Monissa eläinkaupan raksuissa vehnää

ketä uskoa

vaikka minulle sanottiin kissaihmisten taholta, että eläinkaupasta pitää ostaa se kissanruoka. Royal Caninissakin oli vehnää, vaikka sen piti olla jotain huippuruokaa.

5

501

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ps

      Mielipiteitä taitaa olla yhtä paljon kuin niiden kertojiakin. Kannattaa luottaa omaan järkeen ja kissan käytökseen, on minun mielipiteeni ruokintaohjeiden suhteen.

      • .-.

        ja kannattaa lukea ne pakkausselosteet..


    • tieto on valtaa

      Eläinkaupan ruuissa on usein riittävästi vitamiinia, vähemmän lisäaineita ja oikea magnesiumin ja fosforin määrä eli niiden pitäisi aiheuttaa vähemmän virtsakiviä. Mutta Royal Canin varsinkin on monen virtsatievaivaisen kissan historiassa ollut tärkeä ruoka eli ei se kovinkaan hyvää ruokaa ole.

      Vehnättömät ruuat ovat usein vähän kalliimpia, ja niitä saa harvemmasta paikasta. Applaws, Orijen, Almo Nature, Power of Nature ovat merkkejä, joissa vehnää ei ole. Nykyään Royal Caninillakin on vehnättömät vaihtoehdot, eli sen kuin vaan lukemaan niitä raksupussien kylkiä.

      Täällä esim. hyvä keskustelu aiheesta: http://forum.incat.fi/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1283011838/14

    • lukuvinkittäjä

      Kuluttajalehdessä ole taannoin mainio vertailu eri kissanruokamerkeistä. Monet marketeissa myytävät merkit osoittautuivat eläinkaupan ruokien veroisiksi ja jopa paremmiksi.

      • kuluttajalehdessä

        Kuluttajalehti oli verrannut vain ravintosisältöä, eli proteiinia, rasvaa jne. Se ei ottanut huomioon lainkaan sitä, että osassa tuotteissa suurin osa proteiinista saattoi olla kasviperäistä, monessa raksussa käytetään täysin määrittelemätöntä jäterasvaa tai että monissa marketin raksuissa oli tukuttain lisäaineita. Lisäksi lehti ei kovasti kiinnittänyt huomiota siihen, että osassa raksuista magnesiumia oli selkeästi liikaa, se sortui käyttämään kaikkien jakamaa hehkutusjäännöslukemaa, joka ei oikeasti kerro kaikkea raksun virtsateitä rasittavasta vaikutuksesta.

        Koomisesti se esimerkiksi tuomitsi täysin Almo Naturen lisäravinnoksi tarkoitetun 75% lihaa, 2% riisiä ja loput vettä sisältävän lisäaineettoman purkkiruuan, ja oikein kehui marketin märkäruokia, joissa oli viljaa (suolistolle huono), sokeria (hampaille huono) sekä väri- ja makuaineita. Siis tottakai kissan on saatava tietty määrä kivennäisaineita ja vitamiineja, mutta eihän _liha_ ole lihansyöjälle koskaan huonoa!

        Jos kissanruokaa ajatellaan lajispesifisti, proteiinista ainakin suurimman osan tulisi olla lihaa, ja proteiinia ja rasvaa täytyisi olla ylivertaisesti suhteessa hiilihydraattiin, luonnossahan kissa ei juuri hiilihydraatteja saa. Runsas hiilarin määrä on yhteydessä kissojen ylipainoon, diabetekseen ja mm. munuaisvaivoihin. Näistä asioista koko lehdellä ei ollut hajuakaan.

        Ruotsalainen vastaava kuluttajalehti teki jo paremman tutkimuksen. Se tarkasteli myös magnesiumia, lihan osuutta ruuasta ja muita kissan elimistön kannalta tärkeitä asioita. Mm. Royal Canin sai siinä testissä pyyhkeitä, mutta niin kyllä kaikki testatut markettiruuatkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1475
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      156
      1159
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1040
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      907
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      65
      773
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      757
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      702
    Aihe