VAROITUS! Älä osta levysoitinta Clas Ohlssonilta!

Järkyttynyt

Menin taannoin paikalliseen Clas Ohlssonin myymälään ja ostin sieltä vanhanmallisten vinyllilevyjen soittamiseen tarkoitetun laitteen. Samassa vekottimessa oli mukana radio ja kaiuttimet, joten sitä ei tarvinnut liittää mihinkään vahvistimeen. Hintaa oli 59,90 ja varaneulat päälle 9,90.

Huippuedullinen hinta hieman hirvitti ja laite näytti vipuineen, kääntönuppeineen ja äänivarsineen aika heppoiselta. Sillä ei ollut minkäänlaista nimeäkään. Olipa se vielä niin kääpiökokoinen, että LP:tä soittimen kansi kiinni soittaessani tuli osa levystä soittimen reunojen ulkopuolelle esiin aukoista, jotka kannen etu-, taka- ja vasempaan sivureunaan oli jätetty. En kuitenkaan halunnut tuhlata rahojani "oikeaan" levysoittimeen, vaan ajattelin, että kaipa tälläkin masiinalla sentään kohtalaisesti pärjää. Pitäisihän nimittäin halvankin laitteen kuitenkin toimia.

Kotiin päästyäni riemu sitten alkoi. Kun levyjä soitti, niin hiljaiset kohdat soivat melko mukavasti, mutta jos kappaleissa tuli vähänkin korkeampi kohta, niin heti ääni "särkyi" todella pahasti. Moista suttua kuunnellessani tuli mieleen radio, jossa ei kanava ole aivan kohdallaan.

Levyjä soittaessani masiina raakkui toisinaan kuin varis. Ääni jatkui vaikka väänsin volyymit nollille. Ilman kuulokkeita kuunnellessani suunnilleen puolet kuuluvasta äänestä oli musiikkia ja puolet kyseistä raakkumista.

Sekä LP-levyt että singlet tuntuivat pyörivän tässä kapistuksessa hieman väärällä nopeudella eli toisinaan soitto kuulosti kumman kurisevalta ja laulajan ääni liian möreältä tai sitten "Saukki ja pikkuoravat" -osastolta.

Kaiken huippu oli laitteen upea toiminto, joka pysäyttää levyn pyörimisen levyn musiikin päätyttyä. Joitakin pitkähkön kappaleen sisältäviä singlejä soittaessani masiina lopetti pyörimisen noin minuuttia ennen kappaleen todellista loppua, koska soitin "luuli" levyn päättyneen.

Kaikenlaisen veivaamisen ja mielipahan jälkeen soitin Clas Ohlssonille ja kerroin, että heiltä osamani vekotin ei ollut levysoitin vaan täysi lelu. Myyjä linjan toisessa päässä sanoi (tietenkin), ettei heille ole tullut ennestään yhtään valitusta kysesistä soittimista. Hän viittasi laitteen edulliseen hintaan ja sanoi, ettei tämän hintaiselta soittimelta voikaan vaatia suurta laatua. Sanoin myyjälle, että kyllä halvankin soittimen pitää toimia.

Seuraavaksi myyjä epäili minun kohdalleni sattuneen "maanantaikappaleen" ja ehdotti minulle laitteen vaihtamista heillä toiseen soittimeen. Sanoin takaisin, että soitin on malliltaan jo täysi susi ja etten tulisi ostamaan heiltä ikinä minkäänlaista soitinta. Totesin vielä, ettei tällaisia toimintakelvottomia soittimia saisi edes valmistaa eikä varsinkaan myydä kenellekään.

Paikan päällä sain sitten rahat takaisin sekä rakkineesta ja sen varaneuloista, mutten tietenkään mielipahasta, ylimääräisistä matkoista ja muusta vaivannäöstä. Menin heti rahat saatuani toiseen likkeeseen ja ostin OIKEAN levysoittimen. Se toimii joka suhteessa loistavasti.

Joten välttäkää Clas Ohlssonilta ostamista!

6

3264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • halvempi = huonompi

      Aika outo juttu, että mulla ei MITÄÄN ongelmia ole ollut vaikka mulla on monta vuotta ollut (ja on vieläkin) Clas Ohlsonin levari (*koputtaa puuta*)... Tosin yli 100e hintaluokan vehje, että siinä sentään on jo sitä laatua

    • Mike444

      Älytöntä meuhkaamista, Tällaisten takia en ole edes harkinnut asiakaspalvelutyötä.

      • Björn Porilainen

        Joo...Siinä hommassa ei ole hyvä meuhkata. Ja entä jos tiskille sattuisi tulemaan asiakas samalla kun itse meuhkaa? Voi pyhä Sylvi ja Stockmannin lihatiski! Apu-va!


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      299
      3418
    2. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      202
      2941
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2524
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      233
      1992
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1415
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1308
    9. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      167
      1289
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    Aihe