Paras asunnonvälitys vantaalla

pikkumimo

Hei. Olen myymässä ensiasuntoani, jossa olen asunut yli kaksi vuotta.
Maksoin asunnosta n. 96 000.
Pyysin välitystarjouksen kolmelta eri välittäjältä ja nyt olen ihan hämmentynyt eroavaisuuksista.

Siis kiinteistömaailma antoi parhaan arvion ja sanoi että voisin saada jopa 120 000 € tarjouskauppa myynnillä. Mutta heillä taas on kallein välitysprosentti, 3,5% enkä henkilökohtaisesti usko saavani noin paljon pienestä kaksiosta, vaikka sitä onkin vähän laitettu.
Suomen kiinteistövälitys arvioi asunnon 101 000-111 000 arvoiseksi ja he ottaisivat välityksestä 2400€ asiakirjakulut.
Opkk arvioi, että saisin asunnosta saman minkä olen siitä maksanut (jolloin jäisin miinuksille varainsiirtoveron ja välityspalkkion jälkeen) Siispä hylkäsin opkk:n vaihtoehtona ja nyt punnitsen siis suomen kiinteistövälityksen ja kiinteistömaailman välillä. Onko teillä kokemuksia? Asunto pitäsi saada pian kaupaksi.

ps. olen ehtinyt lyhentää lainaa vaan n. 3000€, enkä haluaisi siis jäädä ihan miinuksille =)

31

6646

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • N.Juse

      Kiinteistömaailma lupaa helposti liikaa koska heillä on korkeampi välityspalkkio, älä laita asuntoasi "tappiollakaan" myyntiin jos et ole pakkoraossa.

      "Suomen kiinteistövälitys arvioi asunnon 101 000-111 000 arvoiseksi"
      Iso hintahaitari, onko asuntosi arvo oikeasti noussut vai olisko realistista saada omansa vähän takaisin?
      Pyydä toteutuneet hinnat vaikka taloyhtiöstäsi nähtäville, välittäjällä ne löytyy?
      Palkkio 2400 lisää kuluja tuon hintaisesta asunnostakin on mielestäni liikaa.
      Kiinteä palkkio 2100-2200 kaikkine kuluineen on tänä päivänä mahdollista saada kovan kilpailun takia.

      Näkyvyys oltava etuovi oikotie ja hesariin ilmoitus kun asunnosta on esittely, se riittää.
      Mutta ei sovi väheksyä myöskään asunnon välittäjää, eli pystyy tulemaan ihmisten kanssa toimeen ja osaa ratkaista mahdolliset ongelmatilanteet ilman sähellyksiä mm. ostajan oman asunnon myynti jne.
      Asuntoa myyvällä firmallahan tuossa ei kauheasti ole merkitystä, kunhan välittäjä on rehti eikä mikään kieroilija.

      Tässä hyvä vaihtoehto, luotettava ja suoraselkäinen myyjä. Sovit vaan ehtona kiinteän palkkion niin homma toimii varmasti ;)

      Huoneistoturva.fi
      Petri Gustafsson
      0400-604415

      • rahaaraksalla100

        uskotko joulupukkiin ,myy hyvä mies itse ,helppoa kun heinänteko


        useimmat välittäjät täysin nollia.

        en antaisi kenellekään

        enkä ainakaan niin epätoivoisille joka omaa firmaa mainostaa ilmaisella nettiportaalilla.

        taitaa olla rahat ja kohteet loppu


      • TIMO 65

        Huoneistoturva.fi Suosittelen kaikille!


    • Viides välittäjä

      Miten ensinnäkin se varainsiirtovero tuohon vaikuttaa? Ostajahan sen maksaa!! (Ketään ei kiinnosta sinun menot, vaikka olisitkin ostamassa uutta..)
      Kysy perusteluja välittäjiltä, onko niillä dokumenttia tuohon hinta-arvioon. Etenkin kiinteistömaailmalta. Tarjouskaupasta pitää kyllä sanoa, että kuka tinkii ylöspäin? Ja miten kauan kestää, että se saadaan kaupaksi?? Ota selvää siitä tavasta myydä ennenkuin ryhdyt moiseen leikkiin.

      Kysy vielä parilta muulta välittäjältä, jos et ole varma. Valitse ennemmin sellainen, joka vaikuttaa tehokkaalta ja ammattitaitoiselta. Onko sillä merkitystä loppujen lopuksi, onko välityspalkkio enemmän vai vähemmän, jos välittäjä saa sen vain nopeasti myytyä, ja kuitenkin sen parhaan mahdollisen hinnan?
      Nopeasti jos haluat kaupan niin hinta ei voi olla mikään 120, se on ihan liikaa. Toinen lupaa vain saadakseen myyntiin, toinen kertoo sen todellisen arvion mitä varmaan alunperin pyysitkin?

      105.000 hintalappu, josta ei paljoa tarvitse tinkiä. Jos ei kahdessa kuukaudessa tule tarjouksia, niin välittäjä tai hinta on pielessä.

      Ps. 3,5% on oikein kohtuullinen palkkio. Kenelläkään, joka työskentelee provikalla ei ole mitään älytöntä motivaatiota myydä asuntoasi, jos välityspalkkio on 2000 - alv. Kuukausipalkkalaisilla taas - heille sillä ei ole mitään merkitystä. Kukkua tuo, että muka välityspalkkio vaikuttaisi hinta-arvioon (ainakin minun mielestäni). Siihen se tosin voi vaikuttaa, että sinä kuvittelet, että juuri se välittäjä saa sinulle enemmän asunnostasi, vaikka tosiasiassa se huijaa sinua lupaamalla liikoja ja kolmen viikon päästä sanoo että nyt pudotetaan hintaa.. Samalla kun toinen välittäjä olisi ehkä jo myynyt asuntosi, kun hinta oli heti kohdallaan!! Mieti näitä.

    • jyrn

      Tarvitset isännöitsijätodistuksen,oikean hinnoittelun ja hyvät kuvat oikotiehen(90e kk). Kiinteistömaailma on tehokas ja suurin mutta niillä on ikävä tapa luvata tähdet taivaalta hinnan suhteen. Tarjouskauppa rassaava tapa ostaa ja myydä.(en ole kokeillut mutta tutut kertoneet) Itse kun myyt niin aivan sama vaiva kun välittäjän kautta ja osaat varmasti kertoa asunnosta enemmän kuin yksikään välittäjä. Ota selvää lakiasioista(mahd lunastuslauseke yms) Kauppakirjan saat kirjakaupasta ja ostotarjouskaavakkeen netistä. Ostajan pankissa kauppakirja käydään läpi joten tämäkään ei tee välittäjästä yli-ihmistä.

    • Sepi 73....

      My ihmeessä itse tai ota ainakin rautalangasta väännettynä selville mitä kuluja välittäjä todellisuudessa perii. Sulla on sen verran vähän lainaa lyhennettynä että kannattaa laskea tarkaan ettet jää maksupuolelle kauppojen jälkeen. Älä siis lähde liian pientä tarjousta hyväksymään tai ota ainakin huomioon allaoleva....

      Välittäjä ottaa asunnon mielellään myyntiin ja myyntitilanteessa lupailee vaikka mitä.
      Sitten kun ei näytön / parinjälkeen mitään tapahdu alkaa alueen haukkuminen. Alue ei ole
      kiinnostava ja hintaa pitää laskea... Välittäjää ei kiinnosta muu kuin mahdollisimman nopeat kaupat, meni miten halvalla tahansa. Esittelyissä koitetaan saada mitätönkin tarjous paperille, jota siten koitetaan tuputtaa myyjjälle parhaana mahdollisena, oikeastaan lottovoittona, koska alue on niin huono.

      Itse kun myyt niin ainakin tiedät talosta ja alueesta mahdollisimman paljon. Pystyt kertomaan miten joukkoliikenne ym toimii jne jne. Itse kun myyt niin ei mene välityspalkkiota, joka muuten on korkea ja
      monelle yllätys siksi että kun teet myntisopimuksen niin oletat itse tietenkin että palkkio lasketaan myyntihinnasta.

      Ajatteleppa tilanne. Olet myymässä asuntoa vaikka hintaan 120000€ yhtiöllä on velkaa vaikka 20000€ asuntosi osalta. Olet ajatellut että välityspalkkio on esim 4% ( 4800,00) mutta kun hyväksyt tarjouksen niin
      kuulet palkkion olevankin aivan muuta. Esimerkkitapauksessa veikkaisin 5600,00€ isännöintitodistus ym paperikulut eli lähelle 5750,00€. Sitten alat ihmettelemään että miten voi olla totta, sillä eihän välittäjä velkaosuuden myynnistä palkkiota voi periä ainakaan sinulta, sillä sinähän et saa kuin tuon 120000 ja olet kuvitellut siitä maksavasi palkkion. Välittäjä sanoo sitten sinulle että kyllä se lukee myyntisopimuksessa että palkkio lasketaan velattomasta hinnasta ja asialle et enää mitään voi.

      Sen vielä jotenkin ymärtäisin jos kauppa tehtäisiin niin että ostaja ostaa osakkeen ja maksaa kaupanteossa
      myös vekaosuuden. Ok ostajalta on mennyt rahaa siis 140000,00€ kaupantekotilaisuudessa ja se jotenkin voisi selittää palkkion perimisen koko summasta. Edelleen kaivertaa se että itse et ole saanut kuin 120000 ja palkkio menee koko rahasta.

      Meillä kävi niin että kun tarjous hyväksyttiiin niin kuultiin että välityspalkkio olikin paljon surempi kuin oltiin ajateltu. Kun välittäjältä asiaa kysyin hän sanoi että asunto myydään velatomana ja siksi näin.
      'Kun kaupat sitten olivat ja kysyin välittäjältä maksaako ostaja nyt myös remonttilainan, vastasi välittäjä että eihän sitä voi nyt edes maksaa. Ostaja ostaa asunnon ja ottaa vastattavakseen yhtiölainan, se on hänen asiansa lyhentääkö kuukausitain vastikkeena vai mitä tekee.

      Tuli aika lailla huijattu olo. Alkuun kun asiaa ihmettelin minulle sanottiin että asunto myydään velattomana ja puhuttiin ostajan maksavan kaupantekotilaisuudessa velattoman myyntihinnan mukaisesti ja siksi palkkio.
      Näin ei kuitenkaan käynyt ja se jäi kaivelemaan. Olisiko joku lainoppinut mahdollisesti halukas kommentoimaan miten asia lakien mukaan menee. Moraalia välittäjillä ei ole, se on kylmää bisnestä.....
      Kaikenlaista Habitusta, jota en suositele kenellekkään.

      • LKV

        Palkkio menee aina velattomasta hinnasta. Ei voi tulla yllätyksenä, kun se kerran toimeksiantosopimuksessa jo sovitaan. Ostaja kuitenkin aina katsoo sitä velatonta hintaa (mikäli on velkaosuutta) eikä myyntihintaa sekä tekee tarjouksen velattomasta hinnasta. Taloyhtiö maksaa lainaa yleensä pois noin pari kertaa vuodessa ja ottaa vastaan huoneistokohtaisia lainaosuuksia tiettyinä kuukausina tai päivinä, eikä sen takia ota kuin tiettyinä aikoina vastaan osakkaan huoneistokohtaista velkaosuutta. Tämä seikka monesti mainitaan joko isännöitsijäntodistuksessa tai yhtiöjärjestyksessä. Toki on poikkeuksiakin ja jotkut taloyhtiöt voi ottaa vastaan huoneistoon kohdistuvan lainaosuuden maksun jo kaupanteossa oli se sitten koska tahansa, mutta ne ovat poikkeustapauksia.


      • HuijariVälitysOy

        Välittäjät huijaa aina! Älkää ottako välistävetäjiä!


    • lemmissis

      Pyydä arvio Viva lkv:ltä. Suosittelen vilpittömästi. Niin ja en ole pelaamassa omaan pussiin.

      • -Kathy-

        Kannattaa pysyä erossa ko. lafkasta. Kusettavat minkä ehtivät.
        Ovat olleet myös lääninhallituksen määräämässä toimintakiellossa...
        Tuttavani lähtevät käräjille heidän kanssaan lähiaikoina.


    • vero vero vero

      Varainsiirtoveron maksaa yleensä ostaja, harvemmin myyjä myydessään asuntoaan. Kauppakirjaana kannattaa kirjata, jos itse aikoo myydä, että ostaja vastaa varainsiirtoverosta.

      Jos et osta itsellesi asuntoa myytyäsi vanhan et joudu maksamaan varainsiirtoveroa.

      • Varainsiirtoverosta vastaa aina ostaja, ei koskaan myyjä!!


      • Tarpeeksi nähnyt
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Varainsiirtoverosta vastaa aina ostaja, ei koskaan myyjä!!

        Tuo on vaan vakiintunut tapa, ei ehdottomuus. Tämän takia tuosta on aina sovittava kauppakirjassa..


      • Tarpeeksi nähnyt kirjoitti:

        Tuo on vaan vakiintunut tapa, ei ehdottomuus. Tämän takia tuosta on aina sovittava kauppakirjassa..

        Anteeksi nyt vain, mutta sinulta pääsi aikamoinen aivopieru..

        Varainsiirtoverolaki (29.11.1996/931)

        2 luku
        Kiinteistön luovutus
        4 §
        Veron kohde ja verovelvollinen

        Kiinteistön omistusoikeuden luovutuksesta on luovutuksensaajan suoritettava veroa.

        Jos vastikkeena käytetään tässä laissa tarkoitettua omaisuutta, vero on suoritettava kummastakin luovutuksesta.

        Veroa ei ole suoritettava kiinteistön saannosta tai sen osasta, joka perustuu lahjaan, perintöön, testamenttiin tai yhteisomistussuhteen purkamiseen. Osituksen yhteydessä tapahtuvasta kiinteistön saannosta on suoritettava veroa siltä osin kuin vastikkeena on käytetty muuta kuin jaettavana olevaa varallisuutta, ei kuitenkaan siltä osin kuin vastikkeena on käytetty elatusavun kertamaksua.

        Veroa on suoritettava kiinteistön luovutuksesta avoimeen yhtiöön, kommandiittiyhtiöön, osakeyhtiöön tai muuhun yhteisöön osaketta tai osuutta vastaan taikka muuna pääoman sijoituksena sekä saannosta, joka perustuu yhteisön purkautumiseen, yhtiömiehen yksityisottoon tai muuhun varojen jakoon.

        Veroa ei ole suoritettava siirrettäessä kiinteistö toimintaa jatkavalle yhteisölle yhteisömuodon muutoksen, sulautumisen ja elinkeinotulon verottamisesta annetun lain (360/1968) 52 c §:n mukaisen jakautumisen perusteella, jos järjestely toteutetaan asianomaista yhteisöä koskevan lainsäädännön mukaisesti. Mitä edellä tässä momentissa säädetään, sovelletaan myös siirrettäessä kiinteistö säästöpankkilain (1502/2001) 90– 92 §:ssä tai osuuspankeista ja muista osuuskuntamuotoisista luottolaitoksista annetun lain (1504/2001) 31 ja 32 §:ssä tarkoitetuissa tapauksissa toimintaa jatkamaan perustettavalle luottolaitokselle. (29.12.2006/1426)

        3 luku
        Arvopaperin luovutus
        15 §
        Veron kohde ja verovelvollinen

        Arvopaperin omistusoikeuden luovutuksesta on luovutuksensaajan suoritettava veroa.

        Jos vastikkeena käytetään tässä laissa tarkoitettua omaisuutta, vero on suoritettava kummastakin luovutuksesta.

        Mitä 4 §:n 3–5 momentissa säädetään kiinteistön luovutuksesta ja muusta saannosta, sovelletaan myös arvopaperin luovutukseen ja muuhun saantoon.

        Osakkeenomistajan ei ole suoritettava veroa edellä 4 §:n 5 momentissa tarkoitetun sulautumisen tai jakautumisen perusteella saamistaan vastaanottavan yhtiön uusista osakkeista. Vastaanottavan yhtiön on suoritettava veroa siltä osin kuin vastike sulautuvan tai jakautuvan yhtiön osakkeista suoritetaan muuna omaisuutena kuin vastaanottavan yhtiön uusina osakkeina.

        Ihan tiedoksesi, luovutuksensaaja tarkoittaa samaa kuin ostaja.


      • JärjetöntäVerottamista
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Anteeksi nyt vain, mutta sinulta pääsi aikamoinen aivopieru..

        Varainsiirtoverolaki (29.11.1996/931)

        2 luku
        Kiinteistön luovutus
        4 §
        Veron kohde ja verovelvollinen

        Kiinteistön omistusoikeuden luovutuksesta on luovutuksensaajan suoritettava veroa.

        Jos vastikkeena käytetään tässä laissa tarkoitettua omaisuutta, vero on suoritettava kummastakin luovutuksesta.

        Veroa ei ole suoritettava kiinteistön saannosta tai sen osasta, joka perustuu lahjaan, perintöön, testamenttiin tai yhteisomistussuhteen purkamiseen. Osituksen yhteydessä tapahtuvasta kiinteistön saannosta on suoritettava veroa siltä osin kuin vastikkeena on käytetty muuta kuin jaettavana olevaa varallisuutta, ei kuitenkaan siltä osin kuin vastikkeena on käytetty elatusavun kertamaksua.

        Veroa on suoritettava kiinteistön luovutuksesta avoimeen yhtiöön, kommandiittiyhtiöön, osakeyhtiöön tai muuhun yhteisöön osaketta tai osuutta vastaan taikka muuna pääoman sijoituksena sekä saannosta, joka perustuu yhteisön purkautumiseen, yhtiömiehen yksityisottoon tai muuhun varojen jakoon.

        Veroa ei ole suoritettava siirrettäessä kiinteistö toimintaa jatkavalle yhteisölle yhteisömuodon muutoksen, sulautumisen ja elinkeinotulon verottamisesta annetun lain (360/1968) 52 c §:n mukaisen jakautumisen perusteella, jos järjestely toteutetaan asianomaista yhteisöä koskevan lainsäädännön mukaisesti. Mitä edellä tässä momentissa säädetään, sovelletaan myös siirrettäessä kiinteistö säästöpankkilain (1502/2001) 90– 92 §:ssä tai osuuspankeista ja muista osuuskuntamuotoisista luottolaitoksista annetun lain (1504/2001) 31 ja 32 §:ssä tarkoitetuissa tapauksissa toimintaa jatkamaan perustettavalle luottolaitokselle. (29.12.2006/1426)

        3 luku
        Arvopaperin luovutus
        15 §
        Veron kohde ja verovelvollinen

        Arvopaperin omistusoikeuden luovutuksesta on luovutuksensaajan suoritettava veroa.

        Jos vastikkeena käytetään tässä laissa tarkoitettua omaisuutta, vero on suoritettava kummastakin luovutuksesta.

        Mitä 4 §:n 3–5 momentissa säädetään kiinteistön luovutuksesta ja muusta saannosta, sovelletaan myös arvopaperin luovutukseen ja muuhun saantoon.

        Osakkeenomistajan ei ole suoritettava veroa edellä 4 §:n 5 momentissa tarkoitetun sulautumisen tai jakautumisen perusteella saamistaan vastaanottavan yhtiön uusista osakkeista. Vastaanottavan yhtiön on suoritettava veroa siltä osin kuin vastike sulautuvan tai jakautuvan yhtiön osakkeista suoritetaan muuna omaisuutena kuin vastaanottavan yhtiön uusina osakkeina.

        Ihan tiedoksesi, luovutuksensaaja tarkoittaa samaa kuin ostaja.

        Koko vero on täysin JÄRJETÖN !
        Mitä helevettiä se valtiolle kuuluu jos joku ostaa toiselta asunnon itselleen omaan käyttöön.
        Se on eri asia jos niillä tehdään bisnestä.
        Mutta kun ostetaan omaan käyttöön, niin siinä ei ole mitään hyötymistarkoitusta.


    • olen.lkv-välittäjä

      Kokeile myydä ensin itse.

    • irene18
    • jaanuska3

      Vantaalla on aika hullu tilanne ku Helsingin välittäjät täällä Vantaalaisia enemmänkin touhuaa..

    • välittäjä

      huijareita kaikki tyyni, ovat kärkkymässä osuuksia pienellä vaivalla, kun teet sopimuksen,niin kohde nettiin ja rupeavat odottamaan ostajia

    • sirpa2015

      LKV PALAZZI OY Suosittelen lämpimästi Riitta Leskistä !! Riitta on jo pitkän uransa aikana myynyt meidän perheen asuntoja ainakin 5 kertaa. Riitalla on loistava ammattitaito ja sitä empaattisuuta jota tarvitaan elämän suurimmissa kaupoissa.
      Hyvä ei välttämättä ole kallis.

    • Vandalen

      Aloittajan kirjoitus on vuodelta 2009, joten todennäköisesti hän on jo ehtinyt myydä Vantaan asuntonsa joko itse tai välittäjän kanssa.

    • Tammistontie

      Kiitos vinkistä "nimim. Sirpa" Minulla kävi muutama välittäjä arvioimassa asuntoani ja RIITTA LESKINEN Palazista erottautui joukosta heti kättelyssä.
      Riitalla on aivan uskomaton taito ottaa haltuun koko projekti. Hän tapansa paneutua asiaan on ammattitaitoista ja hänellä on iso sydän!!!

      VOIN LÄMPIMÄSTI SUOSITELLA!

    • pirkko2

      Riitta Leskinen LKV Palazzi Oy Palvelu oli alusta loppuun asiantuntevaa, ystävällistä, lämminhenkistä. Kaikki sujui loistavasti ja meillä oli turvallinen mieli tämän ison asian kanssa. Oli ilo seurata kuinka Riitta antautui työlleen.

      Suuret suositukset!!!

    • RahatHetiKäteen

      Laita se myyntiin tori.fi , niin voin vaikka ostaa sen, koska minulla on vähän kiire saada jonkinlainen asunto.
      Silloin ei tarvii maksaa välittäjälle mitään.

    • Tainis

      Kannattaa kilpailuttaa kiinteistönvälittäjät tarjousmaa.fi -palvelun kautta. Myimme Pakilasta juuri omakotitalon ja löydettiin hyvä välittäjä tuon tarjousmaa.fi palvelun kautta. Jätettiin yksi tarjouspyyntö ja saatiin kuudelta välitysliikkeeltä tarjoukset tuon palvelun kautta. Niissä pystyi vertaamaan sitä palkkioo, markkinointi kanavia, myynti-ilmotuksen laatua ja välittäjän koulusta jne. Kutsuttiin muutamia sit noista arviomaan ja yhdelle annettiin talo myyntiin. Meni kaupaksikin kolmessa viikossa ja säästettiin palkkiossa varmaan monta tonnia. Ihmettelen miksi ei ennen ole tuollaista palvelua keksitty.

    • Peksi33

      Suosittelen kilpailuttamaan kiinteistönvälittäjät www.tarjousmaa.fi -palvelun kautta. Siellä voi jättää tarjouspyynnön ja saa alueensa välittäjiltä välitystarjoukset palvelun kautta sähköpostiin. Itse möin asunnon Neilikkatieltä ja sain 6 välitystarjousta vertailtaviksi ennen kuin päätin ketä kutsun arviomaan. Palvelu oli kätevä ja ilmainen.

    • LKVHuijarit

      LKV= Lupaan Kusettaa Vitusti

    • Anonyymi

      Suosittelen ehdottomasti käyttämään Vili Viljakaista asunnon myynnissä.
      Rehellinen ja luotettava välittäjä joka saa takuulla parhaan markkinahinnan asunnostasi!

      Googlettamalla löytyy yhteystiedot: Vili Viljakainen

      • Vili Viljakainen on epäluotettava idiootti, joka ei saa myytyä edes vettä saharassa!


    • Anonyymi

      Vili Viljakainen on paras, hänet tavoittaa numerosta 050 330 7472, kannattaa laittaa viestiä whats appilla tai pirauttaa

    • Anonyymi

      Sami Paulig on erinomainen myyjä, meidän kodin Vantaalla myi nopeasti. Huippu tyyppi!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      57
      2996
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      543
      2838
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      36
      1999
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1932
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1788
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      303
      1735
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1452
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      94
      1214
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1178
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1142
    Aihe