ottakaa nyt ämmät

järki käteen siinä

sauvakävelyssä. semmosta löpöttelyä sauvat ilmassa hartiat jännityksessä varsinkin vähemmänl liikkuneilla ja vnahemmillla. ei niinku mitään hyötyä rivakasta työnnöstä. paremminki vedetään persäs. menkää mäkeen tulee luonnollista työntöö.

3

875

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • suvakävelypilasta

   Muutamat mammat luulevat olevansa hyviä kävelijöitä. Esimerkiksii toisilla on sauvat suoraa edessä kädet eteenpäin suorina. Siinä suitä mennä köpötellää, jalat käyvät, mutta kädet puuduttavasti edessä. Vanhoilla tietysti ne sauvat ovat tukena, mutta ei niistä sitten muuta apua olekkaan.

   Antaisin yksinkertaisen neuvon, jolloin koko keho saa liikuntaa. Aloittakaa kävely ilman sauvoja, käsiä reippaasti heilutellen. Sitten otatte vain sauvat käteenne ja jatkatte käsien heiluttelua sauvat eteen ja taakse liikuttaen. Samalla lantioita tahdissa heiluttaen. Ja kaikki rennosti käsiä puristamatta liikaa sauvoihin.

   Sauvakävely on tehokas liikuntamuoto. Olen sauvakävellytellyt kohta kymmenen vuotta. Heti kun se tuli "muotiin" Aloitin kymmenen kilometrin kävelyllä, mutta kun on ikää tulut lisää, niin se on jäänyt neljään, viiteen kilometriin. Pääasia on, että liikutaan säännöllisesti, viisi kuusi kertaa viikossa. Huilipäiviä pitää olla. Olen kohta kahdeksankymppinen, mutta sauvakävely tuntuu nuorentavan vain itseäni.
   Kävelyn jälkeen tuntuu velatkin saatavilta, ikäkin nuoremmalta ja myös naisetkin kauniimmalta......jos vain he sauvakävelevät oikealla tyylillä.

   ps. Muuten kun vastaan tulee pariskunta lenkillä. Naisilla on sauvat, mutta miehillä ei. Miehet kun luulevat sen olevan vain vanhojen naisten hommaa.
   Tietysti se näyttää äkistään sivulliselta vähän hassulta, kun ei ole suksia jalassa, eikä lunta maassa. Me sauvakävelijät tunnemme iloisen ja tehokkaan liikuntamuodon parantavan terveyttämme ja pidentävän ikäämme.

   • arminen

    asiaa jäisi tekemättä jos aina miettii mitä muut ajattelevat, harrastan sauvakävelyä,,, vaikkakin, tunnustan, tältä kesältä on jääny vähiin. Sauvakävely ON tehokasta kun se suoritetaan oikein. Siinä on pakko suoristaa ryhtinsä. Teen istumatyötä ja kun sitä on tehnyt vuosia niin ryhti tahtoo alkaa painumaan. Iltasin kun lähtee töiden jälkeen kävelyttämään sauvoja niin vie aikasa saada ryhti kondikseen jotta ylettyy sauvoja pitelemään käsipaikoista :)

    Sauvojen tassut eivät saa mennä kävelijän "edelle", Elikäs sauva tulee maahan samalle tasolle jalan kanssa ja siitä rento työntö taakse joka tuntuu hartioissa. Kesällä kun käytetään tassuja niin näkee usein että ne on väärin asennettu. Tassut, niiden kärki kuuluu olla TAAKSE päin.

    Kaiken kaikkiaan, aivan hyvä liikuntamuoto. Siis lähtekäämme sauvojen kanssa kävelemään.


  • tympii

   Minusta ei ole asiallista "ämmitellä" ventovieraita ihmisiä, joten voit säästää tuon ja muut mahdolliset alatyyliset kutsumanimet omalle äidillesi ja muille läheisillesi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia miksi soitit torstaina Stefanil ja pyysit käymään kun muka olet ahdistunut.?

   Oliko asia suunniteltu, kun pyysi käymään ja varmasti tiesi et miten Stefan asiaan suhtautuu.Oliko myös Seiskan toimittaja pyydetty tarkoituksella pai
   Kotimaiset julkkisjuorut
   129
   2574
  2. Stepuli itkee facessa

   Haluaisin pyytää julkisesti karseaa käytöstäni anteeksi lähimmiltä, naapureilta ja etenkin Sofialta! Ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää käyttä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   2405
  3. Martina oli sarjassaan tänään 32.

   Mutta eikö pyöräily ja uinti ole vahvempia hänellä kuin juoksu? Aikaa on vielä harjoitella ennen Frankfurtin kisoja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   221
   1917
  4. Sofia oli ainoastaan rahan takia suhteessa Stefanin ja Nikon kanssa.

   Järkyttävää miten Sofia on käyttänyt hyväksi näitä molempia miehiä ja rahat loppu niin vain haukkumiset tullut kiitokseksi heille.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   268
   1599
  5. Voi kun menisi nyt Stefan katsoo tyttären uutta ponia, viettäisi aikaa hänen kanssa.

   Aika parantaa kaiken ja meillä kaikilla on elämässä vastoinkäymisiä ja yli kyllä pääsee ainakin ajan kanssa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   1457
  6. Suomi teki typeryyttään Venäjästä nyt konkreettisesti vihollisen, jota se ei aiemmin ollut.

   Venäjä ei ole uhannut Suomen turvallisuutta, eikä Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti ole signaloinut minkäänlaista uhkaa Suomelle. Se "uhka" luotii
   Maailman menoa
   588
   1339
  7. Minä menetän sinut kokonaan

   Siksi olen paniikissa, sekaisin ja surullinen. Taitaa olla jonkinasteinen stressitila päällä. Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin.
   Ikävä
   51
   1078
  8. Uskomatonta miten "kassatyttö Sannasta" tuli hetkessä kuoleman kauppias.

   Demarit on kautta historian olleet "takinkääntäjien"mestariluokkaa kokoomuksen hihassa kiinni. Sannan arviointikyky petti täysin Naton suhteen, Brysse
   Maailman menoa
   363
   1036
  9. Onpas Martina valinnut sopivan laulun

   Storyssa kun Isben poni tulee, " älä vie lapsuuttani pois." Äiti se lähtee mieluummin panopuuksi hotelliin, kuin viettäisi senkin ajan lastensa kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   979
  Aihe