KAMALA ANOPPI!!!

STRESSIIIIIIIIIII...

Olemme menossa mieheni kanssa elokuussa naimisiin. Aina ennen olen tullut hyvin juttuun niin anopin kuin appiukonkin kanssa,vaan kun häät lähestyvät..Anopistani paljastuu "kusipäisiä" piirteitä.
Hän yrittää määrätä kaikkea,viinejä,juomia,kukkia ym. ja jopa vieraita ketä kutsutaan.
Soittellee kaasoilleni ja bestmaneille ym.Yrittti valita häävalssinkin...Ja nyt suunnittelee kuulemma istumajärjestystä vaikka olen sanonut että minä teen sen.
Sanoin viikkoo sitten aika pahasti takaisin(että hän on häänsä pitänyt ja nämä ovat meidän) ja sen jälkeen ei ole kuulunut mitään.
Mieheni ei noteeraa--kuuntelee minun valituksia äidistään ja äitinsä valituksia minusta.

Miten saan anopin ymmärtämään että NÄMÄ OVAT MINUN HÄÄT??
Onko muilla vastaavia kokemuksia?

34

2531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kukkahattumamma

      mutta kyllä tulevan miehesikin.
      Sopikaa hänen kanssaan mitä kukakin tekee.
      Jollei anoppi ole rahallisessa vastuussa häistä, niin asioiden hoito kuuluu vain teille = koko lystin maksajille.

      • kokenut tietää

        Sitten on sekin näkökohta, että tulevaisuuden kannalta anoppia kannattaa edes kuunnella. Mikäli sivuutat anopin kokonaan tokaisemalla, että nämä ovat sinun hääsi, et toimi kovin viisaasti.

        Esim. tuokin, keitä häihin kutsutaan ja miten istumajärjestys laaditaan, on aiheuttanut monessa suvussa vuosien välirikot. Herkkä asia. Viime vuosina morsianten tavaksi Suomessa on tullut ajatus, että häät ovat vain morsiamen asia. Katsokaa naapurimaan häitä. Lopputulos voisi olla tavallisissakin sukujuhlissa upea, jos annetaan suunnittelussa kuulua muidenkin kuin vain morsiamen ääni.


    • minä minä minä

      "Miten saan anopin ymmärtämään että NÄMÄ OVAT MINUN HÄÄT??" Just!

      Siis yksin itsesi kanssako olet naimisiin menossa? Niin tyypillistä itsekkyyttä!

      Kuinka hyvin otat kaikessa innokkuudessasi huomioon myös tulevan puolisosi puoleisen suvun? Miehet kun useimmiten eivät ole edes perillä siitä ketä omasta suvusta tulisi kutsua ettei "suku" loukkaannu. Anopin apu voi olla hyvinkin tarpeen puolison puoleisen suvun vieraslistaa laadittaessa.

      Vai onko tarkoituskin pitää häät vain SINUN suvullesi ja ystävillesi.

    • Liina Anniina

      Kaikki, joilla on ollut häät, ovat joutuneet miettimään, mihin ja kenelle rajat laitetaan.
      Se, joka maksaa hääkustannukset, myös on ensisijainen neuvottelussa hääseremonian suhteen.
      Häät ovat eka koetinkivi eri sukujen välillä ja ennakoi tulevia ongelmia.

      1) Kukat, sormukset, hääpuvut, koristelut, papin ja häämusiikin valinta, hääkakun koostumus, valokuvaajan valinta krumeluurit kuuluvat morsiamelle (ja sulhaselle) itselleen.
      Jos joku muu kuin morsiuspari maksaa, neuvotellaan hinnasta. Siis vain hinnasta, ei siitä onko hääkimpussa ruusuja vai voikukkia tai minkä värisiä hääkarkkeja on tarjolla

      2) Ruokamenusta ja viineistä sekä pitopaikasta NEUVOTELLAAN yhdessä. Siis neuvotellaan... ja yhdessä!
      Otetaan hyvät vinkit vastaan henkilöön katsomatta. Se, joka toimii maksajana on tietysti etulyöntiasemassa, koska on kyse kuinka paljon hän on valmis kustantamaan.

      3) Sulhanen ja hänen sukunsa valitsevat keitä heidän ystävistään ja suvusta kutsutaan. Morsian vastaavasti valitsee oman sukunsa ja ystävänsä vastaavasti.
      Jos on 80:lle vieraalle varattu juhla, niin 40 sulhasen, 40 morsiamen vierasta.

      4) Istumajärjestys menee etiketin mukaan, ja niin ettei ketään lähisukulaista jätetä "näyttävästi" sivuun.

      5) Sulhanen ja morsio ovat itse valinneet bestmaninsa ja kaasonsa, mutta toki kummankaan vanhempia ei kielletä puhumasta näiden kanssa. Bestman ja kaaso välittävät viestit morsiusparille, jos on jotain päätettävää.

      6) Seuraleikit valitsevat sulho ja morsio, mutta yllätyksille on annettava tilaa. Ne jäävät kaason ja bestmanin harteille järjestettäviksi.

      Että näillä eväillä....

      • Anonyymi

        No ei kyllä ole se ensisijainen joka maksaa.
        Hääpari ainoastaan päättää omista häistään ihan sama kuka maksaa ja tietysti millä budjetilla niin se vaikuttaa.
        Muitten kanssa voi neuvotella, mutta hääpari päättää häiden kaikista asioista itse. Jos joku muu maksaa jotain niin se tietysti vaikuttaa budjettiin , mutta muuten sillä ei ole merkitystä päätösvallalle.


    • erasvaan

      Me olemme miehen kanssa paattaneet pitaa PIENImuotoiset haat ensi vuonna. No, anoppi heti naimisiinmenoIDEASTAKAAN kuultuaan soitti ympari maata sisaruksilleen ja "kutsui" nama jo etukateen juhliin. Minun perheestani on siis tulossa isa, aitipuoli, sisko ja veli. Ja muita ei edes kutsuta. Meilla ei haasuunnitelmia sen pidemmalle ole viela tehty, joten ei ole kerennyt sen enempaa sekaantua asioihin, mutta muissa asioissa on kylla sekoittamassa AINA. Rasittavaa!

      Minun mielesta haat on morsiamen ja sulhasen juhla, ja nain ollen HEIDAN tulee saada paattaa mita ja missa ja milloin ja millatavalla tehdaan. Ei tulisi anopilla tai kenellakaan muullakaan olla mitaan nokan koputtamista asioihin. Mieheni kanssa yritan asioista usein keskustella, mutta tiedammehan miehet "joo, ihan mita vaan, mika vaan tekee sut onnelliseksi" ja niin edellee. En tee paatoksia yksin, vaan aina kysyn miehen mielipidetta, eika muiden mielipiteita mielestani kaivata. Toki niita saa esittaa, mutta ei tarvi tulla minulle kertomaan etta "nain on tehtava".

      Tuohon viela sen verran etta jos anoppi on maksamassa tata lystia vapaaehtoisesti niin mielestani silti ei saa paatosvaltaa asioihin. Mieluummin hankin sitten rahoituksen muualta.

      • erasnvaan

        Itse en edes jaksa ymmartaa miksi joku anoppi jaksaisi valittaa millaista viinia poikansa haissa juodaan? Millaisia kukkia morsiamella on kadessaan? Tai missa juhlia vietetaan? Eiko pitaisi vaan olla onnellinen etta poika on avioitumassa rakkaansa kanssa?


    • Onnellinen anoppi

      sanallakaan ohjailla tai määräillä poikani ja hänen tulevan vaimonsa häitä. Tehköön mitä lystäävät ja kutsukoot keitä haluavat tai olkoot kutsumatta. Itsepähän maksavat juhlansa.

    • Yhteiset häät....

      Häät ovat sinun ja tulevan miehesi eli yhteiset häät!!!

      • juhannushäät 2002

        Poikani meni avioon kahdeksan vuotta sitten ja lupasimme heille maksaa hääkustannukset.
        Poikamme ei olisi välittänyt juhlallisuuksista, mutta morsiamelle se oli olevan elämää suurempi juttu. Tietysti onkin, jokaiselle morsiamelle.

        Oletimme, että morsiamen vanhemmat olisivat tulleet mukaan kustannuksiin, mutta tajuttiin pian, että sieltä päin ei apuja heruisi. No, ei siinä mitään, ihmisillä voi olla taloudellisia vaikeuksia, ja jokaisella on oikeus päättää rahoistaan.

        Ongelmat alkoivat, kun morsian ryhtyi suunnittelemaan juhlaa. Huomasimme suunnitelmista, että sillä menolla ei etukäteen annetussa budjetissa pysyttäisi. Olimme nimittäin ilmoittaneet rahasumman, minkä olisimme valmiit maksamaan häistä.
        Parilla itsellään ei ollut säästöjä.
        Varovaisesti tiedustelimme morsiamelta, että mistä eri pitopalvelusta ja ravintoloista tarjouspyyntöjä on kyselty, ovatko he poikamme kanssa vertailleet hintoja jne. ja mitä aikovat tarjota.
        Morsian ei noteerannut kysymystä puupennin vertaa, vaan totesi, että hän ei sellaiseen ala, koska hänen ystävättärensä on sanonut, mikä paikka on paras. Ja sen hän ottaa, koska hänen ystävättärensä tietää.

        Osoittautui, että tarjoilut ja tarjoilijat oli tilattu kaupungin kalleimpiin kuuluvasta paikasta, jossa ei kuitenkaan hinta/laatu -suhde ollut balanssissa.
        Siinä yritimme poikamme kanssa keskustella asiasta, että eikö olisi silti viisasta tilata eri paikoista tarjouspyyntöjä. Poika yritti viedä asiaa eteenpäin, mutta törmäsi morsiamensa voimakkaaseen vastarintaan. Morsian vastasi, että ei, hän tekee niin kuin parhaaksi näkee ja muut älkööt sekaantuko. Hän ja hänen ystävättärensä tietävät.

        Häiden järjestelyjen kuluessa paljastui morsiamen puolelta täydellinen yhteistyökyvyttömyys. Toki emme protestoineet, mutta muistutimme budjetissa pysymisestä, koska näytti siltä, että alkuunkaan ei riittäisi myöntämämme summa.
        Mistään "sivuseikoista" emme edes kyselleet, että millaiset morsiuskukat, puvut ja koristukset ja mitä häissä soitettaisiin, niiden päättäminen kuului toki morsiamelle.
        Pojallemme uskalsimme muistuttaa rahojen riittävyydestä, ja toivoimme että viesti olisi mennyt eteenpäin morsiamen korviin ja harkintaan myös.
        Viesti vietiin ja se aiheutti provokatiivista käytöstä morsion taholta niskojen nakkeluineen: anoppi ja appi sekaantuvat heidän asioihinsa! Tuon viestin jälkeen oli morsian pisti tuulta purjeisiin ja oli ostanut ja tilannut häihin rekvisiittaa kukkurakaupalla kuin myös esiintyjät.

        Välillä tuli tunne, että morsio ikään kuin halusi näyttää anopille ja apelle kaapinpaikan, ja että NYT rahaa ei säästellä.
        Hienotunteisuutemme kostautui. Juhliin oli kutsuttu enemmän morsiame sukulaisia, joista suuri osa jätti mitään etukäteen ilmoittamatta pois. Tuli siis maksettua tyhjistä istumapaikoista, mikä osoittautui onneksemme, sillä tarjottavien ruokien määrä oli todella nirkoinen.

        Olin Luojalle kiitos puskaradion tiedotuksen kautta kuullut, että ko. pitopalvelu oli perin säästeliäs tarjottavissaan. Olin tehnyt etukäteen erilaisia salaatteja, piirakoita, kakkua ja jälkiruokaa joten saatiin säilytettyä kasvomme. Muutamien auttavien sukulaistemme kanssa saimme kuljetettua lisää tarjottavaa hääpöytään.

        Häiden kokonaiskustannukset nousivat siis reippasti yli sen, mitä oli sovittu.
        Miksikö tämän kirjoitin?
        Kirjoitin varoitukseksi ja neuvoksi. Kannattaa jo rahoitusta järjestäessä haistella ilmaa, millainen tuntu syntyy ja kuinka neuvottelukykyinen nuori pari on. Jos syntyy tuntu, että mistään ei voi keskustella, niin viisasta on tehdä ihan selkeät sopimukset paperille ja iskeä se rahatuppo käteen. On parempi sanoa, että TÄMÄ riittäköön, enempää ei heru.
        Meitä vedätettiin, vaikka olimme sen tietyn summan luvanneet, niin asia jäi kuitenkin roikkumaan ja morsio sai vapaat kädet tilailla laskuun korvasyyhynsä mukaan.

        Tällaiset asita vaikuttavat sitten myöhemmin appivanhempien ja miniän suhteisiin kielteisellä tavalla.


      • yksi miniä
        juhannushäät 2002 kirjoitti:

        Poikani meni avioon kahdeksan vuotta sitten ja lupasimme heille maksaa hääkustannukset.
        Poikamme ei olisi välittänyt juhlallisuuksista, mutta morsiamelle se oli olevan elämää suurempi juttu. Tietysti onkin, jokaiselle morsiamelle.

        Oletimme, että morsiamen vanhemmat olisivat tulleet mukaan kustannuksiin, mutta tajuttiin pian, että sieltä päin ei apuja heruisi. No, ei siinä mitään, ihmisillä voi olla taloudellisia vaikeuksia, ja jokaisella on oikeus päättää rahoistaan.

        Ongelmat alkoivat, kun morsian ryhtyi suunnittelemaan juhlaa. Huomasimme suunnitelmista, että sillä menolla ei etukäteen annetussa budjetissa pysyttäisi. Olimme nimittäin ilmoittaneet rahasumman, minkä olisimme valmiit maksamaan häistä.
        Parilla itsellään ei ollut säästöjä.
        Varovaisesti tiedustelimme morsiamelta, että mistä eri pitopalvelusta ja ravintoloista tarjouspyyntöjä on kyselty, ovatko he poikamme kanssa vertailleet hintoja jne. ja mitä aikovat tarjota.
        Morsian ei noteerannut kysymystä puupennin vertaa, vaan totesi, että hän ei sellaiseen ala, koska hänen ystävättärensä on sanonut, mikä paikka on paras. Ja sen hän ottaa, koska hänen ystävättärensä tietää.

        Osoittautui, että tarjoilut ja tarjoilijat oli tilattu kaupungin kalleimpiin kuuluvasta paikasta, jossa ei kuitenkaan hinta/laatu -suhde ollut balanssissa.
        Siinä yritimme poikamme kanssa keskustella asiasta, että eikö olisi silti viisasta tilata eri paikoista tarjouspyyntöjä. Poika yritti viedä asiaa eteenpäin, mutta törmäsi morsiamensa voimakkaaseen vastarintaan. Morsian vastasi, että ei, hän tekee niin kuin parhaaksi näkee ja muut älkööt sekaantuko. Hän ja hänen ystävättärensä tietävät.

        Häiden järjestelyjen kuluessa paljastui morsiamen puolelta täydellinen yhteistyökyvyttömyys. Toki emme protestoineet, mutta muistutimme budjetissa pysymisestä, koska näytti siltä, että alkuunkaan ei riittäisi myöntämämme summa.
        Mistään "sivuseikoista" emme edes kyselleet, että millaiset morsiuskukat, puvut ja koristukset ja mitä häissä soitettaisiin, niiden päättäminen kuului toki morsiamelle.
        Pojallemme uskalsimme muistuttaa rahojen riittävyydestä, ja toivoimme että viesti olisi mennyt eteenpäin morsiamen korviin ja harkintaan myös.
        Viesti vietiin ja se aiheutti provokatiivista käytöstä morsion taholta niskojen nakkeluineen: anoppi ja appi sekaantuvat heidän asioihinsa! Tuon viestin jälkeen oli morsian pisti tuulta purjeisiin ja oli ostanut ja tilannut häihin rekvisiittaa kukkurakaupalla kuin myös esiintyjät.

        Välillä tuli tunne, että morsio ikään kuin halusi näyttää anopille ja apelle kaapinpaikan, ja että NYT rahaa ei säästellä.
        Hienotunteisuutemme kostautui. Juhliin oli kutsuttu enemmän morsiame sukulaisia, joista suuri osa jätti mitään etukäteen ilmoittamatta pois. Tuli siis maksettua tyhjistä istumapaikoista, mikä osoittautui onneksemme, sillä tarjottavien ruokien määrä oli todella nirkoinen.

        Olin Luojalle kiitos puskaradion tiedotuksen kautta kuullut, että ko. pitopalvelu oli perin säästeliäs tarjottavissaan. Olin tehnyt etukäteen erilaisia salaatteja, piirakoita, kakkua ja jälkiruokaa joten saatiin säilytettyä kasvomme. Muutamien auttavien sukulaistemme kanssa saimme kuljetettua lisää tarjottavaa hääpöytään.

        Häiden kokonaiskustannukset nousivat siis reippasti yli sen, mitä oli sovittu.
        Miksikö tämän kirjoitin?
        Kirjoitin varoitukseksi ja neuvoksi. Kannattaa jo rahoitusta järjestäessä haistella ilmaa, millainen tuntu syntyy ja kuinka neuvottelukykyinen nuori pari on. Jos syntyy tuntu, että mistään ei voi keskustella, niin viisasta on tehdä ihan selkeät sopimukset paperille ja iskeä se rahatuppo käteen. On parempi sanoa, että TÄMÄ riittäköön, enempää ei heru.
        Meitä vedätettiin, vaikka olimme sen tietyn summan luvanneet, niin asia jäi kuitenkin roikkumaan ja morsio sai vapaat kädet tilailla laskuun korvasyyhynsä mukaan.

        Tällaiset asita vaikuttavat sitten myöhemmin appivanhempien ja miniän suhteisiin kielteisellä tavalla.

        niin, että itse maksetaan ja itse päätetään, silloinhan anopeilla ja apilla ei ole asiaan yhtään mitään huomautettavaa. En ymmärrä mikset sanonut ihan suoraan (kerran teillä oli rahasummasta puhetta) että tämän ja tämän verran annetaan ja YLIMENEVÄN osan maksatte itse! Reilupeli, miniä ottakoon vaikka kymppitonnin pitopalvelun jos haluaa rahansa hassata. Tuossa teidän tilanteessa miniän on ollut helppo olla suuruudenhullu ja tuhlaavainen koska tuhlasi teidän rahoja EI OMIAAN! Meidän häihin aikoinaan osallistuivat (eivät siis maksaneet koko häitä vaan osallistuivat) molemmat anopit ja koska he maksoivat, kuuntelimme heidän mielipiteitään kutsuttavista ja pitopalvelusta, muuten he eivät edes halunneet ottaa kantaa meidän valintoihimme.


      • suku on tärkeä
        juhannushäät 2002 kirjoitti:

        Poikani meni avioon kahdeksan vuotta sitten ja lupasimme heille maksaa hääkustannukset.
        Poikamme ei olisi välittänyt juhlallisuuksista, mutta morsiamelle se oli olevan elämää suurempi juttu. Tietysti onkin, jokaiselle morsiamelle.

        Oletimme, että morsiamen vanhemmat olisivat tulleet mukaan kustannuksiin, mutta tajuttiin pian, että sieltä päin ei apuja heruisi. No, ei siinä mitään, ihmisillä voi olla taloudellisia vaikeuksia, ja jokaisella on oikeus päättää rahoistaan.

        Ongelmat alkoivat, kun morsian ryhtyi suunnittelemaan juhlaa. Huomasimme suunnitelmista, että sillä menolla ei etukäteen annetussa budjetissa pysyttäisi. Olimme nimittäin ilmoittaneet rahasumman, minkä olisimme valmiit maksamaan häistä.
        Parilla itsellään ei ollut säästöjä.
        Varovaisesti tiedustelimme morsiamelta, että mistä eri pitopalvelusta ja ravintoloista tarjouspyyntöjä on kyselty, ovatko he poikamme kanssa vertailleet hintoja jne. ja mitä aikovat tarjota.
        Morsian ei noteerannut kysymystä puupennin vertaa, vaan totesi, että hän ei sellaiseen ala, koska hänen ystävättärensä on sanonut, mikä paikka on paras. Ja sen hän ottaa, koska hänen ystävättärensä tietää.

        Osoittautui, että tarjoilut ja tarjoilijat oli tilattu kaupungin kalleimpiin kuuluvasta paikasta, jossa ei kuitenkaan hinta/laatu -suhde ollut balanssissa.
        Siinä yritimme poikamme kanssa keskustella asiasta, että eikö olisi silti viisasta tilata eri paikoista tarjouspyyntöjä. Poika yritti viedä asiaa eteenpäin, mutta törmäsi morsiamensa voimakkaaseen vastarintaan. Morsian vastasi, että ei, hän tekee niin kuin parhaaksi näkee ja muut älkööt sekaantuko. Hän ja hänen ystävättärensä tietävät.

        Häiden järjestelyjen kuluessa paljastui morsiamen puolelta täydellinen yhteistyökyvyttömyys. Toki emme protestoineet, mutta muistutimme budjetissa pysymisestä, koska näytti siltä, että alkuunkaan ei riittäisi myöntämämme summa.
        Mistään "sivuseikoista" emme edes kyselleet, että millaiset morsiuskukat, puvut ja koristukset ja mitä häissä soitettaisiin, niiden päättäminen kuului toki morsiamelle.
        Pojallemme uskalsimme muistuttaa rahojen riittävyydestä, ja toivoimme että viesti olisi mennyt eteenpäin morsiamen korviin ja harkintaan myös.
        Viesti vietiin ja se aiheutti provokatiivista käytöstä morsion taholta niskojen nakkeluineen: anoppi ja appi sekaantuvat heidän asioihinsa! Tuon viestin jälkeen oli morsian pisti tuulta purjeisiin ja oli ostanut ja tilannut häihin rekvisiittaa kukkurakaupalla kuin myös esiintyjät.

        Välillä tuli tunne, että morsio ikään kuin halusi näyttää anopille ja apelle kaapinpaikan, ja että NYT rahaa ei säästellä.
        Hienotunteisuutemme kostautui. Juhliin oli kutsuttu enemmän morsiame sukulaisia, joista suuri osa jätti mitään etukäteen ilmoittamatta pois. Tuli siis maksettua tyhjistä istumapaikoista, mikä osoittautui onneksemme, sillä tarjottavien ruokien määrä oli todella nirkoinen.

        Olin Luojalle kiitos puskaradion tiedotuksen kautta kuullut, että ko. pitopalvelu oli perin säästeliäs tarjottavissaan. Olin tehnyt etukäteen erilaisia salaatteja, piirakoita, kakkua ja jälkiruokaa joten saatiin säilytettyä kasvomme. Muutamien auttavien sukulaistemme kanssa saimme kuljetettua lisää tarjottavaa hääpöytään.

        Häiden kokonaiskustannukset nousivat siis reippasti yli sen, mitä oli sovittu.
        Miksikö tämän kirjoitin?
        Kirjoitin varoitukseksi ja neuvoksi. Kannattaa jo rahoitusta järjestäessä haistella ilmaa, millainen tuntu syntyy ja kuinka neuvottelukykyinen nuori pari on. Jos syntyy tuntu, että mistään ei voi keskustella, niin viisasta on tehdä ihan selkeät sopimukset paperille ja iskeä se rahatuppo käteen. On parempi sanoa, että TÄMÄ riittäköön, enempää ei heru.
        Meitä vedätettiin, vaikka olimme sen tietyn summan luvanneet, niin asia jäi kuitenkin roikkumaan ja morsio sai vapaat kädet tilailla laskuun korvasyyhynsä mukaan.

        Tällaiset asita vaikuttavat sitten myöhemmin appivanhempien ja miniän suhteisiin kielteisellä tavalla.

        Muistutan, että häät ovat perinteisesti sukujuhla. Häissä kaksi sukua yhtyy ja tutustuu toisiinsa.
        Viime vuosina tilanne on muuttunut. Ymmärtääkseni tämä trendi on tullut ... jaa' a mistä?

        Meillä on juhlittu seuraavan sukupolven neljät häät. Suunnitelma on pitänyt kaikkien kohdalla. Morsiamen vanhemmat ovat kustantaneet häätilaisuuden, sulhasen vanhemmat ovat maksaneet häämatkan. Niinpä meille on osunut kahden tyttären häiden suunnittelu ja maksaminen kahden pojan häämatkan suunnittelu ja kustantaminen.
        Suunnitelmat on tehty yhdessä hääparin kanssa. Käsittääkseni kaikkeen ovat kaikki olleet tyytyväisiä: juhlapaikkaan, ohjelmaan, appiukkojen puheeseen, vieraslistaan, häämatkaan.

        Kalliiksi on tietysti tullut. Onneksi avioliitot ovat kestäneet ja edelleen välit kaikkien kanssa ovat kunnossa. Tärkeätä on pysyä siinä, mitä yhdessä sovitaan.


      • jep jep jep
        yksi miniä kirjoitti:

        niin, että itse maksetaan ja itse päätetään, silloinhan anopeilla ja apilla ei ole asiaan yhtään mitään huomautettavaa. En ymmärrä mikset sanonut ihan suoraan (kerran teillä oli rahasummasta puhetta) että tämän ja tämän verran annetaan ja YLIMENEVÄN osan maksatte itse! Reilupeli, miniä ottakoon vaikka kymppitonnin pitopalvelun jos haluaa rahansa hassata. Tuossa teidän tilanteessa miniän on ollut helppo olla suuruudenhullu ja tuhlaavainen koska tuhlasi teidän rahoja EI OMIAAN! Meidän häihin aikoinaan osallistuivat (eivät siis maksaneet koko häitä vaan osallistuivat) molemmat anopit ja koska he maksoivat, kuuntelimme heidän mielipiteitään kutsuttavista ja pitopalvelusta, muuten he eivät edes halunneet ottaa kantaa meidän valintoihimme.

        " En ymmärrä mikset sanonut ihan suoraan (kerran teillä oli rahasummasta puhetta) että tämän ja tämän verran annetaan ja YLIMENEVÄN osan maksatte itse!"

        Samaa minäkin ihmettelen.

        Miksi ei voi sanoa suoraan mitä ajattelee? Kun budjetti paisuu, olisin kertonut että meidän osuutemme on tämä, loput maksatte te.

        "Meitä vedätettiin, vaikka olimme sen tietyn summan luvanneet, niin asia jäi kuitenkin roikkumaan ja morsio sai vapaat kädet tilailla laskuun korvasyyhynsä mukaan."

        Miksi lähditte mukaan tuohon?


    • Morsian 2004

      Toiset hössöttävät ja yrittävät määräillä ja ihan odottavat häitään ja haluavat niistä (oma maun) mukaiset täydelliset... hän kokee että saa sinusta kehuskelu kohteen suvun silmissä kun minun poikani otti.... kun minä sain tälläisen..... mutta eivät kykene hyväksymään että teidän käsitys täydellisistä häistä voisi olla poikeava....

      Toisille se ajatus että poika menee TUON kanssa Naimisiin on ihan hirveä.... ja nämä anopit sitten niistä häistä tekevätkin vaikean. Minun äitini veljeni häistä.... unohtaa jatkuvasti milloin ne häät ovat ja suhtautuu niihin kuin kalanmaksaöljyyn ( pahoinvoivasti pelkästä ajatuksesta) Veljeltäni kyselee jatkuvasti miksi sinne nyt sukuakin pitäisi haalia ( eihän morsiankaan ole heille nyt mikään tuttu...) kannattaako nyt niihin niin paljon panostaa.... no ihan samahan se on minkälainen se hääpuku on kun ei sitä käytetä kuin muutama tunti.... kyllähän hänellä jotain päälle pantavaa kaapista löytyy, ei hän ainakaan tämän takia uutta osta. ( mutta naapurin tytön lakkiaisiin ei vanha kelpaa) ja jos oikein ymmärsin meinaa vain pyörähtää sen verran häissä kun on ihan pakko ( syömään nyt hän ei ainakaan jää ja iltaansa pilaamaan) Joten on siinä tulevalla kälyllä paha mieli.... pojan äiti kun antaa häille vähän arvoa jos ollenkaan.... suhtautuu kun se olisi vain yksi tilapäinen (mielenhäiriössä) tehty toilailu joka menee kyllä ohi.

      Joten sinulla on yli-innokas anoppi, koitahan keksi hänelle jotain vastuualuetta jolla ei sinulle niin suurta merkitystä ole.... mutta ne kuuluu asiaan ( silloin hänen energia ei pääse sotkeutumaan ihan joka paikkaan)

      Ja istumajärjestyksestä vinkki tee perusrunko johon sijoitat sinulle tärkeiden ihmisten paikat ja ne jotka ovat vähemmän tärkeitä ( usein niitä anopin puoleisia kaukaisimpia sukulaisia) anna anopin hösätä. Varsinkin kun jälkeenpäin nämä lähes ventovieraat kun tuppaavat puhumaan paskaa morsiammesta kun hänetkin oli sijoitettu istumaan juuri sen ihmisen viereen jonka kanssa hän ei tule toimeen ( josta kyllä koko suku tietää - ja morsiammenkin olisi pitänyt tietää) Joten pääsette kultaiselle keskitielle.

      Itse pidin itsepäisesti kiinni että suunittelin itse ja kuuden vuoden jälkee yhä kuulen kautta rantojen näitä puheita ( joita en ollut koskaan aikaisemmin tavannut - joiden kireistä väleistä en tiennyt - ja josta rakas siippanin ei muistanut mainita ( akkojen turhaa kotkotusta, ei hän kuulemma sellaisesta välitä) joten minähän tein sen vain omaa piruuttani - leimattiin siis ilkeäksi - kiva oli kuulla miten anoppi selitti kaikille että voi kyllähän minä yritin auttaa, mutta kun morsian ei vain välittänyt )

      Kyllähän tuo siippa siitä vitsailee OLI MINUN häät mutta eihän hänellä ollut muuta tehtävää kuin olla koriste.... unohdin että myös hänen haaveesa olisi pitännyt ottaa huomioon.

    • rahoitus

      Se joka maksaa häät se myös on oikeutettu ne suunnittelemaan.

      Kohteliasta on siis muistuttaa että sen kenen rahoilla juhlitaan myös määrää valsin askeleet.

    • Lopen uupunut

      Minusta on vain niin kovin surullista, että aikuiset ihmiset eivät pysty kunnioittamaan kahden ihmisen rakkaudenjuhlaa. Ei edes sen vertaa, että päivän ajaksi unohtaisivat keskenäiset kaunansa sedänenonkaimankoiran perintökipoista ja tonteista ja keskittäisivät huomionsa vihkiparin onneen ja yhteiseen elämään. Kyl tässä maailmassa materiaa piisaa, mut miten on lähimmäisenrakkauden laita? Nuf said.

    • Mari-Anne G

      Ymmärrän niin sinua kun anoppiasi, minä aikanani annoin anopin tehdä kaiken ja häät tuli pidettyä, mutta en tiedä miten on mutta ei ole oikein muisoja niistä häistä sillä kun en itse tehnyt muuta kun olin morsian niin oli vähän kuitenkin tunne että sitä oli kuin vieras omissa häissään.
      Taas toisalta ymmärrän anoppiasi, hän haluaa olla mukana järjestelyissö, onhan se hänen ikioma poikansa joka avioituu, ja me anopit ollaan kyllä vihon viimeisiä häsääjia tälläisissä asioissa, mutta hän ei halua pahaa, vaan että kaikki onnistuisi. Jos minä olisin sinä niin antaisin osavastuun muutamissa asioissa hänellekkin että olisi hänelläkin tunne että saa olla mukana valmisteluissa poikansa häissä.
      Mutta ihan varmasti tiedät itse parhaiten, joten toivon vaan ihania muistoja teille molemmille häistä .

    • oppeliini

      Hei stressaantunut!
      Maksatko itse omat hääsi? Siis aivan kokonaan, kukat, puvun, ateriat, juomat jne jne jne?
      Jos maksat, sinä määräät ja kutsut appesi ja anoppisi teidän valmistamaan juhlaan.

      Mikäli taas appi ja anoppi osallistuvat maksuihin, heillä on sanavalta siltä osin jonka he maksavat. Esim jos he tarjoutuivat maksamaan ateriat, he saavat päättää mitä tarjotaan ja kuinka monta ateriaa he ovat valmiit maksamaan. (Siis vaikka sinä haluaisit 100 vierasta mutta he maksavat vain 20 kesktityksen, sinä valitset ne 20 onnekasta osallistujaa).

      Jos itse maksat mekkosi, sinä myos valitset sen.

      Jos he maksavat pitopaikan, he valitsevat pidetäänko juhlat seudun kalleimmassa paikassa vai tarjoavatko he omaa kotiaan juhlapaikaksi.

      Eihä tämän pitäisi olla aivokirurgiaa.

      • Vanha juttu

        Taas nostettu ikivanha aloitus.... eiköhän nuo häät liene jo pidetty? ja ehkäpä on keretty jo eroamaankin?

        Tosin omppeliinin neuvot sopivat muillekin samassa tilanteessa oleville.


    • JK

      MULLA EI OLE VASTAAVIA KOKEMUKSIA

    • 7to7t

      Tuossa on kyllä hyvin sanottu, mies kuuntelee kummankin valituksia... keskenään ei olla saatu sanallista arkkua auki paitsi sitten loppuviimein pahassa mielessä kun pinna pettää. Takanapäin vaan jurputettu.

      Tulee vaan mieleen että olen kohtalaisen hämmästyneenä kuunnellut puheita siitä kuinka tuoreella kälylläni on vaikeuksia tuoreen anoppinsa kanssa. Itse olen tuntenut anopin yli 10 vuotta ja parempaa pakkausta saa hakea, olen onnentyttö suorastaan. Käsitykseni mukaan anoppi ymmärtää myös puhetta oikein hyvin. En tiedä sitten onko kyse siitäkin että anopin osaamisalueet ovat keskimäärin juuri niitä jotka minulta puuttuvat, joten minun on helpompi ottaa vinkkejä vastaan tietyissä asioissa kun minulla ei ole asiasta pomminkestävää omaa mielipidettä valmiina, jos on ylipäänsä minkäänlaista käsitystä. Mutta jos jokin mielipide on ollut niin ei anoppi omaansa väkivalloin läpi ole jyräämässä. Tahtoo mielestäni vain auttaa.

      Jotenkin on tullut ajatus näistä naisten välisistä asioista ylipäänsä kaikkialla että pannaan hirveästi painoa sille, saako sanoa ja miten sanotaan ja pitääkö nyt mielistellä toisen mielipidettä koska asema... Ja sitten rutistaan selän takana koska joku mystinen marssijärjestys ja tapakulttuuri ja oma pakokauhu on pakottanut pitämään suu kiinni silloin kun asiasta on keskusteltu, jostain kulmakarvan liikahduksesta sitten yritetään puolin ja toisin tulkita että pitääkö toinen esitetyistä ajatuksista vai ei... Jos tilanne on tämä niin mitäpä jos ensikerralla ihan reippaasti ja ystävällisesti kerrotte sen oman ajatuksenne asioista sen epämääräisen kiemurtelun sijaan? Ja sen jälkeen asiasta voi vielä jopa keskustellakin jos toinen ei heti ymmärrä ja hiljene, tähän tyyliin: "Haluan kimppuuni päivänkakkaroita koska mummolan saunan seinustalla kasvoi aina niitä ja mummo kuoli keväällä ja asia on minulle tärkeä, tulee kaikenlisäksi edulliseksikin. " Voitte myös kokeilla seuraavaa jos oikein riehaannutte: "Juon itse valkoviiniä niin en oikein mitään tiedä punaviineistä, olisiko sinulla siihen jotain ideaa ettei mene ihan metsään?"

      • Muuten oikein arvailtu osa varmaan, mutta anoppi yleensä on se vanhempi nainen joka asioistaan ei puhu, eikä mielipiteitään perustele. Jos sinä koet anoppisi hyväksi ja joku toinen ei, se ei tee tämän toisen mielipiteestä väärää vaan vain erilaisen kuin omasi. Katsos, helppoa olisi jos kaikki pitäisimme samoista asioista tai olisimme luonteeltamme sopivia anopiksi ja miniäksi. Sellaista elämää vain ei kenelläkään ole että kaikki on aina hyvin..


      • 7to7t
        kristallivaras kirjoitti:

        Muuten oikein arvailtu osa varmaan, mutta anoppi yleensä on se vanhempi nainen joka asioistaan ei puhu, eikä mielipiteitään perustele. Jos sinä koet anoppisi hyväksi ja joku toinen ei, se ei tee tämän toisen mielipiteestä väärää vaan vain erilaisen kuin omasi. Katsos, helppoa olisi jos kaikki pitäisimme samoista asioista tai olisimme luonteeltamme sopivia anopiksi ja miniäksi. Sellaista elämää vain ei kenelläkään ole että kaikki on aina hyvin..

        Niinkö sinusta? Tietysti en itse ole vielä anoppi-iässä joten kaveritkin on enimmäkseen miniöitä. Ja melko yleiseksi ilmiöksi olen havainnut että niitä appivanhempia jännitetään niin kurat housussa etten usko normaalin kommunikoinnin ja tutustumisen olevan ylipäänsä mahdollista, myöskin kertomukset viittaavat siihen että ei ehkä olla ihan oltu oma itsensä.

        Mutta olipa se asia nyt sitten miten päin vaan niin silti siinä on kaksi ihmistä kommunikoimassa, eikä vaan yksi? Voisiko asioihin vaikuttaa itse mitenkään jos homma ei tunnu toimivan?

        Tosin tuosta äskeisestä lauseesta varmaan tulee sanomista täällä, arvaan. Kun kerran tuli heti palautetta tuostakin kun kehuin anoppia.... :-D Sanoinko jossain kohtaa mielestäsi että toisen miniän mielipide olisi mielestäni nimenomaan VÄÄRÄ? Mielestäni nimenomaan vielä pohdin sitä että ehkä asia riippuu sitten niin paljon siitä kuinka erilaisia olemme, mutta kiitos nyt sitten kun alleviivasit vielä asian jos se ei kerran minun kirjoituksestani tarpeeksi hyvin selvinnyt....


      • ?..
        kristallivaras kirjoitti:

        Muuten oikein arvailtu osa varmaan, mutta anoppi yleensä on se vanhempi nainen joka asioistaan ei puhu, eikä mielipiteitään perustele. Jos sinä koet anoppisi hyväksi ja joku toinen ei, se ei tee tämän toisen mielipiteestä väärää vaan vain erilaisen kuin omasi. Katsos, helppoa olisi jos kaikki pitäisimme samoista asioista tai olisimme luonteeltamme sopivia anopiksi ja miniäksi. Sellaista elämää vain ei kenelläkään ole että kaikki on aina hyvin..

        kristallivaras
        Sopeutuminen uusiin asioihin vaatii viisautta. Ja usein nämä anoppi/miniä asiat ovat vaan valta taistelua joka johtuu että kumpikin rakastaa samaa ihmistä, äiti äitinä ja vaimo vaimona, sinä päivänä kun he ymmärtävät että valtataistelua ei tarvita niin luulisin että asiat sujuisivat. Monta kertaa sitä oikein haetaan vikoja ihmisestä että saa juoruta ja se on minusta väärin, spekuleerata ihmisten erinlaisuuksia negatiivisesti.
        Minn asiani ovat hyvin koska anoppini tietää rajat suhteissa kuten minä itsekkin, joten se riippuu ihan omasta itsestä miten kohtaa asiat.


    • Häävalssaus

      Johan näillä on jo 1,5 v. avioaikaa. Mitä näitä nyt enää vatkaamaan!
      Trolli ei edes kertonut miten häät sitten menivät.

      Kunhan nyt kerätään kaikkia loukkauksia ja trollauksia samaan ketjuun ja kärsitään marttyyreina kilpaa.

    • jillan

      Minun anoppini kysyi arasti myös aikoinaan jos hän saisi olla mukana ehdottamassa häävalssia. Ja paras ehdotus tulikin sitten häneltä , joten meille se ei ollut kunnia kysymys mitenkään, että häät olivat vaan meidän vaan anoppi sai olla mukana järjestelyissä koko ajan, ja ilman häntä olisi varmaan mennyt koko touhu plörinäksi. Vanhempi ja kokeneempi kun oli. Ja tänä päivänä olen hyvilläni että hän sai olla mukana suunnitteluissa, kun häntä ei enää ole, olihan hän sentään rakastamani miehen äiti, jota ei koskaan nähty pakollisena pahana vaan ihmisenä jolla on kokemusta elämästä jota kahdella hyvin nuorella ihmisellä ei vielä ole.

      • Moneen junaan

        Niinpä; hyvää anoppia kannattaa muistella, huonoa taasen .... hmm? Itsehän he ovat arvostuksensa hankkineet/ansainneet, eikös vaan.


      • h,
        Moneen junaan kirjoitti:

        Niinpä; hyvää anoppia kannattaa muistella, huonoa taasen .... hmm? Itsehän he ovat arvostuksensa hankkineet/ansainneet, eikös vaan.

        Itsehän he ovat arvostuksensa hankkineet, ei aina pidä paikkaansa, kun usein on myös halu tulkita väärin hyviä aikomuksia------vaan että saisi elää agressioinsa.


    • kielotkalloonn

      Häät naisen äidin kanssa järjestetyt ovat muotia, ja jostain kumman syystä alkaa anoppi viha viimeistään silloin, miehen äitiä on näillä palstoilla haukuttu, ja nimitelty ja parjattu jopa hänen tapaansa olla ihminen. Eikö tämäkin morsmaikku jo ole pitänyt häitänsä että saa ottaa sitten osaa kun anoppi on pilannut hänen avioliittonsa ja on eroaikeissa.

    • 1,5 v. sitten

      Miten on mennyt jatkossa?

      • kellon aika

        Ilmeisesti nyt on joku muu hampaissa, luulisin


    • DDDDDDD1111111

      hei rauhoitu, kuka maksaa !!!!!!

    • Elämästä kiinnostunu

      Oottako naimisissa?
      Miten sujui häät? Ajattelin vain, että kun ne olivat SINUN hääsi, niin oliko sulhanen sama koko ajan?
      Vieläkö anoppi elää?
      Onko perhe kasvanut?
      Kuinka vietetään joulut ja lomat?

      Täällä kun avaudutaan aina yhdestä asiasta ja jätetään sitten meidät kiinnostuneet ihan ilman jatkotietoja, niin arvelin, että sopisi varmaan nyt saada päivitykset asioihin.

    • DDDDDD1111111

      olen naimisissa ja olen onnellinen ja anopin kanssa välit kunnossa ja jne..lapsia on ja perhe on suuri...ja ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe