Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Sairaslomat ja TES

vismaa

Itsellä on työstä johtuvia selkävaivoja, ja joudun käymään työssä särkylääkkeen voimalla. Olen ollut selästä sairaslomalla pari viikkoa sitten ja nyt tilanne on käynyt taas sietämättömäksi. TES sanoo näin:

"Saman sairauden uusiutuminen
Jos työntekijän työkyvyttömyys saman sairauden johdosta alkaa uudelleen 30 päivän kuluessa siitä päivästä, jolta hänelle viimeksi maksettiin sairausajan palkkaa tai sairausvakuutuslain mukaista sairauspäivärahaa, ei työntekijä ole oikeutettu uuteen korvausajanjaksoon."

Työstä johtuva selkäkipuhan ei varsinaisesti ole sairaus, onko jollain kokemuksia ko. asiasta?

2

806

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksi hoitsu vain

      sana "saman sairauden uusiutuminen" on hieman harhaanjohtava jos alkaa tulkita ihan kirjaimellisesti. "Saman vaivan uusiutuminen", olisi ehkä parempi sana, koska siten asiaa useimmin määritellään. Onhan lukuisia eri tiloja, mitkä eivät ole kirjaimellisesti tai edes lähellekään "sairauksia" vaan erilaisia kaikki kolotuksia, kipuja ym.

      Yhtä ja idioottivarmaa vastausta ei voi toki antaa, mutta jos syy on kiistatta sama eli sama kohta sormella painaen on selästä kipeä ja pari viikkoa saikkua ja jonkin ajan päästä sama tilanne niin silloin on sama asia kyseessä. Vähänhän nuo monesti siitä harmillisia ovatkin palkanmaksun suhteen, että vaikka joskus lääkäritkin ovat ns. potilaan puolella ja voivat koettaa hieman laittaa eri syytä sen verran kuin mahdollista ettei ole väärin toimittu ammattinsa puoleen, niin ei nyt kovin montaa saikkua voi kiertää. Eli jos selkä on kipeä niin selkä on kipeä ja sama vaiva. Ei sitä voi juurikaan kiertää muilla ilmaisuilla tai diagnooseilla.

    • .m.,m,.

      Kipuhan ei ole sairaus, vaan sairauden aiheuttama oire. Eli sinulla voi olla esimerkiksi rappautumaa selkärangassa, joka aiheuttaa kipua. Rappeuma on siis se sairaus. Tai sitten se tekijä, joka tuon rappeuman aiheuttaa.

      Jos sairaus jotuu työstä, esimerkiksi työtapaturmasta, niin silloin mennään eri sääntöjen mukaan. Silloin ei vaikuta esimerkiksi uusitutumissääntö, eikä sairauspäivaraha pääty esim 6 viikon jälkeen. Silloinhan siitä on työpaikalla tehty työtapaturman vaatima paperityö. Jos kyse onkin "normaalista" kulumisesta/rappetutmisesta tai jostain muusta ei syystä, voi olla vaikea osoittaa oireen johtuvan työstä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      77
      1438
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 51
      1222
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe