Palkkaluokkaani korotettiin

Omituista

Peruspalkka nousi jonkin verran, mutta samalla aikapalkkaosuus (apo) pieneni saman verran, joten lopputulos oli sama kuin ennen. Nyt siis kysyn asiantuntijoilta, onko tämä oikein? Työni on entistä vaativampaa. Kyse on metallin työehtosopimuksen alaisesta työpaikasta.

5

880

Vastaukset

 • Sua kusetetaan liity liittoon ja jos jo olet soita sinne.

 • Juu. Näin se homma menee. Jos sinulla on apo:issa 0,70e ja esim hekoa korotetaan 0,70e niin se korotusosuus lähtee apoista ensin pois. Eli tuntipalkka ei muutu välttämättä yhtään. Jos työnantaja haluaa oikeasti korottaa jonkun palkkaa niin se korottaa myös apoja samalla.

  • Mulla korotettiin henkilökohtaista prosenttia ja työnvaatimusryhmää TVR, mutta tietysti aikapalkkaosuus apo söi korotuksen. Luuleeko työnantaja tällätavalla kannustavansa työntekijää. Vitutuskäyrä vaan kasvaa ja voin olla varma että tässä menettää enemmän työnantaja. Ollut firmassa jo pitkälti toistakymmentä vuotta ja kymmeneen vuoteen ei palkkaa ole nostaneet, vaan aina syovät apolla korotukset. Vielä valittaa työnantaja miksi ei saada työntekiöitä lisää, enpä ihmettele sitä kun on paskapalkan maksajan maineessa.


  • Ei. Nimenomaan noin se homma ei mene.

   Joku toinen tuossa jo aiemmin sanoikin että liity liittoon niin saat sieltä apua. Kukaan tältä palstalta ei tule pitämään puoliasi palkkaneuvotteluissa jollet itse sitä osaa tehdä.

   Tottakai työnantaja mielellään tekisi sellaisia korotuksia mitkä ei nosta palkkaa yhtään.


  • Höpöhöpö


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

 • Saatat muistaa Temptation Island Suomen Jonnan, joka iski varatun Jannen - nyt onni on säpäleinä: "Väkivaltaa, pettämistä, valhetelua"
 • Rajuja väitteitä Jamppa Tuomisen tragediasta! Laulajalegenda Jorma Kalevi suuttui Frederikille: ”Hän puhuu potaskaa!”
 • Tuomas Enbuske vei missirakkaansa iPadin ja lähetti uhitteluviestejä – Eveliina Tikka hälytti poliisipartion kohujuontajan asunnolle: ”Itkin, kun poliisit saapuivat!”

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. 47
  1083
 2. Ota vielä kerran yhteyttä

  Ole kiltti. Koko ajan mietin miten voisin sanoa sulle että rakastan sua ja haluan sut ja meidät. Kun saisin siihen selvän merkin sulta niin en epäröi.
  Ikävä
  89
  839
 3. Samu Huberille myös syyte huumerikoksesta

  Pääseekö Samu samaan selliin Sohvi-bimbon kanssa?
  20
  407
 4. Vieläkin on taikaa...

  Juuri sinussa. Hyvä mieli tulee kun saan sinua aina nähdä. En tiedä miksi? Sinussa vain on jotain maagista. Mietin tässä tarkistettuani yhden jutun,
  Ikävä
  63
  403