kannattamattomat työntekiät lista.

onnenkerjäläiset

Tähän forumiin saa antaa tönantajat,työnjohtajista aina toimutusjohtjaan asti oman versionsa että miksi huono työpaikka tai huono,kannattamaton duunari,mulla on kyllä omat käsitykset tuosta aisasta;)

39

3872

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • xyz100

      Opettelehan oikeinkirjoitus ensin, tee sen jälkeen "galluppi".

      • Duunari....

        ...topicin aloittajan "gallup" tarkoitti varmaankin työelämän parissa työskenteleviä, joten miksi vaivauduit kommentoimaan.


      • Paskat työnantajat
        Duunari.... kirjoitti:

        ...topicin aloittajan "gallup" tarkoitti varmaankin työelämän parissa työskenteleviä, joten miksi vaivauduit kommentoimaan.

        Ei tarvii kaukaa hakea, mainostavat tällä sivulla itseään.


    • ui56

      Tosiaan sinusta ei saa oikolukijaa, joten olet kannattamaton oikolukija eiks jee?

    • Kenneth vanha väärinkirjoittaja

      Joku tekee jonku vitun gallupin, ja vielä typerän semmosen =) Mitä saa vastaukseks? Ei yhtään mitään sen järkevämpää. Pelkkää vittuilua oikeenkirjotuksesta ja idioottimaisen väittelyn jostain ihan muusta =) Kyllä me ihmist ollaan vaan välillä todella urpoja!

    • Lord_of_Life

      Jos katson sekä nykyisiä että entisiä alaisiani (~100), parhaita ovat ne joihin olen voinut luottaa. Jos olen pystynyt luottamaan, olen voinut heidät valtuuttaa. En koskaan ole luottanut "management by perkele"-johtamiseen. Valtuuttaakseni alaisen on siis luottamuksen oltava kunnossa, mutta myös kompetenssin. Eli vaikka luottaisin kaveriin, mutta tietäisin että hän ei asiaa osaa, en voisi valtuuttaa.

      Inhottavin alainen on lipevä perseen nuolija (brown tongue), mahdolisesti poliittinen ja kaikkien kaveri. Sellainen ihmistyyppi, joka ei vastaa suoraan kysymykseen vaan alkaa puhelemaan niitä näitä huumorin sävyttämänä (eli tapa miten politikotkin suuntaavat vaikeat kysymykset pois itsestään) kannattaa kiertää kaukaa ja kosketuskin vain pitkällä tikulla!

      Minulle sopiva työpaikka on sellainen jossa kulttuuri on avointa, mielipiteitä saa esittää ilman että tarvitsee pelätä seurauksia (= voi sanoa mitä ajattelee, ei sitä mitä on sallittua sanoa), politiikka on minimaalista ja asioilla on selkeät mittarit (eli mitataan asioita joita voidaan oikeasti muuttaa, ei mitään huuhaamittareita). Eli lyhyesti: ennemmin prosesseihin perustuva, avoimeen kulttuuriin perustuva organisaatio kuin militaristiseen, ajattelun tappava organisaatio.

      Jos haet kysymykselläsi nykypäivän johtamisongelmia, ovat ne aikalailla selviä: "insinööreistä, eli numerojohtajista" on tehty esimiehiä, eli ns. asiajohtajien pitäisi osata johtaa ihmisiä (managementship vs. leadership). Ihmisten johtaminen edellyttää kokemusta elämästä (kotoa lähtien, lapseton johtaja tuskin osaa johtaa ihmisiä), psykologista kokemusta ja näkemystä ihmisten rajoista. Tähän on mielestäni johtanut edellisen lisäksi fakta siitä että perinteiset henkilöstöhallinnon tehtävät on jaettu kokemattomille esimiehille (flattening the organization structure), jolloin esimiesten pitäisi yhtä-äkkiä osata tehdä niitä asioita mitä henkilöstöjohtaja on perinteisesti tehnyt. Nykypäivän esimies on itseasiassa aika monipuolinen otus: pitää osata ihmisjohtaminen, asiajohtaminen, numerojohtaminen, oma kompetenssialueensa (asiantuntijuus), politikointi, laskentatoimi jne.

      Huonoon johtamiseen kun liitetään vielä onneton työterveyshuolto, ollaankin siinä missä nyt olemme: suurin ennenaikaisen eläköitymisen syy on mielenterveysongelmat! Ymmärrän erinomaisesti sen ettei Suomessa ihmiset kestä "työhelvettiä" ja jo alle 30-vuotiaat haikailevat eläkkeelle! Kai se on selvää kun numerojohtajat optimoivat vain prosessejaan ymmärtämättä mikä on ihmisten psykosomaattinen limiitti!

      Osatekijä tässä on toki jatkuva muutos. Huonolla muutosjohtamisella saavutetaan takuuvarmasti huonoja tuloksia ja aiheutetaan inhimillistä kärsimystä. Muuoshan on aina hyvästä, kunhan syyn muutokseen ymmärtää.

      That was my 10 cents for your thoughts.

      • Esmies

        "lapseton johtaja tuskin osaa johtaa ihmisiä"

        Ja tämän väitteen perustelet miten? Pidätkö siis alaisiasi lapsen tasoisena?

        Sen vielä sanoisin, että nuo selvästikin suoraan kirjoista otetut (vai opitko kenties joltain juuri valmistuneelta konsulttipojulta?) otetut englanninkieliset termit (joiden tarkoitusta tuskin itsekään tiedät, mutta joita viljelet joka toisessa lauseessa päteäksesi) eivät ainakaan tee tekstistäsi yhtäöän vakuuttavampaa.

        Tekstissäsi oli ehkäpä noin 50% asiaa, mutta ei se mitään. Sehän on sinun mielipiteesi ja siihen sinulla on oikeus.


      • Lord_of_Life
        Esmies kirjoitti:

        "lapseton johtaja tuskin osaa johtaa ihmisiä"

        Ja tämän väitteen perustelet miten? Pidätkö siis alaisiasi lapsen tasoisena?

        Sen vielä sanoisin, että nuo selvästikin suoraan kirjoista otetut (vai opitko kenties joltain juuri valmistuneelta konsulttipojulta?) otetut englanninkieliset termit (joiden tarkoitusta tuskin itsekään tiedät, mutta joita viljelet joka toisessa lauseessa päteäksesi) eivät ainakaan tee tekstistäsi yhtäöän vakuuttavampaa.

        Tekstissäsi oli ehkäpä noin 50% asiaa, mutta ei se mitään. Sehän on sinun mielipiteesi ja siihen sinulla on oikeus.

        Totta on että voi vaikuttaa kirjasta napatulta, mutta olen mm. Järvisen kanssa samaa mieltä liian monesta asiasta. Mutta kuten Alberttikin sanoo, ""Any man who reads too much and uses his own brain too little falls into lazy habits of thinking" ... pätee minuunkin. Kirjat auttavat ehkä jäsentämään omia mielipiteitä ja kokemuksia, mutta ne eivät ole totuus.

        "lapseton johtaja tuskin osaa johtaa ihmisiä" -perustelua tulee tässä (edelleen omaa mielipidettäni):

        - Tarkoitin tällä lähinnä sitä tapaa miten ihmisten kanssa toimitaan. Alaiset ovat "kuin lapsia" siinä vaiheessa kun heille pitää opettaa uutta ja saada ymmärtämään yrityksen (oikea) arvomaailma mihin tähdätään. Tässä suuria eroja eri kulttuureissa, kokemusta on aasiasta jenkkilään ...
        - Jos osaat käsitellä lapsia, eli saat heidät "tottelemaan" ja oppimaan, osaat hyvin todennäköisesti myös ohjata aikuisia ihmisiä.
        - Elämää kokematon "numerojohtaja" todennäköisesti mallintaa johtamistaan (ja johtamisen työkalujaan) siihen mitä on kokenut, eikö niin? Jos ei ole kokemusta siitä miten ihminen käyttäytyy, niin ei niitä voi numeroillakaan parantaa. Esimerkkinä sosiaalinen mittari "työtyytyväisyys": miten sen mittaat ja miten sen tuloksen osoitat numereenisesti? Et mitenkään. Kyse on aina sen hetken tunnetilasta (ei voi mitata) ja toisaalta kyse on siitä onko yrityksen politiikassa sallittua kertoa todellinen mielipide (tiedän valitettavan monta suuryritystä joissa esimiehet saavat raippaa jos alaiset uskaltavat kertoa todellisen mielipiteen ja tulokseksi esim. "luotatko johtoon" kysymykseen tulee negatiivisia lukuja).

        Tietysti, ei asiat ole näin mustavalkoisia, mutta jokin korrelaatio tuolla on siihen, että sanotaan "Johtajuus on töissä kadoksissa siinä missä Vanhemmuus on kotona". Mustavakoisuudella tarkoitan että toki lapsetonkin voi olla hyvä IHMISjohtaja, mutta se edellyttänee elämän oppeja jotain toista kautta. Niitä kun ei voi kirjasta lukea ja läheskään jokainen ei sovellu ihmisjohtajaksi (huomaa ero asiajohtajaan).

        Voisin rephraseta tuon lauseen niin että "johtaja jolla on lapsia on parempi ihmisjohtaja kuin lapseton johtaja". Kuulostaisiko se paremmalta?

        Lopuksi: minulla ei ole mitään tarvetta päteä. Voin kirjoittaa ihan suamaaki jos se on vuan tarpeen. Miusta ku vaan tuntuu sille että suamalaiset termit ovat persiistä. Otetaanpa esimerkki tietotekniikasta: swap file on selkeä käsite englanniksi, mutta heittovaihtotiedosto saakin jo monen pään sekaisin.

        Psykologisesti lausahduksesi tarkoittaa sitä, että itselläsi on tarve päteä (toinen ihminen on oman sielun peili). Mietippäs sitä - provosoitumatta.


      • Hohhoijaaa

        "lapseton johtaja tuskin osaa johtaa ihmisiä"

        Kannattaa muistaa, että ihmisten kypsyydessä on eroavaisuuksia. Jotkut ovat vielä 25-vuotiaana "vittu-tapan sut"-tasolla ja toiset pystyvät jo hallitsemaan hermojaan ja käytöstään. Esimiehen tärkein ominaisuus ihmisten johtamisessa on hyvä itsehillintä ja alaistensa kuunteleminen. Insinöörin koulutus ei tee ihmistä välttämättä huonoa ihmisten kanssa. Ota selvää koulutuksista ja niiden sisällöstä. Naurettavaa ja lapsellista kategorisoida ihmistä luokkiin.

        Lapset eivät tee ihmisestä sen parempaa, kommentti vaikutti vitsiltä. Mielenkiintoista olisi nähdä tämänkin miehen lasten käytöstavat, osataanko lapsia kasvattaa. Lapsen huonot käytöstavat indikoivat huonoa ilmapiiriä kotona ja jos johtaja ei onnistu luomaan hyvää ilmapiiriä kotona, niin miten pystyisi työpaikallaan. Monet johtajamiehet eivät edes uhraa lapsilleen tarpeeksi aikaa. Sekö on vastuullista vanhemmuutta tai johtajuutta? Lapsia hankittu vain itsekkäistä syistä. Alaisten on vaikea arvostaa niitä johtajia, jotka eivät huolehdi lapsistaan, mutta silti lapsia on pitänyt hankkia. Lapset kärsivät tällaisista vanhemmista. Parempi ja vastuullisempi tapa on olla hankkimatta lapsia, jos oma aika tai hermot eivät riitä. Monet keski-ikäiset lapselliset ovat työpaikoilla väsyneitä ja ärtyneitä, koska kotona on paljon ongelmia.

        Samaa mieltä olen vain siinä, että työpaikkoja annetaan liikaa niille, joilla ei ole puhumisen lisäksi muita ominaisuuksia. Poliitikot pysyköön politiikassa ja myyntihenkilöt myyntitehtävissä.


      • lapseton ja siitä kovin surullinen
        Lord_of_Life kirjoitti:

        Totta on että voi vaikuttaa kirjasta napatulta, mutta olen mm. Järvisen kanssa samaa mieltä liian monesta asiasta. Mutta kuten Alberttikin sanoo, ""Any man who reads too much and uses his own brain too little falls into lazy habits of thinking" ... pätee minuunkin. Kirjat auttavat ehkä jäsentämään omia mielipiteitä ja kokemuksia, mutta ne eivät ole totuus.

        "lapseton johtaja tuskin osaa johtaa ihmisiä" -perustelua tulee tässä (edelleen omaa mielipidettäni):

        - Tarkoitin tällä lähinnä sitä tapaa miten ihmisten kanssa toimitaan. Alaiset ovat "kuin lapsia" siinä vaiheessa kun heille pitää opettaa uutta ja saada ymmärtämään yrityksen (oikea) arvomaailma mihin tähdätään. Tässä suuria eroja eri kulttuureissa, kokemusta on aasiasta jenkkilään ...
        - Jos osaat käsitellä lapsia, eli saat heidät "tottelemaan" ja oppimaan, osaat hyvin todennäköisesti myös ohjata aikuisia ihmisiä.
        - Elämää kokematon "numerojohtaja" todennäköisesti mallintaa johtamistaan (ja johtamisen työkalujaan) siihen mitä on kokenut, eikö niin? Jos ei ole kokemusta siitä miten ihminen käyttäytyy, niin ei niitä voi numeroillakaan parantaa. Esimerkkinä sosiaalinen mittari "työtyytyväisyys": miten sen mittaat ja miten sen tuloksen osoitat numereenisesti? Et mitenkään. Kyse on aina sen hetken tunnetilasta (ei voi mitata) ja toisaalta kyse on siitä onko yrityksen politiikassa sallittua kertoa todellinen mielipide (tiedän valitettavan monta suuryritystä joissa esimiehet saavat raippaa jos alaiset uskaltavat kertoa todellisen mielipiteen ja tulokseksi esim. "luotatko johtoon" kysymykseen tulee negatiivisia lukuja).

        Tietysti, ei asiat ole näin mustavalkoisia, mutta jokin korrelaatio tuolla on siihen, että sanotaan "Johtajuus on töissä kadoksissa siinä missä Vanhemmuus on kotona". Mustavakoisuudella tarkoitan että toki lapsetonkin voi olla hyvä IHMISjohtaja, mutta se edellyttänee elämän oppeja jotain toista kautta. Niitä kun ei voi kirjasta lukea ja läheskään jokainen ei sovellu ihmisjohtajaksi (huomaa ero asiajohtajaan).

        Voisin rephraseta tuon lauseen niin että "johtaja jolla on lapsia on parempi ihmisjohtaja kuin lapseton johtaja". Kuulostaisiko se paremmalta?

        Lopuksi: minulla ei ole mitään tarvetta päteä. Voin kirjoittaa ihan suamaaki jos se on vuan tarpeen. Miusta ku vaan tuntuu sille että suamalaiset termit ovat persiistä. Otetaanpa esimerkki tietotekniikasta: swap file on selkeä käsite englanniksi, mutta heittovaihtotiedosto saakin jo monen pään sekaisin.

        Psykologisesti lausahduksesi tarkoittaa sitä, että itselläsi on tarve päteä (toinen ihminen on oman sielun peili). Mietippäs sitä - provosoitumatta.

        Anteeksi nyt, mutta me kaikki emme saa lapsia vaikka haluaisimme. Tekeekö se nyt sitten meistä myös huonompia esimiehiä? Joopajoo Lordi-mikälie, mieti nyt vähän mitä kirjoittelet.


      • Lord_of_Life
        lapseton ja siitä kovin surullinen kirjoitti:

        Anteeksi nyt, mutta me kaikki emme saa lapsia vaikka haluaisimme. Tekeekö se nyt sitten meistä myös huonompia esimiehiä? Joopajoo Lordi-mikälie, mieti nyt vähän mitä kirjoittelet.

        Voi hyvinkin tehdä huonompia IHMISjohtajia ja esimiehiä. Älä kuitenkaan sorru mustavalkoiseen ajatteluun. Kirjoitin mielestäni selkeästi että jollain tavalla ne IHMISTEN johtamistaidot on hankittava ja yksi luontainen tapa on lapset. Jos ei ole lapsia, ne pitää hankkia muuten.

        Itseäni lainaten: "Mustavakoisuudella tarkoitan että toki lapsetonkin voi olla hyvä IHMISjohtaja, mutta se edellyttänee elämän oppeja jotain toista kautta"

        Kerroppa miten olet ihmisiä oppinut johtamaan. Käytätkö kehityskeskusteluissa esimiespalautetta? Saatko hyviä tuloksia? Ovatko ne aitoja? Mistä sinua erityisesti kehutaan?


      • Lord_of_Life
        Hohhoijaaa kirjoitti:

        "lapseton johtaja tuskin osaa johtaa ihmisiä"

        Kannattaa muistaa, että ihmisten kypsyydessä on eroavaisuuksia. Jotkut ovat vielä 25-vuotiaana "vittu-tapan sut"-tasolla ja toiset pystyvät jo hallitsemaan hermojaan ja käytöstään. Esimiehen tärkein ominaisuus ihmisten johtamisessa on hyvä itsehillintä ja alaistensa kuunteleminen. Insinöörin koulutus ei tee ihmistä välttämättä huonoa ihmisten kanssa. Ota selvää koulutuksista ja niiden sisällöstä. Naurettavaa ja lapsellista kategorisoida ihmistä luokkiin.

        Lapset eivät tee ihmisestä sen parempaa, kommentti vaikutti vitsiltä. Mielenkiintoista olisi nähdä tämänkin miehen lasten käytöstavat, osataanko lapsia kasvattaa. Lapsen huonot käytöstavat indikoivat huonoa ilmapiiriä kotona ja jos johtaja ei onnistu luomaan hyvää ilmapiiriä kotona, niin miten pystyisi työpaikallaan. Monet johtajamiehet eivät edes uhraa lapsilleen tarpeeksi aikaa. Sekö on vastuullista vanhemmuutta tai johtajuutta? Lapsia hankittu vain itsekkäistä syistä. Alaisten on vaikea arvostaa niitä johtajia, jotka eivät huolehdi lapsistaan, mutta silti lapsia on pitänyt hankkia. Lapset kärsivät tällaisista vanhemmista. Parempi ja vastuullisempi tapa on olla hankkimatta lapsia, jos oma aika tai hermot eivät riitä. Monet keski-ikäiset lapselliset ovat työpaikoilla väsyneitä ja ärtyneitä, koska kotona on paljon ongelmia.

        Samaa mieltä olen vain siinä, että työpaikkoja annetaan liikaa niille, joilla ei ole puhumisen lisäksi muita ominaisuuksia. Poliitikot pysyköön politiikassa ja myyntihenkilöt myyntitehtävissä.

        "Ota selvää koulutuksista ja niiden sisällöstä. Naurettavaa ja lapsellista kategorisoida ihmistä luokkiin."

        Onko sinut kasvatettu niin että kaikki kirjoitettu on totuus? Tai jos kirjoitan "tietysti, ei asiat ole näin mustavalkoisia, mutta jokin korrelaatio tuolla on siihen, että sanotaan "Johtajuus on töissä kadoksissa siinä missä Vanhemmuus on kotona". Mustavakoisuudella tarkoitan että toki lapsetonkin voi olla hyvä IHMISjohtaja, mutta se edellyttänee elämän oppeja jotain toista kautta"

        Tiedän insinöörikoulutuksen liiankin hyvin. Sama pätee lääkäreihin. Aina on poikkeuksia joukossa. Missään edellisissä ei oikeasti opetetaan IHMISTEN johtamista, vaikka johtamista opetetaankin.

        "Monet keski-ikäiset lapselliset ovat työpaikoilla väsyneitä ja ärtyneitä, koska kotona on paljon ongelmia."

        Kumminpäin tämä menee? Kumpi oli ensin, muna vai kana? Korreloiko 1990-lama pahoinvointiin kotona? Korreloiko kiristyneet tulosodotukset pahoinvointiin kotona? Korreloiko huono johtaminen pahoinvointiin kotona? Monta % elämästään ihminen viettää töissä vs. kotona?

        Oma mielipiteeni on se, että ihmiset (ei tietystti kaikki) on ajettu loppuun, siihen korreloi lisääntyneet itsemurhat (lääkärit ja terveydenhoitajat ykkösenä), masennus (tai muut mielenterveyshäiriöt) #1 sairauspoissaoloissa ja ennenaikaisena eläköitymisen syynä.

        Mielestäni vastuullinen työnantaja huolehtisi työntekijöiden hyvinvoinnista myös kotona, joka edellyttäisi hyvää ihmisjohtamista.


      • Vaikeneminen on kultaa

        Jatkuva muutos ei ole ongelma vaan ongelma on perisuomalainen kateus ja asetelma vanha työntekijä-nuori työntekijä-huono johtaja/johtaminen


      • Kiitos. Oli täyttä asiaa. Kausityövalataisessa yhtiössä hieman eroavaisuuksia, henkilökunnan luontaisvaihtuvuuden johdosta mutta muuten juttusi on asiantunetva ja pirun hyvä.
        Mielestäni vaan tälle kysymyksen tekijälle se lipsahtaa yli tuulilasin.


      • jokainen opetettu työntekijä on painonsa arvoinen kultaa jokainen opetettu pomo joka lähtee on suunnaton menetys tahto tila ja palkkataso eivät vain tuppaa kohtaamaan :)


      • Terve. no ainakin paranemaan päin;

        Allekirjoitan kaiken edellä mainitsemasi ihan vastaa omaa reilun 10 vuoden kokemusta samalla työn antajalla tosin Ruotsissa. Hyvä että otit asioita esille myös englanniksi koska tosiaan joskus kuvaavat todellisuutta paremmin kuin suomeksi pystyy ilmaisemaan. Kiitos asiantuntevasta lausunnosta!


      • onnenkerjäläiset
        Hohhoijaaa kirjoitti:

        "lapseton johtaja tuskin osaa johtaa ihmisiä"

        Kannattaa muistaa, että ihmisten kypsyydessä on eroavaisuuksia. Jotkut ovat vielä 25-vuotiaana "vittu-tapan sut"-tasolla ja toiset pystyvät jo hallitsemaan hermojaan ja käytöstään. Esimiehen tärkein ominaisuus ihmisten johtamisessa on hyvä itsehillintä ja alaistensa kuunteleminen. Insinöörin koulutus ei tee ihmistä välttämättä huonoa ihmisten kanssa. Ota selvää koulutuksista ja niiden sisällöstä. Naurettavaa ja lapsellista kategorisoida ihmistä luokkiin.

        Lapset eivät tee ihmisestä sen parempaa, kommentti vaikutti vitsiltä. Mielenkiintoista olisi nähdä tämänkin miehen lasten käytöstavat, osataanko lapsia kasvattaa. Lapsen huonot käytöstavat indikoivat huonoa ilmapiiriä kotona ja jos johtaja ei onnistu luomaan hyvää ilmapiiriä kotona, niin miten pystyisi työpaikallaan. Monet johtajamiehet eivät edes uhraa lapsilleen tarpeeksi aikaa. Sekö on vastuullista vanhemmuutta tai johtajuutta? Lapsia hankittu vain itsekkäistä syistä. Alaisten on vaikea arvostaa niitä johtajia, jotka eivät huolehdi lapsistaan, mutta silti lapsia on pitänyt hankkia. Lapset kärsivät tällaisista vanhemmista. Parempi ja vastuullisempi tapa on olla hankkimatta lapsia, jos oma aika tai hermot eivät riitä. Monet keski-ikäiset lapselliset ovat työpaikoilla väsyneitä ja ärtyneitä, koska kotona on paljon ongelmia.

        Samaa mieltä olen vain siinä, että työpaikkoja annetaan liikaa niille, joilla ei ole puhumisen lisäksi muita ominaisuuksia. Poliitikot pysyköön politiikassa ja myyntihenkilöt myyntitehtävissä.

        Tätä"mä tapan sut"meinikiä on vielä kolmekymppiesenäkin..sitä harrastaa just nämä pomojen perseen nuoliat varsinki sillo kun eivät saa omaa tahtoansa läpi.


      • Kokemusta, kokemusta...
        Lord_of_Life kirjoitti:

        "Ota selvää koulutuksista ja niiden sisällöstä. Naurettavaa ja lapsellista kategorisoida ihmistä luokkiin."

        Onko sinut kasvatettu niin että kaikki kirjoitettu on totuus? Tai jos kirjoitan "tietysti, ei asiat ole näin mustavalkoisia, mutta jokin korrelaatio tuolla on siihen, että sanotaan "Johtajuus on töissä kadoksissa siinä missä Vanhemmuus on kotona". Mustavakoisuudella tarkoitan että toki lapsetonkin voi olla hyvä IHMISjohtaja, mutta se edellyttänee elämän oppeja jotain toista kautta"

        Tiedän insinöörikoulutuksen liiankin hyvin. Sama pätee lääkäreihin. Aina on poikkeuksia joukossa. Missään edellisissä ei oikeasti opetetaan IHMISTEN johtamista, vaikka johtamista opetetaankin.

        "Monet keski-ikäiset lapselliset ovat työpaikoilla väsyneitä ja ärtyneitä, koska kotona on paljon ongelmia."

        Kumminpäin tämä menee? Kumpi oli ensin, muna vai kana? Korreloiko 1990-lama pahoinvointiin kotona? Korreloiko kiristyneet tulosodotukset pahoinvointiin kotona? Korreloiko huono johtaminen pahoinvointiin kotona? Monta % elämästään ihminen viettää töissä vs. kotona?

        Oma mielipiteeni on se, että ihmiset (ei tietystti kaikki) on ajettu loppuun, siihen korreloi lisääntyneet itsemurhat (lääkärit ja terveydenhoitajat ykkösenä), masennus (tai muut mielenterveyshäiriöt) #1 sairauspoissaoloissa ja ennenaikaisena eläköitymisen syynä.

        Mielestäni vastuullinen työnantaja huolehtisi työntekijöiden hyvinvoinnista myös kotona, joka edellyttäisi hyvää ihmisjohtamista.

        Minusta ihmisten pahaolo voi johtua muistakin asioista kuin pelkistä huonoista työpaikoista. Itse olen sen tyyppinen ihminen, että lyön työpaikan oven kiinni niin työasiat jää sinne. Ja paskoissakin työpaikoissa olen ollut, siis sellaisessa, jossa oli huono johtaja ja koko ilmapiiri oli kyttäävää ja työntekijä sai kuvan että hän on huijari eikä häntä arvosteta. Silti jaksoin olla mukava kotona. Se kaikki muu olikin sitten henkireikä - ystävät, koti, harrastukset. Kovat työolot eivät siis automaattisesti johda siihen, että ihminen väsyy kotona. Kaikki ihmiset eivät ole työkeskeisiä. Arvostan paljon vapaa-aikaani ja kun siellä on kaikki hyvin, jaksan myös töissä. Niin ja tuolla huonolla johtajalla oli useampia lapsia ja hän tosiaan oli huono kommunikoimaan ihmisten kanssa luontevasti sekä huono johtamaan organisaatiota. Ainut missä hän oli hyvä, oli faktat. Oman alansa paras tietämys asioissa, mutta niillä ei johtajana pitkälle pötkitä. Monet johtajat taitavat olla liian työkeskeisiä, että ehtisivät harjoittelemaan johtamista kotonaan.

        Elämän kokemusta voi saada muustakin kuin omista lapsista. Ei se ole niin mustavalkoista, että lapsellisella ihmisellä on elämänkokemusta vain niistä lapsista eikä mistään muusta. Ja sillä lapsettomalla ei sitten ole elämänkokemusta mistään tai sitä on varta vasten "hankittava". Onko päähäsi pälkähtänyt esim. ihmisten tarkkailu ja omakohtainen kokemus johtajista? Kun ikää kertyy, niin luonnollisesti on ollut useissa työpaikoissa ja tekemisissä mitä erilaisimpien ihmisten kanssa (työtoverit, asiakkaat ja johtajat). Tästä luonnollisesti kertyy kokemusta, samoin kuin muiltakin elämän osa-alueilta. Tarpeeksi kun näkee huonoja johtajia sekä myös niitä hyviä niin saa aika kattavan kokemuksen siitä, millainen on hyvä johtaja. Omien aivojen käyttö on myös sallittua. Kaikella kokemuksellakaan ei saa hyvää johtajaa, jos luonne on persiistä tai sosiaaliset taidot huonoja.


      • öalkjsdf
        Esmies kirjoitti:

        "lapseton johtaja tuskin osaa johtaa ihmisiä"

        Ja tämän väitteen perustelet miten? Pidätkö siis alaisiasi lapsen tasoisena?

        Sen vielä sanoisin, että nuo selvästikin suoraan kirjoista otetut (vai opitko kenties joltain juuri valmistuneelta konsulttipojulta?) otetut englanninkieliset termit (joiden tarkoitusta tuskin itsekään tiedät, mutta joita viljelet joka toisessa lauseessa päteäksesi) eivät ainakaan tee tekstistäsi yhtäöän vakuuttavampaa.

        Tekstissäsi oli ehkäpä noin 50% asiaa, mutta ei se mitään. Sehän on sinun mielipiteesi ja siihen sinulla on oikeus.

        tuskimpa jargonin tarkoitus oli tehdä asiasta vakuuttavampaa, vaan tehdä tekstin asiat helpommin googlattaviksi.

        "Pidätkö siis alaisiasi lapsen tasoisena?"

        Ei mutta tässä tapauksessa sanoisin ilman päivänkään johtajan tehtäviä että osui sinun kohdallasi ainakin oikeaan :). Olet niin herkkänahkainen, että luet jopa tahallasi väärin.


      • kehitä
        Kokemusta, kokemusta... kirjoitti:

        Minusta ihmisten pahaolo voi johtua muistakin asioista kuin pelkistä huonoista työpaikoista. Itse olen sen tyyppinen ihminen, että lyön työpaikan oven kiinni niin työasiat jää sinne. Ja paskoissakin työpaikoissa olen ollut, siis sellaisessa, jossa oli huono johtaja ja koko ilmapiiri oli kyttäävää ja työntekijä sai kuvan että hän on huijari eikä häntä arvosteta. Silti jaksoin olla mukava kotona. Se kaikki muu olikin sitten henkireikä - ystävät, koti, harrastukset. Kovat työolot eivät siis automaattisesti johda siihen, että ihminen väsyy kotona. Kaikki ihmiset eivät ole työkeskeisiä. Arvostan paljon vapaa-aikaani ja kun siellä on kaikki hyvin, jaksan myös töissä. Niin ja tuolla huonolla johtajalla oli useampia lapsia ja hän tosiaan oli huono kommunikoimaan ihmisten kanssa luontevasti sekä huono johtamaan organisaatiota. Ainut missä hän oli hyvä, oli faktat. Oman alansa paras tietämys asioissa, mutta niillä ei johtajana pitkälle pötkitä. Monet johtajat taitavat olla liian työkeskeisiä, että ehtisivät harjoittelemaan johtamista kotonaan.

        Elämän kokemusta voi saada muustakin kuin omista lapsista. Ei se ole niin mustavalkoista, että lapsellisella ihmisellä on elämänkokemusta vain niistä lapsista eikä mistään muusta. Ja sillä lapsettomalla ei sitten ole elämänkokemusta mistään tai sitä on varta vasten "hankittava". Onko päähäsi pälkähtänyt esim. ihmisten tarkkailu ja omakohtainen kokemus johtajista? Kun ikää kertyy, niin luonnollisesti on ollut useissa työpaikoissa ja tekemisissä mitä erilaisimpien ihmisten kanssa (työtoverit, asiakkaat ja johtajat). Tästä luonnollisesti kertyy kokemusta, samoin kuin muiltakin elämän osa-alueilta. Tarpeeksi kun näkee huonoja johtajia sekä myös niitä hyviä niin saa aika kattavan kokemuksen siitä, millainen on hyvä johtaja. Omien aivojen käyttö on myös sallittua. Kaikella kokemuksellakaan ei saa hyvää johtajaa, jos luonne on persiistä tai sosiaaliset taidot huonoja.

        En voi sanoa omista vanhemmistanikaan heidän olevansa muka lapsettomia kehittyneempiä päinvastoin heidän kehittymätön kapea- alainen ajatusmaailma ihmetyttää ja jälkeenjääneisyys. Sen jälkeen kun omansa saivat aikuisiksi niin heille on tuupattu lapsenlapsia niin etteivät koskaan ole itseään ehtineet kehittää.

        Minä en pysty elämään työpaikan oven lyötyä kiinni perässään niin et asiat jäävät sinne. Valitettavasti monet eivät työkavereiden harmiksi pysty pitämään kotiasioitaan erillään työpaikasta. Toiset menevät kepein mielin kotiinsa kun ovat työpaikalla saaneet kaiken katkeruutensa ja paskansa purkaa johonkin, jaksaa olla kiva kotona. Olen useammalta työpaikkakiusatulta kuullut kuinka paha olo varmasti tulee kotiin ja vapaa- ajalle, ei auta oven kiinni lyöminen muuta kuin lopullisesti ja siitä ei välttämättä toivu koskaan kokonaan.


      • Kokemusta, kokemusta
        kehitä kirjoitti:

        En voi sanoa omista vanhemmistanikaan heidän olevansa muka lapsettomia kehittyneempiä päinvastoin heidän kehittymätön kapea- alainen ajatusmaailma ihmetyttää ja jälkeenjääneisyys. Sen jälkeen kun omansa saivat aikuisiksi niin heille on tuupattu lapsenlapsia niin etteivät koskaan ole itseään ehtineet kehittää.

        Minä en pysty elämään työpaikan oven lyötyä kiinni perässään niin et asiat jäävät sinne. Valitettavasti monet eivät työkavereiden harmiksi pysty pitämään kotiasioitaan erillään työpaikasta. Toiset menevät kepein mielin kotiinsa kun ovat työpaikalla saaneet kaiken katkeruutensa ja paskansa purkaa johonkin, jaksaa olla kiva kotona. Olen useammalta työpaikkakiusatulta kuullut kuinka paha olo varmasti tulee kotiin ja vapaa- ajalle, ei auta oven kiinni lyöminen muuta kuin lopullisesti ja siitä ei välttämättä toivu koskaan kokonaan.

        No en sentään vittuillut muille siellä paskassa työpaikassa vaan lähinnä samanmielisten kanssa naureskeltiin pomon tempauksille. Kyllähän se syö energiaa, ettei jaksa sitten työtehtävistään hoitaa kuin ne välttämättömimmät ja sellainen oman työn kehitystyö ja ideat jäävät tekemättä. Paskaan työpaikkaan ei kannata panostaa sellaisia voimavaroja. Eroonhan sellaisesta työnantajasta oli päästävä. Mutta minulla on kyllä kyky jättää asiat työpaikalle. Ehkäpä kait siitäkin syystä, että ystävät ja kaverit löytyvät muualta kuin työpaikalta ja työkaverit ovat vain työkavereita. Kumminkaan siinä huonossa työpaikassa ei ollut kyse mistään henkisestä väkivallasta tai kiusaamisesta. Se olisi ollut varmasti paljon rankempaa.


      • garggfgarg

        ihan varmasti olet jonkun puhelinmyyntikusetuksen pikku"johtaja" eikö vaan?


      • Vaikeaa...
        öalkjsdf kirjoitti:

        tuskimpa jargonin tarkoitus oli tehdä asiasta vakuuttavampaa, vaan tehdä tekstin asiat helpommin googlattaviksi.

        "Pidätkö siis alaisiasi lapsen tasoisena?"

        Ei mutta tässä tapauksessa sanoisin ilman päivänkään johtajan tehtäviä että osui sinun kohdallasi ainakin oikeaan :). Olet niin herkkänahkainen, että luet jopa tahallasi väärin.

        Kukaan ammattilainen ei puhu selvää suomea vaan jargonia. Kun toimintakieli ja opiskelukielikin on pitkälle englanti, niin itse en edes tiedä oman alani suomenkielisiä termejä.


    • Lord_of_Life

      Niin .. kysyit miten tehdään YT-näytelmien listoja? Ne tehdään lähtökohtaisesti siten, että uusi kuvitteellinen organisaatio tulee toimimaan uudella henkilöstöllä. Samalla kuitenkin siivotaan firma sellaisista ihmisistä, jotka ovat "lukkoja" tai yrityksen politiikasta riippuen "ei miellyttäviä" ihmisiä. Tai jos olet sattunut olemaan sairauslomilla ennen YT-neuvotteluita, käytetään YT-näytelmää hyväksi, sillä muutoin ihmisen irtisanominen on olevinaan hankalaa (ainahan sitä voi maksaa 6kk palkan käteen ja sanoa että ei tarvita palveluksia, mutta harva johtaja näin uskaltaa tehdä).

      Jos jouduit siis irtisanotuksia YT-näytelmässä, on tilanne joko niin että a) et sopinut uuteen kutistettuun organisaatioon, b) et sopinut yrityksen (esimiehen) kulttuuriin tai c) sinut katsotaan riskiksi yritykselle (esim. sairaus). Nämä ovat faktoja.

      Kannattaako sitä sitten hirveästi itsekä jos saa kenkää? Ei kannata. Työnantajan menetyshän se on. Ja turha sellaisessa paikassa on roikkua missä sinua ei kaivata. Hae uutta paikkaa, ota opiksi ja kerro rehdisti että sait siitä ja siitä paikasta kenkää koska ....

      Jos satuit joutumaan työpaikkakiusatuksi (hyvin yleistä), tuo firman nimi esille ja toivo, että seuraava henkilö joka on menossa yritykseen, ei joutuisi samanlaiseen helvettiin (jostain luin että on olemassa web-sivu jossa näitä asioita tuodaan julki).

      Oma näkemykseni, ottaen huomioon tulevien työntekijöiden X-generaation muuttumisen Y-generaatioon, on se että mikäli yritys ei voi tarjota mieleistä työkulttuuria, yritys kuolee pois. Eli palkka ei ole enää se pääasia, vaan työssä viihtyminen (työ on iso osa meidän jokaisen elämää).

      • Any man who reads

        MIKSI KYSYT "KUMPI OLI ENSIN, MUNA VAI KANA ?" .HMMM ....MIKÄHÄN OLI JÄRJESTYS ??????? ..ELI ENSIN TULEE "KUMPI"...sitten "OLI"...sitten "ENSIN"...sitten"MUNA"...sitten "VAI"...sitten "KANA"...(et varmaan ole mikään järjen jättiläinen, vaan tajunnan ahtautta riittää rouvalla vaikka muille jakaa, noi sinun ylipitkät ja suotta globaaliset/brutaaliset kliseet ilman hekumallista argumetointia ilman sentimentaalista provosointia saattaa johtaa segmentiiviseen ja suotta liian diagonaaliseen seminologiaan vailla :))


    • HJH.

      Huono työntekijä myöhästelee töistä, on turhaan sairaslomalla ja muutenkin välttelee työntekoa. Huono työntekijä suhtautuu työntekoon pakkopullana eikä ole valmis tekemään mitään pientäkään ylimääräistä työnsä eteen. Oma-aloitteisuus ei ole huonon työntekijän ominaisuus.

      • Työtoveri

        Minulla oli muutaman vuoden pomon painiseuratoveri työparina.

        Siinä oli mies, joka jaksoi illat ja vapaa-ajat ravata ja kuntoilla, työpaikalla jeppe sai unesta kiinni vähäisimmälläkin tauolla, jopa työaikana. Palkasta, melusta ja vähäisimmistäkin hajuista jaksoi valittaa ja lisäksi erittäin taitava teettään työnsä muilla.
        Tuommoista miestä en palkkaisi, jos se minun päätettävissä on.


    • esi mikko

      Huono työntekijä on sellainen, joka valehtelee, peittelee asioita, on kiero/epärehellinen, pelaa jotain pelejä eli lyhyesti sanottuna epäluotettava.

      Huono työntekijä on myös lintsarityyppi: lähtee töistä liian aikaisin / tulee liian myöhään, "delegoi" työtehtävänsä työkavereilleen, alkoholisiti/suurkuluttaja, joka ryyppää vapaa-aikansa, niin että on töissä väsynyt ja joskus tulee krapulassa töihin.

      Nämä nyt ainakin ovat selkeästi huonoja työntekijöitä. Myös sellaiset, joilla ei ole ollenkaan omaa aloitekykyä, vituttavat minua.

      • Nurkan taa vaan..

        Eiköhän se huonoin (jos sellasta kaivataan) se jolla on aikaa työntää nokkansa jokaisen asiaan , tietää parhaiten ja tekee vähiten.
        Sellainen delekoiva robootti .
        Oma lukunsa on ne jotka ei vaihevuosiltaan suolla muuta kun millasta on sää tai siivous, yleensä molemat on huonoja .
        Ne joilla on aikaa kytätä muita on miehestäni huonoimpia.


    • terveiset syvältä

      Korostan olevani erittäin huono työntekijä. Koska ns. firmaa voi verrata ainoastaan entiseen Neuvosliittoon, se on tyytyväinen kaltaisiini tapauksiin. Ongelmana on kaikki: p-duuni, jatkuva itsetarkoituksellinen muutos eli kasvava sekamelska sekä vittumaiset työtoverit, jotka ovat aina valmiita tekemään toistensa surkeasta elosta vielä hivenen vaikeampaa. Kakun kruunaavat itsensä tärkeiksi kokevat, vittuilevat asiakkaat, naurettava palkka ja sairaat työajat. Esimiehenä on turhake, jonka pätyyvyyden ainoa todiste on erikoiskyky suoltaa suustaan sisällyksetöntä sontaa vailla taukoja. Onneksi hän viettää aikansa sairaslomilla.

      Joka väittää kokevansa tällaiset työolot "haasteellisina" ja jaksaa vielä päteä sekä kytätä että kilpailla toisten kahjojen kanssa, on luonnollisesti aika pipi luonnoltaan sekä tuhdisti veloissa. Osalla työtovereista pään pehmeneminen on niin pitkällä, että he talon johdon kuulolla ollessa kertovat painokkaasti olevansa jopa ylpeitä työpaikastaan. Tosiasia kuitenkin on, että minä ja kollegani olemme työssämme vain siksi, että emme ole kyenneet saamaan mitään muita hommia. 1. työpäivästä alkaen olen toivonut saavani potkut, mutta toistaiseksi en ole saavuttanut elämässäni tuotakaan tavoitetta.

      • Lord_of_Life

        "Osalla työtovereista pään pehmeneminen on niin pitkällä, että he talon johdon kuulolla ollessa kertovat painokkaasti olevansa jopa ylpeitä työpaikastaan"
        --> pakko nuolla persettä koska yrityksen henki on sellainen että jos kyseenalaistat, saat kenkää? Ei tulevaisuutta tällaisella yrityksellä.

        Huom! Kiinassa asia "lattiatasolla" on hieman eri, sillä siellä on aina toinen joka työsi haluaa, oli se sitten kissan raatojen siivoamista viemäreistä tai muuta. Meille tämä ei kuitenkaan päde, sillä meillä yksilöllisyys on vahvempaa kuin yhteisöllisyys.

        "Esimiehenä on turhake, jonka pätyyvyyden ainoa todiste on erikoiskyky suoltaa suustaan sisällyksetöntä sontaa vailla taukoja."
        --> hyvä esimerkki esimiehestä joka on aivopesty firman "arvoihin" ja ei tiedä miten kertoisi asiat järkevällä tavalla. Ehkä tarkoitus on hyvä, mutta miten sitä seuraat jos et ymmärrä mihin koko jutulla tähdätään?

        "Onneksi hän viettää aikansa sairaslomilla. "
        --> vakava merkki siitä että kohta saamme taas raadon kasvavaan eläkeläisten joukkoon ... esimiehesi saattaa olla niiden numerojohtajien (strateginen taso) ja ihmisten (operatiivinen taso) välissä.... vittumaisin paikka päällä maan! Toisaalta kuulet "enemmän vähemmällä" ja toisaalta pitäisi ymmärtää miksi helvetissä nämä alaiset eivät saa asioita aikaan ... teenpä Powerpointin ja lasken vittu kaikki mahdolliset mittarit joita en kuitenkaan voi muuttaa miksikään :)

        "Tosiasia kuitenkin on, että minä ja kollegani olemme työssämme vain siksi, että emme ole kyenneet saamaan mitään muita hommia. "
        --> meidän ainoa tapa kilpailla markkinoilla on tehdä itsestämme arvokkaita työnantajille. Lamassa tämä tietysti on hullulta kuulostava väite, mutta parin vuoden päästä osaajia taas kaivataan.


      • juu että tämmöstä
        Lord_of_Life kirjoitti:

        "Osalla työtovereista pään pehmeneminen on niin pitkällä, että he talon johdon kuulolla ollessa kertovat painokkaasti olevansa jopa ylpeitä työpaikastaan"
        --> pakko nuolla persettä koska yrityksen henki on sellainen että jos kyseenalaistat, saat kenkää? Ei tulevaisuutta tällaisella yrityksellä.

        Huom! Kiinassa asia "lattiatasolla" on hieman eri, sillä siellä on aina toinen joka työsi haluaa, oli se sitten kissan raatojen siivoamista viemäreistä tai muuta. Meille tämä ei kuitenkaan päde, sillä meillä yksilöllisyys on vahvempaa kuin yhteisöllisyys.

        "Esimiehenä on turhake, jonka pätyyvyyden ainoa todiste on erikoiskyky suoltaa suustaan sisällyksetöntä sontaa vailla taukoja."
        --> hyvä esimerkki esimiehestä joka on aivopesty firman "arvoihin" ja ei tiedä miten kertoisi asiat järkevällä tavalla. Ehkä tarkoitus on hyvä, mutta miten sitä seuraat jos et ymmärrä mihin koko jutulla tähdätään?

        "Onneksi hän viettää aikansa sairaslomilla. "
        --> vakava merkki siitä että kohta saamme taas raadon kasvavaan eläkeläisten joukkoon ... esimiehesi saattaa olla niiden numerojohtajien (strateginen taso) ja ihmisten (operatiivinen taso) välissä.... vittumaisin paikka päällä maan! Toisaalta kuulet "enemmän vähemmällä" ja toisaalta pitäisi ymmärtää miksi helvetissä nämä alaiset eivät saa asioita aikaan ... teenpä Powerpointin ja lasken vittu kaikki mahdolliset mittarit joita en kuitenkaan voi muuttaa miksikään :)

        "Tosiasia kuitenkin on, että minä ja kollegani olemme työssämme vain siksi, että emme ole kyenneet saamaan mitään muita hommia. "
        --> meidän ainoa tapa kilpailla markkinoilla on tehdä itsestämme arvokkaita työnantajille. Lamassa tämä tietysti on hullulta kuulostava väite, mutta parin vuoden päästä osaajia taas kaivataan.

        pitäskö kysyy et millanen on hyvä pomo se vois antaa vähän vatausta siihen hyvään työntekijäänki... eli minun mielestä hyvä pomo maksaa minulle rahat ajallaan ja seisoo muutenkin sanojensa takana ja näkee asiat oikein on rehellinen njen njen njen eli taitaa olla aika sama toisin päin...


      • liian kauan

        samoissa syvyyksissä liikutaan. entäs ne yksinkertasuuden huiput, jotka selittää pentujen kaikki tekemiset, sitten lapsettomat kiemurtelee. yks puhuu puutaheinääpaskaa jatkuvalla syötöllä jo pukukopilla, jossa harvoin on mitään asiaa-saa jännätä ja hävetä firman puolesta, että asiakas luule meidän muiden olevan yhtä idiootteja kuin tämä adhd. yks jättää tulematta noin kerran viikossa töihin, toinen lintsaa säännöllisen epäsäännöllisesti, yleensä aina silloin, kun rupee ahdistamaan. yks nuoleskelee pomoa ja herra johtajaksi. yks ei puhu mitää. yks vittuilee joka päivä. yks ei moikkaa koskaan. yks saa muita parempaa palkkaa ja tekee vähemmän töitä ku muut ammattinsa edustajat. sitteen itkupillit juoksee lähiesimirhrn luo kertomaan, jos joku on muka kiusannu niitä hiekkalaatikolla. näiden työntekijöiden keskustelutaidot on niin keskinkertaista tylsää paskaa, ettei minunlaiseni älykkö viitsi vaivautua keskustelemaan "kävitkö sienessä viikonloppuna".ei helvetti. ämmät on tyhmiä, jos niitä on liikaa.


      • terveiset p---stä
        Lord_of_Life kirjoitti:

        "Osalla työtovereista pään pehmeneminen on niin pitkällä, että he talon johdon kuulolla ollessa kertovat painokkaasti olevansa jopa ylpeitä työpaikastaan"
        --> pakko nuolla persettä koska yrityksen henki on sellainen että jos kyseenalaistat, saat kenkää? Ei tulevaisuutta tällaisella yrityksellä.

        Huom! Kiinassa asia "lattiatasolla" on hieman eri, sillä siellä on aina toinen joka työsi haluaa, oli se sitten kissan raatojen siivoamista viemäreistä tai muuta. Meille tämä ei kuitenkaan päde, sillä meillä yksilöllisyys on vahvempaa kuin yhteisöllisyys.

        "Esimiehenä on turhake, jonka pätyyvyyden ainoa todiste on erikoiskyky suoltaa suustaan sisällyksetöntä sontaa vailla taukoja."
        --> hyvä esimerkki esimiehestä joka on aivopesty firman "arvoihin" ja ei tiedä miten kertoisi asiat järkevällä tavalla. Ehkä tarkoitus on hyvä, mutta miten sitä seuraat jos et ymmärrä mihin koko jutulla tähdätään?

        "Onneksi hän viettää aikansa sairaslomilla. "
        --> vakava merkki siitä että kohta saamme taas raadon kasvavaan eläkeläisten joukkoon ... esimiehesi saattaa olla niiden numerojohtajien (strateginen taso) ja ihmisten (operatiivinen taso) välissä.... vittumaisin paikka päällä maan! Toisaalta kuulet "enemmän vähemmällä" ja toisaalta pitäisi ymmärtää miksi helvetissä nämä alaiset eivät saa asioita aikaan ... teenpä Powerpointin ja lasken vittu kaikki mahdolliset mittarit joita en kuitenkaan voi muuttaa miksikään :)

        "Tosiasia kuitenkin on, että minä ja kollegani olemme työssämme vain siksi, että emme ole kyenneet saamaan mitään muita hommia. "
        --> meidän ainoa tapa kilpailla markkinoilla on tehdä itsestämme arvokkaita työnantajille. Lamassa tämä tietysti on hullulta kuulostava väite, mutta parin vuoden päästä osaajia taas kaivataan.

        Liikuttavan kauniisti oli edellä tulkittu pomomme osa ja toiminta. Ikään kuin me tekisimme "oikeaa" työtä, meillä olisi vakavasti otettava lähiesimies ja kirjoittaja olisi häntä sparraava konsultti. Tarkennan, että pomo suolta suustaan sontaa puhumalla kaikkea muuta kuin työhön liittyvää. Kehuu kovasti itseään ja haukku elämässä vastaan tulleita ihmisiä. Suosikkialaisia myös ylistää ja samalla haukkuu inhokkejaan. Asemansa hän on saanut miellyttämällä oikeita henkilöitä, joten häneltä ei saakaan edellyttää juuri mitään. Työtehtävät eivät häntä rasita, koska niitä on vähän. Tosin hän pyrkii tekemään kuukauden hommat muutamassa tunnissa, joten kiirehän siinä tulee. Strategiat, visiot tai power point -esitykset eivät ole hänen alaansa, koska näitä juttuja miettivät "firmassa" ylemmät tahot. Mitä sairauslomiin tulee, ne eivät johdu ainakaan työstressistä. Ihan ovat henk.koht. syistä johtuvia.

        Lyhyesti sanoen esimiehellä on sama vika, kuin meillä muillakin - meistä ei oikeasti ole juuri mihinkään.


    • näin muodoin

      No jos katsotaan tällä distanssilla näin muodoin työntekijöitä firmassamme niin johtopäätöksenä voitaneen työntekijän ja työnantajan kombinaatio distanssilla lähteä siitä että intressit on siinä että meidän puolelta voitaneen olla kukkona tunkiolla

      juu, siis älytkää nyt hyvänen aika että ei ne työntekijät töissä oo siksi että työnantajan firma kannattais, paskat nakkaavat sille ajatukselle, vaan siksi että saisivat rahaa!! pätäkkää!! mania!!

      :) mani tooks

    • riittää

      Työntekijöiden yhteishenki on asian ydin.
      Jos on hyvä porukkahenki, niin pärjää huonommankin työnantajan kanssa.

      • jormaimuri

        Se pitää paikkansa kyllä,porukkahenki pelastaa huonon työpaikan.
        Sellaiset jotka kulkee iso jorma otsassa,pilaa yhteishengen omalla toiminnallaan ja näin myös saavutetun tuloksen firmassa.


    • Väärä ihminen

      Kuinka meillä voi olla työministerinä ihminen, joka ei ole elämässään tehnyt yhtään päivää oikeaa työtä? Mitä hän voi tietää työtätekevien ihmisten asioista ja elämästä? Mitä hän luulee pystyvänsä tekemään heidän hyväkseen? Kuvitteleeko umpiporvari todella tekevänsä taidetta ja olevansa heikompien ja oikeudenmukaisuuden puolella, kuten taiteiljian kuuluisi olla? Ajaako oikeistolainen lehden päätoimittaja tasa-arvoa maailmaan ja Suomeen? Mitä ihmisiä ja työntekijöitä huonosti kohteleva yrittäjä ja pomo saa oikeasti aikaan yhteiskunnassa? Mitä oikeistolainen politiikko tekee kolumnistina kirkon lehdessä? Miten eduskunnan puhemies voi olla umpikorruptoitunut?

      • bigcahuna

        kunnon työntekijä vedättää joka jutussa niin paljon kuin vaan innovatiivisuus antaa myöten.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      48
      3301
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2451
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      125
      1810
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1633
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1107
    6. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      45
      995
    7. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      974
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      886
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      77
      881
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      814
    Aihe