En uskalla ryhtyä parisuhteeseen

Anne...

Aloitetaan vaikka kertomalla seuraavaa. Olen yli 30-vuotias nainen, enkä ole eläissäni seurustellut kunnolla yhdenkään miehen kanssa. Syytä tähän en tiedä. Joskus on jotain yritelmiä ollut, mutta kuitenkin sitten on aina jotain puuttunut, joko minun tai miehen puolelta, niin että asiat eivät ole päässeet alkua pidemmälle.

Ja nyt tuntuu siltä, että en uskaltaisi ryhtyä parisuhteeseen, vaikka tilaisuus siihen tulisikin. Kuka ylipäänsä haluaisi seurustella klomekymppisen kanssa, joka ei parisuhdeasioissa tajua mistään mitään, ja jonka tiedot perustuvat siihen, mitä on ystävien ja sukulaisten parisuhdeasioista nähnyt ja kuullut.

Ja lisäksi on vielä toinen ongelma. Minusta nimittäin tuntuu siltä, että varsinkin naiselta odotetaan parisuhteessa erittäin paljon, jopa liikaakin. Naisen tehtävänä on kuulemma hoitaa ja huolehtia parisuhteesta, naisen pitää olla aina se, joka mukautuu ja sopeutuu (miehelle se on kuulemma mahdotonta. Just joo, miten niin muka). Ja ylipäänsä en ymmärrä tätä varsin monessa paikassa vastaan tulevaa asennetta, jossa parisuhteen onnistuminen sälytetään kokonaan tai ainakin lähes kokonaan naisen vaastuulle. Parisuhde on aina kahden kauppa, ja sen onnistuminen vaatii sitä työtä molemmilta osapuolilta. (Ja lisäksi on mielestäni melkoista miesten halveksuntaa väittää, että he olisivat jotenkin kyvyttömiä huolehtimaan parisuhteestaan ja muista tällaisista asioista)

Väitetään, että naiset ovat kuulemma taitavampia sosiaalisissa suhteissa ja ihmissuhdeasioissa. (Ja tämähän tietysti tarkoittaa perusihmiselle sitä, että kaikkien naisten PITÄÄ olla näissä asioissa hyviä.) Minä sitten lienen mies, koska olen ihmissuhdeasioissa äärimmäisen lahjaton. En osaa lukea mitään sanatonta viestintää ja tajua vihjailuja kovinkaan hyvin. (Ellei sitten kysymys ole jostain erittäin selkeäpiirteisestä tapauksesta, ja silloinkin tajuan helposti väärin havaitsemani). Ja muuta tällaista. Välillä olen aivan hukassa joidenkin muiden naisten kanssa ollessani (tosin kieltämättä myös miesten).

No, tulisi nyt ensin se sopiva mies kohdalle, niin voisi sitä sitten kokeilla, kuinka epätoivoiseksi homman saa omalla töppäilyllään ja taitamattomuudellaan

8

568

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Parisuhdearkea.

      Parisuhteessa naisen tulee tehdä kaikkensa ollakseen miehelle mieliksi. Miestä pitää mielistellä 24/7, eikä aikaa jää muuhun. Kaikki sukulaisetkin odottavat että nainen mielistelee aina miestä.
      Minulla on kokemusta parisuhteesta ja tuollaista se on.

      Miksi sinä haluaisit parisuhteeseen? Niin, ja aniharva mies rakastaa naista vaikka niin sanookin. Sanoo rakastavansa saadakseen seksiä jota pitää olla 24/7 tarjolla aina kun mies haluaa.

      Useimmat miehet jättävät heti jos nainen ei mielistele 24/7. Lisäksi miehet ovat mustasukkaisia ja huomionkipeitä.

      Lasten takia moni nainen sinnittelee. Moni mies on hyvä isä, mutta huono aviomies.

      • Anonyymi

        Näin se menee


    • nmnmbmnm

      Jos et tiedä syytä kokeile lähteä tutkimusretkelle itseesi.
      Mikä läheisyyteen siirtymisessä aiheuttaa kysymyksiä, millaisia kysymyksiä tai mikä ehkä jopa pelottaa?
      Kokeile haaveilla ja unelmoida miehistä ihan vapaasti ja rehellisesti. Millaisen haluaisit rinnallesi, mitä sellaisen miehen pitäisi olla, mitä ei, mitä hänen pitäis osata tehdä ja sanoa eri tilanteissa nimenomaan sinulle jne.
      Kumppani on myös paras ystävä.
      Tutustumalla itseesi rakkaussuhdetta ajatellen tunnet itsesi ennen pitkää tavoittelemisen arvoiseksi. Millaisen miehen haluat sinua tavoittelevan?

      Hakeudu tekemisiin sellaisten miesten kanssa jotka kiinnittävät huomiosi positiivisesti.
      Ja kun olet jonkun kanssa, ole reilusti vain oma itsesi, kaikkine epävarmuuksinesi, sillä muutahan ei ole toiselle tarjota ja jostakin on aloitettava.
      Olet nyt se mikä olet, vuosien päästä olet jo jotain ihan muuta, varsinkin jos olet elänyt parisuhteessa, sillä toinen ihminen muovaa sinua ja sinä häntä. Siinä parhaimmillaan koko rakkaussuhteen ihanuus.

    • Anonyymi

      Minä oon kokenut henkistä ja fyysistä väkivaltaa . En enää halua kenenkään kanssa.

    • Anonyymi

      Miehet odottaa kyllä että nainen tekee kotityöt jotta mies voi juoda kaljaa ja pelata pleikkarii rauhassa, Mies voi lähtee myös kavereiden kanssa baariin pettömisreissulle eikä se haittaa naisia koska nainen ei jätä komeaa miestään. Ei sinun siis kannata seurustella ollenkaan, siitä tulee vain paha mieli koska komeat miehet ei ole uskollisia eikä nainen halua tavis miestä.

      • Anonyymi

        Hyppää jokeen mielipiteines kun et mitään tiedä.


    • Anonyymi

      Olin oikeastaan melko samassa tilanteessa kuin sinä, 17-vuotiaana seurustelin n.1,5 vuotta miehen kanssa joka tuhosi itsetuntoni ja tuon jälkeen olinkin sinkkuna kunnes tapasin nykyisen mieheni 32 vuotiaana. Toki jotain säälittäviä lyhyitä yrityksiä parisuhteeseen itselläkin ollut vuosien varrella, toinen toistaan säälittävämpiä yrityksiä.

      Ajattelin itsekin ihan samalla tavalla kuin sinä, mitä pidempään olin sinkkuna sitä varmempi olin etten edes osaisi seurustella.
      Asiat ovat kuitenkin usein omassa päässä paljon monimutkaisempia kuin sitten oikeasti ovatkaan. Ei se suhteeseen ryhtyminen niin vaikeeta ole kun se sopiva sattuu kohdalle, eikä ole mitään yleisiä sääntöjä miten suhteessa on pakko toimia ja olla. Jokainen on sitä mitä on, ja jollei toinen tykkää niin sitten erotaan.

      Olenko nyt sitten löytänyt sen unelmieni prinssin ja kerron tässä sinulle miten asiat järjestyy aina parhain päin ja tulet elämään elämäsi onnellisena loppuun asti? No en....
      Koko ajan tässä suunnittelen eroa, koska se elämä sinkkuna oli vain niin paljon helpompaa. En sano etteikö elämä voisi parisuhteessakin olla kivaa, ja ehkä minäkin vielä joskus löydän sen ihmisen jonka kanssa se arjen jakaminen ja elämä muutenkin toimii hyvin, mutta tämän ihmisen kanssa ei toimi mikään.

      Joten neuvoni sinulle onkin se, että älä aseta parisuhteelle liikaa odotuksia. Parisuhde kyllä toimii jos on toimiakseen, ja se yhteinen elämä opitaan yhdessä. Jokaisessa suhteessa on omat pelisäännöt ja avain toimivaan suhteeseen onkin avoimuus. Yhdessä keskustellaan mitä toinen haluaa ja odottaa suhteelta, ja muista se että ihan jokainen voi töpeksiä suhteessa vaikka olisikin aina ollut sellaisessa.

      Ja parisuhteessa ei sitten todellakaan toimi asiat niin että vastuu suhteen toimimisesta olisi pelkästään naisella. Itse en koskaan ole tuollaisesta kuullutkaan, jos ei nyt vanhoja aikoja mietitä jolloin naisen vastuulla oli hoitaa koti ja lapset, sillä sitten ei ollut väliä miten itse parisuhde toimi, siitähän ei siltikään silloin lähdetty. Mutta kyllä nykyään se vastuu on ihan kummallakin, vihjailuja ei tarvi kenenkään ymmärtää vaan kyllä suhteessa ne asiat sanotaan suoraan jos asiansa haluaa saada esille. Kun meidän ensimmäinen riitamme oli se että minä yritin keskustella mieheni kanssa eräästä asiasta, mies veti heti mykkäkoulu moodin päälle ja oli vihainen minulle kertomatta edes mistä oikeasti kenkää puristi, niin silloin sanoin miehelleni että minähän en sitten ole mikään ajatustenlukija että jos joku ongelma on niin sanot sen suoraan mutta tollasta en rupee katteleen.

    • Anonyymi

      Ei kannata seurustella jos on heikko pää ja nainen jää miehen tossun alle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4573
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      94
      4504
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4106
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3047
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2641
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2173
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      342
      2125
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      205
      2108
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1735
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1482
    Aihe