Aihe

Palkkaluokkaani korotettiin

Omituista

Peruspalkka nousi jonkin verran, mutta samalla aikapalkkaosuus (apo) pieneni saman verran, joten lopputulos oli sama kuin ennen. Nyt siis kysyn asiantuntijoilta, onko tämä oikein? Työni on entistä vaativampaa. Kyse on metallin työehtosopimuksen alaisesta työpaikasta.

5

1085

  Vastaukset

  • Sua kusetetaan liity liittoon ja jos jo olet soita sinne.

  • Juu. Näin se homma menee. Jos sinulla on apo:issa 0,70e ja esim hekoa korotetaan 0,70e niin se korotusosuus lähtee apoista ensin pois. Eli tuntipalkka ei muutu välttämättä yhtään. Jos työnantaja haluaa oikeasti korottaa jonkun palkkaa niin se korottaa myös apoja samalla.

   • Mulla korotettiin henkilökohtaista prosenttia ja työnvaatimusryhmää TVR, mutta tietysti aikapalkkaosuus apo söi korotuksen. Luuleeko työnantaja tällätavalla kannustavansa työntekijää. Vitutuskäyrä vaan kasvaa ja voin olla varma että tässä menettää enemmän työnantaja. Ollut firmassa jo pitkälti toistakymmentä vuotta ja kymmeneen vuoteen ei palkkaa ole nostaneet, vaan aina syovät apolla korotukset. Vielä valittaa työnantaja miksi ei saada työntekiöitä lisää, enpä ihmettele sitä kun on paskapalkan maksajan maineessa.


   • Ei. Nimenomaan noin se homma ei mene.

    Joku toinen tuossa jo aiemmin sanoikin että liity liittoon niin saat sieltä apua. Kukaan tältä palstalta ei tule pitämään puoliasi palkkaneuvotteluissa jollet itse sitä osaa tehdä.

    Tottakai työnantaja mielellään tekisi sellaisia korotuksia mitkä ei nosta palkkaa yhtään.


   • Höpöhöpö


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1726