Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vastuunsa tuntevat Luistelupalvelujen tarjoajat!

MattiHM

Käyttäkää palveluistanne ja luistelulajeista oikeita nimiä markkinoinnissanne nettisivuillanne, ilmoituksissanne ja mediassa!
- jos tarjoatte retkiluistelupalveluja, kertokaa ihmisille että retkiluistelu on luistelua vapailla luonnonjäillä ryhmissä ja kaikilla turvavarusteilla turvallisuus syistä!
- jos tarjoatte palvelujanne auratuilla luonnonjääradoilla tai jäädytetyillä jääradoilla, luistelun nimi on matkaluistelu joka on täysin eri laji kuin retkiluistelu.
Kiitos!

5

467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JariÅ

      Palveluntarjoaja joka markkinoi palveluitaan väärällä nimellä eli tarjoaa aurattua luonnonjäärataa luisteleville asiakkaille retkiluistelu-nimellä palveluita A. markkinoi ja myy tuotettaan väärällä nimellä B. suhtautuu välinpitämättömästi luistelulajien turvallisuusasioihin - markkinoitaessa esim radalla suoritettavaa luistelua retkiluisteluna, mitätöidään samalla oikeassa retkiluistelussa eli vapailla luonnonjäillä harrastettavan retkiluistelun turvallisuusasiat eli turvavarusteet ja turvallisuusohjeet!

      Auratuilla luonnonjääradoilla järven- ja merenjäällä sekä jäädytetyillä jääradoilla suritettava luistelu on Matka-ja kuntoluistelua l. Matkaluistelua.

      Auraamattomilla ja vapailla luonnonjäillä harrastettava luistelu ryhmissä turavallisuussyistä on retkiluistelua.

      Matkaluistelu ja retkiluistelu ovat täysin eri lajeja. Ne erovat toisistaan siis harrastuspaikkojen, välineiden ja luistelutekniikan osalta.

    • jm

      Tietääkö kukaan voiko Tuusulanjärvellä jo luistella ?

      • TO

        Tuusulanjärvellä teräsjään paksuus nyt 30 cm ja paksunee kovan pakkasen johdosta nopeasti. Rataa on jo aurattu Järvenpään puolella 6,5 km kapea n. 2,5m leveä kaista hiihtolatujen ja kelkkauran viereen. Tuusulan puolella on aurattu samoin n. 6km pituinen leveä matkaluistelurata jo valmiimmaksi. Yhdyskäytävää ei ole vielä ratojen välille tehty.
        TO


    • Retkiluistelija

      Retken turvallisuus ei ole retken nimestä kiinni. Siinä ratkaisee ihan muut tekijät. '
      Tämä vastakkais asettu retki-vai matkaluistelu sotkee vain asioita.

      Jokainen vastuullinen luisteluretken järjestäjä osaa kyllä katsoa kuinka turvallisuusasiat hoidetaan niin vapaiden jäiden retkillä kuin auratulla ja hoidetulla reitillä.

      • ODS

        Toivon ettei Suomen Luisteluliitto esitä täällä väitteitä joiden mukaan järjestettyjen luisteluretkien turvallisuus olisi kiinni retken nimestä. Suhtautuu välinpitämättömästi turvallisuusasioihin...Matkaluistelu ja retkiluistelu täysin eri lajeja... tällaisten väitteiden perusteella Suomessa ei kukaan harrasta oikean nimistä luistelua ja kaikki suhtautuvat turvallisuusasioihin leväperäisesti. Parempi siis että kielletään luistelu koska ihmiset eivät osaa käyttää oikeita nimiä. Retkiluistelu on hyvä ja vakiintunut nimi luonnonjäillä tapahtuvalle luistelulle, oli sitten aurattu rata tai pelkkä jää, eikä kentälle tarvita mitään kirjoituspöydän takana keksittyä kekkulointia.

        P.S. Ohjelmapalveluiden turvallisuutta Suomessa valvoo viranomaisena Kuluttajavirasto eivätkä yksittäiset touhutoopet tai järjestöt. Turvallisuussuosituksia saa antaa kuka tahansa, mutta niillä ei ole mitään lainvoimaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      40
      1237
    Aihe