ei kahta ilman kolmatta..

v.v.v.v.

Ekat YT:t takana keväällä, tuloksena lomautukset tasaisesti kautta talon. Tokat YT:t nyt päällä, tulossa kohdennettuja irtisanomisia / lomautusta / osa-aikaistamista sinne missä töiden väheneminen näkyy (joillain yksiköillä lama ei ole vaikuttanut bisnekseen mitenkään). Neuvottelut koskee tällä kertaa alle 10 henkeä, ja huhutaan että vielä olisi kolmas kierros tulossa ennen joulua, jälleen alle 10 hengelle.
Kokonaisuutena firmalla ei edes mene huonosti, tuntuu että lamaa käytetään tekosyynä kun halutaan henkilöstöstä yhä enemmän irti ja ei-toivotut henkilöt savustettua pihalle. Ilmapiiri on suoraan sanottuna ahterista ja epäluottamus ja kyynisyys on vallalla. Suurin osa meistä etsii uutta työtä koko ajan - nuorempi polvi erityisesti. Ei varsinaisesti motivoi, kun johto ja omistajat pitävät henkilöstöään typerinä - ihan kuin emme tajuasi milloin meille syötetään tekosyitä ja suoranaista pajunköyttä.
Mitäpä tästä sanotte, kuulostaako reilulta? Tapahtuuko tätä paljonkin nykyään?

51

3748

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • srthje4tk7

      Ensimmäinen irtisanomissatsi oli niitä, jotka olisi voinut irtisanoa jo aiemmin perustellusti ilman YT-menettelyäkin. Jonkin verran on jäänyt eläkkeelle, en tiedä omasta vai firmanko tahdosta. Osa pitkäaikaisista työntekijöistä on vaihtanut työpaikkaa omaehtoisesti, mutta tarvitaanhan tätäkin.

      • Riippas

        Kyllähän tuo on itsestään selvää että ilmapiiri heikkenee ja työntekijät sotivat keskenään...
        Ay-liike/järjestöt ovat rappeutumassa.
        En oikein ymmärrä työnantajien näkemyksiä kun kiristetään työilmapiiriä ja saadaan aikaan tehottomuutta. Kyllä yritykset pitäisi velvoittaa siihen että hyvänä aikana kerätään huonoja aikoja varten puskuri esim. 1vuoden palkkakustannukset, joilla sitten tehdään duunia kun ei mene hyvin. Ärsyttää että yritykset voivat vedättää voittojaan/tulosta ja samaan aikaan Koneen Alahuhta vaatii palkkojen alentamista.
        Repiköön Alahuhta itte omasta "perseestään" nuo alennukset tehostamalla/ulkoistamalla omaa toimintaansa.


      • kysyvä ei eksy
        Riippas kirjoitti:

        Kyllähän tuo on itsestään selvää että ilmapiiri heikkenee ja työntekijät sotivat keskenään...
        Ay-liike/järjestöt ovat rappeutumassa.
        En oikein ymmärrä työnantajien näkemyksiä kun kiristetään työilmapiiriä ja saadaan aikaan tehottomuutta. Kyllä yritykset pitäisi velvoittaa siihen että hyvänä aikana kerätään huonoja aikoja varten puskuri esim. 1vuoden palkkakustannukset, joilla sitten tehdään duunia kun ei mene hyvin. Ärsyttää että yritykset voivat vedättää voittojaan/tulosta ja samaan aikaan Koneen Alahuhta vaatii palkkojen alentamista.
        Repiköön Alahuhta itte omasta "perseestään" nuo alennukset tehostamalla/ulkoistamalla omaa toimintaansa.

        Ruskeankielen lisät ! Työpakalla jossa riidellään,ei tehdä yhteistyötä..


    • -työtön-

      hyvin monessa firmassa. Itsekin sain monien muiden joukossa keväällä lähteä pitkän työsuhteen jälkeen. Nyt siellä on toiset yt:t menossa ja enpä usko, että siihen jää. Paskapuhetta on, että siellä huonosti menis. Omistajien vain täytyy saada tietyn verran voittoa ja senhän saa äkkiä heittämällä kymmeniä ihmisiä työttömyyskortistoon. Ja sekin on ihan selvästi näkyvissä, että työnantajat käyttävät nyt tilaisuutta hyväkseen ja lemppaavat pihalle ne, jotka eivät jollain tasolla miellytä ja joita ei muuten sais pihalle. Ammattiyhdistysliikkeet ovat ihan yhtä tyhjän kanssa tänäpäivänä. Enpä enää yhtään ihmettele, ettei nuoria kiinnosta liittyä ammattiliittoihin. Ja eipä kannata olla uskollinen yhdelle työnantajalle. Kannattaa pitää huolta, että on monen alan koulutus ja työpaikkaa kannattaa vaihtaa muutaman vuoden välein.
      Harmi, että pitää vasta vanhana tajuta tehneensä hyvin monta virhettä. Elämässä pitää työnkin suhteen ennakoida kaikki mahdolliset tulevat katasrofit.

      • la gade meurt...

        näin toimii Tikkurila oy...


    • kyykyssä

      Ja sitten me lauma eläimet teemme kaiken mitä käsketään. No on kyse kuitenkin leivästä ja toimeentulosta. Kun omaisuus karttuu niin tulemme ahnaiksi. Olemme parempaa luokkaa kuin tuo toinen ja omanarvon tunne nousee koko ajan mitä enemmän haalimme ympärillemme tavaraa ja mammonaa. No se kellä on se teettää tietenkin jollakin toisella ja haluaa tietenkin rahoilleen suurimman hyödyn. Ja niin ollen tehdään lakeja jotka mahdollistavat sen. Kansa köyhtyy ja rikkaat keräävät voittoja. Heikompi jää jalkoihin. Ja niin ollen olemme tulleet yhteiskunnassa siihen että kukaan ei enää välitä toisistaan. Eikä sääliä enää tunneta missään muodossa. Jo olet ponnekas työteliäs terve eteenpäin pyrkivä niin sillä pärjäät niin kauan kun sulla rahkeet riittää mutta sen jälkeen oletkin sitten jo valmis "kaatopaikalle" ei siinä enää katsota sitä oletko tätä maata rakentanut tai puolustanut. Tai tehtaan hyväksi ja työllisyyden ja toimeentulon vuoksi raatanut. Tehtaat on jo kauan sitten viety muualle ja osaaminen ja tieto taito levitetty ympäri maailmaa. Että jokainen osaa jo kohta kaiken ja suomalainen laatu ja ahkeruus on kokenut alasajon. Suomi on konkurssikypsä kaikessa suhteessa. On tullut hällä väliä meininki.

    • työtön työn hakia

      olen itse juuri lentänyt pihalle työpaikastani,eli yt on käyty. meidän firma kärvisteli pitkään ja alotti neuvottelut toinen toisensa jälkeen.moni duunari kerkesi jo palaamaan takasin töihin vanhana työntekijänä kunnes taas lensi pihalle seuraavissa neuvotteluissa. tiedän monia joka palasi takaisin useampaankin kertaa.mutta aina joukossa on niin viisaita että ne eivät tule takas. minulle tämä oli 2 kerta kun minut nakattiin pihalle tuon firman palveluksesta.enkä enää halua mennä takasin jon taas kutsu käy!.
      liittoon meillä oltiin yhteyksissä monenkin asian tiimoilta,mutta aika yksin luottamus mies siinä tilanteessa on.liittoa kun ei kiinnosta muut kun ennakko tapaukset!!
      muistan muutaman kerran jolloin luottamusmies kertoi että nyt otetaan liitosta mies puhumaan herroille järkeä.ei esin yt lakia voi soveltaa miten haluaa.mutta koskaan sieltä ei ketään tullut.
      mieti siinä minkälaiseen valoon luottamusmieskin joutuu porukoiden silmissä jos sitä luvattua vahvistusta ei tulekkaan?!. liitot on suomessa täysin valtiovallan\työnantajan talutusnuorassa,hampaattomia!!!
      ammattiliitot ovat aina liian helpolla suostuneet kaikkeen,vaikka lakko asetta pitäisi käyttää paljon herkemmin.esin suomessa työläisen irtisanominen on liian helppoa ja halpaa!!.

      • ????

        toisaalta, ainakin isommissa firmoissa on niitä jotka perseleveänä vain istuvat eivätkä tee töitä ja muuten niistä ei päästä eroon, eli yt-neuvottelut auttavat pääsemään laiskoista maleksijoista eroon. Ja ei ole henkilökohtaisesti sinulle tarkoitettu, mutta olen vain pätkäläisenä ihmetellyt vakiporukan toilailuja.


      • hoitsu

        olisi kannattanut miettiä mille alalle ryhtyy.. No edellisen lama-ajan kaikki muistaa, kun sairaanhoitajat olivat työttömänä ja hakivat muihin töihin. Mutta tämä lama on hoitajien juhlaa. En kadu, että aikoinani lähdin hoitoalalle opiskelemaan. Nyt voin vain valita minne haluan töihin, ja tein sellaisen ratkaisun nyt lama-aikana, että otin lopputilin ja vaihdoin työpaikkaa! Olihan tässäkin vaarana se, että minut potkitaan ensimmäisenä pois uudesta paikasta, jos paha paikka iskee.. Ilmapiiri ja työkaverit ovat vapaamielisempiä ja työnteko pienemmässä yksikössä on inhimillisempää työntekijälle nyt uudessa paikassa. Olisin toki jaksanut isossa laitoksessa, mutta kylmettänyt itseni siihen työhön ehkä sydämenikin siinä sivussa.. :/ Kyllä meilläkin lama näkyy, säästetään, säästetään.. Toivottavasti tästä lamasta vielä päästään! Toivon kaikille jaksamista ja paremmat ajat ovat vielä edessä!


      • laiskottelemaan
        ???? kirjoitti:

        toisaalta, ainakin isommissa firmoissa on niitä jotka perseleveänä vain istuvat eivätkä tee töitä ja muuten niistä ei päästä eroon, eli yt-neuvottelut auttavat pääsemään laiskoista maleksijoista eroon. Ja ei ole henkilökohtaisesti sinulle tarkoitettu, mutta olen vain pätkäläisenä ihmetellyt vakiporukan toilailuja.

        Ehkä et edes tajua mitä vakiporukka tekee. Pahimmassa tapauksessa nukut ruususen unta ja luulet olevasi kaikki he, fiksut, työnsä tehneet, lounaalle lähtijät ym. työpaikallasi


      • enemmän irti työntekijöistä ja kuka sitä nyt oman paikkansa paremmalle antaisi :O


      • Ay-liike on,sen liiton jäsenet,jos jäsent työpaikalla toimivat yhteenkuuluvuuden hengessä ei työnantaja toimi mielivaltaisesti.Itse olen ollut ay-aktiivi ja luottamusmies vuosikymmenten ajan,siinä on tullut nähtyä yhtä,jos toista on tullut ns. turpiin,mutta myös makeita voittoja.Tärkein asia minkä olen pannut merkille tuloksekkaaassa toiminnassa on että jäsenistön rivit ovat suorassa jo ennen,kuin mitään radikaalia alkaa tapahtua,jäsenet on informoitava hyvin ay-liikkeen mahdollisuuksita ja pelisäännöistä(liitot järjestävät tiedotusalan kursseja ja muuta infoa ).Työpaikkakohtainen tiedotuslehti on hyvä keino välittää tietoa jäsenille,pari-kolme lehteä vuodessa pitää jo porukan hyvin tiedon syrjässä kiinni,siinä käsitellään yhteishengen meritystä työpaikalla ja yhteisrintamassa toimimista,mottona:kaikki yhden puolesta,yksi,kaikkien puolesta.Itselläni olisi kertoa lukuisia,koviltakin tuntuvia tarinoita aktiivi-ajaltani,mutta palstatila ei salli enempiä kertoiluja.MUTTA TOIMIKAA HYVISSÄAJOIN,NIIN SAATTE TULOKSI:


    • Jättäkööt vain rauha

      Hyvin paljon. Meilläkin on pelkkiä kusipäitä töissä, toki minuakin solvataan, en vain halua olla missään tekemisissä työkavereitteni kanssa. Olen niin monta vuotta seurannut sitä perseennuolentaa ja pokkailuu kaikenmaailman juorutädeille. Törkeintä minusta on kehoittaa työkaveriaan etsimään uutta työpaikkaa, kun on tiukkaa ja asuntolainaa ja monta kakaraa elätettävänä! Haistakoon tiedättekö pitkän paskan kaikki suurperheet asuntolainoineen. Herätköön herätysliikkeissään tähän maailman todellisuuteen.

    • Vielä 20v eläkkeelle

      Juu, potkut tuli ja loput työporukasta on löysässä hirressä. Ulkoistettu töistä puolet, jolloin henkilöstökuluja on puolitettu, vaikka tulee kalliimmaksi, merkillistä puuhaa. Puolet laitettu kortistoon ja vielä lopputilin yhteydesssä kusetettu. Lomat, lomarahan korotukset ja pekkaset sisällytetty irtisanomisaikaan. Ei reilua. Johtoportaassa ei ole isoluuta käynyt, josta ne isot säästöt tulisivat. Kun ovat itse YT-neuvotteluissa mukana. Luottamushenkilöt ja YT-neuvotteluissa olleet käyvät palkkioksi talon piikkiin syömässä hyvin tehdyistä neuvotteluista, jotka ovat vielä käyty "hyvässä hengessä". Ja vielä kaupungin kalleimassa paikassa. Kyllä on mennyt luotto näihin syötettyihin ja juotettuihin luottamushenkilöihin. Tekevät suuria ja typeriä investointeja, nekin rahat olisi voinut käyttää paremmin, eli työntekijöiden hyväksi. Jopa 30 vuotta saman tyänantajan palveluksessa olleita sanottiin irti. Sen siitä lojaalisuudesta ja sitoutumisesta saa. Kyllä tässä vielä taitaa tulla aika, kuka sammuttaa viimeisenä valot.

      • jeppe66

        Ymmärrän monen työntekijän kielteisen kannan luottamusmiehiin, mutta yleensä syy siihen on väärä tieto.
        Olen itse luottis ja aion hakea jatkoakin jos vain jäsenet valitsevat. Jos et itse viitsi tai uskalla käydä keskustelua yrityksesi johdon kanssa, on silloin suositeltavaa kääntyä luottamusmiehen puoleen. Me olemme myös ns. normaaleja työntekijöitä jotka haluamme parempaa kohtelua ja varsinkin tasapuolista kohtelua jokaiselle työntekijälle. Syy miksi LUULLAAN luottamusmiesten olevan ostettuja on se ettei tiedetä asioitten hitaasta etenemisestä, eikä todella uskolleta sanoa asioita ääneen silloin kun joku tyäpaikan ylempi henkilö kuulisi asian. Halutaan asioitten etenevän nimettöminä, koska luullaan oman maineen menneen piloille. Siksi haluaisinkin kysyä moneltä ns. narisijalta : Mitä sinä olet itse henkilökohtaisesti valmis tekemään työyhteisösi puolesta ja hyväksi, sekä oletko valmis hakemaan luottamusmieheksi ensi kerralla kun valitaan ???
        Totta on, että työnantajat ovat armottomia ja haluavat saada henkilöstöstä kaiken irti mielellään ilmaiseksi. Siksi me tavalliset tallaajat tarvitsemme ammattiliittoja ja niihin jäseniä. Yhdessä voimme ajaa myös heikompien etuja ja oikeuksia.


    • yrittäjä02

      näin tapahtuu. Tulee kommariduunareillekin eteen totuus, mitä on kuunnella ainasta valistusta mukamas huonoista työoloista jne. Oppikaa kunnioittamaan työnantajaanne ja jos ette sitä osaa vaihtakaa työpaikkaa. Suomi on siitä hyvä maa, että hyvälle työntekijälle löytyy aina töitä.

      Ymmärtäkää kolikon toinenkin puoli. Isot yritykset ovat monesti hyvin pitkälti ulkopuolisen rahoituksen varassa. Ulkopuolinen rahoitus on taas jonkun toisen yrityksen/henkilön omistamaa rahaa, minkä he ovat hyvätahtoisesti sijoittaneet yritykseen toivoakseen suurinta mahdollista tuottoa. Jos nämä sijoittajat eivät saa sijoittamalleen pääomalle voittoa, niin pitää löytää tehokkuutta saada sijoitettu pääoma tuottamaan.

      Eli ymmärtäkää, että työpaikkoja lähtee laman aikana ja taas vapautuu noususuhdanteen aikana. Tämä on sitä markkinataloutta.

      Terveisin

      Yrittäjä 02

      • turdus pilaris

        en vain ymmärrä miksi pitää haalia sitä vierasta pääomaa,kun tietää kuinka ahneita ne lainaajat on.onhan meillä suomessa isoja perheyrityksiä joiden ei tarvitse myydä äänivaltaansa .ei lainarahalla pitkälle pötkitä.


      • Ystävällisyys ei mak

        Oliskin niitä rehellisiä yrittäjiä! Niitä jotka antavat koko elämänsä yritykselleen lamoista huolimatta.


      • yrittäjä08
        turdus pilaris kirjoitti:

        en vain ymmärrä miksi pitää haalia sitä vierasta pääomaa,kun tietää kuinka ahneita ne lainaajat on.onhan meillä suomessa isoja perheyrityksiä joiden ei tarvitse myydä äänivaltaansa .ei lainarahalla pitkälle pötkitä.

        ei ymmärrä jos ei ole yrittäjä, ku ei tarvi ymmärtää.


      • kesk.aloittaja
        turdus pilaris kirjoitti:

        en vain ymmärrä miksi pitää haalia sitä vierasta pääomaa,kun tietää kuinka ahneita ne lainaajat on.onhan meillä suomessa isoja perheyrityksiä joiden ei tarvitse myydä äänivaltaansa .ei lainarahalla pitkälle pötkitä.

        ..on tämä aloituksessa mainitsemani firma. Ei teollisuusyritys, ei kommareiden pesä kuten joku asian ilmaisi. Asiantuntijayritys, lähinnä.
        Että paskanjauhantaa tuo, että perheyrityksessä ois jotenkin parempi olla töissä.


    • 2+11

      aina tekosyynä saneerataan purukkaa ulos ja sit kun alkaa menee hyvin niin ei oteta lisää vaan painetaan pienellä porukalla ylipitkiä päiviä paskat välitetä ihmisten jaksamisesta eikä muustakaan kunhan osakkeen omistajat saavat rahansa

      • ziisus sentään

        Mitä vittua rutisette, nyt näette oliko IN äänestää kokoomusta, siinä oikein trendi puolue nuorille, voi isä meitän, olishan työväen puolueetkin jotka ajattelisivat juuri näiden rutisijoiden asioita mutta kun on niin trendikästä olla kokoomuslainen....eli juuri se omistaja puoli!!!

        Kohtahan se yleislakko tulee taas jos ei muu auta noihin järkyttäviin yt lukuihin, kun koko suomi seisoo, on työnantajan PAKKO lopettaa armoton sorto tai sitten köyhtyvät duunareiden rinnalla myös!


      • kalliimpi
        ziisus sentään kirjoitti:

        Mitä vittua rutisette, nyt näette oliko IN äänestää kokoomusta, siinä oikein trendi puolue nuorille, voi isä meitän, olishan työväen puolueetkin jotka ajattelisivat juuri näiden rutisijoiden asioita mutta kun on niin trendikästä olla kokoomuslainen....eli juuri se omistaja puoli!!!

        Kohtahan se yleislakko tulee taas jos ei muu auta noihin järkyttäviin yt lukuihin, kun koko suomi seisoo, on työnantajan PAKKO lopettaa armoton sorto tai sitten köyhtyvät duunareiden rinnalla myös!

        Hei voin kertoa että en ole matemaattisesti nero. Sen osaan kyllä ajatella vaan että katso vaan tilastoja ja muita diagrammeja siitä, miten markkinatalous ottaa omansa. Ei köyhät työläiset ole alun perinkään olleet syypäitä taloudelliseen lamaan! Perustarpeet ovat ruoka, vaatetus ja asunto.


      • tiedetään

        Mikä sinäkin oikeasti olet kun painat ylipitkää päivää? Hah hah! Painukoot ulos AY-liikkeistä vaan harrastelemaan omia harrasteitaan, mitä lieneekään (keksivätkö?).


      • yrittäjä08

        jos nyt ihan semmonen perusasia että osakeyhtiön on tarkooitus tuottaa voittoa!! koska sillä me kaikki elämme. kitinät pois


    • NiinVäärinEttä...

      Ihmettelen myös samaa... Firman ainut osasto joka tuottaa tulosta ja meiltä sanotaan porukkaa irti ja pakkolomia yms yms... tuntuu kuin vain yksi osasto pitäisi firmaa pystyssä.
      Ja irtisanomiset jaetaan juuri niille joilla se kieli ei ole perseessä kiinni ja ketkä uskaltaa sanoa oman mielipiteensä.
      Ihmettelen ettei firman hallituksessa ole tehty mitään leikkausia. Toisaalta siellä on tämä hyvä veli/kaverille kans meininki.
      Kaverille keksitään mitä ihmeellisempiä(turhia) virkoja ja mitä hienommalta englanniksi kuulostava titteli sitä paremmat mahollisuudet että työpaikka säilyy.
      Kiva tässä nyt sitten roikkua löysässä hirressä kun ei oikeen tietoo tulevaisuudesta. Ja vaikka on vakituinen paikka niin se ei todellakaan takaa mitään.

      • Kovia kokenut

        Lamaa käytetään ihan härskisti hyväksi, ne naamat jotka pomoa ei miellytä, niin pidetäänpäs Yt neuvottelut
        niin saadaan porukkaa pihalle. Koko ajan kuitenkin toisesta ovesta otetaan uutta väkeä sisään, kyllä
        ottaa päähän tämän ajan työvoimapolitiikka, ei mitään inhimillisyyttä eikä ihmisarvoa työläisellä ole.
        Itse tämän kaikki karvaasti kokeneena kahdessa eri työpaikassa. Nyt roikun kuin hirressä pienen
        työttömyyskorvaukseni varassa. Matkustella ei voi ja ruokaa voi ostaa vain minimaalisesti että saa
        rahat jotenkin riittämään.


    • Nessu

      Meillä ei käydä yt-neuvotteluita, vaan rikotaan lakia täysillä. Omistaja vaihtui jälleen ja nyt kun pääomistajana ovat eläkevakuutusyhtiöt meno vasta rankaksi meni. Potkitaan vuodenaikana sairaslomalla olleet lomautusten kautta ulos ja jatketaan väliaikaisilla sopimuksia, niin saadaan työtkin hoidettua.
      Olkaa kuitenkin onnellisia, Teidänhän rahoillanne tätä tehdään.

      • tappajavarjo

        mua ainakin alkaa vähän ärsyttää jostain lamasta vauhkoominen kun on paljon asioita jotka on vissiin vähän vakavempia kun joku lama... ja tuli vielä mieleen että ei niitä ihmisiä töihin palkata naaman ja ruumiin rakenteen perusteella (ellei ole joku kauneus-ala kyseessä) vaan sen perusteella mikä on aikaisempi kokemus ja koulutus.


    • kjg

      Onko siinä jotain väärää, että tuottamattomat ja ei-toivotut henkilöt poistetaan vahvuudesta tälläisinä aikoina. Meillä laitettiin kaikki paskakasat pihalle ja jäljelle jäänyt väki oli vaan tyytyväisiä. Nousukauden aikana firmat joutuvat kiireessä ottamaan työntekijöitä, jotka tulevat ns. PÄIVÄKOTIIN aikuiset ihmiset siis.

      Nyt putsataan pöytä näistä, että ollaan kilpailukykyisiä, kun taas päästään vauhtiin.

      • Jotain rajaa

        Eli vähennetään johtoportaasta jotka eivät tee käytännössä töitä, ainoastaan ns. kantavat vastuun. Siis vastuun siitä että irtisanovat työntekijöitä. Valkokaulusväki suojaa itse itsensä yt:n ulkopuolelle, pitävät palkka- ym. -etunsa (joista eivät tasan tingi yhtään), muilta viedään lomarahat, lomautetaan ja irtisanotaan. Reilua?


      • joulu on jo ovella

        Näin se vaan nyt on, että noi paskakasat siivotaan pois tämmösenä aikana(sit ne ruikuttaa täällä netissä)! ja se on ihan oikein, monen kannattais katsoa peiliin jos monoo tulee... tietysti tämmösenä aikana irtisanotaan myös paljon hyviä työntekijöitä... eli ei se syyllinen aina sieltä peilistä löydy! Ja jos ei ni hyvä sitten!! Itse teen paljon asiakkaiden luona työtä, ja kyllä todellakin monenlaista viheltelijää/ kynän pyörittelijää firmoissa näkyy... nyt niistä sit koitetaan päästä eroon.. vitun suojatyöpaikat... laiskiaisia tää tilanne varmaan eniten ottaa pannuun, kun tulevaisuudessa ei samanlaista sluibailua kattella!!! Ja jos ei edellisessä duunis hommat kiinnostanut-> harkitse uuden ammatin opiskelua!


      • kjg
        joulu on jo ovella kirjoitti:

        Näin se vaan nyt on, että noi paskakasat siivotaan pois tämmösenä aikana(sit ne ruikuttaa täällä netissä)! ja se on ihan oikein, monen kannattais katsoa peiliin jos monoo tulee... tietysti tämmösenä aikana irtisanotaan myös paljon hyviä työntekijöitä... eli ei se syyllinen aina sieltä peilistä löydy! Ja jos ei ni hyvä sitten!! Itse teen paljon asiakkaiden luona työtä, ja kyllä todellakin monenlaista viheltelijää/ kynän pyörittelijää firmoissa näkyy... nyt niistä sit koitetaan päästä eroon.. vitun suojatyöpaikat... laiskiaisia tää tilanne varmaan eniten ottaa pannuun, kun tulevaisuudessa ei samanlaista sluibailua kattella!!! Ja jos ei edellisessä duunis hommat kiinnostanut-> harkitse uuden ammatin opiskelua!

        Noista viheltelijöistä pitää juuri päästä eroon.

        Ja tuossa joku itki välissä, että johtoa ei potkita yms. Meillä laitettiin aivan samallalailla esim. laatuorganisaatiosta kaikenmaailman kehityspäälliköt pellolle. Eli kyllä se koskettaa aivan samallalailla johtoa. Ja kaikille tulee 1 kk palkaton jakso joka muuten ollaan töissä minä mukaanlukien. Eli siinä voi jokainen itkijä miettiä tulisitteko töihin palkatta, kuten me johtoportaassa.

        Kyseessä n. 150 hengen metallialalla toimiva yritys.


      • ääääääääääääää

        ja muista katsoa selkäs taakse. Työpaikoilla on tällähetkellä sellainen meno. Sinäkin voit joutua jäähylle.


    • syvältä

      Jospa heitettäiskin pois niitä, jotka istuskelevat kahvilassa ja pitävät pitkiä ruokatunteja, mutta kun
      ahkerammasta päästä pistetään pois. Eli ruskeakieliset saavat loikoilla rauhassa ja muutama kiltti sitten
      tekee heidänkin puolestaan ja vastailee puhelimeen...
      Ja ne luottamusmiehet, nekin vaan petaavat itselleen ja vaimolleen (kenties muutamalle
      kaverilleen) työpaikkaa eivätkä tee mitään.
      Ahneita ihmisiä pullollaan tämä maailma....
      Osakkeenomistajat aina vain haluavat isommat voitot...

      • veeteetee

        mieltä. Nuoleskelemalla se työpaikka säilyy. Kädet taskuissakullkevat ponnarimiehet senkun kasvattavatmahojansa.


      • K..vaan
        veeteetee kirjoitti:

        mieltä. Nuoleskelemalla se työpaikka säilyy. Kädet taskuissakullkevat ponnarimiehet senkun kasvattavatmahojansa.

        Mikä on sinun tuottavuusprosenttisi?


      • je

        j


      • !
        je kirjoitti:

        j

        vastasin sinun viestiisi vain!


      • Vad gör du egentlige
        veeteetee kirjoitti:

        mieltä. Nuoleskelemalla se työpaikka säilyy. Kädet taskuissakullkevat ponnarimiehet senkun kasvattavatmahojansa.

        Laske myös virheprosenttisi, älykkyysosamääräsi, pomosi älykkyysosamäärä, työkavereittesi älykkyysosamäärä....jne, jne...


    • ylennetty

      ei mene aina onnen lahjat vaan tasan:) rutisijat notkuu kotona eikä työmailla..ihan oikein menee mielestäni. en minäkään yrittäjänä pitäisi turhia kitisiöitä/laiskimuksia töissä, uskon että työmaiden motivaatio kasvaa kun nämä valittajat/marisijat sieltä häviävät valittamasta sortamistaan...kaikki on aina vain sen työnantajan vika!!!!

      • jsdvbvb

        helppo puhua tollasta sontaa.


    • Anonyymi

      Sama homma oli meidänkin metallifirmassa kun vuosi sitten alkoi ensimmäiset YT:t.

      Ensimmäisten joukossa sai lähteä ne ketkä eivät kuuluneet syystä tai toisesta johtoportaan suosikkeihin tai olleet sukua oikeille ihmisille tai muuten vaan eivät alentuneet nuoleen ylemmän tahon perseitä.
      Pärstäkerroin on se mikä ensimmäisenä ratkaisee,sitten vasta ammattitaito ainakin meidän firmassa.

      • Tj

        Jos tarvii valita kahden pahan välillä molemmat ammattimiehiä ja toinen aina purnaa vastaan tai hangoittelee. Toinen tekee työnsä aina purnaamatta, ehkä sitten hiukan huonommalla laadulla mutta ei kuitenkaan merkittävästi niin eipä tarvitse kahta kertaa miettiä kuka lähtee.

        Oppikaa nuolemaan niitä perseitä tai alkakaa itse pomoiksi. Nuolin ja tässä ollaan itse johtajana. Kiitos ja Moi.


    • Orjakansalainen

      Vielä tulee aika aikaisemmin kun arvaattekaan että taas huudetaan tosissaan työvoimapulaa.
      Tarjolla on vain mutanttigeenistö ulkosuomalalaista. Niille pitää suomikin opettaa.
      Seuraavasta nousukaudesta tulee todella mielenkiintoinen.

      • Anneliis

        Mun mielestä jos pitää koko ajan purnata, on väärässä paikassa töissä, väärän ihmisen kanssa aviossa, väärässä maassa asukkaana.... yms. Pitäisi nyt jokaisen ymmärtää, että kun on epämiellyttävä, ei tykätä. Eikä töissä ole pakko olla, niin ajattelee työnantajakin. Tietysti se laittaa ulos purnaajat ja epämiellyttävät henkilöt, jotta työpaikan ilmapiiri pysyy muille mahdollisen siedettävänä. Eikö tämä ole ihan loogista??? Muualle duuniin jos ei homma miellytä.


      • Ihme touhua
        Anneliis kirjoitti:

        Mun mielestä jos pitää koko ajan purnata, on väärässä paikassa töissä, väärän ihmisen kanssa aviossa, väärässä maassa asukkaana.... yms. Pitäisi nyt jokaisen ymmärtää, että kun on epämiellyttävä, ei tykätä. Eikä töissä ole pakko olla, niin ajattelee työnantajakin. Tietysti se laittaa ulos purnaajat ja epämiellyttävät henkilöt, jotta työpaikan ilmapiiri pysyy muille mahdollisen siedettävänä. Eikö tämä ole ihan loogista??? Muualle duuniin jos ei homma miellytä.

        Taidat itse olla niitä, joka ottaa esimieheltä poskeen joka välissä, jotta saat samalla edistettyä omaa asemaasi ?!

        Monella työpaikalla purnaamista syntyy eritoten siitä, että joku pelle tulee neuvomaan kuinka töitä pitäisi tehokkaasti. Ihan sama kun minä tietoliikennealan insinöörinä menisin neuvomaan kirurgia kesken leikkauksen.


      • anneliis
        Ihme touhua kirjoitti:

        Taidat itse olla niitä, joka ottaa esimieheltä poskeen joka välissä, jotta saat samalla edistettyä omaa asemaasi ?!

        Monella työpaikalla purnaamista syntyy eritoten siitä, että joku pelle tulee neuvomaan kuinka töitä pitäisi tehokkaasti. Ihan sama kun minä tietoliikennealan insinöörinä menisin neuvomaan kirurgia kesken leikkauksen.

        ...kävi nyt pieni arviointivirhe - vedän nyt elämäni kolmatta yritystä, nyt ei ole siis pomoja...niitäkin on joskus ollut - eikä nyt kyllä alaisiakaan...niitäkin on joskus ollut. Muutamia työpaikkoja olen käynyt ja pärjännyt ihan omalla osaamisella ja positiivisuudella, en poskeen ottamisella. Ja tietoliikennealallakin olen ollut, on siellä insinööreillä ja diplomi-insinööreillä tuota pellettelyä, keskinäistä kilpailua yms. ajatustesi mukaista ollut...onko niin vaikea sietää että joku toinenkin tietää??? Sen tiedän sinulle neuvoa, että purnaamalla ja pellettelemällä ja pullaa odottamalla ei mitään asioita hoideta, vaan ahkeruudella ja osaamisella ja uuden oppimisella sekä sillä ajatuksella, että kun tarpeeksi purnaa eikä tykkää, niin ovi on aina auki, sinne vaan raittiiseen ulkoilmaan hakemaan parempaa...Ja insinöörinkin kannattaisi ensin miettiä pitkään ennenkuin antaa omia arvioitaan siitä mistä ei mitään tiedä.


    • ampiainen*

      Tehottomat lusmuilijat ja muut saikkuilijat pistetään pihalle tilaisuuden tullen. asianosaiset voivat mennä peilin eteen miettimään, että kuinka nyt näin kävi.

      • v.v.v.v.

        Miten se on niin vaikea tajuta, että kaikissa firmoissa se ei mee noin? JA miks se on niin vaikeeta tajuta, että tökerösti hoidettu henkilöstöpolitiikka, mukaanlukien tökerösti ja suhmuroiden hoidetut yt:t, myrkyttää työpaikalla ilmapiirin myös jäljellejääneiden kesken?

        Ajattelin itsekin noin että "laiskat pihalle, hyvä vaan" kunnes itse jouduin keskelle yt-neuvotteluja ja näen että asiat ei ole aina niin yksikertaisia. En nyt ala enempää detaljeja paljastamaan, jonkinlaisesta perverssistä lojaaliudesta työnantajaa kohtaan.

        Jotenkin toivois että keskustelu etenisi pidemmälle tästä mustavalkoisesti ajattelevien ääripäiden nokittelusta...


      • Riippas
        v.v.v.v. kirjoitti:

        Miten se on niin vaikea tajuta, että kaikissa firmoissa se ei mee noin? JA miks se on niin vaikeeta tajuta, että tökerösti hoidettu henkilöstöpolitiikka, mukaanlukien tökerösti ja suhmuroiden hoidetut yt:t, myrkyttää työpaikalla ilmapiirin myös jäljellejääneiden kesken?

        Ajattelin itsekin noin että "laiskat pihalle, hyvä vaan" kunnes itse jouduin keskelle yt-neuvotteluja ja näen että asiat ei ole aina niin yksikertaisia. En nyt ala enempää detaljeja paljastamaan, jonkinlaisesta perverssistä lojaaliudesta työnantajaa kohtaan.

        Jotenkin toivois että keskustelu etenisi pidemmälle tästä mustavalkoisesti ajattelevien ääripäiden nokittelusta...

        Lainaus: -->Yrittäjä08
        jos nyt ihan semmonen perusasia että osakeyhtiön on tarkooitus tuottaa voittoa!! koska sillä me kaikki elämme. kitinät pois ......
        -->Eipäs ole...nollatuloksella ei kerry yhteisöveroja vaan ainoastaan työntekijöiden verotulot ovat käytössä.

        Yhteistyöllä saadaan suomi nousuun....ei "tämänkin ketjun kaltaisella riitelyllä" saada muuta kuin etulyöntiasema muille maille.
        Suosittelisin suomessa yrityksille tulos/voittotavoitteen pienentämistä eli pienenmpiä osinkoja osakkeenomistajille. Nuo osingoista säästyneet rahat voisi käyttää henkilöstön oikeanlaiseen "tuottavuuden"/hyvinvoinnin parantamiseen.
        Katsokaa yrittäjät saisitteko 1 euron lisäsatsauksella työntekijään 2euron sijasta3 euroa.
        Noh lienee "utopistista" ajatella niin kauan kuin "despootit/patriarkat" jotka ovat juntanneet itsensä yrityksiin vuosikymmenten aikana, poistuvat "luonnollisen poistuman kautta" yrityksistä. Ehkä heidän poistuttua saadaan uudet paremmat näkemykset vallalle. Sillä "nykyuoret" ymmärtävät kyllä hyvinvoinnin päälle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe