Saako vuokrafirman kautta töitä??

Warrior33

Itselläni on tällainen kokemus eräästä vuokrafirmasta.Tämä vuokranvälitysfirma ilmoittaa mol.fi sivun kautta noin pari kertaa kuukaudessa samasta työpaikasta mihin on avoinna välillä yksi tai useampi paikka määräaikaiseen työsuhteeseen.Joka kerta olen soittanut tämän työpaikan ilmestyttyä tähän vuokrafirmaan ja ilmaissut haluni päästä töihin.Välitysfirmasta todetaan, että he ovat antaneet yhteystietoni ja suositelleet minua, mutta eivät mahda mitään jos välitysfirmaa käyttävä yritys ei ole halukas kutsumaan työhaastatteluun.Samalla on tuotu ilmi, että tätä vuokrafirmaa käyttävä yritys toivoisi työntekijän sitoutuvan pitemmäksi aikaa töihin.Nyt ihmettelen sitä, että miten on mahdollista se, että olen toistuvasti tehnyt selväksi halusta päästä kyseiselle firmalle töihin pitemmäksi aikaa välitysfirman kautta, mutta edes kutsua työhaastatteluun ei irtoa?! Ilmeisesti välitysfimat välittävät sitten niin ison määrän halukkaita kohdefirmaan, että meikäläisellä ei käy tuuri tai sitten välitysfirmojen paikat on täyttä silmänlumetta ja kusetusta miten heillä menee hyvin.

16

5738

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vuokrattu

      Vuoden oon ollu työttönänä ja hakenut vuokrafirmoistakin töitä. Haastatteluja on sillon tällöin ollu, viime aikoina muutama päivä töitäkin. Ei mitään vakituista.
      Oon kanssa ihmetelly onko niiden paikkoja edes olemassa ja miten ne saa rahaa toimintaansa. Saako ne jotain valtion tukia?
      Ei kai ne kovin paljoa voi välistä vetää. Jos työn tekijä saa 8-10€/h, niin paljonko ne sitten laskuttaa tilaajaa?

      • Putsi Pois

        ne sen kympin (10) ainakin ota päältä pois itselleen. Ps. kannattaako edes miettiä duunia vuokrafirman kautta? Haloo....


      • AMK kutsuu!!
        Putsi Pois kirjoitti:

        ne sen kympin (10) ainakin ota päältä pois itselleen. Ps. kannattaako edes miettiä duunia vuokrafirman kautta? Haloo....

        Ite valmistuin talonrakentajaksi 2007 en päässyt sillon töihin niin nykyisin ainoo vaihtoehto on vuokrafirmat. Mutta toisaalta olen miettinyt "tienaako" enemmän kun ois vaan työttömänä. Pääse 2 viikkoks töihin niin sit saa taas odottaa yli kuukauden et saa edes jostain jotain. Eikä vuokrafirman kautta voi saada vakituista työtä kun asiakasyritys joutuu maksamaan vuokrafirmalle rekrytointimaksun. Summa kasvaa kokoajan mitä kauemmin olet töissä.


      • AMK kutsuu!!

        Ainakin raksalla jos tienaa jotain 10e tunti niin firmalle pitää maksaa 17-18e tunti


      • Ajattelemisen aihett
        AMK kutsuu!! kirjoitti:

        Ainakin raksalla jos tienaa jotain 10e tunti niin firmalle pitää maksaa 17-18e tunti

        Työntekijälle maksettava rahapalkka - siis bruttopalkka - on vain osa kustannuksia.
        Tyypillisesti rakennus-, teollisuus- ja metallialalla muut yleiskustannukset ovat 60% rahapalkasta. Siis työnantajalle on suoria rahallisia kustannuksia tuon verran. Ts. 10€ / h bruttona tienaava maksaa 16€ / h. Tämän LISÄKSI tulevat muuta työntekijästä ja työn tekemisestä koituvat kustannukset. Näitä ovat mm. palkanlaskenta, muut henkilöstöhallinnon kustannukset, muut sellaiset kustannukset, jotka aiheutuvat työntekijän olemassaolosta firmassa. Tämä riippuu sitten siitä, mitä työtä tehdään.

        Esim. teollinen sähkölaitevalmistus, vaikkapa kokoonpano ja kytkentätyö, maksaa työnantajalle 25€ / h. Työntekijän työn arvo työnantajalle pitää siis olla ainakin tuon kustannuksen kokoinen.

        Jos vuokratyöntekijä saa 12€ / h, niin vuokrafirman kustannus on 19,2€ / h. Tämän päälle sitten tulee vuokrafirman kate. Tällä katteella vuokrafirma elättää itsensä, ei tuolla 19,2€ / h -summalla. On ihan idioottimaista väittää - tai siis perustuu paskapuheisiin ja luuloon - että vuokrafirma repii 10€ / h lisää työntekijästä. Yksikään asiakasfirma ei tuollaista hintaa maksa.

        No miksi sitten vuokrataan työntekijä? Tässä muutama syy:
        - Työ on lyhytkestoista tai sen riittävyys ei ole kovin suuri
        - Ei saada nopeasti tekijöitä muualta
        - Vakituisen palkaaminen on AINA riski. Kun ei tiedä minkälainen se henkilö ihan oikeasti on.
        - Taloudellinen tulevaisuus on epävarma, mutta nyt käsillä oleva työ on saatava tehdyksi
        - Työ ei vaadi ns. ammattitaitoa, riittää monta tekevää kättä. Esim. rakennussiivous, kaapistojen kantaminen jne.

        Muutamia yksityiskohtia:
        - Pekkaspäivät EI ole lakisääteinen, vaan tes-asia. Jos ei tessissä sovittu, ei pekkasia ole.
        - Vuosiloma voidaan antaa lomana tai korvata rahalla. Vuokratyösuhteessa näin tyypillisesti tehdään.
        - Lomaa saa sitten viettää kun se on kohdillaan ja säästetyllä lomakorvauksella maksettuna.
        - Työterveys EI tarkoita ilmaista lääkäriä ja sairaanhoitoa.
        - Vuokratyössäkin on noudatettava työaikoja ja työtä on tehtävä "ahkerasti ja tunnollisesti".
        - Vuokratyökään ei tarkoita sitä, että työntekijä voi käyttäytyä ihan miten vain ja laiminlyödä työajat ja työntekemisen.
        - Vuokratyö ei tarkoita sitä, että työnantajan ei pidä noudattaa lakeja, asetuksia ja tessejä.
        - Vuokratyössä on ihan kaikenlaisia työnantajia ja - tkijöitä. kuten muussakin työelämässä.
        - Työntekijän asenteesta ja halusta riippuu koko asia, kuten muussakin työelämässä.
        - Vuokratyössäkin on AINA tehtävä kirjallinen sopimus, kuten muutoinkin. Suullisen sopimuksen näyttö voi olla vaikeaa...
        - Tehtyjä sopimuksia on noudatettava, kuten muussakin elämässä.
        - Vuokratyö tai vakituinen työ ei estä rikoksia ja väärinkäyttöä.


      • Anonyymi
        AMK kutsuu!! kirjoitti:

        Ite valmistuin talonrakentajaksi 2007 en päässyt sillon töihin niin nykyisin ainoo vaihtoehto on vuokrafirmat. Mutta toisaalta olen miettinyt "tienaako" enemmän kun ois vaan työttömänä. Pääse 2 viikkoks töihin niin sit saa taas odottaa yli kuukauden et saa edes jostain jotain. Eikä vuokrafirman kautta voi saada vakituista työtä kun asiakasyritys joutuu maksamaan vuokrafirmalle rekrytointimaksun. Summa kasvaa kokoajan mitä kauemmin olet töissä.

        Olin vuosia vuokrafirman kautta töissä,aina ensinmäinen jolle tuli työ katkoja,parhaimmillaan ajoin sata kilometriä töihin,ja nyt olen 62 v on menenlaista terveys ongelmia.Eläkeanomus tuli bumerangginea takaisin Lääkäri vittuili koko ajan.Suoraan sanoen vittutaa koko työ elämä.ei mitään hyvää.miettikää nuoremmat sukupolvet mitä on edessä.elkää tehdä samaa virhettä mitä minä tein .politikon on ahneita paskijaisia.Omavarais taloutta yhä enemmän ei ole muista riippuvainen.


    • Työnantaja on vuokrafirman kanssa toimarin tehnyt yritys. Eli turha soitella välityspalvelulle. Jäljitä mikä firma hakee työntekijöitä ja soita sinne suoraan.

      Kokemukseni mukaan vuokrafirmat etsivät hulluna työntekijöitä jotka edes jotenkuten selviävät töistänsä.

      Minua ei kukaan ota oman alani töihin koska olen itse irtisanoutunut 10 vuoden työsuhteesta.

    • mirjaliini

      Mä olen kyllä töitä saanut eri vuokrafirmojen kautta mutta en kyllä enää niiden kautta hae mitään.. aivan siitä syystä että en jaksa enää sitä että vuokratyöläiselle voidaan sanoa vaikka edellisenä päivänä että huomenna ei tarvii enää tulla ja muutenkin täysin epävarmat työajat. Nyt loppu vuokrafirmojen kassan lihotus, jos en saa töitä suoraan firmalta niin sitten olen ilman.

    • työtön ATM

      Saa jos kelpuuttaa hanttihommat a'la siivous, muuttokeikat, lumepudotus jne.

    • aikanaan tehnyt

      Nehän nyt pääasiassa ovatkin matalapalkka-alojen keikkahommia tai jonkin lyhyemmän pätkän. Joukossa toki profiloituneempiakin firmoja (tai sitä yrittäviä), mutta kyllähän ne ovat tuollaista keikkahommaa muuttomiehenä, lumenluojana/ruohikon leikkaajana, kaupan kassana jne -luokkaa valtaosin.

      Ihan kivaa opiskelujen ohessa ja kakkostöinä jos saa keikat tai jonkin säännöllisemmänkin homman ujutettua aikataulujen kanssa yksiin, mutta ainiharva varmaan niillä ainoana työnään elää. Erona tietysti on joidenkin firmojen pitkät sopimukset ja sama työntekijä samassa paikassa kauemmin. (Usein tosin silloinkin tainnut paikalla suoraan olla jotain rekrytointiongelmia, jos ei kertakaikkiaan ole ollut kyse vain siitä, että halutaan välttää turhat kulut itseltä ja rekrytointi siirretty toisen vastuulle).

      Itse nyt n. 5 vuotta kahdeksan eri vuokrafirman leivissä tehneenä pienestä isoon, uskallan tällaisen yleistyksen tehdä. Toiselle sopii toiselle ei, mutta ei nyt niiden kautta mitään leipätyötä kannata alkaa etsimään. Mitään "oikean duunarin" oikeuksiakaan ei ole vaikka teet töitä kuten muutkin ja irtisanomissuoja aika mitätön.

    • Työtön eläkeläinen

      Edes miettiä vuokrafirman kautta töihin. Parempi olla vaikka töytön.

    • Positiivistakin on

      Kaksi mun ystävistä on hakenut töitä vuokrafirman kautta, ja molemmat saivat hyvät työpaikat toimistossa, toinen niin hyvän, että työnantaja "maksoi" vuokrafirman ulos sopimuksesta ja ystäväni jäi heille vakkariksi.

    • BLAAAAH1234

      Minkäs teet, kun isot firmat mihin haluaa päästä hommiin, ottaa vain vuokrafirman kautta töihin aluksi.
      Olen hakenut monta paikkaa välitysfirmojen kautta, mutta tuntuu näillä "välipässeillä" olevan jotain minua vastaan. Työtaustaltani olen alan kokenut ammattilainen, mutta hiukan poikkeaa edellisestä ja nykyisestä työstä.

      Vituttaa juosta monessa haastattelussa samaan firmaan, kuin yksinkin haastattelu riittäisi jos työllistävä yritys rekryaisi ihan itse. Tuntuu sille, että vain naamakertoimella saa töitä ja jos et miellytä vuokrafirman tätiä, niin et saa koskaan edes haastettatelua haettuun paikkaan itse työllistävään yritykseen asti!

    • 91 girl

      tuolta sain vikit hakemukseen...

      http://www.kolumbus.fi/tyohakemus_ja_cv/

    • Valittaja25

      työtön eläkeläinen ja moni kirjoittajista vaikuttaa olevan täysiä luusereita. Vuokratyöfirmat haluavat tietysti olla tulosta tekeviä yrityksiä, joten eikö ole heidän etujensa mukaista saada paras mahdollinen työntekijä työhön? Kumpi on parempi työnhakija; 20v. säännöllisesti pätkä/vuokratöitä vuoden tehnyt vai 20v. vuoden työttömänä ollut? Ketä kiinnostaa palkata työttömänä ollut, jota ei ole kiinnostanut etsiä/tehdä työtä viimeisen vuoden aikana. Kertoohan se jo hakijan motivaatiosta työskentelyyn jos on ollut mukavampi maata kotona kuin ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä työtä, jota on milloinkin tilanteesta riippuen saatavana. Firmat käyttävät vuokratyöfirmoja koska se on helppoa eikä sido omia resursseja. Esim.1 Firma palkkaa naisen, joka vaikuttaa ahkeralta ja mukavalta työntekijältä. Koeaika 4kk menee umpeen ja nainen tulee raskaaksi. Hetken päästä alkavat poissaolot ja uuden työntekijän etsiminen tilalle. TAAS joudutaan kuluttamaan resursseja sopivan kandidaatin etsimiseen ja perehdyttämiseen. Määräaikainen työsuhde karsii hakijoita koska suurin osa haluaa vakituisen työn.
      Esim.2 Firma palkkaa vuokratyöfirman kautta työntekijän. Homma ei yksinkertaisesti toimi ko. henkilön kanssa, työ ei suju eikä opi työtä. Ilmoitus vuokratyöfirmaan, ettei ko. henkilöä tarvita enää ja tarvitaan uusi. PAM, seuraavana päivänä uusi työntekijä saapuu työhön, joka sattuu olevan fiksumpi/motivoituneempi ja oppii hetkessä kaiken. Menee muutama kk ja ko. henkilö on edelleen töissä, hetken päästä otetaan omaksi työntekijäksi ja kaikki ovat tyytyväisiä. Paitsi pois-potkittu työntekijä, joka haukkuu foorumeilla vuokratyöfirmaa/työpaikkaa.

      Meitä on moneksi...

      • Totuus tekee kipeää

        Meitä on moneksi kuten vuokrafirmojakin.
        Vaihe1..miksi vuokrata työntekijä? Tilaus on saatava valmiiksi ennen lomia ettei tuotanto näytä huonolta asiakkaan silmissä ja kappas vuokratyöntekijä huomaa olevansa ulkopuolella justiinsa loman alkua.
        Kappas vaan huomaat että sama työpaikka on hakemassa taas juuri híeman ennen seuraavan lomien alkua..
        Vaihe2..Olet huonon työnantajan maineessa et saa muuten nopeasti uutta työntekijää.
        Ja toiseksi ketä kiinnostaa sillointällöin pätkät kun edes työehtosopimuksissa sellaisia ole on vain toistaiseksi voimassa olevia ja määräaikaisia tai sitten on ennalta sovittu että soitetaan tarvittaessa töihin mutta ne pitää paperissa lukea.
        Vuokrafirmat ovat ottaneet tässä suhteessa erivapauden että edes pystyisivät saamaan asiakasyritykisä ja jotenkin pärjätäkseen työmarkkinoilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2013
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      55
      1731
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe