osaako joku neuvoa?

No jo on!

Ystäväni tytär sai vakituisen paikan upouudesta baarista heinäkuun alusta koko talven kestäneen työttömyyden jälkeen. Nyt neljän kuukauden koeajasta on kulunut siis kolme kuukautta.

Tyttärelle oli kehittynyt jo jonkinmoinen talousahdinko työttömyyden aikana ja nyt oli työnantajalle tullut ulosotosta määräys palkan kolmanneksen ulosmittaukseen.

Työnantaja oli soittanut tyttärelle suurinpiirtein haukkuen hänet pystyyn ja syyttänyt tietojen salaamisesta työpaikkahaastattelussa. Kuitenkaan hän ei ollut kysynyt kuin rikosrekisterimerkinnöistä, joita tällä tytöllä ei ole. Nämä eivät käsittääkseni ole sama asia?

Kaksi päivää ko. puhelun jälkeen tytär irtisanottiin. Syyksi ilmoitettiin uusi yrityksen osakas, jolloin tunteja ei riitä kaikille, ja koska tytöllä oli ulosottoasia, niin se oli ratkaiseva tekijä. Työnsä hän on hoitanut kuitenkin erinomaisesti. Ymmärrän, että koe aikana voi pistää pihalle melkein syystä kuin syystä, mutta onko tämä ihan normaalia? Voiko tätä asiaa missään selvittää noin laillisuuden kannalta, tyttö ei kuulu vielä liittoon. Harmittaa tytön puolesta.

3

438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -.--.-.-.-.-.-.-.

      Tuohon paikkaan ei varmaan halua palata, eikä ole pakkokaan, kun kerta irtisanominen on tehty. Jatkotoimena olisi siis korvausten saaminen laittomasta irtisanomisesta ja näpäytys ex-työnantajalle.

      Koeaikanakaan ei saa sanoa irti epäasiallisella perusteella. Työntekijän talousvaikeudet eivät ole missään tapauksessa asiallinen peruste. Tuskinpa uusi osakaskaan käy perusteeksi, ainakaan jos asia olisi ollut tiedossa tytön palkkaushetkellä.

      Tytön taloudellinen tilanne on ilmeisesti sellainen että hän saisi ilmaiseksi kunnallista oikeusapua. Toinen kanava voisi olla kotivakuutuksen oikeusturvavakuutus.

      Tytön kannattaa rekisteröityä heti työnhakijaksi. Baarin tilannetta kannattaa seurata, sinne ei saa palkata 9 kk uusia työntekijöitä, jos hän on työtön ja irtisanomisessa ilmoitetaan syyksi työn väheneminen. Ts hänet olisi otettava takaisin. Jos baari haluaa ihan laillisesti palkata uusia työntekijöitä, niin ne voi jopa maksaa tytölle siitä, ettei hän hae töihin. Voi jopa olla, että korvauksia ei kannata vielä vaatia, vaan seurata miten baarin tilanne kehittyy. Aineistoa täytyy tietysti kerätä. Aikaa taitaa olla pari vuotta, mutta tuolla toimialalla työnantaja saattaa hyvinkin mennä nurin ennen sitä.

      Toivottavasti tyttö saa sellaisen korvauksen, että voi maksaa velkansa ulosotosta. Tai pääsee velkojien kanssa järjestelyyn, jossa raha ei kulje ulosoton kautta.

      • No jo on!

        Sinulle vastauksestasi ;)! Tätä minäkin toivon. Tyttö on ihan hyvä ihminen ja työntekijä. Varmaan saa uuden työn ja on hakenut kouluun.


    • No jo on!

      tekstiin.Tytöllä olikin kahden kuukauden koeaika työsopimuksessa erikseen mainittuna. Sopimus oli päivätty 1.8 alkavaksi, mutta hän oli aloittanut työt 15.7, josta todisteena on palkkakuitti.

      Tyttö oli eilen yhteydessä oikeusavustajaan, joka oli suuresti hämmästellyt tapausta. Aika on hänellä 7.10 varattuna asian käsittelyyn. Pahimmillaan työnantaja on kuulema velvoitettu maksamaan kahden vuoden palkan. Pitikö työnantaja tyttöä ihan helposti höynäytettävänä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2839
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      397
      2735
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2220
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      74
      1885
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1876
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1793
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1784
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      143
      1728
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1522
    Aihe