Liian vanhako?!

17 vuotias poika

Hei!

Voiko tennistä ruveta pelaamaan seurassa vielä tämän ikäisenä? Olen siis 17,5 vuotias, marraskuun lopulla 18-vuotta täyttävä poika Vantaalta. Olen aikaisemmin harrastanut jousiammuntaa ja yleisurheilua, mutta en ollut niissä erityisen hyvä, keskiverto kylläkin. Yleisurheilua harrastin 4 vuotta seurassa. Mulla on kyllä keskivertoa parempi kunto, teen hölkkälenkkejä nykyään useasti viikossa, kun en korkean ikäni takia ole uskaltanut enää liittyä mihinkään uuteen seuratoimintaan. Yleisurheilun lopetin urheiluseuran tason huonontumisen takia siis vuosi sitten, enkä ajattele jatkavani sitä enää.

Nyt olen ollut noin vuoden ilman mitään seurassa harrastettavaa lajia, ja jotenkin jotakin tuntuu elämästä puuttuvan. Innostuimpa nyt sitten yhtäkkiä kesälomalla kuitenkin tenniksestä. olen tässä jo useana päivänä käynyt kaveriporukan kanssa pelaamassa sitä ulkokentällä, siellä se kipinä sitten syttyi. Tekee mieli nytkin kentälle! Lyönnit ovat vielä tosiaan hakusessa, mutta motivaatiota kyllä löytyy. Ajattelin, että kannattaisikohan minun heti syksyllä ottaa tennistunteja? Nyt loppukesän kävisin vain tuossa lähistön kentällä pallotelemassa kaverin kanssa, saisi vähän lähtötasoa. Kiinnostusta olisi tosiaan lajia kohtaan, mutta lähtötasoni on siis tenniksen osalta surkea. Kunto on erittäin hyvä, mutta tenniksessä vaadittava lyönnin koordinaatio on täysin hakusessa, ja otekkin hakusessa. Kertokaas siis onko minulla vielä toivoa liittyä urheiluseuraan, vai pitääkö näin vanhana enää tyytyä siihen yksikseen hölkkäämiseen? Tahtoisin hyväksi pelaajaksi.

ps. anteeksi sitten mahdolliset kirjoitusvirheet, älkää niistä nipottako, vaan pysytäänhän itse aiheessa. Kiitos jo etukäteen kommenteistanne!

12

3222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Motivaatio

      -Siis, motivaatio on tosi tärkeä elementti sekä alussa, että silloin kun on jo lajissa täysin sisällä, ja haluaa tulla yhä paremmaksi.
      Jousiammuntahan on tarkkuuslaji, jossa tähdätään silmillä kohdetta, ja ammutaan; tenniksessä silmillä seurataan liikkuvaa kohdetta, tässä nyt ainakin yksi ominaisuusero näiden lajien kesken muun selvemmän seikan lisäksi.
      Käsittääkseni jousiammunta vaatii kärsivällisyyttä sekä keskittymiskykyä, ja jos haluat hyväksi tennispelaajaksi, on hyvä harjoittaa niitä, sillä niitä voidaan harjoittaa! Voidaan sanoa, että keskittymiskyvyn paranemisen myötä kärsivällisyyskin paranee. Myös se, että todella nauttii pelaamisesta kokonaisvaltaisesti, vaikka lyönnit eivät välillä menisi laisinkaan, on hyvä elementti tähän kokonaisuuteen.
      Tennis on niin sanotusti kahden askeleen peli, joten jalkatyöskentelykykyä tarvitaan runsaasti. Nopeus, tasapaino ja ketteryys, joita pystyy harjoitteilla harjoittelemaan, ovat todella tärkeitä asioita. Tenniksessä myöskin, samoin kuin muissakin lajeissa, ns. pienillä asioilla on tärkeä merkitys oman pelin kehittämisessä, samoin kuin voiman ja pallokosketuksen välisen suhteen kehittämisessä.
      Tenniskurssit ovat ensiarvoisen tärkeitä alussa, ja kun ne ovat vielä oikein opettavia kursseja, ja mielestäni niiden pitää korostaa ainakin joiltain osin myös omintakeisia lyöntejä, jos niistä näyttää olevan pelaajalle hyötyä.
      Joka tapauksessa, kehotan kokeilemaan lajia, jos se luonnistuu sinulle. Sittenhän sen näkee.

    • abytt

      No et varmsti ole liian vanha aloittamaan tennista, maailman huipulle tuskin et enää ehdi, mutta suomessa voit kovalla harjoittelulla päästä pitkällekkin.

    • Rroogeri

      Aloita ihmeessä! Kävin tenniksen alkeiskurssin 4 vuotta sitten ollessani 27-vuotias ja vaimo aloitti samaan aikaan, oli tuolloin 25 v. eli hyvälle harrastukselle ei ole koskaan liian vanha ja seuraan pääsee varmasti mukaan. Näilläkin vuosilla on edistytty mukavasti, muutamia kursseja urheiluopistoilla ja nyt on kierretty muutamissa kisoissakin kohtuullisella menestyksellä (yksi turnausvoitto ja finaalipaikkoja).
      Iloa peleihin!

    • TennisM21

      Ei tuossa mitään estettä ole. Jos motivaatio on kunnossa, niin antaa palaa. Kuitenkin, semmoisen asian sanoisin, että liikaa ei kuitenkaan kannata tuohon kannata kuitenkaan panostaa--siis lähinnä ammattia kaavailla. Edellä mainittu lähinnä siksi, että vain pieni osa "hyvistä" pelaajistakaan on niin hyviä, että pelkällä tenniksellä pystyy leipänsä tienaamaan.

      Et vieläkään mikään vanha ole, joten kyllä sä sinnikkäällä harjoittelulla hyväksi tulet--ainakin tarpeeksi hyväksi. Se, miten nopeasti tuon tenniksen (lyönnit ym.) oppii, on pitkälti henkilökohtaista ja paljon kiinni yksilöllisestä "hand-eye coordination"
      -kyvystä.

      • 17w jätkä

        Itse aloitin n. 7kk sitten, ollessani 16.5 vuotias, seurana ÅLK (Turussa). Tottakai on vaikeampaa aloittaa näin vanhana (vaatii paljon enemmän harjottelua kuin 10vuotiaat, koska motorinen kehitys on jo selvästi "pysähtyneempää"). Kisoja, tms en ole vielä edes ehtinyt ajatella, mutta harrastus on ollut mukavaa ja taitojani olen päässyt kehittämään hyvinkin paljon jo reilussa puolessa vuodessa.

        Joten ei muuta kuin tarkastelemaan alueen seuroja vain, ja menestystä ;)


    • Tennisässä

      Kun olin 20 vuotias, ajattelin: "Oi jospa olisin juniorina aloittanut tenniksen... taidan olla siihen nyt liian vanha".
      Näin ajattelin ja hylkäsin tenniksen harrastuksen seuraavaksi 21 vuodeksi. Tyttäreni 9v. tennisharrastuksen vuoksi aloitin itsekin tenniksen peluun, jotta voisin olla hänelle tarvittava harjoitusvastus. Tajusin, että en ollutkaan 41 vuotiaana enään liian vanha, toisin kuin luulin olevani 21 vuotiaana. Aloitin tenniksen peluun ensin ihan vain kaverin kanssa. Pari kuukautta meni ja huomasin olevani yksityistunnilla. Pian liityin opetusrhmään ja huomasin pelaavani 10 tuntia viikossa tennistä. Olen nyt harjoitellut kolme vuotta tennistä ja olen ihan hurahtanut lajiin. Olen kehittynyt pelaajana valtavasti. Lyöntivalikoimani on laajentunut ja pystyn pelaamaan myös kovaa. Rakastan hirmuisen lujia lyöntejä. Tosin viime talvena opin, ettei taktisesti kannata koko ajan pyrkiä maksimaaliseen "tykitykseen". Rakastan nopeatempoista peliä, mutta olen oppinut myös hillitsemään itseäni ja iskemään vain sopivassa paikassa.
      Kykyni liikkua ei ole yhtä ketterä kuin se oli 20 vuotiaana, mutta peliälyllä ja sisulla korvaan tuon puutteen. Ainoa asia mitä olen katunut on se, että miksen aloittanut pelaamista jo 20 vuotta aikaisemmin, kun mietin sitä.

      Suosittelen, että aloitat lajin ja jos tykkäät siitä, niin satsaa siihen sitten enemmän aikaasi, niin saat kurottua "menettämääsi" välimatkaa kiinni. Älä kuitenkaan tee samaa virhettä kuin minä, että mietit sitä seuraavat 20 vuotta.

      TSEMPPIÄ!

      • 16,5-v

        Itsekin olen innostunut lajista, vaikken aimmin ole harrastanutkaaan, mitä nyt välillä kavereiden kanssa lätkinyt. Viime keväänä lopetin lätkän, jota kerkesinkin 11 vuotta harrastaa. Luulisi, että lajeilla jotain yhteistä, eikös lätkänpelaajat pelaile kesällä tennistä tai golfia (jota tullut myös jonkun verran pelattua). Eli itsekin pitää kai lähteä tunteja/kursseja etsimään.


    • tennisdenis

      Suomessa tennis on niin heikkotasoista, että ehdit kevyesti vielä voittaa vaikka suomen mestaruuksia. Suomen ykköspelaajakin häviää ottelunsa ensimmäisellä kierroksella turnauksessa kuin turnauksessa kansainvälisesllä tasolla.

      • //()\\

        Kyllä Suomessa on niin heikko taso kaikessa urheilussa, että Suomen mestaruuksia voit voittaa lajissa kuin lajissa ja useita. Erityisesti yleisurheilussa voit voittaa missä lajissa tahansa Suomen mestaruuden, nähtiinhän se Berliinin maailmanmestaruuskisoissa jo. Itse ajattelin aloittaa Golffin pelaamisen 30 vuotiaana, siinä ainakin pääsee Suomenmestaruuksista nauttimaan. ;)


      • onnea matkaan
        //()\\ kirjoitti:

        Kyllä Suomessa on niin heikko taso kaikessa urheilussa, että Suomen mestaruuksia voit voittaa lajissa kuin lajissa ja useita. Erityisesti yleisurheilussa voit voittaa missä lajissa tahansa Suomen mestaruuden, nähtiinhän se Berliinin maailmanmestaruuskisoissa jo. Itse ajattelin aloittaa Golffin pelaamisen 30 vuotiaana, siinä ainakin pääsee Suomenmestaruuksista nauttimaan. ;)

        >tse ajattelin aloittaa Golffin pelaamisen 30 vuotiaana, siinä ainakin pääsee Suomenmestaruuksista nauttimaan. ;)

        Onnea matkaan. Golfin oppimiseen singelitasoitukseen menee keskimäärin 3-5 kesää. Siitä sitten pari kesää, että pääset sinne huippujen joukkoon, jossa alkaa olemaan tungosta.

        Ehkä MID AM tourilla voit pärjätä, tai tähtää suoraan M45 SM kisoihin.


    • antaa mennä vain

      Moni on aloittanut tenniksen vasta aikuisena. Heistä on aniharva yltänyt A-luokkaan, mutta mahdollista se on.

      >Kertokaas siis onko minulla vielä toivoa liittyä urheiluseuraan

      Tennisseuraan voi kuka tahansa liittyä. Vaikka ei tennistä edes pelaisi.

    • Kilpapelaaja!

      moro :D


      tuu meseen juttelee, voisin sulle vähän selittää tota tilannetta ja voit vaikka mun kaa tulla treenailee niin voisin sanoo sit sen perusteella kannattaako liittyä! itse oon toki jo 20w, mutta just opiskelemassa tennisvalmentajaksi ja taitoa löytyy... t: j-p

      msn : [email protected]
      puh: 050-5763888

    Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      901
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe