Mitähän tässä nyt pitäisi oikein tehdä? Minulla on ollut jo n. 9 kk YT-neuvottelut käynnissä, koska työtehtäväni loppuu tänä keväänä. Tässä ei ole mitään uutta. Sen sijaan uutta tai pikemminkin ihmeellistä on se, että minulle ei ole ”löytynyt” mitään sopivaa työtä neuvottelujen aikana, vaikka organisaatiossamme onkin ollut jonkin verran vaihtuvuutta. Olen kyllä hakenut muutamiin tehtäviin (vaikka YT-laki luonnollisesti edellyttää työn tarjoamisvelvollisuutta), mutta vaikka toisen rekryprosessi on vielä kesken, tiedän, etten tule valituksi. Minusta halutaan eroon, siitäkin huolimatta, että juuri minun osaamistaustaistani ihmistä tarvittaisiin organisaatiossamme. Se on tullut monta kertaa esille. Mutta minä olen yksinkertaisesti liian erilainen ja olen saanut liian paljon positiivista palautetta. Se ei sovi organisaatiomme johdolle, koska meillä saa näkyä vain johtajat, eivät muut.
Tänään oli viimeinen ko. tehtävän loppumiseen liittyvä YT-neuvottelu, jossa mukana oli liiton lakimies ja luottamushenkilö. Neuvottelun jälkeen työnantajan edustaja pyysi minua jäämään neuvotteluhuoneeseen ja tarjosi minulle ns. irtisanomispakettia. Minulla on muutama päivä aikaa miettiä asiaa.
Koska joudun tekemään päätökseni erittäin nopeasti, arvostaisin kaikkia mahdollisia ja mahdottomia asioita, jotka minun pitäisi ottaa tässä päätöksenteossa huomioon. Itse paketti on ihan OK, liiton lakimiehen mielestä jopa hyvä. Karenssia hänen mukaansa minulle tulisi, mutta se kuluisi pois tuon pakettiratkaisuajan ja loma- yms. korvauksien jaksottamisen aikana. Lakimiehen mukaan minun pitäisi ilmoittautua työkkäriin viimeistään ensimmäisenä irtisanomispäivänä.
Koska olen yli viisikymppinen, uuden työpaikan saaminen voi olla peräti hankalaa. Toisaalta voi olla, että jos jäisin, minut irtisanottaisiin muutaman kuukauden kuluttua tai jos onnistuisinkin saamaan jonkin työpaikan olisin jatkuvasti silmätikkuna, mikä on äärimmäisen rasittavaa. Viimeisen vaihtoehdon todennäköisyys on promillen luokkaa, enkä siihen siis usko.
Pääasiallinen kysymykseni kuuluu: miksi en ottaisi pakettia?
Kiitokset kaikille asiallisista vastauksista.
IKannattaako irtisanomispaketti
5
7769
Vastaukset
- ´´´´´´´´´´
Ensinnäkin työkkäriin ilmoittautumisella ei niin kiire ole, kunhan ilmoittaudut runsaan 4 kk:n kuluessa työsuhteen päättymisestä. Työkkärin kyykytettäväksi ehdit sittenkin. Pidempään ei kannata venyttää ilmoittautumista siksi, että työkkärin kirjoilla on oltava 6 kk:n aikana väh. 6 viikkoa tai tulee 2 kk:n karenssi. Yli 6 kk:n ilmoittautumattomuudella menettää ansiosidonnaisen ja tippuu työmarkkinatuelle. Laitan ao. säännökset viestin loppuun. Liiton lakimies on siis antanut hiukan harhauttavaa tietoa, kun on käskenyt ilmoittautua heti työsuhteen päättyessä. Karenssi sinulle kyllä tulee, mutta kun se voidaan määrätä alkamaan vain sen työsuhteen päättymisestä lukien, mistä on erottu, niin lomakorvaus- ja pakettijaksotus kattaa kyllä tuon ajan.
Sitten tuohon pakettiin. Paketista ei ole sinulle muuta iloa kuin että päivärahapäivien kuluminen alkaa myöhemmin. Tuo johtuu siitä, että pakettisi jaksotetaan. Jos esim. paketti on vuoden palkka, niin työttömyyspäivärahaan sinulla ei ole oikeutta runsaaseen vuoteen, koska sekä lomakorvaukset että vuoden palkka jaksotettaisiin päiväpalkalla. Päälle tulee sitten viikon omavastuuaika. Laitan tuostakin säännöksen loppuun.
Huomaa, että vaikka sinulla ei maksetakaan päivärahaa, niin em. runsasta 4 kuukautta lukuunottamatta sinun tulee olla työkkärin kirjoilla ja ottaa vastaan, mitä työkkäri ikinä sinulle keksiikään tarjota.
Varaudu siis elämään pakettirahoilla vähintään pakettiajan verran, luultavasti aika venyy hiukan pidemmäksikin.
Työmarkkinoilta poissaolo
Työnhakijalla, joka on ollut välittömästi työttömäksi työnhakijaksi rekisteröitymistä edeltäneiden kuuden kuukauden aikana työmarkkinoilla vähemmän kuin kuusi viikkoa, eikä voi esittää pätevää syytä poissaololleen, ei ole oikeutta työttömyysetuuteen 60 päivän ajalta työttömäksi työnhakijaksi ilmoittautumisesta lukien. Työnhakijan katsotaan olleen työmarkkinoilla, jos hän on ollut työssäoloehtoon luettavassa työssä tai työllistynyt yritystoiminnassa tai omassa työssä taikka ollut työvoimapoliittisessa toimenpiteessä tai ollut työttömänä työnhakijana työ- ja elinkeinotoimistossa.
Henkilöllä on pätevä syy olla poissa työmarkkinoilta sairauden, laitoshoidon, kuntoutuksen, asevelvollisuuden, siviilipalveluksen, vapausrangaistuksen, opintojen, apurahakauden, lapsen syntymän, alle kouluikäisen lapsen hoidon, vammaisen tai vanhuksen hoidon tai muun näihin verrattavan syyn johdosta.
Työssäoloehdon voimassaolo
Jos henkilö on ollut poissa työmarkkinoilta ilman hyväksyttävää syytä yli kuusi kuukautta, hänelle ei myönnetä työttömyyspäivärahaa ennen kuin hän on täyttänyt poissaolon jälkeen työssäoloehdon. Tällöin työssäoloehdon tarkastelujakso alkaa siitä, kun henkilö on poissaolon jälkeen mennyt työhön tai aloittanut yritystoiminnan.
Henkilön katsotaan olleen työmarkkinoilla, jos hän on ollut työssäoloehtoon luettavassa työssä tai työllistynyt yritystoiminnassa tai omassa työssä taikka ollut työvoimapoliittisessa toimenpiteessä tai ollut työttömänä työnhakijana työ- ja elinkeinotoimistossa. Henkilöllä katsotaan olleen hyväksyttävä syy työmarkkinoilta poissaololle sairauden, laitoshoidon, kuntoutuksen, asevelvollisuuden, siviilipalveluksen, päätoimisten opintojen, apurahakauden, lapsen syntymän, enintään 3-vuotiaan lapsen hoidon tai muun näihin verrattavan syyn johdosta.
Muut rajoitukset
Työnantajalta saatu taloudellinen etuus, joka perustuu työnantajan ja työntekijän väliseen, työsuhteen päättymiseen liittyvään sopimukseen tai muuhun vastaavaan järjestelyyn, estää työttömyysetuuden myöntämisen ajalta, jolle etuus jaksotetaan työsuhteen päättymisestä lukien henkilön viimeisimmästä työsuhteesta saaman palkan perusteella. Jos työnantajalta saatu taloudellinen etuus on maksettu työsuhteen päättymisen jälkeen, jaksotus voidaan tehdä taloudellisen etuuden maksamisajankohdasta lukien. Jaksotuksen on tällöin vastattava työsuhteen päättymisestä lukien tehtävää työsuhteen päättymisen jälkeen maksetun etuuden jaksotusta. Etuutena ei oteta huomioon työnantajan järjestämää tai hankkimaa koulutusta.
Yli kahden viikon pituisen kokoaikaisen työsuhteen päättyessä lain taikka työ- tai virkaehtosopimuksen mukaan maksettava lomakorvaus estää työttömyysetuuden myöntämisen ajalta, jolle etuus jaksotetaan työsuhteen päättymisestä lukien henkilön viimeisimmästä työsuhteesta saaman palkan perusteella. Jos lomakorvaus on maksettu työsuhteen päättymisen jälkeen, jaksotus voidaan tehdä lomakorvauksen maksamisajankohdasta lukien.- ´´´´´´´´´´
'''Minulla on ollut jo n. 9 kk YT-neuvottelut käynnissä, koska työtehtäväni loppuu tänä keväänä.'''
Tuopa voisi antaa aihetta lisäpohdintaan.
Jos lähtisit YT-menettelyn kautta ja siksi, että työtehtäväsi päättyvät, tilanne olisi ilmeisesti se, että sinut irtisanottaisiin tuotannollisista/taloudellisista syistä. Tuo johtaisi siihen, ettei sinulle tulisi karenssia työsuhteen päättymisen vuoksi. Työnantajasi ilmeisesti pyrkii irtisanomispakettia tarjotessaan siihen, ettei sinua tarvitsisi irtisanoa, vain irtisanoutuisit itse, mitä tuo paketin vastaanottaminen tarkoittaisi.
Jos sinut irtisanottaisiin tuot/tal. syistä, niin työnantajalla säilyisi työn tarjoamisvelvollisuus tietyn ajan (jos se nyt vielä laissa noin on) ja sinulle tulisi taas oikeus hiukan parempiin työttömyysetuuksiin. Jos valitsisit tuon vaihtoehdon, niin sitten sinun tulisi ilmoittautua työkkärissä heti irtisanoutuessasi. Tosin paremmat työttömyysetuudet eivät niin kovin paljon parempia ole, että jos irtisanomispaketti on hyvä, niin lienee parempi vaihtoehto.
Tuossapa lakipykälät, joiden perusteella edellä olevan esitin:
Korotusosan ja korotetun ansio-osan maksaminen työttömyyden alkaessa
Korotusosaa ja korotettua ansio-osaa maksetaan yhteensä enintään 20 päivältä työnhakijalle, joka on ollut työssä yhteensä vähintään kolme vuotta ennen työttömyyspäivärahaoikeuden alkamista. Jos työnhakija työttömäksi jäädessään täyttää 3 a §:n mukaiset pitkään työuraan perustuvat korotusosan tai korotetun ansio-osan maksamisen edellytykset, hänellä ei ole työttömäksi jäädessään oikeutta tämän pykälän mukaiseen korotusosaan tai korotettuun ansio-osaan.
Korotusosan ja korotetun ansio-osan maksaminen pitkän työuran päätyttyä
Korotusosaa maksetaan työnhakijalle, joka on menettänyt työnsä työsopimuslain 7 luvun 3, 4, 7 tai 8 §:ssä tarkoitetuista taloudellisista tai tuotannollisista syistä, vastaavista syistä merimieslain mukaan tai julkisen yhteisön toiminnasta johtuvista vastaavista syistä ja jolla on ennen työn menettämistä 11 §:ssä tarkoitettua työssäoloaikaa vähintään 20 vuotta.
Henkilön katsotaan menettäneen työnsä 1 momentissa tarkoitetulla tavalla tuotannollisista tai taloudellisista syistä myös, jos hän on irtisanonut työsopimuksensa työsopimuslain 5 luvun 7 §:n mukaisesti lomautuksen kestettyä yhdenjaksoisesti vähintään 200 päivää.
Korotettua ansio-osaa maksetaan työnhakijalle, joka täyttää 1 momentissa mainitut edellytykset ja joka on ennen työn menettämistä ollut palkansaajakassan jäsenenä vähintään viisi vuotta.
Korotusosaa ja korotettua ansio-osaa maksetaan yhteensä enintään 100 päivältä. Jos irtisanomisperuste on riitautettu, ansiopäivärahaa ja peruspäivärahaa ei myönnetä tai makseta korotettuna ennen asiassa tehtyä lopullista ratkaisua. - ´´´´´´´´´´
´´´´´´´´´´ kirjoitti:
'''Minulla on ollut jo n. 9 kk YT-neuvottelut käynnissä, koska työtehtäväni loppuu tänä keväänä.'''
Tuopa voisi antaa aihetta lisäpohdintaan.
Jos lähtisit YT-menettelyn kautta ja siksi, että työtehtäväsi päättyvät, tilanne olisi ilmeisesti se, että sinut irtisanottaisiin tuotannollisista/taloudellisista syistä. Tuo johtaisi siihen, ettei sinulle tulisi karenssia työsuhteen päättymisen vuoksi. Työnantajasi ilmeisesti pyrkii irtisanomispakettia tarjotessaan siihen, ettei sinua tarvitsisi irtisanoa, vain irtisanoutuisit itse, mitä tuo paketin vastaanottaminen tarkoittaisi.
Jos sinut irtisanottaisiin tuot/tal. syistä, niin työnantajalla säilyisi työn tarjoamisvelvollisuus tietyn ajan (jos se nyt vielä laissa noin on) ja sinulle tulisi taas oikeus hiukan parempiin työttömyysetuuksiin. Jos valitsisit tuon vaihtoehdon, niin sitten sinun tulisi ilmoittautua työkkärissä heti irtisanoutuessasi. Tosin paremmat työttömyysetuudet eivät niin kovin paljon parempia ole, että jos irtisanomispaketti on hyvä, niin lienee parempi vaihtoehto.
Tuossapa lakipykälät, joiden perusteella edellä olevan esitin:
Korotusosan ja korotetun ansio-osan maksaminen työttömyyden alkaessa
Korotusosaa ja korotettua ansio-osaa maksetaan yhteensä enintään 20 päivältä työnhakijalle, joka on ollut työssä yhteensä vähintään kolme vuotta ennen työttömyyspäivärahaoikeuden alkamista. Jos työnhakija työttömäksi jäädessään täyttää 3 a §:n mukaiset pitkään työuraan perustuvat korotusosan tai korotetun ansio-osan maksamisen edellytykset, hänellä ei ole työttömäksi jäädessään oikeutta tämän pykälän mukaiseen korotusosaan tai korotettuun ansio-osaan.
Korotusosan ja korotetun ansio-osan maksaminen pitkän työuran päätyttyä
Korotusosaa maksetaan työnhakijalle, joka on menettänyt työnsä työsopimuslain 7 luvun 3, 4, 7 tai 8 §:ssä tarkoitetuista taloudellisista tai tuotannollisista syistä, vastaavista syistä merimieslain mukaan tai julkisen yhteisön toiminnasta johtuvista vastaavista syistä ja jolla on ennen työn menettämistä 11 §:ssä tarkoitettua työssäoloaikaa vähintään 20 vuotta.
Henkilön katsotaan menettäneen työnsä 1 momentissa tarkoitetulla tavalla tuotannollisista tai taloudellisista syistä myös, jos hän on irtisanonut työsopimuksensa työsopimuslain 5 luvun 7 §:n mukaisesti lomautuksen kestettyä yhdenjaksoisesti vähintään 200 päivää.
Korotettua ansio-osaa maksetaan työnhakijalle, joka täyttää 1 momentissa mainitut edellytykset ja joka on ennen työn menettämistä ollut palkansaajakassan jäsenenä vähintään viisi vuotta.
Korotusosaa ja korotettua ansio-osaa maksetaan yhteensä enintään 100 päivältä. Jos irtisanomisperuste on riitautettu, ansiopäivärahaa ja peruspäivärahaa ei myönnetä tai makseta korotettuna ennen asiassa tehtyä lopullista ratkaisua.Jatkoa edelliseen tilanpuutteen vuoksi:
Korotusosan ja korotetun ansio-osan maksaminen työllistymistä edistävien palvelujen ajalta
Korotusosaa ja korotettua ansio-osaa maksetaan työllistymissuunnitelmassa tai työllistymissuunnitelmaa korvaavassa suunnitelmassa sovittujen, 10 luvun 1 §:n 2 momentin mukaisten työllistymistä edistävien palvelujen ajalta. Korotusosaa ja korotettua ansio-osaa maksetaan myös työllistymissuunnitelmassa tai työllistymissuunnitelmaa korvaavassa suunnitelmassa sovittujen palvelujen väliseltä ajalta, jos näiden palvelujen välinen aika on enintään seitsemän kalenteripäivää.
Korotusosaa ja korotettua ansio-osaa maksetaan työllistymistä edistävien palvelujen ajalta yhteensä enintään 200 päivältä. Korotusosan ja korotetun ansio-osan maksaminen aloitetaan alusta, kun työnhakija on uudelleen täyttänyt palkansaajan tai yrittäjän työssäoloehdon.
Muutosturvalisän ja muutosturvan ansio-osan maksamisen edellytykset
Muutosturvalisää ja muutosturvan ansio-osaa maksetaan työnhakijalle:
1) joka kuuluu julkisesta työvoimapalvelusta annetun lain 5 a luvun mukaisen muutosturvan piiriin;
2) jolla on voimassa oleva työllistymissuunnitelma tai työllistymissuunnitelmaa korvaava suunnitelma; ja
3) jolla on oikeus työttömyyspäivärahaan täytettyään palkansaajan työssäoloehdon.
Muutosturvalisää ja muutosturvan ansio-osaa maksetaan työllistymissuunnitelmassa tai työllistymissuunnitelmaa korvaavassa suunnitelmassa sovittujen, 10 luvun 1 §:n 2 momentin mukaisten työllistymistä edistävien palvelujen ajalta. Muutosturvalisää ja muutosturvan ansio-osaa maksetaan myös työllistymissuunnitelmassa tai työllistymissuunnitelmaa korvaavassa suunnitelmassa sovittujen palvelujen väliseltä ajalta, jos näiden palvelujen välinen aika on enintään seitsemän kalenteripäivää.
Jos irtisanomisperuste on riitautettu, ansiopäivärahaa ja peruspäivärahaa ei myönnetä tai makseta muutosturvalisällä tai muutosturvan ansio-osalla korotettuna ennen asiassa tehtyä lopullista ratkaisua.
Muutosturvalisän ja muutosturvan ansio-osan maksamisen enimmäisaika
Muutosturvalisää ja muutosturvan ansio-osaa maksetaan yhteensä enintään 200 päivältä.
Muutosturvalisän ja muutosturvan ansio-osan maksamisen enimmäisajan laskeminen aloitetaan alusta, kun työnhakija on täyttänyt palkansaajan työssäoloehdon.
Taloudelliset ja tuotannolliset irtisanomisperusteet
Työnantaja saa irtisanoa työsopimuksen, kun tarjolla oleva työ on taloudellisista, tuotannollisista tai työnantajan toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvista syistä vähentynyt olennaisesti ja pysyvästi. Työsopimusta ei kuitenkaan saa irtisanoa, jos työntekijä on sijoitettavissa tai koulutettavissa toisiin tehtäviin 4 §:ssä säädetyllä tavalla.
Työn tarjoamis- ja koulutusvelvollisuus
Työntekijälle on tarjottava ensisijaisesti hänen työsopimuksensa mukaista työtä vastaavaa työtä. Jos tällaista työtä ei ole, työntekijälle on tarjottava muuta hänen koulutustaan, ammattitaitoaan tai kokemustaan vastaavaa työtä.
Työnantajan on järjestettävä työntekijälle sellaista uusien tehtävien edellyttämää koulutusta, jota voidaan molempien sopijapuolten kannalta pitää tarkoituksenmukaisena ja kohtuullisena. - ap
´´´´´´´´´´ kirjoitti:
'''Minulla on ollut jo n. 9 kk YT-neuvottelut käynnissä, koska työtehtäväni loppuu tänä keväänä.'''
Tuopa voisi antaa aihetta lisäpohdintaan.
Jos lähtisit YT-menettelyn kautta ja siksi, että työtehtäväsi päättyvät, tilanne olisi ilmeisesti se, että sinut irtisanottaisiin tuotannollisista/taloudellisista syistä. Tuo johtaisi siihen, ettei sinulle tulisi karenssia työsuhteen päättymisen vuoksi. Työnantajasi ilmeisesti pyrkii irtisanomispakettia tarjotessaan siihen, ettei sinua tarvitsisi irtisanoa, vain irtisanoutuisit itse, mitä tuo paketin vastaanottaminen tarkoittaisi.
Jos sinut irtisanottaisiin tuot/tal. syistä, niin työnantajalla säilyisi työn tarjoamisvelvollisuus tietyn ajan (jos se nyt vielä laissa noin on) ja sinulle tulisi taas oikeus hiukan parempiin työttömyysetuuksiin. Jos valitsisit tuon vaihtoehdon, niin sitten sinun tulisi ilmoittautua työkkärissä heti irtisanoutuessasi. Tosin paremmat työttömyysetuudet eivät niin kovin paljon parempia ole, että jos irtisanomispaketti on hyvä, niin lienee parempi vaihtoehto.
Tuossapa lakipykälät, joiden perusteella edellä olevan esitin:
Korotusosan ja korotetun ansio-osan maksaminen työttömyyden alkaessa
Korotusosaa ja korotettua ansio-osaa maksetaan yhteensä enintään 20 päivältä työnhakijalle, joka on ollut työssä yhteensä vähintään kolme vuotta ennen työttömyyspäivärahaoikeuden alkamista. Jos työnhakija työttömäksi jäädessään täyttää 3 a §:n mukaiset pitkään työuraan perustuvat korotusosan tai korotetun ansio-osan maksamisen edellytykset, hänellä ei ole työttömäksi jäädessään oikeutta tämän pykälän mukaiseen korotusosaan tai korotettuun ansio-osaan.
Korotusosan ja korotetun ansio-osan maksaminen pitkän työuran päätyttyä
Korotusosaa maksetaan työnhakijalle, joka on menettänyt työnsä työsopimuslain 7 luvun 3, 4, 7 tai 8 §:ssä tarkoitetuista taloudellisista tai tuotannollisista syistä, vastaavista syistä merimieslain mukaan tai julkisen yhteisön toiminnasta johtuvista vastaavista syistä ja jolla on ennen työn menettämistä 11 §:ssä tarkoitettua työssäoloaikaa vähintään 20 vuotta.
Henkilön katsotaan menettäneen työnsä 1 momentissa tarkoitetulla tavalla tuotannollisista tai taloudellisista syistä myös, jos hän on irtisanonut työsopimuksensa työsopimuslain 5 luvun 7 §:n mukaisesti lomautuksen kestettyä yhdenjaksoisesti vähintään 200 päivää.
Korotettua ansio-osaa maksetaan työnhakijalle, joka täyttää 1 momentissa mainitut edellytykset ja joka on ennen työn menettämistä ollut palkansaajakassan jäsenenä vähintään viisi vuotta.
Korotusosaa ja korotettua ansio-osaa maksetaan yhteensä enintään 100 päivältä. Jos irtisanomisperuste on riitautettu, ansiopäivärahaa ja peruspäivärahaa ei myönnetä tai makseta korotettuna ennen asiassa tehtyä lopullista ratkaisua.Näin olen itsekin ymmärtänyt, että irtisanominen tapahtuisi nimenomaan tuotannollis-taloudellisilla perusteilla. Työnantaja on tietoinen niin työn tarjoamisvelvollisuudesta kuin takaisinottovelvollisuudestakin sen verran niitä on hinkattu noissa neuvotteluissa. Mutta tietoisuus ja YT-lain noudattaminen ovat kaksi aivan eri asiaa. Jos työnantaja on jo nyt antanut piut paut YT-laille, niin eiköhän se jatkaisi samaa rataa myös irtisanomisen jälkeenkin.
Kiitokset erittäin asiallisista ja asiantuntevista neuvoistasi :)
peruspäivärahan myöntämisessä huomioidaan ylimääräiset tulot. Kuten kesälomaraha.
Voi olla, että paketin tuomat rahat huomioitaisiin ja lasketaan keskipäiväpalkan mukaan ja vasta pakettirahojen loputtua alkaisi liiton rahat juoksemaan sinulle.
Mikä taasen on se, jos ilmottaudut kahden kk päästä?
Katsovatko he, ettet ole ilmottautunut aikaisemmin, niin karenssi alkaa vasta ilmottautumispäivästä?
Liiton lakimies saattaa puhua liiton pussiin, ensin kulutat pakettirahat ja sen jälkeen olet karenssilla.
Todennäköisesti nuo 500 päivää liiton työttömyyspäivärahojen tulemiset.
Voisit kysyä tuleeko työtodistukseen "Uudistukset yrityksessä tekevät työntekijän X:n palvelut tarpeettomaksi joten joudumme irtisanomaan hänet."
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 722756
- 632674
- 681792
- 241627
- 201550
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91490- 151392
- 481257
- 381233
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91209