Mikä on fyysisesti raskain työ?

.

Elikkä mikä on fyysisesti raskain työ.
Metsuri on varmaan yksi raskaimmista..

63

3136

  Vastaukset

  • Balettitanssijan työ on raskainta.

  • mutta amerikkalaisersta sarrjasta saa hyvän kuvan tosin suomessa ei oo öljynporauslauttalaisia esim. kyllä metsurin edelle menee jatkuva lapiojakin, ja joku säkin heittelijä. eli paljonko on päivittäis tai vuosikeskiarvo TEHO. tehohan on matka kertaa massa. tosin kaukanako vartalosta tekee.sekin vaikuttaa.

   • Noilla sun kaavoilla kun laskee, niin pieleen menee. Teho = Työ / Aika. Työ = Voima * Matka, jossa massa on usein yksi voimaan vaikuttava komponentti. Etäisyys vartalosta vaikuttaa yleensä suuria massoja voi käsitellä, mitä lähempänä kappale on kantajan vartaloa, niin sitä suurempia massoja kantaja pystyy käsittelemään. Enerian kulutukseen tällä ei ole niin suurta vaikutusta.


   • Fysiikkanero! kirjoitti:

    Noilla sun kaavoilla kun laskee, niin pieleen menee. Teho = Työ / Aika. Työ = Voima * Matka, jossa massa on usein yksi voimaan vaikuttava komponentti. Etäisyys vartalosta vaikuttaa yleensä suuria massoja voi käsitellä, mitä lähempänä kappale on kantajan vartaloa, niin sitä suurempia massoja kantaja pystyy käsittelemään. Enerian kulutukseen tällä ei ole niin suurta vaikutusta.

    heitin niin äkkiä ajattelematta


   • Fysiikkanero! kirjoitti:

    Noilla sun kaavoilla kun laskee, niin pieleen menee. Teho = Työ / Aika. Työ = Voima * Matka, jossa massa on usein yksi voimaan vaikuttava komponentti. Etäisyys vartalosta vaikuttaa yleensä suuria massoja voi käsitellä, mitä lähempänä kappale on kantajan vartaloa, niin sitä suurempia massoja kantaja pystyy käsittelemään. Enerian kulutukseen tällä ei ole niin suurta vaikutusta.

    onse sillai että yleensä voi tehdä raskaammin kun käsittelet lähellä vartaloa painoa. eli päivässä ehtii enempi tekemään, tehokkaampikin.


  • Aika suhteellista mikä on raskasta kellekin, mutta taitaa olla vähän niin että kaikki kovin fyysiset ja ulkona vuodenajasta ja säästä riippumatta hoidettavat hommat eivät kaikille nykypäivänä iske. Monella miespuolisella varmaan on intti nykyään elämän kokonaisuutena rasittavin fyysinen aika.

   Mutta jos nyt ihan jonkin heiton teen, niin vaikkei välttämättä niin kauhean fyysistä hommaa ollut, niin varmaan tiukimpia hommaa noin terveyden puoleen on ollut aikanaan ns. Happomiehen (Ammatti siis, ei vapaa-ajan happomies) homma altistuksineen. Ei tainnut olla mikään sellainen työ, jolla kovin vanhaksi elettiin. Tosin ei voi oikein varmaan verrata muutenkaan monia entisajan ammatteja ja suojaimia sekä käytettyjä kemikaaleja ym. joille altistuttiin päivästä toiseen monellakin alalla.. Asioista ei edes tiedetty ja sitten oli toki vähän puutteellista tuo työsuojelupuolikin.. Ei pahemmin kiinnitetty huomiota työntekijä, eikä työnantajataholtakaan. Nykyäänhän jos sellainen altistus huomataan kuin joskus oli ihan normaalia, niin pääosassa duuneja saataisiin kieltäytyä töistä välittömästi, eikä palata tarvisi ennen kuin asia olisi hoidettu ja ehkäisty, sekä suojaimet kunnossa.

   Tieto tosin lisää ehkä tuskaakin jossain määrin. Taitaa olla vähän joka duunissa nykyään tullut erilaisia haitallisuusmääritelmiä, joista osa aika naurettavan tekemällätehtyjä Made by Eu-direktiivit.

   • niin kyllähän siinä vähän lihastakin vuaditaan ei kestävyysurheilija ole aina fyysisin, mul tulee joku himathserpa mieleen. 50-60 kg luikku joka kantaa siis painonsa verran kun länsmualaiset kävelee. mutta onhan heillä perimässään jo se tottumus. tottakia tekemällä oppii ja kehittyykin. en tiä mitä tuo edeellinen tuota hapokasjuttua syöttää mutta mitä fyysistä rasittavuutta se o? no jos vielä jottai niin kyllä kaikki kivenhakkaajat ja kaivostyöntekjät oli varmaan yks ryhmä. no vaikka hoitajat jos ovat pieniä. no roskakuski. postinkantaja. joku lihanleikkaaja? teurastaja? metalli/terästyöläinen.kyllähän uintikin kuluttaa vaikka tekee vain 6h päivässä kuten huiput. raskas kylä yleensä kuluttaa kaloreita vai? tietenki rasitus on suurempi kun se vaikuttaa mahdollisimman suureen määräään kroppaa. pienet lihakset hyytyy varmaan nopeiten ja taas iso kaveri hyytyy nopeiten kun tarpeeksi monta tuntia hommaa tehdään vaikka nyt syömättä.


  • Raskaimpia töitä mitä olen tehnyt:

   Lapiolla kaivanut ojaa, ehdoton ykkönen kaikista raskaista töistä!
   Kantanut lautaa kenttäsirkkelissä.
   Metsurintyöt
   Iskenyt rautakangella heinäseipäitä maahan n. 400-500 per päivä
   Lapioinut hiekka kuorma-auton lavalle lapiolla
   (Ja paljon muuta turhaa)

   • siis! miten sä isket kangella seipäitä. nehän menee käsin kun teet reijän ensi. kaikki tee reikääkää. ja mite lavalle yletyt kuormaa lapiol?. kyllä raskaimpia on ne missä joudut nostaan pään päälle useita toistoja mahd montal lihasryhmää käyttäen vielä niin ettet jaloilla voi heijata.


   • wqfqwf kirjoitti:

    siis! miten sä isket kangella seipäitä. nehän menee käsin kun teet reijän ensi. kaikki tee reikääkää. ja mite lavalle yletyt kuormaa lapiol?. kyllä raskaimpia on ne missä joudut nostaan pään päälle useita toistoja mahd montal lihasryhmää käyttäen vielä niin ettet jaloilla voi heijata.

    Lässynlässyn, et ole ikinä heinäseipäitä pystyttänyt, tyhmä lässytyksesi sen kertoo!
    Entisaikoina lähes kaikki maansiirtokuormat tehtiin käsin, lapiolla, joskus jopa purettiin lapioiden jollei autossa ollut käsinveivattavaa kippiä! Kyllä sinne lavalle hyvin ylettyi, entisajan autot oli n.puolet matalampia kuin nykyiset, ja kantavuus ehkä alle yksi kolmasosa.
    Olen itsekin tehnyt noita nykyään turhia hommia, turha siihen on tulla viisastelemaan, sekavien nimimerkkien kanssa, pellen joka ei ole ikinä oikeita töitä tehnyt.


  • Ravunpyynti beringinmerellä.

   • En väitä raskaimmaksi, mutta turvesuolla on välillä erittäin raskasta. Työpäivät venuvat pitkiksi ja viikossa työtunteja tulee noin 80. Työhön kuuluu erilaisia raskaita koneiden ja turvekentän huoltotoimia.


  • täysautomaattinen tuotantolinja on pelkkää juhlapuhetta jolla tyhmät saadaan uunotettua töihin, karu totuus paljastuu vasta kun työ alkaa, koneet ovat huonoja ja joudut siis pinnistelemään fyysisesti omin voimisi lähes jatkuvasti kun huonot koneet eivät sovellu läheskään kaikkiin työvaiheisiin, kaikki on loppuun kulunutta, mitään ei korjata joten raskaiden esineiden liikuttelussa on vielä ylimääräistä vastusta ihan paskojen ratojen takia, jne. Älköön vain kukaan erehtykö uskomaan että teollisuustyö on vielä nykyäänkään mitään kojetaulun takana istuskelua ja nappien painelua, se on täyttä petosta! Todellisuudessa työ on paljon primitiivisempää, likaista, meluisaa, jne., kaikkea mitä yritetään väittää entisaikojen ongelmaksi.

  • Välillä pitää mennä säiliöön jossa lämpötila 50 astetta. Olet vartin sisällä, suojapuku litimärkä hiestä ja luukkumies käskee ulos ja seuraavan sisään. Parhaina päivinä pari tuntia tuota ja sitten raijaat teollisuusimuria paikasta A paikkaan B sellaisista raoista joita ei ole tehty ihmisen kuljettaviksi. Koko ajan kolisee kypärä seinään tai poltat perseesi johonkin kuumaan putkeen.

   Poliisin työ on varmaan välillä aika haastavaa fyysisesti. Palomiehilläkin voi olla aika karuja työpäiviä.
   Öljynporauslautoilla, kaivoksissa ja jossain beringinmerellä rapuhommissa voi tulla äitiä ikävä isollekin miehelle.
   Mee kokeilemaan.

  • Asfalttimiehen työ on varmaan raskasta. Kuumaa, kolamiehen täytyy kolata koko ajan ja lapiointi on varmasti raskasta. Ohiajaessakin tulee hiki.

   • Se on kovaa hommaa, koko päivän jaloilla seisomista, vaikka siis käveletkin mutta kuitenkin, kaikki ne olosuhteet, ergonomia.


  • Minä tein vanhanaikasissa navetoisssa karjanhoitotyötä yli 20 vuotta. Kuvittelin vaihtavani keppeempään työhön, kun aloin kotisiivoojaksi. Nyt on tahti kovempi/navettatyössä erilaisia töitä. Asiakkaat vaativia, tiukka aikataulu/. eläimet kivoja(, toki joskus jukuripäitä tai kun sairaita lehmiä käännettiin).

  • voi olla

  • Kyllä se fyysisesti kaikki raskain työ on tuo metsurin työ. Pelkät turvavarusteet ja välineet painavat melkoisesti ja ne on mukana jatkuvasti. Talvella paksu hanki, kesällä turkasen kuuma. Latvapöllit heitellään nippuun, risut pyörii jaloissa. 8 tankkia kun polttaa joka päivä hussella 6 päivänä viikossa. Se tekee saman kun juoksis maratonin 6 päivänä viikossa. Kaikki tietysti sillä edellytyksellä että tekee töitä toisissaan eikä laiskottele palstalla. Henkisesti raskasta on raivata helikopterilla sähkölinjojen reunapuustoa. Kaikki muut hommat onkin sitten ihan lepoa noiden rinnalla :-D

   • Uskoisin kanssa että metsurin työ on niitä raskaimpia.ns.naisten ammateista siivousfirmoilla on kova tahti.Itselläni kokemusta takavuosina useammatakin siivousfirmasta.Olen normaalipainoinen mutta vaikka kuinka söi runsaasti niin laihtui hoikaksi.nälkä oli jatkuvasti ja ruokaa meni paljon.Samaan kohteeseen tulleet siivoojat laihtuivat kaikki.Asiakaskohteen hallintopäällikkö ihmetteli että kuinka kaikki meillä työskentelevät siivoojat ovat noin hentoisen näköisiä vaikka työ on raskasta.Siellä meni hentoisen näköiseksi kun rasvat kehosta läksivät vaikka olisit ollut normaalipainoinen sinne tullessasi.Työtahti vastasi pulssin mukaan sellaista kävelyn ja juoksun välimuotoa johon kuului välillä raskaita nosteluita,seitsemän ja puoli tuntia päivässä..Palkka oli työurakoihin nähden surkean pieni ja leikillisesti sanoinkin että nämä firmathan voisivat mainostaa itseään lehdessä:Haluatteko laihtua,tulkaa meille töihin,maksammekin siitä vähän..
    Joskus huvittaa kun kuulee ihmisten puhuvan että nykyisin ei enää ole fyysisesti raskaita töitä.kyllä niitä on,näillä puhujilla ei vain ole itsellään niistä kokemusta.


   • enne sahat paino 8 kg nyt alle 4kg, ennen hakuliset ja mäntyrannat lähti pöllimettätyöpäivän jälkeen treenaan olympialaisiin.


  • työnjohtajat on perinteisesti laiskoja olelett fyysisessä työssä mutta jonkun verran johtajataidoillansa sitten keulineet.

  • Maanviljelijä on fyysisesti sekä henkisesti raskain työ.

  • Rengasasentajan ja katsastajan työt.

  • Olen ollut metsurin apulaisena joskus (nainen) ja se on raskainta työtä mitä olen tehnyt. Muuten olen rakennusalalla. Uskon että metsurin työ on miehillekin yksi niistä raskaimmista.
   Tämä ei liity kysymykseen mutta pakko sanoa että myös ne metsurit ovat kyllä sitten niitä seksikkäimpiä miehiä ainakin minun silmääni. TOSI MIEHIÄ! Ja kakkosena tulee sitten ne rakennusmiehet! Siksi kai viihdyn noissa töissä ;-)

  • Kiven murskaus menkää kokeileen miltä tuntuu.Pölystä paskasta ja saa toisinaan lapioida.Ja palkkaus ala arvoista

  • Maanviljelijä ruumiillisesti ja henkisesti erittäin raskasta. Mutta toisaalta jos maaseutu, luonto ja eläimet on ihan sydämen asia, niin kyllä siitä tulee ihan elämäntapa. Se on raskasta, mutta en voisi ajatellakaan luopuvani lehmistä, kanoista, hevosista, kissoista tai koirista. Enkä maaseudun hiljaisuudesta, vaikka työ on raskasta, on paljon ihania hetkiä:vasikoiden juotto, kesällä lehmät pääsee vihreälle laitumelle ja ihana on nousta aamulla kukon lauluun.

  • Takoja ja valujen putsari teräsvalimossa

  • joku jumppaohjaaja jos vetää6/8h päivässä siinä onintervallia ja hiittiä myös.metsurilla lähinnä kestovoimaa

  • Veikkaan kivitöidenkin olevan useimmille melko raskaita.

  • Kokeilkaapa muuttofirmaa,10v.putkeen välillä kassakaappeja,pianoja kantaen.Yksityismuuttoja ja konttorimuuttoja ym.Ja joka pvä ansaituille kaljoille,joka pvä,se se on raskasta.

  • Opiskelin aikanaan metsäalaa, olin "metsurin" hommissa jonkin aikaa. 1 talvi metsässä oli kokemus että mieluummin olen viltin alla ja nukun puoleen päivään.

   Onneksi opiskelin toisen alan, risusavottaa tuli tehtyä. Raskasta alkutuotannon työtä.

   Siihen päälle asenne vikainen työnjohto, palkkaa ei saa mitään.

  • Opiskelin aikanaan metsäalaa, olin "metsurin" hommissa jonkin aikaa. 1 talvi metsässä oli kokemus että mieluummin olen viltin alla ja nukun puoleen päivään.

   Onneksi opiskelin toisen alan, risusavottaa tuli tehtyä. Raskasta alkutuotannon työtä.

   Siihen päälle asenne vikainen työnjohto, palkkaa ei saa mitään.

   • Metsässä pitää tehdä töitä tosissaan mikäli mielii palkoille,nyt 8 kausi menossa ja voin sanoa,että ei ole aina sieltä mukavimmasta päästä,tosin työtekniikat ,kun osaa helpottaa kummasti työtä.Rakennustyössä on erilaista se työn raskaus ja monissa muissakin,kyllä ne on aikalailla raskaimpia töitä,jotka ovat kelien armoilla ja vaativat fyysisyyttä,


  • Konetakoja ja etenkin kesällä jos vielä on nestekaasu uuneja.Ei pysty pitkään takomaan ,kun netekaasuunit vie hallista hapen

  • Kuormalavojen korjaus. 50 kpl päivässä osa jäisiä.

  • Kirvesmiehen työt on raskaimpia hommia koska teet yksin urakalla taloa vaikka 16h päivässä juoksuvauhtia, kannat koko ajan pihalta sisälle jotain painavaa ja tosi painavaa rojua miljoonia kappaleita päivässä vaikka gyprok levyä yksin vaikka 500kpl jostain huitsin nevadasta asti ja ne painaa sairaasti ja hajoovat jos nostat väärin. Tässä vähän esimerkkiä ei ikinä kukaan ajattele yrittäjää /kirvesmiestä tai muuta kuten harrastan esim metsurintöitä myös joskus aamupimeästä iltapimeään ja se on kevyempää kun rakentaminen. Maanviljely on myös tosi raskasta. Kun helteellä käsin kerää kiviä vaikka 40 hehtaarin alueelta yötämyöten niin on sipissä totaalisesti. Tämmöisestä repimisestä ei saa kun hermoromahduksen ja paikat hajalle. Sitten joku lökäpöksy makaa kotona ja saa saman rahan tekemättä mitään... Suosittelen rupeamaan sosiaalipummiksi ainakin tienaa paremmin nykysuomessa eikä ole kaikki paikat 30-40v iässä hajalla kuten olkapäät polvet selkä yms yms yms....

  • Kyllä se poijaat on niin,että raskain työ on pääministerin työ.

   Media ja kansa valittaa vaikka kuinka yrittää järjestellä köyhät kyykkyyn ja sukulaisille rahaa.

   • Joo ja ne politiikot väittävät tekevänsä töitä 24/7 aivan kuten toimaritkin.
    Lopputuloksena YT:t ja paskoja päätöksiä ja kuitenkin mukamas 24h töitä... hah haa.


   • Poliitikot valehtelevat työkseen, joten ei ole rankkaa kun selkärankakin puuttuu ja moraalia ei ole kuin korkeintaan puheissa äänestäjien hämäämismielessä.

    Ihan sama mikä puolue on kyseessä, samaa paskaa eri paketeissa. Kaikki jauhavat silkkaa paskaa kunhan vain oma hillotolppa säilyy jatkossakin.

    Jos yritykset toimisivat kuten poliitikot niin kaikki ne firmat olisivat konkurssissa ja oikeudessa petoksista.


   • hevonpaskaa-kansalle kirjoitti:

    Poliitikot valehtelevat työkseen, joten ei ole rankkaa kun selkärankakin puuttuu ja moraalia ei ole kuin korkeintaan puheissa äänestäjien hämäämismielessä.

    Ihan sama mikä puolue on kyseessä, samaa paskaa eri paketeissa. Kaikki jauhavat silkkaa paskaa kunhan vain oma hillotolppa säilyy jatkossakin.

    Jos yritykset toimisivat kuten poliitikot niin kaikki ne firmat olisivat konkurssissa ja oikeudessa petoksista.

    Hyvä liikemies pysyy ydinosaamisessa eli liiketoiminnassa.

    Huono, taloudesta ja bisneksestä tietämätön liikemies lähtee politiikkaan yms. hommiin, jossa ei tarvita bisnesvaistoa eikä osaamista. Palkka tulee muusta. Politiikassa kun ei voi mennä konkkaan.


  • Metsurin ja lihanleikkaajan työ. Lihanleikkaajat seisovat 8t ja leikkaavat 250kg/ t ukko urakkavauhdilla. Pitää olla aina välineet kunnossa ja osata tehdä eri lajitelmat. Jos et pärjää niin lennät urakasta pihalle. Terveenä ei sieltä lähde yksikään, aivan sama kun juokset puolimaratonin päivässä. Näyttää helpolta ja kevyeltä. Kaukana siitä.

  • Ehdottomasti rankin homma on olla työttömänä. Joutuu vetämään niin rankasti kaljaa joka päivä, että menee fyysisesti todella huonoon kuntoon, eli on fyysisesti kaikista raskainta hommaa.

   • Jos asenne on perseestä niin elämäkin on sitä.


  • Itsellä sairaanhoitajan työ. Se on ollut raskainta ja se on ollut myös helponta. Ihotaudeilla.... 😂 Anestesiassa (helvetin vaativaa) ja jotuu nostamaan. ...raskain työ oli olla tekemättä mitään. Yrittää oikeasti lusmuilla ja välttää töitä. Ei voi ku sanoa, että vitun kusipäät jotka ette ajattele.

   • Telkkarin katsoja on raskain ammatti, joutuu aina vetäisemään pikaspurtin sohvalta jääkaapille että kerkeää keräillä herkut ja juomiset mukaan seuraavalle mainoskatkon välille ennenkuin ohjelma jatkuu. Siinähän melkein meinaa kuntokin kasvaa.


  • Rakennuspuusepänteollisuus. Koneet on mutta ne on niin heikkoja etteivät jaksa nostaa painavimpia tuotteita joten kaikkein raskaimmat tuotteet, minkä normaalissa maailmassa luulisi olevan koneilla käsiteltäviä, joutuukin ihmiset nostamaan! Helvetin puutehtaassa rullaradatkin enemmän vastustaa liikettä kuin edistää sitä! Perkele mitä touhua, täysin kohtuutonta fyysistä ponnistelua vähän rahan takia!
   En suosittele kenellekään! Ihan kuin jossain hölmölässä työskentelisi missä kaikki on päinvastoin kuin mikä olisi järkevää...

  • Mastotyöt. Ei fyysisesti älyttömän rankkaa mutta sitäkin tympeämpää. Talviaikaan ihan hirveätä.

  • Jossain ääliömetakoivassa avokonttorissa B. Virtasena joku bodariahtaaja vetäisi köntsät housuun kolmessa sekunnissa, kun aasiakas huutaa hinaajana puhelimessa ja toinen ääsholeasiakas kyttää vuoroaan vieressä ja kolmas sen takana.. puhelin soi joka käänteessä ja meiliä ynnä muuta matskua tulee niin, että 32 tuuman näyttö ei enää riitä kaikkiin ikkunoihin, jotka pitää kaikki näkyä samaan aikaan...
   Uudet systeemit kusee aina ja homma muuttuu aina entistä pahemmaksi kun uutta keksitään jatkuvalla syötöllä ym. ym. ym.
   Ainakaan itse en ollut koskaan niin väsynyt töistä, kunnes erehdyin siirtymään toimistohommiin.

  • Hitsata bitumihuopakattoja.
   Olen tehnyt metsurin, kirvesmieshommia myös pitkään mutta 50kg huoparullat tikkailla ylös katolle 30-50rullaa päivässä + korkealla jyrkällä katolla leikkimässä liekkiheittimen sekä 50 kilosen mötikän kanssa on tähän menessä pistänny eniten hapoille.
   Urakkana niin 10-16h päivässä mutta sesonkipainotteista onneksi.

   • Laitontahan tuo on tikapuita kun saa käyttää vain kiipeämiseen. Muutenkaan kenekään ei tarvitse nostella pelkin käsivoimin 50 kiloa. Käsiteltävien taakkojen keskimääräinen paino.
    "Mikäli osa taakoista ylittää 35 kg, nostotapahtuma tulee siltä osin arvioida erikseen (yli 35 kg:n taakkoja ei tulisi nostaa käsin)"


  • Koenukkuja, tällainen ammatti on ilmeisesti inhimillisesti liian raskas koska en ole koskaan nähnyt tällaista ammattilaista työssään.

  • paperinlemppaaja. 1040x720 kokoisia 500 arkkia kerralla painaa 35 kiloo.näitä joka päivä yli kaksikymmentä vuotta kymmeniä tuhansia kiloja per päivä.vieläkin jaksaa tehdä vaikka ikää on kohta 38v.terveisin paperinlemppaaja.

   • Huomenna firmanne siirtyy FullHD aikaan ja paperien koko muuttuu siten 1920x1080 kokoiseksi.


   • FullHD.paperiarkki kirjoitti:

    Huomenna firmanne siirtyy FullHD aikaan ja paperien koko muuttuu siten 1920x1080 kokoiseksi.

    Muahaha.


  • Burlakin homma Volga-joella oli aika raskasta. Jokirahtilauttojen kiskontaa ylävirtaan minimipalkalla ja minimiruualla. Onneksi vain kesäaikaan. Talvella elettiin puolukoilla.

  • Runkoponttimuuraus ilman apumiestä, seinä korkeus yli neljä metriä.Nostokilot yli 5000kg / päivä.Menin ihmettelemään yli vuoden kestävän urakan jälkeen kun olin väsynyt epänormaalisti lääkärille,no lääkäri totesi että sullahan jää vielä aikaa kuntoilla ja käydä kuntosalilla!Eli nämä asiantuntijat ovat päättämässä ruumillesen työntekijän eläkeiästä.Työura yleensä aloitettu aloitettu 17,v ammattikoulun jälkeen,eli vuosia työelämässä tulee kohtuuttomasti verrattuna enempi opiskelleihin verrattuna ja eläkeikä sama.Toiset alkaa maksaa veroja 17v,toiset opiskelee osin yhteiskunnan tuella muutaman vuoden.Hei mutta herrana on kiva olla kun joku maksaa.

   • Miksi sinulla ei ole apumiestä ja hanslankaria?? Eikös se ole perusjuttu muurarin hommissa. Johan siinä työn tehokkuus kärsii valtavasti jos itse jumppaat edes ja takaisin ylös ja alas. Kannattaa muistaa ettei opiskeluvuosilta eläkettä juurikaan kerry. Eli opiskelijat lähtee pitkältä takamatkalta eläkettänsä kerryttämään. Jos opiskelut loppuu vaikka 25 v. niin siihen asti voi eläkekertymät olla varsin onnettomat. Itse kuulun siihen vanhempaan ikäluokkaan kun eläke alkoi kertymään vasta 23 vuotiaana. Sekin kannattaa ymmärtää että nykyinen varaus on tehty koneiden ja tehdasautomaation avulla. Koneet tekevät työstä valtaosan verrattuna ihmisen tekemään työhön. Esimerkiksi kaivinkonemies kaivaa paljon enemmän maata kuin lapiomies. Itsekin olen tehnyt myös raksatyötä ja passoottanut riittävästi muurareita. Heitäkin oli moneen lähtöön. "Hei poika, heti ramloja tänne. Tää kura on karhunpaskaa." Ja tuo 4m on se lakikorkeus.
    Jos on pieni palkka niin eihän siitä juuri verojakaan maksella.


  • Työ on nykyään hinnoilteltu niin tarkkaan ettei siellä ole mitään löysiä apumiehen ja ammattimiehen lorvia.tulkaa joskus mestoille katsoon kuinka tiukkaa se on.Kusihätäkin täytyy sovittaan laastin sekoituksen kanssa samaan aikaan ettei mene työrytmi sekaisin.No sitten työkyky huomioiden,kyllä vaan alkaa alle 60:senä notkeus on kadotettu,kuka juoksee vielymmenetä katoilla tässä iässä työhommissa?Kyllä vusikymmenet syö ruumiillisen työntekijän kunnon paljon ennen virallista eläkeikää.Ruumillesella työllä en tarkoita mökkiviikonloppuna tapahtuvaa risujen keräilyä ja haravointia,jotka nekin ovat monille tosi raskaita.

   • Raksahommatkin on muuttuneet paljon aikojen saatossa. Joka vuosikymmen tuo uudet tavat tehdä raksatyötä. Erilaiset kropan kulumat ovat edelleen liian yleisiä. Onneksi altistukset ovat vähentyneet. 70 luvulla ei juurikaan käytetty suojakypärää, kasvomaskeja, hengitysuojaimia. Kaikki mömmöt sisään vaan. Asbestista lähtien. 80-luvun alussa kun sekamieshommia tein, niin sääliksi kävi muutamat 40 vuotiaat laastimiehet. Henki krohisi ja vinkui ja paukkui. Röökiä päälle. Punasta norttia. Urakkamiehiä olivat ja himosivat rahaa. Retostelivatkin rahan tulolla. Onneksi oli heitäkin, jotka ajattelivat terveyttänsä ja ajattelivat asioita pidemmälle kuin vain seuraavaan tiliin. Osittain omia hölmöjä valintoja jotka tuhoavat terveyden. Osittain asioita joihin itse ei voi paljoa vaikuttaa omilla valinnoillansa.


  • Ette ole äijät ikinä hoitaneet petipotilaana olevia liikuntakyvyttömiä vanhuksia. Painoa saattaa olla vaikka 90 kg, hoitsuilla ehkä vain 50-60 kg. ja osastolla saattaa olla monta kymmentä hoidettavaa - ja hoitajia aamuvuorossa jopa 3 ja yövuorossa 1.

  • hullu paljon työtä tekköö viisas pääsee vähemmällä eli puhumalla?

  • Mielummin jauhan paskaa koko päivän kuin teen mitään fyysistä paskaduunia surkealla liksalla.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Johanna raskaana! Ei pyhää päivää sentään

   Johanna Tukiainen ilmoittanut raskaus-uutisen. Saa vauvan syksyllä. 41 vuotias. https://www.seiska.fi/Uutiset/Totta-se-on-Johanna-Tukiainen-vahvistaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   260
   20819
  2. Ruotsin tehohoidon maksimi on ylittymässä

   huomisesta lähtien aletaan Ruotsissa tekemään valintoja keille annetaan tehohoitoa ja keille ei. 6,078 koronatapausta ja 333 kuollutta. Norjassa 5,29
   Maailman menoa
   133
   4507
  3. Suomalaiset työttömät

   maatiloille töihin, onko mahdoton ajatus? Kausityöntekijöitä ei koronan takia saada Suomeen joten voidaanko suomalaisia työttömiä velvoittaa vastaanot
   Maailman menoa
   344
   3692
  4. Mansikka- ja marjasato voidaan uhrata

   niillä ei ole mitään merkitystä elintarvikehuollon kannalta,ne voidaan uhrata.Elintarvikehuollon kannalta tärkeitä ovat vilja-ja perunasato ymv. mutta
   Maailman menoa
   216
   3363
  5. Kiuruvesi 11 koronatartuntaa!

   Onko kyseessä jokin hoitokoti tms? https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006463371.html
   Kiuruvesi
   52
   1413