Syke

heittelehtii

Onko kellään ilmennyt tällaista ongelmaa, että juoksulenkin jälkeen syketaajuus alkaa vaihdella kummallisesti??

Itselläni syke juostessa 155-170 luokkaa ja palautuu kävellessä n. 120 alle minuutissa! Tämän jälkeen syke saattaa yhtäkkiä hypätä 190... sitten takasin siihen 120 paikkeille käydä 150 ja taas 120. Tämä "kohtaus" saattaa kestää 2 min, jonka jälkeen syke asettuu siihen n. 120. Mistä tämä voisi kertoa? Kannattaisiko mennä lääkäriin? (Siis tuota sykkeen vaihtelua tapahtuu vain kävellessä) Mitään pyörrytystä sun muuta ei ole.

Tässä taannoin kun tulin lenkiltä niin huomasin, että palautuminen kesti jotenkin erikoisen kauan. Yleensä syke laskee siihen 70-80 paikkeille varmaan alle 5min. Nyt se jäi yli 110 yli puoleksi tunniksi! Leposykkeen olen mitannut aamulla ja se näytti 45.

Olen 19v 170/58 ja olen harrastanut liikuntaa noin 4-5 vuotta aktiivisesti. Kuntoni pitäisi kai olla ihan hyvä... Ahdistaa nyt tämä syke juttu, ja pelkään sen estävän tämän harrastukseni.

En käytä alkoholia, tupakkaa enkä kahvia... joten niistä tämä vaiva ei ainakaan ole saanut alkuaan.

Onko kenelläkään ilmennyt vastaavaa?

10

790

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • satky

      Jos ei vika ole mittarissa niin ehkä varmuuden välttämiseksi kannattaisi käydä lääkärillä. Sitähän ei tiedä mikä voi olla vikana jos syke heittelee tuolla tavalla.

      Omalla isälläni oli tuossa yhdessä vaiheessa sellainen rytmihäiriö, jossa sydän löi yhden lyönnin sijasta aina silloin tällöin kaksi tai kolme kertaa. Alkuun siitä ei ollut mitään fyysisiä merkkejä muuta kuin ehkä satunnainen huono olo mutta ajastaan tuo ongelma vaati ihan sairaalassa tehohoitoa :S Tällöin muistelisin sairaalan sykemittareiden lukeman heitelleen 70-140 jatkuvasti.

      Tarkoitukseni ei tietenkään ole lietsoa mitään pelkoa mutta tällaista tuli mieleen :) Rytminsiirrolla tuollaisen korjaaminen onnistuu, jos kyseessä on oikea sydänvika (rytmihäiriö). Ihmisruumis on sen verran mystinen järjestelmä, että selitys voi olla vaikka miten yllättävä :)

      Suosittelisin kuitenkin keskustelemaan asiasta ammattilaisen kanssa nimittäin silloin saat ainakin luotettavan selityksen tuohon asiaan eikä tarvitse arvailla mikä on vikana.

      • Anonyymi

        Kysy syke sarjan lääkäreiltä hihhh. Muslimeja pyörii aivan liikaa syke sarjassa. Hömppää muslimit nyt asutaan suomessa teidän pitäis olla hiljaa.


      • Anonyymi

        Ihan naurettava sairaalasarja. Leikkivät työaikana puhelimillaan hyvää mainosta. Nolaavat itsensä kun luulevat että osaavat näytellä. Ketä kiinnostaa onko muslimi tikattu umpeen. Mutta siitäkin on paljon sarjassa. Hihhh. Noloo kun tikkaamisesta noin paljon puhutaan. Ilmankos muslimit raiskaa meidän pikkutyttöjä.


    • Koukkupolvi

      Kannattaa aluksi kokeilla toisella sykevyöllä ja vaikka toisella mittarillakin. Joskus sykevyö ei välttämättä saa kunnon kontaktia varsinkaan hoikilla ihmisillä joilla kylkiluut ovat hyvin näkyvillä, silloin voi syvään hengitettäessä väliin tulla ilmaväli.
      Ja toinen ajatus tuohon; Onko tuo ongelmakohta aina samassa kohtaa lenkillä, jos kadun alla menee suurjännitekaapeli tms...


      Mutta tuohon sykeongelmaan:
      Tunnetko itse noissa ongelmakohdissa että sydämen syke muuttuu tai muljahtelua yms?
      Ellei ongelma ole sykevyössä, mittarissa tai reitillä jolla kuljet niin kannattaa poiketa lääkärin puheilla.

      Itsellä havaittiin sydämen lisälyöntejä muutama vuosi sitten. Sydäntä tutkittiin tuolloin aika paljon, joita en jaksa tässä alkaa luetteloimaan. Silloin lisälyönnit jätettiin elämään omaa elämäänsä ja itselle ne olivat oireettomia.
      Sykemittari näytti ajoittain levossa sykettä 30-35, alimmillaan jopa 28. Mutta syynä pidän että lisälyönnit sotkivat myös todellisia iskuja. Rasituksessa lisälyöntejä ei esiintynyt lainkaan, alkoivat vasta sykkeen laskettua alle 140:n.


      Keväällä 2008 otin taas asian esille ja hakeuduin hoitoon. Ja uusien tutkimusten jälkeen sain itse tehdä ratkaisun annetaanko lisälyönnit olla vai menenkö sydänosastolle operointiin... Viime syksynä minulle tehtiin sydänoperaatio jossa "poltettiin" kohta joka aiheutti lisälyönnit. Operaation jälkeen lisälyönnit eivät ole haitanneet. Sen jälkeen olen hiihdellyt Pirkan hiihdon, Pogostan hiihdon ja hölkännyt Tukholman maratonin, Hesaa odotellessa.

      • ap.

        heittelehtii satunnaisesti, eikä sitä ole ilmennyt missään tietyssä kohdassa. Olen myös kokeillut kaulalta, että hakkaako se sydän oikeasti siihen tahtiin. No oikeastaan sen tuntee jo kokeilemattakin. Huomaan sen jo ennenkun katson sykemittariin, joten ongelma ei ole sykemittarissa.. uskoisin ainakin niin.

        Itselläni tulee kyllä satunnaisia muljahduksia ja välilyöntejä levossa ja myös liikkuessakin sellaisen tuntemukset ovat ihan tuttuja. Joskus niitä tulee enemmän, joskus vähemmän.

        Varmaan täytyy suunnata rasitustestiin, että saisi tietää mistä on kyse (jos saa).. varmaan yksityiselle pitää mennä, kun ei näin nuorille mitään ylimääräistä varmaan suostuta tehdä kunnallisella.


      • Koukkupolvi
        ap. kirjoitti:

        heittelehtii satunnaisesti, eikä sitä ole ilmennyt missään tietyssä kohdassa. Olen myös kokeillut kaulalta, että hakkaako se sydän oikeasti siihen tahtiin. No oikeastaan sen tuntee jo kokeilemattakin. Huomaan sen jo ennenkun katson sykemittariin, joten ongelma ei ole sykemittarissa.. uskoisin ainakin niin.

        Itselläni tulee kyllä satunnaisia muljahduksia ja välilyöntejä levossa ja myös liikkuessakin sellaisen tuntemukset ovat ihan tuttuja. Joskus niitä tulee enemmän, joskus vähemmän.

        Varmaan täytyy suunnata rasitustestiin, että saisi tietää mistä on kyse (jos saa).. varmaan yksityiselle pitää mennä, kun ei näin nuorille mitään ylimääräistä varmaan suostuta tehdä kunnallisella.

        ... Menehän tosiaan lääkärille selvittämään tuo oire.

        Ota yhteyttä omalääkäriisi jos kunnassasi on sellainen järjestelmä. Itse pääsin ihan kunnallisen kautta niin että oma kunta maksoi TAYS:ssa sydänoperaation. Ja varsinaiseen operaatioon pääsin lopulta nopeasti kun oli testit yms. rituaalit tehty. Viime vuonna ei rasituskoetta enää tehty, mutta sydämen ultrattiin ja vuorokauden seuranta oli jossain vaiheessa ja muutaman kerran EKG:ssä kävin makailemassa.

        Itse operaatiosta jäi mukava tunne. Siinä työnnettiin nivusesta putki jossa tähystysvärkit. Ja kaikki tapahtui pelkällä paikallispuudutuksella nivuseen. Eli ei kipulääkkeitä, rauhoittavia. Koko n. 3½h hereillä välillä lääkärin ja hoitajan kanssa jutellen.

        Onnea ja kärsivällisyyttä.


    • kuntoilija81

      Tuohon yksi kommentti kun sanoit, että syke lenkin jälkeen "pitäisi" laskea n. 80 noin viidessä minuutissa niin ei ihan pidä paikkaansa. Se että sinulla sydän lyö sen 100-110 vielä puolenkin tunnin jälkeen on aivan normaalia, varsinkin jos elät ns. normaalia elämää treenin jälkeen, etkä vain mene makuuasentoon lepäämään. Joten sen suhteen ole huoleti. Itse suosittelisin menoa personal trainerin luo joka mittaisi sinulta max. sykkeen plus muita olennaisia asoita kuntoosi liittyen niin oppisit kropastasi uusia asioita, ja hänen kehoituksestaan näät lääkäriä jos sikseen on.

      • että ihan

        Personal Trainer?


      • aerkank

        Eiköhän ennen PT:n, jonka koulutus voi olla mitä tahansa maan ja taivaan väliltä, mittaamaa maksimisykettä kannattaisi ihan oikeasti varmistua siitä, ettei tuo maksimisykkeen mittaaminen muodostu fataaliksi kokemukseksi. Eli liikunnan turvallisuus kannattaa kyllä ensin varmistaa. Ehkäpä terveydenhuoltosektorilta kannattaisi etsiä sellaista palvelupaikkaa ja lääkäriä, joka on toimialansa, koulutuksensa tai harrastuksensa puolesta liikunnan kanssa tekemisissä. Ihan perusterveydenhuollossa ei ehkä ole intressejä perehtyä liikkujien ongelmatiikkaan.


    • Anonyymi

      No, mites meni, onko aloittaja yhä hengissä ?

      Sykkeeseen vaikuttaa niin moni asia, että kaikki info on otettava vastaan.

      ps. lääkäritkin ovat erehtyväisiä, jopa laskunkirjoituksessa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5454
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2416
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1947
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1658
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe