Onko?

Haaveilija -98

1. Onko tennis kiva harrastus?
2. Onko se rankkaa?
3. Onko tennismailat kuinka kalliita/halpoja?

4

2434

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • roze

      1: Aivan huippu harrastus.

      2: Sellaista millaiseksi sen tekee. Yleensä juuri sopivaa omaan kuntopohjaansa nähden.

      3: Hinnat n. 20-200€. Aloittelijalle riittää 40-50€ maila.

      • urghhh

        Ensimmäinen kysymyksesi on ehkä typerin maan päällä. Et voi tietää mikä on itsellesi kivaa.
        Jos haluat kunnolla pelata, tai pelaat jotain vastaan joka osaa pelata edes vähän järjellä ja pelaatte vielä kaiken lisäksi ulkona, on laji raskas. Mutta voi tästä kevyttäkin tehdä.

        Hintoja tosiaan on päästä päähän. Älä ostaan missään nimessä mitään halpahallin sun muun sellaisen kaupan mailaa. Peli-into katoaa ensimmäisillä kerroilla jo. Muutamalla kympillä saat kunnon mailan jo. Aloittelevalle kannattaa olla aika kevyt maila, eli noin 250-270 grammainen.


    • Tenniskärpänenpuree

      Hyvä linkki Plaza.fi:ssä http://plaza.fi/ellit/liikunta-ja-terveys/liikunta-ja-hyvaolo/liikunnallinen-loma-saarenmaalla

      Kristiina: ”Käyn muutaman kerran kesässä lätkimässä tennistä lomapäivien ratoksi. Tämä kohtaaminen tenniksen kanssa oli erittäin innostava ja suorastaan ajatuksia herättävä. Pekan tyyli on omaleimainen, kiinnostava ja mieleenpainuva. Sain aivan uusia ajatuksia pallopelien pelaamiseen yleensä. Tykkäsin!”

      Hanna: ”Olen aina ollut surkea kaikissa palloilulajeissa ja odotin tennistuntia hieman kauhuissani. Tenniksestä minulla ei ollut suoraan sanottuna mitään myönteisiä kokemuksia. Pekan nimenomaan aikuisoppilaille suunniteltu filosofia auttoi kuitenkin tällaistakin ongelmatapausta lähtemään ihan rennolla fiiliksellä hakemaan kontaktia palloon. Pikku hiljaa huomasin, että kun vain pidän katseeni tiukasti pallossa ja koitan olla turhautumatta virheistäni, alkaa homma sujua, ihan niin kuin Pekka oli sanonutkin!”

      Hilppa: ”Pekan rauhallinen tyyli opettaa oli erittäin mieluisa, sillä kokemukseni tenniksestä perustuivat lähinnä muutamaan pallottelukertaan. Pekan valmennuksessa sai rauhassa keskittyä treenaamiseen, kun liika suorittaminen karsittiin heti kättelyssä pois. Sain valmennuksesta innon jatkaa lajin parissa kotiin palattuanikin!”

      Anna-Mari: ”Aiemmin olen läiskinyt tennistä lähinnä omaksi ilokseni täysin ilman oikeaa tekniikkaa. Tänä kesänä päätin opetella myös tekniikan oikein ja varasin itselleni tenniskurssin. Pekan tennisopit olivat raikkaalla tavalla poikkeuksellisia ja antoivat ajattelemisen aihetta laajemmallakin näkökulmalla. Liiallinen mailan ”puristaminen” ja hampaat irvessä tappolyönnin aikaansaaminen eivät ehkä olekaan se juttu. Erittäin mielenkiintoista…”

    • anonanon

      Itseltäni jäi sulkapallon läimintä kun opin pelaamaan auttavasti tennistä.

      Potentiaalisia mielekkyyden tappajia aloittelijalle on a) yhtä huono/huonompi pelikaveri b) asfalttikenttä.

      Pikkukaupungeista voi hyvinkin vielä löytää välttävässä kunnossa olevan ilmaisen massakentän. Massa on useimpia muita alustoja "hitaampi" eli ehdit todennäköisemmin juosta pallon kiinni huonommallakin kunnolla ja pelinlukutaidolla.

      Oleellista on ottaa heti aluksi muutama peräkkäinen pitkä pelipäivä. Riittävästi huilitaukoja, maltillisesti nestettä, niin hyvin jaksaa. Pieni väsymys edesauttaa sitä, että ylimääräinen hermoilu jää pois jolloin pystyy paljon paremmin keskittymään _ihan kaikkeen_.

      Ota tavaksi lyödä ykköslyönti "pro-tyyliin" (mutta kuitenkin rennosti!), vaikka se todennäköisesti päätyykin useimmiten verkkoon tai minne tahansa muualle kuin kaverin ruutuun. Ennemmin tai myöhemmin huomaat, että homma alkaa sujua ainakin välttävästi.

      Pyri kuitenkin lyömään kakkoslyönnit aina varmasti verkon yli ja oikeaan ruutuun, vaikka joutuisitkin lyömään pallon alakautta (esim. pompusta). Tärkeintä on saada peli käyntiin, vain pallotellessa voi saada perusasiat kuntoon.

      Mitä useamman kaverin kanssa pääset pelaamaan, sitä nopeammin kehityt.

      Käytettyjä mutta hyväkuntoisia mailoja saa muutamalla eurolla turuilta, toreilta ja divareista - osin varmaan juuri siksi, että niin moni lopettaa harrastuksen ennen kuin se on kunnolla edes päässyt alkuun.

      Kunhan jänteet ovat ehjät ja riittävän kireällä niin se riittää aloittelijalle. Tuubi uusia palloja ei montaa euroa maksa - mutta osta ne. Epätasalaatuiset pallot hidastavat oppimisprosessia - aivan suotta.

      Alku on vaikeaa, se täytyy vain niellä.

      Jos löydät seinän, hakkaa sitä ennen peliä. Toisto menee lihasmuistiin, mutta ennen kaikkea opit pysymään liikkeessä. Älä koskaan seiso kentällä vaan yritä pikemminkin olla koko ajan pienessä liikkeessä, se parantaa reagointiaikaasi. Hakeudu aina keskikentän tuntumaan joka palautuksen jälkeen jolloin on suurempi todennäköisyys ehtiä palauttamaan pallot eri puolilta kenttää.

      Täysin ihmisen opeteltavissa ja lisäksi mukavan haastava laji. Uimisen jälkeen ehkä parasta kesäliikuntaa. Aina tosissaan, mutta ei koskaan vakavasti!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      87
      1971
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1695
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1681
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1626
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1437
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe