Ruoan arvonlisäveron alennuspyrkimyksestä on tehty sen todelliseen merkitykseen nähden aivan liian suuri asia. Varsinkin tavalliselle ruoan ostajalle se merkitys tulisi olemaan vähäinen, enkä usko sen olevan suurimerkityksellinen ruoan tuottajillekaan ainakaan siksi, että ihmiset rupeaisivat syömään enemmän. Kaupalle sen merkitys voisi olla suurin, sillä sehän varmasti vetäisi välistä. Ehkäpä kepu ajaakin asiaa enemmänkin S-ryhmän edun kuin tuottajan edun puolesta, kuluttajan edusta se tietysti vähät välittää.
Aamun lehdestä luin, että kokoomus itsensä Kataisen suulla haluaa nyt madaltaa eron pudotusta eli pysäyttää sen 14 %:iin, mutta vaatii samaa alennusta myös ravintolaruoalle. Ruotsalaiset näkyvät pysyvän 12 %:ssa, mutta vaativan samaa myös ravintoloille.
Olen kokoomuksen kannalla. En käsitä, miksi ruokaa pitäisi verottaa enemmän ravintoloissa kuin kaupassa. Täällä tosin jotkut – muistaakseni Oivakin – ovat olleet sitä mieltä, että ravintoloissa ruokailevat vain rikkaat, ja kokoomus on tuossakin rikkaiden asialla.
Ei asia niin ole, ei ollenkaan. Yhä useammat työssä käyvät lounastavat ravintoloissa, kun työpaikkaruokalat ovat vähentyneet, ja firmat jakavat työntekijöilleen lounasseteleitä. Tuollainen tilanne on myös eräillä läheisilläni. Ja itsekin käyn melko usein syömässä ”ulkona” silloin, kun kotonani ei satu olemaan ruoanlaittajaa, ja kun en itse viitsi puuhaan ryhtyä. Tosin ruokailupaikkani ovat varsin edullisia, pari pikkuravintolaa melko lähellä koriani tai sitten Kustaankartanon vanhainkodin Kartanoravintola tai Suursuon sairaalan ravintola Maunulassa. Käsittääkseni kuitenkin myös nuo kaksi viimeksi mainitsemaani ovat arvonlisäveron alaisia, vaikka niiden asiakaskunta on aivan valtaosin eläkeläisiä, joukossa paljon hyvinkin vanhoja ja myös sairaita.
Yhä useammassa työpaikassa, jossa vielä työmaaravintola on, sitä kuitenkin ylläpitää joku Amica tai muu yritys, ei työpaikka itse. Joutuvatkohan niissäkin ruokailevat maksamaan arvonlisäveroa ruoastaan; sitä en tiedä, enkä viitsi ottaa nyt selvää; ehkäpä joku voi kertoa asianlaidan.
Olen muuten juuri nyt lähdössä lounastamaan Kustaankartanoon ja sieltä palattuani täytyy käydä eilen englannintunneilta saamieni kotitehtävieni kimppuun, joten ennen myöhäisiltaa en voi kenellekään vastailla.
- - -
Suurempi huolenaihe kuin tuo ruoan alv minulla oli hetken siitä, että olenkohan saanut sikainfluenssan, kun heräsin aamulla viideltä varsin ”tukkoisena” ja päätäkin särki, enkä osannut enää sen jälkeen nukkua. Mutta kun otin Panadolin, niin päänsärky helpotti, ja aamiaisen jälkeen nukuin vielä pari tuntia, ja nyt on olo jokseenkin normaali. Huolenaihe mahdollisesta sikainfluenssasta oli suuri siksi, että vajaan kuukauden kuluttua on tarkoitukseni lähteä taas matkalle – ensiksi Albanian kierto ja sitten viikko Korfulla – ja matka on jo maksettu.
Ruoan arvonlisäverosta
38
318
Vastaukset
- kepu hirttää nyt
itseään liekaan ja ihan turhaan
ruokaverot samalle tasolle on se kotoisin kaupasta tai ravintolasta.
kaupoista kun voit ostaa lämmintä sapuskaa mukaan pienemmällä verolla kun ravintelista!! todella kummaa.
Mitä haittaa jos alv onkin 12 sijaan 14? miten ruokakassin hinta eroaa? EI MITENKÄÄN. - -Jäbä
Ruoan arvonlisäveron yhtenäistäminen on tärkeämpää kuin sen alentaminen, koska se ei todellakaan ole korkeamman arvonlisän veroperuste, että joku laittaa ruoan valmiiksi ja saa siitä palkan.
Mitä alvin perusteisiin tulee, niin muistelen, että työmaakuppilat ovat alvittomia paitsi, jos niistä myydään lounaita myös ulkopuolisille, silloin myynti menee alvilliseksi. Työmaakuppiloissahan asioidaan yleensä firman jakamilla ruokalipuilla (ei lounasseteleillä). jotka on lunastettu verottajan määräämään omavastuuhintaan ja firma maksaa sitten loput kuppilan kuluista.
Al-verollisuuteen ei vaikuta se, pitääkö työmaakuppilaa Amica tai joku muu firma, jolle yritys ulkoistaa homman, vaan alvissa ratkaisee se, onko etu tarjolla vain henkilökunnalle, vai myös kenelle tahansa ulkopuoliselle.
Minäkin olen tässä kokoomuksen ja rkp:n kannalla, en saadakseni rikkaille etuja, vaan ulottaakseni ravintola-aterioinnin mahdollisuuden muillekin kuin rikkaille ja siten työllisyyden parantamiseksi ja matkailuelinkeinon edistämiseksi.
Suomi saa paljon enemmän turisteja, huomattavasti helpommin, jos täältä katoaa ravintolaruoan hinnasta 10%, vaikke se vielä paljoa ole sekään nykyiseen hintatasoon verrattuna.
Korfulla muuten syöt puolet halvemmalla kuin Suomessa ja aika maukasta ruokaa. Palasimme siltä vain pari viikkoa sitten.
-Jäbä- vanha-kapi
Kiva, että ehdin pistäytyä tässä välissä, ja kiva myös huomata olevansa samoissa näkemyksissä ”toisen punikin” kanssa ;)
Kiva myös, että sain kaipaamaani tietoa tuosta työmaaravintoloiden arvonlisäverosta; asia tosiaankin lienee niin kuin kerrot.
Monta matkaa olen tehnyt Kreikkaan mantereelle ja sen muutamille saarillekin (Kreeta, Rhodos, Kos ja Symi), mutta Korfulla en ole ennen käynyt. Kreikkalaisen ruoan ystäväksi tulin jo 1966 Kyproksella; se on yksinkertaista, mutta maukasta. No, täydellinen kreikkalainen illallinen, mesé (sana tarkoittanee pöytää) ei tosin ole ihan yksinkertainen, se voi käsittää parikymmentä ruokalajia; muutama sellainenkin on tullut nautituksi bouzouki-musiikin säestyksellä. Ehkäpä nyt tyydyn vaatimattomampiin illallisiin, sillä olen reissussa ilman omaa seuralaista, sillä ystävättäreni lähtee samoihin aikoihin taas lempimaahansa Italiaan saman ystävättärensä kanssa, jonka kanssa hän sinne eri puolille lienee tehnyt kymmenkunta matkaa. - Totuus.
..asiaa enää ainakaan uskottavasti puhua koko asiasta kun sulla on se kuuluisa oma lehmä ojassa mitä lypsät.
Häpeä !!!!!!!!!! - -Jäbä
vanha-kapi kirjoitti:
Kiva, että ehdin pistäytyä tässä välissä, ja kiva myös huomata olevansa samoissa näkemyksissä ”toisen punikin” kanssa ;)
Kiva myös, että sain kaipaamaani tietoa tuosta työmaaravintoloiden arvonlisäverosta; asia tosiaankin lienee niin kuin kerrot.
Monta matkaa olen tehnyt Kreikkaan mantereelle ja sen muutamille saarillekin (Kreeta, Rhodos, Kos ja Symi), mutta Korfulla en ole ennen käynyt. Kreikkalaisen ruoan ystäväksi tulin jo 1966 Kyproksella; se on yksinkertaista, mutta maukasta. No, täydellinen kreikkalainen illallinen, mesé (sana tarkoittanee pöytää) ei tosin ole ihan yksinkertainen, se voi käsittää parikymmentä ruokalajia; muutama sellainenkin on tullut nautituksi bouzouki-musiikin säestyksellä. Ehkäpä nyt tyydyn vaatimattomampiin illallisiin, sillä olen reissussa ilman omaa seuralaista, sillä ystävättäreni lähtee samoihin aikoihin taas lempimaahansa Italiaan saman ystävättärensä kanssa, jonka kanssa hän sinne eri puolille lienee tehnyt kymmenkunta matkaa.Korfu on mukava saari, vihreä ja kaunis. Olemme olleet siellä kolmisen kertaa, joka kerta Achravissa, aivan saaren yläosan keskipaikkeilla, jossa on pitkät hiekkarannat lastenlasten temmeltää ja uida. Achravi on aika siedettävä kaupunki meiläläisen ikäiselle, joka on jo bileensä ehtinyt bilettää. Kylässä ei ole pahemmin juottoloita, yökerhoja eikä möykkäbaareja. Turistit etupäässä lapsiperheitä ja vanhempia pariskuntia, vähemmän huvittelunhaluista nuorisoa. Ravintoloita löytyy niin, ettei useammankaan viikon loman aikana tarvitse käydä kahdesti samassa paikassa, ja kreikkalaiset vaihtohdotkin niin runsaita, ettei samaa ruokaakaan tarvitse kahdesti syödä, vaikka kyllä mimulta meni useampi stifado ja pastitsio, kun haudutettu liha on paitsi mureaa ja maukasta. Korfulaiset oliivit ja oliiviöljy on minusta myös paremmasta päästä.
Korfun kaupunki on paikka, jossa en juuri viihtyisi, ahdas, meluisa, ruuhkainen. Jos kaupunkilomalle menisin, niin se olisi sitten vaikka Ateena, mikäli Kreikassa pysytään.
Kierreltävää saarella riittää viikoksi liian kanssa. Kaikkea et ehdi nähdä, mutta oppailta saa kyllä tiedot paikoista, joita kannattaa priorisoida. Vain yhtä opin välttämään: brittien suosimia lomakyliä. Tuntui kuin olisi suomalaisten seassa, kun porukka on juovuksissa keskelläpäivää ja kaduilla kävelee itseni ikäisiä, möhömahaisia entisiä halkapallohuligaaneja tatuoinneissaan haarakävelyä takakenossa ja hartiat heiluen oluttuopit kourissaan ja möykäten kovalla äänellä.
Makunsa kullakin, mutta tuollaista seuraa olen aina vältellyt.
-Jäbä - -Jäbä
Totuus. kirjoitti:
..asiaa enää ainakaan uskottavasti puhua koko asiasta kun sulla on se kuuluisa oma lehmä ojassa mitä lypsät.
Häpeä !!!!!!!!!!Mulla ei ole ollut eikä ole omaa ravintolaa. Yksi henkilöstäravintola minulla oli kyllä asiakkaana joskus 80-luvulla. Sillä oli toimipaikkoja pitkin Suomea.
Sen unohdin kyllä kertoa, että poikani on johtanut kohtalaista ravintolaketjua parikymmentä vuotta, kun maintisin, että vävypoikani on ravintolakokki, tosin ihan eri ravintolassa.
Tästä kai se lehmä tulee?
-Jäbä - -Jäbä
Ruoan alvin alennuksen suurin hyöty tulisi meille rikkaille, ei juuri ollenkaan viidensadan euron tuloilla olevalle, työttömälle tai eläkeläiselle.
Sillä 500 miljoonalla eurolla, joka ruoan alvin alennus valtiolta vie, voitaisi parantaa noiden vähäosaisten asemaa, mutta -Jäbä kirjoitti:
Korfu on mukava saari, vihreä ja kaunis. Olemme olleet siellä kolmisen kertaa, joka kerta Achravissa, aivan saaren yläosan keskipaikkeilla, jossa on pitkät hiekkarannat lastenlasten temmeltää ja uida. Achravi on aika siedettävä kaupunki meiläläisen ikäiselle, joka on jo bileensä ehtinyt bilettää. Kylässä ei ole pahemmin juottoloita, yökerhoja eikä möykkäbaareja. Turistit etupäässä lapsiperheitä ja vanhempia pariskuntia, vähemmän huvittelunhaluista nuorisoa. Ravintoloita löytyy niin, ettei useammankaan viikon loman aikana tarvitse käydä kahdesti samassa paikassa, ja kreikkalaiset vaihtohdotkin niin runsaita, ettei samaa ruokaakaan tarvitse kahdesti syödä, vaikka kyllä mimulta meni useampi stifado ja pastitsio, kun haudutettu liha on paitsi mureaa ja maukasta. Korfulaiset oliivit ja oliiviöljy on minusta myös paremmasta päästä.
Korfun kaupunki on paikka, jossa en juuri viihtyisi, ahdas, meluisa, ruuhkainen. Jos kaupunkilomalle menisin, niin se olisi sitten vaikka Ateena, mikäli Kreikassa pysytään.
Kierreltävää saarella riittää viikoksi liian kanssa. Kaikkea et ehdi nähdä, mutta oppailta saa kyllä tiedot paikoista, joita kannattaa priorisoida. Vain yhtä opin välttämään: brittien suosimia lomakyliä. Tuntui kuin olisi suomalaisten seassa, kun porukka on juovuksissa keskelläpäivää ja kaduilla kävelee itseni ikäisiä, möhömahaisia entisiä halkapallohuligaaneja tatuoinneissaan haarakävelyä takakenossa ja hartiat heiluen oluttuopit kourissaan ja möykäten kovalla äänellä.
Makunsa kullakin, mutta tuollaista seuraa olen aina vältellyt.
-JäbäRuuan alvin alennuksesta pitäisi luopua kokonaan. Sen sijaan ravintolapalveluiden alvia voitaisiin laskea, koska sillä olisi selvä työllisyyttä tukeva vaikutus. Suomalaisia olisi myös hyvä opettaa tällä tavoin eurooppalaisille pöytätavoille. Varsinkin Helsingin ja muiden suurten kaupunkien ulkopuolella ulkona syöminen näyttää olevan muutaman pitserian ja hampurilaispaikan varassa. Se on melkoisen järkyttävää. Kyllähän Berlusconi näissä asioissa oli oikeassa, vaikka muuten ukko on täys kahjo.
Brittituristeista voi olla helposti samaa mieltä kanssasi. Heidän seuraansa on syytä välttää. Nykyisin suomalaiset ovat todella siistiä ja hyväkäytöksisstä väkeä heihin verrattuna. Alaluokkainen brittituristi rinnastuu lähinnä kepulaiseen. Siitä jokainen ymmmärtää, miten vastenmielisestä ilmiöstä on kyse.- meni...
Mielipidepankki kirjoitti:
Ruuan alvin alennuksesta pitäisi luopua kokonaan. Sen sijaan ravintolapalveluiden alvia voitaisiin laskea, koska sillä olisi selvä työllisyyttä tukeva vaikutus. Suomalaisia olisi myös hyvä opettaa tällä tavoin eurooppalaisille pöytätavoille. Varsinkin Helsingin ja muiden suurten kaupunkien ulkopuolella ulkona syöminen näyttää olevan muutaman pitserian ja hampurilaispaikan varassa. Se on melkoisen järkyttävää. Kyllähän Berlusconi näissä asioissa oli oikeassa, vaikka muuten ukko on täys kahjo.
Brittituristeista voi olla helposti samaa mieltä kanssasi. Heidän seuraansa on syytä välttää. Nykyisin suomalaiset ovat todella siistiä ja hyväkäytöksisstä väkeä heihin verrattuna. Alaluokkainen brittituristi rinnastuu lähinnä kepulaiseen. Siitä jokainen ymmmärtää, miten vastenmielisestä ilmiöstä on kyse....tuo viimeinen.
Kyllä työväenluokan brittituristít ovat samanaisia örveltäjiä kuin suomalaiset työväen edustajat, demariörveltäjät. Meneppäs alkuun vaikka niinkin lähelle kuin Tallinnaan ja katsele tämän tuulipukukansan edesottamuksia. Eikä se porukka ole kepulaista nähnytkään.
Ravintolasyömisen kulttuuri meiltä puuttuu enemmänkin holhoavan alakoholipolitiikan kuin veropolitiikan vuoksi. Ravintoloita kun pidettiin lähinnä sosialistien propagandan vuoksi synninpesinä joissa kävi vain rikkaat. Saatiin aikaan kieltolaki ja sen kumoamisen jälkeen kaikenmaailman rajoituksia ja tarkastajia ravintoloiden toiminnalle. Tuo työväenliikkeen yksi perusvaade, kieltolaki, tuhosi meiltä totaalisesti ravintolakulttuurin, joka on elpynyt vain suurimmissa kaupungeissa 80-luvulta alkaen, pahimman vasemmmistobuumin laannuuttua.
On se vaan kummaa kuinka näitä sosialidemokraattien aikaansaamia tuhoja sinä tollisko et vieläkään tajua - c.c.c.p.
Mielipidepankki kirjoitti:
Ruuan alvin alennuksesta pitäisi luopua kokonaan. Sen sijaan ravintolapalveluiden alvia voitaisiin laskea, koska sillä olisi selvä työllisyyttä tukeva vaikutus. Suomalaisia olisi myös hyvä opettaa tällä tavoin eurooppalaisille pöytätavoille. Varsinkin Helsingin ja muiden suurten kaupunkien ulkopuolella ulkona syöminen näyttää olevan muutaman pitserian ja hampurilaispaikan varassa. Se on melkoisen järkyttävää. Kyllähän Berlusconi näissä asioissa oli oikeassa, vaikka muuten ukko on täys kahjo.
Brittituristeista voi olla helposti samaa mieltä kanssasi. Heidän seuraansa on syytä välttää. Nykyisin suomalaiset ovat todella siistiä ja hyväkäytöksisstä väkeä heihin verrattuna. Alaluokkainen brittituristi rinnastuu lähinnä kepulaiseen. Siitä jokainen ymmmärtää, miten vastenmielisestä ilmiöstä on kyse.Englannissahan ei ole keskustapuoluetta, ainakaan isoa. Labour eli työväenpuolue vastaa suomalaisista lähinnä SDP:tä ja on nyt hallitusvastuussa. Alaluokkaiset brittituristit ovat siis demareita eivätkä suinkaan kepulaisia. Jokainen ymmärtää miten vastenmielisestä ilmiöstä on kyse.
- Totuus.
-Jäbä kirjoitti:
Mulla ei ole ollut eikä ole omaa ravintolaa. Yksi henkilöstäravintola minulla oli kyllä asiakkaana joskus 80-luvulla. Sillä oli toimipaikkoja pitkin Suomea.
Sen unohdin kyllä kertoa, että poikani on johtanut kohtalaista ravintolaketjua parikymmentä vuotta, kun maintisin, että vävypoikani on ravintolakokki, tosin ihan eri ravintolassa.
Tästä kai se lehmä tulee?
-Jäbä..mitä voi olla kun sinulle ei merkitse mitään se paljonko ruoka kaupassa maksaa mutta kun menet ravintolaan useinkin ja siellä on kalliit hinnat niin hyödyt valtion kustannuksella jos ALV.tä pudotetaan näin sinusta tulee valtionelätti. Taidat kyllä jo olla se elätti mutta kuitenkin.
- asiavirheisiin
meni... kirjoitti:
...tuo viimeinen.
Kyllä työväenluokan brittituristít ovat samanaisia örveltäjiä kuin suomalaiset työväen edustajat, demariörveltäjät. Meneppäs alkuun vaikka niinkin lähelle kuin Tallinnaan ja katsele tämän tuulipukukansan edesottamuksia. Eikä se porukka ole kepulaista nähnytkään.
Ravintolasyömisen kulttuuri meiltä puuttuu enemmänkin holhoavan alakoholipolitiikan kuin veropolitiikan vuoksi. Ravintoloita kun pidettiin lähinnä sosialistien propagandan vuoksi synninpesinä joissa kävi vain rikkaat. Saatiin aikaan kieltolaki ja sen kumoamisen jälkeen kaikenmaailman rajoituksia ja tarkastajia ravintoloiden toiminnalle. Tuo työväenliikkeen yksi perusvaade, kieltolaki, tuhosi meiltä totaalisesti ravintolakulttuurin, joka on elpynyt vain suurimmissa kaupungeissa 80-luvulta alkaen, pahimman vasemmmistobuumin laannuuttua.
On se vaan kummaa kuinka näitä sosialidemokraattien aikaansaamia tuhoja sinä tollisko et vieläkään tajuaOsuustoiminta alkoiheti synnyttyään perustaa paitsi kauppoja, myös ravintoloita. Tämä jatkui vahvana sen jälkeen, kun osuustoimita erkani kahteen haaraan: vasemmistolaiseen kulutusosuustoiminaat (OTK) ja lähinnä maalaisliittolaiseen, eli SOK:laisen haaraan.
Vasemmistolaisesta osuustoiminnasta on jäljellä vielä Restel, jolla on Cumulus- ja Rantasipi-hotelliketjut sekä toistakymmentä ravintolaketjua kautta maan. restel oli 90-luvulla Pohjoismaiden suurin kapakoitsija, ainakin he itse sanoivat niin.
Syvänä kakkosena suomen kapakointibisneksessä tuleekin S-ryhmä Vaakuna-hotelleineen, rossoineen ja muine ravintolaketjuineen, mutta liikevaihdolla mitaten pienempänä kuin vasemmistolainen kilpailijansa, SDP:n ja vasemmistoliiton suuri rahoittaja.
Suomalainen työväenluokka on siis ollut rakentamassa suomalsiat kapakkakulttuuria aika ratkaisevalla tavalla. Tosin esim. Elanto ja Hok luopuivat kortteliravintoloistaan 90-luvun puolella, kun ravintoloiden alv vei niistä duunariasiakkaat ja jäljelle jäivät vain alan miehet oluttaan siemailemaan.
Nyt nämä osuustoiminnan entiset hyvät ruokapaikat ovat yksityisyrittäjien keskikaljakuppiloina, maahanmuuttajien kebab-pizzerioina tai muina etnisinä ravintoloina, koska pienyrittäjä ei pane toiminnalleen sellaista kannavuusalarimaa kuin osuustoiminnallinen konserni. - Totuus.
-Jäbä kirjoitti:
Ruoan alvin alennuksen suurin hyöty tulisi meille rikkaille, ei juuri ollenkaan viidensadan euron tuloilla olevalle, työttömälle tai eläkeläiselle.
Sillä 500 miljoonalla eurolla, joka ruoan alvin alennus valtiolta vie, voitaisi parantaa noiden vähäosaisten asemaa, mutta..mutta ethän sinä siihen suostu millään konstilla vaan haluat valtiolta vielä enemmän tukea rikkaille.
Esim varallisuusverolla korotettuna tulee tuokin helposti takaisin ja koskee vain varakkaita Suomalaisia. - -Jäbä
Mielipidepankki kirjoitti:
Ruuan alvin alennuksesta pitäisi luopua kokonaan. Sen sijaan ravintolapalveluiden alvia voitaisiin laskea, koska sillä olisi selvä työllisyyttä tukeva vaikutus. Suomalaisia olisi myös hyvä opettaa tällä tavoin eurooppalaisille pöytätavoille. Varsinkin Helsingin ja muiden suurten kaupunkien ulkopuolella ulkona syöminen näyttää olevan muutaman pitserian ja hampurilaispaikan varassa. Se on melkoisen järkyttävää. Kyllähän Berlusconi näissä asioissa oli oikeassa, vaikka muuten ukko on täys kahjo.
Brittituristeista voi olla helposti samaa mieltä kanssasi. Heidän seuraansa on syytä välttää. Nykyisin suomalaiset ovat todella siistiä ja hyväkäytöksisstä väkeä heihin verrattuna. Alaluokkainen brittituristi rinnastuu lähinnä kepulaiseen. Siitä jokainen ymmmärtää, miten vastenmielisestä ilmiöstä on kyse.Ravintolakulttuurin elvyttäminen olisi erinomainen asia. Se voi tapahtua vain, jos asiakasmäärät kasvavat riittäviksi ja ne eivät kasva, jos asiakkaan käteenjäävän palkan ja ravintolahinnan eroa pidetään korkeana 22% alvilla.
Maalla olisi paljon pieniä ja viihtysiä ravintoloita - etsimme niitä vaimon kanssa aina kun kierrämme matkailuautollamme Suomea - mutta veron nostama hintataso hirvittää: ei millään raatsi syödä noissa mukavissa pikkupaikoissa joka päivä, vaikka mieli tekisi. Tilaa niissä on ja palvelu tosi ystävällistä, kun henkilökunnalla (usein omistaja itse) on runsaasti aikaa asiakkaiden vähyyden vuoksi.
Brittituristeista karmeimman esimerkin näin Kreetalla pari-kolme vuotta sitten, vai olisiko ollut Santorinilla:kaksi noin neljävitosta brittifriidua kähti rantahotellistaan keikistelemään iltabiitsille auringon jo laskiessa isot, värikkäät päivänvarjodrinkit käsissä, piikkikoroissaan, mutta vain bikin alaosissaan äänekkäästi kikattaen ja toisistaan tukea ottaen, kännissä kuin ampiaiset ja isot boobsit vain läiskähtelivät mahaa vasten. Ei niillä paha kroppa ollut. itse asiassa aika hyvin säilynyt, mutta ei se kyllä muita tunteita herättänyt kuin suurta myötähäpeää.
-Jäbä - Niinpä niin
Mielipidepankki kirjoitti:
Ruuan alvin alennuksesta pitäisi luopua kokonaan. Sen sijaan ravintolapalveluiden alvia voitaisiin laskea, koska sillä olisi selvä työllisyyttä tukeva vaikutus. Suomalaisia olisi myös hyvä opettaa tällä tavoin eurooppalaisille pöytätavoille. Varsinkin Helsingin ja muiden suurten kaupunkien ulkopuolella ulkona syöminen näyttää olevan muutaman pitserian ja hampurilaispaikan varassa. Se on melkoisen järkyttävää. Kyllähän Berlusconi näissä asioissa oli oikeassa, vaikka muuten ukko on täys kahjo.
Brittituristeista voi olla helposti samaa mieltä kanssasi. Heidän seuraansa on syytä välttää. Nykyisin suomalaiset ovat todella siistiä ja hyväkäytöksisstä väkeä heihin verrattuna. Alaluokkainen brittituristi rinnastuu lähinnä kepulaiseen. Siitä jokainen ymmmärtää, miten vastenmielisestä ilmiöstä on kyse.Hauskaa, että olet palannut kirjoituksinesi!
Ravintolapalvelujen ALV.ta keskusteltaessa on unohtunut myös kotimaisuus näkökulma. Mikäli veroa alennetaan nyt kaavailulla tavalla, se merkitsee merkittävää kilpailuetua ulkomaalaistaustaisille yrittäjille ja hampurilaisketjuille, nämä ryhmät kun voivat helposti muuttaa pääosan myynnistä ulostapahtuvaksi. Häviäjiä ovat suomalainen ruokakulttuuri ja myös kotimaiset ravintolayrittäjät, he jotka pyrkivät tarjoamaan perinteistä ruokaa. Linjanveto näin on Keskustalta varsin outo.
