VHH-dieetti paransi koko kehon insuliiniherkkyyttä

ei liikuntaa ollenkaan

"Laihdutus parantaa koko kehon insuliiniherkkyyttä "

http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?opcode=show/news_id=7568/news_db=web_lehti2006/type=1

Tutkimuksessa nettohiilihydraatit olivat melko alhaiset.

"All daily meals were replaced by a very-low-energy diet for a
period of six weeks (Nutrifast, Leiras Finland, Novartis Medical Nutrition AB,
Sweden, 2.3 MJ (550 kcal), 4.5 g fat, 59 g protein, and 72 g carbohydrate per day).
Written instructions with calculated energy tables were given to eat 1.0 MJ (250 kcal),
vegetables preferred, to obtain total energy of 3.3 MJ (800 kcal) daily, and to drink 2-3
L water or zero-energy drinks daily. Changes in physical activity were not allowed
during the diet. After the six week diet, a one-week recovery period with instructions
to eat 6.6 – 8.4 MJ (1600-2000 kcal) daily was allowed to reverse the catabolic state.
The assessments were repeated after this recovery period."

Tutkimuksessa nettohiilarit olivat 72 g/vrk (laihdutusvalmiste, kokonaisnergia 550 kcal)) 250 kcal vihanneksista eli yhteensä 800 kcal/vrk. Kuuden viikon dieetin jälkeen syötiin viikon verran 1600-2000 kcal, jotta palauduttaisiin katabolisesta tilasta (kehonrakentajat vihaavat kataboliaa eli hajottavaa aineenvaihduntaa). Liikunta oli ehdottomasti kielletty dieetin aikana eli tässä tuli todistettua, että pelkällä ruokavaliolla on valtaisa vaikutus, kun liika hiilihydraatti ei sotke elimistöä.

Väitöstiedote:


"Laihdutuksen vaikutukset rasvakudoksen, maksan ja sydämen aineenvaihduntaan "

http://domino.utu.fi/tiedotus/tiedotukset.nsf/61345dc704eae28ac22568bd00428706/f6af058ae1dadc88c225760e0023a2a6?OpenDocument

"Lihavuudesta on tullut tärkein pitkäaikaisten sairauksien, kuten tyypin 2 diabeteksen ja sydän- ja verisuonisairauksien aiheuttaja. Rasvan kertyminen elimiin voi aiheuttaa aineenvaihdunnan häiriöitä, kuten insuliinin vaikutuksen heikkenemistä. Laihduttaminen erittäin niukkaenergiaisella ruokavaliolla on todettu turvalliseksi ja tehokkaaksi. Laihdutus parantaa koko kehon insuliiniherkkyyttä."

ja itse väitöskirja:

"EFFECTS OF WEIGHT LOSS ON ADIPOSE TISSUE, LIVER AND
HEART METABOLISM IN HUMANS"

https://oa.doria.fi/bitstream/handle/10024/46753/Annales D 861 Viljanen Diss.pdf


Heti saadaan hyviä tuloksia, kun vähentään nettohiilihydraatit alas. 2000 kcal dietissähän on nettohiilihydraatit VRN suosituksen mukaan 275 g, mikä on monelle liikaa ja on johtanut aineenvaihduntasairauksiin, koska glukoosinsieto on heikentynyt.

"Työikäisestä ja sitä vanhemmasta suomalaisesta väestöstä lähes JOKA TOISELLA ON JOKIN HÄIRIÖ GLUKOOSIAINEENVAIHDUNNASSA " "Tilastot ja tutkijat putoavat vauhdista Diabetes on yleistynyt viime vuosina sellaista vauhtia, että tilastot ja tutkijat uhkaavat pudota vauhdista. Eri lähteitä yhdistelemällä on päädytty arvioon, että lääkärin hoidossa on diabeteksen vuoksi noin 300 000 suomalaista. Kun arvioon lisätään ne, jotka eivät vielä tiedä diabeteksestaan, ylitetään puolen miljoonan raja."

http://www.diabetes.fi/tiedoston_katsominen.php?dok_id=543

43

579

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On hienoa todeta että tällaiset tutkimukset ja kannanotot vastaavat omia kokemuksia hiilihydraattien vähentämisestä. Kun aloitin VHH:n 4,5 vuotta sitten minulla ei ollut muuta tietoa kuin lukemani Antti Heikkilän kirja, Hyvän olon keittokirja, jonka ohjeita noudatin. Kun tuloksia syntyi, paino laski, samoin triglyt, kolesterolikin, niin tiesin että oikealla tiellä ollaan. Nythän näitä VHH-myönteisiä uutisiä tulee ympäri maailmaa ja varsinkin Ruotsista, joita me olemme aina seuranneet pienellä viiveellä. Kyllä tuo diabetesliittokin vähitellen tajuaa mikä on totuus ja mitä on tehty väärin. Minulle VHH on loppuelämän ruokavalio ja elämäntapa. Pois en vaihda. Terveyskeskuksessakin olivat ihmeissään että tämä toimii näin hyvin eivätkä löytäneet mitään huomautettavaa.

      • yks toinen ko

        On mukava tietää, että Mattilakin on sitä mieltä, että laihtuminen on terveellistä, jopa lowfat highcarb dieetillä, vaikkakin kitudieetillä,

        alla edellinen vastaus, ennen kuin menee poistoon.



        Kiitos asiallisesta viestistä Kirjoittanut: kj.mattila / Tänään / klo 13:16
        On hienoa todeta että tällaiset tutkimukset ja kannanotot vastaavat omia kokemuksia hiilihydraattien vähentämisestä. Kun aloitin VHH:n 4,5 vuotta sitten minulla ei ollut muuta tietoa kuin lukemani Antti Heikkilän kirja, Hyvän olon keittokirja, jonka ohjeita noudatin. Kun tuloksia syntyi, paino laski, samoin triglyt, kolesterolikin, niin tiesin että oikealla tiellä ollaan. Nythän näitä VHH-myönteisiä uutisiä tulee ympäri maailmaa ja varsinkin Ruotsista, joita me olemme aina seuranneet pienellä viiveellä. Kyllä tuo diabetesliittokin vähitellen tajuaa mikä on totuus ja mitä on tehty väärin. Minulle VHH on loppuelämän ruokavalio ja elämäntapa. Pois en vaihda. Terveyskeskuksessakin olivat ihmeissään että tämä toimii näin hyvin eivätkä löytäneet mitään huomautettavaa.


    • Caramaja

      "Heti saadaan hyviä tuloksia, kun vähentään nettohiilihydraatit alas. 2000 kcal dietissähän on nettohiilihydraatit VRN suosituksen mukaan 275 g, mikä on monelle liikaa ja on johtanut aineenvaihduntasairauksiin, koska glukoosinsieto on heikentynyt."

      Tällaistahan ei missään esittämissäsi linkeissä esitetty, vaan sen lisäsit juttuun ihan itse. On varmaan kiva se että voi ottaa minkä tahansa tutkimuksen ja lisätä sinne tuollaisen lauseen ja se sitten ikään kuin tekee jokaisesta tutkimuksesta VHH-myönteisen.

      Mutta mikset laittanut sitä näkyviin että runsas rasvan käyttö nimenomaan aiheuttaa insuliiniresistenssiä ja heikentää glukoosinsietoa? Kun pidättäytyy alunperin liian runsaista rasvoista niin mitään ongelmia niin ei tule mitään ongelmia glukoosin kanssa. Ja perusterveellä ihmisellä runsaiden rasvojen välttely yleensäkin ehkäisee lihomisen.

      • ole hyvä

        Ei kai sitä kaikille tämän palstan lukijoille tuttuja asioita tarvitse joka välissä linkata.

        VRN:n suosituksen mukaan hiilareiden osuus on ravinnonsaannista 50-60 %. Vastaa 275 g hiiilareita 55 %:n mukaan laskettuna 2000 kcal:n kulutukselle.

        http://www.ktl.fi/attachments/suomi/julkaisut/muut_ohjeet/suositusfin.pdf

        sivu 17

        Siis kirjoittajan teksti ei ollut kannanotto vaan VRN:n suositus.


      • nimenomaan sitä
        ole hyvä kirjoitti:

        Ei kai sitä kaikille tämän palstan lukijoille tuttuja asioita tarvitse joka välissä linkata.

        VRN:n suosituksen mukaan hiilareiden osuus on ravinnonsaannista 50-60 %. Vastaa 275 g hiiilareita 55 %:n mukaan laskettuna 2000 kcal:n kulutukselle.

        http://www.ktl.fi/attachments/suomi/julkaisut/muut_ohjeet/suositusfin.pdf

        sivu 17

        Siis kirjoittajan teksti ei ollut kannanotto vaan VRN:n suositus.

        Nimenomaan tämä osuus:
        "...mikä on monelle liikaa ja on johtanut aineenvaihduntasairauksiin, koska glukoosinsieto on heikentynyt."

        Tuota ei tutkimuksessa julkaistu, kunhan VHH:lainen vain halusi jälleen keksiä sinne omia "päätelmiään".

        Ei pidä unohtaa, että nimenomaan runsas rasva aiheuttaa insuliiniresistenssiä ja glukoosinsietokyvyn laskemista.


      • viimeinkin
        nimenomaan sitä kirjoitti:

        Nimenomaan tämä osuus:
        "...mikä on monelle liikaa ja on johtanut aineenvaihduntasairauksiin, koska glukoosinsieto on heikentynyt."

        Tuota ei tutkimuksessa julkaistu, kunhan VHH:lainen vain halusi jälleen keksiä sinne omia "päätelmiään".

        Ei pidä unohtaa, että nimenomaan runsas rasva aiheuttaa insuliiniresistenssiä ja glukoosinsietokyvyn laskemista.

        Onko sinulla lukihäiriö vai mikä? Etkö näe lainausmerkeistä ( ""),mikä on lainattua, mikä on kommenttia? Eikö mitään saa mielestäsi kommentoida?

        Kakkostyypin diabetes muuten aiheutuu liiallisesta hiilihydraattien syömisestä, jotka nostavat verensokeria liikaa. Haima ei lopulta jaksa syöttää insuliinia tarpeeksi ja vaikka jaksaisi, insuliinireseptorit alkava hylkiä liiallista insuliinia keholle vieraana aineena. Tästä syntyy insuliiniresistenssi ja edelleen diabetes.

        "Ei pidä unohtaa, että nimenomaan runsas rasva aiheuttaa insuliiniresistenssiä ja glukoosinsietokyvyn laskemista."

        Tuo on itsesi keksimä epätotuus.


      • kuulepas...
        viimeinkin kirjoitti:

        Onko sinulla lukihäiriö vai mikä? Etkö näe lainausmerkeistä ( ""),mikä on lainattua, mikä on kommenttia? Eikö mitään saa mielestäsi kommentoida?

        Kakkostyypin diabetes muuten aiheutuu liiallisesta hiilihydraattien syömisestä, jotka nostavat verensokeria liikaa. Haima ei lopulta jaksa syöttää insuliinia tarpeeksi ja vaikka jaksaisi, insuliinireseptorit alkava hylkiä liiallista insuliinia keholle vieraana aineena. Tästä syntyy insuliiniresistenssi ja edelleen diabetes.

        "Ei pidä unohtaa, että nimenomaan runsas rasva aiheuttaa insuliiniresistenssiä ja glukoosinsietokyvyn laskemista."

        Tuo on itsesi keksimä epätotuus.

        Kaikkea saa kommentoida mutta kyseistä kommenttia ei oltu millään lailla perusteltu, joten siihen on syytä puttua.

        Haiman insuliinituotto ja tuotetun insuliinin laatu on aivan eri asia kuin insuliiniresistenssi. Haima voi olla täysin kunnossa ja insuliini toimivaa, mutta kun rasva on tuhonnut insuliinireseptorit niin se insuliini ei silloin pysty toimimaan.

        Jos edes vähääkään tutkisit diabetesta ja insuliinin toimintaa niin tietäisit nämä asiat itsekin. Karppisivujen propagandalla ei pärjää jos tosiaisoista puhutaan.


      • kuulepas... kirjoitti:

        Kaikkea saa kommentoida mutta kyseistä kommenttia ei oltu millään lailla perusteltu, joten siihen on syytä puttua.

        Haiman insuliinituotto ja tuotetun insuliinin laatu on aivan eri asia kuin insuliiniresistenssi. Haima voi olla täysin kunnossa ja insuliini toimivaa, mutta kun rasva on tuhonnut insuliinireseptorit niin se insuliini ei silloin pysty toimimaan.

        Jos edes vähääkään tutkisit diabetesta ja insuliinin toimintaa niin tietäisit nämä asiat itsekin. Karppisivujen propagandalla ei pärjää jos tosiaisoista puhutaan.

        että rasva tuhoaa insuliinireseptorit niin eikö se rasva ole silloin margariinia jota nykyään kansa kauheesti syö. Eläinrasvan kuten voin kulutushan on romahtanut ja kaupat täynnä rasvattomia ja vähärasvaisia tuotteita. Miten selität tämän?


      • mutta ei
        kj.mattila kirjoitti:

        että rasva tuhoaa insuliinireseptorit niin eikö se rasva ole silloin margariinia jota nykyään kansa kauheesti syö. Eläinrasvan kuten voin kulutushan on romahtanut ja kaupat täynnä rasvattomia ja vähärasvaisia tuotteita. Miten selität tämän?

        Jos rasvaa syö paljon se aiheuttaa tuhoa. Kukaan ei syö margariinia sellaisia määriä että se nousisi yli virallisten suositusten, mutta eläinrasvaa kyllä voidaan syödä (lihat, maito, voi) niin paljon että tuhoja alkaa tulla.

        http://herkules.oulu.fi/isbn9514268644/html/c222.html
        "Rasvasolun triglyseridien nopea lipolyysi nostaa veren FFA:n ja glyseridin määrää, jolloin luurankolihas lisääntyneen tarjonnan vuoksi alkaa käyttää energialähteenään glukoosin sijasta yhä enemmän rasvahappoja (Randle ym. 1963). Seerumin triglyseridipitoisuus on käänteisesti sidoksissa kehon insuliiniherkkyyteen (glukoosin hyväksikäyttönopeuteen). Kliiniset ilmentymät ovat suurentunut kompensatorinen paastoinsuliinipitoisuus, heikentynyt glukoosin sieto ja diabetes (Vanhala 1997, Taskinen & Kuusi 1997)."

        http://www.kaypahoito.fi/kh/kaypahoito?suositus=khp00066
        "Potilas on usein ylipainoinen ja hänellä on kohonnut verenpaine tai rasva-aineenvaihdunnan häiriö tai molemmat. Tautiin liittyy sekä insuliininpuute että insuliinin heikentynyt vaikutus, insuliiniresistenssi."

        Kysymys on nimenomaan rasva-aineenvaihduntahäiriöstä jota edistää varsinkin liiallisen rasvan syönti. Ei ole sattumaa että diabetestilastot seuraavat sen väestöryhmän määrää joka syö runsaasti eläinrasvoja. Diabetesta olisi paljon enemmän jos se johtuisi margariinista.

        Mikset voi esittää vastaväitteenä minkäänlaista sellaista aineistoa jossa yksiselitteisti todetaan että hiilihydraatit aiheuttavat diabetesta vaan sen sijaan vaan vänkäät vastaan ja teet omia perusteettomia johtopäätöksiäsi (jotka itse asiassa ole johdonmukaisia, pelkästään asenteellisia).


      • Veijo
        mutta ei kirjoitti:

        Jos rasvaa syö paljon se aiheuttaa tuhoa. Kukaan ei syö margariinia sellaisia määriä että se nousisi yli virallisten suositusten, mutta eläinrasvaa kyllä voidaan syödä (lihat, maito, voi) niin paljon että tuhoja alkaa tulla.

        http://herkules.oulu.fi/isbn9514268644/html/c222.html
        "Rasvasolun triglyseridien nopea lipolyysi nostaa veren FFA:n ja glyseridin määrää, jolloin luurankolihas lisääntyneen tarjonnan vuoksi alkaa käyttää energialähteenään glukoosin sijasta yhä enemmän rasvahappoja (Randle ym. 1963). Seerumin triglyseridipitoisuus on käänteisesti sidoksissa kehon insuliiniherkkyyteen (glukoosin hyväksikäyttönopeuteen). Kliiniset ilmentymät ovat suurentunut kompensatorinen paastoinsuliinipitoisuus, heikentynyt glukoosin sieto ja diabetes (Vanhala 1997, Taskinen & Kuusi 1997)."

        http://www.kaypahoito.fi/kh/kaypahoito?suositus=khp00066
        "Potilas on usein ylipainoinen ja hänellä on kohonnut verenpaine tai rasva-aineenvaihdunnan häiriö tai molemmat. Tautiin liittyy sekä insuliininpuute että insuliinin heikentynyt vaikutus, insuliiniresistenssi."

        Kysymys on nimenomaan rasva-aineenvaihduntahäiriöstä jota edistää varsinkin liiallisen rasvan syönti. Ei ole sattumaa että diabetestilastot seuraavat sen väestöryhmän määrää joka syö runsaasti eläinrasvoja. Diabetesta olisi paljon enemmän jos se johtuisi margariinista.

        Mikset voi esittää vastaväitteenä minkäänlaista sellaista aineistoa jossa yksiselitteisti todetaan että hiilihydraatit aiheuttavat diabetesta vaan sen sijaan vaan vänkäät vastaan ja teet omia perusteettomia johtopäätöksiäsi (jotka itse asiassa ole johdonmukaisia, pelkästään asenteellisia).

        Käypähoito on täyttä puppua rasvanpelkoineen. Pistäkää email hidän asiantuntijalleen ja kysykää mihin se perustuu.
        Minä en ole saanut vastausta. Ei myöskään professori gylling ole vaivautunut vastaamaan kysymykseeni.
        No, kyllähän minä tiedän mistä se johtuu. Heillä ei ole mitä vastata jolleivat halua olla rehellisiä.


      • Katso itse
        kj.mattila kirjoitti:

        että rasva tuhoaa insuliinireseptorit niin eikö se rasva ole silloin margariinia jota nykyään kansa kauheesti syö. Eläinrasvan kuten voin kulutushan on romahtanut ja kaupat täynnä rasvattomia ja vähärasvaisia tuotteita. Miten selität tämän?

        http://www.stat.fi/tup/suoluk/suoluk_tulot.html

        Margariinin kulutus henkilöä kohti vuorokaudessa on n. 20 grammaa. Vaikka se olisi 30 grammaa se ei vastaa lähelläkään rasvan suositeltua kulutusmäärää n. 30%E.

        Lihan ja maitotuotteiden kulutus juustot ovat huomattavasti merkittävämät rasvanlähteet, niistä se insuliiniresistenssi lähtee ja etenkin jos vielä korvaa osan aterian hiilihydraattilähteistä eläinrasvalla.


      • kinaa rauhassa
        Veijo kirjoitti:

        Käypähoito on täyttä puppua rasvanpelkoineen. Pistäkää email hidän asiantuntijalleen ja kysykää mihin se perustuu.
        Minä en ole saanut vastausta. Ei myöskään professori gylling ole vaivautunut vastaamaan kysymykseeni.
        No, kyllähän minä tiedän mistä se johtuu. Heillä ei ole mitä vastata jolleivat halua olla rehellisiä.

        Aina vaan vaadit näyttöä ja sitten kun sitä tulee sinä kinaat ihan niin kuin aina. Ja perusteetta. Niin kuin aina.


      • Katso itse kirjoitti:

        http://www.stat.fi/tup/suoluk/suoluk_tulot.html

        Margariinin kulutus henkilöä kohti vuorokaudessa on n. 20 grammaa. Vaikka se olisi 30 grammaa se ei vastaa lähelläkään rasvan suositeltua kulutusmäärää n. 30%E.

        Lihan ja maitotuotteiden kulutus juustot ovat huomattavasti merkittävämät rasvanlähteet, niistä se insuliiniresistenssi lähtee ja etenkin jos vielä korvaa osan aterian hiilihydraattilähteistä eläinrasvalla.

        maidosta jo lähes puolet juodaan rasvattomana, piimästä kaikki. Jugurtit ja viilit ovat jotain 0,1%. Vähärasvaisten juustojen kulutus kasvaa eniten kuten raejuuston joka on rasvatonta. Siat on jalostettu lähes rasvattomiksi joten totuus on se että eläinrasvan käyttö alenee koko ajan mutta diabetes kasvaa räjähdysmäisesti.


      • Veijo
        Katso itse kirjoitti:

        http://www.stat.fi/tup/suoluk/suoluk_tulot.html

        Margariinin kulutus henkilöä kohti vuorokaudessa on n. 20 grammaa. Vaikka se olisi 30 grammaa se ei vastaa lähelläkään rasvan suositeltua kulutusmäärää n. 30%E.

        Lihan ja maitotuotteiden kulutus juustot ovat huomattavasti merkittävämät rasvanlähteet, niistä se insuliiniresistenssi lähtee ja etenkin jos vielä korvaa osan aterian hiilihydraattilähteistä eläinrasvalla.

        En kysynyt sitä kuinka paljon kukakin syö kenkälankkia jota myös margariiniksi kutsutaan.
        Rasva ei lihota. Kysyin muita vaihtoehtoja.

        Edelliselle rakettitietilijälle. Kysyit perusteluja.
        100 tutkielmaa siitä että rasva ei lihota. Nyt odotan sinun 100, sanotaan 10 tutkielmaa jotka todistaa että rasva lihottaa.

        http://www.jobbpartiet.se/100tals_referenser.htm


      • uutta tietoa

      • uutta tietoa

      • missä?
        Katso itse kirjoitti:

        http://www.stat.fi/tup/suoluk/suoluk_tulot.html

        Margariinin kulutus henkilöä kohti vuorokaudessa on n. 20 grammaa. Vaikka se olisi 30 grammaa se ei vastaa lähelläkään rasvan suositeltua kulutusmäärää n. 30%E.

        Lihan ja maitotuotteiden kulutus juustot ovat huomattavasti merkittävämät rasvanlähteet, niistä se insuliiniresistenssi lähtee ja etenkin jos vielä korvaa osan aterian hiilihydraattilähteistä eläinrasvalla.

        Tuostahan puuttuu kaikki muu rypsiöljyn käyttö. Käytetään kai sitä ruoissa muutenkin kuin margariinina?


      • katsos vaan
        kj.mattila kirjoitti:

        maidosta jo lähes puolet juodaan rasvattomana, piimästä kaikki. Jugurtit ja viilit ovat jotain 0,1%. Vähärasvaisten juustojen kulutus kasvaa eniten kuten raejuuston joka on rasvatonta. Siat on jalostettu lähes rasvattomiksi joten totuus on se että eläinrasvan käyttö alenee koko ajan mutta diabetes kasvaa räjähdysmäisesti.

        Ensin soi tällainen ääni kellossa
        "...niin eikö se rasva ole silloin margariinia jota nykyään kansa kauheesti syö..2

        ja kun osoitettiin että syy ei olekaan se niin sitten hihasta tempaisit uuden argumentin.

        Ja uusikin väitteesi on paikkansa pitämätön. Eläinrasvan käyttö ei vähene samalla tavalla kuin muiden rasvojen.

        http://www.maitojaterveys.fi/index.php?id=223
        "nestemäisten maitovalmisteiden kulutus on laskenut hitaasti koko viime vuosikymmenen sekä maidon että piimän kulutuksen pienentyessä."
        "Juustojen vuosikulutus lisääntyi 90-luvulla n. 8 kg."
        "Ravintorasvojen kokonaiskulutus laski viime vuonna: voin kulutus väheni 0,2 kiloa ja margariinin kulutus 0,6 kiloa henkeä kohti."


      • Veijo

      • nonniin
        Veijo kirjoitti:

        En kysynyt sitä kuinka paljon kukakin syö kenkälankkia jota myös margariiniksi kutsutaan.
        Rasva ei lihota. Kysyin muita vaihtoehtoja.

        Edelliselle rakettitietilijälle. Kysyit perusteluja.
        100 tutkielmaa siitä että rasva ei lihota. Nyt odotan sinun 100, sanotaan 10 tutkielmaa jotka todistaa että rasva lihottaa.

        http://www.jobbpartiet.se/100tals_referenser.htm

        Osoittaisitko sen paikan missä rakettitieteilijä väitti rasvan lihottavan?

        On erinomaisen hienoa että ymmärrät VHH:laisen aseman: ainoa keino saada tukea väitteilleen on vaatia sellaisia tutkimuksia joita ei ole. Kukaan ei voi osoittaa että rasva lihottaa. Jokainen objektiivisesti asiaa tarkasteleva tietää että liika energiamäärä lihottaa, ei mikään yksittäinen tuote.

        Sinulla ei ole ainuttakaan sellaista tutkielmaa missä osoitetaan että rasva ei lihota. Sinulla on vain sellaisia joissa osoitetaan että kalorivajeella ei liho.


      • otettu "viralliset"

        suositukset

        http://www.makunne.fi/tiedotteet/Suomalaiset%20ravitsemussuositukset,%20Valtion%20ravitsemusneuvottelukunta%202005.pdf

        Kansallisen suunnitelun lähtökohdat:

        Rasva 30 % (Väestötason tavoite, jota käytetään suunnittelussa, on 30 E%. Rasvan saannin suositeltava vaihteluväli on 25–35 E%. Rasvan saannin vähentäminen alle 30 E%:n on suositeltavaa lihavilla ihmisillä.Rasvan määrän rajoittamisesta alle 25 E%:n ei ole lisähyötyä terveydelle.)

        Hiilihydraatit 55 % (Hiilihydraattien1 osuudeksi suositellaan 50–60 % energiansaannista. Väestötason tavoite, jota käytetään suunnittelussa, on 55 E%.).

        Proteiini 15% (Proteiinin suositeltava saanti on 10–20 E%. Väestötason tavoite, jota käytetään suunnittelussa, on 15 E%.)

        Selkiskö? Perusaineenvaihdunta vie n. 1600-1800 kcal/vrk, joten nostin rajan tuohon 2000 kcal, joka sekin on monelle liian vähän. Siihen siis kuuluu 275 g hiilihydraatteja, mikä on melkoinen määrä.


      • Fa-fattt

      • mikä pitäisi tunnustaa
        nimenomaan sitä kirjoitti:

        Nimenomaan tämä osuus:
        "...mikä on monelle liikaa ja on johtanut aineenvaihduntasairauksiin, koska glukoosinsieto on heikentynyt."

        Tuota ei tutkimuksessa julkaistu, kunhan VHH:lainen vain halusi jälleen keksiä sinne omia "päätelmiään".

        Ei pidä unohtaa, että nimenomaan runsas rasva aiheuttaa insuliiniresistenssiä ja glukoosinsietokyvyn laskemista.

        Hyvä esimerkki:

        "Prospective study of dietary carbohydrates, glycemic index, glycemic load, and incidence of type 2 diabetes mellitus in middle-aged Chinese women."


        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18039989

        "Women who ate diets with a higher glycemic index and who ate more staples such as bread, noodles and rice specifically also had an increased risk. Women who ate 300 grams or more of rice per day were 78 percent more likely to develop diabetes than those who ate less than 200 grams per day."

        Eli jos syöt yli 300g riisiä päivässä ja vertaat sellaisiin jotka syövät 200 g riisiä päivässä niin diabtesriski nousee huimat 78 %. Ei kannata leikkiä suurilla hiilarimäärillä! Otos kuitenkin 64 000 henkilöä. Näitä esimerkkejä löytyy paljon, joissa riskin nousu on kymmeniä prosentteja, kun hiilareita on paljon ja/tai niiden glykeeminen indeksi on korkea.

        ja

        Suomessa

        "Työikäisestä ja sitä vanhemmasta suomalaisesta väestöstä lähes JOKA TOISELLA ON JOKIN HÄIRIÖ GLUKOOSIAINEENVAIHDUNNASSA... "

        http://www.diabetes.fi/tiedoston_katsominen.php?dok_id=543

        ja kannattaa myös lukea glukoosin myrkyllisyydestä:

        http://www.orentreich.org/Glucose%20Toxicity.pdf

        Liika on liikaa...


      • Caramaja
        otettu "viralliset" kirjoitti:

        suositukset

        http://www.makunne.fi/tiedotteet/Suomalaiset%20ravitsemussuositukset,%20Valtion%20ravitsemusneuvottelukunta%202005.pdf

        Kansallisen suunnitelun lähtökohdat:

        Rasva 30 % (Väestötason tavoite, jota käytetään suunnittelussa, on 30 E%. Rasvan saannin suositeltava vaihteluväli on 25–35 E%. Rasvan saannin vähentäminen alle 30 E%:n on suositeltavaa lihavilla ihmisillä.Rasvan määrän rajoittamisesta alle 25 E%:n ei ole lisähyötyä terveydelle.)

        Hiilihydraatit 55 % (Hiilihydraattien1 osuudeksi suositellaan 50–60 % energiansaannista. Väestötason tavoite, jota käytetään suunnittelussa, on 55 E%.).

        Proteiini 15% (Proteiinin suositeltava saanti on 10–20 E%. Väestötason tavoite, jota käytetään suunnittelussa, on 15 E%.)

        Selkiskö? Perusaineenvaihdunta vie n. 1600-1800 kcal/vrk, joten nostin rajan tuohon 2000 kcal, joka sekin on monelle liian vähän. Siihen siis kuuluu 275 g hiilihydraatteja, mikä on melkoinen määrä.

        Josko kertoisit mistä tämä on peräisin

        "...mikä [275 g] on monelle liikaa ja on johtanut aineenvaihduntasairauksiin, koska glukoosinsieto on heikentynyt."

        Kukaan ei epäile etteikö tuo 275 grammaa olisi oikea määrä, mutta tuo ylläoleva lainausmerkeissä oleva kommenttisi on pelkästään sinun omaa keksintöäsi. Sitä ei löytynyt mistään kohtaa esittämistäsi linkeistä.

        Se on rasva, joka aihauttaa insuliiniresistenssiä. Tällöin glukoosin sietokyky laskee koska rasva on tuhonnut insuliinin kyvyn toimia.


      • lisää

      • ovat pahan alku
        Caramaja kirjoitti:

        Josko kertoisit mistä tämä on peräisin

        "...mikä [275 g] on monelle liikaa ja on johtanut aineenvaihduntasairauksiin, koska glukoosinsieto on heikentynyt."

        Kukaan ei epäile etteikö tuo 275 grammaa olisi oikea määrä, mutta tuo ylläoleva lainausmerkeissä oleva kommenttisi on pelkästään sinun omaa keksintöäsi. Sitä ei löytynyt mistään kohtaa esittämistäsi linkeistä.

        Se on rasva, joka aihauttaa insuliiniresistenssiä. Tällöin glukoosin sietokyky laskee koska rasva on tuhonnut insuliinin kyvyn toimia.

        "Se on rasva, joka aihauttaa insuliiniresistenssiä."

        Totta. Runsas omega-6-rasvahappomäärä voi aiheuttaa insuliiniresistenssiä. Siis Suomessa rypsiöljyn ja siitä valmistettujen margariinien käyttö. Yhdistettynä runsaaseen hiilihydraattien käyttöön on kaikkein pahin vaihtoehto.


      • Veijo
        Caramaja kirjoitti:

        Josko kertoisit mistä tämä on peräisin

        "...mikä [275 g] on monelle liikaa ja on johtanut aineenvaihduntasairauksiin, koska glukoosinsieto on heikentynyt."

        Kukaan ei epäile etteikö tuo 275 grammaa olisi oikea määrä, mutta tuo ylläoleva lainausmerkeissä oleva kommenttisi on pelkästään sinun omaa keksintöäsi. Sitä ei löytynyt mistään kohtaa esittämistäsi linkeistä.

        Se on rasva, joka aihauttaa insuliiniresistenssiä. Tällöin glukoosin sietokyky laskee koska rasva on tuhonnut insuliinin kyvyn toimia.

        "Se on rasva, joka aihauttaa insuliiniresistenssiä. Tällöin glukoosin sietokyky laskee koska rasva on tuhonnut insuliinin kyvyn toimia. "

        Paskapuhetta suomeksi sanottuna. Sisareni noudattaa Suomessa lääkärin suosituksia virallisten ohjeitten mukaan. 6kpl Metformin 500.
        Itse istun täällä samoista verensokerisavoista diabetes2 diagnositoituna. Ei lääkitystä minkäänlaista. LCHF ruokavalio. Veren sokeriarvot paranevat koko ajan.
        Ajattelin ruveta itse testaamaan jos insuliinin tuotanto paranee kun systeemi saa levätä eikä sitä rasiteta virallisen suosituksen "syö mitä haluat" mentaliteetilla.
        Tottuus on tämä: Sinulle kerrotaan että hyvin menee ja kun lääkitys ei riitä sanoo lääkäri että nostetaan vähän jne. Sitten insuliini nousevasti. Kun tullaan siihen että silmät menee tai joudutaan amputointiin niin sama lääkäri kertoo että se on "luontaista" kehitystä diabeteksen yhteydessä. On siinä meillä oikea pelkurilauma kun ei uskalla pitää potilaistaan huolta kuten Annika Dahlqvist täällä Ruotsissa jaka alussa joutui tekemään sen riiskeeramalla lääkärin lisenssinsä.

        P.S Liika hiilihydraatti jota et ennätä polttamaan varastoituu rasvaksi ja seuraavana päivänä taas liikaa hiilihydraatteja joka varastoituu rasvaksi jne.

        Kuten joku suomalainen sanoi: "Minulla on ratkaisu virallisen ravintosuosituksen liikaan hiilihydratti määrään. Aletaan kouluttamaan kaikista huippuurheilijoita. Se on ainut ryhmä joka ennättää polttaa sen määrän."


      • miksi?
        Veijo kirjoitti:

        "Se on rasva, joka aihauttaa insuliiniresistenssiä. Tällöin glukoosin sietokyky laskee koska rasva on tuhonnut insuliinin kyvyn toimia. "

        Paskapuhetta suomeksi sanottuna. Sisareni noudattaa Suomessa lääkärin suosituksia virallisten ohjeitten mukaan. 6kpl Metformin 500.
        Itse istun täällä samoista verensokerisavoista diabetes2 diagnositoituna. Ei lääkitystä minkäänlaista. LCHF ruokavalio. Veren sokeriarvot paranevat koko ajan.
        Ajattelin ruveta itse testaamaan jos insuliinin tuotanto paranee kun systeemi saa levätä eikä sitä rasiteta virallisen suosituksen "syö mitä haluat" mentaliteetilla.
        Tottuus on tämä: Sinulle kerrotaan että hyvin menee ja kun lääkitys ei riitä sanoo lääkäri että nostetaan vähän jne. Sitten insuliini nousevasti. Kun tullaan siihen että silmät menee tai joudutaan amputointiin niin sama lääkäri kertoo että se on "luontaista" kehitystä diabeteksen yhteydessä. On siinä meillä oikea pelkurilauma kun ei uskalla pitää potilaistaan huolta kuten Annika Dahlqvist täällä Ruotsissa jaka alussa joutui tekemään sen riiskeeramalla lääkärin lisenssinsä.

        P.S Liika hiilihydraatti jota et ennätä polttamaan varastoituu rasvaksi ja seuraavana päivänä taas liikaa hiilihydraatteja joka varastoituu rasvaksi jne.

        Kuten joku suomalainen sanoi: "Minulla on ratkaisu virallisen ravintosuosituksen liikaan hiilihydratti määrään. Aletaan kouluttamaan kaikista huippuurheilijoita. Se on ainut ryhmä joka ennättää polttaa sen määrän."

        Ihan tavallisellakin kuntoilulla pysyy kunnossa ja hoikkana.

        Ja toiseksi, ei hiilihydraatti mihinkään varastoidu ainakaan VHH:laisella, kun on vain vähän insuliinia. Se pysyy teidän veressänne ja kauan ja siihenkin auttaisi kohtuullinen urheilu.

        Ei kaikkien tarvi olla huippu-urheilijoita. Ei sinun tarvitse sitä hävetä vaikka et pääsisi Cooperin testissä kuin sen 600 metriä, ota edes se tavoitteeksesi.

        Minä ainakin syön mitä haluan ja milloin haluan ja niin paljon kuin tekee mieli. Eikä paino nouse, vielä puuttuu kolme kiloa tavoitteesta joka on 90 kiloa. Sillä massalla saa jo etua niissä lajeissa joita harrastan ja kun kunto on todella kova niin mikäpä siinä. Minä voin ainakin todistaa että hiilihydraateilla ei liho. Rasvaa pitää mättää jos meinaan että vähäkin jotain tarttuisi. Mutta sitä en silti halua liikaa syödä, en halua diabetesta.


      • mutta vain
        ovat pahan alku kirjoitti:

        "Se on rasva, joka aihauttaa insuliiniresistenssiä."

        Totta. Runsas omega-6-rasvahappomäärä voi aiheuttaa insuliiniresistenssiä. Siis Suomessa rypsiöljyn ja siitä valmistettujen margariinien käyttö. Yhdistettynä runsaaseen hiilihydraattien käyttöön on kaikkein pahin vaihtoehto.

        silloin kun määrä ylittää merkittävästi suositellun 30%E. Runsas rasva on muillakin tavoin vaarallista.

        En tosin ymmärrä miten margariineja ja rypsiöljyjä voisi syödä enemmän kuin tuon 30%E, niiden käyttö kun rajoittuu muutamaan kymmeneen grammaan per päivä. Ne ovat aina lisukkeina eikä aterian pääosia.

        Eläinrasvoja sen sijaan, voita, maitoa ja lihan mukana tulevaa, voi helposti syödä yli tuon 30%E, ja erittäin haitallista on jos tuplaa sen.


      • kasviöljyjen syytä
        Caramaja kirjoitti:

        Josko kertoisit mistä tämä on peräisin

        "...mikä [275 g] on monelle liikaa ja on johtanut aineenvaihduntasairauksiin, koska glukoosinsieto on heikentynyt."

        Kukaan ei epäile etteikö tuo 275 grammaa olisi oikea määrä, mutta tuo ylläoleva lainausmerkeissä oleva kommenttisi on pelkästään sinun omaa keksintöäsi. Sitä ei löytynyt mistään kohtaa esittämistäsi linkeistä.

        Se on rasva, joka aihauttaa insuliiniresistenssiä. Tällöin glukoosin sietokyky laskee koska rasva on tuhonnut insuliinin kyvyn toimia.

        Paljon tyydyttymätöntä rasvaa sisältävien kasviöljyjen käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti, samoin margariinien. Liika omega-6 saattaa aiheuttaa insuliiniresistenssin ja sitä kautta diabeteksen. Liika omega-6 aiheuttaa tulehdustilan, mm. suolistotulehduksia, joten se tosiaankin voi olla insuliiniresistenssin takana. Suosittelen lämpimästi siirtymistä esim. voin ja kookosöljyn käyttöön, niin omega-6 pitoisuudet eivät kasva liian suureksi ja sairaudet vähenevät. Lieköhän margariinien käytöllä ja diabeteksen yleisyydellä vahvakin korrelaatio? Epäilen, että se löytyy, kun tutkimuksia tulee.

        Ruokavaliosta pois: vehnä, fruktoosi, keinotekoiset rasvat (esim. margariini), sokeri ja korkean GI:n hiilihydraatit, on parasta lääkettä insuliiniresistenssiä vastaan. Liikuntakaan ei ole välttämätöntä, kuten väitös osoitti. Päin vastoin, liikuntaa rajoitettiin ja tulokset olivat hyviä, rajoittamalla hiilihydraatteja.


      • ..lisääntynyt...
        kasviöljyjen syytä kirjoitti:

        Paljon tyydyttymätöntä rasvaa sisältävien kasviöljyjen käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti, samoin margariinien. Liika omega-6 saattaa aiheuttaa insuliiniresistenssin ja sitä kautta diabeteksen. Liika omega-6 aiheuttaa tulehdustilan, mm. suolistotulehduksia, joten se tosiaankin voi olla insuliiniresistenssin takana. Suosittelen lämpimästi siirtymistä esim. voin ja kookosöljyn käyttöön, niin omega-6 pitoisuudet eivät kasva liian suureksi ja sairaudet vähenevät. Lieköhän margariinien käytöllä ja diabeteksen yleisyydellä vahvakin korrelaatio? Epäilen, että se löytyy, kun tutkimuksia tulee.

        Ruokavaliosta pois: vehnä, fruktoosi, keinotekoiset rasvat (esim. margariini), sokeri ja korkean GI:n hiilihydraatit, on parasta lääkettä insuliiniresistenssiä vastaan. Liikuntakaan ei ole välttämätöntä, kuten väitös osoitti. Päin vastoin, liikuntaa rajoitettiin ja tulokset olivat hyviä, rajoittamalla hiilihydraatteja.

        Josko kertoisit mikä on tilanne verrattuna kymmenen vuoden takaiseen tilanteeseen.

        Vai onko tuo sepustus jälleen jostain karppisivustolta kopioitua asenteellista jargonia?


      • Veijo
        miksi? kirjoitti:

        Ihan tavallisellakin kuntoilulla pysyy kunnossa ja hoikkana.

        Ja toiseksi, ei hiilihydraatti mihinkään varastoidu ainakaan VHH:laisella, kun on vain vähän insuliinia. Se pysyy teidän veressänne ja kauan ja siihenkin auttaisi kohtuullinen urheilu.

        Ei kaikkien tarvi olla huippu-urheilijoita. Ei sinun tarvitse sitä hävetä vaikka et pääsisi Cooperin testissä kuin sen 600 metriä, ota edes se tavoitteeksesi.

        Minä ainakin syön mitä haluan ja milloin haluan ja niin paljon kuin tekee mieli. Eikä paino nouse, vielä puuttuu kolme kiloa tavoitteesta joka on 90 kiloa. Sillä massalla saa jo etua niissä lajeissa joita harrastan ja kun kunto on todella kova niin mikäpä siinä. Minä voin ainakin todistaa että hiilihydraateilla ei liho. Rasvaa pitää mättää jos meinaan että vähäkin jotain tarttuisi. Mutta sitä en silti halua liikaa syödä, en halua diabetesta.

        "Ja toiseksi, ei hiilihydraatti mihinkään varastoidu ainakaan VHH:laisella, kun on vain vähän insuliinia. Se pysyy teidän veressänne ja kauan ja siihenkin auttaisi kohtuullinen urheilu. "


        Perättömiä väitöksiä: (takana tieteelinen tutkimus. Päinvastoin kuin väitöksessä rasvan vaarallisuudesta josta ei löydy mitää todisteita.)

        • Tyydyttämätön rasva nostaa kolestrolia.
        • Korkea kolestroli nostaa sydäninfarkti riskiä
        • Runsas hedelmien ja vihannesten syönti vähentää riskiä saada eri sairauksia
        • Paljon kuituja ravinnossa on hyväksi terveydelle
        • Hiilihydraatti on tarpellista aivoille
        • 50-60% energiasisältö joka tulee hiilihydraateista on hyvä.(Kun diabeettikko saa korkean sokeriarvon niin onha olemassa insuliinia)
        • Tarvitaan paljon hiilihydraatteja että jaksaa treenata
        • Jos et syö paljon hiilihydraatteja voit saada (ketoacidos), kohonneet rasvahapot vaikka verensokeri olisi normaali
        • Glukos (verensoker) ei voi muuttua rasvaksi kehossa
        • Fruktos (fhedelmäsokeri) muuttuu rasvaksi jaheikentää verisrvoja mutta meidän on hyvä syödä hedelmiä enemmän koska e ovat niin hyödyllisiä
        • Kevyt- ja vähärasvaiset tuotteet parantavat mahdollisuuksia painonpudotukseen.

        Lisää Paikkansapitämätöntä:
        1960-luvulta alkaen on tutkittu rasvojen ja kolesterolin merkitystä terveydelle, erityisesti sydämen ja verisuonten terveydelle. Valtaviin epidemiologisiin ja interventiotutkimuksiin perustuen tutkijapiireissä vallitsee maailmanlaajuisesti yksimielisyys siitä, että runsas eläinrasvan ja kolesterolin käyttö johtaa valtimonkovettumatautiin, josta seurauksena on sepelvaltimotauti, sydäninfarkti, aivoinfarkti ja alaraajojen ahtaumatauti.

        Tämä lääketieteellinen fakta on perustana yhdysvaltalaisissa ja eurooppalaisissa – myös suomalaisissa – ravitsemussuosituksissa. Näiden suositusten mukaan vain kahdeksan prosenttia päivän energiansaannista saisi olla peräisin eläinrasvoista.


        http://www.diabetes.fi/sivu.php?artikkeli_id=222


        Suosittelen:


        • [6] Shai I, Schwarzfuchs D, Henkin Y, et al. (2008) Weight Loss with a Low-Carbohydrate, Mediterranean, or Low-Fat Diet. N Engl J Med 359: 229-241

        http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/?anchor=lista_p%C3%A5_vetenskapliga_studier


      • mitähän
        mutta vain kirjoitti:

        silloin kun määrä ylittää merkittävästi suositellun 30%E. Runsas rasva on muillakin tavoin vaarallista.

        En tosin ymmärrä miten margariineja ja rypsiöljyjä voisi syödä enemmän kuin tuon 30%E, niiden käyttö kun rajoittuu muutamaan kymmeneen grammaan per päivä. Ne ovat aina lisukkeina eikä aterian pääosia.

        Eläinrasvoja sen sijaan, voita, maitoa ja lihan mukana tulevaa, voi helposti syödä yli tuon 30%E, ja erittäin haitallista on jos tuplaa sen.

        haittaa voista ja luonnollisesta rasvasta muka on?


      • niin se on
        mitähän kirjoitti:

        haittaa voista ja luonnollisesta rasvasta muka on?

        ...jso pysyy kohtuudessa mutta jos niitä syö jatkuvasti liikaa niin silloin ne aiheuttavat verisuonitauteja. Korrelaatio runsaan rasvan ja SV-tautien välillä on selkeä.


      • yks toinen kp
        Katso itse kirjoitti:

        http://www.stat.fi/tup/suoluk/suoluk_tulot.html

        Margariinin kulutus henkilöä kohti vuorokaudessa on n. 20 grammaa. Vaikka se olisi 30 grammaa se ei vastaa lähelläkään rasvan suositeltua kulutusmäärää n. 30%E.

        Lihan ja maitotuotteiden kulutus juustot ovat huomattavasti merkittävämät rasvanlähteet, niistä se insuliiniresistenssi lähtee ja etenkin jos vielä korvaa osan aterian hiilihydraattilähteistä eläinrasvalla.

        aikas mielenkiinotoisia kulutuslukuja, kotoperäiset hiilarilähteet tippuneet aikas radikaalisti, juusto, ja lihakulutus kasvanut aikas kivasti. ?


    • se on tämä

      VHH:laiset kovasti kiittelevät sinua tuosta aloituksesta.

      Tuo aloituksessasi esitetty dieetti on esitetty suomen kiellellä tässä:

      http://yle.fi/alueet/turku/2009/08/vaharasvaisella_ravinnolla_tervehdyttava_vaikutus_928325.html?origin=rss

      Ja se on tällä palstalla ollut aiheena jo aikaisemminkin

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/8394886

      Kun asian esittää vähähiilihydraattisena (vähänhän niitä on) tuulihattu-VHH-laiset kehuvat sitä kilvan. Kun sama asia esitetään vähärasvaisena (sitä dieetti TODELLA oli) tuulihattu-VHH-laiset vähättelevät ja pilkkaavat tutkimusta...

      On tää VHH oikein tuulihattujen kuninkaiden dieetti.

      PS: eiköhän kyseessä kuitenkin ollut nimenomaan vähärasvainen dieetti kun tutkija itsekin sen niin sanoo.

      • Alzheimerin

        tautia. Se vaara tuossa hiilarimäärässä lienee.


      • = VHH

        72 g hiilareita / päivä on todellakin lähestulkoon VHH. Antti Heikkilä suosittaa kirjoissaan max. HH 70 g / päivä.

        Tutkimuksen positiiviset tulokset johtuivat todennäköisesti aivan muusta, kuin vähärasvaisuudesta. Terveellisempää olisi ollut syödä vaikka 100 g voita, kuin pussikeittoja.


      • Kalle Kiri
        = VHH kirjoitti:

        72 g hiilareita / päivä on todellakin lähestulkoon VHH. Antti Heikkilä suosittaa kirjoissaan max. HH 70 g / päivä.

        Tutkimuksen positiiviset tulokset johtuivat todennäköisesti aivan muusta, kuin vähärasvaisuudesta. Terveellisempää olisi ollut syödä vaikka 100 g voita, kuin pussikeittoja.

        Ai sinä tiedät paremmin asian kun se joka asiaa tutki.

        Aivan ilmeistä on että nimenomaan vähäinen rasvan määrä paransi verisuonia. Kun veressä on insuliinia mutta ravinnossa vain niukasti rasvaa ei rasva jää vereen eikä aiheuta siellä vaurioita.

        Ja sekään ei poista sitä tosiasiaa että VHH:laiset ovat tuulihattuja. Toisessa ketjussa saman tutkimuksen VHH:laiset tyrmäävät täysin ja toisessa kehuvat sitä. On tämä äärilaidasta toiseen tilanteen mukaan pomppiminen havaittu VHH:laisissa muissakin yhteyksissä.


      • maksa .
        Alzheimerin kirjoitti:

        tautia. Se vaara tuossa hiilarimäärässä lienee.

        tuottaa kevyesti parisataa grammaa vuorokaudessa, ellei sitten ole ykköstyypin sokrutautinen...


      • rasvaahan ...
        Kalle Kiri kirjoitti:

        Ai sinä tiedät paremmin asian kun se joka asiaa tutki.

        Aivan ilmeistä on että nimenomaan vähäinen rasvan määrä paransi verisuonia. Kun veressä on insuliinia mutta ravinnossa vain niukasti rasvaa ei rasva jää vereen eikä aiheuta siellä vaurioita.

        Ja sekään ei poista sitä tosiasiaa että VHH:laiset ovat tuulihattuja. Toisessa ketjussa saman tutkimuksen VHH:laiset tyrmäävät täysin ja toisessa kehuvat sitä. On tämä äärilaidasta toiseen tilanteen mukaan pomppiminen havaittu VHH:laisissa muissakin yhteyksissä.

        siellä veressä juuri on tarkoitus kylomikroneissa liikutella. Eläinrasvaa. Sitä varten on pirun monimutkainen ja hieno systeemi, jota ei liioilla hiilareilla kannata sotkea.


      • Falconix

        VHH:lla ja vähärasvaisella ruokavaliolla. Yleensä vähärasvainen ruokavalio tarkottaa lähes poikkeuksetta sitäkin enempi hiilihydraattien käyttöä. Se, mitä tulee maksan rasitukseen, hiilarit rasittavat enempi maksaa kuin rasva, tämä on faktaa! LDL:ät voi laskea, mutta triglyt ja ei parannu, eikä HDL nouse. Itse en ole saanut mitään positiivista aikaan vähärasvaisella ruokavaliolla. Ihonikin tuntui kuivuvan. Eihän VHH tarkoita silti rasvadieettiä, vaan syödään ruuat siinä alkuperäisessä muodossa. Eikä sitä tartte edes paljon syödä, kun tuntee itsensä ravitsetuksi. Rasva pitää nälän loitolla, ei hiilarit. VHH :lla ei tarvi koko aikaa audoida jääkaapin ovea. Sitäpaitsi, ei tule edes ähky olo, eikä väsymystä syömisen jälkeen, niin kuin virallisterveellisten ruokavaliossa...


      • Keijo kans
        maksa . kirjoitti:

        tuottaa kevyesti parisataa grammaa vuorokaudessa, ellei sitten ole ykköstyypin sokrutautinen...

        Maksa tuottaa mitä tuottaa mutta ei se alakarppaajilla tuota riittävästi.

        Ketoosi on glukoosin puutetta, ja se on myös hyvä esimerkki siitä että ei maksakaan mihin tahansa pysty vaikka kuinka täysillä yrittäisi korjata luonnotonta tilaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."

      Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka
      Kotimaiset julkkisjuorut
      147
      4191
    2. Tämä on kyllä heittämällä erikoisin ihmissuhde mitä on koskaan ollut

      Hulluinta on se että ei edes ole varsinaista suhdetta minkäänlaista, mutta tuntuu kuin olisit elämässäni mukana koko aja
      Ikävä
      81
      1514
    3. GALLUP: Kuka voittaa The Voice of Finland -kisan: Oliver, Janina, Julia vai Mohammad?

      GALLUP: Kuka voittaa The Voice of Finland -kisan: Oliver, Janina, Julia vai Mohammad? Tänään jännittävä finaalilähetys
      Voice of Finland
      53
      1407
    4. Autolla puuhun

      Halapahallin kohilla auto puuhun, lujaa on tultu ja ei oo pysyny hallinnassa. Taisipa olla lundin pojan auto, eipä tainn
      Oulainen
      36
      1367
    5. Arvaa miten paljon

      Haluan sua?
      Ikävä
      83
      1322
    6. Helikopteri pörrää ja POLIISIT on eristettynä pururadan vieressä!

      Suojatehtävä pitää kiireisenä. Kulut ovat kovat!
      Pudasjärvi
      37
      1288
    7. Mikä teki vaikutuksen

      että ihastuit kaivattuusi? 🔥
      Ikävä
      67
      1258
    8. Mitä toiveita ja ajatuksia sulla

      On kaivattusi suhteen?
      Ikävä
      68
      1081
    9. Luuletko, että löydämme vielä

      Yhteyden takaisin? Miehelle ....
      Ikävä
      55
      990
    10. Tunnustan

      Vaikka peitän sen erittäin hyvin niin tunnustan että pidän sinusta erittäin paljon, mieheltä naiselle
      Ikävä
      39
      962
    Aihe