Surkeat palkinnot

Kisasuunnistaja

Suunnistus on aivan upea urheilulaji. Yksi negatiivinen juttu siinä kuitenkin on, nimittäin syvään juurtunut tapa jakaa aivan onnettoman SURKEITA palkintoja kansallisissa kilpailuissa. Kaikenlaista rihkamaa jaetaan.
Mallia voisi ottaa vaikkapa hiihdosta jossa kansallisissa kisoissa on yleeensä aina komeat pokaalit.
Osallistumismaksuilla ostaa kyllä pokaalit helposti.

Kisasuunnistaja

5

646

  Vastaukset

  • Joo, ei palkintojen takia todellakaan kannata aloittaa suunnistamaan.

   Todellinen pohjanoteeraus on Kainuun Rastiviikko jossa todella kalliit osanottomaksut, osallistujia 40-60 kpl per sarja mutta silti jaetaan vain lahjoituksina saatua rihkamaa palkinnoiksi. Jos hyvin käy niin saatat saada sarjan kolmossijasta 10 euron arvoisen termospullon.. Tai retkeilyyyn makuu-alustan. Heikkoa on taso.
   En ymmärrä mihin kerätyt rahat menee, varmaan jokin Kreikka efekti ?

  • Huippusuunnistuksessakin palkinto saattaa olla voitosta 500€ ja MM-kisoissa 1000€. Ainoa josta saa kunnolla rahaa on O-ringenin pääsarjan voitto. Jos taas verrataan hiihtoon palkinto summat ovat aivan naurettavia. Puhumattakaan ampumahiihtoon vertaamisesta.

  • "Mallia voisi ottaa vaikkapa hiihdosta jossa kansallisissa kisoissa on yleeensä aina komeat pokaalit. Osallistumismaksuilla ostaa kyllä pokaalit helposti."
   Ai että pokaali olis hyvä palkinto? Ennemmin arvostan esim. jonkun S-ryhmän lahjakorttia joilla jokainen voi ostaa haluamansa palkinnon olkoot se vaikka sen pari kymppiä!

  • Mun mielestä lapsille ja junioreille pitäisi jakaa pokaaleja ja kunnon palkintoja, koska sellainen tekee suuren vaikutuksen ja kannustaa jatkamaan.

   Vanhemmat suunnistajat taas eivät halua täyttää kotiaan muutaman euron hintaisilla kullankiiltävillä pysteillä. Kirppikselläkään eivät mene kaupaksi.

   Ammattilaiset saavat rahansa sponsoreilta ja sieltä tulee myös hyvästä sijoituksesta maksettava bonus ikään kuin palkinnoksi.

   • Joo, mutta ei sieltäkään juurikaan rahaa tipu vaikka voittaisit pää sarjan suomenmestaruuden


  Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   196
   7828
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   5293
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4216
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3145