Ikuista pompottelua

määräilevä ystävä

Puran tänne nyt hieman tuntemuksiani asiasta, joka on vaivannut pidempään.
Minulla on taipumusta löytää voimakastahtoisia ja määrätietoisia ystäviä, jotka alkututustumisen jälkeen tuntuvat pyrkivän ohjailemaan ja määräilemään minua ja sitä, miten minun pitäisi kaverisuhteessa käyttäytyä. Nyt alkaa jo kyllästyttämään tämä.

Erään ystäväni kanssa olen tuntenut noin vuoden verran. Aluksi hän oli oikein mukava, ystävällinen, huomaavainenkin ja tuntui, että hän haluaa nyt todella tutustua minuun. Uskaltauduin kertomaan syvimpiäkin murheitani ja kipeitä asioita menneisyydestäni, luottamus syntyi aika nopeasti ja tämä ystäväni uskoutui myös minulle asioistaan.

Kuitenkin parin kuukauden tuntemisen jälkeen alkoi entisistä, ja edelleen olevista, ystävyyssuhteista tuttu pompottelu ja määräily. Ystävä pyrkii vaikuttamaan mielipiteisiini ja voi kauhistus, jos jostakin asiasta olen eri mieltä kuin hän: hän suuttuu, alkaa joskus jopa lievästi kiristää minua, jotta vaihtaisin mielipiteeni samanlaiseksi kuin hänen.

Suurin ongelma on aika. Hän haluaa nähdä aika usein ja AINA kun hänelle sopii, minun aikatauluista piittaamatta. Hän suuttuu aina, jos en pääse kahville tai shoppailemaan juuri silloin, kun hänelle sopii. Jos itse ehdotan jotakin ajankohtaa, se ei käy missään nimessä ja esimerkiksi tämä ystävä protestoi "unohtelemalla" tapaamisia, jos en tee ja tanssi juuri hänen pillinsä mukaan.

Ystäväni on alkanut käyttää painostusta. Hän lähettää minulle viestejä ja sähköposteja, joissa ilmoittaa viikon aikataulunsa minuutilleen ja ilmoittaa, koska minun täytyy mennä heille kylään/lähteä hänen kanssaan kaupoille tms. Enää muutamaan kuukauteen hän ei ole aloittanut tapaamisehdottelua kysymällä, kävisikö minulle, kiinnostaisiko/huvittaisiko minua, vaan ilmoittaa tylysti: tule meille tähän ja tähän aikaan.

Jos minulla on muuta sovittua menoa tai esimerkiksi töitä, hän suuttuu ja loukkaantuu, joka kerta! Sitten alkaa ns. kissa ja hiiri -leikki, jossa ystäväni ei vastaa puheluihin/viesteihin, jos yritän selittää, etten nyt siksi ja siksi pääse, kävisikö muu aika. Myöhemmin taas tulee määräilevään sävyyn viestiä, jossa HÄN taas ehdottaa tiettyä aikaa, joka sopii HÄNEN moitteettomaan aikatauluunsa parhaiten, viis minun menoistani.

Esimerkkinä loppukeväältä:
kuukauden ajan jaksoin tätä, menin ystäväni luo aina kun hän pyysi, lähdin jopa välillä töistä aiemmin ja otin ns. palkattoman tunnin vapaan ystäväni vuoksi! Hän vain kaipasi päiväkahviseuraa, ja lastenvahtia 4v. pojalleen, vaikka itse olikin koko ajan kotona. Hän ei käy töissä, vaan hoitaa 4v lastaan kotona, mies käy heillä töissä ja mies myös hoitaa erittäin paljon poikaa, jotta ystäväni pääsee mihin yleensä haluaa, shoppailemaan, kaupungille, kahville, lenkille, baariin, tapahtumiin.

Aloitin vähän aikaa sitten uudessa työpaikassa, jossa ei todellakaan voi ottaa vapaata ystävän aikataulun mukaan ja kerroinkin tämän hänelle. Toukokuussa hän aloitti sen, että vaati minua 3-4 päivänä viikossa tulemaan heille tai lähtemään johonkin seuraksi. En enää jaksanut. Tein pidempiä työpäiviä 8-10h/päivässä ja lopuksi tein myös viikonlopputöitä työpaikan vaihdon vuoksi. Työni ei kuitenkaan ole riittävän hyvä syy olla menemättä ystäväni luo juuri silloin kun HÄN pyytää.

Kesän alussa tukahduin koko ystävyyteen ja pidin kolmisen viikkoa, etten edes ollut yhteydessä ystävääni kuin parilla viestillä. Kerroin, että olen väsynyt töitteni takia ja selitin haastavan tilanteen, kun tein kahdessa paikassa töitä ja lisäksi työmatkat olivat yli tunnin mittaisia päivässä. Lisäksi kuitenkin kotona on mies, jonka kanssa haluan myös viettää aikaa. On minulla muitakin ihmisiä, ystäviä, sisaruksia, sukulaisia, joita haluan nähdä, enkä kuluttaa kaikkea liikenevää vapaa-aikaa vain tämän yhden ystävän kanssa.

Hän alkoi kiristää minua lapsellisilla asioilla. Vaati edelleen, että minun täytyy käydä heillä ja tehdä asioita jatkuvasti hänen kanssaan hänen aikataulujensa mukaan.

Lopulta en saanut enää nukuttua. Ahdistuin päivän aloittamisesta,ensin kävin pitkän päivän töissä, teen stressaavaa työtä, tulen väsyneenä kotiin ja joudun suunnitella viikkoaikatauluni yhden ystävän vaatimusten mukaan, vaikka minulla olisi monta muutakin asiaa, jotka täytyisi hoitaa.
Ystäväni syyllistää minua, että en ole häntä varten paikalla, eikä minua muka kiinnosta hänen elämänsä ja asiansa. Olen kuulemma itsekäs ja omahyväinen, kun haluan viettää tulevat muutamat,kesän ainoat,vapaapäiväni mieheni kanssa, vaikka suoraan sanottuna parisuhteemme on alkanut hieman kärsiä ystäväni itsekkäästä käytöksestä ja ajan vaatimisesta.

Olenko kohtuuton, jos haluan viettää 10 lomapäivääni miehen kanssa?Enkä halua nähdä ystävääni juuri silloin.Näen ystävääni nykyään ainakin 2 päivänä viikossa HÄNEN aikataulujensa mukaan ja sovittelen kaiken muun ystäväni pillin mukaan. Hän ei tunnu ymmärtävän tätä, on kyllä muutenkin erittäin kontrolloiva, määräilevä luonne, joten ehkä on tottunut,että muut tekevät mielensä mukaan.

5

1615

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SelkäänsäTarttis

      tähän on se, että noin tylsän, epäystävällisen ja kamalan ihmisen kanssa ei kannata olla. Heivaa ystäväsi pellolle ja hanki uusia. Ei kannata suostua toisen kynnysmatoksi joka luulee itseään Euroopan omistajaksi. Kyllä meitä mukaviakin tyyppejä on olemassa:)

    • Anonyymi

      Kuullostaa tutulta. Olimme yhen entisen kaverin kanssa ystäviä mut kaikki muuttui kun se sairastui psykoosiin ja rupes tuhoamaan ja varastamaan elämääni 12 vuoden ajan. Oli vähätellyt, väheksynyt, arvostellut, haukkunut, puuttunut mun asioihin, raivonnut, huoritellut, määräilyt, valehdellut ja julkisilla paikalla oli käyttäyttynyt lapsellisesti raivokohtausten saatuaan pikkuasioitten takia esim. Nuorten hauskan pidot, musiikin soitot, vanhusten kulkemiset ja sit tönäisyt.
      Sanoin monta kertaa että juhlapyhinä vietän perheeni kanssa niin se rupes itkemään että sillä ei oo kavereita.
      Kun olin vakavasti sairastunut niin se yritti saada mut ulos näkemään mut vaikka se yritti saada mut kuolemaan korkean kuumeen ja huonon voinnin vuoksi.
      Hän oli soitellut huonoon aikaan kun olin varattu ja vaikka meillä oli puhe että nähtäisi sitten kun mulla on vapaata, se rupes varattuina päivinä hätäilemään että voitasko nähä ettei tarvitse ensi viikolla nähä. Kun jätin parisuhteen ulkopuolelle eikä mulla oo parisuhteelle mitään asiaa niin se puuttui mun asioihin jolle ei sille kuulu ja hän halus tappaa mut tosissaan poikaystävien takia vaikka tosiasiassa se odottaa vesikielellä milloin poika tulee vastaan niin se pääsee tappamaan miehen. Viime kesästä alkaen se oli matkinnut Simpsoneiden rehtoria ja Salkkareiden Noelia kostaakseen mulle, soitellut joka päivä vainotakseen mua, uhkaili lyövänsä mua hengiltä maskin takia ja haluaa tappaa mut tosissaan kuoliaaksi. Se sotki myös minut mukaan ongelmiin, kun sitä oli hakattu enkä ole nähnyt sitä tapausta ja viime elokuussa oli oikeudenkäynti, niin se pakotti mut todistajaksi vaikka lupasin etten halua puuttua siihen niin se puukotti mun selkään. Sanoin sille että haluan etäisyyttä niin se rupes vainoamaan ja häiritsemään mua kesken kiireisten asioihin ja yritti saada mut käymään kylässä. Mä olin niin loppuun palannut, päätin antaa perheeni puuttua siihen niin siihen loppui kaveruus, koska olen saanut tarpeekseni sen sekoilusta, tappoyrityksistä, määräilystä, raivokohtauksista ja myös lapsellisista käytöksistä. Hän ei suostu kasvamaan aikuiseksi vaan haluaa tosissaan tappaa mut.

      • Anonyymi

        En koskaan anna siitä ikinä anteeks


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En koskaan anna siitä ikinä anteeks

        Ei pahalla, mut sun entinen ystävä on oikeesti syyllinen miesten kuolemaan, vaikka se itse puuttui toisten rakkausasioihin toisten päätöksistä huolimatta.


    • Anonyymi

      Nainen ystävänä naiselle.. ei toimi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      195
      7687
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4412
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2155
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2089
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1905
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      39
      1726
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1716
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1659
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe