Vesivahingon salaaminen ym

Huijattu

Sain juuri tietää, että vasta ostamassamme talossa on ollut ainakin yksi vesivahinko, jonka edellinen omistaja on ilmeisesti itse korjannut. Talossa on paljastunut muitakin puutteita ja vikoja, joiden piti olla kunnossa/ uusittu. Osa asioista on meille valehdeltu päin pläsiä. Nyt ei ole kyse vuotavasta hanasta tai jostain muusta säälittävästä pikkujutusta vaan suurista ostopäätökseen vaikuttaneista asioista.

Miten tästä eteenpäin? Pitääkö hommata rakennusalan ammattilainen porailemaan reikiä tarkastaakseen mahdolliset lahot ja homeet? Ottaa laina ja palkata asianajaja? Tehdä rikosilmoitus petoksesta? Myyjä ei vastaa puheluihin. Ilmeisesti tajunnut narahtaneensa.

En tiedä, onko tämä oikea osio. Hyvänä varoituksena kuitenkin kaikille ostajille: älkää uskoko mitään! Vaatikaa kaikesta todistus, asukaa ensin kiinteistössä vuokralla, repikää kaikki seinät ja lattiat auki, kiskokaa putket esille liittymään asti, kuulustelkaa naapureita ja paetkaa vielä kun voitte.

14

1576

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Partnevia

      Ripityksestäsi päätellen kyse ei ole ihan uudehkosta talosta? Jos talossa on ollut vesivahinko, joka on korjattu, se ei ole virhe. Vaikka siitä ei olisi kerrottukaan (ellette siitä nimenomaisesti kysyneet). Eihän sitäkään tarvitse kertoa, että ex-naapurin koira puri edellisen omistajan kylässä olevalta lapselta käden. Täytyy muistaa, että vanhat talot on rakennettu vanhojen rakennusmääräysten ja sen aikaisten rakennustapojen mukaisesti. Monet 1960 - 1980 yleisesti käytetyt rakennustavat luokitellaan nykypäivänä riskirakenteiksi. Muttei luokiteltu silloin. Täytyy myös muistaa, että jokaisella rakennusosalla, laitteella ja järjestelmällä on käyttöikänsä. Osa on tarkoitettu kestävän rakennuksen iän (esim. betoniperustus), mutta moniin uudistuksiin pitää osata varautua ajan saatossa.
      Näyttäisi siltä, että olette maksaneet talosta hinnan, jonka ajattelitte riittävän pitkäksi pitkäksi aikaa? Nyt nämä yllätykset (jotka eivät olisi olleet yllätyksiä, mikäli asioista olisi ottanut selvää?) maksavat taloon lisähintaa, johon ette ole varautuneet?
      Kysykää asunto- ja kiinteistökauppaan erikoistuneelta juristilta, onko teillä mitään mahdollisuuksia hinnan alennukseen. Kauppaa tuskin saatte purettua, joten pyrkikää minimoimaan tappionne.

    • petetty myös jkkjkj

      Itse ostin myös homepommin, vaikka nimenomaan väitettiin hyväkuntoiseksi. Vaadin kaupanpurkua, myyjä kieltäytyi. Olen palkannut nyt sitten asianajan, joka neuvoi ensin hankkimaan ulkopuolisen kuntotarkastajan antamaan lausunnnon asunnon kunnosta. Sitä ennen ensin homekoiralla paikallistettiin oikeat näytteenottokohdat, sitten niistä on otettu nyt 2 kertaan rakenteista mikrobinäytteet, jotka viljelty laboratoriossa. Kuulemma on perusteet ainakin hinnanalennukseen, vaikka kalliiksihan juristikin tulee.

      Todella raivostuttaa, kun olemme olleet tuon takia kodittomia ja rahattomia jo monta kuukautta, ei ole pienistä asioista kyse. Ymmärrän nyt ihmisiä, jotka ryhtyvät oikeustaisteluun, vaikkeivat voittaisi siinä edes mitään. Ihan sama vaikka tulisi nollasummatulos. Haluan vain saada myyjän vastuuseen teostaan.

