palkattoman työn teettäminen on rikos

tosi on

Työmarkkinatoimenpiteissä, joita ovat työharjoittelu, työelämävalmennus, kuntouttava työtoiminta ja työkokeilu, joutuu tekemään työtä ilman palkkaa vaikka missään laissa tai sopimuksessa ei ole mainittu sanallakaan siitä että työtä pitäisi tehdä. Myös kansainväliset ihmisoikeussopimukset kieltävät pakottamisen palkattomaan työhön. Työntekovaatimus noissa toimenpiteissä on siis paitsi laiton ja moraaliton niin myös ihmisoikeusrikos.

Tosin tuon työntekemisvaatimuksen todistaminen on jo vaikeampi juttu vaikka työn tekemistä pidetäänkin jostain ihmeen syystä itsestäänselvyytenä, sitä se ei todellakaan ole. Yksi keino tuon työhönpakottamisen toteennäyttämiseksi on varustautua aina jollain ääntä tallentavalla laitteella esim. mp3-soitin ja aika usein kännykässäkin on tallenusmahdollisuus. Tuo työhönpakottaminenhan tapahtuu yleensä kovalla äänellä krenssiuhkauksia (=laiton uhkaus) kirosanoilla höystettynä huutaen. Ja sitten vaan äänitys päälle kun rähinä alkaa.

Lisäksi noista työmarkkinatoimenpiteissä ei kerry vuosilomaa eikä eläkettä, myös esim. työterveyshuoltoa ei ole vaikka noissa työmarkkinatoimenpiteissä tehdään ihan tuottavaa työtä josta on taloudellista hyötyä vain työn teettäjälle. Työmarkkinatoimenpiteissä saatava 8 euron ylläpitokorvaus päivältä ei riitä työssäkäyntikuluihin joihin sisältyy matkat vaatetus ja työmarkkinatoimenpiteen vuoksi kohoavat ruokailukustannukset, saati sitten että se olisi jotain ylimääräistä rahaa tai peräti palkkaa työstä.

Viime aikoina on kovasti vaahdottu työttömyysturvan vastikkeelisuudesta mutta tosiasia on että työttömyysturva on tarkoitettu työnhakijoille työttömyysajan työnhaku- ja elinkustannusten korvaamiseksi vaikka se ei nykyisellä hintatasolla siihen edes riitä. Työttömyysturva ei ole tarkoitettu yrittäjien kilpailua vääristäväksi työttömien työllistämiseksi ilman palkkaa. Tuo vastikkeelisuus ei missään tapauksessa voi tarkoittaa 40 h työviikkoa ja jopa vuosia ilman lomia. Jos lasketaan työttömyysturva jotenkin ”palkaksi” niin viikkotuntimäärä olisi tehtävästä riippuen korkeintaan 8 h/viikko. Tuossa on huomioitu myös lomakorvaus ja -raha sekä se että eläkettä ei kerry. Jonkinlainen arvio tuo on koska se tosiaan vaihtelee tehtävän mukaan.

Jos oikeasti haluaa tehdä työtä noissa työmarkkinatoimenpiteissä niin se on kai sallittua mutta sen työn tekemisen pitää olla oikeasti vapaehtoista . Motiivina voisi olla tosiaan se, että siitä saattaa olla jotain hyötyä joskus tulevaisuudessa. Tämä kai on ollut noiden työmarkkinatoimenpiteiden alkuperäinen tarkoitus mutta tuossa suhteessa on ”mopo karannut” jo aikoja sitten.

Mutta jos sattuu sen tyyppinen ”työnantaja” jolla ei ole mitään aikomustakaan ikinä maksaa palkkaa kenellekään vaan ainoastaa hyväksikäyttää työmarkkinatoimenpiteessä olevaa niin eipä juuri kannta tehdä mitään. Eli ei työsopimusta, ei työpanosta, ei palkkaa; kaikki nuo kolme pitää toteutua, muuten homma on silkkaa hyväksikäyttöä eikä sellaiseen pidä suostua.

Ja jos, tai kun nuo päättäjät joskus saadaan oikeasti vastuuseen asiasta niin aivan varmasti viime kädessä väittävät että ei kukaan ole pakottanut tekemään työtä; ”ihan vapaehtoisesti olet työtä tehnyt”. Ja yrittävät vierittää syyn noiden työhönpakottajien niskoille, ja ihan oikeaan osoitteeseen nuo syytökset silloin menevät. Samoin noihin työmarkkinatoimenpiteisiin pakottamissyytteistä selviävät sillä että; ”itse olet hyväksynyt nuo työmarkkinatoimenpitet allekirjoittamalla, työnhaku- /aktivointisuunnitelman”. Niin ovelaa ja pirullista touhua tuo on.

Miksi sitten tällainen yhä lisääntyvä palkattoman työn teettäminen on sallittu ja vieläpä poliitikkojen ja viranomaisten suosiollisella myötävaikuttamisella? Siksi, koska kun köyhältä ei voida enää mitään viedä niin varastetaan sitten vaikka työpanos. Ja tämähän on sallittua korruptoituneessa Suomessa ja on ns. ”maan tapa”. On paljon mahdollista ja jopa erittäin todennäköistä että tuokin ”maan tapa” on saanut alkunsa jostain työnantajapiireistä jotka ovat antaneet vaalirahaa ja poliitikot ovat sitten säätäneet lain jolla nuo ihmioikeusrikokest on tehty ”laillisiksi”.

16

2243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ............

      Hyvä kirjoitus!

      ''Jos oikeasti haluaa tehdä työtä noissa työmarkkinatoimenpiteissä...''

      Ei pitäisi tehdä, sillä palkaton työ hävittää palkallista työtä, sillä eihän kukaan työantaja ole niin hullu, että maksaisi palkkaa, jos palkatonkin työntekijä on saatavissa.

      Palkattomalla työllä on monenlaisia muitakin haitallisia seurauksia, kuten mm. se, että kun tyyydytään työmarkkinatukeen palkan sijasta, niin kulutustaso pysyy alhaisena. Kun kulutustaso on yhä useamman kohdalla matalalla, niin se tietää, että Suomen nousu lamasta on yhä hitaampaa.

      Siitä harhasta pitäisi päästä, että palkaton työ johtaisi palkalliseen työsuhteeseen. Ei sitä tapahdu kuin aniharvoin tai vieläkin harvemmin. Ja toisaalta, palkkattomassa työssä olet työpaikallasi roskasakkia. Ei sinua palkattoman työn vuoksi arvosteta - ei edes hakiessasi palkkatyöpaikkaa.

      Palkatonta työtä ei siis pitäisi tehdä, oli se naamioitu sitten minkä nimikkeen alle tahansta.

    • KieltäydyAina

      Kaikki palkattoman työn tekeminen on kuin kusisi itseään silmään. Silloin ei palkallisia tarvita.

    • PieniPiruVasempaan

      Työllistämistoimien vastikkeena on työttömyyspäiväraha, joka on keskimäärin puolet keskipalkasta. Lisäksi saa jotain ropoja.

      On hassua, ettei sitä ymmärretä, vaikka jokainen tietää ettei ole pakko olla kortistossa. Siitä valinnasta, kuten monista muistakin, seuraa sääntöjen noudattaminen. Jopa se hemmo, joka söi usein ravintolassa maksamatta tiesi, että ilmaista lounaita ei ole.

      • RyömiKoloosi

        Vajakki on taas päästetty kellarista ulos kirjoittelemaan sairaita kuvitelmiaan.


      • Huhu

        Ai niinku vanhat ikäluokat jotka ovat saaneet tukirahat ilman vastiketta ja nyt pitäisi nuorempien juosta tekemässä samoja töitä tukirahoilla mistä muut työntekijät saa palkkaa. Lisäksi kun työaika on näissä työllistämistoimissa sama kuin työpaikkojen työaika. Rahaksi muutettuna tukirahan minkä saan (työmarkkinatuki) vastaa kuukaudessa muutamia tunteja työtä. Tuon määrän voisin vaikka heti mennä töitä tekemään mitä tukiraha on n.500e. Tietenkin päälle pitäisi tulla muut työntekijöitten edut työterveydestä lähtien.


      • Anonyymi

        Idiootti paskiainen. Suurimmalla osalla työttömistä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin olla kortistossa, koska työpaikkoja ei ole.


    • VankilatuomioitaTulee

      Virkailijat päätyvät vielä vankilaan. He toteuttavat rikoksia. Rikoksien tekemistä ei suojaa virka, kun ne ovat olleet tekijän tiedossa.

      Pakkotyö tarkoittaa työtä tai palvelusta, johon ihminen pakotetaan rangaistuksen uhalla vasten tahtoaan. Orjuus, kuten velkaorjuus tai ihmiskauppa sisältää aina pakkotyötä. Varsinkin aikaisemmin, monissa maissa vielä nykyisinkin pakkotyötä on paljon käytetty lain määräämänä rangaistuksena monista rikoksista, mutta pakkotyötä teetetään maailmassa nykyisinkin paljon myös laittomasti. Pakkotyön poistamiseksi Kansainvälinen työjärjestö (ILO) on laatinut kansainvälisiä yleissopimuksia.
      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Pakkotyö

      Orjuus on ihmisen pitämistä toisen (ihmisen tai valtion) vallan alla työssä ilman oikeutta palkkaan, vapautta ja omaan tahtoon perustuvaa valintaa. Orja ei pääse ulos asemastaan.
      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Orjuus

      Ihmiskauppa on YK:n mukaan toisen ihmisen hyväksikäyttötarkoituksessa tapahtuvaa värväystä, kuljettamista, kätkemistä ja/tai vastaanottamista (ihmissalakuljetusta), johon liittyy uhkaamista, pakottamista, orjuuttamista tai harhaanjohtamista. Ihmiskauppa on järjestäytyneen rikollisuuden tuottoisimpia muotoja.
      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Ihmiskauppa

    • miinuspalkkaatöistä

      Kaikki palkaton työ on kyllä vapaaehtoista, se on eriasia sitten kenellä on varaa tehdä palkatonta työtä, josta on pelkästään kuluja itselle.

      Työmotivaatiokaan ei tietysti voi olla paras mahdollinen jos joutuu itse maksamaan siitä että saa tehdä palkatonta työtä.

      Jokainen päivä ei ole edes rahaa käydäkään silloin töissä jos joutuu aina säästämään jokaista työpäivää varten rahoja pulloja keräämällä, jotta on vara lähteä töihin.

      • sjjkkjjhj

        Kenenkään ei ole pakko tehdä töitä ei palkallista, eikä palkatonta. Suomessa ei kukaan
        tule väkisin hakemaan töihin.

        Työtä tekemätön voi kulkea ylpeänä pää pystyssä, kun jättää myös tuet ottamatta.


      • oikeusratkaisee

        Mutta silloin ravintona tietysti ovat iltaisin kadulla teurastetut toimitusjohtajat, jotta saa tarpeeksi lihaa selviytyäkseen hengissä, ihmismetsästäjä olisi silloin ainoa ammatta, ja toimitusjohtajien teurastaja :D

        Mutta voisin ehkä mainita että palkattomassa työssä, vaikka sellaisen tekeminen maksaakin on etunsa: ei tarvitse totella pomojen käskyjä sekä saa uusia sosiaalisia suhteita.

        Kun potkujen antaminen ei ole uhka lainkaan, pelkästään ehkä "helpotus".
        - Ja jos potkut ovat jostain syystä laittomat, niin aina on pomo käräjillä sitten...


    • Anonyymi

      Virkaloiset kuuluvat vankilaan.

    • Anonyymi

      Palkaton työ ei ole rikos mikäli se perustuu mahdolliseen työkoulutukseen ja mahdollisuuteen työllistyä!
      Osaamattoman koulutus on laillista, joten turha työttömän kiemurrella ja mielikuvitella laittomuuksista!

      Jos oikeasti kokee laittomuutta on siitä tehtävä rikosilmoitus poliisille jolloin asia tutkitaan! Suunaukomiset eivät tänne suomi24 sivuille auta.

      • Anonyymi

        Kokoomuslainen siellä hamuaa ilmaista työvoimaa kun "lupaa että Työkokeilun" jälkeen saa mukamas palkkatyötä ja tätä ei todellakaan saa!!!


      • Anonyymi

        Koulutus on koulutusta ja uhkaan perustuva ilmaistyö on uhkaan perustuvaa ilmaistyötä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokoomuslainen siellä hamuaa ilmaista työvoimaa kun "lupaa että Työkokeilun" jälkeen saa mukamas palkkatyötä ja tätä ei todellakaan saa!!!

        Olin 10v sitten kanssa työkokeilussa. Nyt kun katsoin niin ko frima on näköjään lopettanut.
        No ei ihme. Itelle ei tulsi mieleenkään perustaa sellaista frimaa.


    • Anonyymi

      Kiinassa yms maissa kun on tälläista niin joka paikassa kauhistellaan että hirveää tyranniaa ja diktatuuria kun joutuvat olemaan töissä 5-600 euron palkalla ^^

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 111
      2188
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      60
      2046
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1951
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1412
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1344
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1337
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe