Joululeivonnaiset

leipuri pulla?

Mitä leivotte jouluksi? Olisi mukava kokeilla jotakin uutta pipareiden, torttujen ja maustekakun lisäksi, joten kertokaa hyviä leivontareseptejä!

48

7964

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mie, sie..........

      .....tietenkin!!! Leivoin torstaina niitä. Googletin ohjeen netistä (muistaakseni a la mummi????). Ei ne niin hankalia ole tehdä - ja hyviä tuli - suosittelen. Sit leivoin myöskin riisi- ja perunapiirakoita ja vielä perunarieskoja. Pakastin kaikki, muuten ne syötäisiin heti.

      Mukavaa joulunaikaa!

      • Lusikkaleivät on hyviä, tosin isotöisiä. Laitoitko väliin vaapukkahilloa vai mitteekä ?
        Viime jouluksi tein vaaleita pipareita (ohje netistä), vähän erilaista mutta oikein hyviä.
        Piirakoita pitäsi paistaa täälläkin, siinä vaan on se vaara että ne katoaa samatien parempiin suihin :o)

        Jonkinlaisen täytetkakun olen tavannyt tehdä joulun pyhinä, joko lakkaa tai karpaloa mutta
        nyt tuohon tyrniin tykästyneenä meinasin tehdä nyt siitä.
        Kertaalleen tuli testattua tyrni-valkosuklaakakku, ei ollenkaan pöllömpi idea.
        Ja siinä on sekin etu että se säilyy kohtalaisen hyvin ( tai siis niin joo... ) elikkä jos
        saapi vieraita kylään niin ei ihan joka päivä tarvitse olla hellan vahtina, voi keskittyä
        olennaiseen :o)

        Tämä taloudessa hengaileva mieshenkilö VAATII torttuja, no kaitpa nekin pitää sitten paistella....


      • Mie,sie.
        porkkanapää kirjoitti:

        Lusikkaleivät on hyviä, tosin isotöisiä. Laitoitko väliin vaapukkahilloa vai mitteekä ?
        Viime jouluksi tein vaaleita pipareita (ohje netistä), vähän erilaista mutta oikein hyviä.
        Piirakoita pitäsi paistaa täälläkin, siinä vaan on se vaara että ne katoaa samatien parempiin suihin :o)

        Jonkinlaisen täytetkakun olen tavannyt tehdä joulun pyhinä, joko lakkaa tai karpaloa mutta
        nyt tuohon tyrniin tykästyneenä meinasin tehdä nyt siitä.
        Kertaalleen tuli testattua tyrni-valkosuklaakakku, ei ollenkaan pöllömpi idea.
        Ja siinä on sekin etu että se säilyy kohtalaisen hyvin ( tai siis niin joo... ) elikkä jos
        saapi vieraita kylään niin ei ihan joka päivä tarvitse olla hellan vahtina, voi keskittyä
        olennaiseen :o)

        Tämä taloudessa hengaileva mieshenkilö VAATII torttuja, no kaitpa nekin pitää sitten paistella....

        ...laitoin tällä kertaa vadelmamarmeladia - olen laittanut milloin mitäkin! Ei ne ole niin suurtöisiä, vaikka siltä tuntuu. Nyt eka kerran annoin jäähtyä paistetut leivät kunnolla, varmaan viisi tuntia ja sit vasta laitoin marmeladin jne....toimi hyvin!


      • TERTTU-TYTTÖ

        TORTUT ON HYVIÄ KAHVIN KANSSA .


      • Daralee

        eläinrääkkäystä vastustaen voi tehdä hyviä vegaaniherkkuja joulupöytään! Reseptejä löytyy mm. animalian kotisivuilta ja luomuliiton sivuilta etsiä suomen luomuviljelijöiden yhteystiedot ja tuotteet.
        Hyvää joulua!


    • Satunnainen kävijä

      Itse tein ensimmäistä kertaa karpalotoffee- ja marmeladikarkkeja. TOSI hyviä, mutta marmeladit kannattaa tehdä n. viikko etukäteen koska maku paranee päivä päivältä..

    • .........

      näitä on aikanaan jo äitini tehnyt joka jouluksi, ovat suurta herkkua!! tässä pienen annoksen resepti, täytyy siis tuplata reilusti kun tekee uuden annoksen:
      margariinia tai voita 50g
      1 dl sokeria
      2 dl kaurahiutaleita
      1 rkl vehnäjauhoja
      1/2 tl leivinjauhetta
      ( 1 tl vanilliinisokeria)
      1 muna

      uuni 200 astetta, sulata rasva kattilassa, sekoita kuivat aineet keskenään, sekoita rasvasulaan muuta aineet, nosta kahdella teelusikalla pieniä nokareita pellille leivinpaperille, paista 5-10 min. Lastut kovettuvat jäähtyneenä. Helppoa ja herkullista!!!!

      • kruusailija

        Ja kun laittaa keksit paiston jälkeen jäähtymään pullon tai joskun vastaavan päälle niistä saa kaarevia, tosin vievät säilytystilaa mutta nehän tuleekin syötyä heti joten ei säilytysonkelmia :) Jouluksi joutuu tekkeen uuden satsin.


    • TonttuRouva

      Olen tehnyt jo monena jouluna tuorejuustokakun jonka pohja syntyy piparkakuista, täyte vaniljanmakuinen tuorejuusto ja pinnalla glögistä tehty liivatekuorrutus. Viiime jouluna tein mustaviinmarja kuorrutuksen ja oli myös aivan ihana :P Tämä herkku on kahvihetken huipentuma, jos haluat ohjeen laitan sen tänne.

      • Taikkuliini

        Kuulosti hyvältä tuo tuorejuustokakku. Laita ihmeessä ohjetta tulemaan,
        niin pääsee kokeilemaan. Kiitos ;)


      • kruusailija

        No paappa se ohje tänne !


      • ELOPAS JAANA

        Laita ohje - rakastan tuorejuusto kakkuja ja ajattelin tehdä nyt karpalomehusta liivatteen siihen päälle. Nam ! Kiitos !


      • Tontturouva

      • zxczxc

        tuorejuustokakun? Entä voiko tuon irish creamin korvata jollain tai jättää kokonaan pois, onko silti hyvää?


    • abcabcabc

      mutakakku! =)

    • nikkarimikko

      OLEN VUOSIEN MYÖTÄ KOKEILLUT MUUTAMANLAISIA HERKULLISIA JA KIVANNÄKÖISIÄKIN TÄYTEPIPAREITA.
      ESMERKIKS NÄIN:

      KAULITUSTA PIPARKAKKUTAIKINASTA IRROITETAAN MUOTILLA JA NOSTETAAN LEIVINPAPERILLA PÄLLYSTETYLLE PAISTOPELLILLE SUUREHKOJA,VAIKKAPA PYÖREÄKORVAISIA PIPAREITA. NIIDEN KESKELLE KASATAAN TEELUSIKALLINEN TUORETTA MANTELIROUHETTA SEKÄ MUUTAMA MAKEA,KUIVATTU KARPALO. KEON PÄÄLLE LIRAUTETAAN TILKKA VAAHTERASIIRAPPIA.

      EDELLISTEN,KATETTUJEN PIPAREIDEN PÄÄLLE KANNEKS ASETETAAN KEVYESTI REUNOISTAAN PAINELLEN TAIKINALEVYSTÄ IRROITETTU UUS
      PYÖREÄKORVAINEN TAI TÄHDEN,OMENAN TAI VAIK SYDÄMENMUOTOINEN PIPARI. NÄIN MUODOSTUNEEN KUMPUPIPARIN HUIPULLE PAINETAAN YKS ISO KUIVATTU KARPALO. NÄIN ON TÄMÄ NÄNNIPIHAA MUISTUTTAVA TÄYTEPIPARI LÄHES VALMIS.

      PAISTAMISEN JÄ'LKEEN PIPARIN PÄÄLLYS SOPII LUMETTAA,KORISTAA,KAUNISTAA,ELÄVÖITTÄÄ TOMU- ELI PÖLYSOKERILLA.

      MUKAVIA MAISTELUTUOKIOITA TOIVOTELLEN k mikko

    • Sokeristako

      Miksi pitäisi juuri jouluksi leipoa sitä ja tätä, eikö leipomista voi harrastaa muutenkin huvin vuoksi. Maistuu ne lusikkaleivät ja piirakat muulloinkin.

      Meillä viime joulun leipomuksista, joita oli yksi, taatelikakku loppui pääsiäisenä! Nyt leivoin toscakakun jo alkukuusta, ehkä ei tarvitse syödä pääsiäiseen asti.

      Hyviä leivontakelejä kuitenkin itse kullekkin ja jauhopeukalot syyhyämään.

    • karamiia

      olen tunnetusti helpon leipomisen, tekijä teen vaikeista oman version, joskus teen ihan oman pään mukaan kuten pullataikinasta, käytän kylmää maitoa ja rasvan sulatan mut sit kun taikina on valmis ja kohonnut niin kaulitsen sen sillä lailla että sulatan rasvaa ja voitelen sillä taikina levyn ja taitan kuin sanomalehden ja kaulitsen uudelleen, ja sitten taikinapyörällä tai veitsellä vedän noin sentin leveitä suikaleita ja suikaleet pyöritän niin et kummastakin päästä sillä lailla että kun punoisi nyöriä , ja sitten käännän sen rullalle ja sitten vaikka luumuhilloa keskelle ja laidat voitelen munalla ja raesokeria päälle, näistä ainakin oma perheeni tykkää kovasti. Niin voi käyttää mitä hilloa vain ja kokeilla voit myös kookoshiutaletta niin että laitat rasvaa ja kookoshiutaleita, sokeria, ja vanilijasokeria ja sekoitat ne keskenään ja tätä seosta keskelle luumunhillon sijasta

      • Herkkula

        Toivottavasti löytyy netistä glögijuustokakun ohje.Koska sellaisen aion tehdä.
        Muina jouluina piparien lisäksi jouluisessa kahvipöydässämme on ollut-
        jotain näistä, torttuja, jouluhalko ja konjakkikuivakakku ja täytekakkua.
        Olen tehnyt joskus myös punavalkoisen puolukkahyydykekakun.
        Ensin irtopohjavuoka vuorataan elmukelmulla ja kakun hyytymiseen jääkaapissa tarvitaan n.vrk.
        Vuan pohjalle laitetaan tavallinen kakkupohja.
        Kaada hyydytettävä seos vuokaan ja laita toinen kakkupohja päälle.
        Laita näiden päälle joku kevyehkö paino ja peitä vuoka kelmulla ettei jääkaapista tartu kakkuun hajuja.
        Siis irtopohjavuokaan kahden kakkulevyn väliin tulee liivatteella hyydytetty kerma-rahka-puolukkahilloseos.
        Kakun hyydyttyä, irrota kelmu ja koristele.
        Päälle kakun keskustaan tulee punainen kiiltävä puolukkaseos, jämäkkä puolukkakiisselikin käy,
        reunoille pursotetaan kermavaahtoa.Jotkut laittaa siihen vielä jäisiä puolukoita.
        Kaunis ja jouluinen kakku.


      • karamiia
        Herkkula kirjoitti:

        Toivottavasti löytyy netistä glögijuustokakun ohje.Koska sellaisen aion tehdä.
        Muina jouluina piparien lisäksi jouluisessa kahvipöydässämme on ollut-
        jotain näistä, torttuja, jouluhalko ja konjakkikuivakakku ja täytekakkua.
        Olen tehnyt joskus myös punavalkoisen puolukkahyydykekakun.
        Ensin irtopohjavuoka vuorataan elmukelmulla ja kakun hyytymiseen jääkaapissa tarvitaan n.vrk.
        Vuan pohjalle laitetaan tavallinen kakkupohja.
        Kaada hyydytettävä seos vuokaan ja laita toinen kakkupohja päälle.
        Laita näiden päälle joku kevyehkö paino ja peitä vuoka kelmulla ettei jääkaapista tartu kakkuun hajuja.
        Siis irtopohjavuokaan kahden kakkulevyn väliin tulee liivatteella hyydytetty kerma-rahka-puolukkahilloseos.
        Kakun hyydyttyä, irrota kelmu ja koristele.
        Päälle kakun keskustaan tulee punainen kiiltävä puolukkaseos, jämäkkä puolukkakiisselikin käy,
        reunoille pursotetaan kermavaahtoa.Jotkut laittaa siihen vielä jäisiä puolukoita.
        Kaunis ja jouluinen kakku.

        150gr piparkakkuja 75 gr voita, tai margariiniä tämä on pohja täyte: 4 liivatelehteä 2dl vispikermaa 200gr maustamatonta tuorejuustoa 1dl tomusokeria 1/2tl kanelia 1/2 tl kardemummaa 1 appelsiinin raastettu kuori 3rkl appelsiininmehua pinnalle: 4 liivatelehteä 1dl vettä 3dl glögitiivistettä koristeluun kanelitankoja ohje: 1. Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. 2. Pane liivatteet kylmään veteen ja anna liota 10minuuttia Vaahdota kierma sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri-ja mausteet, nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiinimehu liota hyvin puristetut liivatteet mehuun kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla sekoittaen levitä täyte piparipohjan päälle anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia 3. Liota liivatteita 10 min kylmässä vedessä kuumenna vesi kattilassa lliuota hyvin puristettut liivatteet veteen Kaada liivateseos ohuena nauhana glögin joukkoon samalla sekoittaen. Anna hieman jäähtyä Kaada mehuhyytelöä puoliksi hyytyneen kakun päälle varovasti jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia koristele kanelitangolla


    • kotileipuri-74
    • The_Evil_Of_Silence

      Piparit runsaalla kuorrutteilla sekä kaurakeksit ovat lempiherkkujani! ;D

    • Tonttu-Tyttö

      BRITATORTTUA, mikä vie kielen mennessään nam nam:-) väliin laitan mustaherukoita, rahkakerma seosta ja koristeeksi tarjottimelle kuusenoksia muutaman.Säilyy kylmässä hyvin, vaan ei meidän juuri siksi, koska se on suosikki leivonnainen:-)Hyviä ohjeita löytyy netistä, itse teen aina anooksen kaksinkertaisena uunipelille, jonka sitten laitan kahtia, tulee silti herkkua vaikka isommallekkin porukalle.

    • sammy96

      kaurakeksejä...mmm.... hyviä on, ja ainaskiin kaikki mun tutut tykkää :D

      • Nisunasse

        Kaulitaan tavallisesta pullataikinasta levy, jolle sivellään vähän margariinia sekä rouhittua pähkinää, pilkottuja rusinoita, pilkottuja kirsikoita (sokeriliemestä) ja pilkottuja sukaatteja. Kaulittu ja täytetty taikinalevy rullataan pötköksi ja leikataan 2-3 cm leveiksi paloiksi. Palat asetetaan pellille kierre ylöspäin, voidellaan kananmunalla ja paistetaan kauniin ruskeaksi.


      • täti
        Nisunasse kirjoitti:

        Kaulitaan tavallisesta pullataikinasta levy, jolle sivellään vähän margariinia sekä rouhittua pähkinää, pilkottuja rusinoita, pilkottuja kirsikoita (sokeriliemestä) ja pilkottuja sukaatteja. Kaulittu ja täytetty taikinalevy rullataan pötköksi ja leikataan 2-3 cm leveiksi paloiksi. Palat asetetaan pellille kierre ylöspäin, voidellaan kananmunalla ja paistetaan kauniin ruskeaksi.

        Muuten kaikki samat kuin yllä paitsi EI LEIKATA PALOIKSI. Laita päät yhteen ympyräksi ,päältä leikataan saksilla/veitsellä parin-kolmen sentin välein viilto noin puoleen syvyyteen ja ne asetellaan joka toinen oikealle/vuoroin vasemmalle kuin olisivat puunlehtiä. Paistetaan kuin pullapitkot ja viimeistellään tomusokerilla.


    • kruusailija

      Miten teette taatelikakun ? Onko isotöinen, onnistuuko helposti vaiko päinvastoin ? On houkuttanut mutten ole rohjennut vielä kokeilla. Antakaa simmotti aloittelijan ohje kiitos!

      • ohje

        Taateli kakku 1.5dl vettä 1pkt taateleita keitä soseeksi lisää 200g voita tai margariinia sulata se ensin 2kpl kananmunia sokeria 3dl kermaa tai maitoa 0,5 dl lopuksi 4dl vehnäjauhoja johon sekotat sooda ja leivinjauhetta 1tl ja vaniljasokeria 2tl sekoita tasaseksi taikinaksi paista 175 asteessa n.1t .Tuo taatelisose kannattaa vatkata sähkövatkaimella aluksi niin tulee maukas ja kuohkea kakku .


      • kruusailija
        ohje kirjoitti:

        Taateli kakku 1.5dl vettä 1pkt taateleita keitä soseeksi lisää 200g voita tai margariinia sulata se ensin 2kpl kananmunia sokeria 3dl kermaa tai maitoa 0,5 dl lopuksi 4dl vehnäjauhoja johon sekotat sooda ja leivinjauhetta 1tl ja vaniljasokeria 2tl sekoita tasaseksi taikinaksi paista 175 asteessa n.1t .Tuo taatelisose kannattaa vatkata sähkövatkaimella aluksi niin tulee maukas ja kuohkea kakku .

        Kiitos ! Säilyykö jääkaapissa jouluun asti vai pakastaako pitäisi ?
        Mitä muuta paitsi luumusosetta voi laittaa torttuihin ? Ei aina jaksais tehdä yhtä ja samaa.


      • ohje
        kruusailija kirjoitti:

        Kiitos ! Säilyykö jääkaapissa jouluun asti vai pakastaako pitäisi ?
        Mitä muuta paitsi luumusosetta voi laittaa torttuihin ? Ei aina jaksais tehdä yhtä ja samaa.

        Kannattaa pakastaa muuten tulee syötyä ennen joulua maukas kakku. Kaikki paistonkestävät marmelaadin sopii joulutorttuhin täytteeksi makuja löytyy kaupoista esim. aprikoosi appelsiini mansikka vadelma


      • IRHA

        3dl vettä
        240g taateleita
        1,5de sokeria
        200g margariinia
        2 kananmunaa
        3,5dl jauhoja
        2tl leivinjauhetta
        2tl vaniilini sokeria
        1rkl kaademummaa

        1. Keitä taatelit ja sokeri vedessä soseeksi. Sulata tämän jälkeen joukkoon margariini
        2. Anna jäähtyä.
        3. Lisääkananmunat,välissä vatkaten.
        4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.Vatkaa kuohkeaksi.
        5. Paista uunin alimmalla tasolla, 175 asteessa n. tunti.
        Kakku paranee vanhetessa.


      • iso kynttilä
        IRHA kirjoitti:

        3dl vettä
        240g taateleita
        1,5de sokeria
        200g margariinia
        2 kananmunaa
        3,5dl jauhoja
        2tl leivinjauhetta
        2tl vaniilini sokeria
        1rkl kaademummaa

        1. Keitä taatelit ja sokeri vedessä soseeksi. Sulata tämän jälkeen joukkoon margariini
        2. Anna jäähtyä.
        3. Lisääkananmunat,välissä vatkaten.
        4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.Vatkaa kuohkeaksi.
        5. Paista uunin alimmalla tasolla, 175 asteessa n. tunti.
        Kakku paranee vanhetessa.

        edes mennyt äitini teki useinkin taatelin kakun ja teki myös aina jouluksi. En ollut kauheesti taatelin kakun ystävä, mutta kun siitä taatelikakun leipomisesta oli mennyt jokin pari viikkoa, aloin tykästyy siihen ja aina kun kakku oli lopppumaisillaan niin olin aivan myyty tähän kakkuun. Mutta tiedän nyt mikä syy, sillä taatelikakun maku paranee aina paremmeksi , kuinka kaun siitä leipomisesta on.


    • kruusailija

      Suolaista hyvää jos kaipaa voi voitainasta tehdä vaihteeksi pasteijoita joihin jauhelihaa, keitettyä riisiä, hienoksi silputtuja suppilovahveroita, mausteita maun mukkaan ja muna sitoo mössön että pysyy koossa. Samoin kun voitelee reunan munalla ennen kiinni nipistämistä se ei ala irvistämään ennen aikojaan.

      Mummo teki murotaininasta pikkuleipiä ässän muotoon joita käytiin komerosta napsimassa kun silmä vältti. Niistä tiesi viimeistään joulun tulleen. Pulla tietenkin rusinoilla kruunasi makunystyrät.
      Oliko nuo joulut ennen muka parempia vai onko nostalgialla osansa ?

    • pullari

      Viime joulun aikaan osoittautui tosi herkuksi piparipulla, eli kaulitaan pullataikina ja piparitaikina, laitetaan piparitaikina pullan päälle, kierretään rullalle ja leikataan siivuiksi. Paistoin muffins papereissa. Nam.

    • ajattelin tehdä. Ihan vaan sen takia, että rupes tekee mieli. Ohjehan on kaikkien tiedossa. Paremminhan se onnistuu joulun jälkeen, kun kaikki syömättömät pähkinät yms. voi kaataa samaan saaviin ja sekoittaa.

      Joulu on ainakin ennen ollut juhla, jolloin pantiin parasta pöytään. Niinhän sen pitäisi olla nytkin, jos vain osaa irtautua "perinteisistä" hyväksytyistä jouluruoista. 8¤]

    • Olisikohan suklaakääretorttu sellainen hyvä sokerileivonnainen..? Suklaa on aina jouluista.. =) Itse aion tehdä myös kinkkupiirakkaa ja omena-kaurapaistosta jouluna.

    • talvi87

      Omenaiset Suklaa-kammat

      Helppoja/ nopeita tehdä!!!!!

      Näitä tarvitset:
      1 pkt torttutaikina levyjä (jossa 6..)
      ½ dl omenahilloa
      ½ dl Marianne-karkkirouhetta
      200g maito- tai valkosuklaata

      - Sulata levyt
      - Yhdistä hillo ja karkkirouhe
      - Leikkaa levyt kahtia neliöiksi, levitä täytettä teelusikallinen kullekin neliölle
      - Taita neliöt kiinni, tee toiseen reunaan viiltoja ja taivuta leivonnaiset kaareviksi kammoiksi

      - Voitele kananmunalla ja Paista 225 n. 15 min

      - Koristele jäähtyneet kammat makusi mukaan sulatetulla suklaalla -> voi jättää myös pois..

    • *****

      Ei leivota edes pipareita, ei niitä kukaan syökään, ostan vierasvaraksi kaupasta. Torttuja leivotaan kyllä ja englantilainen hedelmäkakku on ehdoton, tosin suositellaan leipomaan jo marraskuulla, että makuuntuu kunnolla. Ja pasteijoita tietenkin, voi tehdä oman maun mukaan, on herkullisia ja käy pikkusuolaisesta kahvipöydässä.

      ps. torttuihin voi laittaa täytteeksi muutakin, esim. vadelmamarmeladia (paistonkestävää) tulee punaista mukaan.

    • Zem0
      • Valkosuklaa :)

        Se on niin hyvää että huhhuh, yksi palakin riittää mahan täyttämiseksi : )


    • Anjukkainen

      Hannat on hyviä ja reseptejä löytyy Myllynparas- ja varmaan googlenkin sivuilta..

      Ei muutakun leipomaan..

    • raitukka

      Tähtitorttujen sijasta voi tehdä "Luumurahkaleivonnaisia". Leikkaa torttulevyt suorakaiteiksi, yhden tähtiortun pohja kolmeksi, voitele kananmunalla ja paista kuten torttuja. Jäähtyneenä leikkaa paksuus kahdeksi, laita väliin luumurahkaa ja paina päällysosa paikalleen. Luumurahka: 2 dl vispikermaa vatkataan vaahdoksi, johon lisätään 1 prk maitorahkaa ja 1 prk torttutäytettä. Halutessasi voit lisätä sokeria ja mausteita mielesi mukaan. Minä en mausta lisää.
      Maukasta Joulua

    • Makunautintoja Mimmin keittiöstä.

    • leipuri hiiiivaaa

      Aivan ihania suussasulavia leipäsiä, nammmm....
      piparkakkuja, torttuja teen luumu täytteellä, sekä omena hilla täytteellä, karjalan piirakoita tietty, joulupullaa, mikä jää yleensä syötäväksi joulun jälkeen, rommi - kakkua myös!

      • leivonnaiset.

        Ovat ehdottomasti suklaa ja kermatäytekakut. Ne leivotaan aidolla voilla ja täytteeksi vaahdotetaan aitoa kermaa,ei siis mitään kevytmoskaa. Tortut ja piparit voi unohtaa kokonaan joulupöydästä.


      • Naks ja Pam
        leivonnaiset. kirjoitti:

        Ovat ehdottomasti suklaa ja kermatäytekakut. Ne leivotaan aidolla voilla ja täytteeksi vaahdotetaan aitoa kermaa,ei siis mitään kevytmoskaa. Tortut ja piparit voi unohtaa kokonaan joulupöydästä.

        Kokeilkaas noita ohjeita
        http://worsa.typepad.fi/n/joulu---mies---ruoka/


    • vanhaa

      Ajattelin leipoa pipareita, Kentuckyn kakkua ja glögihyydykekakkua. Lisäksi mietin kokeilevani jonkinlaisia omatekoisia pähkinä-suklaa-rusina-kökkäreitä tms. konvehtien tapaisia.... Ans kattoen mitä niistä tulee! :)

      Googlaamalla ja myös ihanista leivontablogeista (kinuskikissa.fi, ebetys.com jne.) löytyy paljon hyviä ohjeita. Makoisaa joulua!

    • Jouluhullu

      Tattelikakku, capuccino-suklaakakku (uutuus kokeilu tälle joululle), mausteinen glögitorttu.
      Ja mieleessä joku ihana suklainen moussekakku.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1575
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1292
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      282
      1226
    4. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      110
      1040
    5. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      867
    6. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      218
      797
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      4
      785
    8. Mikä kaivatullasi on WA tai Insta profiilikuva?

      Millainen ?!? asiallisesti häh ?!?
      Ikävä
      24
      719
    9. Mies, kysyisin vaan

      Että aiotko koskaan ottaa minuun yhteyttä? 🥺 Kerro suoraan sekin, jos et.
      Ikävä
      42
      685
    10. Kristitty kuvittelee olevansa Jumalan yläpuolella

      Kristinusko eroaa muista väkivaltaisuuden osalta, henkisen väkivallan, pakottamaisen osalta. Psyykkinen väkivalta on jop
      Hindulaisuus
      373
      658
    Aihe