Millaisia TULOS-palkkiota saatte

lapikastavaan

Seuraavassa ote taloussanomien tulospalkkiokatsauksesta. Mä en insinöörinä ole koskaan vuositasolla saanu valtiolla 500 MARKKAA/v enempää "bonusta". Tuntuu hurjilta noi allaolevat luvut. Mitä luulette, kuinka suurta joukkoa koskevat?

""Tulospalkkioiden muutoksia 2008-2009
Diplomi-insinöörit, arkkitehdit, tekniikan akateemiset asiantuntija-ammatit
Tulospalkkiot v. 2008 Tulospalkkiot v. 2009
Yksityinen sektori keskiarvo 7776 €/v keskiarvo 6477 €/v
mediaani 4000 €/v mediaani 3500 €/v
Julkinen sektori keskiarvo 2540 €/v keskiarvo 2002 €/v
mediaani 1500 €/v mediaani 1167 €/v

Lähde: Tekniikan akateemisten liitto, palkkakysely 2010 ""

18

3517

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dippis

      Kuten varmasti tiedät keskiarvo on kaikkien bonarien summa jaettuna vastaajilla. Tällöin parikymmentä Lilius-Ollila jne. akselin kaveria vääristää kymmenien miljoonien bonareilla keskiarvon niin että heilahtaa. Mediaani kertoo enemmän ja eihän tuo 3500-4000€ enää kovin paljon ole - alle ko. vertailuporukan keskimääräisen kk-palkan.

      DI / bonarit 2008 oli 7420€, 2009 tullee jäämään pariin tonniin. Peruspalkka 6550€/kk.

    • islet2

      Paperin pojat saavat hyvinä aikoina n.1000€/vuodessa...
      Ja muutkin(muilla aloilla) kaverit ovat ns. katkeria minulle kun saan n.2000€/vuodessa tulospalkkiota... mut se on aika hilkulla kuinka käy ajat ovat huonot voi olla et ensi vuonna saa olla siihen 1000€ tyytyväinen..

      • 3.000 euron bonus.

        Omalla työpaikalla maksetaan kuukausittaista tuotantopalkkiota tuotantomäärien perusteella, palkkio on n. 160e/kk. Lisäksi maksetaan kerran vuodessa firman edellisvuoden tuloksesta riipuvainen "bonus", joka on viime vuosina ollut 50-75% kuukausipalkasta. Vuosi tasolla bonukset ja palkkiot ovat n. 3000 euroa.


    • motivaatio zero

      Meillä vaihteluväli 29-129 prosenttia kk-palkasta. Sain 44% eli 1300 eur vuoden 2009 tuloksesta, edellinen palkkio oli isompi 1500 egeä. Mittarit oli sovittu mutta pomot saivat ottaa mittareiden lisäksi yllättäen huomioon pärstäkertoimen eli pari suulasta työkaveria veti maksimit ja me ahertajat jäätiin alatasolle.

      Ei vituta ei.

    • R2&D2

      10 vuoden sisällä valtion palveluksessa. Pari viimeisintä on ollut suuruusluokkaa 650-750 € eli noin 400 € nettona. Yksityisellä sektorilla isäni sai viimeksi 9000 € (1,5 kk palkka)

      • shitkone

        Tulospalkka oli 0-36euroa kuukaudessa ja vaikka kuinka puskit hommia, niin 0e palkkio välillä!


      • Nimimerkki:
        shitkone kirjoitti:

        Tulospalkka oli 0-36euroa kuukaudessa ja vaikka kuinka puskit hommia, niin 0e palkkio välillä!

        36 euron tulospalkkio? Tuolla varmasti kohennetaan motivaatiota paiskia töitä vaadittua minimiä enemmän.


    • Mikä asiantuntija!

      0-100 % kk-palkasta. Toteuma vajaa 50 % euromarkoissa 1500. Työnantaja yksipuolisesti ilmoittaa tulospalkkion kriteerit yleensä vasta tulosvuoden jälkeen. Onhan se tyhmää, mutta minkäs teet kun narusta ei voi työntää. Vähän ihmettelen noita keskiarvoja.

      • niskahiki

        tulee! Tulospalkkiot keskim. n. 300-400e vuodessa eli kuukautta kohden jotakuinkin 30 euroa, ja POIS ANTASIN vaikka heti kunhan ei meitä työntekijöitä olisi koskaan tähän kusetettu . . . teet nyt melkein tuplasti lujemmin töitä ja suurinpiirtein joka 12min tauolta pitää lähtiä 5 min aijemmin että päästään tavoitteisiin. yhtä paskan jauhantaa tyhjän kanssa. toivottavasti talous lähtee nousuun ja työntekjät saa mahdollisuuden vaihtaa työpaikkoja. Se tulee kyl firmoille kalliiksi kouluttaa yhtäkkiä porukkaa taas vuoden ajan kun puolet on lähteny kulkemaan. . . sairasta kohdella näin työntekijää. Kaveri on IT alalla töissä, firmassa joka perjantai työt lopetetaan 2 h ennen päivän päättymistä ja juodaan komiat kahvit talon piikkiin ja mietitään miten viikko meni. Palkat on kovia ja kerran kuukaudessa jokainen työntekijä saa purkaa ilman potkujen pelkoa omia tuntemuksiaan, jos valitat palkasta esimerkiksi, niin asiaa ruvetaan tutkimaan ja perustellaan miksi palkka on nyt tämä ja tämä. Jos veetuttaa niin poristaan että johtuuko työstä vai siviilielämästä ja jos esim akan kanssa menee huonosti niin saat palkallista "saikkua" siksi aikaa kunnes homma on kunnossa. Kait siinäkin joku roti on ja aikuiset ihmiset tietää että jos tällaista väärin hyväksi käyttää niin etu loppuu. Siellä sanotaan huomenta, kiitos, olehyvä jne jotka itsestä kuulostaa aika oudolta. Joka keskiviikko on kaksi tuntia aikaa työajalla (saat silloinkin palkkaa) hoitaa omia asioita, jos et hoida niin saat näiltä kahdelta tunnilta tuplapalkan. Kylä siellä pamput myös vaatii, muuta ei liikoja. Töissä pitää pystyä olemaan hyvillä mielin.

        Työnantaja todella pitää huolen työntekijöistään. Vaihtuvuutta siinä talossa ei kyllä ole, johto ja samat työntekijät ovat olleet pitkän aikaa töissä yhdessä ja talo n melko iso!! Joka joulu kahtovat vuosipalaverissa firman tuloksen ja lellitään ja kehutaan työntekijöitä ja jokainen kaveri saa tuloksesta riippuen noin 2000-2500e joulurahaa! KÄSITTÄMÄTÖNTÄ ! Pikkujouluja ei siellä vieteä, mutta sehän ei kyllä mikään miinus ole.

        Firmalla kyl menee hyvin...ja on saanut kunniamainintoja esimerkillisenä työnantajana. Viimeisin mainita taisi olla jopa jotenkin iso juttu koko Suomessa!


    • jaskahokunen

      Tulospalkkio lasketaan katteesta ja jos se on ylittänyt budjetin, tulee noin 100-200€/kk. Taantuman aikana ei juuri tulospalkkiota ole tipahtanut..

    • Setämies___

      Kuulun tuohon mainittuun Tekniikan akateemisten joukkoon ja aika hyvin toi keskiarvo vastasi viime vuoden bonuksen osalta. Vuoden 2008 tuloksen ja suoriutumisen perusteella maksettiin noin 2500 e bonus ja viime vuodelta 7500 e. Maksimi olisi 25 % vuosiansioista, joka tekisi n. 20 000 e. Työskentelen yksityisellä sektorilla.

    • Tuunari.

      Suurehkossa softatalossa 400€ vuodessa jos firma tekee hyvää tulosta.

    • Anonyymi

      Aikoinaan vanhojen pomojen aikaan 1000-2800 e/v. mutta nyt välillä ei lainkaan ja jos saa niin 175-550 e/v. Arvatkaapa motivoiko lisävastuisiin tai nopeuteen...

      • Anonyymi

        Noi ovat kyllä sellaisia summia, että kyllähän siinä motivoituu kovempikin tekijä uurastamaan :D

        Oma työnantaja yllätti tänä vuonna, ja päätti maksaa viime vuodelta bonuksen lisäksi myös 500e koronalisän. Sinällään ihan mukava huomion osoitus, vaikka ei välttämättä nyt motivaatiota lisää, kun viime vuodet ollaan väännetty "niskalimassa" töitä niin paljon kuin vain on ehditty. Vajaalla vuorolla tietenkin...


    • Anonyymi

      Meillä kvartaaleitain 0-400 euroa tuloksesta riippuen. Käytännössä vuositasolla tonnin paikkeilla.

    • Anonyymi

      Parhaina vuosina 1500-2800 eur. Viime vuonna 250 eur ja nyt 500 eur. Pomot rankaisi toisinajattelijaa, pärstäongelmainen nääs...

    • Anonyymi

      Itse olen rakennusliikkeen johdossa, jossa tehnyt 100-350tuhatta katetta firmalle vuosittain viimeisen 5.vuoden aikana, senttiäkään ei ole bonusta tai tulospalkkioita tullut. Monesti on kysytty ja toivottu mutta ei. Perus palkka on 2900e/kk eikä lisiä tämän päälle tule.

    • Anonyymi

      Töihin tullessa lupailtiin bonusta joka yleensä olisi kuukausipalkan tasoa. Kuulemma joskus harvoin ollutkin, mutta yleisimmin jäädään muutaman satasen ja kahden tonnin välille. Työnantaja maksaa noin kuukauden palkan verran vähemmän kuin mitä kilpailijat maksavat. Erittäin hyvänä vuonna kuukausipalkka saadaan takaisin 8/10 vuodessa ei saada.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1915
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      50
      1836
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1363
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1099
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1098
    Aihe