehitetty teknologia on yleensäkin mahdollistanut pitkäaikaisen ja tiedostetun VHH:n, voidaan VHH:ta pitää kaikista dieeteistä luonnottomimpana. Etenkin kun liikunnan hyödyt siinä esitetään pelkkänä marginaalisena muodollisuutena.
Sellainen dieetti ei voi millään olla terveellinen.
Ruoan tehtävä ei ole olla osa mitään painonhallintaa, ruoan tehtävä on ravita.mikä tahansa niin aina on tärkeää syödä säännöllisesti sopivin väliajoin. Missään ruokavaliossa ei kehoiteta syömään epäsäännöllisesti ja jättämään aterioita väliin.
Ruoan tehtävä on ravita ja sen VHH-tyyppinen ruokavalio tekee. Se ravitsee oikealla tavalla eikä lisää syömishaluja vaan pitää syömishimot kurissa.
- raakaa prosessointia
rasvalle. Raffinointia pahimmillaan ja käytetään terveydelle vaarallisia liottimia. Kaukana luonnollisesta. Esim. se kaupan kookosrava on myös puhdistettua ja siinäkin käytetään tuota lipeää. En oikein ymmärrä, miksi tuotteesta pitää tehdä raviinoton, mauton ja hajuton.
- noudatetaan
Elintarviketeollisuuden vaatimuksia kun ravinnoton, mauton ja hajuton margariini on saatu viralliseksi suositukseksi. Kyllä terveysviranomaisten tulisi suosia luonnollisia tuotteita kuten voita.
- huonoon suuntaan
noudatetaan kirjoitti:
Elintarviketeollisuuden vaatimuksia kun ravinnoton, mauton ja hajuton margariini on saatu viralliseksi suositukseksi. Kyllä terveysviranomaisten tulisi suosia luonnollisia tuotteita kuten voita.
kun nykyisin maitotiloja lopetetaan yhä enemmän ja ne siirtyvät vehnänviljelijöiksi. Rasvoina sitten suositaan jotain Unileverin keinorasvaa. Kotimaisuus kunniaan
huonoon suuntaan kirjoitti:
kun nykyisin maitotiloja lopetetaan yhä enemmän ja ne siirtyvät vehnänviljelijöiksi. Rasvoina sitten suositaan jotain Unileverin keinorasvaa. Kotimaisuus kunniaan
entinen sikatilallinen Sirkka-Liisa Anttila on mennyt halpaan eikä puolusta kotimaista rasvaa jota olisi tarjolla yllin kyllin hoitamaan suomalaiset terveiksi.
- ja margariinin kulutusta
kj.mattila kirjoitti:
entinen sikatilallinen Sirkka-Liisa Anttila on mennyt halpaan eikä puolusta kotimaista rasvaa jota olisi tarjolla yllin kyllin hoitamaan suomalaiset terveiksi.
http://www.oulunomahoito.fi/?page=7240621&id=suo00013
"Ravintorasvojen ja erityisesti voin kulutus pieneni jyrkästi 1980-luvun lopulla (kuvat 1 ja 2). Kasvimargariinien kulutus on kasvanut suuremmaksi kuin voin, ja kevytlevitteistä on tullut suosittuja. Juuston kulutus on edelleen kasvussa. Lihan käyttö on viime vuosikymmeninä pysynyt noin 70 kilossa henkeä kohti vuodessa. Valtaosa lihasta on vähärasvaista sianlihaa. Makkaran käyttö on hieman vähentynyt. Maidon käyttö on vähentynyt 1950-luvulta lähtien mutta on edelleen kansainvälisesti verrattain suuri. Vähärasvaiset maitolaadut ovat syrjäyttäneet rasvaiset maitolaadut. Kaikki nämä muutokset ovat suositusten mukaisia."
http://www.diabetes.fi/tiedoston_katsominen.php?dok_id=543
"Tilastot ja tutkijat putoavat vauhdista
Diabetes on yleistynyt viime vuosina sellaista vauhtia, että tilastot ja tutkijat uhkaavat pudota vauhdista. Eri lähteitä yhdistelemällä on päädytty
arvioon, että lääkärin hoidossa on diabeteksen vuoksi noin 300 000 suomalaista. Kun arvioon lisätään ne, jotka eivät vielä tiedä diabeteksestaan, ylitetään puolen miljoonan raja."
"Työikäisestä ja sitä vanhemmasta suomalaisesta
väestöstä lähes joka toisella on jokin häiriö glukoosiaineenvaihdunnassa." - maidosta
ja margariinin kulutusta kirjoitti:
http://www.oulunomahoito.fi/?page=7240621&id=suo00013
"Ravintorasvojen ja erityisesti voin kulutus pieneni jyrkästi 1980-luvun lopulla (kuvat 1 ja 2). Kasvimargariinien kulutus on kasvanut suuremmaksi kuin voin, ja kevytlevitteistä on tullut suosittuja. Juuston kulutus on edelleen kasvussa. Lihan käyttö on viime vuosikymmeninä pysynyt noin 70 kilossa henkeä kohti vuodessa. Valtaosa lihasta on vähärasvaista sianlihaa. Makkaran käyttö on hieman vähentynyt. Maidon käyttö on vähentynyt 1950-luvulta lähtien mutta on edelleen kansainvälisesti verrattain suuri. Vähärasvaiset maitolaadut ovat syrjäyttäneet rasvaiset maitolaadut. Kaikki nämä muutokset ovat suositusten mukaisia."
http://www.diabetes.fi/tiedoston_katsominen.php?dok_id=543
"Tilastot ja tutkijat putoavat vauhdista
Diabetes on yleistynyt viime vuosina sellaista vauhtia, että tilastot ja tutkijat uhkaavat pudota vauhdista. Eri lähteitä yhdistelemällä on päädytty
arvioon, että lääkärin hoidossa on diabeteksen vuoksi noin 300 000 suomalaista. Kun arvioon lisätään ne, jotka eivät vielä tiedä diabeteksestaan, ylitetään puolen miljoonan raja."
"Työikäisestä ja sitä vanhemmasta suomalaisesta
väestöstä lähes joka toisella on jokin häiriö glukoosiaineenvaihdunnassa."http://www.terveyskirjasto.fi/xmedia/ldk/ldk00300.jpg
Margariinin kulutus ja rasvattoman maidon käyttö on yleistynyt julmasti. Samalla myös kasvisten kulutus on kasvanut. Ja kun muistetaa, että lihankulus on pysynyt ennallaa ja valtaosa lihasta on VÄHÄRASVAISTA sianlihaa, niin voimme päätellä jotain... - ymmärretään
maidosta kirjoitti:
http://www.terveyskirjasto.fi/xmedia/ldk/ldk00300.jpg
Margariinin kulutus ja rasvattoman maidon käyttö on yleistynyt julmasti. Samalla myös kasvisten kulutus on kasvanut. Ja kun muistetaa, että lihankulus on pysynyt ennallaa ja valtaosa lihasta on VÄHÄRASVAISTA sianlihaa, niin voimme päätellä jotain...Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa? Ei taida Puskasta olla ymmärtäjäksi.
- eikä ymmärrä
ymmärretään kirjoitti:
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa? Ei taida Puskasta olla ymmärtäjäksi.
erotakaan. On sen verran hölmö mies. Puska on ihan pensaasta ja siellä pää pysyy.
eikä ymmärrä kirjoitti:
erotakaan. On sen verran hölmö mies. Puska on ihan pensaasta ja siellä pää pysyy.
nyt kun vähitellen kansalle paljastuu margariinin aiheuttamat terveyshait? Puskaan tuo päänsä pistää ja on ihan hiljaa.
- +++++
kj.mattila kirjoitti:
nyt kun vähitellen kansalle paljastuu margariinin aiheuttamat terveyshait? Puskaan tuo päänsä pistää ja on ihan hiljaa.
eipäs olekaan hiljaa. Useissa maakuntien sanomalehdissä on lähipäivinä ollut sama juttu Pask eiku Puskasta ja jutun pääaiheena ollut H1n1- influenssa. Kuitenkin mainitaan Puskan meriitit ja tittelit sekä tietysti surullisenkuuluisa Pohjois-Karjala-Projekti. Pekka on mielestäni jumittunut pakkomielteenomaisesti 70-luvulle.
Onneksi on olemassa vaihtoehtoja... maidosta kirjoitti:
http://www.terveyskirjasto.fi/xmedia/ldk/ldk00300.jpg
Margariinin kulutus ja rasvattoman maidon käyttö on yleistynyt julmasti. Samalla myös kasvisten kulutus on kasvanut. Ja kun muistetaa, että lihankulus on pysynyt ennallaa ja valtaosa lihasta on VÄHÄRASVAISTA sianlihaa, niin voimme päätellä jotain...Diabetes ja sydänsairaudet ovat kasvaneet julmasti. Ohitusleikkauksia ja pallolaajennuksia tarvitaan entistä enemmän kun suonet menevät margariinista tukkoon.
- linkittävät
margariinit vahvasti erinäisiin tulehdusperäisiin sairauksiin. Ongelmana on liiallinen omega-6 pitoisuus, joka aiheuttaa inflammatiota.
margariini alkoi yleistymään lähtivät myös sairaudet nousuun. Sydäntaudit ensimmäisenä. Kun sitten Pekka Puska ryhtyi margariini- ja hiilarimannekiiniksi, lähti myös diabetes jyrkkään nousuun ja loppua ei näy ellei suunta muutu.
- jo varmasti
hapettuvat tuollaisessa lämpötilassa, vaikka olosuhteet olisivat "hapettomat", sillä kaikke happea ei saad poistettua. Melkoista töhnää.
margariinin valmistusohjetta. Ei kai kukaan enää halua tuollaista sontaa.
- ei mikään rasva
pysy terveellisenä, oli happea tai ei. Järjentöntä kuumentaa runsan PUFAisia öljyjä noin rankasti. Ei ihme, että tarttuuu suoniin.
ei mikään rasva kirjoitti:
pysy terveellisenä, oli happea tai ei. Järjentöntä kuumentaa runsan PUFAisia öljyjä noin rankasti. Ei ihme, että tarttuuu suoniin.
jo tutkimuksissakin todettu että margariini tukkii suonet
keinorasvoja
- näyttää nyt
tuon vaihtoesteröinnin suhteenkin. Onkohan sekään kovin terveellistä ? Sitähän voidaan melkein verrata trans-rasvoihin.
- vahvistuu
pikkuhiljaa.
entistä enemmän luonnollisia elintarvikkeita ja margariini ei ole sellainen. Eihän margariinia tavata missään luonnossa.
- heh !
kj.mattila kirjoitti:
entistä enemmän luonnollisia elintarvikkeita ja margariini ei ole sellainen. Eihän margariinia tavata missään luonnossa.
>
Mistä tämä informaatio on peräisin ? Kuvitelma ?
>
Kuitenkin sitä käytetään paljon - ja sille annetaan jopa funktionaalisuuksia, jotta siitä saadaan erityisen terveellinen.
>
Eipä kyllä voitakaan, joten se siitä. - kuitenkin
heh ! kirjoitti:
>
Mistä tämä informaatio on peräisin ? Kuvitelma ?
>
Kuitenkin sitä käytetään paljon - ja sille annetaan jopa funktionaalisuuksia, jotta siitä saadaan erityisen terveellinen.
>
Eipä kyllä voitakaan, joten se siitä.valitettavasti omega-3 margariinissa ei toimi. Myös kasvisterolimargariini on aiheuttanut ongelmia sydänläpissä. Stanolimargariini on toiminut kolesterolin alentamisessa, mutta pitkäaikaistutkimuksia ei juuri ole, miten se kropassa toimii. Unilever joutui vetämään terveysväittämiä pois sterolimargariiniltaan, koska tieteellistä näyttöä ei ole. Hihhulit vain kuvittelivat, että sydänkuolemat vähenisivät. Näyttöä ei kuitenkaan ole, että margariini sen tekisi. Voimme siis leimata sen hihhulismiksi !
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1921331Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1221148- 70870
- 48864
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53790Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva50745- 53712
- 33692
- 60689
- 52667