      • Vasara ja nauloja

        Ostit homepommin, niin mekin teimme 2 vuotta sitten. Meille kohde myytiin nimenomaisesti niin että siinä ei koskaan ole vesivahinkoja ollut ja vaikka ne todettiinkin käräjäoikeudessa kuitenkin tapahtuneen, ei siitä mitään sanktioita myyjille tule.

        Nyt olette siis ottaneet homenäytteet, tiedoksi vaan että käräjäoikeudessa tullaan hyväksymään korjattavaksi vain ja ainoastaan se seinä, katto tai lattia, josta näyte on otettu. Viereinen seinä vaikka olisikin samannäköisest homeessa ja valokuvattu, ei riitä todistamaan että kuvassa näkyvä olisi hometta ja siten korjattava. Eli näytteet (kahteen kertaan otettu, kuinka monta ? ) eivät vielä riitä mihinkään..

        Kun palkkasit asianajajan, otitko selvää onko hänellä kokemusta hometalo-riidoista ?
        Vastapuolella tulee olemaan miljoona keinoa välttää vastuunsa, jos ei teillä ole kaiken varalta esittää
        konkreettista todistetta. Vastapuoli voi väittää mitä vaan, ilman että heidän tarvitsee mitään todistaa.
        Teidän ostajina on pystyttävä osoittamaan toteen kaikki.

        Vaatikaa ehdottomasti myyjä paikanpäälle, asianajajansa kanssa ennen kuin asia etenee sovintoneuvotteluihin asti. Älkää jättäkö mitään epäilyn tai syytä olettaa ajatuksen varaan, vaurioiden osalta. Meillä avaamiset jätettiin kesken, koska asumme talossa. Paljon avattiin ja sitten suojattiin muoveilla ja suljettiin osa talosta pois käytöstä. Se osa missä sitten avattiin, jätettiin avaamatta ettei itiöt pääse huoneilmaan. Avattiin vain sen verran että terveystarkastaja ja insinööri totesi vaurioita olevan.

        Käräjäoikeudessa näitä osia sitten ei kuulukkaan myyjän asianajajan mielestä korvata, eihän niitä ole osoitettu näyttein toteen että musta kasvusto ja kuva puusta olisi hometta ja lahoa.

        Teidän siis kannattaa ehdottomasti avata vaurioista eteenpäin, niin pitkälle kuin vaurioita löytyy, ihan joka
        suuntaan. Sitten kuvata eteneminen tarkasti ja ottaa näyteet siitä mihin vaurio näkyvästi loppuu ja siitä
        eteenpäin korjauksia on jatkettava niin pitkälle että korjaus etenee terveeseen rakenteeseen 0,2.0,5m matkan. Varmistakaa vielä se että missä ei näyte enää hometta osoita. Muistakaa vertailunäyteet, samoista
        matriaaleista sellaisesta kohdasta jossa kosteus ei ole päässyt mitään aiheuttamaan.

        Teettäkää näytteet terveyden ja hyvinvoinin laitoksella ja nimetkää ehdottomasti sieltä tutkija todistajaksi käräjäoikeuden istuntoo. Kuulemisen voi tehdä puhelimitse ja silloin homeiden vaarallisuus ja korjaustarve tulee osoitettua asiantuntijan lasumana, eikä vastapuolen asianajaja voi sitä sitten kumota.


      • tiätte mitä saatte

        RAKENTAKAA AINA OMA TALO.


    • vbnm,fghjk

      Jos olet ostanut hyvässä uskossa, että saat huolettoman asunnon loppuiäksi, niin olet huijannut itseäsi. Todennäköisesti kuitenkin haluaisit myyjän maksavan remonttisi, koska olet tottunut siihen että muut hoitaa hommat. Ota vaan asianajaja, jos rahaa on. Sitten tuskin enää on. Huijaukset ei mene enää niin helposti läpi.

      • rg re

        Tuo jälkimmäinen kirjoittaja on näköjään myynyt jollekulle homepommin tietoisesti.

        Vasaralla ja nauloilla oli hyviä pointteja, kiitos! Meidän juristi ei ole erikoistunut varmaan hometaloihin, mutta kylläkin asuntokauppariitoihin, mikä on ehkä hyvä myös. Sattumalta viimeisimmät näytteet analysoitiin juuri THL:llä. Täytyy tosiaan sitten dokumentoida tarkasti ja pyytää todistajan lausunnot siitä, että ko. home on terveydelle haitallista. Olen lukenut jostain, että todistusketjun pitää olla aukoton. Se helposti jää toteutumatta, kun ei tule mieleenkään, että itsestäänselviä asoita pitäisi ryhtyä näyttämään toteen.


      • Vasara ja nauloja
        rg re kirjoitti:

        Tuo jälkimmäinen kirjoittaja on näköjään myynyt jollekulle homepommin tietoisesti.

        Vasaralla ja nauloilla oli hyviä pointteja, kiitos! Meidän juristi ei ole erikoistunut varmaan hometaloihin, mutta kylläkin asuntokauppariitoihin, mikä on ehkä hyvä myös. Sattumalta viimeisimmät näytteet analysoitiin juuri THL:llä. Täytyy tosiaan sitten dokumentoida tarkasti ja pyytää todistajan lausunnot siitä, että ko. home on terveydelle haitallista. Olen lukenut jostain, että todistusketjun pitää olla aukoton. Se helposti jää toteutumatta, kun ei tule mieleenkään, että itsestäänselviä asoita pitäisi ryhtyä näyttämään toteen.

        Joudut itse tekemään todella paljon selvittelytyötä, sillä asianajajan tuntiveloitus on aika kova, eikä
        hän ole kotonasi niitä selvittelemässä, ei ole ollut kohteen esittelyssä, ei kaupantekotilausuudessakaan eikä
        tavannut myyjiä ja siten voi tehdä samanlaisia päätelmiä kuin itse pystyt.
        Asianajaja läjtee liikkeelle ajatuksella että mennään käräjäoikeuteen ja katsotaan siellä miten esitykseen vastataan ja sitten hoviin mietitään lisää. Asianajajalle se on vain tuloa, sinulle menoa.
        Maksat kaiken käräjäoikeuden jälkeen, jos ja kun vastapuoli valittaa, vaikka he häviäisivät jutun ja tuomittaisiin maksamaan myös sinun asianajopalkkiot. Oikeusturvavakuutus kun on jo käytetty, joudut jostain kaivamaan loput maksaaksesi jo kertyneet ja samoin maksamaan valmitautumisen ja käsittelyn hovioikeudessa. Kun tuomio tulee lainvoimaiseksi, niin sitten voi olla että vastapuolella ei olekkaan mistä maksaa ja asia menee ulosottoon, jolloin saat maksun kuukausittain sen mukaan mitä ulosmitata voi.
        Edelleenkin joudut maksamaan asianajokulut. Juuri siksi käräjäoikeuteen kaikin mahdollisin näytöin
        ja tosiaankin niin että mikään kysymys ei jää epäselväksi. Muista että asiantuntija tekee lausunnon ja tulee todistamaan mitä on nähnyt kohteessa ja miten katsoo korjaustarpeen olevan. Hän ei kerro kenen kuuluu mitäkin maksaa, siitä väittelevät asianajajat keskenään, myyjän asianajajan käyttäen kaikkea mitä yleensä voidaan käyttää, siis mitä yleensä vastaavissa käsittelyissä käytetään poistamaan korvausvastuuta. Tuomari ei teknisiä asioita tunne, eikä asian päätökseen vaikuta kuin istunnossa esitetyt asiat, ei mikään maalaisjärjellä ajateltavissa oleva tms.

        Erittäin tärkeää on myös tutkimuksen tekevän insinöörin ammattitaito ja se että hän osaa asiat rautalangasta vääntäen lausuntoonsa kirjoittaa, perustella ne kuulemisensa yhteydessä niin että mitään sanottua ja toteen näytettyä ei voida vastapuolen asianajajan toimesta tahallaan käsittää väärin.

        Muista että vastapuolen asianajajan ainut tehtävä on saada asiakkaansa välttymään maksamiselta,
        vaikka talo olii kuinka homeinen. Hän ei tule sanomaan, kyllä asiakkaani nyt täytyykin maksaa, koska
        se talo tosiaankin on homeessa. Hän sanoo loppuun saakka että talo on ollut sovitun kaltainen, eikä siinä ole laatuvirhettä. Nyt tehtäväksi kerrotut korjaustoimet ovat peruskorjausta, jotka nostavat talon arvoa...

        Jos talo palaa, omistaja pariskunta viedään saman tien kuulusteltaviksi, molemmat erillään.
        Näin pitäisi aina tehdä myös heti kun homevaurio myydystä talosta löytyy. Näin siksi että moni omakotitalo palaa ilman että se on sytyttetty itse, vakuutuspetos mielessä, silti omistajat kuulustellaan.
        Palon sytyttänyt ei ikinä myönnä sytyttäneensä, hometalon tietoisesti myynyt ei myöskään ikinä myönnä vauriot tienneensä.

        Tulitikun raapaisusta et selviä loppuun asti kiistämällä, asia tutkitaan.
        Hometalon myynnistä, vauriot tietäneenä, selviät kiistämällä.
        Asiaa ei tutkita, ellei myyjä myönnä ja miksi myöntäisi,
        siitähän saa rangaistuksen ja joutuu maksamaan myös vahingonkorvaukset ja alunperinkin
        on talo myyty tarkoituksena saada ongelma pois käsistä ja välttyä itse korjauskuluilta tai
        purkamiselta. Ainakaan Rovaniemen poliisi ei hometaloasioihin liittyviä salaamisasioita tutki


      • huijaus-------

        menee edelleenkin helposti läpi ;)


      • vankilaan..
        huijaus------- kirjoitti:

        menee edelleenkin helposti läpi ;)

        RIKOKSEN SUOSIJA!


    • ei armoa

      Nyt ei muuta kuin käräjille ja siellä kysymyksiä myyjälle vesivahingoista ja niiden korjaamisesta.
      Kiistää tietenkin mutta jos teillä on kuvia paikoista missä on korjauksia tehnyt ym niin käräjäoikeuden jälkeen
      sitten teillä on todiste jo väärän ausuman antamisesta. Jos käräjäoikeuden jälkeen etenee hoviin niin kysykää siellä myös kaikki mahdollinen mistä sitten kiistää. Hovioikeuden jälkeen sitten jätätte rikosilmoi- tuksen ja toimitatte käräjä-ja hovioikeuden nauhat poliisille. Tämä on ainut keino saada vahingonkorvaukset, eli tutkimuksien ja sijaisasumisen kulut myyjältä. Oikeudenkäynneissä niihin salaamisiin ei puututa.

      Nöin juuri käräjäoikeuden tuomion, jossa myyjän todettiin tienneen mutta jättäneen kertomatta, eikä
      siitä tuomittu mitään tai asiaan puututtu.

      Se ei kuulu siviiliriita-asian käsittelyyn vaan rikostutkintaan ja sitä kautta tuomiolle.

    • tuomiotedessä

      Te, jotka kuvittelette että myydessänne hometalon tietoisesti, asian salaten, petoksella ja saatte oikeudessä minimimaksun tai ette tuomiota lainkaan, tietäkää, että taivaassa on Jumala, jonka eteen kerran joudutte vastaamaan teoistanne, joka näkee sydämmiimme, sen pimeimpään nurkkaan. Siellä ei voi valehdella eikä huijata. Hän näyttää teille sen surun ja tuskan mitä olette aiheuttaneet eikä teillä ole mitään millä puolustaa itseänne.

      • KäkiÄimän

        Ateisteilla ei ole tuota vaivaa.


      • jessen_piikkiin

        Jeesustelijat ne pahimpia kusettajia on. Heidän mielestään on jopa insesti on OK, kunhan asia pidetään perhepiirissä. Jesse antaa anteeksi. Anteeksiantamatonta on vain, jos nämä jo perhepiirissä hoidetut asiat (syyllisten anteeksianto ja uhrien syyllistäminen) tuodaan julkisuuteen.

        Jeesustelijoiden mielestä valehtelu on sallittua, kun se tehdään hyvän asian eteen. Vannoutuneimpien juusustelijoiden mielestä ei koulussakaan saisi opettaa kuin jeeusstelijoiden valheita, maailma luotiin viime keskiviikkona ja sitä rataa.


    • SurullistaSuomi

      Ateisti voi kieltää Jumalan, mutta se ei tee Jumalaa olemattomaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      262
      2457
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      86
      1951
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1586
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      155
      1408
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1244
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1185
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1010
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe