Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vapaa-ajalla sattunut tapaturma

j3pp3

Käteni murtui vapaa-ajan tapaturmassa. Jouduin useita viikkoja kestävälle sairaslomalle. Kuun vaihteessa olikin yllätys, etten saakaan töistä mitään rahaa ja neuvoivat hakemaan Kelasta sairauspäivärahaa. Meneekö asia oikeasti noin?

6

5966

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nopeesti...

      Tiedän että on tilanteitan et vapaa aikana sattuneista tapaturmista voi saada palkkaa jos siis ei ole ollut humalassa sen sattuessa koska sitä ei lueta tapaturmaks..

      Työn antajat yleensä yrittää luistaa koska on tapauksia missä työnantajan ei ole pakko maksaa mut selvitä oikeusapun kautta, sellainen pitäis jokaisesta kaupungista löytyä..

    • palkanlaskijana

      Sairasajan palkanmaksu perustuu työehtosopimukseen.

      Nyt riippuen tuosta TESsistä sekä työsuhteesi kestosta määräytyy se miten työnantaja maksaa palkkaa ja milloin se on itse haettava KELAlta.

      Toki tuo vapaa-ajan tapaturma ja sen sattumistapa voi tähän vaikuttaa.

      Tietämättä sen enempää ei voi selkeästi sanoa kuinka pitkään työantajasi pitäisi maksaa vai pitääkö ollenkaan. Yleensä vähimmäismäärä minkä työnantaja maksaa on se Kelan omavastuuosuus, eli 10 päivää.
      Mutta jos työsuhde on kestänyt vasta vähän aikaa niin ei välttämättä sitäkään, taikka sitten vaan 50%

    • Mikä tes

      Eli tessisi määrittelee tarkemmin, miltä ajalta työnantaja maksaa sairausajan palkan.

      Työsopimuslaissa on minimimääräys:

      "Myös työsopimuslaki sisältää määräyksiä sairasajan palkasta. Nämä määräykset tulevat noudatettaviksi, ellei työehtosopimuksella sovita toisin tai ellei työsopimus tai työpaikkakohtainen käytäntö tuota työntekijälle parempaa lopputulosta. Työsopimuslain mukaan työntekijä, jonka työsuhde on jatkunut vähintään kuukauden, on oikeutettu saamaan täyden palkan sairaspoissaolon yhdeksännen päivän loppuun saakka. Jos työsuhde on kestänyt alle kuukauden, näiltä päiviltä voi saada puolet palkasta."

      Eli jos työsuhteesi on jatkunut yli kuukauden, niin minimissään työnantajan on maksettava palkka yhdeksältä päivältä ja sen jälkeen on Kelalta haettava sairauspäiväraha.

    • kuikuikka

      Meidän tessissä on otsikossa mainittu rajoitus eli jos on aiheuttanut työkyvyttömyytensä tahallisesti tai törkeällä tuottamuksella, ei saa palkkaa. Kännissä törttöily voi viedä palkan. Soita luottamusmiehellesi ja ota selvää asioista.

    • Talotaikuriseppo

      Samaa tässä itsekkin mietin miten tuo palkka menee. Itseni pitäisi saada 28päivää palkkaa ja sitten siirtyä kelan 70prossan palkalle. Silti palkka kuitissa on 20päivältä palkka ja 9"karenssi" päivää. (veikkaan että sillon kela alkoi maksamaan)

      Mihinkähän ne 8päivää katosi? Firmakin on semmoinen ettei mitään saisi rahasta jupista.. Soitan kumminkin, mutta yritän ensin selvittää jos asialle löytyisi joku järkevä selitys.

      • kristallipallo apuun

        28 päivää sisältää myös lauantait ja sunnuntait. Näiltä päiviltä ei luonnollisestikaan makseta sairausajan palkkaa, vaan ma-pe.

        Aloittajalle sellainen viesti, että olisi hyvä mainita sovellettava tes ja työsuhteen kesto, muuten neuvominen on kuin neulan etsimistä heinäsuovasta!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe