kertokaa viisaudenhampaan poistosta

A78

Alaleuan viisaudenhampaani on alkanut vaivata ja olen suunnitellut sen poistattamista. Kärsin kovan luokan hammaslääkärikammosta, mikä luonnollisesti hillitsee haluani ryhtyä operaatioon.
Haluaisinkin nyt faktatietoa ja kokemuksia siitä miten alaviisaudenhampaan poisto on sujunut sen kokeneilla. Auttoiko puudutus vai sattuiko, kestikö toimenpide kauan, oliko jälkisärkyjä ja kestivätkö ne pitkään jne. jne. ??

43

42333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käynyt

      tottakai on puudutettava että voi hampaan vetää pois mikä luonnoliseti, tuntuu vähän ja verta hetken vuotaa.paljon vähemmän aikaahan se tuntuu kuin vaikka poraaminen missä välillä saattaa vihloa poratessa, ja poraaminen kestää yleensä paljon, kauemmin kuin hampaan poisto.

      • hampaat pois!

        Yläviisaudenhampaat saa yleensä vetämällä pois. Kunnon puudutus ja naps! Alahampaat onkin sitten jo toinen juttu; joudutaan usein turvautumaan "leikkaukseen". Minulla leikkaus tapahtui erikoishammaslääkärin vastaanotolla (etsi sellainen lääkäri, johon voit luottaa, ei mitään poropeukaloa terkkarissa) piikkiä ensin kunnolla ja sitten hammas pois. Toisella kerralla jouduttiin poraamaan myös pala leukaluusta, mutta ei sekään sattunut, kun oli kunnollinen puudutus. Autolla minä ajelin kotiin lepäilemään, mutta olisi tietysti kiva jos olisi joku muu kuskina. Töihin ei samana päivänä kannata yrittää, mutta ei ne leuat kauaa kipeät ole. Syödä voi varovasti, buranaa avuksi.


    • Ovidiu

      Jos yhtään epäröit, hakeudu yksityiselle suukirurgille, pyydä sedaatio tai esilääkitys ja poistata kaikki viisurit kerralla. Se maksaa, mutta hoito on hyvää ja sitten ei tarvitse enää funtsia niiden poistattamista.

      Minulta poistettiin kaikki 4 viisuria kerralla (2 niistä ei ollut edes puhjennut) Hammaslaserissa.

      Useita puudutuspiikkejä, rutina kuului, mutta varsinaista kipua ei toimenpuiteen aikana ollut. Sain suonensisäisesti midatsolaamia (Dormicum), joka aiheutti kivan pöhnän. Itse operaatio kesti alle tunnin, sen jälkeen sain lepäillä pari tuntia. Sain vielä kipulääkettä suoneen ennen poistumista.

      Reseptit sain penisilliinikuuriin (1. tabl jo Laserissa), Panacodiin XX ja Ibuxin 600 mg:aan XXX. Yksi hammas n. 150 € eli yht. n. 600 €, josta KELA korvasi n. 150 €. Tikit liukenivat itsestään pois.

      Mikäli hinta on Sinulle ylipääsemätön ongelma, voit kysellä sitä eri paikoista.

      Mikäli menet kunnalliselle puolelle yleishammaslääkärin potilaaksi, muista VAATIA penisilliini- tai jokin antibioottikuuri, kunnon kipulääkitys ja rauhoittava esilääkitys ennen toimenpidettä. Julkisen puolen lekurit ovat joskus nihkeitä lääkkeiden suhteen.

      Puudutuksen kyllä tänä päivänä saat pyytämättäkin. Mengelen ajat ovat Suomessa ohi, todennäköisesti...

      • jeppe11

        Maksoiko yhden viisaudenhampaan poisto sen 150e kaikkine kuluineen???


    • Minna

      Minulta poistettiin viisaudenhampaat, ensin oikea ylä-ja ala (samalla kerralla) ja parin viikon päästä vasemmalta molemmat. Jännitti tosi paljon, mutta puudutusainetta laitettiin niin paljon, ettei takuulla tuntunut kipua missään. Ne puudutuspiikit voi vähän pistää, mutta ei todellakaan paljoa. Lääkäri oli tosi mukava ja ymmärsi että mua pelotti. Se mikä oli ehkä epämiellyttävintä, oli se kun ne revittiin pois ja siihen tarvittiin vähän voimaa. Mutta kyllä kannatti!!

    • Mariska

      Itsekin pelkäsin viisaudenhampaiden poistoa, mutta nyt kahden hampaan poiston jälkeen en enää pelkää. Vielä pitäisi kaksi poistaa. Puudutus tuntuu hiukan kihelmöintinä, mutta muuten toimenpide on täysin kivuton.

    • hampaat poistettu

      mul on poistettu kaikki viisaudenhampaat mut yhden hampaan kans kävi niin että sen juuret oli tulehtunu eikä hammaslääkäri huomannu sitä,joten hammasta revittiin niin että mulla tuli vesi silmistä.eihän puudutus silloin autu kun mätää on juurissa!sanottiin vaan että:se oliki tulehtunu,olis tarvinnu syödä antibiootit ensin.et sillai.pyydä ainaki kuvaamaan juuret ensin ennenkuin niitä ruvetaan repimään.ei ollu kiva kokemus.

    • minä

      Miulla on tuosta kokemusta, meillä on suku vika että kaikilta joudutaa repii visurit, sill ä ne kuitenki rupevat oireilemaan.
      Olen 17 vuotias ja minulta revittiin vuosi sitten kaikki visurit, tulivat vähän ennen aikojaan ja rupesivat myös oireilemaan kovasti.

      Minulla oli ihan sama juttu, pelkäsin hammaslääkäriä kuollakseni, mutta pakkohan sinne oli mennä sillä kärsin jo niin pitkään kivusta ettei mitkään lääkkeet enää auttaneet ja oli pakko mennä.

      hammaslääkäri sanoi minulle ettei ole nähnyt samanlaisia juuria kellään, niin pahat vinkurat ne olivat.. ja minulla ei kun pelko kasvoi.
      Ala visureitten poisto oli itseasiassa minulla helpompaa kuin ylävisureitten.

      Alavisurit lähti helposti, mutta ylävisurit oli toista luokkaa..
      Puudutus auttoi, ja sano vain suoraa jos sinut on puudutettu ja vielä koskee, sillä hammaslääkäri lisää sitten puudutusta tarpeen mukaan.
      Toimenpide kestää joku puolituntia - 45min. riippuen hampaan ominaisuuksista.

      Sen jälkeen koski vain päivän, ei sitten enää.
      Mutta yksi vinkki: ota vaikka ibusalia tai jotain muuta särkylääkettä vähä ennen hammaslääkärille menoa niin sitten ei ainakaan koske toimen piteen aikana eikä sen jälkeen. Niin minä tein :)!

      :) Lycka till!
      äläkä turhaan pelkää! :) on sitä kauheampaakin..
      ps. tulin juuri juurihhoidosta..

    • ville73

      Juuri tulin alaviisurin poistosta! Leikkaamalla otettiin. Lekuri sano, että ei saanu juuria kokonaan pois, mut ei kai pitäis olla haittaa. hammas vuotaa verta jonkin verran, vaikka se tikattiin. särkee pirusti ainaki ny, kieli ja alaleuka vielä puuduksissa. 1,5h siihen meni aikaa. Jos et muuten uskalla mennä, niin ota musta mallia ja pyydä H-lääkärin antaan sulle 10mg diapami, nioin ei ainakaan pelota. niin mäkin tein!

      • simo24

        ei jumalauta.. kävin perjantaina ottaa 8 hampaan pois, just heräsin koomasta.. suu on vielki nii turvonnu et ei saatana purkka mahu sinne. ja sitte se lekuri otti palan kielestä vahingossa sain 2 € korvauksia.. mahtava reissu. nyt paapii.


      • mumsku
        simo24 kirjoitti:

        ei jumalauta.. kävin perjantaina ottaa 8 hampaan pois, just heräsin koomasta.. suu on vielki nii turvonnu et ei saatana purkka mahu sinne. ja sitte se lekuri otti palan kielestä vahingossa sain 2 € korvauksia.. mahtava reissu. nyt paapii.

        onko kellään tietoa mitä maksaa sedaatio ja hampaan paikkaus? tai saako julkisilta hammaslääkäreiltä esikipulääkettä ja tomiiko?


      • lankatyttö
        mumsku kirjoitti:

        onko kellään tietoa mitä maksaa sedaatio ja hampaan paikkaus? tai saako julkisilta hammaslääkäreiltä esikipulääkettä ja tomiiko?

        moikka, mulle tehtiin sedaatio perjantaina, sedaatio itsessään maksoi 450€( 2 tuntia) oli ihana tunne kun heräsi, ei kipuja eikä tajunut lainkaan mitä tehtiin


    • hammas91

      Itsellä poistettiin ala viisaudenhammas leikkauksessa noin. 1kk takaperin. Itse pelkään hammaslääkäriä kans tosi paljon, ja vapisin kuin, hullu ennen operaatiota. Mun alaviisauden hammas oli tosi hankalasti, jotenkin hermon ympärille kiertyneenä, mikä ei helpottanut pelkoani yhtään. Mutta, ei se niin kamalaa ollut... =) Hammas vuoti seuraavan 24h leikkauksen jälkeen ja jouduin hakemaan apteekista lisää tuppoja leikkauksen jälkeen. Kipeä se oli seuraavat 3-4 pv. Tosin pyysin lekurin kirjoittamaan mulle reseptillä särkylääkettä, mikä khyllä vei kivunkin tosi hyvin.

      Leikkauksen yhteydessä tuli tieto et kaikki mun viisaudenhampaat on leikattava/ poistettava. Seuraavaa leikkausta olenkin jo suunittelemassa =) ihan hyvillä mielin...

    • Hyvä kokemus

      Eilen vietiin ylä- ja alaviisuurit vasemmalta. Pelotti niin kamalasti, mutta turhaan. Alle 20 minuuttia ja koko homma puudutuksineen ohi. Pelkäsin, että olen kipeä pitkään, mutta tänä aamuna ei mitään ongelmaa. Hieman särkee, mutta puhuminen sujuu ja suu aukeaa normaalisti. Kiitos kunnallinen hammashoito! Lasku oli alle 50 euroa eikä enää pelota, kun ottavat vielä yhden hampaan viikon päästä pois.

      • kohtalon päivä,

        onks joltain poistettu 2 2 siis kaikki eri kerralla kuitenki....=??

        onks jollai jääny psysyvä hermokipu tai muuta ällöö??


        pelottaa vaan niin muite puheet


    • Heiriii

      Multa leikattiin eilen kolme viisaria, yksi ylhäältä ja kummatkin alaviisurit. Toimenpide tehtiin Helsingissä kirurgisessa sairaalassa, johon sain lähetteen omalta kunnalliselta hammaslääkäriltä. Päädyttiin leikkaamaan kaikki kolme kerralla nukutuksessa, koska olen kova jännittäjä ja alaviisurit menivät lähellä hermoja. Toinen alaviisuri myös oli aivan vaakasuorassa viimeistä poskihammasta vastaan. Hampaasta otettiin ennen leikkausta tarkat röntgenkuvat.

      Noin tuntia ennen leikkausta sain esilääkkeen, jossa oli kaksi kipulääkettä, diapamia ja vatsan suojalääke. Leikkaus kesti vain 40 min eli hampaat lähti ihan nätisti pois. Vain yksi viisareista oli näkyvissä, kaksi muuta täysin peitossa. Toinen alaviisuri oli aivan vaakasuoraan viimeistä hammasta kohti, joten se jouduttiin pilkkomaan ja vissiinki vääntelemään ja kääntelemään pois. Leikkauksen aikana sain kipulääkettä suoneen, myös suu puudutettiin.

      N. vartti leikkauksen jälkeen heräilin heräämöstä, jossa poskille leitettiin kylmäkääre ja sain Burana 800:sen. Siitä siirrettiin hiljalleen takaisin osastolla, jossa sai lepäillä pari tuntia. Kolme tuntia leikkauksen jälkeen sai jätsiä ja mehukeittoa. Kotiin pääsin saattajan mukana samana päivänä.

      Kokonaisuudessaan leikkaus ja nukutus sujui todella hyvin ja voin koko sydämestäni kiittää kirurgisen sairalan osasto kakkosta hyvästä hoidosta! Kipuja on ollut vain vähän ja turvotusta on vain vasemmalla puolella, mistä leikattiin vaikein tapaus. Sain hyvät hoito-ohjeet ja kipulääkkeeksi Burana 600 6h välein, tarvittaessa Panacodia sekä viikon antibiootin. Lisäksi aamuin illoin pitää lisäksi purskutella Paroexilla. Sairaslomaa sain kolme päivää ja lisää luvattiin kirjoittaa, jos tuntuu siltä.

      Eilen käskettiin syömään vain viileetä jätsiä, viiliä, mehuja ym. Tänään saa sitten jo syödä vapaammin eli mitä pystyy syömään. Haavat vielä vuotaa jonkin verran eli suussa on aika ankea veren maku. Ruoka ei oikein maistu, mutta kai se tästä pikku hiljaa :) Hampaita en uskalatanut harjata vielä eilen kun kotiin pääsin vaan tänä aamuna ekan kerran. Tikkejä pitää tietysti varoa ja aika varovasti muutenkin harjata.

      Oma kokemukseni oli siis hyvin positiivinen ja voin suositella nukutusta koville jännittäjille! Minua ei koskaan ollut nukutettu ja se tietysti vähän jännitti, mutta en tiennyt mistään leikkauksesta mitään ja olen todella tyytyväinen tähän päätökseen. Toivottavasti ei tule mitään jälkijuttuja, näinkin helposti kun kaikki tuntui menevän. Tsemppiä kaikille hammaspoistoon meneville! :)

      • 17+12

        Vaivasiko sinua ne viisaudenhampaat, joista ei päällepäin näkynyt mitään? Vai miten päädyttiin leikkaamaan? Itse olen miettinyt, että onko mulle edes tulossa viisureita alapuolelle, kun ei mitään näy eikä tunnu mutta ilmeisesti ne voi siellä ollakin vaikka vaakatasossa kuten sulla.. :/


      • pelokas opsikelija

        Hei Heiriii
        Paljonko tuo kaikki maksoi sinulle nukutuksessa kun sait lähetteen kunnaliselta hammaslääkäriltä?
        Minulla on puhennut kaikki 4 neljä viisauden hammasta ja reikiäkin on mute ne pysty edes soittamaan hammaslääkäriin kovan pelkoni vuoksi puhumattakaan että menisin sinne. Voisin kuvitella meneväni ainoastaan jos minut nukutetaan koko homman ajaksi, mutta yksityiselle ei oikein ole varaa mennä niitä poistattamaan. epätoivoinen


    • pelokas opiskelija

      Hei Heiriii
      Paljonko tuo kaikki maksoi sinulle nukutuksessa kun sait lähetteen kunnaliselta hammaslääkäriltä?
      Minulla on puhennut kaikki 4 neljä viisauden hammasta ja reikiäkin on mute ne pysty edes soittamaan hammaslääkäriin kovan pelkoni vuoksi puhumattakaan että menisin sinne. Voisin kuvitella meneväni ainoastaan jos minut nukutetaan koko homman ajaksi, mutta yksityiselle ei oikein ole varaa mennä niitä poistattamaan. epätoivoinen

    • Brii

      Itseäkin kiinnostaisi mitä kustantaa suomessa yksityisellä, asuin Kiinassa jonkin aikaa sitten ja siellä tuli poistettua hammas kun alkoi vaivaamaan ja maksoi noin 1000 euroa röntgenkuvan kanssa, pääsee varmaan Suomessa halvemmalla? Ja siis yksi hammas poistettiiin tuolloin aiemmin,

      • HLL Porista

        Leikkauksellinen viisaudenhampaan poisto maksaa Suomessa noin 175-260 euroa (omavastuu).


    • ex-viisuri

      kannatta poistaa

    • gjsu

      kauhea kokemus

    • jbiiub

      kiitos tiedosta

    • päiväsitten

      Minulta on poistettu ylhäältä molemmat viisaudenhampaat eilen ja tähän mennessä kokemus on ollut yllättävän positiivinen, joten halusin kirjoittaa ensimmäiset kokemukset kun ne ovat vielä tuoreena muistissa.

      Ensinnäkin olen yli 30-vuotias, mutta vuosien varrella suuntarkastuksessa on silloin tällöin ehdotettu niiden poistoa, joten päätin viimein, että menköön kun ei niistä ei ole apua ja kasvavat hieman vinoon.

      Operaatiota edeltävänä päivänä asia kävi hieman mielessä, mutta työasiat pitivät aiheen tehokkaasti pois mielestä. Hammaslääkärille tullessa hieman jännitti, mutta hammaslääkäri oli rehdin äijähuumorin omaava henkilö, joka sopi minulle hyvin. Voisin uskoa että herkkäsieluiset eivät ehkä olisi aivan samaa mieltä asiasta :)

      Toimenpide alkoi kipulääkkeellä (burana tms.), jonka vaikuttamista odotellessa hammaslääkäri kirjasi potilastietoja valmiiksi ja kysyi joitakin kysymyksiä. Tässä kohtaan oli hyvä itsekin kysellä! Kysy ihmeessä heti mieltäsi vaivaavat kysymykset!

      Seuraava vaihe alkoi puudutuksella. Se tapahtuu pienellä neulalla, joka hieman kirpaisee, mutta ei mitään mahdotonta. Taas odotettiin lääkkeen vaikutus, mutta pian lääkäri kokeili tikulla onko leuassa vielä tuntoa. Olihan siinä, joten puudutusainetta laitettiin lisää. Pian tunsin kuinka leuka tuntui tunnottamalta ja paisuneelta. Nyt lääkäri olisi voinut vaikka puukolla tökkiä leukaa, sillä mitään tuntoa ei ollut.

      Sitten alkoi itse operaatio. Se oli hyvin yksinkertainen. Eräänlaisella pihdillä tartuttiin hampaaseen ja hop, se oli irti! Kumpikin hammas irtosi alle minuutissa! Ääni on melko karu, koska se kaikuu kallonluita pitkin, mutta minkäänlaista kipua ei tuntunut.

      Tämän jälkeen minulle laitettiin kaksi-kolme tikkiä per puoli ja laitettiin tupot eli kostutetut kangaspalat suuhun. Siinä oli itse operaatio!

      Tämän jälkeen lääkäri sanoi itsehoito-ohjeet. Tärkein painotus oli pitää tuppoja suussa niin pitkään kuin vain jaksaisin. Omassa tapauksessani pidin niitä neljä tuntia, vaikka olisi niitä sinänsä voinut pitää pidempään. Toinen ohje oli, että kahteen päivään ei saisi saunoa eikä käydä maratonilla. Sama ohje annettiin paperilla.

      Paperissa ohjattiin, että älä syö tai juo kahteen tuntiin, äläkä ime tai kosketa haavaa. Älä edes sylje, vaan mieluummin nieli, jos tuntuu kuolaa kertyvän. Näin toimin ja voin sanoa että hyvin meni!

      Eräs mitä haluan tässä kohtaan korostaa on jääpussin pitäminen. Vaihdoin puolta ehkä minuutin välein, kun tuntui kylmältä, mutta jatkoi sitä lähes tunnin, kunnes jääpala oli niin sulanut, että kengäni kastuivat siitä. Minulla ei tullut minkäänlaista turvotusta!

      Eräs outo asia oli, että noin puolen tunnin kuluttua leikkauksesta minulla puutui vasen puoli kielestä ja huulesta noin 1-2 tunniksi. Se meni kuitenkin ohi, joten johtui luultavasti puudutuksesta. Tästä ei varoitettu, mutta kun soitin Haartmannin sairaalaan, niin sieltä todettiin että jos turvotusta ei ole, niin kaikki on ok. Jatka vain seurailua. Näin olikin.

      Illalla päätin lähteä kaverin bileisiin, sillä eräs hyvä kipulääke. Ajatuksen muualle! Toki otin lääkityksen, joka minulla on Voltaren Forte 3 kpl/pvä viikon ajan. Lähdin sieltä vasta yhden maissa yöllä ja tuli muuta kuppi boolia otettu. Mielenkiintoista oli, että kukaan ei huomannut minussa mitään erikoista! Melko onnistunut operaatio!

      Nyt olen levännyt tämän päivän, käynyt hieman ulkona ja katsonut leffoja. Hieman on tuntunut oudolta, ehkä pientä kolotusta. Voltaren pilleireitä olen syönyt, joten itse kipuja ei ole ollut. Välillä maistuu hieman veri, mutta kyllähän tuollainen haava vaatii hieman parantumisaikaa ottaen huomioon eilisen illan.

      Jatkan kertomusta mahdollisesti viikon kuluttua, jos aihetta ilmenee :) Hienosti on mennyt!

    • kåpjoihugvhgc

      mullakin helpot poistot

    • hamput

      Poistatin viisaudenhampaan yksityisellä,rahalla saa laatua se oli semmonen 700e kuvien kanssa ja pari reijän paikkausta ja ham,maskiven poisto ni yhteensä yli n.1200e.konkurssi .

      • viisuriton

        olen poistattanut kaikki 3 viisuriani ihan kunnallisessa hammaslääkärissä, ylähampaiden poistot maksoi n. 27e puudutuksineen, olen siis poistattanut yksitellen hammaslääkäripelon takia.
        yläviisureiden kanssa ei ollut ongelmia, mutta alaviisurin kanssa pelotti, ja vetkuttelinkin monta vuotta, ennen kuin uskaltauduin. hammas poistettiin leikkaamalla, koska vain noin neljännes siitä oli ulkona, eikä olisi koskaan puhjennutkaan kokonaan. leikkaus suoritettiin myös omassa terveyskeskushammaslääkärissä, ja sen suoritti tietysti joku erikoistunut lääkäri. tavalliset hammaslääkärit eivät ole sitä halunneet poistaa.

        eilen tuli lasku ja operaatio maksoi kaikkineen 59,10e. ihan tyytyväinen olen saamaani hoitoon, ja kipujakaan ei ollut pahemmin 3 päivään, mikä tietysti selittyy burana 600 ja panadol fortella.
        nyt on alkanut juomisen ja syömisen jälkeen sattumaan, kipu on lähes viiltävä ja kestää jnkin aikaa kunnes rauhoittuu. en tiedä mistä on kyse, onko mahdollisesti joku mätäpahkura tai yksi tikeistä auennut. tikkien takia näkyvyyskin on aika huono, vaikka miehen kanssa on koitettu kurkistella, näkyykö jotain, mikä kivun selittäisi. täytyy mennä tarkistuttamaan tilanne loppuviikolla jos tilanne ei ala helpottamaan.


    • Kokenutviisurinpoiston

      Ylhäältä viisaudenhampaat lähti alle minuutissa,ei sattunut yhtään..puudutuspiikki vaan vähän..eikä sen jälkeen edes kipua.Nyt alhaalta n.viikko sitten ottettu yksi viisaudenhammas,ei sekään sattunut ja helposti lähti vetämällä..mut sit se jälkikipu oli aika kovaa n.2-3 päivää mutta kipulääkkeellä siitäkin selvisi.Minäkin olen eritäin hammaslääkäripelkoinen ja tota toimenpidettä olen pelännyt kokoikäni,sattuu ja kuolen vähintään mutta positiivinen kokemus oli kaikenkaikkiaan,sain sen esilääkitystapletin ja kiitos ihanan hammaslääkärini kaikki sujui hyvin ja nopeasti =) Tsemppiä kaikille joita pelottaa,huomaatte sit kun ootte käyneet toimenpiteessä ettei se niin kamalaa ollutkaan..ei kannata pelolle antaa liikaa valtaa,niinkuin minä tein..

    • mpsurf

      45minuutissa paikattiin iso reikä ja vedettiin 2viisaudenhammasta pois. Hampaiden poisto meni paljon helpommin kuin, mitä olin kuvitellut. Ensiksi puudutettiin pari kertaa. Ei satu juurikaan enempää kuin verikoe. Ensimmäistä hammasta tuskin huomasin, kun se vedettiin pois eikä tosiaan sattunut ollenkaan. Toiselle joutui vähän enemmän tekemään töitä, mutta lähti sekin minuutin sisällä siitä, kun oli alkanut valmistelemaan hampaan poistoa.
      Monet puhuu jälkikivusta, joka tietysti olisi edessä, vaikka hampaan poisto oli kummiskin se jännittävin osuus. Jälkikipua ei ollut ollenkaan. Yhdellä buranalla 400 ja Panadolilla 500 selvisin parin tunnin päästä hampaan poistoista. Toki suu oli vähän arka samana päivänä, mutta mitään kipua tosiaan ei ollut. Pystyi syödä normaalisti, toki vähä varovaisemmin. Kaikenkaikkiaan operaatio oli paljon helpompi, kuin mitä luulinkaan.

    • ripviisurit

      mulla otettiin tänää alaviisuri pois oikealta puolelta ja nyt tällee 3 h leikkauksesta voin sanoa , ettää nyt sattuu aivan maan perkeleesti. Operaatio ittessäänhän ei sattunut yhtään mutta itelläni nää jälkikivut on kyllä huimat ja vaikka lääkkeitäkin on otettu naamaan maximi määrä.

    • Ilokaasuilija

      Mulla kipeytyi ja tulehtui alaviisaudenhampaat pahasti (ja tosi nopeasti) ja kunnalliselle oli kauhea jono. Oon pelännyt niitä poistaa ja muutenkin hammaslääkärille menoa, mutta oli pakko mennä. Onneksi peruspuudutuksen lisäksi sain ilokaasua!!! En tiedä onko monessa paikkaa mutta Turussa Aboadentissa kävin ja jatkossakin uskaltaudun helpommin, nopea operaatio alle puolessa tunnissa ja ei sattunut yhtään http://www.aboadent.fi/hammaslaakaripalvelut/viisaudenhampaan-poisto/ ja täältä tietoa ilokaasuhammashoidosta: http://www.aboadent.fi/ilokaasuhammashoito/
      Onneksi parani nopeasti vaikka leikattiin :) Tsemppiä muillekin

    • Pelkopotilaaksi

      Itsellä lähti alhaalta oikealta viisauden hammas julkisella puolella hoidettiin ei mitään ongelmaa, puudutus ja muutama minuutti odotettiin ja sen jälkeen kuulu naps ja se oli pois kipua ei oikeastaan ollut kun samana iltana jomotusta about 2 päivää

    • Anonyymi

      Kävin tänään poistosta ja tosiaan puudutus piikki oli ainut mikä nipisti.

    • Anonyymi

      Mulla oli yläviisurin poisto tossa perjantaina pari päivää sit. Olin huoneessa TASAN 7minuuttia. Istuin tuoliin ja puudutettiin joka ei edes sattunut. Pieni kirvely oli toisella puolella sen jälkeen kun ainetta laitettiin. Sitten odoteltiin hetki ja otettiin hammas pois. Hammas irtosin noin minuutissa ja sain tupon suuhun. Sain ohjeet kouraan ja terveiset jotka kuului että pikaista paranemista. Maailman helpoin keissi. :)

    • Anonyymi

      Itsellä otettiin 30 päivää sitten turussa ja voin sanoa, että itku siinä tuli kun ei voinut puhua ja verta tuli koko ajan.

    • Anonyymi

      Eilen poistettin alaviisuri ja lääkäri antoi puudutuspiikin ja 2 kipulääkettä ennen leikkausta ja ei sattunut yhtään. 30min meni ja hammas pilkottiin palasiksi. Ihme nynnyjä jotka tommosta pelkää.

    • Anonyymi

      Kyl se vähän voi sattua mut siihen ei kuolla.

      • Anonyymi

        Ei siihen satu kun se kohta puudutetaan.Jos tuntuu niin ne puuduttaa niin kauan ettei sitä kosketusta tunnu.


    • Anonyymi

      Muhun ei puudutteet tehoo kunnolla niin muhun se voi vähän sattua koko homma. Mut kukaan ei kuole siihen. Kaikki selvii siitä. Ja hammaslääkärit on nykyään huippuluokkaa ja tosi kilttejä ja mukavia. Ja osaa hommansa oikein. Ja voin sanoo että juurihoito pelottaa mua paljon enemmän kuin viisaudenhampaiden poisto.

    • Anonyymi

      yksi alaviisaudenhammas poistettiin reikiintymisen vuoksi (ja koska ei ollut puhjennut kokonaan, vaan pieni osa siitä oli jäänyt ikenen alle) - ja samalla sitten saman puolen yläviisurin, koska ei se olisi voinut yksinään sinne jäädä ilman alavastinetta.

      Puudutuspiikit sattuivat koko toimenpiteessä eniten, eli aika vähillä kivuilla pääsin. jo ennen puudutusta ja myös toimenpiteen aikana sanottiin, että jos tuntuu edes vähän, niin sano heti. Alaviisuria piti hammaslääkärin kiskoa ihan tosissaan, mutta minä en tuntenut yhtään mitään, vain sen liikkeen.

      Toimenpiteen jälkeen en saanut avattua suuta juurikaan auki. Tähän olin varautunut ja hammaslääkäri oli neuvonut syömään niin runsaan aamiaisen kuin suinkin ihmiseen mahtuu: sanoi, että mitä luultavimmin et voi syödä sitten seuraavaksi kuin vuorokauden kuluttua ja sittenkin nestemäistä, jos käy niin, että leuka ei aukea kunnolla.

      toimenpiteestä lähdin kotiin tupot suussa, niitä piti purra yhteen (ehkäisivät verenvuotoa)

      pari seuraavaa päivää oli hiukan kipuja hampaassa, mutta eniten sattui suun availu. ei tarvittu tikkejä suuhun, joten siellä sitten oli kaksi ammottavaa aukkoa, jotka menivät pikkuhiljaa kiinni. Suun purskuttelu oli tärkeää, koska sinne aukkoihin meni helposti ruoanjämiä.

      kaikki meni kuitenkin tosi hyvin

      muutaman kuukauden päästä sitten poistetettiin toinenkin puoli, se oli huomattavasti helpompi toimenpide, sillä sieltä viisurit lähtivät helposti irti eikä ollut suunavaamisen kanssa ongelmia.

      • Anonyymi

        Viisauden hampaan poisto kivuttomasti.
        Tänään vedettiin "viisauden hammas" puudutus tietenkin.
        Täysin kivuton toimenpide, mitä nyt puudutuspiikin itikan pisto luokka oleva tuntemus:)
        Olo tuntuu nyt tyhmältä, mutta onneksi viisauden hampaan kipu jäi Terveystalon roskikseen.
        Eivät suostuneet paikkaamaan viisauden hammasta, kai se on maan tapa?


    • Anonyymi

      Multa poistettiin viikko sitten kaks viisuria, ylhäältä, ihan vaan vähän heiluttelemalla ja nykäsemällä. Poisto ei tuntunut missään, eikä kipua ollut ollenkaan. Söin silti varuilta 2,5 400mg buranaa ekana päivänä, eli en lähes yhtään. Hyvin on parantunut ja odotan innolla alahampaankin leikkausta! :-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      3615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      25
      2214
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      89
      1670
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe