Ystävä lähtee pois

Yksin ikuisesti?

Olen 14 vuotias tyttö, minulla on koulussa vain yksi ystävä, eikä yhtään kavereita. Muut koululaiset karttavat minua, puhuvat pahaa selän takana, juoruavat minusta ja katsovat kieroon. Nyt sain kuulla että tämä ainut ystäväni muuttaa pois ja olen todella surullinen. Tiedän jääväni yksin koulussa, koska en usko kenenkään haluavan olla minun ystäväni koska silloin häntäkin alettaisiin katsoa kieroon. En uskalla mennä mihinkään porukkaan, koska sieltä minut naurettaisiin varmaan heti pois. Lisäksi koulussa melkeinpä kaikilla taitaa olla jo ystäviä, eikä muita yksinäisiä joiden seuraan voisi mennä ole. Koulussa tulen siis olemaan aivan yksin ja harrastuksistakaan en voi kavereita saada, koska asun todella pienellä paikkakunnalla, eikä täällä järjestetä mitään kiinnostavia harrastuksia nuorille. Isommille paikkakunnille minulla ei taas olisi koskaan autokyytiä. Kun ystäväni muuttaa en usko hänen pitävän enään minkäänlaista yhteyttä, emmekä muutenkaan näkisi kovin usein koska hän muuttaa melko kauas. Netissä minulla on joskus ollut ystäviä, mutta he eivät oikein ole pitäneet kunnolla yllä ystävyyttä tai asuvat niin kaukana että tapaaminen vaatisi paljon vaivaa. Sukulaiseni asuvat kaukana, eikä heillä ole minun ikäisiäni lapsia. Kun kerroin vanhemmilleni että ainut ystäväni muuttaa he sanoivat vain "No nyt voit ainakin parantaa arvosanojasi". Se tuntui pahalta, koska ystäväni on minulla todella tärkeä. Ystäväni on kuitenkin todella innoissaan muutosta ja suunnittelee innolla jo uutta koulua ja uusia ystäviä. Yritän olla iloinen hänen puolestaan, mutten pysty sillä pelkään omaa yksinäisyyttäni niin paljon. Miten ihmeessä voin siis mitenkään koskaan saada uusia ystäviä? Pelkään jääväni ihan yksin ja syrjäytyväni kokonaan ellen saa ystäviä.

Tyydynkö vain osaani yksin, vai mitä voin enää tehdä?

13

3947

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -lirjg-ewijrg-e irj

      Sun kirjoituksesta oikein huokuu epätoivo ja ahdistus. Voisinpa auttaa sinua.
      Olen aika vihainen vanhempiesi kommentista. Kyllä heidän kuuluisi välittää sinun tunteistasi enemmän.

      En osaa sanoa muuta kuin että puhu vaikka koulukuraattorin kanssa tai jonkun aikuisen jolla on vaitiolovelvollisuus.

      En tiedä onko koulussanne mitään ilmaisutaidon kursseja tms, mutta ainakin ne usein parantavat porukka-henkeä.
      Itse sain itseluottamusta aikoinaan kun aloin harrastaa erästä tanssia. Voisitko sä kuitenkin ajatella meneväsi vaikka bussilla johonkin harrastukseen?

      Sun kirjoituksesta paistaa jokakohdasta sellainen kamala epävarmuus ja hiukan tosikkomainenkin asenne. Voisitko sä kokeilla hiukan rennompaa asennetta? Siis hiukan. Ei ihminen voi -simsalabim- muuttua mikskään talk show-emännäksi jos on arka, mutta jos hiukan löysäisit sitä asennettasi ja vaikka ajattelisit että et olekaan niin kamalan huono ehkä muitten mielestä..?
      Mun mielestä sä itse rakennat ton huonommuutesi uskomalla siihen ja kun se näkyy sun elekielstä niin kaikki muutkin on sitä mieltä pikkuhiljaa.

      Mua aikoinaan kiusattiin koulussa ja olin hyvin pitkälti itsekin syypää siihen. En osannut YHTÄÄN nauraa itselleni ja olin aika tosikkko muutenkin. Ja kun mun vanhemmat oli alkoholisteja niin kukaan ei oikein opettanut mitään eikä ollut kiinnostunut mun tekemisistä.
      Ei ketään tietenkään saa kiusata mutta niin se vaan menee että niitä tosikoita aletaan härnätä helpommin kuin sellaista joka osaa nauraakin vähän.

      Voisiksä esimerkiksi joskus sanoa hymyillen jotain kevennystä kun tilanne on kireä?

    • rape23

      Kuulostaa todella surulliselle. Olet fiksu tyttö, sen huomaa kirjoituksestasikin. Jotenkin ajattelen, että tilanteelle sinun on vaikea tehdä mitään -ainakaan tuolle, että asutte nyt ( tai ainakin sinä vielä jonkin aikaa) hieman syrjässä. Oletko nyt 8. luokalla? EIvät vanhempasi aivan väärässä olleet, läksyjen luku ja niihin panostaminen on tärkeää -vaikkakin tuntuu sinusta juuri nyt kurjalta. Tulet saamaan vielä hyvän opiskelupaikan ja hyvät eväät jatko-opinnoille.

      Voisivatko vanhempasi hankkia sinulle vaikka jonkin kotieläimen? Ei mikään korvaa oikeita ihmissuhteita, mutta nykyään on käytössä kuitenkin netti, joka antaa mahdollisuuksia ulkopuolisiinkin kontakteihin, keskusteluun erilaisita harrastuksista. Uskoisin, että yhteydenpito ei katkea ystäväsi kanssa vaikka hän muuttaakin pois kotoa.

      Oma kummityttöni oli hieman samanlaisessa tilanteessa aikoinaan yläastetta käydessään. Heillä oli suuri koulu ja eivät edes asuneet kovin syrjässä, mutta siitä huolimatta hän ei oikein päässyt "porukoiden" mukaan. Ja häntä kiusattiinkin hieman, josta seurasi pieni välttely ja pelko.... Mutta sanoisin, että vaikka nyt elämä tuntuu todella kurjalta, älä anna tuollaisen masentaa itsäsi.

      Kannattaa vain etsiä jokin harrastus, se voi olla vaikka urheilua -liikuntaa tms, joka ei vaadi autokyytiä.

      • rape23

        Halusin vain lisätä sen, että olet nyt hyvin allapäin ja kaikki tuntuu sinusta vaikealta ja pelottavalta. Siksikin ajattelin että sinun olisi nyt hyvä keskittyä todella vaikka niihin läksyihin ja vaikka uuteen harrastukseen/kotieläimeen tms, jotta saisit pidettyä ajatukset jossakin muussa kuin tuossa harmittavassa tilanteessa. Aika kuluu eteenpäin ja pian huomaat että kyllä niitä ystäviä sinullekin löytyy. Koskaan ei tiedä mitä huominen tuo tulessaan. :)


    • Olenyksin

      Tiedän tarkalleen miltä sinusta tuntuu! Samiksia?!

      • Anonyymi

        Ystävä ei ole mitään muuta kuin tuttu vihollinen.
        Todistan lähes 80 v kokemuksella.


    • äläjääyksinpliis

      Voimia sulle.Etsi luotettavia ihmisiä joille voit puhua.Aina voit kirjoittaa vaikka päiväkirjaa tai kirjeitä ystävällesi.

    • mäkkiSanaksenaho

      voi paska

    • Anonyymi

      Mä oon 13v tyttö ja mun paraskaveri muutti 3luokal kauvas se lupas viestitellä joka päivä mut se ei oikein onnistunu ku unohettii ku meil ei ollu mitää puhumist se lupas et se muuttaa vuodenpääst takas mut ei, sit se lupas et viimeistää yläasteel eikä se sillonkaa muuttanu ja viimeeks ku nähtii siit on jo melkein 4vuotta ja edellee ku mä mietin sitä ni kyl se pari tippaa ailmisvaluu. Ja en ees enää kehtaa kysyy et koska voitas nähä ku se aina vastaa :emt Ehkä sit ku tuun sinne päin:(

    • Anonyymi

      No mullakin on tällä hetkellä saman tyyppinen tilanne mutta ei yhtä paha koska kyllä mulla on muita kavereita mut kylläse kirpaisee. Kannattaa jutella tilanteesta jonkjn mukavan opettajan kanssa ja kyllähän voit löytää muiltaki luokkasteilta kavereita. Tseppii kovasti.

    • Anonyymi

      Ymmärrän miltä sinusta tuntuu. Olen itse 12-vuotias ja paras kaverini jonka olen tuntenut koko elämäni , on ehkä muuttamassa. Se ei ole vielä varmaa mutta hän perheineen on jo katsonut asuntoa. Ystäväni ei vaikuttanut olevan kovin allapäin tästä, mutta itse aloin itkemään kun ystäväni kertoi tämän. Olimme juuri kaupassa ja tottakai aloin juuri silloin itkemään. Toivon sinulle onnea ja että löydät hyviä ystäviä.

    • Anonyymi

      Olen 11 vuotias tyttö ja minun paras ystäväni joka muutti vasta kempeleestä tänne. Hän laittoi minulle viestiä että saattaa muuttaa takaisin kempeleesen:( en tiedä miten pärjään koska tuntuu että hän on ainoa joka oikeasti välittää ja häntä kiinnostaa minun murheet ja hän jaksaa kuunnella<3 Mun toinen kaveri vain sanoi - Mä en jaksa kuunnella sun valittamista! Kun kerroin hänelle mitä yks tyyppi sanoi ja kysyin apua.
      En tiedä miten pärjään ilman häntä joka on muuttamassa pois....

    • Anonyymi

      mun bestis on muuttamassa pois vaikka hän vasta muutti tänne:( hän on ainoa joka kuuntelee ja on mun aito ystävä

    • Anonyymi

      Pyrkikää ryhmiin vaikuttajiksi. Normielämää elävä ei pärjää vaan tallotaan turpeeseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1445
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1235
    4. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1175
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1073
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe