Sukellusoppaaksi ulkomaille?

unelmana opas

Hei, miten olisi mahdollista päästä ulkomaille sukellusoppaan töitä tekemään? Ja mikä on alin mahdollinen kortti millä sinne pääsee. Olen juuri aloittanut laitesukelluksen ja minulla on CMAS:in P1 kortti, montako kurssia minun on siis vielä käytävä vähintään? Lisäksi haluaisin kuulla muiden kokemuksia sukellusoppaan työstä, minkälaista, palkka, työajat, paras paikka mennä töihin (mieluiten euroopassa), kielitaidot yms. Kuinka sukupuoli painotteinen on tuo ammatti? Pääseekö nainen yhtä helposti töihin kuin mies?

5

3347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ertyuiogre

      osaa vastata, mutta kun aikoinaan asiaa kyselin, niin CMAS P3 -vastaavalla kortilla olisi päässyt apukouluttajaksi/avuksi sukellussafareille. Jos varsinaiseksi kouluttajaksi haluat niin sitten tietysti M-luokitus.
      Samalla kortilla olen kotimaassa ollut apukouluttajana altaalla ja avoilla P1-kursseilla.
      CMAS P3:een on muistaakseni vaatimuksena 100 kirjattua sukellusta, joista 40kpl 10 metriä.
      Ja tietenkin välissä on käytävä P2.

      • unelmana opas

        Tack så mycket tiedoista, tietääpähän mistä pitää aloittaa :)


    • sukelluskoira

      Ensinnakin suosittelen, etta siirryt PADIn koulutusjarjestelmaan, koska se lienee maailmalla yleisin. CMAS:in papereillakin voi hommiin paasta, mutta en ole viela yhtaan kouluttajaa/opasta tavannut kenella ei olisi PADIN divemaster/kouluttaja-papereita. Voit kayda alemman tason kurssit CMAS:illa ja siita suoraan menna toisen organisaation sukellusopaskurssille. En tunne CMAS:in koulutusjarjestelmaa, mutta PADIlla tarvittavia kursseja olisi opashommia varten peruskurssi, jatkokurssi, pelastussukeltaja ensiapu ja sitten divemaster eli sukellusopas. PADIn sukellusopaskurssin kaytyasi saat myos tunnukset heidan nettisivujensa ammattilaispuolelle, mika on varmasti paras paikka loytaa taman alan hommia maailmalta.

      Monesti kuulee sanottavan, etta sukellusoppaan hommat ovat alipalkattuja, hommat ikavia ja paivat pitkia. Onhan se hyva, ettei jokaiselle peruskurssilaiselle tuputeta liian ruusuista kuvaa sukellushommista maailmalla, mutta mielestani nama marisijat ovat hieman vaaralla alalla jos oikeasti asenne omaa tyota kohtaan on edellamainitun kaltainen.
      Toimenkuva ja palkkaus riippuu toki monesta asiasta kuten tyopaikasta, kokemuksestasi, koulutuksestasi jne. Palkkaus vaihtelee valilla ruokapalkka-jopa pari tuhatta euroa komissioineen. Kaytannossa esim. Thaimaassa perus sukellusopas tienaa joitain satoja euroja kuussa, kouluttajat ja erityisosaamista omaavat siita ylospain.
      Tavanomainen tyopaiva voisi olla sellainen, etta aikaisin aamulla kuskataan varusteet veneelle, hoidetaan asiakkaat kyytiin, merella sitten hyysataan asiakkaita pinnan alla ja paalla. Illalla kun tyytyvaiset asiakkaat on toimitettu takaisin, oppaat roudaavat kamat takaisin kaupalle, huoltavat varusteet ja tayttavat pulloja jne. Kotiin sitten myohaan illalla ja akkia nukkumaan etta jaksaa herata aamulla taas aikaisin seuraavaan tyopaivaan. Tyoajat helposti 12h ja reilusti ylikin ja tata sitten kuutena paivana viikossa. Jossain toisessa kohteessa tietysti homma voi olla mukavia muutaman tunnin keikkoja ja loppuaika menee ihmetellessa.
      Itse en euroopan touhuista juurikaan tieda, kun oma asemapaikka sijaitsee Thaimaassa, mutta kasittaakseni valimerella on varsin rajatusti hommia. Punaisen meren alueella kylla sitten senkin edesta. Tyokaveri kertoi, etta Egyptissa normaali sukellusoppaan palkka on keskimaarin 500e/kk ja kouluttajilla 800 eurosta ylospain.
      Hyva englanninkielentaito on valttamaton naissa hommissa, jopa sukellusopaskurssin suorittamiselle. Kaikki muu kielitaito on sitten plussaa ja mita enemman sita loytyy, sita helpommin loydat toita ja palkkakin yleensa paranee sita mukaa mita enemman kielia osaat.
      Alalla on kylla naisia ihan siina missa miehiakin, joten siita ala huolta kanna. Tassa hommassa on oltava iloinen, sosiaalinen ja karsivallinen. Motivaatiota pitaa olla. Ei riita etta vain haluaa tyoskennella ulkomailla, vaan taytyy rakastaa sukeltamista ja asiakaspalvelua. Jos edellamainitut ehdot tayttyy, uskoisin, etta hommia ennenpitkaa loytyy. Helppoa se valttamatta ei ole, mutta ei ole itse duunikaan.
      Jos et viela pelastynyt ja tullut toisiin ajatuksiin, ehdotan, etta jos elamantilanne sallii, niin lahtisit vaan maailmalle ja hakeutuisit sukelluksen pariin sellaiseen paikkaan missa on paljon toita mielellaan sopivasti ennen sesongin alkua. Paikanpaalla sitten on hyva kouluttautua, laittaa jalkaa ovenvaliin, hankkia paikallistuntemusta ja kontakteja. Nain itse alalle paasin, enka ollut ikina aiemmin sukeltanut vaan taalla ihan peruskurssista aloitin. Suomesta kasin kun on itseaan vahan vaikea markkinoida ja onhan kurssitkin yleensa paljon halvempia muualla.

      Tuli kylla nyt hurjan pitka tarina, mutta uskoisin tasta apua olevan. Onnea vaan "uudelle elamalle" ja ei muuta kun rohkeasti sinne missa tapahtuu =)

      • Innostunut sukeltaja

        Itse käyn läpi PADI:in OWD:n kurssia ja olisin erittäin innostunut tekemään töitä ulkomailla. Tekstisi ei oikeestaan "kuumottanut" yhtään, pikemminkin rupesin miettimään, että missä päin maailmaa täytyy työskennellä ja mikä koulutustaso pitää ansaita, jotta palkka hipoaisi esim 1200 - 1500e/kk ???
        Ja arvostetaanko esimerkiksi jos olen kokonaan käynyt DM:n Suomessa, olen nimittäin jostain kuullut, että maailmalla tiedetään kuinka likaista ja sakeaa vettä meillä täällä on... Niin arvostaisivat Suomalaista sukellustaitoa eniten euroopasta?
        Onkohan listattu mihinkään esim. Suomalaisia sukelluskeskuksia / yrityksiä, jotka toimivat ulkomailla ja työllistävät Suomalaisia sukeltajia? Kursseista en tarvitse välttämättä infoa, padin sivusto kertoo melkohyvin koulutus vaiheet. Mutta lähinnä tämä työllistymis puoli tässä sukeltajan uralla?


    • kopoöllo

      raya divers kokeile. heidän toimi paikkansa on thaimaassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe