Paastolla maha kiinteäksi?

ononioiono

Onkohan mahdollista saada vatsa litteäksi paastoamalla? Olen noin 168cm ja 57kg. Tahtoisin saada litteän vatsan mahdollisimman nopeasti. Montako päivää tulisi paastota ja auttaako se vatsan pienentämiseen?

4

1047

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uriel33

      ...paasto pienentää vatsaa muta ei kiinteytä -päinvastoin, paasto voi viedä lihaksista osansa. Turvotusta se toki laskee ja jos paaston aikana käytät vaikka vartalokuorintaa, masu näyttää hetken ajan mukavammalta. Loppu on kiinni sitten siitä miten paaston jälkeen jatkaa. Tässä on tosi viisasta tekstiä vatsaklinikan sivuilta, olen laittanut sen useampaankin ketjuun niille jotka meinaavat laihduttaa paaston avulla:

      Paasto ja suolentyhjennys

      Paastolla tarkoitetaan normaalista ruoasta kieltäytymistä. Nestepaastossa noudatetaan vähäenergistä ruokavaliota, mutta sen ei ole todettu hyödyttävän pitkäaikaisten laihdutustulosten saavuttamista. Paastoaja voi kokea virkistyvänsä ja saavansa voimia paastosta. Toisaalta ankara paastoaminen saattaa altistaa syömishäiriöille. Uskonnollisista syistä tapahtuva paasto liittyy henkiseen yhteyteen muiden samaa uskontoa harjoittavien kanssa, ja paaston toteuttamistavat voivat olla hyvin paljon toisistaan poikkeavia.

      Fysiologisesti paaston ei ole todettu edistävän terveyttä tai erityisesti puhdistavan kehoa. Monia kaupallisia paastomenetelmiä kauppaavat valmistajat mainostavat kuona-aineiden poistuvan kehosta paaston aikana, mutta jättävät kertomatta, että niitä poistuu muutenkin ulosteiden, virtsan, hien ja hengityksen mukana.

      Päinvastoin kuin usein virheellisesti mainostetaan, paastossa elimistö ei 'vapaudu ylimääräisestä rasvasta ja kuona-aineista'. Itse asiassa monessa paastossa saadaan niin vähän energiaa, että elimistö joutuu ketoosiin ja polttamaan lihaksia saadakseen energiaa perusaineenvaihduntaan. Niukan paaston aikana paino saattaa laskea nopeasti useita kiloja, mutta painon aleneminen ei johdu rasvakudoksen vähenemisestä, vaan enimmäkseen nesteiden poistumisesta ja lihasten hajoamisesta. Paasto voi siis johtaa elimistön suhteelliseen "rasvoittumiseen". Erityisesti hyväkuntoisilla ja hoikilla ihmisillä paasto pienentää nopeasti lihasmassaa, sillä jos rasvaa ei ole, energia on pakko ottaa lihaksista.

      Lyhyt paasto, joka kestää korkeintaan viikon, ei kuitenkaan kuluta merkittävästi kehon lihasmassaa. Niukkaenergisen nestepaaston painonpudotuksesta alle kolmannes on rasvaa, kaksi kolmannesta muuta, enimmäkseen vettä ja lihasta. Aktiiviliikkujan kannattaa muistaa, että paasto syö aina lihaksia eikä paranna kuntoa.

      Vesipaasto ei ole kenellekään suositeltavaa. Niukkaenergiseen nestepaastoonkin pitää perehtyä huolellisesti. Veren sokeriarvot ja verenpaine olisi hyvä tarkistuttaa ennen paastoa. Paastoa ei pidä aloittaa huonossa ravitsemustilassa sairauksien tai laihdutuksen jälkeen, sillä elimistön ravintoainevarastojen pitäisi olla kunnossa ennen paastoa.

      Suolentyhjennystä suositellaan paaston aikaisten epämiellyttävien oireiden (mm. päänsärky ja ummetus) välttämiseksi. Suoliston toiminta paaston aikana voi lamaantua, koska suolessa ei ole täytettä. Toisaalta, fysiologisesti ajateltuna paastoajan kannattaisi nauttia jonkin verran veteen sekoitettuja kuituja, jotta suolisto toimisi ilman suolihuuhteluakin. Suolisto (tai maksa tai muu osa elimistöä) ei paaston aikana 'vaivu lepotilaan', vaan sen motiliteetti säilyy, vaikkakin hitaampana kuin kiinteätä kuitupitoista ruokaa syödessä.

      Yleiset ohjeet paastoajalle:

      * älä koskaan paastoa pelkällä vedellä
      * valmistaudu paastoon keventämällä ruokavaliota ja syömällä pieniä aterioita useita kertoja päivässä
      * suositeltava kesto mehupaastolle on 5 vuorokautta, korkeintaan viikko
      * juo riittävästi, noin 2-3 litraa päivässä erilaisia nesteitä, joista noin puolet on energiaa sisältäviä vihannes- ja tuoremehuja ja puolet vettä ja yrttijuomia
      * kaupoissa on erilaisia paastopaketteja, joissa on ohjeet mukana
      * paaston jälkeen elimistö totutetaan kiinteään ravintoon. Terveellisiä totutteluruokia ovat puurot, marjakiisselit ja erilaiset keitot.

      • Anonyymi

        Höpötä vaan höpötyksiäs


    • Anonyymi

      Paino on pituuteen nähden alakanttiin, joten vatsan pyöreys ei johdu ylipainosta etkä saa pyöreyttä pois laihduttamalla etkä paastoamalla.
      Ihmiset ovat hieman erilaisia, pieni kohouma vatsan kohdalla on useimmiten varsin naisellinen ja söpö.

      Vatsassa saattaa olla ilmaa, mikä pyöristää vatsan seutua. Ilman poistoon saa apteekista tabletteja ilman reseptiä. Helpottaa oloa.

    • Anonyymi

      ..vatsan saa litteäksi helpoiten, kun alkaa juoksemaan.. ..jos lenkkeily, hölkkä, juoksu ei ole tuttua, niin sitkeästi vain aloittamaan.
      Aluksi voi juosta / hölkätä minuutin, minuutin kävellä, minuutin juosta j.n.e..
      Hetken nettiselailulla juoksuharjoittelun alku selviää..

      Jos mieli "kestää" paastoamisen, sanoisin omakokemuksesta, jotta juoksuharjoittelu on helppoa, pitää vain saada lähdettyä se 3X viikkoon..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5025
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1645
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1255
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe