biljardipöydän kasaus

jerecacasd

moro.

ostin käytettynä kohtuu halvalla käytetyn pöydän. Ongelmana on se että siinä ei ollut mukana mitään kasausohjetta. Enkä ole ikinä edes nähnyt biljardipöytää osina, koska bilispöytää ei mulla aiemmin ole ollut.

Mistä löytäisin ohjeet pöydän kokoamiselle?

Runko on valmiiksi kasattu. Verka, kivilevyt, vallit, pussit ym ovat sitten erikseen.


Kyseessä on tämä pöytä:

Billiard Table ´Dynamic II´, 8´, black, Pool

http://www.dynamic-billard.com/shop_en.php?seite=2&sort_auswahl=artikel_vkp&menu_id=262&nl_email=Your mail address&ausgabeart=artikeldetails&artid=1032&lang=en

2

5984

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sanompahan vain

      Jos aiot sen oikeasti saada vaateriin ja muutenkin pelattavaan kuntoon, niin suosittelen kääntymään ammattilaisen puoleen. Olen aika monen pöydän kasauksessa autellut, mutta en kyllä viitsisi lähteä edelleenkään kokonaan itse kasailemaan. Etenkin veran laitto on sellainen homma, missä äkkiä saa aikaan kaalliin laskun, kun verka repeytyykin, tai sitten se on vaan paskasti.

      Mutta jos nyt vaan jonkinlaiseen kuntoon haluat, niin eipä siin ämitään ihmeitä tarvita. Kivet rungon päälle. Kittiä rakoihin ja tasoitat.

      Sitten vaateroit. Hankti sellasen tasokiikarin, vai mikä hemmetti se nyt onkaan nimeltään ja kaveriksi pystyssä seisovan mitan (esim. viivotin teipattuna johokintasaiseen metallipalaseen). käyt läpi kulmista ja keskeltä. Nostelet tunkilla aina jtoain jalkaa ja laitat pelikortteja/paperia alle ja nostat aina vähän. Kunnes pöytöä on aivan vaaterissa.

      Sitten puurimat kiinni kivien alareunaan, johon verka niitataan. Verka pitää olla aika venytettynä, mutta varo ettet revi. Niittalet hiljalleen ympäri pöytää parhaaksi katsomallasi tavalla, niin että verka on tasainen. Tässä en viitsi tarkempia neuvoja antaa, muuta kuin ota yhteys ammattilaiseen.

      Sitten vaan lopuksi vallit paikalleen ja pussit.

      Periaatteessa ihan helppoa eikä siihen tarvitse mitään ohjekirjaa, joten et sitä mistään löydäkään. Mutta jos hyvää meinaa tehdä, niin käytännössä ei ole ihan niin helppoa.

      • poolguru

        Laita runko mahdollisimman suoraan mieluiten lattialle joka ei painu.
        Sitten kivet päälle ja annat pöydän asettua min. viikon.
        Sen jälkeen jos et satu omistamaan, niin vuokraat tai ostat vaaituskoneen ja laitat sen kanssa kivet 0,1 mm tarkkudella suoraan. Dynamiceissa on kivien säätö säätöruuveilla joten pelikortteja ym edellisessä viestissä mainittuja ei tarvita.
        Vasta tämän jälkeen saumat kitataan. Kittauksen voi tehdä kemiallisella metallilla tai mehiläisvahalla tietyissä olosuhteissa.

        Poolpöydän veran tulee olla niin kireällä kuin mahdollista, joten parasta veranlaittoaikaa on juuri tämä kostea kesäilma jolloin verka hieman venyy ilmankosteuden vaikutuksesta. Jollakin höyryllä sitä voi ehkä vielä hieman saada turpeammaksi asennusvaiheessa. Dynamiceissa kuten lähes kaikissa muissakin poolpöydissä on puurimoitus kivien alla joten niitäkään ei tarvitse erikseen laittaa.

        Verkaa ei yksi ihminen ilman erityistyökaluja saa millään tarpeeksi kireälle, joten kannattaa varata auttamaan kaveri, joka jaksaa repiä veran tarpeeksi piukkaan samalla kun toinen niittaa kiinni.
        Rikki sitä ei käsivoimin saa revittyä kukaan toisin kuin edellisessä viestissä väitetään.
        Veranasennusohjeita löytyy netistä. Keskipussien siististilaitto saattaa tuottaa vähän ongelmia mutta kyllä nekin pikku ponnistelulla hyväksi saa.

        Muista leikata vallien kiinnityspulttien reiät verkaan ennenkuin nostat vallikehikon paikalleen (kannattaa kasata maassa valmiiksi ja nostaa koko härdelli kokonaisena pöydän päälle).

        tämmöstä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe