Kirjoittaa tänään Helsingin Sanomat Tiede palstalla. Aivot tarvitsevat runsaasti rasvoja ja kolesterolia. Liian alhainen kolesteroli on yhteydessä moneen sairauteen, jopa lisääntyneeseen kuolleisuuteen. Kolesterolilääkkeinä tunnetut statiinit estävät kolesterolin valmistumista elimistössä. Tästä syystä veren kolesterolipitoisuus laskee.
Aivot tarvitsevat runsaasti rasvoja ja kolesterolia. Niiden paino on vain kaksi prosenttia kehon painosta, mutta ne sisältävät neljänneksen kaikesta kehon kolesterolista.
"Ei siis ole yllättävää, että monet, jotka syövät statiineja, saavat muistihäiriöitä. Tutkimuksissa statiineja syövillä tarkkaavaisuutta vaativien tehtävien suorituskyky heikkeni kun kolesterolitaso laski. Vanhemmilla ihmisillä alhainen kolesterolipitoisuus ja kuolleisuus kulkevat käsi kädessä.
Jotkut tutkijat esittävät, että parinkymmenen viime vuoden aikana jyrkästi lisääntynyt Altzheimerin dementia johtuisi siitä, että niin monet ovat alentaneet kolesterolitasojaan sydäntautien pelossa.
Muita aivoihin kohdistuvia vaikutuksia alhaisesta kolesterolista on lisääntynyt agressiivisuus, riskikäyttäytyminen, väkivaltarikokset ja itsemurhat
Tutkimuksissa apinatkin alkoivat käyttäytyä agressiivisesti kun ne söivät nykysuositusten mukaan kolesterolia"
Näin siis Helsingin Sanomat tänään artikkelissaan "Kolesteroli pannasta, Kolesteroli on elintärkeä aine - varsinkin aivoille"
Kolesteroli - elintärkeä aine aivoille
55
2586
Vastaukset
että tulehdus tukkii valtimot. Tulehdusta aiheuttaa rasvojen hapettuminen ja artikkelin mukaan tyydyttämättömät rasvahapot hapettuvat helpommin kuin tyydyttyneet eli margariini ja rypsiöljy hapettuvat herkemmin.
- salat paljastuvat
jos syöt tyydyttämättömiä rasvoja kuten margariinia ja rypsiöljyä niin nämä rasvat hapettuvat elimistössä herkästi ja aiheuttavat tulehdusta valtimoissa. Tulehtuneet suonet keräävät plakkia joka kovettuu ja näin tie sydän- ja aivoinfarkteihin on valmis.
salat paljastuvat kirjoitti:
jos syöt tyydyttämättömiä rasvoja kuten margariinia ja rypsiöljyä niin nämä rasvat hapettuvat elimistössä herkästi ja aiheuttavat tulehdusta valtimoissa. Tulehtuneet suonet keräävät plakkia joka kovettuu ja näin tie sydän- ja aivoinfarkteihin on valmis.
Näin se kuvio menee eikä eläinrasvoilla ole mitään vaikutusta tämän kuvion toteutumiseen. Margariineilla ja paljon omega-6-rasvahappoja sisältävillä on.
- jaa ?
>
Mutta tieteellisessä tutkimuksessa todetaan, että tyydyttyneet rasvat kannattaa korvata tyydyttymättömillä, jos haluaa vähentää sydäntautiriskiään eli siis tuollaista kuvitelmaa, että margariinit ja/tai rypsiöljy aiheuttaisi sydäntauteja, ei ole reaalimaailmassa havaittu - vaan ihan päinvastoin: ne vähentävät sydäntauteja (ja tämä on todellakin täysin kiistatta havaittu). Kyse on siis vain hihhuleiden uskomuksista. - siis siis
... myös hapettaa, se sisältää paljon tyydyttymättömiä rasvahappoja.
Mutta. Okinawalla elää maailman pitkäikäisin kansa. Rypsiöljyllä. - poiuyå
siis siis kirjoitti:
... myös hapettaa, se sisältää paljon tyydyttymättömiä rasvahappoja.
Mutta. Okinawalla elää maailman pitkäikäisin kansa. Rypsiöljyllä.Muista että emme ole Okinawalla.
siis siis kirjoitti:
... myös hapettaa, se sisältää paljon tyydyttymättömiä rasvahappoja.
Mutta. Okinawalla elää maailman pitkäikäisin kansa. Rypsiöljyllä.haitallista omega-6-rasvahappoa 22080 mg/100g, oliiviöljy 10367mg/100g ja kookosöljy 1905mg/100g. Eli oliiviöljyssä on puolet vähemmän kuin rypsiöljyssä.
- mutta !
kj.mattila kirjoitti:
haitallista omega-6-rasvahappoa 22080 mg/100g, oliiviöljy 10367mg/100g ja kookosöljy 1905mg/100g. Eli oliiviöljyssä on puolet vähemmän kuin rypsiöljyssä.
>
Missä elimistölle välttämätön rasvahappo (kuten omega-6) on todettu haitalliseksi ? Aivan, ei missään. Tuollaisen väittäminen osoittaa siis ainoastaan typeryytesi. - hyvää yötä
salat paljastuvat kirjoitti:
jos syöt tyydyttämättömiä rasvoja kuten margariinia ja rypsiöljyä niin nämä rasvat hapettuvat elimistössä herkästi ja aiheuttavat tulehdusta valtimoissa. Tulehtuneet suonet keräävät plakkia joka kovettuu ja näin tie sydän- ja aivoinfarkteihin on valmis.
Onhan myrosiinia rypsissä, onko öljyssä?
Mitkä salat paljastuvat? Katsos vanha uutinen:
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Salainen osakassopimus jakaa vallan Terveysrahastossa/1135232639353
"Lääkeyritykset ovat reagoineet esittämällä, että kolesterolin tavoiterajoja aina vain alennetaan. Reaktio on myynnillisesti järkevä, mutta fysiologisesti päätön"
"Lääkeyrityksillä on voimavaroja järjestää mittavia tutkimuksia aiheesta. Niiden ykköstavoite kuitenkin voiton tuottaminen osakkeenomistajille. Sikisi yhtiöt suhtautuvat valikoivasti myyntiä heikentävien tulosten julkaisuun"- kyllä tyydyttyneille
ja kun tutkimuksissa on kiistatta todettu ettei eläinrasvoilla ja sydäntaudeilla ole mitään yhteyttä niin rasvan tulee olla luonnollista tyydyttynyttä rasvaa. Monet tutkimukset ja yleinen tietämys osoittavat että kasviperäiset, runsaasti omega kuutosta sisältävät rasvat hapettuvat aiheuttaen tulehduksia niin ei ole vaihtoehtoja jos halutaan terveyttä edistää.
- mutta !
Vaikka kuinka haluasit perustella omaa korkeaa kolesteroliasi, niin vaikka kolesteroli on tärkeä aine, niin niin on myös esim. seleeni (tai vaikka proteiini): sillä on kuitenkin jokin yläraja, jonka jälkeen sen vaikutus on haitallinen (seleeni jopa myrkyllinen). Kolesterolillakin siis voi erittäin hyvin olla olemassa arvo, jonka jälkeen se muuttuu haitalliseksi.
Scoren mukaan liian suuri kolesteroli on vaan yhteydessä sydäntautiin http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=imk00420
Sitä en sitten tiedä, auttaako kolesterolin keinotekoinen alentaminen - tai edes että onko kolesteroli nimenomaan se tekijä, joka sydäntauteihin vaikuttaa vai onko se vain esim. heikon sydänterveyden (tai ruokavalion t. passiivisuuden) indikoiva tekijä ilman funktionaalisuutta. Siitä saatte hihhuloida ihan keskenänne.Ennen VHH:ta se oli 6.5 ja VHH:lla se hieman putosi ja nyt on tasolla 5.1 - 5.3. Korkealla kolesterolilla ei ole mitään yhteyttä sydäntauteihin ihan niinkuin Uffe Ravnskov kirjassaan "Kolesterolimyytti" toteaa ja todistaa tutkimukset asiasta paikkaansa pitämättömiksi. Kyseessä on lääketieteen historian suurin huijaus.
- tietoatahtoo
kj.mattila kirjoitti:
Ennen VHH:ta se oli 6.5 ja VHH:lla se hieman putosi ja nyt on tasolla 5.1 - 5.3. Korkealla kolesterolilla ei ole mitään yhteyttä sydäntauteihin ihan niinkuin Uffe Ravnskov kirjassaan "Kolesterolimyytti" toteaa ja todistaa tutkimukset asiasta paikkaansa pitämättömiksi. Kyseessä on lääketieteen historian suurin huijaus.
MInulla oli kolestrolit korkealla ja lääkitys siihen ennen vhh:ta.Nyt ihan rohkeasti jätin lääkkeen pois.Olen niin paljon lukenut muuallakin kuin tälläpalstalla,että lääkärit määrävät turhan helposti lääkityksen.
tietoatahtoo kirjoitti:
MInulla oli kolestrolit korkealla ja lääkitys siihen ennen vhh:ta.Nyt ihan rohkeasti jätin lääkkeen pois.Olen niin paljon lukenut muuallakin kuin tälläpalstalla,että lääkärit määrävät turhan helposti lääkityksen.
kuin lääkefirmojen ohjeistukset. Oma ajattelu on kielletty. Vain Puskan ja lääkefirmojen suositukset kelpaavat. Minullekin ehdotettiin kolesteroli- ja verenpainelääkitystä kun olen muka riskiryhmää. Isoäiti kuoli sepelvaltimotautiin ja sisareni sairastaa sitä. Kieltäydyin lääkityksestä ja söin VHH:n avulla itseni terveeksi.
Margariinit ja huonot kasviöljyt, kuten rypsi- ja auringonkukkaöljy kokonaan pois. Tilalle tyydyttyneet rasvat, voi ja kookosöljy. Näillä ne sydänongelmat poistuvat kun vielä vähentää hiilihydraatit minimiin niin siinä se ratkaisu on.- tietoatahtoo
kj.mattila kirjoitti:
kuin lääkefirmojen ohjeistukset. Oma ajattelu on kielletty. Vain Puskan ja lääkefirmojen suositukset kelpaavat. Minullekin ehdotettiin kolesteroli- ja verenpainelääkitystä kun olen muka riskiryhmää. Isoäiti kuoli sepelvaltimotautiin ja sisareni sairastaa sitä. Kieltäydyin lääkityksestä ja söin VHH:n avulla itseni terveeksi.
Margariinit ja huonot kasviöljyt, kuten rypsi- ja auringonkukkaöljy kokonaan pois. Tilalle tyydyttyneet rasvat, voi ja kookosöljy. Näillä ne sydänongelmat poistuvat kun vielä vähentää hiilihydraatit minimiin niin siinä se ratkaisu on.verenpaineeseenkin minulla on lääkitys :( Etten ainakaan ole terveenä pysynyt kevyttuotteilla:)
tietoatahtoo kirjoitti:
verenpaineeseenkin minulla on lääkitys :( Etten ainakaan ole terveenä pysynyt kevyttuotteilla:)
on sisarellanikin. Maatalon emäntänä syönyt paljon viljaa ja vältellyt eläinrasvaa. Nyt on verenpaine- ja kolesterolilääkitys. Pallolaajennuskin on tehty kun meni suonet tukkoon. Sepelvaltimotauti on todettu ja loppuelämän lääkitys annettu.
- heh !
kj.mattila kirjoitti:
Ennen VHH:ta se oli 6.5 ja VHH:lla se hieman putosi ja nyt on tasolla 5.1 - 5.3. Korkealla kolesterolilla ei ole mitään yhteyttä sydäntauteihin ihan niinkuin Uffe Ravnskov kirjassaan "Kolesterolimyytti" toteaa ja todistaa tutkimukset asiasta paikkaansa pitämättömiksi. Kyseessä on lääketieteen historian suurin huijaus.
>
Taas tätä samaa: Hihhuli uskoo vain tiettyjen tyyppien kirjoituksia, mutta mitään perusteita ei koskaan esitetä, miksi tässäkin tapauksessa ihan selkeä tutkimusdata ei pitäisikään paikkaansa.
"Usko - älä mieti" on VHH-hihhulin motto: perusteluja ei saa kysyä. Pitää vaan uskoa, jos tietyt VHH-hihhulin papit väittävät jotain.
Tämä siis vain huomiona, että tässäkin tapauksessa pätee sama hihhulilogiikka kuin muissakin esittämissäsi asioissa. - Hannikaisen jupe
kj.mattila kirjoitti:
on sisarellanikin. Maatalon emäntänä syönyt paljon viljaa ja vältellyt eläinrasvaa. Nyt on verenpaine- ja kolesterolilääkitys. Pallolaajennuskin on tehty kun meni suonet tukkoon. Sepelvaltimotauti on todettu ja loppuelämän lääkitys annettu.
... joka koko ikänsä sivellyt voita leipänsä päälle. Normaaliin tapaan myös suuri makkaran ja lihan ystävä.
Ensimmäinen sydänkohtaus 53-vuotiaana ja toinen muutama vuosi myöhemmin.
Ohitusleikkaus tehty, lääkitys tietenkin päällä.
Täytyy vain toivoa, ettei tule sitä kolmatta kohtausta. Eikä suostu vieläkään luopumaan voista, ja makkarakin tirisi grillissä viimeksi kun kävin...
Suomalainenhan ei usko. - vhhrulettaa
Hannikaisen jupe kirjoitti:
... joka koko ikänsä sivellyt voita leipänsä päälle. Normaaliin tapaan myös suuri makkaran ja lihan ystävä.
Ensimmäinen sydänkohtaus 53-vuotiaana ja toinen muutama vuosi myöhemmin.
Ohitusleikkaus tehty, lääkitys tietenkin päällä.
Täytyy vain toivoa, ettei tule sitä kolmatta kohtausta. Eikä suostu vieläkään luopumaan voista, ja makkarakin tirisi grillissä viimeksi kun kävin...
Suomalainenhan ei usko.sitä se leipä teettää,ai ai...
Jättäis setäski leivän syömättä niin ei vaivais taudit.Toivottavasti edes makkara on sitä hiilaritonta.
Kerro sedälles vhh;sta niin ei ole pelkoa kolmannesta sydäristä. - mr antiEU
heh ! kirjoitti:
>
Taas tätä samaa: Hihhuli uskoo vain tiettyjen tyyppien kirjoituksia, mutta mitään perusteita ei koskaan esitetä, miksi tässäkin tapauksessa ihan selkeä tutkimusdata ei pitäisikään paikkaansa.
"Usko - älä mieti" on VHH-hihhulin motto: perusteluja ei saa kysyä. Pitää vaan uskoa, jos tietyt VHH-hihhulin papit väittävät jotain.
Tämä siis vain huomiona, että tässäkin tapauksessa pätee sama hihhulilogiikka kuin muissakin esittämissäsi asioissa.Johan sen totesi Ancel Keys`kin 50- luvulla: Korkealla kolesterolilla ja korkeilla sydäntautimäärillä ei ole mitään yhteyttä. Tosin tuosta tutkimuksesta valittiin ne hypoteesiin sopivat maat kuten oi maamme suomi, euvostoliiton malliosavaltio.
- ?
mr antiEU kirjoitti:
Johan sen totesi Ancel Keys`kin 50- luvulla: Korkealla kolesterolilla ja korkeilla sydäntautimäärillä ei ole mitään yhteyttä. Tosin tuosta tutkimuksesta valittiin ne hypoteesiin sopivat maat kuten oi maamme suomi, euvostoliiton malliosavaltio.
>
Onko Ancel Keys siis suurin mahdollinen auktoriteetti, jonka sanat ovat vain pelkkää totuutta ? Mielenkiintoista.
>
Sitä en tiedä, onko yhteyttä vai ei, mutta näköjään kuitenkin korreloivat.
Hassua tässä asiassa on vaan tuo hihhuleiden vammailu (itse statiiniasiaan en juuri tämän enempää osaa kommentoida): pitää vaan uskoa ilman perusteita. Perusteiden kysyminen on merkki epäuskosta. VHH-hihhuli ei siis saa kysyä perusteita.
- oMg- -
Toimittajan kommentti olikin sitten omaa luokkaansa: voissa on kaksi kolmasosaa tyydyttynyttä rasvaa joka lisää tulehduksia! Hieno yhteenveto taasen kerran.
mutta toisaalla taas hän kirjoitti: "Ikävä kyllä tyydyttämättömät rasvahapot hapettuvat helpommin kuin tyydyttyneet ja omega-6-rasvahapot kuten linolihappo, saattavat lisätä LDL:n hapettumista, koska niitäkin tietysti kuljetetaan lipoproteiineissa"
- hapottaako?
kj.mattila kirjoitti:
mutta toisaalla taas hän kirjoitti: "Ikävä kyllä tyydyttämättömät rasvahapot hapettuvat helpommin kuin tyydyttyneet ja omega-6-rasvahapot kuten linolihappo, saattavat lisätä LDL:n hapettumista, koska niitäkin tietysti kuljetetaan lipoproteiineissa"
Lue nyt vain kokonaan se artikkeli. Juttu on todellakin erinomainen.
Ja ei, voita jutussa ei todellakaan suositella ihmisravinnoksi, ei liioin kehuskella oliiviöljyllä.
Liikunnan merkitys sen sijaan on kiistaton.
Kiitos, että kiinnitit palstalaisten huomion näin hienoon juttuun ;-)
"Hedelmäsokerin syönti rasvojen kanssa lisää rasvakuormaa huomattavasti. Tavallisesta sokerista puolet on hedelmäsokeria."
"Kun syö usein, on verenkierto käytännössä jatkuvasti rasvojen kuormittama"
Kannattaa syödä harvoin. VHH:n malli on kolme kertaa päivässä joten elimistö saa aikaa levätäkin.- suhde..
Parhaassa suhteessa omega6/3 saa rypsiöljystä. Ihaanteellisinta on 4/1 rypsissä on 2/1 oliivissa 20/1 eli oliiviöljy on suuri omega 6 lähde.
suhde.. kirjoitti:
Parhaassa suhteessa omega6/3 saa rypsiöljystä. Ihaanteellisinta on 4/1 rypsissä on 2/1 oliivissa 20/1 eli oliiviöljy on suuri omega 6 lähde.
Rypsiöljyssä on omega-6- rasvahappoja 20080 mg/100 ja oliiviöljyssä 10367 mg/100g eli puolet vähemmän. Kookosöljyssä vain 1905 mg/100g. Rypsiöljy on näistä suurin omega-6 lähde.
- rypsiöljy< voi
suhde.. kirjoitti:
Parhaassa suhteessa omega6/3 saa rypsiöljystä. Ihaanteellisinta on 4/1 rypsissä on 2/1 oliivissa 20/1 eli oliiviöljy on suuri omega 6 lähde.
koska kasviperäinen omega3 on biologisesti tehotonta verrattuna esim.kalaöljyn EPAan, eli seurauksena runsaasta rypsiöljyn,kasvimargariinien ym. nauttimisesta on juuri vääränlainen veren rasvaprofiili,luokkaa 6-15/1 mikä on taas omiaan aiheuttamaan monia terveydellisiä ongelmia eturauhassyövästä lähtien.
- kyselen !
rypsiöljy< voi kirjoitti:
koska kasviperäinen omega3 on biologisesti tehotonta verrattuna esim.kalaöljyn EPAan, eli seurauksena runsaasta rypsiöljyn,kasvimargariinien ym. nauttimisesta on juuri vääränlainen veren rasvaprofiili,luokkaa 6-15/1 mikä on taas omiaan aiheuttamaan monia terveydellisiä ongelmia eturauhassyövästä lähtien.
>
Missä tämä on todettu vääränlaiseksi ? (Ja tuskin tuo edes toteutuu, joten voisitko todistaa myös sen, että tosiaan veressä on tuo profiili ko. tilanteessa.)
>
Aiheuttaako rypsiöljy eturauhassyöpää ? Oikeen tosi juttu vai ? Vai sittenkin hihhulien hörinää ? Todisteet olisi siis poikaa.
- Artikkelista..
Täällä viitattiin päivän HS:n tiede-sivun rasva-artikkeliin. Se olikin mielenkiintoinen teksti, varsinkin omega-rasvoja koskeva alaosan juttu.
Omega-suhteen suositushan on 6/3 rasvoilla 4:1. Rypsiöljyssä suhde on erinomainen, 2:1, oliiviöljyssä huomattavasti huonompi 20:1 auringonkukkaöljystä nyt puhumattakaan.
Voin kerrotaan lisäävän verisuonten tulehdusalttiutta, koska se sisältää paljon tyydyttyneitä rasvahappoja jotka viipyvät veressä pidempään. Hapettunut LDL alkaa kerääntyä verisuonten seinämiin, ja tätä edesauttaa tyydyttyneet rasvat (korrelaatio selvä) ja omega-6 rasvahapot (korrelaatio huterampi).
Ja kuten niin usein on todettu, liikunta edistää rasvojen siirtymistä lihakseen energianvalmistukseen eli päivittäinen liikunta on avainasemassa terveyden suhteen.
Kannattaa siis lukea koko juttu ja ajatuksella, ennen kuin ottaa pienen osan jutusta tälle palstalle hehkutusta varten. Jutussa ei siis sinällään ollut mitään uutta asioihin vähänkään perehtyneelle."Ikävä kyllä tyydyttämättömät rasvahapot hapettuvat helpommin kuin tyydyttyneet ja omega-6-rasvahapot kuten linolihappo, saattavat lisätä LDL:n hapettumista, koska niitäkin tietysti kuljetetaan lipoproteiineissa"
- Artikkelista..
kj.mattila kirjoitti:
"Ikävä kyllä tyydyttämättömät rasvahapot hapettuvat helpommin kuin tyydyttyneet ja omega-6-rasvahapot kuten linolihappo, saattavat lisätä LDL:n hapettumista, koska niitäkin tietysti kuljetetaan lipoproteiineissa"
Olen kyllä miettinyt kuinka tyydyttynyt rasvahappo voi oksidoitua. Ei tietenkään, koska siinä ei ole vapaata atomi paikkaa. Tyydyttymätön tietenkin vetää happiatomeja kiimaisen naaraan tavoin, eli seuraus on => rasva härskiintyy!
Artikkelista.. kirjoitti:
Olen kyllä miettinyt kuinka tyydyttynyt rasvahappo voi oksidoitua. Ei tietenkään, koska siinä ei ole vapaata atomi paikkaa. Tyydyttymätön tietenkin vetää happiatomeja kiimaisen naaraan tavoin, eli seuraus on => rasva härskiintyy!
ja kuten artikkelissakin sanotaan niin tyydyttämätön rasva härskiintyy nopeasti, ei tyydytetty. Siitä ainakin vallitsee yksimielisyys.
- mutta !
kj.mattila kirjoitti:
ja kuten artikkelissakin sanotaan niin tyydyttämätön rasva härskiintyy nopeasti, ei tyydytetty. Siitä ainakin vallitsee yksimielisyys.
>
Mutta mutta, tyydyttyneen rasvan nauttiminen ei ainakaan lisää sydäntauteja - se vähentään niitä. Siitäkin on yksimielisyys. Se on reaalimaailmassa havaittu fakta.
Sydänliitosta vastaa tänään eiliseen kolesterolit pannasta kirjoitukseen ja väittää tapansa mukaan että "paras näyttö rasvan laadun vaikutuksista on saatu pitkäkestoisista ruokavaliointerventiotutkimuksista, joissa kova maito- ja eläinrasva on korvattu runsaasti omega-6- sarjan (linolihappo tärkein) sisältävillä kasviöljyillä."
Ennenkuin Matti Uusitupa joutuu vastaamaan, mihin tutkimuksiin hän kirjoituksessaan viittaa, niin kysyisin palstalaisilta onko kenelläkään tietoa näistä tutkimuksista mitä Uusitupa mahtaa tarkoittaa vai onko kyseessä ne samat tuhannet tutkimukset joita ei ole löydetty Ruotsissakaan.- vastaus !
Mm. vanhat tutut on tuollaisia:
Am J Clin Nutr 89: 1425-1432, 2009: "For a 5% lower energy intake from SFAs and a concomitant higher energy intake from PUFAs, there was a significant inverse association between PUFAs and risk of coronary events".
Ann Nutr Metab 2009;55:173–201, siellä summataan: "PUFA for SFA convincing decrease risk (of CHD).
LUE NIITÄ TUTKIMUKSIA ! on lähtenyt ja nyt odotetaan mitä hän vastaa. Ehkä hänellä on jotain salaista tietoa jota ei edes Ruotsissa löydetty.
Ruotsin virallinen ruokavalio perustuu samaan kuin Suomenkin. Ruotsissa löytyi rohkeutta asettaa suositusten takan oleva viranomainen, Elintarvikelaitos, seinää vasten ja vaatia heiltä ne tuhannet tutkimukset jotka heidän mielestään osoittavat eläinrasvojen vaarallisuuden. Kovan painostuksen jälkeen Elintarvikelaitoksen asiantuntijat kokosivat 72 tutkimusta, jotka heidän mukaan osoittavat eläinrasvojen vaarallisuuden.
Ryhmä tutkijoita, joilla ei ollut mitään sidonnaisuuksia Elintarvikelaitokseen, tarkistivat esitetyt tutkimukset ja tulos julkaistiin Dagens Medicin lehdessä. Lehden otsikko oli, "Elintarvikelaitoksen on syytä lopettaa ravintoneuvojen antaminen" Tutkijaryhmä tuli seuraavaan johtopäätökseen. Kansalaisille on tiedotettava että varoitukset tyydytettyjen rasvojen vaarallisuudesta on vailla kaikkea uskottavuutta. On aika että vastuunalaiset viranomaiset päättävät että Elintarvikelaitos välittömästi lopettaa ravintoneuvojen antamisen kansalaisille ja jättää vastuun niille, joilla on tarvittava kliininen kokemus ja tarvittava ajanmukainen koulutus.
- ABC-123
Tuosta artikkelista saa sen kuvan että ihminen tarvitsisi ravinnosta kolesterolia.
Näin ei kuitenkaan ole. Ihmisen elimistö tuottaa kolesterolia luonnollisesti, joten ulkoisista lähteistä sitä ei tarvita laisinkaan.
Eläähän moni sellaisella ruokavaliolla, josta kolesterolia ei saa laisinkaan.ruokavalio on silloin jos ei syödä lainkaan ruoka-aineita joissa on kolesterolia? Ihmisen elimistö on niin hyvin rakennettu että kun ruoan mukana tulee kolesterolia niin oma tuotanto maksassa vähenee ja päinvastoin joten voi huoletta syödä kolesterolia.
Tänään on tilaa saanut Antti Heikkilä joka omassa kirjoituksessaan toteaa että "kolesterolin laskeminen on miljardiluokan bisnestä, jolla voi ostaa vaikka minkälaista totuutta"
Se on sääli että meidän "palstanero", nuolipäälukiolaistrolli, ei uskalla kirjoittaa mitään omalla nimellään ja haastaa ketään eikä missään. Niin voimme sitten unohtaa koko nuolen ja pään. Ei siltä tule julkisuuteen mitään. Kyllä hän taas tulee esiin jollain uudella identiteetillä.Kolesteroli on vain yksi riskitekijöistä.
Tiedesivuilla (13.7.) oli kiitettävän laajasti käsitelty kolesterolin osuutta sydäntauteihin sen tavanomaisen yksipuolisuuden sijaan, johon olemme vuosien ajan tottuneet.
Sydänliiton Matti Uusitupa reagoi mielipidesivulla (14.7.) toistaen vanhaa totuttua totuutta. Hän muun muassa kirjoitti, että suositukset perustuvat maailman pätevimpien asiantuntijoiden huolelliseen harkintaan ja perehtymiseen alan tutkimuksiin. Hän liioittelee tuossa pätevyysasiassa, sillä kysymyksessä on lääketieteellinen eliitti, mikä taas on eri asia.
Sydäntautien riskitekijöitä on kartoitettu jo yli kolmesataa, mikä osaltaan kertoo, ettei lääketiede tiedä sydäntautien syystä yhtään mitään. Se, että kolesteroli on nostettu ohi kaiken, on tragedia: kaikki muut tekijät jäävät taka-alalle potilaiden vahingoksi.
Kolesterolin laskeminen onj miljardiluokan bisnestä, jolla voi ostaa vaikka minkälaista totuutta. On myös painotettava, ettei riskitekijä ole sairauden syy, vaikka sitä on yritetty markkinoida kolesterolin yhteydessä.
Uusitupa mainosti myös nykyisiä ravitsemussuosituksia. Todellisuudessa lihavuusbuumi ja diabetesepidemia alkoivat 1980-luvulla, jolloin nykyiset suositukset tulivat voimaan. Logiikka siis ontuu.
Antti Heikkilä
lääkäri
Porvoo
Milloinkahan saamme nähdä nuolipäältä jotain yhtä vakuuttavaa julkisuudessa? Emme koskaan sillä nuolipää on trolli eikä koskaan tule julkisuuteen.- nuolipää on trolli.
kj.mattila kirjoitti:
Kolesteroli on vain yksi riskitekijöistä.
Tiedesivuilla (13.7.) oli kiitettävän laajasti käsitelty kolesterolin osuutta sydäntauteihin sen tavanomaisen yksipuolisuuden sijaan, johon olemme vuosien ajan tottuneet.
Sydänliiton Matti Uusitupa reagoi mielipidesivulla (14.7.) toistaen vanhaa totuttua totuutta. Hän muun muassa kirjoitti, että suositukset perustuvat maailman pätevimpien asiantuntijoiden huolelliseen harkintaan ja perehtymiseen alan tutkimuksiin. Hän liioittelee tuossa pätevyysasiassa, sillä kysymyksessä on lääketieteellinen eliitti, mikä taas on eri asia.
Sydäntautien riskitekijöitä on kartoitettu jo yli kolmesataa, mikä osaltaan kertoo, ettei lääketiede tiedä sydäntautien syystä yhtään mitään. Se, että kolesteroli on nostettu ohi kaiken, on tragedia: kaikki muut tekijät jäävät taka-alalle potilaiden vahingoksi.
Kolesterolin laskeminen onj miljardiluokan bisnestä, jolla voi ostaa vaikka minkälaista totuutta. On myös painotettava, ettei riskitekijä ole sairauden syy, vaikka sitä on yritetty markkinoida kolesterolin yhteydessä.
Uusitupa mainosti myös nykyisiä ravitsemussuosituksia. Todellisuudessa lihavuusbuumi ja diabetesepidemia alkoivat 1980-luvulla, jolloin nykyiset suositukset tulivat voimaan. Logiikka siis ontuu.
Antti Heikkilä
lääkäri
Porvoo
Milloinkahan saamme nähdä nuolipäältä jotain yhtä vakuuttavaa julkisuudessa? Emme koskaan sillä nuolipää on trolli eikä koskaan tule julkisuuteen.koskaan anna mitään lausuntoja julkisuuteen sillä hänet on tuomittu tälle palstalle trollamaan kun ei muualla pysty.
- heh !
kj.mattila kirjoitti:
Kolesteroli on vain yksi riskitekijöistä.
Tiedesivuilla (13.7.) oli kiitettävän laajasti käsitelty kolesterolin osuutta sydäntauteihin sen tavanomaisen yksipuolisuuden sijaan, johon olemme vuosien ajan tottuneet.
Sydänliiton Matti Uusitupa reagoi mielipidesivulla (14.7.) toistaen vanhaa totuttua totuutta. Hän muun muassa kirjoitti, että suositukset perustuvat maailman pätevimpien asiantuntijoiden huolelliseen harkintaan ja perehtymiseen alan tutkimuksiin. Hän liioittelee tuossa pätevyysasiassa, sillä kysymyksessä on lääketieteellinen eliitti, mikä taas on eri asia.
Sydäntautien riskitekijöitä on kartoitettu jo yli kolmesataa, mikä osaltaan kertoo, ettei lääketiede tiedä sydäntautien syystä yhtään mitään. Se, että kolesteroli on nostettu ohi kaiken, on tragedia: kaikki muut tekijät jäävät taka-alalle potilaiden vahingoksi.
Kolesterolin laskeminen onj miljardiluokan bisnestä, jolla voi ostaa vaikka minkälaista totuutta. On myös painotettava, ettei riskitekijä ole sairauden syy, vaikka sitä on yritetty markkinoida kolesterolin yhteydessä.
Uusitupa mainosti myös nykyisiä ravitsemussuosituksia. Todellisuudessa lihavuusbuumi ja diabetesepidemia alkoivat 1980-luvulla, jolloin nykyiset suositukset tulivat voimaan. Logiikka siis ontuu.
Antti Heikkilä
lääkäri
Porvoo
Milloinkahan saamme nähdä nuolipäältä jotain yhtä vakuuttavaa julkisuudessa? Emme koskaan sillä nuolipää on trolli eikä koskaan tule julkisuuteen.>
Vakuuttavaa ?
Miksi minä menisin julkisuuteen kun kerran jo esim. Uusitupa on antanut vastineen ? Hän on varmasti parempi asiantuntija tässä asiassa kuin minä.
>
Vakuuttavaa ?
Tuossa siis Heikkilä alentaa itsensä kitiseväksi pikkulääkäriksi ja väittää herravihassaa heidän kaikki sanomisensa vääräksi - ilman yhtäkään perustelua.
>
Vakuuttavaa ?
Keuhkosyövänkin riskitekijöitä tiedetään vaikka kuinka. Kuitenkin juuri tämä lääketieteellinen eliitti pitää suurimpana ongelmana tupakointia ja keskittää siihen suurimmat voimavarat vaikka toki tietävät, että on muitakin riskitekijöitä. Eikö keuhosyövänkään tapauksessa pitäisi panostaa tupakoinnin vähentämiseen kun kerran on olemassa muitakin riskitekijöitä ? - kyllä se tiedetään
heh ! kirjoitti:
>
Vakuuttavaa ?
Miksi minä menisin julkisuuteen kun kerran jo esim. Uusitupa on antanut vastineen ? Hän on varmasti parempi asiantuntija tässä asiassa kuin minä.
>
Vakuuttavaa ?
Tuossa siis Heikkilä alentaa itsensä kitiseväksi pikkulääkäriksi ja väittää herravihassaa heidän kaikki sanomisensa vääräksi - ilman yhtäkään perustelua.
>
Vakuuttavaa ?
Keuhkosyövänkin riskitekijöitä tiedetään vaikka kuinka. Kuitenkin juuri tämä lääketieteellinen eliitti pitää suurimpana ongelmana tupakointia ja keskittää siihen suurimmat voimavarat vaikka toki tietävät, että on muitakin riskitekijöitä. Eikö keuhosyövänkään tapauksessa pitäisi panostaa tupakoinnin vähentämiseen kun kerran on olemassa muitakin riskitekijöitä ?julkisuudesta ja ei sinua sinne huolittaisikaan kun olet niin tyhmä. Täällä voit yrittää päteä mutta kyllä täälläkin kaikki ovat huomanneet että länkytät vain leukojasi ja esität tyhmää.
- vhhrulettaa
kyllä se tiedetään kirjoitti:
julkisuudesta ja ei sinua sinne huolittaisikaan kun olet niin tyhmä. Täällä voit yrittää päteä mutta kyllä täälläkin kaikki ovat huomanneet että länkytät vain leukojasi ja esität tyhmää.
nuolipää ei esitä tyhmää :(
- on ja pysyy
vhhrulettaa kirjoitti:
nuolipää ei esitä tyhmää :(
tyhmää sillä kun on jo itsessään tyhmä niin se riittää. Nuolipää on mikä on ja sellaisena pysyy.
- fhahlks
on ja pysyy kirjoitti:
tyhmää sillä kun on jo itsessään tyhmä niin se riittää. Nuolipää on mikä on ja sellaisena pysyy.
kertokaapa palstan viisaat, mikä olisi sitten sopiva kolesteroliarvo, kun nykyiset rajat on tehty liian tiukiksi vain siksi, että ihmiset saataisiin syömään kol- lääkkeitä? Noista rasvoista vielä sen verran, että kookosrasva(tai -öljy) on vielä terveellisempää kuin esim. oliiviöljy ja se ei härskiinny!joten pitäisi olla hyvinkin verisuonia hoitava? onko kellään asiaan tietoa enemmän?
fhahlks kirjoitti:
kertokaapa palstan viisaat, mikä olisi sitten sopiva kolesteroliarvo, kun nykyiset rajat on tehty liian tiukiksi vain siksi, että ihmiset saataisiin syömään kol- lääkkeitä? Noista rasvoista vielä sen verran, että kookosrasva(tai -öljy) on vielä terveellisempää kuin esim. oliiviöljy ja se ei härskiinny!joten pitäisi olla hyvinkin verisuonia hoitava? onko kellään asiaan tietoa enemmän?
on hyvin yksilöllinen. Jollakin se voi olla hyvin korkea ja jollakin matala. Maksa tuottaa aina kolesterolia jos sitä ei saa ravinnon mukana. Rajat kolesteroliarvoille on asetettu vain lääketeollisuuden toimesta että saataisiin lääkkeitä kaupaksi. Kookosöljy on erittäin terverellinen rasva ja sitä kannaattaa suosia. Pysyy suonet kunnossa. Otan aina aamulla kookosöljyä lusikallisen ennen aamiaista.
- Paras öljy
kj.mattila kirjoitti:
on hyvin yksilöllinen. Jollakin se voi olla hyvin korkea ja jollakin matala. Maksa tuottaa aina kolesterolia jos sitä ei saa ravinnon mukana. Rajat kolesteroliarvoille on asetettu vain lääketeollisuuden toimesta että saataisiin lääkkeitä kaupaksi. Kookosöljy on erittäin terverellinen rasva ja sitä kannaattaa suosia. Pysyy suonet kunnossa. Otan aina aamulla kookosöljyä lusikallisen ennen aamiaista.
Macadamiaöljyssä vähiten PUFA:aa.
Omega6:sta vain 1296mg 100g:ssa pähkinää.
Kookosöljyssä liikaa kovettunutta rasvaa. - kookos jookos
Paras öljy kirjoitti:
Macadamiaöljyssä vähiten PUFA:aa.
Omega6:sta vain 1296mg 100g:ssa pähkinää.
Kookosöljyssä liikaa kovettunutta rasvaa.Kyllä minun kookosöljy on ihan juoksevassa muodossa. Ei lainkaan kovaa.
rasvaa. Joistain kirjoittajista huomaa että heidän aivonsa elävät rasvan puutteessa.
- 30 marketta
Olen maanviljelijä ja lehmien hoitaj eli lypsijä 30 vuoden ajan jos saan s anoa se on aitoa ruoka jota olemme syöneet 30 ajan tytöistä on tullut kunnon kansalaisia ei mitäänm häiriköitä ! Mutta tänään tuli mieleeni kun asun ihan koulun lähellä että kauhea kiljuuminen lapsilta. Piti kysyä mitä ne anhemmt niille oikein MUKULOILLEEN OIKEEN SYÖTTÄÄ ?Tuli vastaus kouluruokaa eli keijua jaeineksiä?kiitos
- keiju yäk
Keijua ja eineksiä. Ihme juttu että lapset vaan lihoo vaikka ne syö keijun keveää rasvaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 654180
Haleja ja pusuja
Päivääsi kulta 🤗🤗💋❤️❤️❤️ kaipaan sinua Tänäänkin.. Miksikäs se tästä muuttuisi kun näin kauan jatkunut 🥺463959Onko mukava nähdä minua töissä?
Onko mukava nähdä minua töissä vai ei? Itse ainakin haluan nähdä sinut 🤭363462Oi mun haniseni
Mul on ihan törkee ikävä sua. En jaksais tätä enää. Oon odottanut niin kauan, mutta vielä pitää sitä tehdä. Tekis mieli162863Hei rakas sinä
Vaikka käyn täällä vähemmän, niin ikäväni on pahempaa. Pelkään että olen ihan hukassa😔 mitä sinä ajattelet? naiselle342709En kirjoita sulle tänne
Enään nainen. Olen kyllä kiltisti enkä ala mihinkään kuin tosirakkaudesta. Kanssasi sitten jos se on mahdollista ja pidä142522Kyllä mulla on sua ikävä
Teen muita juttuja, mutta kannan sua mielessäni mukana. Oot ensimmäinen ajatus aamulla ja viimeinen illalla. Välissä läm102114IS:n tiedot: Toni Immonen irtisanottiin MTV:ltä Toni Immonen työskenteli pitkään MTV:llä.
IS:n tiedot: Toni Immonen irtisanottiin MTV:ltä Toni Immonen työskenteli pitkään MTV:llä. IS uutisoi torstaina Toni Imm121206Nainen, tunnusta että olet varattu ja tyytymätön suhteeseesi
Ja siksi pyörit täällä ikävä palstalla etsien sitä jotain jota elämääsi kaipaat. ehkäpä olet hieman surullinen, koska ta1451157- 801006