Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kysymys kiinteytymisestä!!!!

MikaMattijaMarko

Johdanto. Mies, 28v. urheilulajina kamppailulajit, tasona "himoliikkuja". Treenejä viikossa laji 4-5 krt, punttis/kahvakuulailu 1-2krt, venyttelyä päivittäin, lenkki 30-60min 1 krt/viikko.

Tausta. Pudotin painoa alettuani harrastuksen 89kg - 73kg. Opettelin kalorien laskemisen ja elin vajeella piiiiitkään... Saavutin tavoite painoni ja aloitin opettelemaan uuden "kulutuksen mukaan"- syömisen. Painoa tuli automaattisesti takaisin parisen kiloa ja nyt joulun jälkeen vaaka liikkuu välillä 75-76 kg päivästä riippuen. Peilikuva on kuitenkin jo ihan "omaakin silmää miellyttävä", muttei aivan "premium fighter" niinkuin kova tavoitteeni oli. Nyt onkin tullut pulmaksi että pitäisikö vielä vähän kiristää vyötäröltä löysää pois, koska se "supermies" kondis on kuitenkin melkein ovella... Vajeelle ei viitsisi enää heittäytyä koska uskoisin että lihas-massa on kärsinyt jo melkoisesti lähes 17kg laihduttamisen seurauksena vaikka kiltillä -500kcal/vrk tahdilla tiputus tehtiinkin...

KYSYMYS: Onko mahdollista, syömällä kulutuksen mukaan, orjallisen säntillisesti ja harjoittelun kurinalaisuudella saada kroppaa edes pikkuhiljaa korvaamaan rasvan lihaksella, tai edes rasvaa vähän katoamaan koska harjoitteet ovat raskaita ja lihasta stimuloivia. Vai tarvitseeko rasvan palaminen aina ja ainoastaan tuekseen miinus-kalori ruokavalion?? Lihasta en tarvittis lisää johtuen lajini luonteesta, muttei enää houkuttaisi jäljellä olevia palikoita pienentääkään. Rasva prossa on tällä hetkellä pihdeillä mitattuna semmoisen 10-11%. Jos sen saisi pitkässä juoksussa tippumaan vaikka 8%:n ilman varsinaista laihduttamista olisi unelma käymässä toteen. Vai vaatiiko rasva%:n lasku(ja hedonistinen 6packin kiristys) aina painon pudottamista???

3

384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OmShantiShivaShakti

      Jos kaloreita syö kulutuksensa mukaan, niin luulenpa että raskas punttitreeni riittävästi proteiinia jatkuvalla syötöllä tiputtaa läskiä ja rakentaa lihaa ihan riittävästi. Käytännössä paino ei muutu mutta kiristyy varmasti. En näkisi tarvetta kalorvajeelle, jos ei ole kiirettä "kisakuntoon" tai muuhun. Painoa toki kannattaa tarkkaila säännöllisesti, ja korjata syömistä vastavuoroiseesti toiseen suuntaan jos muutoksia tulee. Itse ehkä korvaisin vielä "liiat aerobiset" punttistreenillä, jos harkoissa tulee hikoiltua muutenkin korkealla sykkeellä.

      http://exrx.net/FatLoss/WTCalLBWStudy.html

    • Timmi tyttö

      Moi,

      Onneksi olkoon painontiputuksen johdosta, hieno saavutus! Ehkä kannattaisi jonkin aikaa nyt vaan katella, miten elimistö tottuu uuteen ruokavalioon, ja tunnustella omia fiiliksiä? Että keholle jää aikaa sopeutua ja sulle tutustua, miten se mihinkin reagoi? Aiotko jatkaa kaloreiden laskemista vai totutella olemaan ilman sitä? Tärkeintä (terveys, ja pitkän tähtäimen tavoitteet) on opetella tunnistamaan, milloin on "hyvä olo" :)

      Mielestäni kurinalaisuutesi treenauksen ja hyvinsyönnin suhteen voisi vielä olettaa tuottavan tulosta, kun ilmeisesti olet melko äskeittäin vasta lopettanut varsinaisen laihduttamisen. Luulen siis, että sulla voi tapahtua tuota ns. kiinteytymistä samaa rataa jatkaen. Toki, jos haluat massaa (lihasta) kerätä enemmänkin, niin silloin kaloreita (ja rasvaa) ja kovaa punttitreeniä joutuu lisäämään, ja laihtumista tapahtuu kuluu vain jos syö vähemmän kuin kuluttaa...
      Mutta silti tuo kehonkoostumus ei mielestäni ole ihan niin yksiselitteinen juttu, ja itse en usko vain "mustavalkoisen" lähestymistavan olevan oikea...näkeehän sen ikänsä urheilua harrastaneista..! Jos päätät jatkaa miinuksella, pidä huoli erityisesti proteiinien saannista!

      Tsemiä ja iloa treeneihin!

    • "Lainausmerkit"

      on sitten "mahtava" juttu. Niitä vähän "enemmän" tekstiin, niin "huippu tulee".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe