ringeten aloittaminen

mmkklo

voiko ringeten aloittaa hieman vanhemmalla iällä? itse olen 16v, surkea kaikissa joukkue peleissä (varsinkin sellaisissa missä pitää tähdätä johonkin), mutta olisin hyvin kiinnostunut ringetestä. olisiko siis mitään joukkuetta/jotakin jossa voisin pelata?

10

3129

  Vastaukset

  • Ringeten voi aloittaa milloin vain. Vaikka laji on kasvamaan päin niin joukkueita voi olla niukasti. Nyt on tullut naisten harraste joukkueita ja Lady-sarja on pyörinyt pidemmän aikaa. HArraste sarjassa naiset ovat usein vanhoja pelaajia jotka eivät enää tahdo kuin "höntsäillä". Lady eli "mummo" sarja sisältää hieman vanhempia pelaajia mutta mitä itse menoa seuraillut äidin harrastaessa, ei ikä näytä haittaavan mitään! Menoa ja meininkiä löytyy sielläkin.

   • Tosiaan ringette on kaikenikäisten naisten peli joten ei väliä milloin aloitat. Kilpailusarjat ovat tosin ehkä vähän kokeneemmille pelureille mutta mikäli laji sytyttää ei mikään toki ole mahdotonta. Harrastesarjasta löytyy kaikenikäisiä pelaajia.. Harrastesarja onkin tarkoitettu nimenomaan niille jotka eivät halua kilpailla niin henkeen ja vereen vaikka pitävät lajista kovasti. Ladysarja on hyvä vastine mikäli seurassa ei harrastesarjaa ole. Mukaan vaan !


  • Onko kankaanpäässä tai sen lahella esim. porissa tai parkanossa
   ringetteseuroja?

   • Ringettetoimintaa on ainakin Luvialla, Merikarvialla, Raumalla ja Laitilassa. Kannattaa googlettaa ringette + em. paikkakunnat, niin läytyy lisätietoa.


  • Onko ringetestä helppoa siirtyä jääkiekkoon ? kertokaa jos on jotain tietoa, alkaa jo kyllästyttää ja laijinvaihto ehkä edessä.

   • no mun mielestä ringetestä jääkiekkoon siirtyminen oo vaikeeta. ite en kyl oo siirtyny ringetestä mihinkää, mut en usko et se ois mitenkään kovin vaikeeta, sillä jos osaa luistella ja on uskallusta vaihtaa lajia niin siitä vaan kokeilemaan :)


  • Kyllähän se jääkiekkoonki vaihtaminen kai onnistuu, mutta omat hankaluutensa siinä tulee kun sitä kiekkoa nyt ei käsitellä ihan kuten rinkulaa. Muutenki säännöt on vähän ronskimmat ja sinne sun tänne kun vertaa ringetteen. Omasta mielestä ringetessä vaaditaan paljon enemmän älyä, joukkuepeliä ja peliniloa kuin jääkiekossa mutta kantansa jokaisella.
   Nimim. Jäälle : Pohjoisempana toimii lähes enemmän pienempiä seuroja, mutta suosituin lienee Lapinlahden luistin!
   Ja aloittajalle: Sinne vaan mukaan, koskaan ei kannata ajatella että on liian myöhästä. Niinkuin aiemmin mainittiin on olemassa harraste sarjoja, joihin pääsee (ainakin meilläpäin) mukaan lähes kuka vaan innostunut sillä pelaajista on pulaa :)

  • Itse lähdin kokeilemaan ringetteä ekan kerran 23 vuotiaana. Lady ringetessä pelailen, kivaa kuntoilua, ja pelataan vielä ulkona :)

  • Itse pelannut ringetteä kohta 10 vuotta ja suomenmestaruus voitettuna ja ikää vasta 15 vuotta :) Ehodottaisin että kannattaa aloittaa ringetestä, jos ei oo hirveen hyvä luisteleen :) Ringetessä kehittyy peli- sekä luistelutaidot, sillä rinkulaa on paljon helpompi käsitellä kuin kiekkoa joten luistelemiseen pystyy keskittymään hyvin eikä tarvitse sitä miettiä pysyykö rinkula mailassa vai ei :) myöhemmin voi tottakai siirtyä jääkiekon pelaamiseen jos siltä tuntuu, kunhan perus luistelutaito on hyvin hallussa..

   http://www.ringette.fi/ tuolta sivulta pitäisi löytää teitoa lajin aloittamisesta :)

  • Jos jääkiekkoa haluaa pelata niin miksi alkaa harrastaa ringetteä? mene vapaa jäälle harjoittelemaan luistelua jos niin haluat. Ne ovat kaksi täysin eri lajia.

  Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   294
   11931
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7501