En osaa olla kaunis

hannaGTGTGT

Vähän mietin aluksi, minne Muoti ja keuneus- palstalle olisin tämän kirjoittanut, mutta koska en ole mikään pienikään nainen, niin tämä paikka tuntui sopivalta.

Kuten otsikossakin lukee, en osaa olla kaunis. En ole koskaan ollut ja pelkään, etten koskaan tule olemaan. Jo pienenä minua haukuttiin pukeutumisestani enkä nykyäänkään saa koskaan positiivista palautetta keltään. Kyse ei ole vain pukeutumisesta, vaan myös vartalosta, meikistä, hiuksista jne. Vartalo on hieman pyöreä, mutta olen ihan sinut sen kanssa, onneksi. Ehkä ongelma on se, että minulla ei ole minkäänlaista tyylitajua. En vain osaa. Tiedän sinänsä, mikä on muodissa in, mutta en osaa valita minulle sopivia vaatteita.

Hiustenlaitosta en tiedä mitään. En osaa käyttää suoristinrautaa saati kiharrinta. Kampaajallakin olen käynyt vain kerran elämässäni. Osaan tehdä itselleni perusarkimeikin, mutta juhliin en mitään oikeasti nättiä. Silloin, kun suurin osa naisista on harjoitellut näitä asioita teini-iässä, olen minä harjoittanut taiteellisia puoliani(pianon soittamista ja piirtämistä). Nyt kun 30 alkaa lähestymään, en enää jaksa olla ruma. Tarvitsisin varmaan jonkun ihan oman stylistin, joka saisi kokonaisuuden näyttämään hyvältä. Miten voisin kuitenkin oppia valitsemaan itselleni sopivat vaatteet? Miten voisin oppia meikkaamaan hyvin? Miten oppisin laittamaan hiukseni nätisti? Joku saattaisi tähän sanoa, että: "harjoittele itse. Kyllä se siitä pikku hiljaa.". Olen yrittänyt epätoivoisesti viimeisen kahden vuoden aikana parantaa esim. meikkiäni ja kampaustani, tuloksetta. Muuten en teille täällä purkautuisikaan asiasta. Olen sellainen epätoivoinen tumpelo tämän asian suhteen.

Mitä minun pitäisi tehdä, tai mistä aloittaa?

10

1321

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dölflsd

      Mene hyvälle kampaajalle. Hänen PITÄISI tietää mikä Sinulle sopii. Monissa suurissa kauppaketjuissa tms. on stylistipalvelu - esim. Helsingissä Stockmannilla, Sokoksilla varmaan myöskin. Kannattaa kysyä. Ja onhan noita freelancestylistejakin, kaipa he jossain ilmoittelevat, ehkä yritysrekisterit? Kysy, tutki nettiä ja etsi lisää :).

    • ....

      Meikkaamaan oppii meikkaamalla, niin se vain on. Ostin omalle tyttärelleni jo pari vuotta sitten erilaisia meikkituotteita, nyt kun on yläasteella osaa meikata nätisti kouluun ja erilaisen meikin juhlatilaisuuksiin. Joku varmaan tästäkin vetää herneen nenään mutta mitä sitten - osaa varmasti meikata myös kolmikymppisenä.

      Itse olen mielestäni myös tyylitön, en ainakaan osaa yhdistellä asusteita, eri värejä asussa jne. Muilla näkee hauskoja yhdistelmiä (takit, huivit, laukut, jalkineet) mutta en ikinä näe mitään todella mukavaa kaupoissa - mulla on siis jokin suodatin päällä? Olen yrittänyt nyt pidättäytyä samanvärisissä vaatteissa ja poikkeavaa sitten vain esim. laukku tai huivi. Sopii ikäiselleni jotenkuten. Töissä on työpaikan tarjoamat työvaatteet, joten siinä ei tarvitse pohtia, ehkä sen vuoksi ei tule pohdittua pukeutumista muutoinkaan.

      • sekaan vaan

        mene vaikka tavarataloihin joissa on vaatestylisti joka auttaa kokoamaan asukokonaisuuden-älä tyydy mihinkään tätimäiseen vaan seksikkyyttäkin sun ikäisellä saa olla! samoin voit saada meikkiopastusta kosmetologilta tai meikkaaja-maskeeraaja-opiskelijalta edullisesti! Kaikki on mahdollista!


    • kampaajalta

      Hei! Ensinnäkin: kurja, ettet ole löytänyt apua tähän mennessä. Toivottavasti näistä palstan vihjeistä on apua. On ihanaa, jos voi tuntea itsensä kauniiksi, mutta se saattaa tosiaan vaatia vähän työtä. Vaikkei edes olisi mitään erityisiä ulkonäkökomplekseja, niin harva meistä on täysin tyytyväinen ulkonäköönsä heti herättyään. Hiukset, meikki ja pukeutuminen vaikuttavat paljon siihen, miltä näyttää, ja miltä sen seurauksena tuntuu. Siisti ulkomuoto tuo lisää itsevarmuutta ja silloin sitä osaa sitten näyttää iloisempaa naamaakin, mikä vielä lisää yleistä viehättävyyttä. Noni, konkreettisia ohjeita siis: Mene kampaajalle. Miten on mahdollista, ettet ole käynyt kampaajalla useammin? Oletko leikannut hiuksesi itse tai antanut kaverin leikata keittiösaksilla? Vai etkö koskaan leikkaa hiuksiasi? Oli miten oli, käynti kunnon kampaajalla vaikuttaa ulkomuotoosi enemmän kuin moni muu asia. Ei kannata ehkä ottaa mitään kampausta, joka edellyttää rautojen käyttöä päivittäin, vaan joku suht helppo leikkaus, esim. hartiapituinen, riippuen tietenkin kasvojesi muodosta ym. Kampaajan pitäisi osata ehdottaa sinulle sopivaa mallia. Valitse kampaamo, joka tuntuu sinun tyyliseltäsi - jos ajanvaraustilanteessa kampaaja näyttää mielestäsi mummomaiselta/liian trendikkäältä/muuten epäsopivalta, sinun ei ole mikään pakko varata aikaa sieltä. Etsi kunnes löydät paikan joka tuntuu omalta ja jossa kampaaja tuntuu sellaiselta, että luotat hänen neuvoihinsa.
      Sanoit osaavasi jo tehdä siistin arkimeikin, joten tässä vaiheessa voit mielestäni panostaa muihin asioihin kuin meikkiin, meikin oppii myöhemminkin. (Mutta jos haluat harjoitella juhlameikkejä, etsi googlella meikkiblogeja - netistä löytyy paljon blogeja, joissa taitavat ihmiset jakavat meikkivinkkejään kädestä pitäen ja neuvovat esim. "smoky eye":n tekemiseen.) Sinuna keskittyisin hiusten jälkeen vaatteisiin. Tietämättä enempää vartalonmuodostasi on vaikea sanoa, mikä sinulle sopisi, mutta kauppojen myyjät tai pukeutumisneuvojat voisivat auttaa. Tai jos sinulla on joku ystävä, jonka tyylistä pidät, niin pyydä häntä stylistiksi ostosreissulle. Kun kerran olet epävarma, sinun ei varmaan kannata ostaa mitään ihan pintamuotia, vaan enemmänkin satsata hyvin istuviin vaatteisiin, jotka korostavat parhaita puoliasi ja joissa tunnet itsesi itsevarmaksi.
      Olisi kiva kuulla, miten edistyt!

    • bella_bambino

      mulla on vähän samantapainen kriisi nyt meneillään. taiteellinen olen itsekin enkä todellakaan ollut mikään kaunein tyttö koulussa :)
      ihmeen paljon kyllä oikea meikki ja vaatteet auttavat asiaan.
      jos todellakin olet sitä mieltä että harjoittelu ei kohdallasi ole auttanut, kokeile:
      -miettiä minkälaisista vaatteista tykkäät
      -käydä stylistin, kampaajan ja meikkaajan puheilla, en noista stylisteistä tosin tiedä varataanko heillekin aika vai mitä mutta varmaan osaat ottaa selvää siitäkin
      meikkauksesta voisin sen verran kertoa (omasta kokemuksesta), että:
      -kulmakarvat vaikuttavat todella paljon yleiseen kasvojen ilmeeseen. vinkkejä kurmakarvojen laittoon löytyy mm. youtubesta, tässä esimerkki http://www.youtube.com/watch?v=7YdvoWnTOlU en tiedä onko paras, mutta tuota näitä löytyy paljon lisää, netistä löytyy myös kuvia googlettamalla
      itse tykkään piirtää kulmakarvoista vähän erilaiset kuin mitä ne yleensä ovat. vähän persoonallisemmat, mutta luonnolliset, luonnollisuus on kaunista :). jos et itse onnistu, kokeile kysyä meikkaajalta vinkkejä.
      -kannattaa meikata siististi ja omia pirteitä kunnioittaen, esim. alaspäin kääntyvistä silmistä ei varmaankaan saa kovin kauniita kissamaisia, alaspäin kääntyvät silmät ovat ainakin omasta mielestäni myös kauniit, kuten tuolla videon mallillakin oli. monia on mielipiteitä tästäkin tietysti, toinen tykkää rajummasta meikistä ja toinen luonnollisesta... tee sellainen meikki (tai pyydä meikkaajaa tekemään) mistä pidät.
      -itsevarmuus, ja tällä tarkoitan nyt lähinnä itsensä hyväksymistä, omien hyvien puolien tiedostamista ym. on kaunista, ja näkyy luultavimmin myös ulospäin!
      voisin kertoa hiukan myös omasta "muuntautumisestani" tässä; ennen oli silmäluomet roikkuvat, nenä vähän niin kuin kärsä, lyhyt töpseli, huulet alaspäin kääntyneet, kaverini sanoi aikoinaan että vartaloni on kuin TERÄSMIEHELLÄ.
      sitten jossain vaiheessa kun oppi tuntemaan itseään, jopa pitämään itsestään, nykyisin hyvin paljonkin :) näin onnellisesti... alkoi suhtautuminen muuttua: nenä on sievä ja pieni, mitä nyt vähän epäsymmetrinen eri kulmista katsottuna, silmät kuulemma mantelin muotoiset ja ilmeisesti kauniit, silmien ilme kirkastunut paljon kun persoonallisuus vuosien myötä muokkautunut itsevarmemmaksi ja passiivisesta (hyyyvin hyvin passiivisesta) aktiivisemmaksi. ja kulmakarvat tässäkin auttavat paljon, miten ne laittaa.
      vieläkin olen kyllä hyvin epävarma muiden mielipiteistä, mutta silti, kun katson peiliin, pidän itseäni nättinä, sievänä, oman itseni näköisenä.
      nätiksi on kehuttu kuitenkin.
      ja kroppa, olen saanut lihaa luitteni ympärille ja se on tuonut lisää naisellisia muotoja.
      sitten..täytyy myöntää... ostin korsetin, ja se todella, todella tekee ihmeitä. suosittelen lämpimästi. vaikka..idea tuntui minusta hassulta,onhan se tavallaan HUIJAUSTA mutta tulos on niin hyvä että... antaa todellakin naisellisen olon :).

      kyllä sinustakin vielä kaunis saadaan, usko vaan! ^^
      hmm toivottavasti vielä tulet lukemaan näitä viestejä :)

    • hannaGTGTGT

      Kiitoksia kaikille vastauksistanne! Pistän hieman tilanneraporttia, mitä tästä nyt on mennyt: noin kuukausi?

      Olen päättänyt lähestyä asiaa paloissa. Mikä tahansa suuri urakka tuntuu mahdottomalta niin kauan, kun on päättänyt niellä sen isona kokonaisena palana. Joku täällä mainitsi kulmakarvat, niin piirtämisen sijasta olen alkanut värjäämään niitä kotona ja nyppimään itse ja kivalta näyttää. Eli yksi asia pois päiväjärjestyksestä. Tähän olen oikeasti tyytyväinen.

      Toinen mihin olen tyytyväinen, on hampaani. Ne ovat aina olleet rumat tumman keltaiset, vaikken koskaan ole juonut kahvia (mitä nyt kerran vuodessa kohteliaisuudesta sukukesteillä) tai tupakoinut. Nyt valkaisun jälkeen ne eivät ole mitkään huutavat kirkkaan valkoiset, vaan sellaiset luonnolliset, että kehtaa hymyillä. Ja kaunis hymy on aika tärkeä osa kokonaisuutta. Jes, tämähän etenee!

      En ole vielä käynyt pukeutumisneuvojalla, vaikka kuulin, että ihan Anttilastakin löytyy ilmainen sellainen. Pitäisi vaan saada aikaiseksi. Aloitusviestissäni kerroin, kuinka tiedän ainakin sinänsä, mikä on muotia ja mikä ei, mutten ole osannut valita itselleni sopivia vaatteita. Tiellä on ollut asennevamma, ainakin housujen suhteen. En ole koskaan ikinä käyttänyt farkkuja. Rehellisesti: en koskaan. Olen kyllä toki kokeillut, mutta koin farkut liian ahdistaviksi. Lisäksi inhoan sitä sinistä väriä eri sävyissään. Yöks. Tajusin, että tämä on todella paljon vaikuttanut siihen, että en ole pukeutunut nätisti: kaikkihan käyttää nykyaikana farkkuja. Minä taasen olen aina käyttänyt pitkiä suoria mustia housuja, jotka ovat kyllä siistit, mutta kaukana seksikkäästä. Yksi päivä löysin kaupasta mustat farkkumaiset housut. Ei ole mitään hajua, mitä kangasta ne ovat, mutta ovat astetta mukavammat kuin normifarkut. En edes tiennyt, että sellaisia on olemassa, mutta aivan ihana kompromissiratkaisu housuongelmaani, sillä nämä housut näyttävät todella hyviltä jalassa (esim. oma siippa huomioi heti).

      En ole käynyt useammin kampaajalla, sillä äitini on entinen parturi-kampaaja ja hän on aina lyhentänyt meidän perheen hiuksia. Mitään kampauksia hän ei kuitenkaan enää tee. Olen kyllä itseasiassa käynyt kaksikin kertaa kampaajalla, jos hääkampauksen teko lasketaan. Ensimmäisellä kerralla nimenomaan luotin kampaajan ammattitaitoon ja hän teki sitten kerroksittaisleikkauksen. Se näytti kivalta vain sen yhden päivän, mutta en mitenkään osannut pitää sellaista! Sitä olisi pitänyt vääntää ja kääntää joka päivä, ja ei sellainen tietenkään minulta luonnistunut. Sitä olisi pitänyt myös leikata usein. Haluan kuitenkin sellaiset hiukset, että voin hoitaa niitä kotona mahdollisimman paljon. Ja kyllä: silti haluaisin näyttää tyylikkäältä. Kerroksittain leikkaus ´pilasi´ hiukseni moneksi vuodeksi (harotti sinne tänne), kunnes kaikki hiukset kasvoivat samanpituisiksi.

      Sitten sananen vielä hääkampauksesta. Oltiin kampaajan kanssa suunniteltu ja kokeiltukin pukuni kanssa sopivaa kampausta, mutta sitten kun tuli hääpäivä niin, hän teki jotain aivan muuta kuin oli tarkoitus, ja vieläpä kaiken lisäksi poltti hiuksiani! Luottamukseni kampaajiin on mennyt täysin, joten haluaisin pärjätä ilman. Ehkä kaksi huonoa kokomusta on liian vähän, mutten enää haluaisi pilata nyt muuten hyväkuntoisia hiuksia. Nuo minun kampaamokerrat ovat joko molemmat olleet huonoa tuuria tai sitten olen kampaajien liikaa antanut tehdä mitä he haluavat, itse pitäen suuni supussa. Ostin ihan kunnon suoristinraudan ja yritän mieluummin sen kanssa itse harjoitella. Kyllä pelkästään latvojen suoristaminen tekee ihmeitä, se onnistuu jopa minulta tumpelolta.

      Olisiko vielä jotain muuta? Ei tällä hetkellä. Kuten tekin sitä ehdotitte, niin panostan tällä hetkellä enemmän vaatteisiini ja hiuksiini, tai ainakin hiustenlaittoa olen tosissani alkanut harjoittelemaan. En tiedä toimisiko asiat paremmin, jos kokeilisin vaatteiden suhteen ensin vetää ihan överiksi? Ehkä olen ollut liian varovainen kaiken suhteen. Jos vaikka aloitan ihan tuolta perus pissistyylistä ja lähden sitten hakemaan sitä omaa paikkaa sen nykyisen kukkahattutätityylini ja pissistyylin välillä? ;) Voisi ehkä toimia.

      • Mirkku Kakkonen

        Minusta taasen tuntuu että jos asia on noin "pakkopullaa" niin ei siitä saa kun stressin jos kokoajan voivottelee että en mä osaa enkä mä tiedä.
        Vaikka sanoit että olet sinut itsesi kanssa niin rohkenen olla erimieltä.
        Nämä pukeutusneuvojatkin voi olla sitäsuntätä.Itse olen kauneudenhoitoalalla ja itseni laittaminen ja hoitaminen on oikeastaan itsestään selvää ja sanoisonko että nautinto,mutta se ei tarkoita että tässä mitään kehuskelisin
        Jos pukeutumisneuvojaan ja kampaajaan turvautuu niin se ei ole itsestään selvää että tulos on miellyttävä,koska jos sun ja hänen maku poikkeaa täysin toisistaan niin ei siinäkään lookissa hyvämieli tule,tietenkin voi kuunnella vinkkejä mille ne kuullostaa.
        Itse antaisin mielelläni neuvoja myös jos haluat,enkä näitä millään pahalla sanonut vaan heitin hieman eri näkökulmaa ihan asiantuntijan vinkkelistä parinkymmenen vuoden kokemuksella kauneudenhoitoalalta :)


      • Heiniskä

        Hei,

        itse löysin netistä tuollaisen Stailaa.fi sivuston. Siellä on kyllä vaikka minkälaista neuvoa ja näyttää aika vaikuttavalta nuo sivustot. Olisiko niistä apua sinulle? Itse olen miettinyt että voisin koettaa. Jos jollakin on jotain kokemusta tälläisestä nettistailauspalvelusta niin voisitko jakaa kokemuksesi meille.

        Itsellänikin on kovasti tarvetta tyylini päivitykseen ja olisi kiva tietää mikä sopii juuri minulle. Tuolla sivustolla ainakin luvataan löytää oikea tyyli juuri minulle yksilönä, eikä vain muodin valtavirtaa seuraillen.


    • parturi-kampaajalta

      Moikka! Olen ammatiltani parturi-kampaaja ja teen ainakin toistaiseksi vielä harrastuspohjalta kokonaisvaltaista stailausta. Tarkoituksena olisi hankkia ihan tutkinto sitä varten jossain vaiheessa. Auttaisin sua mielelläni ja jos vain uskallat, laita mulle vaikka nimettömästi kasvo- tai kokovartalokuva, koska näin näkemättä on todella vaikea neuvoa mitään täsmällistä.

      Jos joku muukin haluaa vastaavaa apua, autan mielelläni :). [email protected]

    • ---

      Vaatteiden suhteen lähtisin ihan alusvaatteista. Istuvien alusvaatteiden löytäminen voi olla hankalaa, joten suosittelisin ihan menemään alusvaatekauppaan ja katselemaan ja kysymään myyjältä neuvoa. Mikäli myyjä vaikuttaa asiantuntevalta voi hän mahdollisesti osata sanoa vartalonmuotosi esim. o,x y,a jne.. Voit itse sen jälkeen katsoa netistä mitkä vaatteet ko. tyypille sopii. Toki jos tiedät vartalotyyppisi muutenkin niin hyvä vain!
      Mikäli et ole kovin innokas shoppailemaan suosittelisin, että valitset ns. perusvaatteita joita voidaan käyttää useita vuosia ja niihin yhdistelemällä asusteita voit muuttaa ulkonäköä. Suosittelen kuitenkin pukeutumaan niihin vaatteisiin missä olo tuntuu hyvälle!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe