Viisumin uusiminen Suomessa

Onko kokemusta ?

Voiko ulkomaalainen puolisoni uusia viisuminsa Suomessa oleskelunsa aikana. Miten ja missä ? Onko tietoa millaisia rajoituksia tähän liittyy? Oleskeluluvan saaminen kun taitaa viedä enemmän aikaa.

17

2121

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sepäs se

      Toope, nyt oleskelupahakemus sisään, hänellä on oikeus olla Suomessa niin kauan kun päätös tulee. Jos kerran olette aviossa, miksi pitäisi hakea viisumia??? Menette poliisilaitokselle hakemaan hakemusta ja kysytte liitteet. Siinä se.

      • Anonyymi

        Miks pitää olla ulkomaalainen puoliso. Suomipoika on hyvä ja ei tartte rasisminta kärsiä


    • 13

      Jos todellakin olette aviossa niin puolisollasi on oikeus oleskella Suomessa oleskelulupa hakemuksen käsittelyn ajan. Jos ette ole aviossa, kysele näitä lupa-asioita konsulaatista.

    • Ilmeisestikin

      puolisosi on saannut Suomeen turistiviisumin? Turistiviisumeihin ei myönnetä jatkoa, kuin erittäin painavista syistä, ja silloinkin tulee kysymykseen vain lyhyet jatkoajat.

      Niin kuin tuossa jo aiemmin sanottiinkin, teidän tulee jättää oleskelupahakemus mahdollisimman nopeasti paikallispoliisille. Printtaa lomake netistä!

      Käsittelyaika näyttää olevan a) tapaus- b) paikkakuntakohtaista.

      Jos asutte esim. Helsingissä, niin hakemus jätetään Malmin poliisilaitokselle, ja käsittely kestää n. ½ v. Meille sanottiin aikoinaan, pahoittelujen kera, että teoriassa ja heidän tavoitteenaan on hoitaa käsittely 2 kk:ssa, mutta käytännössä käsittely vie 6 kk. Sama juttu oli myöhemmin jatkoluvan kanssa, mutta sitä jouduimme kiirehtimään päälle painaneen ulkomaille suuntautuneen työmatkan takia, ja lupa hoituikin vajaassa viikossa yhteydenoton jälkeen. Ja tiedoksi että sinne kannattaa mennä jonottamaan jo hyvissä ajoissa ennen ovien aukaisua, muuten on edessä tuntien odotus ennen kuin pääsee luukulle jättämään hakemuksen.

      Osa hakemuksista käsitellään ilman minkäänlaista yhteydenottoa ennen lopullisen päätösen valmistumista. Toiset pariskunnat joutuvat haastatteluun - tästä joku haastateltu pari voi kertoa enemmän, omaa kokemusta ei ole.

      • A.p.

        Mutta siis tuon odottelun aikana kun se viisumi on umpeutunut ja se ainut entry käytetty ei ilmeisesti sitten maasta parane poistua, kun ei pääse ihan helpolla takaisin. Olisipa mukava kuulla kokemuksia tuosta haastattelusta!


      • Juu, eipä silloin
        A.p. kirjoitti:

        Mutta siis tuon odottelun aikana kun se viisumi on umpeutunut ja se ainut entry käytetty ei ilmeisesti sitten maasta parane poistua, kun ei pääse ihan helpolla takaisin. Olisipa mukava kuulla kokemuksia tuosta haastattelusta!

        oikein reissuja kannata suunnitella, sillä takaisinpaluu järjestyy vain uudella turistiviisumilla :)


      • no haloo...

        Kun laittaa oleskelulupahakemuksen itse Suomessa vireille, niin on oikeus odottaa lupaa Suomessa. Ei siinä mitään lakia rikota.


      • vivianend
        A.p. kirjoitti:

        Mutta siis tuon odottelun aikana kun se viisumi on umpeutunut ja se ainut entry käytetty ei ilmeisesti sitten maasta parane poistua, kun ei pääse ihan helpolla takaisin. Olisipa mukava kuulla kokemuksia tuosta haastattelusta!

        Kai ne on aika yksilökohtaisia... itse olin haastattelussa 6kk sitten. Kesto oli noin kaks tuntia ja kysymykset todella yksityiskohtaisia... mm. kummalla puolella sänkyä nukut, kumpi teillä vie roskat useammin, kenen sukulaistesi kanssa olette olleet eniten tekemisissä, ketä oli häissänne..... etc.... oli ihan älytöntä ristikuullustelua ja kaikki kirjattiin ylös just tasan sillä puhekielellä, millä vastailin... mies odotti sillä aikaa ulkona ja sit vaihto päikseen... samat sata kysymystä ja odottelin kolme tuntia ulkopuolella... huh huh... voin kertoa, että asiasta ei kannata kumminkaan stressata tai "harjoitella" haastattelua varten etukäteen... parhaimmat vastaukset tulee spontaanisti!

        onneva yrityksellenne nimimerkillä paperit käsittelyssä on melkein 9kk, kun on niin ruuhkaa!!!


      • halutaan-olla-neekereitä

        Ei viestiketjussa ole mainittu miehen kansalaisuudesta mitään. Sinä näet vain kaikkialla murjaaneita, koska sellainen vei muijasi. Oli varmaan joku hottentotti nokikeppi.


    • Onko tietoa

      muuten tietääkö kukaan mitän voidaan saada Suomen tullen turistin viisumia jatkamaan lisä aikaa kun hänellä on myönnetty 3kk mut haluttaisiin lisää aikaa 2kk:si

      • Jatkoviisumin

        saantiin on oltava erityisen hyvät perustelut. Siinä ei pelkkä 'haluaminen' riitä. Esim. Terveydelliset syyt saattavat olla esteenä matkustamiselle. Ja siinäkin tapauksessa että jatkot onnistuis hankkimaan, niin kyse on tavallisesti max. pari viikkoa.


    • Thaikku_meininkiä

      Saakohan maasta poistua takaisin tuon lupamenettelyn aikana. Toisin sanoen, jos hakemus on sisällä, niin voikohan kotimaassa käydä kesken käsittelyn vai pitääkö odotella Suomessa koko käsittely aika vai voiko poiketa kotimaahan välillä ja hakea uutta turistiviisumia esim. kuukauden trippiin sillä välin, kun hakemus on vielä kesken?

      Onkohan tällaisesta jutusta kenelläkään kokemusta?

      • Brush-uncle

        Ei kokemusta, mutta muistelisin, että asiasta on ollut juttua täällä. Jotkut poliisilaitokset ottaa passin käsittelyn ajaksi ja silloin ei voi matkustaa. Jotkut poliisilaitokset eivät ota. Ei kai sitä uutta viisumia kuitenkaan tarvita, jos on lupahakemus sisällä.

        Tämä ei ollut tyhjentävä vastaus, mutta jos joku toinen tietäisi kertoa lisää.


    • toista-oli-ennen

      Ihmettelin ensin, kuinka täällä on näin asiallinen ketju yht´äkkiä, mutta sitten huomasin, että tämä onkin vanha ketju. Ennen keskusteltiin asiallisesti, eikä ollut raakaa, eikä jorea. Tosin täytyihän viimeksi mainitun ääliön nyt työntää ruma nokkansa tähänkin.

    • Vaalkea

      Asia on mennyt jo siinä vaiheessa pieleen, kun olet ottanut puolison maasta jonka kansalaiset tarvivat viisumin. Voitte tuki muutta vaikka heti puolisosi kotimaahan. Onko pulisosi, töissä :D Eli ei ole ja sinä maksat kaikki ? Voi helevata.

      • naisen.aivot

        Eihän tuo nainen maksa mitään vaan suomalaiset veronmaksajat. Sitäpaitsi ei tuo mies ole enää tämän naisen kanssa vaan on vaihtanut nuorempaan jo useita kertoja.


    • aasialaisen-mies

      Älkää olko huolissanne tuosta maksajasta. Suomen lain mukaan puolisoiden täytyy elättää toisensa. Tässä tapauksessa mies maksaa vaimonsa elatuksen, ei veronmaksajat. Ja tuollainen pienikokoinen aasialainen ei paljon syö. Rahaa ei mene myöskään meikkeihin, koska koska hiukset ovat mustat, silmäripset ja kulmakarvat ovat mustat ja tuuheat. Iho on tasaisen kaunis ilman värivoidettakin. Siideriin ei myöskään kulu rahaa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1772
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1449
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1224
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1126
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      72
      901
    7. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      233
      872
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      855
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      795
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      674
    Aihe