Lounaisrannikon ratsastuskoulu vai Kilon talli vai

jossu2

Moikka,

Olen ratsastellut säännöllisen epäsäännöllisesti n. 11 vuotta. Nyt asun helsingissä, mutten tiedä lähistön talleista paljoa. Käyn ruskeasuolla ratsastamassa, mikä on ihan ok paikka, mutta en kuitenkaan ole pahemmin edistynyt siellä.

Hakusessa olisi siis koulu Espoossa. Haluaisin löytää paikan, joka täyttää seuraavia kriteereitä tässä järjestyksessä:

1 Tehokas opetus (lähinnä koulu)
2 Hyvät hevoset (tarkoittaa lähinnä ei patalaiskoja)
3 Maneesi (plus muuten ok puitteet)
4 ok ilmapiiri
5 Ei kovin kaukana tapiolasta katsottuna.

Kaksi ekaa olis tärkeintä. Olen ymmärtänyt, että ainakin primustallilla ja equstomissa olisi tosi hyvä opetus. Kuitenkin hintakin vähän painaa, ja pohdittuania eri vaihtoehtoja mietin nyt lähinnä kiloa tai lounaisrannikkoa. Onko lounaisrannikossa huono ilmapiiri? Ja moni muukin talli pyörii mielessä: Peikin koulu, nuuksion r.keskus..

Pliis kertokaa, mitä tiiätte näistä tai muista suositeltavista talleista. Kiitos!!

17

3202

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gess

      Kilossa miinuspuolena on maneesin jakaminen talvikaudella sekä hevos- että ponitunneille, jolloin tila käy kovin ahtaaksi. Muuten täyttää kriteerisi olettaen että käyt Nupun tunneilla (toinen opettaja estepainotteinen)

      Peik on lähellä, mutta estepainotteinen eli ei ehkä paras tarpeisiisi.

      Primustallin opetus on kohtuullista, mutta hevoset tosi kivoja. Hinnat suuri miinus, mutta käytännön ongelmaksi voi muodostua ettei tunneilla ole tilaa.

      Nuuksion ratsastuskeskus voisi olla varteenotettava vaihtoehto. Viime keväänä tuli uusi koulupainotteinen opettaja (en ole kokeillut eli tarkemmin en osaa sanoa), uusia hevosia ja uusi maneesi ja ilmapiiri kiva. Hieman kauempana Tapiolasta tosin, mutta ei tolkuton ajo kuitenkaan.

      Lounaisrannikosta minulla ei valitettavasti ole kokemusta. Myös Leppävaaran talli olisi lähellä, mutta siitäkään ei ole kokemusta. Vihdin ratsastuskeskusta on myös kehuttu, mutta itse koen sen olevan vähän turhan kaukana. Sitten on vielä Cajuksen talli Nuuksiossa, mutta se ei myöskään ole kovin koulupainotteinen.

      Toivottavasti löydät kivan tallin!

    • moivaantere

      lounaisrannikko kaikista parhain ;)

      • Oletko ajatellut Sipoon suuntaa?Aloitin juuri uudestaaan tauon jälkeen ja Knaperbacka on kiva kaikin puolin,pääsee nykyään tallin viereen bussilla.Oikein hyvä ilmapiiri,opet kivoja,samoin hevoset.Sellainen pieni,kodikas talli.Paljon sennujakin.

        Olen käyny monella tallilla pääkaupunkiseudulla,kilon tallia en kehuis,just ahdasta maneesis ja kiire laittaa hevoset kuntoon jne.

        Ja sit on tietty tuomarinkylä,pääsee hyvin bussilla


    • M

      Lounaisrannikossa opetus on suht. hyvin, mutta ilmapiiri ei ole kamalan hyvä. Useat hoitajat ovat vähän ylimielisiä ja naureskelee siellä kentän vieressä jos joku epäonnistuu. Miinuksena myös se, että hevosia ei yleensä saa itse harjata tai satuloida ennen tuntia, ellei vaikkapa hepan hoitaja ole paikalla.

    • pelllli

      Leppävaaran Ratsastuskoulua suosittelen! Itse ratsastanut reilu 6 vuotta ja aina pitänyt! Mukavat hevoset ja ponit (molempia kokeiltu). On reippaita ja laiskoja.
      Opet mukavia (mutta ei 'lässyttäjiä').Maneesi on ja iso kenttä.

    • Mh

      Tiedän että olen todella myöhässä, mutta haluaisin tosiaankin sanoa ettei lounaisrannikkoon kannattaisi mennä.
      Ilmapiiri on ihan P:stä, ja kaikki hoitajat vaan mulkkaa.
      Kun kävin Saaran kokeilutunnilla, ei saannut muutakun kritiikkiä ja muutenkin kun sillä oli koira mukana ja se alkoi haukkua niin kaksi ratsastajaa tippui sitten hepan selästä.
      Hyi, en tosiaankaan haluaisi aloittaa siellä.

      • Lounaisrannikko♥

        Lounaisrannikko on ihan paras!! Vaikka olenkin kauheen myöhässä, mutta silti. Lounaisrannikossa on mahtava opetus (ainakin Allu ja Saara) ja hyvä ilmapiiri! Ihan paras paikka!
        Olen käynyt myös Tapiolan ratsastuskoulussa, mutta melko huono opetus. Aina maneesissa ja muutenkin.


    • zoukzou

      Itse aloitin soukassa tammikuussa ja tähän mennessä olen ollut tyytyväinen.
      Oma tuntini on klo 20-21, jolloin hoitajat ovat jo lähteneet kotiin. Aina saa laittaa hepan kuntoon ja hoitaa pois tunnilta. Samaan aikaan ei ole enää ponitunteja, joten koko maneesi on käytössä.
      Hepat ovat reippaita, yksikään ei ole ollut mikään laiskuri, osa on vain vähän hitaampia kuin toiset.

    • Kilolove

      Ne jotka etsii tallia Espoosta niin kannatan kilon tallia! Mukava opettaja! Oppii nopeasti! Kiltit ponit! Hyvä ilmapiiri! Tarpeeksi tilaa! Mutta sanon samalla ettei minun mielestä leppävaaran talli ole hyvä!

    • Ratsastaja

      Olen kuullut että Kirkkonummella oleva Wiknertalli on hyvä talli ja ponit ja hevoset ovat mukavia. Lisäksi olen kuullut Palmuntallista.
      Soukassa harrastan ratsastusta mutta lopetan huonon opetuksen ja ponejen takia...
      Eli en suosittele soukkaa ainakaan jos haluat ratsastaa koulua.

      • Ratsastaja

        Lisäksi ilmapiiri soukassa ei ole hyvä. Hoitajat ovat ilkeitä ja kerran minulle sanottiin että "tallissa ei saa olla". Mielestäni hevos puolella on parempi ilmapiiri...


      • Fhu
        Ratsastaja kirjoitti:

        Lisäksi ilmapiiri soukassa ei ole hyvä. Hoitajat ovat ilkeitä ja kerran minulle sanottiin että "tallissa ei saa olla". Mielestäni hevos puolella on parempi ilmapiiri...

        Tapiolan talli on ainakin lähellä tapiolaa


    • Zufallonparas

      Moikka!
      Suosittelen Kilon ratsastuskoulua (aika lähellä tapiolaa). Hyvä opetus (etenkin Nina osaa opettaa kunnolla!), ihanat ponit (kokemusta hevosista ei kyllä ole..) mutta jotkin ponit osaavat myös olla joskus aika vaativia :-), jotkut sanoo että miinusta on kun poni ja hevostunnit pidetään samaan aikaan maneesissa ja että poneilla on vähemmän tilaa, musta tämä on ihan typerä väite! Onkohan ponit vähän pienempiä kuin hevoset? Siksi varmaan hevosilla on vähän enemmän tilaa!. Sitten lisää: Aitauksia löytyy monta, hipposport hevostarvike liike sijaitsee ihan 50metrin päästä tallista :D, mukava ilmapiiri tallissa, kaikki tulee auttamaan jos tarvitsee apua :-), yksityis talleja sijaitsee ratsastuskoulun vieressä sekä ratsastuskoulun vieressä (n. 2kilometrin) päässä sijaitsee varasto Pelican self storage sekä autotie. Tilava maneesi ja kenttä, kentällä on hyvät valot pimeällä ja hevoset\ponit ovat kilttejä ja hyväkuntoisia. Ponit\hevoset asuvat pilttuissa missä ne pystyy työntämään pään sieltä "kurkistus" väliköstä, ne pystyy myös nukkumaan makuultaan pilttuussa. Osa hevosista asuu karsinoissa. Tallin vieressä sijaitsee kiva pieni kahvila. Terveisin. Heppahullu Kilosta.

    • Soukantalli

      Tiedän, että vastaan todella myöhässä, mutta Lounaisrannikko (tai no nykyään Espoonlahden ratsastuskoulu) on todella mukava paikka. Ainakin nykyään ilmapiiri on hyvä niin hevos-, kuin ponipuolellakin. Tilat on hyvät ja maneesi löytyy. Opetus on todella hyvää ja kehittävää. Hevosista ei itsellä ole kokemusta, kun itse ratsastan enemmänkin poneilla vielä , kun voi, mutta hevoset ainakn vaikuttaa todella kilteiltä ja reippailta, osa nyt tietenkin hitaampia kuin toiset. Ponit ovat todella kilttejä kaikki ja liikkuu hyvin eteen päin (poikkeuksiakin on muutama). Ainoa miinus, kun päivällä, ainakin talvella, kun maneesissa mennään, niin yleensä maneesi jaetaan puoliksi hevosten ja ponien kesken, mutta keväällä, kun aletaan mennä kentällä, niin tilaa on, koska tallilla on kaksi eri kokoista, isoa kenttää ja hyvät maastot. Tallilla on niin koulu-, kuin estevalmennusta! Hyvä talli kaikenkaikkiaan! Enkä muuten itse kyllä ole nykyään kenenkään suusta mitään pahaa kuullut, että hoitajatkin kyllä (ainakin nykyään) tietävät, että kaikki aloittaa jostan ja kaikki on eri tasoisia.

    • StadinC

      Ratsastin 1999-2000 vajaan vuoden Lounaisrannikolla. Pari hevosta oli arvaamattomia (näkivät "mörköjä" tietyssä maneesin nurkassa) ja muutamaa hevosta saattoi sanoa ikälopuiksi. Lopetettuani siellä käsitin, että siellä oli myös parempiakin hevosia mutta niitä pihtailtiin joillekin "paremmille" ratsastajille eli omistajan suosikeille. Toivottavasti asiaan on tullut parannus; käsittääkseni Saara on ruvennut vetämään paikkaa: hänestä pidin enemmän kuin muista opettajista.

    • Anonyymi

      Soukassa on nykyään ihan laadukkaan oloisia hevosia, mutta ainakin aikasempina vuosina opettajilla on ollut vähän tapana valilta "lemppareita". Ja joku aikaisempi sanoi että on hyvät maastot niin ei todellakaanXD Jos olet tarpeeksi hyvä ja susta tykätään = pääset valmennus ryhmään, on hyvä mahdollisuus kehittyä. Muuten saatat jäädä helposti taka-alalle.

      Soukasta parhaat muistot koska oli hyvä kaveriporukka mutta ei siellä ihan paras meiniki oo ollut..

    • Anonyymi

      Hohhoijaa...näitä "kilpailupainotteisia" (=lue: kilpailupakkomielteisiä ratsastuskouluja) tavalliselle, omaksi ilokseen HARRASTAVILLE sopinee varmaankin jokin muu paikka. Keväällä 2000 alkoi eräs mies vouhottaa kilpailemisesta johon totesin "ennemmin helvetti jäätyy!" "Älä masennu" vastasi mies meikäläiselle johon totesin: en masennu, se on periaate (siis kieltäytymiseni kilpailemisesta, ei huvita ruveta 'leikkimään' ammattilaista. Ja sille en mahda mitään, jos joku ope turhautuu skeptisestä asenteesta kilpailemiseen. Opettajien pitäisi olla opettajia ja valmentajien valmentajia, joillakin ratsastuksenopettajilla menevät puurot ja vellit sekaisin. T=StadinC

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5195
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3257
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1385
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe