Miten ruskettua helposti?

Turhautunut:(

Hei!

Haluaisin ruskettua, mutta olen kokeillut baby oilia ym tuotteita millä ruskettuisi helposti auringossa, mutta ei auta! Enkä edes pala auringossa...

Suihkurketuksessakin kävin, mutta kesti n. viikon. Itseruskettavat voiteet eivät tartu tasaisesti ja haisevat kauhealle. Solariumissakin kävin kuukaudessa n.3 kertaa eikä sekään tarttunut.

Kuulinkin, että on olemassa sellaista, kuin porkkanaöljyä. Onko teillä kokemuksia tästä? Ja auttaako se ruskettumaan? Kertokaa toki myös omia kokemuksia millä olette saanneet väriä pintaan.

14

4575

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kalkkilaivan kippari

      Jos unohdetaan se, että ruskettaminen ei ole terveellistä niin:
      - oleskele auringossa aina kun mahdollista: heti aamukahville parvekkeelle, kun aurinko paistaa. Kannattaa olla polttamatta ihoaan, eli vältä klo 11-15 välistä aikaa, jolloin aurinko polttaa eniten.
      - oleskele auringossa säännöllisesti, katso että vaatteet on mahdollisimman pienet, ettei tule isoja rusketusrajoja. Kuori ihosi keväällä pari-3 kertaa ennen aurinkokauden alkua ja muutama kerta sen aikana.
      - jos iho tuntuu kuivalta ja kiristävältä niin rasvaa sitä.
      - harrasta hyötyliikuntaa ja liikuntaa auringossa: puutarhatöitä, sauvakävelyä, pyöräilyä, matonpesua, rantalentistä, tennistä, sulkapalloa, ..... näin rusketut tasaisemmin etkä vain naamasta tai kropan etupuolelta, mikä käy helposti, jos lojuu aurinkotuolissa päivät pitkät.

      Beetakaroteenista saattaa olla apua, tai muista aurinkokapseleista (itse en ole vaikutusta huomannut), toiset tykkäävät aurinkoöljyistä, itselläni nahka vain palaa, jos erehdyn niitä käyttämään.
      Rusketun huonosti, palan helposti ja plakkarissa on aina voiteita suojakertoimilla 25-30-50 tilanteesta riippuen. Vaatteet suojaavat parhaiten niitä ihoalueita, jotka ovat jo palaneet tai uhkaavat palaa (vesijumpassa altaalla hartiat).

    • Sunshine jee

      Jos kävit vain 3 kertaa solkussa niin eipä ihme ettet ruskettunut. Kyllä sun on käytävä siellä 3 krt / vko ja aloitat muutamasta minuutista edeten sitten aikanaan siihen 20 minuuttiin. Lisäksi beetakaroteenia hivenen ykiannostuksella. Näillä olen itse ruskettunut erittäinkin hyvin vaikken yleensä rusketu muuta ku kauhealla vaivalla.

    • ronjaeatsyou

      Itse palan helposti ja rusketun huonosti...tai siis rusketuin. Esimerkiksi sokokselta saa sellasia MULTIKAROSIN nimisiä kapseleita, jotka suojaavat soluja ja edistävät kaunista rusketusta. Niitä yks päivässä ni jo parin viikon päästä alkaa muutosta huomaamaan! Myös porkkana sisältää paljon hyödyllisiä aineita jotka edistävät rusketusta. :D nautinnollisia kesähetkiä

      • ppplll

        kokeilkaas Tummelia!


      • 50min väri tuli
        ppplll kirjoitti:

        kokeilkaas Tummelia!

        vauvaöljy!!!!!!!!!!!!!rypsiöljy???


      • uoweli
        ppplll kirjoitti:

        kokeilkaas Tummelia!

        mistä sitä saa


    • Mä en tajuu

      Sairasta touhua koko rusketuksen hankkiminen.

    • DDDDDD

      D-vitamiinia reiluja annoksia koko talven ajan ennen kesää, niin ruskettuu paremmin eikä pala niin helposti!

    • Ruskee

      tummelia ja vauvaöljyä saa ihan perus kaupoista mm prisma citymarket halpahalli yms :)

    • porkkanaaa

      Syö porkkanoita kesällä joka päivä, ja hanki aurinkoöljyä!

      • ei rasvoja.

        Aurinkorasvoista saa syövän.


    • Foliomatto

      Hei! Huomaan että ketju on vähän vanha, mutta silti. Eli aurinko kun heijastuu, se vahvistaa ruskettumista. Meillä on sellainen ns. foliomatto, jonka päällä maataan ja kyllä ruskettuu nopsaan! Kuuma siinä todella tulee mutta kyllä se silti on todella hyvä:)

    • + porkkanamehua

      D-vitamiinia talvella 50-100µg/vrk (aikuisen normaali annos), niin alkaa iho heti ruskettumaan keväällä ja ruskettuu nopsaan.

      Johtuneen ihan siitä, että kun kropassa on D-vitamiinitasot kunnossa, niin iho voi ruskettua, sen sijaan että olis vaalea kerätäkseen mahdollisimman tehokkaasti D-vitamiinivarastoa täyteen.

      Evoluutio on vaalentanut ihomme, jotta se tuottaisi mahdollisimman tehokkaasti D-vitamiinia iholla sen lyhyen aikaa kesällä, kun se on mahdollista.

      100µg on ollut 40-60 luvulla lasten annos eli ei ole liikaa. Aikuinen kuluttaa n. 100µg D-vitaminia päivässä, jos sitä on saatavilla.

    • semyta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe