Linnan juhlien jatkot

innostunutmonni

Olen menossa juhlien jatkoille tänä vuonna. Onko siellä mitään pukukoodia tai onko minkä tahansa juhlan jatkoille pukukoodia ylipäänsä?

Kiitos vastaajille!

3

2405

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Termit hakusessa?

      Jatkot ovat siis ne, joille päädytään, kun on ensin oltu juhlissa.

      Et voi olla menossa Linnan juhlien (jolla termillä oletan että tarkoitat Presidentinlinnassa pidettäviä itsenäisyyspäivän juhlia) ilman että olet ensin ollut niissä juhlissa.

      Joten jatkoille laitat ihan saman iltapuvun jossa olet jo niissä juhlissa ollut. Ei sitä käydä siinä välissä missään vaihtamassa.

      • teatteriin?

        Vai tarkoittikohan kysyjä, että hän on menossa Teatteriin, jonne myös suuri osa Linnassa olleista menee pikkutunneilla Linnan juhlien päätyttyä? Sinne pukeutuisin parhaaseen pikkumustaani tai muuhun loisteliaaseen polvipituiseen mekkoon.


    • Amusta

      Vastaan nyt tähän, jotta tulevien vuosien osanottajille olisi apua. Itse osallistuin tänä vuonna Linnan jatkoille (en siis itse Linnan juhlin) ja mietin kovasti ennakkoon samaa kysymystä. Netistä löytyvät edellisten vuosien videot ja kuvat eivät hirveästi auttaneet, koska ne oli rajattu niin tarkkaan linnassakin olleisiin julkkiksiin, joiden asut olivat tietenkin hienommat.

      (Valitettavasti tämän viestin näkökulma on miehinen ja koskee etenkin miesten pukeutumista, mutta toivottavasti naisetkin saavat tästä jotakin apua.)

      Yleisesti: Linnan jatkoilla Teatterissa silmämääräisen arvioni mukaan selvästi yli puolet osanottajista *eivät* olleet varsinaisissa Linnan juhlissa. Paikka oli lähes täynnä jo ennen Linnan juhlien kättelyjen päättymistä, ja valtaosan vaatteet eivät olisi olleet riittävän juhlavia presidentin vastaanotolle. Tilaisuuteen on jaettu useita avec-kutsuja, jotta jatkojuhlissa olisi kameroiden edessä tarpeeksi väkeä.

      Aiemmalle kirjoittajalle siis selvennyksenä, että ravintola Teatterissa pidettävät Linnan jatkot eivät ole nimestään huolimatta tosiasiallisesti tarkoitettu vain aitoihin Linnan juhliin osallistuneille, vaikka kutsuvierastapahtuma onkin. Jos siis olet tulossa vain jatkoille, sinun ei ole mikään pakko pukeutumisellasi(kaan) teeskennellä, että olisit ollut myös linnassa. Tunnelma juhlissa oli mielestäni hyvä, ja Linnan juhlista tulleetkin suhtautuivat iloisesti siihen, että paikalla on muitakin kuin niitä, joiden kanssa olivat pönöttäneet aiemmin linnassa.

      Valtaosalla miehistä oli tumma puku. Suurimman osan paita oli valkoinen, mutta ei suinkaan kaikilla, vaan kokonaan mustia ja värikkäitäkin ratkaisuja oli monilla - myös hillityllä raita- tai ruutukuviollakin. Olennaista oli, että paita oli siisti. Kaulassa miehillä oli vaihtelevan värinen kravatti tai rusetti, ja ne näyttivät löystyvän pois vasta joskus kahden jälkeen. Taskunenäliina oli itse asiassa vain suhteellisen harvalla.

      Moni Linnan juhlissa ollut mies tuli paikalle frakissaan vaihtamatta välillä asua. Erityisesti tätä porukkaa pamahti paikalle vasta puolenyön jälkeen. Siksikään ei välttämättä kannata ylipukeutua, koska erottunet joukosta alkuillan liiankin vahvasti ja väärinkäsitysten oikominen kysyjille saattaa olla kiusallista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      774
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe