itse inhoan lanttu- ja perunalaatikoita, yööök!
Mikä on pahin jouluruoka?
55
755
Vastaukset
- Lipeäkala ja
kuminalla maustettu imelä joululimppu. HYI YÄK!
- mämmi on parasta!
Imelä limppu jos siinä tosiaan vielä kuminaa!!!
Syököön ken pystyy minä en!!
- kirpela
mut porkkanalaatikko on ihan h i r v e e t ä !
- KoppavaHoro
ja olen samaa mieltä. Olen yrittänyt tehdä ohraan ja mannaryyniin, mutta ei auta.
Tänä vuonna näyttää lupaavalta, tein kuten kermaisen lanttulaatikon eli ei mitään ryynejä sinne, vaan siirappia ja kermaa ja vähän mantelijauhoa. - kirpela
KoppavaHoro kirjoitti:
ja olen samaa mieltä. Olen yrittänyt tehdä ohraan ja mannaryyniin, mutta ei auta.
Tänä vuonna näyttää lupaavalta, tein kuten kermaisen lanttulaatikon eli ei mitään ryynejä sinne, vaan siirappia ja kermaa ja vähän mantelijauhoa.oon aina inhonnu yli kaiken keitetyn porkkanan, tai kaiken kypsän porkkanan oikeestaan, makua, joten tää on ihan sitä. Teki sen kuka hyvänsä, miten hyvänsä :( Lasten aikanahan sitä syödään sitten vaikka hammasta purren se lusikallinen :)
- Oletkos kokeillut
KoppavaHoro kirjoitti:
ja olen samaa mieltä. Olen yrittänyt tehdä ohraan ja mannaryyniin, mutta ei auta.
Tänä vuonna näyttää lupaavalta, tein kuten kermaisen lanttulaatikon eli ei mitään ryynejä sinne, vaan siirappia ja kermaa ja vähän mantelijauhoa.tehdä riisiryynistä? Ohraryynistä todellakin ällöttää.
- KoppavaHoro
Oletkos kokeillut kirjoitti:
tehdä riisiryynistä? Ohraryynistä todellakin ällöttää.
yli kaiken. Ainoa, missä se menee mitenkuten, on sushi. Ja sitä mä en enää syö. Meidän taloudessa riisi on koirien ruokaa.
- KoppavaHoro
kirpela kirjoitti:
oon aina inhonnu yli kaiken keitetyn porkkanan, tai kaiken kypsän porkkanan oikeestaan, makua, joten tää on ihan sitä. Teki sen kuka hyvänsä, miten hyvänsä :( Lasten aikanahan sitä syödään sitten vaikka hammasta purren se lusikallinen :)
Hmm... saisikohan siitä millään käsittelyllä sellaista samettista ja pehmeää ja samalla eri makuista? Siis tarkoitan sellaista koostumusta kuin kunnon lanttulaatikossa ja imelletyssä perunalaatikossa on.
Tai jos kokeilisi kookosmaidon kanssa, sehän muuttaa porkkanan maun ihan erilaiseksi. - kirpela
KoppavaHoro kirjoitti:
Hmm... saisikohan siitä millään käsittelyllä sellaista samettista ja pehmeää ja samalla eri makuista? Siis tarkoitan sellaista koostumusta kuin kunnon lanttulaatikossa ja imelletyssä perunalaatikossa on.
Tai jos kokeilisi kookosmaidon kanssa, sehän muuttaa porkkanan maun ihan erilaiseksi.Jee, sie sen keksit :D
KoppavaHoro kirjoitti:
yli kaiken. Ainoa, missä se menee mitenkuten, on sushi. Ja sitä mä en enää syö. Meidän taloudessa riisi on koirien ruokaa.
se paakkuuntuva on hyvää, mut se, mikä ei paakkuunnu on kamalaa.
Lanttulaatikko jää syömättä.
- KoppavaHoro
pelkkä haju ällöttää kovasti.
Enkä syö rosolia sen enempää. Se ei tosin sentään haise yhtä kauhealle kuin lanttulaatikko.
- frost-free
kala, se ei maistu millekään.Samoin jotkut mauttomat kasviskökkäreet joita eka luulee juustopalaksi!
- sessamine
eniten pidän... en mistään, mutta melkein kaikkea paitsi graavilohta ja kapakalaa olen oppinut syömään.
Suklaa tai no glögi ja rusinat :)- trollimörkö
tm
- sessamine
trollimörkö kirjoitti:
tm
tai muuta? :)
Paljonko se trollimörkö syö yössään?
Graavattu lohi on jo itsessään mielestäni pilattua lihaa - mutta kun tuo lähtökohtaisesti väärä tapa valmistaa ruokaa tehdään kemiallisia palovammoja aiheuttavalla aineella niin minähän en sitä moskaa suuhuni pistä.
- ???
etkä graavilohesta.
??? kirjoitti:
etkä graavilohesta.
tehdään suolaamalla kala.Lipeäkalassa taas turka kuivataan ja käsitellään lipeällä
scai kirjoitti:
tehdään suolaamalla kala.Lipeäkalassa taas turka kuivataan ja käsitellään lipeällä
Suolattua lohta kutsuttiin joskus ennenvanhaan graaviksi på svenska "garvad lax" l. haudattu lohi
siis maakuoppaan suolaan säilötty,
Nykyään sillä tarkoitetaan kevyesti suolalla maustettua raakaa lohta, joka on suolassa vain muutamasta tunnista pariin päivään niin, ettei liha vielä kovetu, kuten suolaan säilötyssä kalassa.anzzy kirjoitti:
Suolattua lohta kutsuttiin joskus ennenvanhaan graaviksi på svenska "garvad lax" l. haudattu lohi
siis maakuoppaan suolaan säilötty,
Nykyään sillä tarkoitetaan kevyesti suolalla maustettua raakaa lohta, joka on suolassa vain muutamasta tunnista pariin päivään niin, ettei liha vielä kovetu, kuten suolaan säilötyssä kalassa.tähän nykyajan graaviloheen jotain erityisvinkkejä? Aion graavata/suolata tässä lähipäivinä, just ennen joulua siis.
yksinkertainen.blondi kirjoitti:
tähän nykyajan graaviloheen jotain erityisvinkkejä? Aion graavata/suolata tässä lähipäivinä, just ennen joulua siis.
Tavallisesti kytetään merisula jossa 10%sokeria tilliä ja sitruunaa,,mut mut
Punajuuriliemessä marinoitu ux erikoisuus
Oiekasta tavasta on aina kinaa ammattipiireissä. Itse syön töissä ja kotona melkein joka päivä ja
jo heti siivuttanisen jälkeen vain ripaus suolaa, ettei peitä lohen omaa makua.
Toiset vaatii yön yli suolattuna oloa ja liha voi kovettua liialla suolalla.
Keitetty muna ja majoneesi sopi seuraan, Syön itse näitä halpja valmiitaa majoneesipohjaisia peruna. italian ja punajuurisalaateillä. Mihinkään erityseen ammattisalaisuuteen en ole vielä tömännyt.
Parhaiten maistuu sushimaisesti tehtynä, eikä tikkusuoleisenaanzzy kirjoitti:
Tavallisesti kytetään merisula jossa 10%sokeria tilliä ja sitruunaa,,mut mut
Punajuuriliemessä marinoitu ux erikoisuus
Oiekasta tavasta on aina kinaa ammattipiireissä. Itse syön töissä ja kotona melkein joka päivä ja
jo heti siivuttanisen jälkeen vain ripaus suolaa, ettei peitä lohen omaa makua.
Toiset vaatii yön yli suolattuna oloa ja liha voi kovettua liialla suolalla.
Keitetty muna ja majoneesi sopi seuraan, Syön itse näitä halpja valmiitaa majoneesipohjaisia peruna. italian ja punajuurisalaateillä. Mihinkään erityseen ammattisalaisuuteen en ole vielä tömännyt.
Parhaiten maistuu sushimaisesti tehtynä, eikä tikkusuoleisenaentä voisko siihen lisätä jotenkin katajan makua? Esim. savustuksessa toimii katajanoksa mukana jossain kalaruuissa. En itse kyllä ole savustusekspertti, olen vain syönyt ja hyvää oli..
yksinkertainen.blondi kirjoitti:
entä voisko siihen lisätä jotenkin katajan makua? Esim. savustuksessa toimii katajanoksa mukana jossain kalaruuissa. En itse kyllä ole savustusekspertti, olen vain syönyt ja hyvää oli..
Katajanmarjat sopii moneenkin, vaikka niin vähän käytetään.
Kylmäsavustettu usein ekoitetaan tavalliseen savustukseen
Kylmäsavustuksessa lämpö ei saa nousta yli 27C
Ravintalakeittiöissä on autmatisoidut savustuskoneet, joihin voi hjelmöidä lämmön ja ajan
Hickorypuulastut savuttaa hyväksi ja siihen useinlisätäänkin katajanmarjoja
Seilorihan syö katajanmarjat gintonicissa, jossa on kininiiniä malariaa vastaan;)yksinkertainen.blondi kirjoitti:
entä voisko siihen lisätä jotenkin katajan makua? Esim. savustuksessa toimii katajanoksa mukana jossain kalaruuissa. En itse kyllä ole savustusekspertti, olen vain syönyt ja hyvää oli..
Oppia pelkästään kunnolla resepteillä ja keittokitjoista. Makuja kun on mahdotonta snoin kertoa tarkasti--miten selittäisikään miten erottaa esim Frapin ja Monet konjakit toisistaan.
Kokkiharjoittelijalle täytyy maistattaa ja haistatellakin välillä;)
Oma luovuus on tärkeätä ja miehillä on yleensö rohkeutta enemmän säveltää itse makuja.
Kotikutsuilla on hyvä testata uusia luomuksiaan ja saa palautetta heti.
Ihmisillä on väärä tapa imarrella kehuissaan, tärkeämpää kokin on tietää mikä on mennyt pieleen. Siksi rahtilaivakokki joutuu oppimaan kantapäiden kautta, ettei joudu lankulta hain ruoaksi.
- KALA:.!11%#?+
.
alkaa heti yököttää kun vain ajatteleekin sitä
.- #####???????
*
Ruotsalaisten hapansilakka?????
* - KALAA:.11%#?+
#####??????? kirjoitti:
*
Ruotsalaisten hapansilakka?????
*.
voi LAISSA kieltää olemasta???????????
. - ######???????
KALAA:.11%#?+ kirjoitti:
.
voi LAISSA kieltää olemasta???????????
.*
niin älyttömän pahalle. Kalat kalana, ilman hapatuksia.
* ######??????? kirjoitti:
*
niin älyttömän pahalle. Kalat kalana, ilman hapatuksia.
*kala käy omassa mehussaan, muhii, niinsanotusti
scai kirjoitti:
kala käy omassa mehussaan, muhii, niinsanotusti
Syödää puikukulaperunoiden l. mandelpotatis kera
Pohjaanmaalla tuli sen mukaan laajimmin tutkittu Sursillin suku, erään kauppiaan, joka toi hapansilakkaa Rutsista , niin sen jälkeläiset.
Ehkä relakin on siinä kirjassa mainittu.
- petronelli
Pahimmasta alkaen: Lanttulaatikko, Perunalaatikko, lipeäkala ja joululimppu. Kaikki muu menee alas.
ole. Pakkoko suussa pahalle maistuvaa on edes sinne tunkea? Lapsena lipeäkala oli ehkä sellanen jota vältti, mutta nykyään kun sitä ei enää saa, sitä melkein kaipaa. Musta jouluruuat on hyviä, lanttua ja porkkanaa vois ihmiset hyödyntää estottomasti muulloinkin kun vain jouluruuissa, kiireiseen elämään ei taida sellainen herkuttelu sopia.
lipeäkala! Onneksi sitä ei enää ole pakko syödä. Ja enpä aio koskaan sitä opetella valmistamaan. En tajua miksi kalasta pitää poistaa kokonaan sen oma maku ja sitten käsitellä se jollain lipeällä, joka.. ööh.. ei ole kovin hyvänhajuista..
Laatikot on sellaisia, että ne maistuu sen joulunajan, mutta ei kyllä muuten menisi. Tosin mä teen lisäksi myös lihamakaronilaatikon joululaatikoiden joukkoon. Sitä syön muulloinkin. Periaatteessa luopuisin porkkanalaatikosta, jos muutkaan ei tykkäisi.anzzy kirjoitti:
valmistaa hyväksi, kasteikken siinä käytetään bechamelia= neilikalla maustettu maitokastike
tehdä sen oikeaoppisesti, hyvä ruuanlaittaja kun on, mutta mä en vaan pidä siitä lipeän mausta/hajusta. Tuo kastike on myös tuttua kyllä. Se olis sellaisenaan ihan hyvää, mutta jonkun muun kanssa, kiitos :)
yksinkertainen.blondi kirjoitti:
tehdä sen oikeaoppisesti, hyvä ruuanlaittaja kun on, mutta mä en vaan pidä siitä lipeän mausta/hajusta. Tuo kastike on myös tuttua kyllä. Se olis sellaisenaan ihan hyvää, mutta jonkun muun kanssa, kiitos :)
Oikeaoppinen bechamell pitää tehdä vesihauteessa, koska maito palaa pohjaan herkästi
Lisäänki siihen runsaasti kermaa
Eli veloute-suuruspohja ja maito nesteeksianzzy kirjoitti:
Oikeaoppinen bechamell pitää tehdä vesihauteessa, koska maito palaa pohjaan herkästi
Lisäänki siihen runsaasti kermaa
Eli veloute-suuruspohja ja maito nesteeksitiedä kyllä minkä kanssa se sopisi. Viimeksi just lipeäkalan kanssa syönyt, vuosia vuosia sitten. Kastikkeet on hankalia..Pitää olla silmä tarkkana hellan ääressä, eikä keskittyminen saa herpaantua. Yritän usein välttää kastikkeita ja keksiä muita ratkaisuja.
yksinkertainen.blondi kirjoitti:
tiedä kyllä minkä kanssa se sopisi. Viimeksi just lipeäkalan kanssa syönyt, vuosia vuosia sitten. Kastikkeet on hankalia..Pitää olla silmä tarkkana hellan ääressä, eikä keskittyminen saa herpaantua. Yritän usein välttää kastikkeita ja keksiä muita ratkaisuja.
ja sen laatkin vaihtelee. Itse laitan tarjolle vadille puhtaanvalkoisen liinan päälle, liina imee liiat nesteet.
Kastikkeethan just ovat tärkeitä.
Kokkihan peittää virheensä nätisti pursotetun majoneesin alle:D
minun joulupöytääni on jääneet vain sellaiset ruoat, joista itse pidän ja jotka siten miellän jouluruoaksi. - Mutta vieraassa pöydässä saattaa olla jotakin sellaista, josta en pidä tai joka ei minun mielestäni edes ole erityisemmin jouluruokaa. - Syömättä jää esim. sianpääsyltty ja kaikki muukin hyllyvä aladobi.
Joidenkin inhoama porkkanalaatikko on meillä itse asiassa ihan arkiruokaa ympäri vuodenkin, mutta toki sitäkin on muiden laatikkoruokien (peruna-, lanttu-, maksa- ja punajuuri-) kanssa joulupöydässä.anzzy kirjoitti:
porkkanalaatikon soseesta vai rasteesta tai pilkottun, tulee aika paljon eroa niissä.
tai sitten ostan valmista porkkana- ja lanttuhautaa, koska sitä on nyt joulun aikaan tarjolla.
xena-183 kirjoitti:
tai sitten ostan valmista porkkana- ja lanttuhautaa, koska sitä on nyt joulun aikaan tarjolla.
tykkää liian kypsästä porkkanasta. Äitivainaakin laittoi porkkanaa hernkeittoon ja minä oikein inhoan sitä.Terveellisintä porkkana onkin raakana salaateissa.
Monet luulee, että itsekuorittu porkkana olisi pakastetta parempaa. Pakaste tehdään makeammasta kevätporkkanasta ja kaupoissa on talviaikaan yleensä vai puisevaa syysporkkanaa.
Siis koolla on sittenkin väliä:D))
Mutta jos jotain pitää valita inhokiksi, niin se sekametelisoppa jää ensimmäisenä syömättä. Porkkanalaatikostakaan en tykkää, mutta maistan joka joulu muistaakseni mistä en siinä pidä. Kaikesta muusta pidän enemmän tai vähemmän, jopa lipeäkalasta.
- BlueNightSatin
ruoat, en syö :(
mitä kaikkia niitä on, mutta lunttaisin alempaa. Kaikki laatikot, kinkku, kalkkuna, luumukeitto, makea leipä, lipeäkala. Näitä ei meillä syödä.
- kuin muistan
lipeäkalaan en ole koskenut.
Vaan syöjän harjaantomattomuuttako tuo lienee. Imellettyä turskaahan se vain on.
Raakaa lohtakin söin sämpylässä ensimmäisen kerran viime kesänä puolivahingossa työpaikkaruokalassa. Eipä ollut niin kauheaa kuin olin kuvitellut ja hyvin meni alas kahvin kanssa.- !!
se paljon puhuttu graavilohi
- smsmsmsmsms
Silakka? En tykkääää!
Jouluruoka on muuten kyl parast, kalkkunaa, kinkkuu laatikot AH - Anonyymi
Imelletty perunalaatikko ja riisipuuro yök.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."
Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi2027909- 424502
Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa
Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak272198Haluan jutella kanssasi Nainen
Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O192099Onko mies niin,
että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.281925Armi Aavikko Malmin hautausmaa
Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?401775Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?
Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta771726Haluisin suudella ja huokailla
ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni221679Tietysti jokainen ansaitsee
Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt171623Miksi näin?
Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi391448