Aihe

LACROSSE!

EspooDiablos

Lacrosse, yksi maailman vanhimmista pallopeleistä on rantautunut Suomeen! Joukkueurheilu, joka sopii lätkähullulle kansallemme kuin hanska käteen! Peli, jonka sanotaan olevan "the fastest game on two feet" - nopein peli jalkaisiltaan pelattuna!

Oletko vailla harrastusta tai onko sinulla vain muuten luppoaikaa? Tekisikö mielesi kokeilla jotain aivan uutta tai saada kenties karistettua liikakiloja?
Haluatko päästä mukaan suoraan SM-sarjaan pelaamaan nopeinta, kovinta ja antoisinta kuninkuuslajia, jonka rinnalla muut joukkueurheilut jäävät lähtöviivalle??!!!

ESPOON ENSIMMÄINEN JA AINOA LACROSSE-SEURA "ESPOO DIABLOS" HAKEE NYT LISÄÄ INNOKKAITA PELAAJIA RIVEIHINSÄ!!!

Ota yhteyttä:
espoodiablos@gmail.com
0400166856

Tietoa Lacrossesta:
Lacrosse on hyvin vanha, perinteinen pohjois-amerikkalainen laji, jota on pelattu jo 1100-luvusta lähtien (reilusti vanhempi kuin jääkiekko, jota pelattiin virallisesti vasta vuodesta 1875 lähtien). Tällöin Pohjois-Amerikan alkuperäisasukkaat, intiaanit, käyttivät kyseistä peliä sotaharjoituksenaan. Nykymuoto Lacrosselle sekä itse nimi (La Crosse, joka tarkoittaa piispan sauvaa) on saanut alkunsa n. 1600-luvun puolivälissä, kun ranskalaiset pyhiinvaeltajat saivat ensikosketuksensa peliin. Sittemmin Lacrossesta on kasvanut erittäin suosittu laji Pohjois-Amerikassa: Laji on ollut jo vuodesta 1859 Kanadan kansallisurheilulaji ja vuodesta 1994 virallinen kesäurheilulaji jääkiekon ollessa virallinen talviurheilulaji. NHL- tähdet kertovat pelaavansa Lacrossea jääkiekon ohessa ja yliopistoissa sekä collegeissa Lacrosse on miltei suositumpi kuin Amerikkalainen jalkapallo.

Pelin perusidea on sama kuin useimmissa muissakin pallopeleissä: Pallo on saatava maaliin keinolla millä hyvänsä - nopeilla syötöillä ja uskaliailla ryntäyksillä vastustajan puolustuksen läpi. Kenttä on jalkapallokentän kokoinen ja maalit 180cm X 180cm. Maalien taakse voi myös mennä, kuten jääkiekossa. Lacrossen pelitapaan liittyy oleellisesti erittäin fyysinen kontakti, sillä jokaista, joka on n. 3 metrin etäisyydellä pallosta, saa taklata sekä lyödä mailaan ja hanskoihin. Mailat ovat juuri tästä syystä metallisia (alumiinisia, platinaa, rautaa, titaania), sillä iskuja tulee paljon. Tosin poiketen muista mailapeleistä, Lacrossessa mailaa pelataan aina niin vasemmalla kuin oikealla kädellä - niin syötöissä, kuljetuksissa, laukauksissa kuin harhautuksissa ja mailat ovat myös eri pituisia. Suojukset ovat kuitenkin parhainta luokkaa eikä otteluista jää juurikaan mustelmia suurempia jälkiä. Lajin vahvasta kontaktista johtuen myös säännöt ovat tiukat ja jäähyjä sekä rangaistuksia, pallon menetyksiä vastustajalle annetaan hyvinkin helposti. Loppujen lopuksi kyse on kuitenkin urheilusta ja myös Lacrossessa kannatetaan reilua peliä. Esimerkiksi selkään taklaamiset, huitomiset, repimiset, ym. ovat ehdottoman ankarasti kiellettyjä.

Suomen maajoukkue on päässyt jo hyvin alkuun Lacrossen mestaruuskisoissa: Vuonna 2004 Suomi sijoittui kahdeksanneksi EM-turnauksessa Prahassa, vuonna 2006 Kanadan MM-kilpailuissa yhdeksänneksi ja vuonna 2008 Lahden EM-turnauksessa sijalle viisi. Ensi vuonna, 2010, järjestetään jälleen MM-turnaus, jonne Suomi lähtee täydellä innolla ja latauksella. Paikkana tällä kertaa Manchester, Englanti.

Lähde mukaan kokeilemaan onko sinussa karua voimaa, vikkeliä refleksejä ja pirteää pelisilmää kohdata maailman nopein ja kovin laji!

Yhteystiedot:
espoodiablos@gmail.com
0400166856

9

4490

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 12+17

   Ja vastustajan saa toki kaataa kurlinkikivellä. Lajihan onkin talviurheilulaji, jota pelataan jäällä.

   • 8h9j0k+o

    Haluaisin tietoja otsikon traktorin vaihteistosta...
    Isolla alueella 1 sekä 2 vaihteella kytkintä ylös nostettaessa vaihdekeppi alkaa tärisemään ja rutisemaan ja vaihde hyppää pois päältä. Hitaalla alueella ei ongelmia.
    Voisiko vikaa lähteä etsimään vaihteensiirtäjästä tai vaihdelaatikon päällä olevan pulttiluukun alta???
    Tietoa/vinkkejä kellään???
    Kiitos etukäteen...


  • vetelenhaavia!!

   Kids that started baseball when they were younger and quit to start playing lacrosse because they were a disgrace to the game of baseball. They are also douche bags who think they are hot shit and lacrosse is the greatest sport ever even though they probably suck at that too.
   lacrosse player: baseball is so boring

   baseball player: thats because you sucked

   lacrosse player: no the outfield was so boring

   baseball player: exactly you played the outfield because you sucked

   lacrosse player: (tries to get out of conversation) well i gotta go to lacrosse practice

   baseball player: ok have fun playing with your shaft with other guys

  • tramal19

   curlinki ei ole urheilua!! sillä ei ole urheilun kanssa mitään tekemistä!! seura pelinä tai harrastuksena varmaan oivallinen!! se vaan on tullut olympia lajiksi koska enimmäkseen sitä harrastavat ns. isokenkäiset. samalla ajatuksella vois biljardikin olla olympialaji???? jos kurlinkissa juostais ens 10kilometriä ja sitte leivottais niitä kiviä?? niin sitte nyt herrojen eliitilaji. EI URHEILUA!!!!!

   • karppamanne

    no samaahan voidaan sanoa silloin Golfista, keilauksesta, criketistä, ammunnasta jne... Onhan se nyt urheilua. Ei siinä välttämättä hiki lennä ja kypärät kolise, niinkuin monissa muissa lajeissa, mutta urheilua se vaan on usko pois:D Lajeja on monia...


  • J€FU

   muuten iha kiva mut ei lacrosse ole kyllä jenkeissä läheskään yhtä suosittu laji kuin jenkkifutis! ei collegeissa eikä muutenkaan! pelin nopeus on samaa luokaa kuin jenkkifutiksessa mutta jenkkifutiksessa on kontakti paljon kovempaa!

  • J€FU
  • Turku Titans

   Lacrosse on aivan liian yksinkertainen.
   Pelasin 2 vuotta sitä ja en pitänyt!
   Mokkakyrpien homopeli!

   • LAXAndJEFU

    Hintti


  Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   226
   14899
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13460
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   290
   9112
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   41
   6504
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   242
   3819