Brittituristejakin pahempia ovat Venäläiset turistit heidän kanssaan joutuminen samaan hotelliin käy kyllä selviytymiskamppailusta: Huutoa, mekastusta aamusta iltaan, etuilua, valitusta, juopottelua ja epähygieenisiä tapoja. Huh
- optimisti...
Tuossa asiassa, ruuan alvin alentamisessa olet oikeassa, Kokoomus teki oikean aloitteen, ravintoloiden ruuan alv samalle tasolle kuin kaupan ruokien alv.
Arvonlisäveron alennus on oikea toimenpide, tuo vasemmiston harrastama pelottelu että kauppa vetää välistä eikä hinnat laske on vain poliittista höpötystä ja sinällään täyttä huuhaata.
Kaupanalalla heikosti toimiva kilpailu ja tämä alv-kysymys pitää erottaa toisistaan, jos ja kun kilpailussa on puutteita, siihen pitää puuttua eikä vastustaa alvin alennusta. Miten kaupan kilpailua saadaan sitten parannettua. Vapaat aukioloajat päivittäistavarakaupalle on yksi poliittisesti säädettävissä oleva kilpailua edistävä asia, myös kaupan alan työntekijöiden työehtosopimuksia olisi kevennettävä jotta työvoimakustannukset eivät suosisi rajusti suuryksiköitä kuten nyt on asian laita. Työehdot kun on räätälöity kaupan isojen toimijoiden toimintatapojen pohjalta.
Ravintolat ovat niitä palvelualoja joiden varassa työllisyytemme kehittyy. Arvonlisäveron alennuksen ulottaminen ravintolaruokaan varmistaisi työpaikkojen säilyvyyden ja kenties niiden lisääntymisen. Se siis maksaisi itse itsensä.
Tuo ruuan alv kysymys on politisoitu ihan turhaan. Kepulle se on ollut kaikki kaikessa, SDP taas on vastustanut sitä lähinnä vastustamisen vuoksi, ja kehitänyt tuon disinformatiivisen väitteensä. Kokoomuksen kompromissi näyttää hyvältä ja toivotaan, että Kepu taipuu niin saadaan jälleen erinomainen päätös- -Jäbä
>>Kaupanalalla heikosti toimiva kilpailu ja tämä alv-kysymys pitää erottaa toisistaan, jos ja kun kilpailussa on puutteita, siihen pitää puuttua eikä vastustaa alvin alennusta. Miten kaupan kilpailua saadaan sitten parannettua. Vapaat aukioloajat päivittäistavarakaupalle on yksi poliittisesti säädettävissä oleva kilpailua edistävä asia, myös kaupan alan työntekijöiden työehtosopimuksia olisi kevennettävä jotta työvoimakustannukset eivät suosisi rajusti suuryksiköitä kuten nyt on asian laita. Työehdot kun on räätälöity kaupan isojen toimijoiden toimintatapojen pohjalta.
- vanha-kapi
…kuin sanot, eli että kauppa ei vedä välistä siitä arvonlisäveroalennuksesta. Itse en olisi siitä ihan varma, mutta en pahoittaisi mieltäni, jos olisin väärässä, pikemmin päinvastoin.
Varmasti vasemmisto on poliittisissa tarkoituksissaan paisutellut ruoan alvin pudotuksen valtion kassaan tekemän loven merkitystä; en nyt muista julkisuudessa ollutta laskettua summaa, mutta muistaakseni se oli varsin vaatimaton valtion rahatarpeisiin - mm. lisälainanottoon - nähden. Mutta tietysti "lisänä olisi rikkakin rokassa". - muustakin...
vanha-kapi kirjoitti:
…kuin sanot, eli että kauppa ei vedä välistä siitä arvonlisäveroalennuksesta. Itse en olisi siitä ihan varma, mutta en pahoittaisi mieltäni, jos olisin väärässä, pikemmin päinvastoin.
Varmasti vasemmisto on poliittisissa tarkoituksissaan paisutellut ruoan alvin pudotuksen valtion kassaan tekemän loven merkitystä; en nyt muista julkisuudessa ollutta laskettua summaa, mutta muistaakseni se oli varsin vaatimaton valtion rahatarpeisiin - mm. lisälainanottoon - nähden. Mutta tietysti "lisänä olisi rikkakin rokassa".Jos ja kun Kokoomuksen esitys muuttuu koko hallituksen esitykseksi olemme oikeilla jäljillä.
Ravintolaruuan alvin alennus edistäisi ravintolasyömistä, tarjoaisi siten työmahdollisuuksia tarjoilijoille, kokeille ym ja olisi siinä mielessä elvyttävä toimi. Siiis maksaisi itse itseään.
Kaupasta ostettavan ruuan alvin alennus vähentää enemmän verotuloja, ruuan ostaminen kun ei siinä määrin lisäänny vaikka ruoka halpeneekin. Kulutustottumukset ei noin vähällä muutu. Alennus toki auttaa vähävaraisia, heillä kun käytettävissä olevista rahoista iso osa menee ruokaan.
Kaupan kilpailua edistämällä saataisiin hintaan alvin alennustakin suurempi vaikutus, mutta se taitaa näille nykypäättäjille olla mahdoton asia. Aukiolon vapauttamisen ympärillä käyty keskustelu on ollut niin älyvapaata ettei moni asia ole yltänyt samaan, ja ay-liike ei uskalla lähteä työllisyyttä parantaviin toimiin työehtoja keventämällä. Kaupan alalla kun on jouudutaan käyttämään lyhyitä ja epäsännöllisiä työaikoja, työehtosopimukset taas lähtevät jatkuvista säännöllisistä työajoista. Tämä ristiriita johtaa jäykkyyksiin työvoiman käytössä ja ylimääräisiin kustannuksiin tai sitten palvelutason heikennyksiin. - demareilta
muustakin... kirjoitti:
Jos ja kun Kokoomuksen esitys muuttuu koko hallituksen esitykseksi olemme oikeilla jäljillä.
Ravintolaruuan alvin alennus edistäisi ravintolasyömistä, tarjoaisi siten työmahdollisuuksia tarjoilijoille, kokeille ym ja olisi siinä mielessä elvyttävä toimi. Siiis maksaisi itse itseään.
Kaupasta ostettavan ruuan alvin alennus vähentää enemmän verotuloja, ruuan ostaminen kun ei siinä määrin lisäänny vaikka ruoka halpeneekin. Kulutustottumukset ei noin vähällä muutu. Alennus toki auttaa vähävaraisia, heillä kun käytettävissä olevista rahoista iso osa menee ruokaan.
Kaupan kilpailua edistämällä saataisiin hintaan alvin alennustakin suurempi vaikutus, mutta se taitaa näille nykypäättäjille olla mahdoton asia. Aukiolon vapauttamisen ympärillä käyty keskustelu on ollut niin älyvapaata ettei moni asia ole yltänyt samaan, ja ay-liike ei uskalla lähteä työllisyyttä parantaviin toimiin työehtoja keventämällä. Kaupan alalla kun on jouudutaan käyttämään lyhyitä ja epäsännöllisiä työaikoja, työehtosopimukset taas lähtevät jatkuvista säännöllisistä työajoista. Tämä ristiriita johtaa jäykkyyksiin työvoiman käytössä ja ylimääräisiin kustannuksiin tai sitten palvelutason heikennyksiin.SDP ja SAK ajoivat virheellistä työmarkkinapolitiikkaa jo Ahon hallituksen aikana, kun työllisyyttä piti parantaa ja opponoivat Lippostakin vastaan lipposen I hallituksessa kumoamalla liikeaikalain uudistuksen.
Demareiden mantra siitä, että vain kokoaikaiset työsuhteet ovat hyväksyttäviä ja osa-aikaiset "epätyypillisiä" on pitänyt rakennetyöttömyyttä yllä yhdessä sen kanssa, etteivät demarit hyväksy sitä, että työtön saisi tehdä pätkätöitä lisäansuoiden saamiseksi odottaessaan sitä "kokoaikaista työtä".
- kepusta ja alv´sta.
Hans Välimäki ei ihmettele, että kepulaiset ei kannata ravintoloiden ruoka-annosten arvonlisäveron pudotusta. Kepulaiselle kulinaristinen huippukokemus on rasvaisen ryyni-tai hiillosmakkaran syöminen kello 03.00 paikallisen räkälän vierellä olevasta grillistä. Hans jatkaa osuvasti; Kepulaiselle ulkona syöminen tarkoittaa savuavalla nuotiolla käristettyä makkaraa tai metripitsaa maidolla valtatien P-paikalla.. Kepulainen ei ymmärrä sitä, että ruoka tarjoiltaisiin posliinilautasilla ja vieläpä valkoisella pöytäliinalla peitetyltä, kauniisti koristetulta pöydältä... Harvinaisen osuvasti kuvasi kepulaisten käsitystä asiasta ja osittain tuon vuoksi kepulaiset ei ymmärrä asian kokonaisuutta. Itkihän täällä vähän aikaa sitten "miljonääri" sonnimanninen, että oli joutunut maksamaan ravintolassa € 170,- ja monta kertaa siihen hänellä ei ole vuodessa vara, vaan paljon halvempaa syödä kotona.....
- -Jäbä
Uskaltaisin veikata, että kokoomus, rkp ja vihreät saavat aikaan jonkinlaisen oikotien, jota kauppa kepu voi kasvojaan menettämättä tulla mukaan ravintolaruoan alvin alentamiseen.
Se, että ruoan alv olisi kaupassa 12% ja ravintolassa 22%, on niin mahdoton tilanne, ettei sellainen mene läpi ilman keskustan kannatuksen vakavaa laskua.
kyllä kansa tietää... ;-)
-Jäbä - vanha-kapi
Aplodit Hans Välomäelle sekä sinulle, joka tuot saitille tuon mainion puheenvuoron, jossa kuvattu ei taida olla niinkään kaukana totuudesta, kuin näin kaupunkilaisjärjellä ensiksi luulisi olevan!
- kieltämiseksi ja
-Jäbä kirjoitti:
Uskaltaisin veikata, että kokoomus, rkp ja vihreät saavat aikaan jonkinlaisen oikotien, jota kauppa kepu voi kasvojaan menettämättä tulla mukaan ravintolaruoan alvin alentamiseen.
Se, että ruoan alv olisi kaupassa 12% ja ravintolassa 22%, on niin mahdoton tilanne, ettei sellainen mene läpi ilman keskustan kannatuksen vakavaa laskua.
kyllä kansa tietää... ;-)
-Jäbätyöllisyyden kannalta ehdottoman tärkeää olisi ravintola-alan edellytysten jatkaminen ja mielellään jopa edellytysten lisääminen. Muualla euroopassa syödään niin paljon enemmän ravintolassa verrattuna suomeen (paitsi Helsinki).
Jonkin aika sitten kuulin toisessa suuressa kauppaketjussa olevalta kaveriltani,
että kepun kanssa olisi sovittu, että 80% arvonlisäveron alennuksesta menee kuluttajille ja 20% alennuksesta tuottajille. Sitä ennen saivat vapaat kädet nostaa hintoja, koska siirtymäaika oli riittävän pitkä. Olet harvinaisen oikeassa siinä, että ruuanhinta ei käytännössä alentunut/ei alennu ja tuo vero joudutaan maksamaan muualla. Ei turhaan Kaikkonen Suomenmaassa arvioinut, että seuraava hallitus joutuu tekemään kipeitä leikkauksia ja kovia veronkorotuksia. - -Jäbä
kieltämiseksi ja kirjoitti:
työllisyyden kannalta ehdottoman tärkeää olisi ravintola-alan edellytysten jatkaminen ja mielellään jopa edellytysten lisääminen. Muualla euroopassa syödään niin paljon enemmän ravintolassa verrattuna suomeen (paitsi Helsinki).
Jonkin aika sitten kuulin toisessa suuressa kauppaketjussa olevalta kaveriltani,
että kepun kanssa olisi sovittu, että 80% arvonlisäveron alennuksesta menee kuluttajille ja 20% alennuksesta tuottajille. Sitä ennen saivat vapaat kädet nostaa hintoja, koska siirtymäaika oli riittävän pitkä. Olet harvinaisen oikeassa siinä, että ruuanhinta ei käytännössä alentunut/ei alennu ja tuo vero joudutaan maksamaan muualla. Ei turhaan Kaikkonen Suomenmaassa arvioinut, että seuraava hallitus joutuu tekemään kipeitä leikkauksia ja kovia veronkorotuksia.Kokoomus on aika johdonmukaisesti työllisyyden asialla, hakemassa keinoja, joilla työllisyys kohenisi luonnollista tietä, kotimarkkinoilla, kun vienti takkuaa.
Palvelujen toimintaedellytysten kohentaminen on siksi avainasemassa, koska teolliset työpaikat tulevat vääjäämättä vähenemään tulevaisuudessa niin kuin ovat vähentyneet jo 80-luvulta alkaen.
Tästä seuraa, että tämä ja tulevat hallitukset joutuvat sen toiasian eteen, että paljon ihmisen työtä sisältävien toimialojen al-verotus on ongelma varsinkin, jos kyse on hyväpalkkaisten asiantuntijoiden työstä. näillä aloilla palkkakustannukset, veroprogressio ja 22% al nostavat vääjäämättä kuluttajahinnat sellaisiksi, ettei tavallisella palkansaajalla ole varaa noihin palveluihin.
Remonttipalvelujen ja vastaavien kohdalla keksittiin kotitalousvähennys - onneksi - sillä se tasaa edes hieman sitä kuilua, joka syntyy, kun kuluttajan pitäisi pystyä käyttämään palveluja, jotta työllisyys säilyisi.
Ravintolapalvelujen alv on nyt ajankohtainen, joten kepun on siihen otettava kanta aika pian budjettiriihen yhteydessä.
-Jäbä - Taas pahalle.
-Jäbä kirjoitti:
Kokoomus on aika johdonmukaisesti työllisyyden asialla, hakemassa keinoja, joilla työllisyys kohenisi luonnollista tietä, kotimarkkinoilla, kun vienti takkuaa.
Palvelujen toimintaedellytysten kohentaminen on siksi avainasemassa, koska teolliset työpaikat tulevat vääjäämättä vähenemään tulevaisuudessa niin kuin ovat vähentyneet jo 80-luvulta alkaen.
Tästä seuraa, että tämä ja tulevat hallitukset joutuvat sen toiasian eteen, että paljon ihmisen työtä sisältävien toimialojen al-verotus on ongelma varsinkin, jos kyse on hyväpalkkaisten asiantuntijoiden työstä. näillä aloilla palkkakustannukset, veroprogressio ja 22% al nostavat vääjäämättä kuluttajahinnat sellaisiksi, ettei tavallisella palkansaajalla ole varaa noihin palveluihin.
Remonttipalvelujen ja vastaavien kohdalla keksittiin kotitalousvähennys - onneksi - sillä se tasaa edes hieman sitä kuilua, joka syntyy, kun kuluttajan pitäisi pystyä käyttämään palveluja, jotta työllisyys säilyisi.
Ravintolapalvelujen alv on nyt ajankohtainen, joten kepun on siihen otettava kanta aika pian budjettiriihen yhteydessä.
-Jäbä..älä viitti sinä olet jäävi.
- Ei tarvitse.
..pelastaa hotelleja ja ravintoloita jossa vain hyvin toimeentulevat ihmiset käyvät juhlimassa kun valtio ei pelasta edes monilapsisia paljon ruokaa käyttäviä ihmisiäkään.
Juuri nuo kustaankartanot on niitä ökyihmisten ,jotka luulee olevansa jumalia paikkoja jossa käyvät passauttamassa itseään ja vielä tuota pitäisi verovaroin tukea. Lisää veroja vain niin saadaan nekin rahat parempaan käyttöön.
Oli hinta mikä tahansa tuolla niin sinun kaltaiset sinne menee kun pitää näyttää,että minä olen jotakin. - änkyröitä vastaan
Kepu on maalaamassa itseään nurkkaan, ellei se ala antaa periksi ruoan alv-kysymyksessä:
http://www.talouselama.fi/uutiset/article318481.ece?s=u&wtm=te-18082009
Kyse on nyt työllisyyden kohentamisesta ja laman vaikutusten lievittämisestä eikä aitovierien änkyröille joskus annetuta vaalilupauksesta.- Totuus.
..alennus juuri ALV muodossa koske eniten suuria perheitä ja köyhiä joilla menee ruokaan suurin summa tuloista. ALV.vero on ruuassa 17% kysyn miksi se on siinä ihmisen ja jopa eläimen perustarpeessa eikö sitä voida ottaa muualta ???
Hyvintoimeen tulevat vähät välittävät mitä ruoka maksaa kun se jo nyt ei merkitse heidän menoihin juuri mitään mutta jos muita veroja korotetaan 500 milj. tai valtio ottaa lainaa jotta saadaan kerättyä takaisin niin se koskee kyllä sitten näitä hyvintoimeen tuleviakin ja tästähän nyt on kysymyskin eikä mistään muusta.
Rikkaat kyllä ottavat hyödyt esim. veroalennukset mutta jos pitää maksaa jotain niin nousee kauhea haloo.
Kepu on valitettavasti hirttäytynut ruuan alvin alennusvaalilupaukseensa. Järki häviää, kun on tullut luvattua typeriä. Jo alunperin kaikki muut paitsi vasurit arvostelivat alvin alentamista ja ihan syystäkin.
Kataisen ehdotus on kompromissi ja sellaisena tietysti parempi kuin hallitusohjelmassa sovittu ruuan alvin alennus. Kataisenkin ehdotus on huono, koska siinä toteutetaan tämä tarpeeton alennus. Tässä tilanteessa paras vaihtoehto olisi ollut laskea ravintolaruuan alvia reilusti ja pitää vähittäiskaupparuuan alvi ennallaan. Näin olisi tuettu työllisyyttä parhaiten. Kepulle työllisyyden tukeminen näyttää olevan yhdentekevää. Jusseille riittää tukitöitä muutenkin ja lannan sekä hien yhdistelmälle haisevia miehiä ei helposti päästetä ravintoloihin sisään, jos paikka haluaa vaalia tasoaan. Sikaräkälät ovat sitten asia erikseen.
Kepun vaalilupauksella tuetaan vähittäiskaupan taseita. Ei kai tämä tavoite mikään kummajainen ole, kun katsoo sitä, mistä Kepu vaalirahoitustaan aina saa. Lisäksi Kepu pyrkii tässä taloudellisissa tilanteessa horjuttamaan entisestäänkin huononemassa olevaa valtiontaloutta. Ainoa hyvä puoli siinä puuhassa on se, että silloin keputukienkin maksaminen vaikeutuu.
On ne vaan hulluja, nuo kepulaiset.- hirtäytynyt
Yhtälailla kuin Kepu on hirttäytynyt ruuan alvin ja vain kaupasta ostettavan ruuan alvin alennukseen, SDP on hirttäytynyt alvin pitämiseen ennallaan. Ihmeellistä työllisyyden perään huutavalta puolueelta, sillä ruuan alvin alennuksella on selkeä työllistävä vaikutus, ja jos se saadaan koskemaan ravintolaruokailuakin, työllisyys vaikutus eikun paranee.
Näiden kahden idioottiryhmän välissä niin Kokoomus, Vihreät kuin RKP liputtavat nyt kompromissia, joka laskisi alvin samalle tasolle niin ravintolaruualle kuin kaupasta hankitulle. Sen dynaamiset vaikutukset tukisivat työllisyyttä ja parantaisivat kaiken köyhimpien asemaa kohtuullisin kustannuksin.
Alvin alennuksen valuminen kaupan taseisiin on vasemmiston harrastaaa pelottelua jolla ei ole mitää sijaa reaalimaailmassa.
Kaupan kilpailua vahvistavilla toimilla, aukioloaikojen vapauttamisella ja työehtojen keventämisellä saavutettaisiin vielä lisää, mutta niissä vasemmisto on jumittautunut menneen vuosituhannen juoksuhautoihin, ja todellisia parannuksia saamme odottaa kunnes demarit taas pääsevät hallitukseen, ja toteuttavat vastoin nykyistä kantaansa nuo väistämättömät muutokset. Demareilla kun tuppaa järki katoamaan aina oppositiossa ja palautuu vasta vastuun kantamisen myötä. - c.c.c.p.
Taannoin kyseltiin ihmisiltä kandeeko ruoan alvia laskea. 62 % vastanneista kannatti laskemista ja 32 % vastusti. Ovatkohan kaikki nuo mielipidepankin mielestä hulluja? Ilmainen neuvo: jos melkein kaikki alkavat vaikuttaa omasta mielestä hulluilta, saattaa hullu olla lähempänä kuin kukaan muu;-)))
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/08/selva_enemmisto_suomalaisista_kannattaa_ruuan_alv-alea_902074.html?origin=rss - oikein mättää?
Näistä vuodatuksistasi tänään suorastaan pursuaa joutava kaunaisuus. Olet astunut selkeästi jopa pari askelta kapinkin edelle. Ja se on jo aikapaljon se.
Ei eronnut hallitus eikä pääministeri, eikä eroa. Sossut rypee surkeudessaan ja kannatus ei nouse. Onhan se ikävää mutta ei siitä noin kannata stressautua. Tulee vielä ennenaikainen tyrä. - nenästävedettävä
c.c.c.p. kirjoitti:
Taannoin kyseltiin ihmisiltä kandeeko ruoan alvia laskea. 62 % vastanneista kannatti laskemista ja 32 % vastusti. Ovatkohan kaikki nuo mielipidepankin mielestä hulluja? Ilmainen neuvo: jos melkein kaikki alkavat vaikuttaa omasta mielestä hulluilta, saattaa hullu olla lähempänä kuin kukaan muu;-)))
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/08/selva_enemmisto_suomalaisista_kannattaa_ruuan_alv-alea_902074.html?origin=rssTutkimus on tehty tavalla, jossa vastaajat luulevat, että ruoan hinta halpenee.
Sehän ei pidä paikkaansa.
Jos tutkimuksessa olisi kerrottu, että kauppa on jo melkein vuosi sitten aloittanut hintojensa korottamisen, jotta se saisi alennuksen hyödyn itselleen, niin tulos olisi aika lailla toinen. - Pieni tili
Ruoan alvin alennus merkitsee ruoan ostakalle nettosäästöä ruoassa joka paivä.
Kun yhden hengen nettosäästö korotetaan tulonahankkimiskuluilla ja veroilla, nousee nettosäästö noin puolitoista kertaiseksi. Tämä merkitsee pienituloisella ruoan ostajalle yli 25 € tuloa kuukaudessa, joka nyt menee valtiolle ja sieltä rikkaiden ovelasti tehtyihin veronalennuksiin.
Vielä kerran, 25 € on velkarahalla opiskeleville ja pienituloisille hyvä apu. Mutta erityisesti suurille lapsiperheille alvin ale on merkittävä. Hyvin merkittävä. hirtäytynyt kirjoitti:
Yhtälailla kuin Kepu on hirttäytynyt ruuan alvin ja vain kaupasta ostettavan ruuan alvin alennukseen, SDP on hirttäytynyt alvin pitämiseen ennallaan. Ihmeellistä työllisyyden perään huutavalta puolueelta, sillä ruuan alvin alennuksella on selkeä työllistävä vaikutus, ja jos se saadaan koskemaan ravintolaruokailuakin, työllisyys vaikutus eikun paranee.
Näiden kahden idioottiryhmän välissä niin Kokoomus, Vihreät kuin RKP liputtavat nyt kompromissia, joka laskisi alvin samalle tasolle niin ravintolaruualle kuin kaupasta hankitulle. Sen dynaamiset vaikutukset tukisivat työllisyyttä ja parantaisivat kaiken köyhimpien asemaa kohtuullisin kustannuksin.
Alvin alennuksen valuminen kaupan taseisiin on vasemmiston harrastaaa pelottelua jolla ei ole mitää sijaa reaalimaailmassa.
Kaupan kilpailua vahvistavilla toimilla, aukioloaikojen vapauttamisella ja työehtojen keventämisellä saavutettaisiin vielä lisää, mutta niissä vasemmisto on jumittautunut menneen vuosituhannen juoksuhautoihin, ja todellisia parannuksia saamme odottaa kunnes demarit taas pääsevät hallitukseen, ja toteuttavat vastoin nykyistä kantaansa nuo väistämättömät muutokset. Demareilla kun tuppaa järki katoamaan aina oppositiossa ja palautuu vasta vastuun kantamisen myötä.Femarit eivät ole suinkaan hirttäytyneet alvin pitämiseen ennallaan. SDP lienee täysin avoin ehdotuksille, joissa tuetaan työllisyyttä esim. alentamalla ravintolapalveluiden alvia. He vastustavat ruuan alvin alennusta, koska se on työllisyyden kannalta huono keino. Aivan samanlaista kritiikkiä ovat esittäneet hallituspuolueet Kokoomus ja Vihreät.
Olennaista on itse asiassa muistaa, että vaaleissa alvin alennusta vastustivat jyrkimmin juuri Vihreät ja Kokoomus. Vasemistoliitto kannatti sitä ja demarit suhtautuivat asiaan aika lailla neutraalin pidättyvästi. Yllätys olikin sitten tässä valossa se, että alennus tuli hallitusohjelmaan, vaikka vain yksi puolue kannatti sitä. Kepu sai jyrättyä tässä kohdin muut hallitusneuvotteluissa.
Demarit eivät myöskään ole ainoita, jotka epäilevät alvin alennuksen valuvan kaupan taseisiin. Tämänkin osalta kritiikin kärki löytyi vaaleissa Vihreiltä. Jokainen ymmärtää historian ja muiden maiden alennusten osalta, että tällainen riski on aina olemassa ja se on varsin iso. Miksi ottaa tällaista riskiä, kun työllisyyden kannalta päästään paljon parempiin tuloksiin muilla keinoin. Samoin köyhiä voi auttaa paljon tehokkaammin ohjaamalla heille suoria tulotukia.
- Minä vainen
Jos ruoan ALV laskee, niin ravintolatkin saavat raaka-aineensa halvemmalla. Kokoomus venkoilee ihan turhaan tässä asiassa. Jos joku vero pitäisi palauttaa, niin varallisuusvero ja ansiotuloveron alennukset suurituloisilta.
- Totuus.
..tuota lämpimästi.
Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kumpi vetoaa enemmän sinuun
Kaivatun ulkonäkö vai persoonallisuus? Ulkonäössä kasvot vai vartalo? Mikä luonteessa viehättää eniten? Mikä ulkonäössä?971918- 881350
- 1101143
- 761047
- 1191020
Okei nyt mä ymmärrän
Olet siis noin rakastunut, se selittää. Onneksesi tunne on molemminpuolinen 😘57873- 47801
- 36792
Olen huolissani
Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis48741- 33703