Kertokaa minulle, mitä eroa noilla oikein on? Kummat on niitä vaarallisempia tai onko ne ylipäätään vaarallisia? Mitkä niistä on niitä E alkuisia? Kertokaa
Lisäaineet ja säilöntäaineet?
4
332
Vastaukset
No siis Lisäaineista ne E alkuiset löytyvät. Oikeastaan lisäaineista ei hirveästi edes vielä tiedetä kun ei ole niin hirveästi tutkittu. Lisäaineita käytetään lähinnä makua tuottamaan. Väriaineet ovat sitten vielä erikseen. En nyt ole varma lasketaanko nekin lisäaineiksi.
Säilöntäaineisiin kuuluu lähinnä suola ja sokeri:) mm. valmisruoissa. Ne lisäävät säilyvyyttä.- xx
Heips,
lisäaineita on tutkittu ja niistä on vaikka kuinka paljon tietoa, mutta niitä ei haluta mainostaa ruokateollisuuden puolelta :-) Käytämme lihavalmisteeseen vain 60 % lihaa ja loput korvaamme halvemmilla täyteaineilla.
Kaikki mikä on luonnollisten aineiden lisäksi on LISÄaine. Liha, maitotuotteet ja muut tuoretuotteet alkavat pilaantua aika nopeasti kuten kaikki tiedämme. Jotta bakteereiden eläminen ko. tuotteissta tehdään mahdottomaksi, on tuotteeseen lisättävä jotain "ainetta". Tämän on oltava riittävän vahva myrkky, jotta bakteerit eivät voisi viihtyä. Sanaa myrkky ei haluta käyttää, koska kukaan ei haluaisi syödä sitä, vaan käytetään miedompia ilmaisuja kuten säilöntäaine. Varsinaisia lisäaineitakin on monenlaisia, katsopa esim. leipäpakettia. Leivän leipomiseen tarvitaan periaatteessa vain jauhoja, hiivaa, vettä. Miksi sitten valmistusaine lista on huooooomattavasti pidempi useimmissa leivissä? Siksi että ei haluta käyttää varsinaisia raaka-aineita (ovat kalliita) vaan ne korvataan halvemmilla keinotekoisilla lisä- ja täyteaineilla.
Lukaisepa huviksesi kirjat: "Petos lautasella" ja "Oikean ruuan puolesta" niin alkaa lisäainemaailma avautua :-) - kaikkitietäväinen
xx kirjoitti:
Heips,
lisäaineita on tutkittu ja niistä on vaikka kuinka paljon tietoa, mutta niitä ei haluta mainostaa ruokateollisuuden puolelta :-) Käytämme lihavalmisteeseen vain 60 % lihaa ja loput korvaamme halvemmilla täyteaineilla.
Kaikki mikä on luonnollisten aineiden lisäksi on LISÄaine. Liha, maitotuotteet ja muut tuoretuotteet alkavat pilaantua aika nopeasti kuten kaikki tiedämme. Jotta bakteereiden eläminen ko. tuotteissta tehdään mahdottomaksi, on tuotteeseen lisättävä jotain "ainetta". Tämän on oltava riittävän vahva myrkky, jotta bakteerit eivät voisi viihtyä. Sanaa myrkky ei haluta käyttää, koska kukaan ei haluaisi syödä sitä, vaan käytetään miedompia ilmaisuja kuten säilöntäaine. Varsinaisia lisäaineitakin on monenlaisia, katsopa esim. leipäpakettia. Leivän leipomiseen tarvitaan periaatteessa vain jauhoja, hiivaa, vettä. Miksi sitten valmistusaine lista on huooooomattavasti pidempi useimmissa leivissä? Siksi että ei haluta käyttää varsinaisia raaka-aineita (ovat kalliita) vaan ne korvataan halvemmilla keinotekoisilla lisä- ja täyteaineilla.
Lukaisepa huviksesi kirjat: "Petos lautasella" ja "Oikean ruuan puolesta" niin alkaa lisäainemaailma avautua :-)käytetään termiä kasvinsuojeluaineet, vaikka kyse on myrkyistä. Mitään puhdasta ei nykyään tahdo enää saada. Jopa suolassa on paakkuuntumisenestoainetta ja jauhoissa jauhonparannetta. Karamellit ovat kaikkein epäpuhtaampia.
- Yks vaan
Jotkut aineet ovat haitallisia ja jotkut eivät. Kannattaa ostaa kattava kirja:
http://www.bookplus.fi/kirjat/lähteenmäki,_pertti/ravintomme_lisäaineet-4256096
kun sitä taas saa. Minulla on tuo ja suosittelen muillekin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista997853- 1075617
- 2754881
- 494843
- 763607
- 512859
- 632605
Olet oikeasti ollut
Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.222468Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit
Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘292412- 412294