Sianlihan tilalle mitä?

Jaslee

Tää kysymys sopisi varmaan paremmin tonne monikult.perheiden palstalle mutta siellä on niin hiljasta että kysynpä täältä. Eli siis mitä te perheenäidit (tai muutkin) käytätte ruuanvalmistuksessa esim. makkaran tilalla kun sianliha ei käy?
Nakkien tilalla voi käyttää kalkkunanakkeja mutta jos haluaisi syödä vaikka uunimakkaraa tai grillimakkaraa niin onko mitään vaihtoehtoa hk:n siniselle? Käykö kalkkunanakit teidän mielestä siskonmakkarakeittoon? Entä mikä olis hyvä vaihtoehto meetvurstille? Maksalaatikkoa tai -makkaraakaan ei varmaan saa ilman sianlihaa? Mies joskus tuo noista etnokaupoista makkaroita mutta ne on olleet niin suolaisia ettei ne sovi tarkoitukseen eikä lapsen ruuaksi.

34

3787

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rakas Watson

      HKn sinisessa olla lihaa lainkaan. EUhan on maaritellyt sen leivokseksi. Sikaa varmasti on ja mika siina on ongelma? Ai niin musukuukeri....

    • siaton kokki :)

      saa tosiaan halal liha liikkeistä, myös ei maustettuina, jotka sopivat myös lapsille.... on myös olemassa "meetvurstia" joka on valmistettu lampaan ja naudan lihasta. kyllä meidän lähi kaupassa myydään myös makkaraa, joka on valmistettu kalkkunan lihasta. kaupoissa myytävät maksalaatikothan on valmistettu sian maksasta joten jos sitä haluat niin tekaise itse lampaan maksasta :)

    • vegevege

      Eipä ole kasvissyöjäperheessä tuommoisia ongelmia. Minkäänlaiseen lihaan ei ole meillä koskettu 25 vuoteen ja suosittelen teidänkin perheelle :)

      • eikä niin

        tekee mitä mies käskee.


    • Asrar

      HK:n Sinisen lenkin tilalle suosittelen HK:n kevyttä broilerilenkkiä, jota itse syön leivän päälle viipaloituna tai lämmitän mikrossa pari minuuttia. Jotta broilerimakkara lämpiää mikrossa tasaisesti, kannattaa siihen tehdä ensin muutamia viiltoja. Uunissa broilerilenkistä tulee vähärasvaisuuden (rasvaa 10 %) vuoksi kuivahkoa, mutta kuivuutta estämään ja makua lisäämään voi viiltoihin laittaa esimerkiksi juustoa.

      Grillimakkaraksi sopii kalkkunamakkara (esimerkiksi Järvisuomen Portin Ukko-Pekka), mutta koska myös se on vähärasvaista, kannattaa makkara kypsentää matalammalla lämmöllä kuin rasvaiset grillimakkarat. Avotulella tai hiiligrillissä kypsennettäessä kalkkunamakkaraa täytyy muistaa käännellä jatkuvasti tai muuten tarjottavana on raaka sisus hiiltyneellä kuorella. Minulle on tarjottu kyläpaikoissa myös naudanmakkaraa, mutta valmistajia en muista. Samoin jo jonkun mainitsema halal makkara sopii hyvin kypsennettäväksi uunissa, grillissä tai paistinpannulla.

      Ymmärtääkseni ”aitoa” siskonmakkarakeittoa ei voi valmistaa kuin sikaa sisältävistä siskonmakkaroista, mutta kokeile makkarakeittoa noista mainitsemistasi kalkkunanakeista tai sitten tuosta broilerilenkistä. Vaatii pientä tuotekehittelyä. Maksalaatikkoa ja maksakastiketta voi valmistaa itse kotona joko naudan-, lampaan- tai broilerinmaksasta. Ruokaohjeita löytyy netistä ja keittokirjojen reseptejä voi helposti muuttaa sianlihattomiksi. Kokkausiloa!

    • 19+6

      Kinkkua.

    • Taiah

      ..tuollahan noita vaihtoehtoja on tullut. Metwurstin tilalle suosittelen härän kylmäsavuleikkeleitä, oita saa ihan normi kaupoista. Ovat ehkä hitusen kalliimpia, mutta maku korvaa. Ja tiettyhänvoit ostaa ihan aitoa hevosenlihasta tehtyä metwurstia :)
      Muuten meillä ei makkaaraa syödä uuri ollenkaan, joskus muksulle noita kalkkunanakkeja laitan..

