Rullaluistelija maantiellä

Luistin ruosteessa

Aika ajoin näkee rullaluistelijoita maantiellä. Maantie ei ole kyllä mikään suositeltava ja turvallinen paikka rullaluisteluun, koska liikenne on usein vilkas ja autojen nopeudet usein suuria.
Vaikka luistelijat käyttävät vasenta puolta tiestä ja näkevät vastaantulevat autot, niin siinä tilanteessa, kun
auto tulee vastaan olisi syytä siirtyä tien reunalle ja jatkaa luistelua vasta, kun auto on mennyt ohi.
Joskus näkee sellaisiakin luistelijoita maantiellä, jotka luistelevat reilusti vastaantulevan liikenteen kaistalla 1,50 metriäkin reunasta, eivätkä aiokaan siirtyä reinaan auton lähestyessa.
Monesti joutuu kiertämään tällaiset luistelija kokonaan vastaantulijan kaistaa käyttäen, kun he tulevat leveästi haaroitellen vastaan, kuin omistaisivat koko tien ja heillä ei olisi lainkaan väistämis velvoitetta.
Kannataa rullaluistelijoidenkin ajatella omaa turvallisuuttaan, jos lähtee maantielle luistelemaan.
Rullaluistelija tarvitsee leveämmän osan tiestä käyttöönsä, koska luistelutyyli on haaroitteleva, kuin esim. polkupyöräilijä, jolle riittää hyvin tila reunaviivan sisäpuolinen osa.
Eivät kaikki autoilijat väistä ja anna reilusti tilaa kuin toiset.
Ei autoilija voi väistää vastaantulijan kaistan kautta rullaluistelijaa, jos sieltä tulee auto vastaan saman aikaisesti rullaluistelijan kanssa.

2

487

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ........???????????

      Teoreetinen velvollisuus autoilijallakin on tarvittaessa saada pysäytettyä auto jollei muuten voi väistää ja sovittaa ajonopeutensa sen mukaisesti toki kohteliaat rullahiihtäjät tuuppivat hetken tasatyöntöä !
      Mutta monenlaisi autoilijoita on siitä huolimatta tullut kohdattua , eniten ihmetyttää jokunen skitsofreeninen taxikuski näyttävät uhmansa ammattitaidostaan olkapäätä hipoen ......?????????????

      • m24.

        Nyt kirjoittaa luistelija, joka luistelee myös isommalla tiellä.
        Asia on hyvinkin paljon ollut mielessä ja siksi en voinutkaan olla kirjoittamatta tähän viestiin.

        Minun vakituiselle reitille mahtuu monenlaista tietä. En välttämättä pitäisi reitin suurinta ja vilkkainta tietä pahinpana. Sulaudun sen verran hyvin sinne sekaan, kun luistelen järkevästi. Joka kerta menen pientareelle kun auto tulee vastaan. Pidän itseni tilanteen tasalla myös takaa tulevasta liikenteestä, jotta voin ennakoida tilanteet mahdollisimman tarkasti. Olen varma, että jotkut "pelokkaammat" kattoo että eikö tuo aio väistää ollenkaan.. Mutta aina väistän!

        On kuitenkin tullut sellainen huomattua, että liikaa EI SAA antaa tietä myöskään autoilijalle! Toivottavasti kukaan ei ymmärrä tätä väärin. Monta kertaa olen huomannut että autoilija ei yritäkkään väistää minua, kun menen reunaviivan toiselle puolelle! - Vaikka tilaa olisi käytössä koko tien leveyden!
        Yhen kerran tuli vastaan auto mutkaisella tiellä ja ajoi niin keskellä omaa kaistaansa, että tuntui että nyt jään alle. (koko tien leveys oli vapaana) Otti niin hermoon että huitaisin vähän sauvalla "merkiksi". Ajattelin että ei paljo haittais vaikka osuiski noin idioottia autoilijaa! Tällaisia muitakin hulluja on tullut nähtyä kun paljon luistelee.
        Toisella kertaa otin liian reunaan "isolla tiellä", linja-auto pysäkin kohdalla, kun näin että rekka on tulossa vastaan. Näin ollen rekka ei yrittänytkään väistää minua. Luistelin siis koko ajan. Tuntui että en millään mahdu pientareelle, siinä vaiheessa kun olimme kohtaamassa.

        Haluan huomauttaa, että jos tiellä on tilaa, niin KÄYTTÄKÄÄ SITÄ!!! Ja väistäkää kunnolla, herrat ja rouvat! - vaikka luistelija onkin siellä pientareella. Tien reunassa on usein kiviä, johon on niin helppo kompastua. Luistelija voi siis millon tahansa lentää, jos luistin tökkää! Jos sattuu samalle kohalle tuollaisen autoilijan kanssa niin hullusti siinä käy! Oletan, että tuollaiset autoilijat ei ymmärrä tästä lajista yhtään mitään. Tai sitte ne on kerrassaan niin mulkkuja, kun ei vaan voi antaa tietä. JOKAISEN autolijan olisi myös syytä tietää, että luistimen jarrusta ei ole alamäessä minkäänlaista apua. Luistelija on ns. matkustaja alamäessä! Tiedän monta sellaista paikkaa, johon pitäisi laittaa varoitus, tyyliin "varo rullaluistelijoita". Ehkä autokoulussa pitäis enemmän puhua näistä asioista??

        Jostain syystä se pahin tuntuu olevan aina luistelija. On kuitenkin turhaa alkaa yleistämään, kun seassa on varmasti fiksumpiakin ihmisiä!

        Kiitän ja kumarran kaikkia niitä autoilijoita jotka kunnioittavat luistelijaa ja antavat tietä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe