Olen pettynyt Exelin ...

AdaFlink

... kävlysauvojen laatuun. Jos sauvakävely Suomessa ja muualla maailmalla on suosittua ja sauvoja menee kaupaksi ympäri maailmaa, niin pitääkö niitä alkaa tekemään sellaisella sarjatuotanolla, että laatu heikkenee/kärsii?

Ostin ensimmäiset kävelysauvani vuonna 2008 kesäkuussa. Ne olivat Exel nordic walkerit. Sellaiset hopeahohtoiset 115 senttiset. Normaali lenkkini 6 päivää viikossa (joskus enemänkin) on suunnilleen 8 km päivässä (loma-ajat pois). Puolet siitä on asfalttia (kävelen asfalttitossuilla) ja toinen puoli maastoa osittain pururataa ja osittain hiekkaa. Talvella toki asfalttitossuilla en tee mitään, vaan piikki se on, mikä pitää. Parit ... kolmet asfalttitossutkin ehtivät kulua ennen piikkien kulumista (piikit tuli läpi tossusista).

Kävelin äkkipäätä alakanttiin laskien noilla sauvoilla ja noilla piikeillä noin 1,5 vuotta. Jos lasketaan sen päivittäisen 8 km:n mukaan niin vuodessa kertyi kilometrejä 8 km x n. 260 vrk =2080 km. Ja tämä vielä kertaa 1,5 = 3120 km. Sauvat kestivät hiton hyvin ja "hanskat" senkun vaan sopeutuivat käteen.

Keväällä 2010 piikit sitten olivat kaput. Olisin halunnut ostaa uudet piitkit (noissa on vaihdettavat), mutta en löytänyt enää kaupoista vaihtopiikkejä. Ostin sitten uudet Exelin Nordic Poisonit. Sellaiset mustat. Niissä sanottiin, että ne on aktiivikäyttöön. Eipä näytä olevan. Eli olen kävellyt niillä noin 70 pv x 8 km = 560 km. Tosta kilometrimäärästä noin 1/3 osaa on kävelty asfalttitossuilla. Eipähän vaan Poisonit kestäneet, vaikka niin aktiiviliikkujille olikin suunnattu. Tuntuu tosi epämukavalta, kun asfaltin jälkeen ottaa tossut pois ja lähtee maastoon. Piikeistä (pidosta) ei ole tietoakaan. Muovipinta kumisee maata vasten.

Ostin tuossa vaihtopäät Poisoneihin, mutta eiväthän nekään käyneet ihan yks´yhteen (ei tosin luvattukaan). Onneksi on toi oma koneistamo, että pystyy säveltämään.

Oikeestiko Exel pitää sauvakävelyä sellaisena lajina, että joku kokeilee kerran ja pari ja jättää homman sikseen. Vai onko se suunnattu vaan joillekin mummeleille, keillä sauva ei edes osu maahan kuin harvakseltaan?

No joo sanokaa nyt mulle, että osta ne ja ne sauvat, niin homma pelittää. En usko, että pelittää. Mielestäni Exel satsaa sellaiseen, mikä on lyhytkestoista (mummelien sauvanhankinta) ja vähät välittää uskollisista käyttäjistään. Ei ole reilua, ettei yksillä sauvoilla pysty kävelemään muutamaa sataa kilometriä pitempään tai ettei kunnon vaihtopäitä saa tilalle, kuin vaan hetken aikaa.

Onko ketään muuta sauvavakävelylmistajaa markkinoilla, kuin Exel?

3

1350

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 2 vuotta sauvaillut

   Mulla samat kun sinun ensimmäiset,toisesta meni piiikki vaihtopäitä ei löydy mistään.

   Mutta nyt kun etsin uusia MISSÄÄN EI OLE kädelle peukalotukea. No ostin yhdet halpikset,mutta en jaksa puristaa sitä kahvaa, hihna ei pelitä ilman peukalotukea jossa käsi lepää.

   Etsin uudet Walkerit vaikka kivennavasta, kättä ei jaksa puristaa kahvassa 1,5 h päivässä.
   Nyt on jo käsi kipeä.

   • sitä..

    saakaan puristaa..


   • Lohnikka
    sitä.. kirjoitti:

    saakaan puristaa..

    Pakko on kun eräistä lenkeistä puuttuu peukalotuki,jossa peukalo lepää.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofian ökyilyt on loppu

   Miksiköhän Sofian instassa on ollut viime aikoina niin kovin hiljaista? Liittyykö syy kenties piriparin eroon? Sofia joutui muuttamaan ex-hoitonsa sis
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   1258
  2. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   491
   1232
  3. Syystäkin ollut kirjoittamatta

   Mutta minun silmissäni olet kulutettu, käytetty, pilattu ja raiskattu jätteeksi. Kyllä moni sinua mielellään hässisi, mutta ei sinusta ihmistä rinnall
   Tunteet
   247
   1182
  4. Uskotko nainen vielä ihmeisiin

   Sinun täytyy vain uskoa ja luottaa💕
   Ikävä
   94
   1164
  5. Meillä on yhteys

   Molemmat halutaan ja rakastetaan Molemmat paetaan ja pelätään ❤️
   Ikävä
   64
   1129
  6. Nato-ovi pysyy kiinni Suomelta.

   Usa ei puutu Suomen ja Turkin väliseen kiistaan, joten menee vuosia Nato-oven repimiseen ja voi olla että sisään ovesta ei koskaan päästäkään. https:/
   Maailman menoa
   384
   944
  7. Kauhava ansaitsee enemmän ja parempaa

   Tervehdys Kauhavalaiset! Sain viestin, että minun pitäisi kirjoittaa myös täällä, koska foorumi kuulema edustaa Kauhavan älymystön mielipidettä ja sa
   Kauhava
   76
   901
  8. Vietä kiva päivä (ilman minua)

   nainen siellä noin 20 km päässä. 😊 ☀️
   Tunteet
   107
   846
  9. Jesper on herrasmies

   Kantaa lentokentällä rakkaansa Dior laukkua ja kulkevat rakastuneina käsi kädessä. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Martina-Aitolehden-Jesper-rakas-palj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   837
  10. Ässät taas yhdessä

   Jollakin asialla lokki kiristää heidät pysymään yhdessä vaikka rakkaudesta tai parisuhteesta ei olekaan kyse. Sääliksi käy pulia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   20
   760
  Aihe