    • Jaslee

      Kiitos paljon hyvistä vinkeistä! :)

      Ja kiitos vaan muistakin viesteistä, olivat aika huvittavia.

      • eieieeieieieii

        Millälailla huvittavia . Miksi suomalainen nainen noin alistuu ,en voi kun sääliä teitä.Miehen ei tarvitse luopua mistään tavoistaan niinkö?


      • katkeruus ei kaunist
        eieieeieieieii kirjoitti:

        Millälailla huvittavia . Miksi suomalainen nainen noin alistuu ,en voi kun sääliä teitä.Miehen ei tarvitse luopua mistään tavoistaan niinkö?

        en nyt puhuisi alistumisesta jos sian lihasta luopuu... ja aika pieni "uhraus" se on siitä hyvästä että sa ihanan perheen :)


      • gdgfdgd
        katkeruus ei kaunist kirjoitti:

        en nyt puhuisi alistumisesta jos sian lihasta luopuu... ja aika pieni "uhraus" se on siitä hyvästä että sa ihanan perheen :)

        luopumiset jäädä tuohon sianlihaan suomi/musupareissa.


      • dshdhasd
        gdgfdgd kirjoitti:

        luopumiset jäädä tuohon sianlihaan suomi/musupareissa.

        Ei tietenkään jää, mutta viisas mies tekee sen vähitellen. ei ne tyhmiä ole.

        Ensin sianliha, sitten seuraava... ajallaan seuraava...

        Ottaisihan se nainen heti eron jos heti lätkästäisiin kaikki kortit pöytään.


      • katkeruus ei kaunist
        gdgfdgd kirjoitti:

        luopumiset jäädä tuohon sianlihaan suomi/musupareissa.

        eipä 23vuoden aikana ole muusta tarvinnut muusta luopua mutta ehkä se ukko viel yllättää 70vuotiaana ;)


      • Taiah
        eieieeieieieii kirjoitti:

        Millälailla huvittavia . Miksi suomalainen nainen noin alistuu ,en voi kun sääliä teitä.Miehen ei tarvitse luopua mistään tavoistaan niinkö?

        Ei meillä kyllä ole luopumisesta kyse..en ole sianlihaa syönyt sen jälken kun olen omaan ruokaani voinut/osannut vaikuttaa...enkä ole muslimi. En vaan pidä sen mausta...
        Eli eivät kaikki sianlihattomat ole jättäneet sitä miehensä takia..herätys..


      • kristittyqqwe

        itse en pidä porsaanlihast joten minulle on helppo korvata se naudan, kanan ja poronlihalla. Ja ennenkuin joku ehtii niin olen kristitty ja puoliso on myös


      • Anonyymi
        eieieeieieieii kirjoitti:

        Millälailla huvittavia . Miksi suomalainen nainen noin alistuu ,en voi kun sääliä teitä.Miehen ei tarvitse luopua mistään tavoistaan niinkö?

        Oletko ajatellut että suomalainen nainenkaan ei välttämättä pidä lihasta ollenkaan ilman että joku pakottaa? Tai viinasta. Kaikki se leipä elättääkin.


    • Jukkis5959

      Voi raukkaa, kyllä sä oot ittelles sopan keittäny. Ajan myötä nämä sun makkara huolet on aika olemattomia tossa sopassa :D Laita se ukko pihalle jos ei maassa maan tavalla eläminen onnistu.

      • Anonyymi

        Voi herran jestas näitä tyyppejä🥱😄😄😄


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi herran jestas näitä tyyppejä🥱😄😄😄

        Ehkä kymmenen vuotta sitten ei ollut elämää ilman maksalaatikkoa ja makkaraa. Alkoi kyllä oksettaa, kun tätä luin, mutta kaikki saa toki vetää mitä lystää, hyh hyh.


    • *.*.*

      Ei se homma niin yksinkertaista ole että välttää vain sianlihaa (tai HK:n sinistä).
      Monet rasvat ja öljyt sisältävät sianlihaa - esim. jotkin margariinit jogurtit, Valmiina ostettavat leivät, kakut ja keksit sekä monet makeiset sisältävät sianosista keitettyä gelatiinia jota käytetään tuotteen valmistuksessa hyytelömäisen rakenteen aikaan saamiseksi.
      Eli on tekopyhää jättää vain joulukinkku syömättä jos kuitenkin syö sikaa muissa tuotteissa.

    • jore4

      Kyllä musukuukerit ja heidän häntyrinsä tekevät tarkoituksella yksinkertaisista asioista monimutkaisia.

    • Ihan oikein niille

      Minulla oli taannoin muslimityttö opinnäytetyöntekijänä. Hän kertoi, että hänen isänsa tietää kauppiaan joka myy tavallista lihaa halal-lihana.

      • yleistä kai on

        Tämä ei taida olla kovin tavatonta. Olen ymmärtänyt, että aika yleistäkin. Mieheni on tarkka sianliha-asiassa mutta onneksi ei ole vielä tajunnut alkaa vitamiinipillereiden tai särkylääkkeiden tms gelatiinin alkuperää selvittämään.


    • Chom chom

      Vanha ketju, mutta vinkiksi, että aasialaisesta kaupoista saa pateeta, makkaroita yms. kasvispohjaisina. Syön silloin tällöin vietnamilaista kasvisruokaa ("chay"), ja mausta ei useinkaan osaa päätellä, että ruoassa ei ole mitään eläinperäistä.

    • ----------

      mieheni on juutalainen mutta hän toisinaan syö sianlihaa, esim. jos on tarjolla kinkkupizzaa tai makkaraa ja erityisesti pekonia hän ei voi vastustaa. itse en syö sianlihaa (ei uskonnollisista syistä vaan muista syistä) joten emme osta sitä kotiin koskaan. syömme paljon kalaa ja kanaa, joskus naudanlihaa ja usein kasvisruokaa. nykyään saa erittäin hyvää kalkkunametvurstia ihan perus ruokakaupoista. ja makkaroita saa soijamakkaroina tai lampaanlihamakkaroina.

    • Anonyymi

      Onko tuo nyt iso ongelma? Meillä syödään kanaa, kalkkunaa, nautaa ja lammasta. Itse suosin kasvisruokaa, lihaa haluaa mies mutta syö kaikkea mitä eteen laitan siis myös kasvisruokaa. Miks pitää saada syödä hk: n sinistä? Totuttelepa vaan syömää jotain muuta kuin sikaa ihan kokonaan, vaihtoehtoja on. Jos ei etnokaupan pöperöt mene alas niin vaihtoehdot lienee vähissä.

    • Anonyymi

      Älkää syökö eläimiä!!! Ei ***tu pitäisi olla noin vaikeaa!! Kasvikset käyvät kaikille!

    • Anonyymi

      HK BROILERLENKKI 🤣🤣🤣🤣

    • Anonyymi

      Wigrenin mwtwursri 100 Pro saa naudanlihaa on

    • Anonyymi

      Sitten kun vihreät saavat vallan EU:ssa niin lihatuotteet tullaan kieltämään kaikki. Sininen lenkki valmistetaan heinistä ja heinäsirkoista, juusto kenties koivunmahlasta ja ihmisenlannassa karvatetuista perunoista. Velli keitetään hampun ja opiumin varsista. Kannabiskakkua.

    • Anonyymi

      Meillä syödää hirvipaistia ja jos ei sitä ole niin kunnon härkäuunipaistia, sekä lampaanpaistia, Karjalapiirakat ja päälle kananmunamansikka kakkua ja juodaan maitoa. Ei coronat ja virukset tule , kun pakolaiset, torjutaan sianlantalietteellä.

    • Anonyymi

      Muslimeilla on tapana syödä koiria ja kissoja. Puhumattakaan muista eläimistä kuten rotat ja pulut.
      Yleensäkin kaikki mikä on likaista on niiden mieleen.

      • Anonyymi

        Rohkea rotan syö! Mahamudin keittokirjan ohjeen mukaan leipasin pulupiirakan. Hyvää oli ja sulavaa. Naapurissa lihottavat mehevän näköistä turria, tuskin maltan odottaa, että alkaa olla sopiva uuniin. Mirrimuhennosta voin myös suositella ja rotista saa hyviä raksuja naposteltavaksi.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe