Mitä kuuluu Helsinki Roller Marathonille?

ABEC-3

Onko kenelläkään tietoa maamme ykkösrullaluistelutapahtuman nykytilanteesta tai taustoista? Kaukana ovat ne ajat kun Sauli Niinistö oli tapahtuman suojelijana jokusen kerran ja ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Aiotaanko HRM:ää vielä järjestää (kunnolla vai ei-kunnolla)? Nouseeko HRM suosta vai pysyykö se siellä?

Yleisesti ottaen kaupunkikuvassa näkee huomattavasti vähemmän rullaluistelijoita kuin 2000-luvun alun huippuvuosina, joten sitä vasten ymmärtää, että tapahtuman järjestämisessä on haasteensa. Kuitenkin voisi kuvitella, että näin isossa asutuskeskuskessa saataisiin edes se yksi tapahtuma vuodessa aikaan.

Alla tapahtuman historiakertausta ja omia kommenttejani. Jos teksti vaikuttaa valituspitoiselta, niin siltä varalta huomautan heti kärkeen, että HRM:ssä on ollut todella mukava olla mukana luistelemassa ja minulla on siitä paljon hyviä muistoja!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
YLEISTÄ:

- Liikenne! (Varsinkin) autot pitäisi saada blokattua reitiltä ja reitti "auki". On joutunut puikkelehtimaan autojen välistä ja odottamaan vihreitä valoja.

- Reitti on usein ollut alimittainen. Eikä siitä ole edes tiedotettu missään.

- Ratavalvojat ovat lähteneet joskus ennen kuin kaikki ovat maalissa.

- Hiekka-osuudet lukuisin paikon. (Periaatteessa varsinkin Lauttasaaren ja Kaskisaaren välissä, mutta se oli muuten niin mukavaa aluetta, että ei haitannut.)

- Ajat pitäisi ottaa.

- Sponsorituotteita on riittänyt vain puolikkaan maratonin vetäneillä. Lisäksi mainitsen, että tuotteet olivat alkuvuosina parempia. Plussaa kyllä hyvistä jätskeistä vuonna 2007, joita oli paljon =).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

8

1104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ABEC-3

      HISTORIAA:

      Ennen Roller Marathonia oli kertaalleen Olypiastadionin lähimaastossa järjestetty muutaman kilometrin radalla "Tunnin luistelu", joka onnistui oikein hyvin, karmeasta asfaltista huolimatta. Osallistujia oli paljon.

      2000. Varsinainen HRM-tapahtumahan alkoi 2000-luvun alussa ns. isosti. Reitti lähti Kaisaniemen puistosta ja päättyi Pirkkolan urheilupuistoon, tähän sisältyi lenkki Vantaanportille. Tapahtuma oli kilpailu, jossa oli mukana kv-luistelijoitakin. Paikalla oli radiotoimittajiakin. Kisan jälkeen oli Highlightissa (?) palkintojenjakotilaisuus, jossa mm. arvottiin todella hyviä palkintoja runsain mitoin. Reitin varrella oli hiekkaosuuksia, joista ei luonnollisesti pidetty, mm. kärkimiehiä kaatui niissä...

      2001-2005 HRM järjestettiin lähtien ja päättyen Hietaniemen uimarannalta. Alkuvuosina oli vaikka mitä sponsoreita, mm. Helsingin sanomat (jo vuonna 2000) esitteli tapahtumaa lehdessä ja lähtöalueella kävi kuhina. Tapahtuman luontainen sijaintipaikka oli löytynyt ja osallistujia oli paljon.

      2006. Lähtö ja maali Vuosaaresta. Reitti kulki Vantaan puolella käyttäen hyväksi autoteitä. Autoja oli harvakseltaan liikkellä, joten kaikki meni ok. Täällä kaikki saivat ihan ajanottoajat(, tosin niissä oli systemaattisesti satunnaisvirhettä [ei siis lähtöviivajutusta johtuvaa] mukana). Osanottajia oli syrjäisestä sijainnista huolimatta kohtuullisesti, todennäköisesti upea sää vaikutti tähän todella paljon, muuten tapahtuman siirtämisestä searannut osallistujakadon riski olisi hyvinkin realisoitunut. Todella nopea ja vauhdikas reitti.

      2007. Hietaniemestä lähtö. Reitti kulki mm. kehä kakkosen viertä, jossa oli mahtavia alamäkiä. Sauvaluistelijoita oli todella paljon, valitettavasti asiallisten sauvojien joukko oli pienentynyt ja "huitojien" määrä kasvanut. Huomasi, että ihmisiä oli vähemmän mukana kuin koskaan aiemmin (ainakaan Hietsussa), oliko edellisvuoden siirto Vuosaareen vaikuttanut? Kuitenkin tapahtuma onnistui kohtuu hyvin, aamun pienestä sateesta huolimatta. Autoista ja autoteistä oli paikoitellen harmia.

      2008. Fiasko osa 1. Tapahtumasta ilmoitettiin myöhään ja sen oli tarkoitus startata jälleen Hietsusta. Ennakolta mukaan oli kuitenkin ilmoittautunut erittäin vähän ihmisiä. Tapahtuma peruttiin jo ennen kisapäivää, syyksi ilmoitettiin huono sää. Yleisesti on kuitenkin epäilty, että todellinen syy peruutukseen oli huonosti sujunut lipunmyynti ja huonoa säätä veikattiin laajalti ns. meriselitykseksi. Aiempina vuosina oli luisteltu huonommissakin keleissä kuin nyt oli ennustettu ja lopultahan olisi ollut ihan ok sää. (Koskaan ei ole ollut lähellekään luistelukelvoton sää HRM-päivänä. 2007 oli ehkä huonoin ilma.)

      2009. Fiasko osa 2. HRM vietiin läpi Pirkkolan rullaluisteluradalla. Tapahtumaan osallistui n. 18 ihmistä. Osallistujien vähyys yllätti järjestäjät, mutta ei taatusti ketään muuta. Saahan tämmöisiäkin luisteluja pitää, ei siinä mitään, mutta kyllähän oli noloa järjestää se HRM nimellä. Paremmin olisi sopinut esim. PPM (Pirkkola Parkkipaikka Marathon).

      2010. ? Mitään ei ole kuulunut. Katukiitäjien sivuilla lukee, että päivämäärä on avoin. Täytyy vain toivoa, että jos HRM tulee, niin sitä ei viedä minnekään hikiselle ovaalille Pirkkolan urheilupuiston takapihalle. (No ok, on se hyvä paikka rataluisteluun, mutta ei todellakaan sovi HRM-maastoksi.)

      2011-> ?

      • Rullaa

        Hyvä historiikki ja täynnä asiaa.
        Ikävä kyllä Helsingissä ei taida olla tarpeeksi järjestäjiä ja sponsoreita, jotta HRM saataisiin enää toteutettua.
        Jos osallistujia olisi muutama tuhat, silloin voisi löytyä kiinnostuneita järjestäjiä, vrt. Helsinki City Marathon. Muutama sata osallistujaa ei riitä, (PPM (HRM) 2009 en edes noteeraa).
        Toimivaksi vaihtoehdoksi hahmottaisin jotakuinkin eristettävissä olevan 5 - 10 km monipuolisen reitin (paluu vanhaan?), jota luisteltaisiin se noin 40 km matka ja kunnon ajanotto.


      • Haarma79
        Rullaa kirjoitti:

        Hyvä historiikki ja täynnä asiaa.
        Ikävä kyllä Helsingissä ei taida olla tarpeeksi järjestäjiä ja sponsoreita, jotta HRM saataisiin enää toteutettua.
        Jos osallistujia olisi muutama tuhat, silloin voisi löytyä kiinnostuneita järjestäjiä, vrt. Helsinki City Marathon. Muutama sata osallistujaa ei riitä, (PPM (HRM) 2009 en edes noteeraa).
        Toimivaksi vaihtoehdoksi hahmottaisin jotakuinkin eristettävissä olevan 5 - 10 km monipuolisen reitin (paluu vanhaan?), jota luisteltaisiin se noin 40 km matka ja kunnon ajanotto.

        Herää vaan kysymys, mihin HRM:n suosio hukattiin???? Järjestelyvastuu olisi huippuvuosina pitänyt antaa ammattilaisten käsiin, eikä pyörittää asiaa luisteluliiton kautta, joka ei osannut/pystynyt noin isoa tapahtumaa järjestämään ja tekemään siitä perinnettä....tunareiden kannattaa katsoa peiliin.


    • jukka KL

      Etsiskelin tietoa tämän vuoden luistelusta ja löysin tämän. Mitähän tämän vuoden osalta, onko HRMää? Luisteluliitto tai KatuKiitäjät tarttuneet itseään niskasta kiinni ja ottaneet asian hoitaakseen?

    • - H R M -
    • bhave

      Onnistuisiko yhteisöpohjalla, esim. Hietsu lähtöpaikkana, jos Luisteluliitto ei ryhdistäydy? Näitä ihmettelijöitähän näkyy sivuille jo kertyneen ja turhempiakin feissaritapahtumia on toteutettu!

      • Rullaa

        Jonkun verran varmaan lähtijöitä riittäisi, mutta tapahtumaksi asti liian vähän. Jostain syystä rullaluistelu on vähentynyt pääkaupunkiseudulla vuosi vuodelta. Viimeisin HRM oli vuonna 2007.
        En usko, että ainakaan pääkaupunkiseudulle enää saadaan vastaavia tapahtumia kuin esim. Virossa http://www.tartumaraton.ee/index.php?lang=fin

        Olisiko mahdollisuutta edes liittää johonkin jouksu- tai pyöräilytapahtumaan.


    • 9+12

      Kiintoisaa kuultavaa. Toivotaan ensi vuodelle taas hooärämmää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1779
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1575
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      47
      1529
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe