SAJL ja tuhlaripojat

VeeÄmPee

Olen nyt sivusta ja ihan aitiopaikaltakin seurannut vuosikausia tätä älytöntä touhua. Itse ensin pelaajana ja nyt kahden nuoren pelaajan isänä.

Sain eilen käsiini ensi vuoden liiton budjettikehyksen ja on siinä taas kovasti ihmetteleminen. Liitto työntää enemmän ja enemmän koulutus- ja kehittämisvastuuta yksittäisille seurajoukkueille kun samalla liiton kustannukset on kahdessa vuodessa räjähtäneet käsiin.

Vai mitä sanotte sellaisista luvuista kuin että vuoden 2009 liiton palkkakulut ovat olleet 69.000 ja henkilösivukuluineen 84.000. Vuodelle 2011 budjetoidut vastaavat summat ovat 113.000 ja 147.000. Budjetissa on merkitty palkansaajiksi Toiminnanjohtaja (Matti Sorsa), Nuorisopäällikkö (Heikki Halttunen), Sihteeri (Pia Jalomeri) sekä vielä toistaiseksi valitsematon valmennuspäällikkö. Lisäksi matka- ja majoituskuluja näin välivuotena arvokisoista on budjetoitu 245.000 kun se kaksi vuotta aikaisemmin oli 100.000 euroa.

Onko liitolla todellakin 1 varaa ja 2 tarvetta näin monelle palkansaajalle näin pienessä lajissa? Jos palkat jaettaisi esimerkiksi tasaisesti näiden neljän henkilön kesken, saataisi kuukausipalkaksi ensi vuodelle 2.354 euroa. Summahan nyt ei ole mikään valtaisan suuri verrattuna suomalaisten keskipalkkaan, mutta nythän tulee muistaa se seikka, että hyvin harva, jos kukaan näistä henkilöistä tulee tekemään 40 tunnin työviikkoja. Lisäksi liitolla on valtion varoilla työllistettyjä työntekijöitä, joiden palkka on maksettu suoraan työllistämistuista.

Kun liiton keskustelupalsta oli vielä auki, niin siellä oli käyty keskustelua netti-TV:n näkyvyydestä, maksusta ja katseluluvuista. Vesa Peltola/Noitamedia, joka varsin ansiokkaasti on kuvannut tänä vuonna vaahteraliigan otteluita, ei kuitenkaan ole suostunut valaisemaan median katsojalukuja. TV-sopimuksia ensi vuodelle on budjetoitu 38.000, Lisäksi koska itsekin välillisesti osallistun maksamiseen, olisi vähintäinkin kohtuullista saada tietää, onko tästä vastaavaa hyötyä lajinäkyvyyden edistämiseksi. Sponsor Insight Finland on saanut 2009 mediaseuraamisesta maksua noin 2.000 ja ensi vuodelle budjetoitu kuluerä on 1.500. Mielelläni haluaisin nähdä tutkimuksen luvut. Huhujen mukaan puhutaan ainoastaan muutamasta sadasta katselijasta ottelua kohden.

Jos esimerkiksi ajatellaan että kuvattavia otteluita olisi 12, niin yhden ottelun hinnaksi tulee noin 3.500 euroa. Ottelut ovat ihan mukava lisä kuvattavan pelipaikkakunnan ulkopuolella asuville, mutta sitten tulee miettiä se kolikon kääntöpuoli. Jättääkö tämä myös lähiseuduilla asuvat, lajia seuraavat ihmiset passiivisiksi kotiin katsomaan ottelua netin välityksellä ja näin ollen seurajoukkueilta lipputuloja saamatta? Sadalla lisäkatsojalla ja 10 euron lippulla se tekisi jo 1.000 euron lisätuloa otteluun ja pelaavan joukkueen kirstuun, kun nyt sama raha kannetaan ulkopuoliselle medialle.

Onko netti-TV oikeasti teidän mielestänne tarpeen. Jo nyt kentän reunalla on runsaasti vapaaehtoisvoimia kuvaamassa ja tekemässä medianäkyvyyttä lajille. 2minuutinvaroitus.com, touchdown.fi ja jefu.fi ei käsittääkseni ole palveluistaan veloittaneet mitään ja näkyvyys on ollut runsasta sekä videoiden, että kuvien muodossa ja maksutta. Lisäksi useat muut harrastajavalokuvaajat ovat varmasti tuoneet näkyvyyttä enemmän yhteensä kuin nämä maksulliset palvelut. Omasta mielestäni nämä vapaaehtoiset riittäisi ja lisäksi vaahteramaljan esittäminen onssain kansallisessa mediassa.

Itseäni kahden pelaavan pojan työttömänä YH-isänä ja huoltajana huolestuttaa seurajoukkueiden kasvava taakka näisen maksujen suhteen. Tämähän vaikuttaa suoraan myös pelaajien maksuihin, jotka ovat vastaavassa suhteessa nousussa.

Kirjoitan lisää aiheesta, kunhan saan vuoden 2009 ja 2010 toteutuneet luvut ja tuloslaskelmat ensi vuoden puolella käytyä läpi. Lukuja ei kuuleman mukaan jaeta ulkopuolisille, mutta itse olen aiemmat luvut kiertotietä saanut käsiini ja toivotaan että myös 2011 kevätkokouksen jälkeen saan ne myös.

Kaikesta huolimatta Hyvää Joulua!
"V-M P"

159

4397

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Salpietari Ruutila

      Kiitos kun jaat tietoa näistä asioista. Tämän lajin parissa se on niin kovin harvinaista kun kaikki on enemmän tai vähemmän "salaista".

      Palkkojen osalta kiinnostaisi tietää kuinka moni työntekijöistä on täysipäiväisiä. Jotenkin voisi kuvitella, ettei toimistolla ole niin paljon tekemistä, että siellä käytettäisiin 30 henkilötyötuntia päivässä. Voin toki olla väärässä, mutta... Kyllä työläinen palkkansa ansaitsee, mutta pienen urheiluliiton ei todellakaan pidä tai tarvitse alkaa kilpailla palkoilla eikä minkäänlaista suojatyöpaikka-meininkiä saa päästää syntymään. Tällainen tilannehan on monessa järjestössä ja yleishyödyllisessä yhdistyksessä, jossa piiri pieni pyörii ja ja joiden johtajien ministeritason palkkoja ihmetellään tasaiseen tahtiin eri medioissa.

    • OG65

      Kiitos tosiaan näistä tiedoista. Itse olen tosin eri mieltä nettitv:stä, mielestäni oli hieno katsoa pelejä, ja kyllä varmasti monessa liitossaa tuhlaillaan rahaa paljon huonompiinkin asioihin, tässä jokainen jenkkifutiksen ystävä kuitenkin hyötyi projektista. On se aika eri asia katsoa peli suorana kuin katsella parin päivän päästä jotain valokuvia pelistä. Eivät nuo muut sivustot kuitenkaan viime kaudella (valitettavasti) kauhean tarkkaan Vaahtista seuranneet.

      Ehkä nettitvpelejä olisi voinut mainostaa enemmän ns. lajiväen ulkopuolellekin, niin katsojamäärät olisivat varmaan olleet paremmat.

    • 14+17

      Tuolta "II DIVISIOONA 2012" -ketjusta lainattua:

      QUOTE:

      Meinatko oikeasti että liiton ihmisillä kiinnostus riittää mihinkään muuhun kuin sellaisiin sarjoihin missä on amerikkalaisia pelaajia. Vuosikausiin ei ole kiinnostusta paljoa kotimaan pelaajiin riittänyt eikä alempiin sarjoihin. Katsoppa vaikka nyt liiton etusivua kuinka paljon siellä on jaksettu lajista kirjoittaa. On taidettu sekin vähäinen työ jättää kun GI on kirjoittamassa.

      Mitäs liitto nyt sitten OIKEASTI tekee lajin näkyvyyden eteen. Pistää sata tonnia kassasta haisemaan tuotantoyhtiölle ja urholle ja ulkoistaa homman? Mitä me teemme sitten näillä liiton "työntekijöillä" jos kerran kaikki palvelut kohta on ulkoistettu?

      Palkkakulut liiton työntekijöillä on tähtitieteelliset, koska kyse on yhdistystoiminnasta ja sellaisesta lajista, jossa tapahtuu alle puolet kalenterivuodesta.

      Jos henkilöstön palkat 3,5 henkilön osalta sivukuluineen ja matkakorvauksineen on kuusinumeroisia summia niin huhhuh.... ei puhuta ihan kympeistä eikä satasista mitä seuroilta pumpataan ulos. Vaahteraliigajoukkueet maksavat 10% jako-osuuden kuluista ja loppu 90% on sälytetty muille tasoille. Esimerkiksi divisioonat maksavat kuluista 30% ja saavat vastineeksi mitä?

      Itse sain tilinpäätöksen liittoon soittamalla ja kysymällä (kiitos liiton työntekijälle joka dokumentin antoi) ja nämä luvut ovat kaikille liiton seuroille saatavilla ja jos sanotaan että ei ole niin sitten teitä on kusetettu ja rankasti:

      2011 tilinpäätöksestä leikattua
      Palkat 122.376,62
      Sivukulut 25.978,12

      Koska työntekijöitä on 3,5 niin kuukausipalkaksi ilman matkakuluja saadaan noin 3.000eur. Melko kallista?

      Lisäksi matkakulut, km-korvaukset ja päivärahat 115.709, majoitus ja ruokailu 49.413

      Pelkästään näistä saadaan jo 300.000 euron kulut. Edelleen melko kallista näin pienessä lajissa jossa on n. 2000 harrastajaa.

      Olisiko aika tehdä jotain? Joulukuun alku tulee ja syyskokous. Pitäisiköhän pellet ja narrit heittää ulos ja vaikka Jokereihin? Itse ainakin meinaan oman joukkueen edustajalle ehdottaa että ottaa asian syyskokouksessa puheeksi.

      /QUOTE

      Mielestäni sopii tämän vanhan ketjun yhteyteen oikein hyvin. Matkakuluja lähemmäs 10 000 euroa kuukaudessa. Mitäköhän kaikkea se pitää sisällään?

      • 2+2

        rautaista asiaa. siirretään tuosta toinen satatonia hallinnosta tuotantoyhtiölle niin johan vois olettaa että saadaan entistä parempia matseja telkkarista ja enemmän joka kierrokselta.

        sehän sun pointti oli?

        koska jos sun pointti oli että kulut pitäisi saada pois työtätekeviltä hallinnosta JA tv tuotannoista niin sitten voit varmaan perustaa oman neppisliittosi takapihalles ja voit olla varma ettei siitä ole kukaan kiinnostunut sun itses lisäksi.

        lajin saaminen ylelle oli kaikille siinä mukanaolleille kova saavutus. oli ilo katsoa. alkutunnarista päätellen oli sama porukka tekemässä ku urholla.


      • 17+17
        2+2 kirjoitti:

        rautaista asiaa. siirretään tuosta toinen satatonia hallinnosta tuotantoyhtiölle niin johan vois olettaa että saadaan entistä parempia matseja telkkarista ja enemmän joka kierrokselta.

        sehän sun pointti oli?

        koska jos sun pointti oli että kulut pitäisi saada pois työtätekeviltä hallinnosta JA tv tuotannoista niin sitten voit varmaan perustaa oman neppisliittosi takapihalles ja voit olla varma ettei siitä ole kukaan kiinnostunut sun itses lisäksi.

        lajin saaminen ylelle oli kaikille siinä mukanaolleille kova saavutus. oli ilo katsoa. alkutunnarista päätellen oli sama porukka tekemässä ku urholla.

        Taisin kysyä, että mitäköhän se matkakulut-kohta pitää sisällään. Se oli se MUN pointti, mutta ymmärrettävästi luettu sana ei aina uppoa siinä muodossa kuin se on tarkoitettu.


    • koriander11

      Varmaan yksi parhaista teksteistä mitä olen lukenut täällä!

    • 20

      Mitä tuohon Netti-TV:n, Urhoon ja muuhun kuvaamiseen tulee, niin Urho on ainut joka saa lajin näkymään TV-kotitalouksiin. Kentän laidalla tehdyt tärisevät oman käsikamerakuvat eivät kelpaa TV-verkkoon laitettavaksi ehkä juuri ja juuri kelpaavat videoraportin tekemiseen. Niistä myös Netti-TVn tekeminen osoittaisi vain sen kuinka pieni ja resurssipulassa oleva laji olemme.

      Itse kustannuksiin niin kyllä liiton pitäisi pystyä toimimaan "edullisemmin" liikaa rahaa menee nyt asioihin jotka eivät tuota näkyvyyttä mitä tarvitaan tulevaisuudessa että päästään isommaksi lajiksi

    • 6+16

      Mikäli jäsenistön äänienemmistön mielestä liiton toimintamallit eivät ole oikean suuntaisia,niin liiton johdon eli valtaa käyttävän elimen kokoonpanon vaihtaminen onnistuu helposti äänestämällä asiasta päättävissä liittokokouksissa. Jos vain vastaehdokkaita löytyisi...

    • LHK2013

      Ei muuta kun kunnon "perussuomalainen" popolismi-uho päälle ja äänestetään SAJL:n hallitukseen taitavia ja osaavia päättäjiä samalla tavalla kun perussuomalaisten kannattajat ovat äänestäneet näitä Hakkaraisia, Elomaita ja Hirvisaaria päättämään valtakunnan yhteisistä asioista suvereenilla ammattitaidolla.

      Terveisin nimimerkki: Liitto hyviin käsiin

      • 27

        Taitaa jo populistit ammattitaitoineen olla SAJL:n vallankahvassa, sen oloista on meininki.


      • SELP2008

        Lopeta jo Roope toi persujen dissaaminen. Kaikkki tiedetään että olet akateemisesti koulutettu ja viihdyt puku päällä mutta ei se siltikään automaattisesti kaikille kritisoijille työnnä persujen puoluekirjaa suomiverkkareiden takataskuun kossupullon seuraksi. Kyllä se pesti sulle vielä tulee hyvä-veli järjestelmän kautta niinkuin tähänkin asti ja tuskin sieltä kukaan fiksumpi tuollaiseen hommaan viitsisi ruveta. Ja saahan siellä olla näköalapaikalla ja juosta maailmanliiton kokouksissa pelaajien rahoilla. Liitto ei ole ollut hyvissä käsissä sen jälkeen kun siitä hommasta otettiin talkoohenkisyys pois ja alettiin maksamaan palkkaa tekemättä mitään sen eteen. Edelleen homma pyörisi vapaa-ehtoisin voimin sen 5 kuukautta mikä meillä kausi kestää. Syyskokouksessa voisi joku kysyä että pitäisikö palkkatyöntekijät pistää pihalle ja onko talkoolaisia tekemään hommia. Itselläni sairaseläkeläisenä olisi hyvää aikaa pyöritellä papereita.


      • 12
        SELP2008 kirjoitti:

        Lopeta jo Roope toi persujen dissaaminen. Kaikkki tiedetään että olet akateemisesti koulutettu ja viihdyt puku päällä mutta ei se siltikään automaattisesti kaikille kritisoijille työnnä persujen puoluekirjaa suomiverkkareiden takataskuun kossupullon seuraksi. Kyllä se pesti sulle vielä tulee hyvä-veli järjestelmän kautta niinkuin tähänkin asti ja tuskin sieltä kukaan fiksumpi tuollaiseen hommaan viitsisi ruveta. Ja saahan siellä olla näköalapaikalla ja juosta maailmanliiton kokouksissa pelaajien rahoilla. Liitto ei ole ollut hyvissä käsissä sen jälkeen kun siitä hommasta otettiin talkoohenkisyys pois ja alettiin maksamaan palkkaa tekemättä mitään sen eteen. Edelleen homma pyörisi vapaa-ehtoisin voimin sen 5 kuukautta mikä meillä kausi kestää. Syyskokouksessa voisi joku kysyä että pitäisikö palkkatyöntekijät pistää pihalle ja onko talkoolaisia tekemään hommia. Itselläni sairaseläkeläisenä olisi hyvää aikaa pyöritellä papereita.

        ei muuta kuin julkistat kiinnostuksesi (omalla nimellä) ja aloitat kampanjoimaan seuroille itseäsi, niin saadaan vähän sitä tervettä kilpailua.


    • 132öo8g444
      • go steelers

        taitaa olla steelerssin ens kauden rosteri siinä kuvattuna =)


    • miten69

      Miten pääsee siihen Norosen Super Bowliin matkaavaan porukkaan, jonka liitto kustantaa? Olis kyllä tosi kiva päästä kattoo peliä paikan päälle.

    • Bronco

      Kannattaa varmaan noista matka ja majoituskuluista miettiä, että miksi osallistumismaksut vastaavissa kohdissa on sitten myös korkeat? Olisiko niin, että kun osallistujat maksavat matkastaan/leiristään niin se tuo rahaa sisään osallistumismaksuina ja vastaavasti kuluttaa sitten mm matka- ja majoituskuluina. Kuluista voi olla tuossa yhtälössä vaikea säästää, kun kukaan tuskin maksaa matkasta/leiristä tai muusta sellaisesta mitä ei järjestetä.

      Väitteistä päätellen kannattaisi myös varmaan käydä tutustumassa hieman toimintaan paremmin, jos homma mielestänne pyörii "5 kuukautta" vuodessa. Todellisuudessa asia menee niin että syksyllä ja talvella tehdään se suurin työ, jotta kesällä voitaisiin pelata.

      Ja ihan faktatietona niin millään SAJL:n tehtävällä (ei edes puheenjohtajan) ei saa kutsua Super Bowliin. Maailmanliitolla kuulemma on otteluun muutaman lipun kiintiö, jonka käytön se määrää myös itse. SAJL ei myöskään maksa noita kansainvälisten järjestöjen edustajien matkoja ja kuluja edelleenkään, vaikka täällä virheellisesti niin halutaankin joka välissä väittää.

      • 10+9

        Heiheihei... Ei täällä saa puhua totuutta. Täällä pitää heittää katkeraa panettelua!


      • häh69

        ja pointti oli se että ne hoitaa ja maksaa ihan ite matkat ja liput sinne suber bowliin. tai siis me lisenssin ottaaneet maksetaan.
        hemmetin höylääjä


    • 122r4325245
      • 10+11

        Ilmeisesti et ole itse vielä päässyt ala-asteelta kun et osaa kirjoittaa kunnolla.


      • 12+12

        Ihan hyvä toi on! Tee itse parempi ja postaa tänne ;)


    • -_-

      eikö liigan otteluohjelma pitänyt julkaista viikonloppuna?!?!?!?!

      • 1+16

        Viikonloppuna pidetyn liigapalaverin jälkeen.


      • 10+12

        Kunhan Roosters ensin selvittää Urho-tv:n kanssa mitkä päivät niille sopii ja saa parhaan näkyvyyden niin muut saa sitten tapella loppuvuoroista.


      • 13+11
        10+12 kirjoitti:

        Kunhan Roosters ensin selvittää Urho-tv:n kanssa mitkä päivät niille sopii ja saa parhaan näkyvyyden niin muut saa sitten tapella loppuvuoroista.

        Toi "paras näkyvyys" edellyttäisi, että sillä olisi näkyvyyttä...


      • 10+10
        10+12 kirjoitti:

        Kunhan Roosters ensin selvittää Urho-tv:n kanssa mitkä päivät niille sopii ja saa parhaan näkyvyyden niin muut saa sitten tapella loppuvuoroista.

        Ääliö. Ensin täällä valitetaan, että ei oo näkyvyyttä, mutta sitte kuitenkin Roosters saa valita itelleen jotain, mitä ei oo olemassa... Mitä jos koittaisit kanavoida ton ilmeisesti omasta paskuudesta kumpuavan katkeruutes johonkin tuottavaan toimintaan.


    • Jefun seuraaja

      Liigan ja I-divisioonan otteuohjelmat julkaistaan kun kaikki seurat ovat saaneet jonkinlaisen vahvistuksen kenttävuoroistaan.

      Osalla paikkakunnista kun ei ole vielä mitään hajua kenttävuorojen myöntämisestä. Hakua ei ole kaikissa vielä edes aloitettu,johtuen eri paikkakuntien liikuntatoimista.

      Anyway viimeistään ensi viikon alussa ohjelmien pitäisi olla julki, sillä tänään on liittohallituksen kokous ja siellä käydään viime hetken muutokset läpi.

    • 234121

      Jännittää, minne Jyväskylän kaupunki tänä vuonna Jaguaarit sijoittaa pelaamaan.

    • huolestunut

      Saa nähdä mitä tapahtuu, kun kuullemma huhupuheiden mukaan on live-lähetyksien tuotantoyhtiö vaihtumassa porukasta joka on toteuttanut lähetykset alusta saakka netti-tv:n ajoista urho-lähetyksiin. Tulevana kesänä kameroiden takana kuin myös tuotantoautossa on lajin/sääntöjen suhteen aloittelijaporukka, jännä nähdä montako hienoa suoritusta menee ohi kun kuvaajat menevät playaction feikkeihin yms kikkapeleihin. Tuotantoyhtiö on tehnyt live-lähetyksiä, mutta moni on varmaan samaa mieltä että amerikkalainen jalkapallo on nopeudeltaan ja monimuotoisuudeltaan ihan omaa luokkaansa.

      Tässä on nyt ilmeisesti tätä paljon puhuttua SÄÄSTÖÄ jota täällä on tivattu? Kovalla työllä on kehitetty hommaa ja löydetty porukka joka toteuttaa varmalla laadulla ja hyvällä kuvauksella lähetykset, mutta nipistetään budjettia ja löydetään joku joka tekee halvemmalla, laadulla ei niin väliä. Saa nähdä, mielenkiinnolla kyllä odotan ensimmäistä lähetystä, sen jälkeen aletaan vaatimaan taas päitä pölkylle. Näkyvyys pysyy, mutta onko se hyvää näkyvyyttä...

      • 11+15

        Lopeta se kitinäs. Sä et varmasti kuitenkaan varmaan omien lisenssi ja seuramaksujes kautta ole ollut niitä rahottamassa. Tuskin olet ollut edes katsomossa kannustamassa mitään jengiä vaan runkkaat täälä netissä ja itket oelkästään suoli 24 palstalla kuinka maailma ei ole reilua! Niin kauan kun suomessa näkyvyys on mitä on ja pelkästään jollain urpo kanavalla niin ei tartte näkyä kuin ilmaiseksi netissä ja sen lähetyksen nyt pystyy tekeen ihan amatööri porukkakin.


      • gamegoeson

        Oletko tarjouskilpailun joku hävinnyt osapuoli, tai ehkäpä juuri se joka ne edelliskausien lähetykset on tuottanut?

        Selväähän se on että vituttaa kuin pientä oravaa jos häviää kisat, ensi vuonna sitten tiputat hintaa alemmas yrität uudelleen.


    • Sony

      Ei ne pelaajat vaahterassa,niin nopeita ole ettei niitä kameralla kiinni saa.

    • 9+19

      Ei ole nyt faktat ihan hallussa "huolestunut" nimimerkillä

      • 4+10

        koitin miettiä mihin faktoihin viittaat...vaihtuuko tuotantoyhtiö vai ei? hinnasta/säästöistä oltiin tuossa huolissaan ja loput oli arvailua...se säästö myös...eli onko uusi tuotantoyhtiö on edellistä kalliimpi? mikä yhtiö? ja mikä oli edellinen?

        eli mitä faktoja ei ole hallussa? valaisetko?

        yksi fakta mikä asiaan liittyy viime kaudelta on että ylen lähetys ei ollut yhtä hyvä kuin urhon. kohtuullinen mutta vähän omituista meininkiä. oletettavasti tuotantoyhtiö oli eri...melkein kaikki matsit katsoneena ja sen pohjalta.

        JOS taso laskisi niin kattomatta jää.


    • 2+15
      • 9+5

        MItes tästä vaihdoksesta ei ollut mitään uutisointia liiton sivuilla koskaan? Vai onko kyseessä "niin pieni ja mitätön" juttu, ettei siitä nyt ihan jokaiselle tarvitse kertoa. Ainakaan niille joukkueille jotka lystin rahoittavat. No, se vielä puuttuu että URHO menee nurin niin saadaankin sitten lisenssimaksuissa maksaa ilmaa. Näyttäisi tosi pro-yhdistelmältä tuo zoom urho. Nyt vaan odotellaan että kumpi menee ensin nurin.


      • 9+5
        9+5 kirjoitti:

        MItes tästä vaihdoksesta ei ollut mitään uutisointia liiton sivuilla koskaan? Vai onko kyseessä "niin pieni ja mitätön" juttu, ettei siitä nyt ihan jokaiselle tarvitse kertoa. Ainakaan niille joukkueille jotka lystin rahoittavat. No, se vielä puuttuu että URHO menee nurin niin saadaankin sitten lisenssimaksuissa maksaa ilmaa. Näyttäisi tosi pro-yhdistelmältä tuo zoom urho. Nyt vaan odotellaan että kumpi menee ensin nurin.

        Lisäyksenä vielä sen verran että kyseisen puljun liikevaihto on ollut viimeisellä ilmoitetulla tilikaudella noin 200.000 joten SAJLn maksama 40-50keur on 20-25% liikevaihdosta. Niinkuin tuossa aikaisemmin joku kirjoitti, niin varmasti on saatu halvalla ja mitä tuolta ex-sinkkujen jutusta luki, niin teknisiä ongelmia koko ajan. No saadaanpahan ihmiset pois kotia sinne stadikoille katsomaan peliä livenä kun ei tarvitse telkkarista katsella.


    • 18+19
      • 16+2

        "- Mikään ei toiminut, ja koko ajan oli teknisiä ongelmia. Tuntui, että tästä ei tule yhtään mitään. Se oli kuin uppoava laiva."

        Liitto ei sitten vissiin yhtään tutustunut puljuun ennen valintaa?


      • 3+0
        16+2 kirjoitti:

        "- Mikään ei toiminut, ja koko ajan oli teknisiä ongelmia. Tuntui, että tästä ei tule yhtään mitään. Se oli kuin uppoava laiva."

        Liitto ei sitten vissiin yhtään tutustunut puljuun ennen valintaa?

        voe viddu näitä ikuisia valittajia.
        pitääkö vääntää rautalangasta, lähetyksen tasolla ei ole mitään merkitystä, ihan sama vaikka näytettäis emmerdalea uusintana 3h, katsojia on tasan 50 jenkkifutaajaa.
        mutta nyt saadaan edes kerrottua sponsseille, et ollaan urhoteevees ja rahhoo tulee, ilman muuta halvin mahdollinen ja kuvataan vaikka chirroja matsin sijasta, niin saadaan näkyvyyttä.


    • zägädägä

      http://sajl.spreadshirt.fi/

      Näyttäisi olevan aika lailla vaahteraliiga ja maajoukkurepainotteisia paitoja. Eikun onhan siellä yks roosterssin piilomainoskin,,,löytääkö kukaan muu?! LOL

      • 2+7

        Valivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivalivali...


      • 3+4

        Pakko myöntää et on ruman näköistä kamaa. Toi jo vaatii osaamattomuutta ja huono tuuria et saa tollasen setin kasaan. Eiks liiton pitäis tehdä lajikamaa eikä liigakamaa. Eiks liiga hoida ite itteään? Missä divari ja seurakama on? Eiks kaikkea pitäis tuolta löytyy?


    • 26+

      Nyt ilman sarvia ja hampaita.
      Onko jenkkifutis oikea nimi lajille fanituotteissa?
      Löytyiskö parempaa

      • ounouvoe

        Miks helvetissä siellä pitää lukea jenkkifutis? Tai kendo. Tai Jääpalli. Tai Koris.


    • 14+7

      Valikoima on muutenkin aivan helvetin ruma. Eihän noita halua ostaa edes kannatuksen vuoks ku suunittelutyö on tota luokkaa. Samoin toi jenkkifutis teksti, yritetäänkö oikeen alleviivata "JUNTEILTA JUNTEILLE" imagoa? Taitaa tosin olla varsin paikkansa pitävää...

      • 18+6

        Älä osta. V1ttuako siinä iniset.


    • 14+19

      http://www.sajl.fi/?x167512=1140068

      Toivottavasti liiton edustaja maksaa oman matkansa omasta pussistaan samalla tapaa kuin muutkin eikä sitä oteta esimerkiksi (liitto = seurat) yhteisestä kassasta. Voisiko joku johonkin seurajoukkueen hallitukseen kuuluva tehdä tästä kyselyn liitolle ja selvittää asian. Meille pelaajille tätä tuskin kerrotaan muussa kuin korotettujen maksujen muodossa jollain aikavälillä.

      • 4+6

        Toivottavasti liitto maksaa noiden osallistujien matkan kans. Sais seurat vähä lisää mietittävää. Maksaaks noi kundit tosissaan ite ton reissun?


      • 9+1
        4+6 kirjoitti:

        Toivottavasti liitto maksaa noiden osallistujien matkan kans. Sais seurat vähä lisää mietittävää. Maksaaks noi kundit tosissaan ite ton reissun?

        EIkös se reilu viikon mittanen reissu maksanut jokaiselle valmentajalla vajaa pari tonnia. Kalliiksi on mennyt touhu, parilla tonnilla olis tehnyt jo omatoimisen A-luokan lomareissun jenkkeihin.


      • 14+15
        4+6 kirjoitti:

        Toivottavasti liitto maksaa noiden osallistujien matkan kans. Sais seurat vähä lisää mietittävää. Maksaaks noi kundit tosissaan ite ton reissun?

        Kuka sen sitte maksais?


      • 20+17
        14+15 kirjoitti:

        Kuka sen sitte maksais?

        No ainakin liiton porukan reissut maksaa jäsenseurat, jos sitä kysyit?


    • 13+7

      Nyt kun liitossa ollaan ulkoistettu NFL:n kirjoittaminen 2MV:lle, kausijulkaisun ja vaahteraennakoiden kirjoittaminen Griironille ja kuvien ottaminen touchdown.fi:lle ja maajoukkueiden valmentaminen muiden seurojen valmentajille, niin olisiko paikallaan miettiä myös liiton toimisto yms. toimintojen ulkoistaminen myös? Vai pitääkö jenkkiffutisharrastajien tosiaan tekohengittää neljän ihmisen organisaatiota vuodesta toiseen ja maksaa tästä lystistä n. 200.000e/v? Kertokaa nyt edes mitä nuo liitossa palkkaa nauttivat henkilöt tekee siellä ja mitkä heidän toimenkuvansa ovat?

      Liiton palkkaa nauttivat työntekijät:
      1) Matti Sorsa
      2) Heikki Halttunen
      3) Pia Jalomeri
      4) Tuomas Heikkinen

      • 12+18

        Ottamatta kantaa noihin maksuihin ja kustannuksiin, liiton toimiston faktat löytyi 2 sekunnin etsimisellä liiton sivuilta.

        http://www.sajl.fi/liitto_ja_seurat/liiton_toiminta/toimisto/

        Toimistolla on ovet auki 09.00-17.00 eli mene käymään ja juttelemaan. Varmasti kertovat mielellään lisää. Toinen vaihtoehto on perinteinen liittokokous, jossa voit ottaa asian esille laittamalla kokouskutsussa mainitulla tavalla etukäteen kysymyksen menemään. Oman seurasi edustaja saa tämän kutsun jos se et satu olemaan sinä.

        Olisitko muuten itse valmis ottamaan noita toimiston hommia tehtäväksesi, sanotaan nyt vaikka lisenssisotkujen selvittäminen tms.? Ihan vaan että saadaan vapaaehtoisia kartoitettua... Nimiä listaan vaan.


    • Lässytilää

      Aika selkeät toimenkuvat tuolla on.

      Mutta 13 7, mitä sinä teet jenkkifudiksen eteen, muuta kuin va-va-va-valitat kaikesta?

      • 2+8

        Hyvä hyvä, taputapu, löysit, pojot siitä sulle!!

        Kerroppas nyt sitten mitä esimerkiksi se toiminnanjohtaja sitten tekee liitossa, eli mikä sen toimenkuvan tehtäväkenttä on, sitähän tuolla kysyttiin eikä sitä että löytyykö tittelit netistä. Entäs liittosihteeri? Valmennuspäällikkö, ketä se valmentaa tai päälliköi muuta kun maailmanliigan joukkuetta? Senkö takia seurat maksavat maksuja että Tuoppi juoksee ympäri maailmaa valmentamassa kaikkia muita kuin suomalaisia? Roostersin ja sixtareitten treeneissä kävi muistaakseni viime talvena mutta onko käynyt esim jyväskylässä, joensuussa, porissa yms. vai vedetäänkö pelkästään pk-seudun joukkueet läpi. Onko käynyt edes sipoossa asti tai hyvinkäällä? Nyt valoja päälle siellä !!


    • Diipaduupa

      Kilometritehtaalle potkiminen lisää ainoastaan niiden duunia jotka jo nyt tekevät hommia vapaaehtoisina fudiksen eteen.

      Mutta, järkevämpää olis miettiä miten työntekijöistä saadaan vielä enemmän apuja jenkkifudiksen nousulle?

      • sajcaq

        aivan totta!

        eli jos sama 50.000 euroa olisi käytettävissä lisää, mikä nykyiseen nelikkoon menee niin millaiselle tyypille olisi tarvetta? siis supermyyntimarkkinointihenkilön lisäksi.

        Itse laittaisin roposet siihen että olisi osaava henkilö vetämässä klinikoita, coachaamassa valmentajia, tukemassa kaikin keinoin joukkueiden kehitystä jne. ei vaan taida tuollaista osaamista olla kovinkaan monella tässä maassa.


    • 13+2

      Eikö liiton sivuille tule enää telkkarimatsia jälkikatsottavaksi?

    • 1+1

      Näyttää liittokin hinnoittelevansa itsensä pihalle. Pitää muistaa että kyseessä on kuitenkin viikolla pelattavia pelejä ja pelit myös pelataan jossain Vantaan perukoilla. Ja jos jenkkifutiksen viikonloppupeleihin on vaikeata saada muita kuin lajiin vihkiytynytta porukkaa katsomoon, niin ainakaan viikolla pelattavat matsit eivät tähän lisähelpotusta ole tuomassa.

      10 / 5 euroa olisi noihin viikkopeleihin sopiva hinta.

      http://www.sajl.fi/?x118281=1279268

      • 17+19

        Hankala yhtälö ja erityisen hankala suoli24-maailmassa. Kisojen kulut pitäisi saada katettua. Jos liput ovat liian halvat, kuluja ei edes teoreettisesti voida kattaa, jos hintaa laitetaan reilusti, täällä inistään liian kalliista lipuista. Onneksi liitossa ei tarvitse huolehtia tämän palstan loputtomasta ja yksisilmäisestä valittamisesta.


      • 14+2
        17+19 kirjoitti:

        Hankala yhtälö ja erityisen hankala suoli24-maailmassa. Kisojen kulut pitäisi saada katettua. Jos liput ovat liian halvat, kuluja ei edes teoreettisesti voida kattaa, jos hintaa laitetaan reilusti, täällä inistään liian kalliista lipuista. Onneksi liitossa ei tarvitse huolehtia tämän palstan loputtomasta ja yksisilmäisestä valittamisesta.

        Jospa vaikka siellä liitossa koittasitte keskittyä sen yleisömäärän kasvattamiseen mielummin kun lippujen hinnan nostamiseen. Volyymilla saa saman tuoton kun mitä saa liiallisella rahastamisella, eikö? Volyymissa on myös se hyvä puoli että jatkossa se palvelee yksittäisiä seuroja myös kun saavat uusia katsojia myös omien kotimaisten sarjojen katsomoihin. Tämä vinkkinä myös Roostersin suuntaan.

        Kisat alkavat reilun kuukauden kuluttua. Kannattaisiko alkaa jo jotain tekemään sen mainostamisen suhteen. Liiton WWW- ja FB-sivuilla olevat tai lippupalveluiden sivuilla mainostamalla ei tuoda ulkopuolista porukkaa katsomoihin, vaan ainoastaan jo lajin parissa olevat jotka sivuille satunnaisesti osaavat eksyä ilman mainostamistakin.

        Kuinka moni satunnaissurffailija osaa vahingossa kirjoittaa hakusanat sajl tai wwc2013 koneensa ja läytää kisojen sivuille? Onneksi liitossa ei tarvitse keskittyä markkinointiin vaan se on ulkoistettu seuroille muun muassa pyytämällä laittamaan kisabannereita sivuillensa. Muutenhan te olisitte saaneet lajin tapettua jo monta vuotta sitten.

        Turha ihmetellä jos kärkiotteluissa on esimerkiksi kahden Helsinkiläisseuran EFL tai VL-matseissa 400 katsojaa jos homma on sitten vähän sinnepäin.


      • 8+16
        14+2 kirjoitti:

        Jospa vaikka siellä liitossa koittasitte keskittyä sen yleisömäärän kasvattamiseen mielummin kun lippujen hinnan nostamiseen. Volyymilla saa saman tuoton kun mitä saa liiallisella rahastamisella, eikö? Volyymissa on myös se hyvä puoli että jatkossa se palvelee yksittäisiä seuroja myös kun saavat uusia katsojia myös omien kotimaisten sarjojen katsomoihin. Tämä vinkkinä myös Roostersin suuntaan.

        Kisat alkavat reilun kuukauden kuluttua. Kannattaisiko alkaa jo jotain tekemään sen mainostamisen suhteen. Liiton WWW- ja FB-sivuilla olevat tai lippupalveluiden sivuilla mainostamalla ei tuoda ulkopuolista porukkaa katsomoihin, vaan ainoastaan jo lajin parissa olevat jotka sivuille satunnaisesti osaavat eksyä ilman mainostamistakin.

        Kuinka moni satunnaissurffailija osaa vahingossa kirjoittaa hakusanat sajl tai wwc2013 koneensa ja läytää kisojen sivuille? Onneksi liitossa ei tarvitse keskittyä markkinointiin vaan se on ulkoistettu seuroille muun muassa pyytämällä laittamaan kisabannereita sivuillensa. Muutenhan te olisitte saaneet lajin tapettua jo monta vuotta sitten.

        Turha ihmetellä jos kärkiotteluissa on esimerkiksi kahden Helsinkiläisseuran EFL tai VL-matseissa 400 katsojaa jos homma on sitten vähän sinnepäin.

        Mä en usko, että siellä liitossa lueskellaan hirveesti tän palstan junttien markkinointiasiantuntemusta. Mutta jatka ihmeessä, tää on ainakin viihdyttävää!


    • 3+3

      Ai, UrpoTV kuvaa jotain matseja? Onks se ns. kanava enää edes hengissä? Luulin et se kuoli kokonaan talvella. Maksetaaks siitä sonnasta jotain?
      Miks netissä ei näy mitään jos siitä jengi maksaa kipeeks ittsensä? Onks liitto tehny jotain lajimainoksia, lajidemoa tai mitään lajiin liittyvää promomatskuu? EI oo näkynyt ja satoja tonneja fyrkkaa on palanu vuosikausia. Kenen kavereita tuolla Urpolla on töissä?

      Mites kesän MM-kisat? Tuleeks ne telkus? Mitäs niistä saadaan aikaiseks?

      • 15+13

        Ei liiton tartte tehdä promoja kun ilmaset mediat gridiron ja touchdown hoitaa ulkopuolisen näkyvyyden ja sitten kymmenkunta harrastekuvaajaa käy kuvaamassa pelit.....


    • 10+8

      http://www.sajl.fi/?x118281=1283317

      "Fanita Suomea, voita SAJL -vapaakortit!

      Illinois Wesleyan Titans vs Suomen miesten maajoukkue -ottelussa paras faniryhmä palkitaan kahdella SAJL -vapaakortilla.

      Tunnusta siis väriä, pukeudu värikkäästi, tee hieno kannustusbanderolli ja voita 2 kpl SAJL -vapaakortteja, joilla pääsee katsomaan kaikkia SAJL:n alaisia otteluita (poislukien maaottelut ja Vaahteramalja) ilmaiseksi.

      Ottelu pelataan Sonera Stadiumilla sunnuntaina 2.6. klo 16.00 alkaen."

      Jaa että oikein banderollikisa. Varmasti saamme nähdä lisäksi taas Halttusen isännöimän puoliaika fieldgoal-skaban ja rumpuryhmän. Voi sitä häpeän määrää jos ne jotain sellaista sinne ujuttavat. No, onneksi istun lämpimässä stadionin baarissa kylmällä huurteisella silloin niin ei tarvitse myötähävetä sitäkään.

      Milläs oikeudella liitto muuten jakelee kortteja seurajoukkueiden matseihin ja niiltä se on sitten lipputuloista pois. Ja taas MJ ja maljamatseihin niillä ei pääse mistä lipputulot tulee liitolle?

      Ja ennen kun kukaan kerkee virittelemään mitään "vitun köyhä mee muualle valittamaan" niin voin kertoa että rahaa on niin että ranteita pakottaa, itsellä ei jää siitä kiinni. On vaan aika mielenkiintoinen politiikka liitolla taas että toisten rahaa voidaan jakaa pois.

      • Oihjavoih

        Seurojen antamalla mandaatilla "Liitto" niitä kortteja jakelee. Lähtisit joskus edustamaan sitä omaa seuraasi niin tietäisit edes vähän missä mennään.


    • 13+17

      No tuleeko sitä Roosters - Wolverines matsia nettiin liiton saitille vai eikö tule. Mistä minäkin oikein maksan jos ei saa edes palvelua? Maksan seuralle muodessa sievät summat, että ne voi maksaa liitolle, että liitto voi maksaa urholle, mutta mitään ei saa vastineeksi. Helvetin hienoa. Jos satun olemaan itse pelipäivänä pelaamassa tai katsomassa muuta peliä niin ei sitten tarvitse katsella telkkarista peliä tai jälkituotteena netistä. Voi nyt helvetti ihan aikuisten oikeasti?!?! Viime vuonna sentään parin päivän viiveella tuli pelit näkyville.......................................................

      • 10+4
        11+8 kirjoitti:

        http://www.iltasanomat.fi/muutlajit/art-1288568753371.html

        Eli tämäkin homma on sitten ulkoistettu ja tällä kertaa Ilta-Sanomille. Liitossa ei taida olla kohta enää mitään hommia mikä ei olisi ulkoistettu niin voidaan varmaan ulkoistaa ne työntekijät sieltä myös kilometritehtaalle? Ja mitä tuohon Ilta-Sanomien clippiin tulee niin viime vuonnahan tuo tuli myös ja sekin seuraavana päivänä heti lehteen ja lisäksi koko matsi liiton sivuille. Tuossahan on vaan pari hassua downia eri kuvakulmista. Aika huono? Itseäni kiinnostaisi kanssa se koko peli. www.youtube.com/user/SAJLJenkkifutis


      • 4+4
        11+8 kirjoitti:

        http://www.iltasanomat.fi/muutlajit/art-1288568753371.html

        tuossa oli että kooste julkaistaan pelien jälkeen joko sunnuntai iltana tai maanantai aamuna...eka peli pelattiin 19.5. ja video on julkaistu 27.5. eli julkaisu viikosta ei näköjään anneta takuuta...oli aika sekava kooste. en tosta oikein pysty sanomaan että miten peli eteni


      • 15+2
        10+4 kirjoitti:

        Eli tämäkin homma on sitten ulkoistettu ja tällä kertaa Ilta-Sanomille. Liitossa ei taida olla kohta enää mitään hommia mikä ei olisi ulkoistettu niin voidaan varmaan ulkoistaa ne työntekijät sieltä myös kilometritehtaalle? Ja mitä tuohon Ilta-Sanomien clippiin tulee niin viime vuonnahan tuo tuli myös ja sekin seuraavana päivänä heti lehteen ja lisäksi koko matsi liiton sivuille. Tuossahan on vaan pari hassua downia eri kuvakulmista. Aika huono? Itseäni kiinnostaisi kanssa se koko peli. www.youtube.com/user/SAJLJenkkifutis

        Ulkoistahan ittes maasta. Tai maapallolta.


    • 18+17
    • 11+11

      touchdown oli kuulemma käynyt turussa kuvaamassa koko pelin ja ainakin osalle divarijengeistä linkittänyt clipit hyvälaatusena hd kuvana. miksi liitto ei tee yhteis työtä näiden kanssa ja sano että menee vaikka kuvaamaan jonkun pelin niin sen voi sitten pistää näkyville sivuille jos kerran urpo tvn kanssa ei saa mitään aikaiseksi? luulisi että se jos mikä olisi palvelua?

      • Fittanokcso

        Mikset fittan osta lippua ja mene paikanpäälle katsomaan?


      • 20+7
        Fittanokcso kirjoitti:

        Mikset fittan osta lippua ja mene paikanpäälle katsomaan?

        Oletko miettinyt esimerkiksi sellaista force majeaur tapausta että siitä lipun ostamisesta ei ole mitään iloa jos pelaa itse samaan aikaan toisella paikkakunnalla?


      • 1770101

        Ei onnistu. Liitto on tehnyt sopparin URHOn kanssa jossa kaikki ja ainoat oikeuet kuvata ottelu on URHOlla.

        Mielenkiintoinen sopimus sinäänsä että kuulemma kattaa myös kaikki ne vaahteraliigaottelut joita ei edes urholle kuvata. Varmasti ollut tosi PRO liiton puolelta laatimassa sopimusta?

        Lisäksi vaikka saisikin kuvata, niin liitolla ja touchownin omistajilla on kuulemma jotain eripuraa keskenään kun liitto on luvatta ottanut kuvia käyttöön erilaisiin mainoksiin ja julkaisuihin luvatta.


      • 10+20
        1770101 kirjoitti:

        Ei onnistu. Liitto on tehnyt sopparin URHOn kanssa jossa kaikki ja ainoat oikeuet kuvata ottelu on URHOlla.

        Mielenkiintoinen sopimus sinäänsä että kuulemma kattaa myös kaikki ne vaahteraliigaottelut joita ei edes urholle kuvata. Varmasti ollut tosi PRO liiton puolelta laatimassa sopimusta?

        Lisäksi vaikka saisikin kuvata, niin liitolla ja touchownin omistajilla on kuulemma jotain eripuraa keskenään kun liitto on luvatta ottanut kuvia käyttöön erilaisiin mainoksiin ja julkaisuihin luvatta.

        onhan tää trollausta...onhan?


      • nöfnöf
        1770101 kirjoitti:

        Ei onnistu. Liitto on tehnyt sopparin URHOn kanssa jossa kaikki ja ainoat oikeuet kuvata ottelu on URHOlla.

        Mielenkiintoinen sopimus sinäänsä että kuulemma kattaa myös kaikki ne vaahteraliigaottelut joita ei edes urholle kuvata. Varmasti ollut tosi PRO liiton puolelta laatimassa sopimusta?

        Lisäksi vaikka saisikin kuvata, niin liitolla ja touchownin omistajilla on kuulemma jotain eripuraa keskenään kun liitto on luvatta ottanut kuvia käyttöön erilaisiin mainoksiin ja julkaisuihin luvatta.

        Taitaa eripuraa olla, mutta toisinpäin...


      • 8+5
        nöfnöf kirjoitti:

        Taitaa eripuraa olla, mutta toisinpäin...

        Eli touchdown on nyysinyt kuvia liiton sivuilta. Mielenkiintoista. Toivottavasti liitto on nostanut oikeus jutun siitä.


      • 1+18

      • 4+14
        1+18 kirjoitti:

        http://www.turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3402

        No hakkaa kyllä iltasanomien version 100-0

        Aivan loistava video, hyvä trojans!!!


      • 7+9
        1+18 kirjoitti:

        http://www.turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3402

        No hakkaa kyllä iltasanomien version 100-0

        Toi oli kunnon kooste. iltasanomien klippi on sekoilua.

        kuka ton istv videon on oikein kasaan räpeltänyt? ei kai siitä ole ainakaan kennellekkään maksettu?


      • 6+1

      • 18+7
        1+18 kirjoitti:

        http://www.turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3402

        No hakkaa kyllä iltasanomien version 100-0

        nykäskylä on julkaissut indiansmatsinsa tubessa ja sivuillansa.

        taitaa olla scout video mutta just noin voisi kaikki muutkin matsinsa pistää tubeen. ei o vaikeeta...vai rikotaanko täs jotain urposoppareita?


      • 3+5

        Ihme puuhasteluu tää liiton pelleily median kanssa. Hirveet kustannutkset seuroilla ja sit mitään ei näy missään eikä mitään saisi tehdä? Mitä vitun pelleilyä tämä on. Kuka saatanan mulkku näit soppareit veivaa ja mistä on mandaattinsa mahtanut saada? Ei meidän seuralta ainakaan ku ei ole ikinä moisesta koskaan kysytty lupaa. En oo kuullu et ois keltään muultakaan koskaan lupia kysytty.

        Toi Touchdown:n tekeminen on aika pro tasolla. Liiton jolle on suotu jonkin verran varoja hommin niin ei saa aikaiseksi mitään vitun järkevää dataa medialle.

        Onko liitolla edes alustaa millä seurat vois pelimedioita toisilleen välittää? No ei taida olla. Millä vitun vuosikymmenellä nää urpot elää? Ei muut ku kamat tuubiin. HD tasoisena tietty. Fuck the urp tv! Urpo tv vois vittu hävitä maan päältä tuhoomasta tätä lajia. Lisää fyrkkaa näille Touchdown.fi, Gridirion, 2MV jne porukoille. Sama toivoisin et löytyis lisää ammattimaisia jenkkifudiksen kuvaajia ku niitä ei vaan ole. Touchdownin jengi taitaa tehdä sitä iha omalla rahalla.

        Vittu hei - nyt herätys liitto.


    • 2+3

      Tuskin liitolle annettu oikeuksia myydä seurojen ipr-omaisuutta eteenpäin omanaan ja vieläpä rahastaa siitä seuroja. Liitolle ei tällaista mandaattia ole annettu. Seurat omistaa oman pelinsä ipr.t ei liitto. Tällaista sopimusta ei ole olemassakaan. Liitto on anastanut seurojen ipr oikeudet ja myynyt ne oikeudetta eteenpäin. Aikamoinen petos tehty.

      • 3+18

        Se on aina yhtä koomista kun peruskoulupohjalta esitetään pikkujuristia.


      • 1+20
        3+18 kirjoitti:

        Se on aina yhtä koomista kun peruskoulupohjalta esitetään pikkujuristia.

        Minun mielestäni taas huomattavasti koomisempaa on se, että pikkujuristien tietotaso on peruskoululuokkaa.


      • 20+10
        1+20 kirjoitti:

        Minun mielestäni taas huomattavasti koomisempaa on se, että pikkujuristien tietotaso on peruskoululuokkaa.

        Kuten tosta yllä olevasta ipr-lässytyksestä nähdään, se on ihan sama asia.


    • 15+65

      Nii ja pikkujuristit o liiton hommis. Ei ihme et menee reisille.

    • 8+13

      kieroksen 2 tv-tuotanto oli samaa tasoa ku eka eli liian kaukaa kuvattua.
      ja istv kooste myös omituista huttua taas.
      hermot menee ku kuvaajat menee handoff feikkeihin(ja laittaa sen koosteeseen asti).
      taitaa olla sabluuna siinä sitten koko kesä.

      ensi su raiders tv matsi itävallasta ja syssymmällä gamepass. siinä on parempi sabluuna.

      • 000+1234

        Raiders peli näkyy täältä: http://www.raiderstv.at/
        Vastustaja Broncosilla pelaa Oulun Aappo Saloranta?Jos pelaa, niin mielenkiintoista nähdä miten mies tuolla pärjää.


      • pesikurse
        000+1234 kirjoitti:

        Raiders peli näkyy täältä: http://www.raiderstv.at/
        Vastustaja Broncosilla pelaa Oulun Aappo Saloranta?Jos pelaa, niin mielenkiintoista nähdä miten mies tuolla pärjää.

        * Crocojen Aappo Saloranta


    • Kbkkyky

      Tuollakin rahalla oltais voitu tukea junnuvalmennusta jollain tavalla tai muuta järkevää toimintaa.. Syksyllä voitais päättää vaikka niin että kotijoukkue kuvaa matsit sovitulla tavalla kahdella kameralla ja videot sovitussa paikassa sovittuun aikaan kaikkien katsottavana. Se riittää.

      • 12+3

        Ootko sä nähnyt tasoa mitä Vaahteraliiga joukkueet kuvaa?! Ihan kauheeta paskaa... Tolppia keskellä kuvaa, kuvaajat ihan pihalla, zoomilla leikkimistä...


      • 5+8
        12+3 kirjoitti:

        Ootko sä nähnyt tasoa mitä Vaahteraliiga joukkueet kuvaa?! Ihan kauheeta paskaa... Tolppia keskellä kuvaa, kuvaajat ihan pihalla, zoomilla leikkimistä...

        www.youtube.com/watch?v=BNa2hocJwnE
        http://www.youtube.com/watch?v=Trxfwq2qPc0

        Ihan tarpeeksi hyvälaatuista ilmaiseksi? Ja sitäpaitsi ne mitä VL-jengit ja ykkönen nykyisin kuvaa on scouttinauhoja, Niissä ei pidäkään näkyä mitään siistejä juttuja. Kyllä jengeistä osaamista löytyy, kriteerit asettaa rajoitukset kuvaamiselle mitä siellä pitää/saa kuvata.


      • 12+3
        5+8 kirjoitti:

        www.youtube.com/watch?v=BNa2hocJwnE
        http://www.youtube.com/watch?v=Trxfwq2qPc0

        Ihan tarpeeksi hyvälaatuista ilmaiseksi? Ja sitäpaitsi ne mitä VL-jengit ja ykkönen nykyisin kuvaa on scouttinauhoja, Niissä ei pidäkään näkyä mitään siistejä juttuja. Kyllä jengeistä osaamista löytyy, kriteerit asettaa rajoitukset kuvaamiselle mitä siellä pitää/saa kuvata.

        Trojans:
        - Parempi näistä
        - Ihan ok, tosin ihme leikkauksia ja hidastuksia, heitot huonosti mukana mutta sitähän ei saa kuin kaukaa tai pitäis olla vähintää kaksi kameraa.
        - Mutta ei tuosta oikein pelin kulkua ymmärrä kokonaisuudessaan.

        Sun City:

        En tuollaista jaksaisi katsoa ellen itse olisi ollut kentällä tai scouttaamiseen mutta siihen tuo on tosi huono (mm. liian alhaalta).


      • Löi höh
        12+3 kirjoitti:

        Ootko sä nähnyt tasoa mitä Vaahteraliiga joukkueet kuvaa?! Ihan kauheeta paskaa... Tolppia keskellä kuvaa, kuvaajat ihan pihalla, zoomilla leikkimistä...

        Siihen voidaan jatkossa kehittää säännöt, eikö? Liigakriteereihin lisänä, jos useammassa ottelussa vikaa/ huonoa nauhaa niin -2 pistettä.

        Nyt maksetaan Urholle älytön summa, kun paljon pienemmällä rahalla saadaan olosuhteet joilla saadaan järkevää kuvaa, eli päästään riittävän korkealle ja lähelle. Ja zoomaaminen kielletään kokonaan.

        Ei näkyisi livenä, josta jengit hyötyy sitä kautta että pari maksavaa katsojaa ehkä lisää, mutta jos löytyy tietystä paikasta vuorokauden sisään niin riittäisi. Ja tuohan olisi yksi paikka jossa sponsoreille voisi tarjota näkyvyyttä, katsojia moninkertaisesti verrattuna paikanpäälle saapuneisiin.


      • 10+10
        12+3 kirjoitti:

        Trojans:
        - Parempi näistä
        - Ihan ok, tosin ihme leikkauksia ja hidastuksia, heitot huonosti mukana mutta sitähän ei saa kuin kaukaa tai pitäis olla vähintää kaksi kameraa.
        - Mutta ei tuosta oikein pelin kulkua ymmärrä kokonaisuudessaan.

        Sun City:

        En tuollaista jaksaisi katsoa ellen itse olisi ollut kentällä tai scouttaamiseen mutta siihen tuo on tosi huono (mm. liian alhaalta).

        Tohon Trojansin videoon vielä sen verran, että sen on kuvannut Touchdownin väki.


    • Entinen toimitsija

      Yllättävän paljon ihan järjellistä pohdintaa täällä, kait tähänkin ketjuun pian niitä torvia löytyy.
      Asiaan, on huomattava muutama pikku seikka, scouttausnauhojen ei tarvitse/pidä palvella tavallista katsojaa, niissä pitää näkyä asioita jotka eivät tavallista peliä seuraavaa edes kiinnosta. Itse niitä joskus katsoneena ärsytti suuresti nämä zoomailut ja liian nopeat liikkeet pallon perässä sekä ehdottomasti ärsyttävintä oli aivan liian suppeat kuvakulmat.
      Ongelmana on myös liian alhaalta kuvaaminen, ikävä kyllä monellakaan kentällä ilman erikoista panostusta ei asialle voida mitään!
      Parastahan valmentajille olisi jos molemmissa päissä olisi ylhäällä kamera jossa riittäisi syvyyttä kokokentälle!
      Tavallisen katsojan kannalta on taasen on huomioitava se että tilanteet näkyvät hienosti ja läheltä! En usko peruskatsojan jaksavan katsoa kunnon scottinauhaa alusta loppuun.
      On myös huomioitava mihin tarkoitukseen seurojen tekemät nauhat ovat, onko ne parhaita paloja vai kerrontaa pelin kulusta, tämä on se kysymys jota leikkaajien tulee pohtia kun koostavat nauhaa.
      Mielestäni on hienoa, että laji on saatu valtakunnan tv-verkkoon, ikävää on se että se on maksullisella kanavalla, jota harvat edes katsovat. Parasta olisi jos laji saataisiin maksuttomalle kanavalle, ja näin ollen saataisiin kanavasurffailijoista mahdollisesti uusia lajista kiinnostuneita katsojia.
      Raha-asioihin en ota muuta kantaa kuin sen jonka tiedän, seurat vetävät aivan naurettavan pienillä budejteilla ja talkoohommilla kaudet läpi, sinne siis on turha osoittaa mitään vaateita, jollei niitä ole itse valmis tekemään tai kustantamaan! Liiton budjettikaan ei kovin suuri ole, ei siellä ihan älyttömiin asioihin rahoja kait mällätä! Ainoa järkevä säästökohde olisi alueellistaa liitton konttori johonkin pienelle paikkakunnalle, näin säästettäisiin vuokra kuluissa merkittävästi :D

    • 7+17

      Eilen vielä liiton sivuilla oli merkitty Wolverines/69ers peli merkitty alkavaksi 16:00 ja sen mukaan sitten ostin paluulipun junaan 20:00. Nyt huomasin Wolverinesin FB-sivuilta että siellä alkamisaikana lukee 18:00 ja liiton sivuille se oli kanssa vaivihkaa vaihdettu. Olisiko nyt millään tapaa liikaa pyydetty jos kerran vaahteraliigan seurat maksavat ihan tolkuttomia summia liitollepäin vuositasolla että saisivat edes otteluiden alkamisajat oikein merkittyä? Tuostakin olisi tietty ollut hyvä mainita liiton etusivuilla että siellä on ollut virhe, mutta vissiin ihan turha mitään palvelua odottaa?

      Ja ennen kuin kukaan roostersin punaälykääpiö tulee kommentoimaan mitään "osta uusi lippu" köyhä tms. niin haistakaa vittu ja rillatkaa keskenänne siellä picnic-katsomosanne.

      • 13+4

        Osta uus lippu, köyhä!!

        Kun katsoo wolvojen tiedotusta, en kyllä pidä mahdottomana, että vika on siellä päässä. Wolvojen kotisivuilla kerrotaan, että sivut ovat väliaikaisesti uudessa osoitteessa. Tätä osoitetta ei ole viitsitty edes laittaa linkkinä, vaan se on tekstinä, joka pitää itse kopioida osoitekenttään. Väliaikaiset sivut kertovat tuoreimpana tapahtumana Roosters-Wolverines-matsista.

        Seuran tiedotus on yksinkertaisesti liigan huonointa isolla marginaalilla.


    • 3+4

      Kannattaakin katso klo 14:00 alkava Wol Ii - Steelers matsi mielummin kuin puskahemmot - Wolvot.

      • 14+2+

        Wolverines

        Poissa:
        Matti Vaininen
        Cedric Johnson
        Anssi Saari
        Jere Kalla
        Ardo Aasmaa
        Kamran Osman
        Jon Catani
        Ari Päivärinta
        Jussi Allonen
        Toni Lindholm

        Epävarmat:
        Janne Kalpio
        Sebastien Sagne
        Teemu Pietiläinen
        Tomi Pennanen


    • 5+9
      • tyhmyysvituttaa

        Mitä vittua sä urpo höriset. Vaikka yleisesti tiedetään että SAJL=seurat, niin mistä asti seurat olis joutuneet laittamaan ne tilastot liiton sivuille. Kaikki lukutaitoiset osasi seurata matsin tilastoja siitä livetilastoinnin linkistä jonka kautta matsia pystyi ihan oikeasti seuraamaan liveä. Toisin kuin useammassakin tämän kauden matsissa jossa jälikäsittelytiimit on tehneet töitä perse hiessä.


      • 12+1
        tyhmyysvituttaa kirjoitti:

        Mitä vittua sä urpo höriset. Vaikka yleisesti tiedetään että SAJL=seurat, niin mistä asti seurat olis joutuneet laittamaan ne tilastot liiton sivuille. Kaikki lukutaitoiset osasi seurata matsin tilastoja siitä livetilastoinnin linkistä jonka kautta matsia pystyi ihan oikeasti seuraamaan liveä. Toisin kuin useammassakin tämän kauden matsissa jossa jälikäsittelytiimit on tehneet töitä perse hiessä.

        No eipä siellä ole Roostersin otteluennakkoakaan. Onko punanuttujen ainoa kirjoitustaitoinen, Olli Jussila, kesälomalla kun ei näy ennakoa? Laskutaitoisia tuntuukin sitten olevan enemmän ainakin lippuhinnoista päätellen. Ja kyllä, itselle riittää varsin hyvin livetilastointi tältä päivältä, sillä en meinannut maksaa ryöstöhintaista 15-20e lippuhintaa. Liiton hallituksen jäsenet sopivat keskenään että vitosella pääsee toistensa peleihin sisään mutta miksi tätä etua ei ole tehty kaikillle samalla tavalla että esim. Sixtareitten kausarilla vitosella roon peleihin? Ja toistepäin? Vissiin punanen on muotiväri? Edelliseltä kirjoittajalta kysyisin että pitäisikö kaikkien liiton virallisilla sivuilla käyvien likioiden surffailla kaikki linkit läpi etä löytää tilastot mistä milloinkin...eikös ne olisi parempi pitää tuolla samassa paikassa?


      • 5+10
        12+1 kirjoitti:

        No eipä siellä ole Roostersin otteluennakkoakaan. Onko punanuttujen ainoa kirjoitustaitoinen, Olli Jussila, kesälomalla kun ei näy ennakoa? Laskutaitoisia tuntuukin sitten olevan enemmän ainakin lippuhinnoista päätellen. Ja kyllä, itselle riittää varsin hyvin livetilastointi tältä päivältä, sillä en meinannut maksaa ryöstöhintaista 15-20e lippuhintaa. Liiton hallituksen jäsenet sopivat keskenään että vitosella pääsee toistensa peleihin sisään mutta miksi tätä etua ei ole tehty kaikillle samalla tavalla että esim. Sixtareitten kausarilla vitosella roon peleihin? Ja toistepäin? Vissiin punanen on muotiväri? Edelliseltä kirjoittajalta kysyisin että pitäisikö kaikkien liiton virallisilla sivuilla käyvien likioiden surffailla kaikki linkit läpi etä löytää tilastot mistä milloinkin...eikös ne olisi parempi pitää tuolla samassa paikassa?

        Eikös noi ennakot oo liiton henkilöstön tekemiä...?


    • sokeepaskaaaassa
      • sokeapaska

        Ei kiinnosta roosterssin sivut, liiton sivuilla pitää löytyä kunon viralliset sivut. Onko niin että liiton toimi henkilöt ei saa kirjotettua ennakoita edes vaikka saavat siitä palkkaa tai kopsattua sajl sivuille? -> kekää sellasille !


      • tarkkailija
        sokeapaska kirjoitti:

        Ei kiinnosta roosterssin sivut, liiton sivuilla pitää löytyä kunon viralliset sivut. Onko niin että liiton toimi henkilöt ei saa kirjotettua ennakoita edes vaikka saavat siitä palkkaa tai kopsattua sajl sivuille? -> kekää sellasille !

        Sinusta ei ainakaan tulisi kunon liiton toimi henkilöä kun eit saa kirjotettua edes yhtä lyhyttä vttuilukommenttia kieliopillisesti oikein. Tai no jos tuo nimimerkkisi on tosellinen -sokeapaska - niin se selittää kaiken.


      • 1+2
        tarkkailija kirjoitti:

        Sinusta ei ainakaan tulisi kunon liiton toimi henkilöä kun eit saa kirjotettua edes yhtä lyhyttä vttuilukommenttia kieliopillisesti oikein. Tai no jos tuo nimimerkkisi on tosellinen -sokeapaska - niin se selittää kaiken.

        Eikös se juuri ole kriteerinä että pääsee liittoon töihin että pitää olla helposti jymäytettävissä niin saa noronen vedellä sillä kakkosnelosella hanuriin, lisäksi etua on jos ei osaa kirjottaa eikä lukea? Ainakin kun nykyisiä katselee niin sillä perusteella on valittuja


    • 17+13

      http://www.sajl.fi/?x118281=1446170

      " Naisten MM-kisat

      Todettiin kisojen saaneen paljon positiivista palautetta osallistujilta, medialta ja katsojilta. Kisat saivat runsaasti julkisuutta ja otteluiden kokonaiskatsojamääräksi tuli 3.685 katsojaa ja kisojen lipunmyyntitavoite ylitettiin reilusti. Kisojen lopullinen tilinpäätös valmistuu vasta myöhemmin, mutta alustavasti kisat näyttävät onnistuneen myös taloudellisesti."

      9 matsia ja 3685 katsojaa, eli 409 katsojaa / matsi. Ja liitto ilmoittaa että lipunmyyntitavoite ylitettiin reilusti? Mikähän se alkuperäinen tavoite sitten oli?

      Taisi olla ainakin puolet per ottelu toisten joukkueiden tai ilmaistyöntekijöitä vapaapassilla katsomossa istumassa, joten todellinen maksaneiden katsojien määrä kiinnostaisi, ei järjestysmiesten, siivoojien tai kahvinkeittäjien yhteismäärä. Mutta veikkaampa että tähän ei anneta minkäänlaista vastausta.

      Siis silleen niinq oikeesti. Liitossa kilistellään jo 400 katsojan keskiarvosta MM-kisoissa??

      Toinen asia mikä ihmetyttää että samassa liiton tiedotteessa kerrotaan liiton olevan suljettuna 15.7.-2.8. Onko nyt todellakin silleen että kaikki neljä palkallista työntekijää on samaan aikaan lomalla, kesken kiireisimmän pelikauden? Lomia ei esimerkiksi pysty porrastamaan tai jaksottamaan MM-kisoihin, juhannukseen tai muuhun sellaiseen paikkaan missä olisi tyhjää tilaa?

      Jos yritysmaailmassa pistettäisi firma kiinni kesken sesonkiajan ja kaikille kesäloma, niinolisi firma nopeasti nurin. Kaivarin jäätelökioskin ikkunaan lappu. "Olemme kesälomalla 15.7.-2.8. Kiireellisissä jäätelönsyöntiin liittyvissä asioissa pyydämme kääntymään lähikaupan puoleen?"

      • 13+81

        Niin, olihan noissa kisoissa sellaisiakin yleisömagneetteja kuin Ruotsi-Espanja, Ruotsi-Saksa, USA-Ruotsi, USA-Saksa... Käypäs katsomassa paljonko lätkän MM-kisoissa on väkeä katsomassa jotain Slovenia-Valkovenäjä-matsia, niin turha hirveesti tulla inisemään naisten jenkkifudiksen MM-kisojen katsojakeskiarvosta. Tosiasiassa noissa kisoissa ei kotiyleisöä kiinnostavia matseja ollut kuin Suomen ottelut ja sitten finaalipäivän mitaliottelut. Kun näillä otteluilla saadaan noinkin hyvä keskiarvo, niin hyvinhän se meni.

        Samalla saatiin muuten jenkkifudikselle enemmän julkisuutta kuin Vaahteraliiga on saanut kymmenessä vuodessa. Mutta valita sinä rauhassa, karavaani kulkee.


      • 10+18
        13+81 kirjoitti:

        Niin, olihan noissa kisoissa sellaisiakin yleisömagneetteja kuin Ruotsi-Espanja, Ruotsi-Saksa, USA-Ruotsi, USA-Saksa... Käypäs katsomassa paljonko lätkän MM-kisoissa on väkeä katsomassa jotain Slovenia-Valkovenäjä-matsia, niin turha hirveesti tulla inisemään naisten jenkkifudiksen MM-kisojen katsojakeskiarvosta. Tosiasiassa noissa kisoissa ei kotiyleisöä kiinnostavia matseja ollut kuin Suomen ottelut ja sitten finaalipäivän mitaliottelut. Kun näillä otteluilla saadaan noinkin hyvä keskiarvo, niin hyvinhän se meni.

        Samalla saatiin muuten jenkkifudikselle enemmän julkisuutta kuin Vaahteraliiga on saanut kymmenessä vuodessa. Mutta valita sinä rauhassa, karavaani kulkee.

        No sitten herää kysymys että miksi laji EI OLE saanut julkisuutta kymmeneen vuoteen. Kannattaisiko sinun ja teidän muiden siellä liitossa katsella peiliin ja miettiä sitä?

        Ja mitä vittua pitää aina verrata johonkin muuhun lajiin. Keskittykää siellä toimistossanne tai lomalla tai missä ikinä olettekin oman lajin kehittämiseen älkääkä aina hakeko jotain selityksiä. Todella köyhää aina koittaa piilottaa omat ongelmat vertaamalla johonkin toiseen, täysin irrallaan olevaan lajiin.

        Olen ihan saatanan varma että curlingissa on vielä vähemmän porukkaa katsomassa jos noin niinkun vertaamaan lähdetään ja siellä sentään on tullut EM, MM ja Olympiamitaleja.


      • 1+11
        10+18 kirjoitti:

        No sitten herää kysymys että miksi laji EI OLE saanut julkisuutta kymmeneen vuoteen. Kannattaisiko sinun ja teidän muiden siellä liitossa katsella peiliin ja miettiä sitä?

        Ja mitä vittua pitää aina verrata johonkin muuhun lajiin. Keskittykää siellä toimistossanne tai lomalla tai missä ikinä olettekin oman lajin kehittämiseen älkääkä aina hakeko jotain selityksiä. Todella köyhää aina koittaa piilottaa omat ongelmat vertaamalla johonkin toiseen, täysin irrallaan olevaan lajiin.

        Olen ihan saatanan varma että curlingissa on vielä vähemmän porukkaa katsomassa jos noin niinkun vertaamaan lähdetään ja siellä sentään on tullut EM, MM ja Olympiamitaleja.

        Yks hyvä kysymys on kanssa se, minkä takia sinä ja sun kaltaset katkeroituneet ääliöt aina luulee, että täällä liittoa puolustaa sen toimihenkilöt? Luuletko, että ne viitsii lukea tätä loputonta pa5kaa?

        Mieti mistä sun katkeruutes kumpuaa. Veikö mimmis menestyneempi kaveri? Saitko kenkää töistä kun mogasit duunis? Ootko lyhytkasvunen ja kaverit pilkkaa? Koita tehdä asialle jotakin. Oikeesti, sun elämäs muuttuu heti paremmaks.


    • SAJL

      No joo,otteluohjelma oli ihan ok kotijoukkueelle ei U.S.A vastaan ennen välierää.Kai se on järjestävän maan etuoikeus.Liitto on ihan yössä,ne ei puollusta seurajoukkueiden etuja.Maksuja tulee,mutta ei tukea.Millä nämä "aasit" liitossa pystyi tappamaan hyvän driven,mitä oli 90 luvun lopussa.

      • Möhköantti

        Huoh. Nämä "aasit" on nimenomaan nostaneet sen vitun huonon driven 90-luvun lopulla jälkeen lajin isommaksi kuin se koskaan on ollut (harrastajamäärillä mitaten).

        Jos oikeasti viitsisit tutustua lajin historiaan, niin ei ollut kovinkaan kaukana ettei huippu driven päätteeksi 2000-luvun alussa koko hommaa olisi kuopatta.


      • 3+9

        Liitolla nyt ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että lohkojako kisoissa meni edellisen turnauksen sijoitusten perusteella. Näin ollen se, että USA ei voinut tulla vastaan ennen mitalipelejä, ei ollut mitenkään kisajärjestäjän vallassa.


      • 7+1
        Möhköantti kirjoitti:

        Huoh. Nämä "aasit" on nimenomaan nostaneet sen vitun huonon driven 90-luvun lopulla jälkeen lajin isommaksi kuin se koskaan on ollut (harrastajamäärillä mitaten).

        Jos oikeasti viitsisit tutustua lajin historiaan, niin ei ollut kovinkaan kaukana ettei huippu driven päätteeksi 2000-luvun alussa koko hommaa olisi kuopatta.

        Nuo aasit eivät ole tehneet siellä muuta nostoa kuin oman palkkansa kerran kuukaudessa. Sulla ei vissiin ole mitään konkreettista esittää mitä liitto on tehnyt viime vuosina oikein? Eiköhän seurat ole kaiken työn tehneet samaan aikaan kun nämä kyvyttömät ovat palkkaa nauttivina edunsaajina istuneet kabineteissa. Roostersissa esimerkiksi on vahvan junioritoiminnan kautta tullut satoja uusia pelaajia viimeisten vuosien aikana.


      • 12+19
        7+1 kirjoitti:

        Nuo aasit eivät ole tehneet siellä muuta nostoa kuin oman palkkansa kerran kuukaudessa. Sulla ei vissiin ole mitään konkreettista esittää mitä liitto on tehnyt viime vuosina oikein? Eiköhän seurat ole kaiken työn tehneet samaan aikaan kun nämä kyvyttömät ovat palkkaa nauttivina edunsaajina istuneet kabineteissa. Roostersissa esimerkiksi on vahvan junioritoiminnan kautta tullut satoja uusia pelaajia viimeisten vuosien aikana.

        Se, että sä et tiedä mitä liitto tekee, ei tarkota, että se ei tee mitään. Ja niinkun edellinen kirjottaja jo mainitsi, pieni historiallinen perspektiivi auttais, esim. 90-luvulla asiat oli todella huonosti. Nykyistä SAJL:a ei voi mitenkään edes verrata siihen.


    • 2+3

      kukas noi mm-kisojen striimit teki ja mitä maksoi?
      sellaiset ens kesänä kaikista liigamatseista kehiin.
      kyl siitä peliä kattoo jos selostus vaan on hyvä.

    • perässähiihtäjä

      http://www.sajl.fi/?x167512=1466139

      Näyttää olevan sellanen yleinen maiskuttelun kohde tuo sana "jumbofinaali" liiton kirjoittajalla. Mikäs finaali se oli ennen edes kauden puoliväliä? Loppuiko kausi jo vai onko loppukausi pelattu kabinetissa taas valmiiksi?

      Ei taideta liitossa ymmärtää miten paljon virallisella sivustolla esiintyvät negatiiviset sanat googlehaussa esim. Trojansin, Jaguaarien ja Sixtareitten kohdalta löytyvät, mutta se lienee tarkoituskin. Sama kuin Roostersilla on jokainen ottelu ollut kärkikamppailu tai kärkiottelu.

      Luulisi nyt edes lajin virallisen äänenkannattajan pitävän sen verran lajin puolta että miettisi kirjoitusasua jonkin verran. Paha sanoa kuka tuon on kirjoittanut kun toimittajareppana ei osaa hyviä julkaisutapoja ja / tai uskalla nimeään julkaista tekstin perässä.

      Sama koskee muuten myös gridiron "jefumaster" nimimerkkiä. Ilmeisesti ei loppupeleissä löydy uskallusta kirjoittaa omalla nimellä ja sitten itketään foorumeilla kuinka jotkut seurat ovat kieltäytyneet antamasta haastatteluja anonyymille kyselijälle - niin minäkin tekisin. Nimimerkkien käyttö on kovasti entisen Kekkoslovakian tapaista. Puolustukseksi mainittakoon että liiton apukouluraapustuksiin verrattuna tosin Gridiron kirjoittaa varsin laadukasta tekstiä, mikä nyt sinäänsä vielä ei ole mikään kovinkaan suuri saavutus.

      Vahaliidut ja värityskirjat olisi sopivammat työkalut SAJL:n kirjoittajille. Eikö noita kaikkia kirjoituksia voisi ulkoistaa kun kerran ei näytä liiton palkollisilta luonnistuvan? Toinen vaihtoehto on tietysti potkia tunarit liitosta ulos ja palkata sinne oikeasti osaavaa väkeä.

      • 8+20

        Jaha, yhtä häviäjää on taas ruvennu v1tuttamaan...


    • 32+54

      V1tun vinkujat - tunkekaa se rasvaamaton höyläämätön parru anaaliinne. Miten voi olla näin paljon kitinää toisten tekemisistä kun itse ette tee mitään muuta ku ruikutatte täällä epätoivoisesti. V1ttu te ootte säälittäviä apinoita. Nykypäivät kotiäidin helmoissa asuvia urpo-runkkareita jotka eivät osaa edes tehdä itse ruokaa. Keksikää nyt helvetti jotain positiivista. Tehdään positiivisten asioiden threadi tänne eikä kusta omiin muroihin koko ajan. Lajin pahin syöpä on just tällaiset inisiät puskissa nysvääjät. Ei v1ttu teille kannata mitään tehdä.

    • 15+2

      http://www.sajl.fi/

      Liiton vaahtera maljakuvassa etu sivulla näytetään lajiin kuulumatonta tekniikkaa ja väkivaltaa. Onko tämä liiton kannan otto laittomuuksia kohtaan että se sallitaan ja nuorille pitää näyttää? Perään kuulutan vastuuta myös liiton puolelta että väkivalta kitketään lajista. Seinäjoella ulkomaalaiset teki sitä taas tarpeeksi televisiossa!

    • 11+6

      Yritin ostaa lipun vaahteramaljaan. Totesivat Lippupalvelusta että järjestäjät lopettaneet lipunmyynnin Vaahteramaljaan ennen aikojaan. MIten lipunmyynti voidaan lopettaa 14:27 jos 15:00 asti olisi aikaa ostaa se lippu. Vai onko Sonera jo täynnä. Pitää jäädä sitten kotiin jos se on loppuun buukattu tai sitten liitto mielellään varmaan myy täysi hintaisia lippuja ovelta sitten. HYVIN TOIMITTU !

    • Hoitaja321

      Sama lippuongelma minullakin 14.30 yritin lunastaa ja oli verkkopalvelussa myynti lopetettu :(

    • 18+6

      Toivotttavasti huomenna saa ovelta ennakkolipun hintaan kun eivät suostuneet myymään siihen asti kun oli alunperin sovittu.

    • pesikurse

      Eikö tuo nyt joka tapauksessa kannata katsoa Urhon nettisivuilta 5€ hintaan, eikä mennä sinne Soneralle kykkimään? Tunnelma on parempi kotisoffalla kuiteskin...

    • 2+11

      Järjestäjä ei ole lopettanut lipunmyyntiä ennen aikojaan, vaan Lippupalvelu. Tästä oli Vaahteranaljan Facebook sivuilla maininta, kehottaisin olemaan yhteydessä sieltä kautta tai sitten SAJL:n toimistolle heti aamusta puhelimitse mikäli jäit ilman ennakkolippua. Portilta liput myydään porttihinnoilla.

    • hoihoijakkaa

      hahhaa vitun vanhan aikainen.

    • Köyhyys on tyhmyyttä

      Ostaisitte liput ajoissa, vai pitikö odottaa palkka/fattapäivää, että oli varaa?

      • 7+6

        Näytti niitä köyhiä punanuttuja eksyneen sinne itäkatsomoonkin. Onko seurajohto muistanut ottaa nämä fanit puhutteluun sillä onhan kyseessä suurimuotoinen imagotappio Eiran kokoomusnuorille.


      • fattiga IFK
        7+6 kirjoitti:

        Näytti niitä köyhiä punanuttuja eksyneen sinne itäkatsomoonkin. Onko seurajohto muistanut ottaa nämä fanit puhutteluun sillä onhan kyseessä suurimuotoinen imagotappio Eiran kokoomusnuorille.

        Kai junnut haluaa olla muualla kuin eläkeläiskatsomossa, jossa glory days pelaajat vievät kaiken huomion. Kylllä roolla on köyhiä wannabe menestyjiä kuten IFK:llakin.


    • 19+2

      http://www.sajl.fi/?x118281=2778191

      13.8.2014
      Päätettiin avata hakuun liiton vapaaehtoiskoordinaattorin tehtävä. Tarkemmin tehtävästä ilmoitetaan ensi viikolla hakuilmoituksessa, mutta suunniteltu tehtäväkuva kattaa vapaaehtoisten yhteystietojen ylläpidon, vapaaehtoisten rekrytoinnin, muistamiset, palkitsemiset ja muut huomioimiset. Lisäksi kun tehtävään on valittu henkilö, avataan liiton sivuille vapaaehtoistehtäville oma hakusivusto, jossa voidaan hakea henkilöitä sekä seurojen että liiton vapaaehtoistehtäviin

      SAJLSSÄ ollut niin kiire että tuostakin kokouksesta on jo kohta kuusi viikkoa ja seuraavalla viikolla luvatiin avata paikka hakuun, empä ole nähnyt. Hakisin mielelläni kyllä kun työttömänä pullojen kerääminen talvella on niin pirun kylmää puuhaa. Onko kellään mitään sittoa mitä tuollaisen vapaaehtoisten koordinaattorille maksetana palkkaa? Ja miksi liitossa nykyiset työntekijät ei tee tuota hommaa vai onko siellä niin kädet täynnä hommia talvellakin? Vai tuleeko tämä koordinaattori koordinoimaan myös liiton työntekijöitä että muistavat tulla töihin ja tehdäkkin siellä jotain?

      • 2+12

      • 3+5
        2+12 kirjoitti:

        Tuoltahan tuo löytyy, siitä vaan hakemusta kehiin.
        http://www.sajl.fi/liitto_ja_seurat/liiton_toiminta/avoimet-tehtavat/

        Toki harvinaisen hanurista rakenteeltaan tuo sivusto. Ja luulisi tuosta olevan edes pieni maininta etusivulla.

        " Tehtävät ovat vapaaehtoistehtäviä oman toimen ohella "

        Hehheh, liiton palkalliset työntekijät kaivavat nenää ja niille etsitään apukäsiä. Onko tosiaan niin että viidellä palkkaanauttivalla henkilöllä ei vielä pyöritetä 2.000 harrastajan puuhakerhoa?


    • 1+3

      Minulla kummittelee edelleen noi 245000 matkakulut. Jaettuna viidellä melkein 50000 per työntekijä ? olikos joku jo selvittäny nää ja tietääkö kukaan 2014 toteumaa ja suunnitelmaa 2015?

    • 17+6
    • 4+12

      Ootko 1 3 ihan tosissasi sitä mieltä, että nuo matkakulut on työntekijöiden matkoja... Tuliko mieleen, että siellä saattaa olla budjetoituna esim. maajoukkueiden kisamatkoja ja sen sellaisia.

      • ldfm öldfm

        Eikös pelaajat ainakin maksa itse matkansa.


      • 2+4
        ldfm öldfm kirjoitti:

        Eikös pelaajat ainakin maksa itse matkansa.

        Pelaajien maksut liiton suuntaan on tulopuolella ja liiton maksut ulos on kulupuolella. Vaikka ne olis läpikulkueriä, niin ne pitää olla omilla riveillään.


      • 3+8
        2+4 kirjoitti:

        Pelaajien maksut liiton suuntaan on tulopuolella ja liiton maksut ulos on kulupuolella. Vaikka ne olis läpikulkueriä, niin ne pitää olla omilla riveillään.

        Näköjään Roopella aikaa kirjotella junnujen maksamasta aitiosta. Oliko hyvät sapuskat?


      • 20+8
        3+8 kirjoitti:

        Näköjään Roopella aikaa kirjotella junnujen maksamasta aitiosta. Oliko hyvät sapuskat?

        Moi! Mitä työtön?


    • 13+12

      Jokohan me kohta saataisi tietää että mikä jengi pelaa missäkin sarjassa vai halutaanko tässä taas pitää hölmöjä jännityksessä pitkäänkin. Mitä sillä saavutettaan että seurat asian tietää mutta julkisuudelta asioita jumitetaan?

      • 16+13

        Johan wolvot ilmotti menevänsä divariin. Ainoo kyssäri on kai Kouvola?


    • 8+7
      • 6+5

        No mitä sillä on väliä vaikka kokous olisi kesäkuussa. Tämäkin laji elää yleisöstä ja sillä taas ei saavuteta mitään että seurat myhisevät keskenään tiedon kanssa. Jos tieto on jo olemassa mitkä seurat ovat mihinkin sarjaan hakeneet, niin miksi se tarvitsee pitää julkisuudelta salassa. Mitä sillä saavutetaan? Vieläkö ihmetellään sitten päälle että miksi laji ei valtamedioita jaksa kiinnostaa kun muut lajit ilmoittavat käännekohdista julkisesti omissa printeissään.


      • 7+6
        6+5 kirjoitti:

        No mitä sillä on väliä vaikka kokous olisi kesäkuussa. Tämäkin laji elää yleisöstä ja sillä taas ei saavuteta mitään että seurat myhisevät keskenään tiedon kanssa. Jos tieto on jo olemassa mitkä seurat ovat mihinkin sarjaan hakeneet, niin miksi se tarvitsee pitää julkisuudelta salassa. Mitä sillä saavutetaan? Vieläkö ihmetellään sitten päälle että miksi laji ei valtamedioita jaksa kiinnostaa kun muut lajit ilmoittavat käännekohdista julkisesti omissa printeissään.

        No, jos 31.10. (viime perjantai) oli takaraja tietyille asioille, esim. maksuille, niin jotta varmuudella tiedetään niiden maksujen tulleen pitää odottaa vähintään 3 pankkipäivää, jotta nähdään että ne varmuudella tullut, kun nuo pankit osaa jumittaa noita rahasiirtoja.
        Joten ehkä perjantaina ollaan asiassa viisaampia, sillä ei se sinunkaan seurasi ole niitä maksuja ajallaan maksanut.

        ps. En ole liiton hommissa.


      • 10+15
        7+6 kirjoitti:

        No, jos 31.10. (viime perjantai) oli takaraja tietyille asioille, esim. maksuille, niin jotta varmuudella tiedetään niiden maksujen tulleen pitää odottaa vähintään 3 pankkipäivää, jotta nähdään että ne varmuudella tullut, kun nuo pankit osaa jumittaa noita rahasiirtoja.
        Joten ehkä perjantaina ollaan asiassa viisaampia, sillä ei se sinunkaan seurasi ole niitä maksuja ajallaan maksanut.

        ps. En ole liiton hommissa.

        Kai ne seurat saa silti vaikka omilla sivuillaan tiedottaa että mille sarjataspolle ovat hakeneet vai onko sekin kielletty liiton toimesta?


    • Pablo Neruda

      Voi kyrsä teidän kanssanne. Meinaakko 6 5 ihan tosissasi, että nyt joku päättää mitä lajia seuraa kesällä 2015. Tietohan on ollut jo aikaa eri seurojen nettisivuilla, lue sieltä.

      AI niin, kuulut niiihin joille kaikki täytyy tuoda pureksittuna tietona suoraan naaman eteen.

      Liittokokouksessa sarjat vahvistetaan ihan sääntöjen mukaan. Kyllä nuo eri joukueet ja sarjatasot ehtivät pyöriä internetin ihmeellisessä maailmassa moneen kertaan.

      Mutta täällähän juttelevat Suoli24:n potaskan suoltajat, eli en ihmettele yhtään.

      Ja tähänkin tulee nippu kommentteja, joissa ei ole mitään järkeä.

      Well, tehkää seuroissa jotain, käykää otteluissa, ostakaa kioskeista tuotteita. Mutta lakatkaa kitisemästä pelkkää paskaa.

      • 15+7

        Mikäs sinut saa kuvittelemaan että kaikki tänne kirjoittajat olisi jossain seurassa mukana. Mieleesi ei juolahtanut että täällä voisi olla esimerkiksi lajia seuraavia ihmisiä jotka eivät seuroista saa mitään tietoja? Sitten vielä ihmetellään kun laji polkee paikoillaan.

        Juuri tuollaiset dumppaajat saavat karkoitettua loputkin lajiseuraajat pois. Kaikilla ei ole aikaa selata 40 eri joukkueen sivuja ja jos ne olisi liiton sivuilla aukikirjoitettuina niin asiaa olisi helpompi seurata.


    • 16+18

      Tuskin kukaan lajia seuraava fani etsii tietoa Suoli24 sivuilta, vaan menee fanittamansa seuran sivuille tai gridironiin.
      kukaan täsyjärkinen täältä mitään etsi.

      • 15+7

        No näköjään sinäkin jaksoit tuon tyhjän raapustuksesi kirjoittaa.


    • Kgkgkvk

      Mitä liiton toimistossa tehdään Ruotsi-ottelun ja Hiihtoloman välillä? Tämä on tosissaan esitetty kysymys.

      • 8+9

        Kaikki kuusi työntekijää valmistelee siellä syyskokousta. Syyskokouksen jälkeen taas pitää saada kokouksen asiakirjat kuntoon. Äkkiä tuossa puoli vuotta saadaan poltettua.


      • 3+13
        8+9 kirjoitti:

        Kaikki kuusi työntekijää valmistelee siellä syyskokousta. Syyskokouksen jälkeen taas pitää saada kokouksen asiakirjat kuntoon. Äkkiä tuossa puoli vuotta saadaan poltettua.

        http://www.sajl.fi/?x118281=3314971

        Otetaan ny enstens pari viikkoa happea palkallisesti ja palataan sitten keväämmällä asiaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      654
      4814
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3519
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      154
      3241
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      169
      2498
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2329
    6. Mitkä kolme sanaa haluat nyt sanoa ikäväsi kohteelle?

      Niitä tässä odotan.
      Ikävä
      255
      1899
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1467
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      99
      1363
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1359
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1140
    Aihe